econviews | Unsorted

Telegram-канал econviews - دورنمای اقتصاد

16257

"دورنمای اقتصاد" رسانه اقتصادی اجتماعی مستقل ایران شماره ثبت در ارشاد:83160 مدیر مسئول: محمدعلی مختاری فناوری اطلاعات: مرتصی زارع تماس با سردبیر: @sajadifarh https://ecoviews.ir/

Subscribe to a channel

دورنمای اقتصاد

🔵 حمایت از محیط زیست؛ به جای خرید، لباس قرض بگیرید

یک سوم لباس‌های داخل کمد آلمانی‌ها بسیار به ندرت و یا اصلا استفاده نمی‌شوند. این یک مشکل بزرگ برای محیط زیست است اما برای آن راه‌حلی پایدار وجود دارد.
هر آلمانی به طور متوسط سالانه ۶۰ تکه لباس می‌خرد. به گفته وزارت محیط زیست آلمان، از میان این لباس‌های نو ۴۰ درصد آنها هرگز و یا بسیار به ندرت استفاده می‌شوند. مصرف‌گرایی نتیجه صنعت مد سریع یا همان Fast-Fashion است.

صنعت مد سریع را اینطور می‌توان فهمید که هر تولیدکننده بزرگ لباس سالیانه ۲۴ کلکسیون مختلف تولید می‌کند. تنها در نتیجه این میزان تولید، حمل و نقل محصولات و سپس استفاده آنها که شامل شستن، خشک کردن و اتو زدن می‌شود، سالیانه بیش از ۸۵۰ میلیون تن دی اکسید کربن تولید می‌شود.
اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه‌ وله
کارینا برایش، صاحب یک بوتیک در اشتوتگارت برای این مشکل یک راه‌حل مناسب پیدا کرده است: در بوتیک او می‌توان لباس‌ها را به امانت گرفت. 

او درباره طرح خود می‌گوید: «ما یک کانسپت مد اشتراکی هستیم، یعنی پیش ما تو می‌توانی مد را نه تنها بخری بلکه به امانت بگیری. به این ترتیب ما یک کمد لباس بسیار بزرگ اشتراکی داریم که پر از رنگ و تنوع است.»

کسی که بخواهد از این بوتیک لباس به امانت بگیرد باید مشترک شده و ماهیانه ۲۹ یورو پرداخت کند. بدین ترتیب می‌تواند تا چهار تکه لباس در ماه امانت بگیرد و هرچقدر که دلش می‌خواهد این لباس‌ها را عوض کند.
هم اکنون این برنامه عملی در اشتوتگارت ۱۰۰ عضو دارد که همگی از این ایده حمایت می‌کنند: "بیایید با هم آرامتر مصرف کنیم" که نقطه مقابل کانسپت Fast-Fashion است. این کانسپت در سایر شهرها نیز مشتری دارد. 

✔️ این ایده چه تاثیری دارد؟

اما آیا این کانسپت نتیجه‌ای هم برای محیط زیست دارد؟ پاسخ این پرسش را میریام بودن‌هایمر از موسسه سیستم و تحقیقات نوآوری با ارائه آمار و ارقام می‌دهد: مد اشتراکی در مقایسه با خرید تکی حدود ۳۰ درصد گاز گلخانه‌ای، ۳۰ درصد مصرف انرژی و ۴۰ درصد آب صرفه جویی می‌کند. در توضیح این ارقام، او می‌گوید: «وقتی ما لباسی را امانت گرفته یا اجاره می‌کنیم، این لباس به دفعات بسیار بیشتری پوشیده می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که ما حدود یک سوم لباس‌های داخل کمدمان را تقریبا هیچ وقت استفاده نمی‌کنیم. یک تکه لباس اشتراکی اما می‌تواند تا ۱۰ بار یا حتی بیشتر اجاره داده شود.»

تحلیل‌های او نشان می‌دهند که از دومین مرتبه سیکل اجاره لباس، منفعت محیط زیستی آن شروع می‌شود. هرچه یک لباس بیشتر پوشیده شود، بیلانس بهتری برای محیط زیست دارد. 

این پروژه همچنین نشان می‌دهد که مد اجاره‌ای یا قرضی آمار خرید لباس نو را نیز کاهش می‌دهد و به این ترتیب در چرخه سازگاری با محیط زیست صنعت مد نیز نقش دارد.

میریام بودن‌هایمر اضافه می‌کند: «نکته جالب برای ارائه دهندگان این است که هرچه پوشاک پایدارتر و با کیفیت بهتری باشد می توان آن را بیشتر قرض داد. این هم برای تجارت مهم است و هم برای بیلانس محیط زیستی.»

#اقتصاد_چرخشی
#اقتصاد_چرخشی_در_عمل

🔸منبع: دویچه وله فارسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #اقتصاد_آکادمیک_به_زبان_ساده
(#اقتصاد_کلان)

✔️ بخش ۲۳ : ضریب تقاضای مستقل پول


✅ ضریب تقاضای مستقل پول (به انگلیسی: Autonomous Money Demand) یک مفهوم مهم در اقتصاد است که در مدل‌های تقاضای پول مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این مفهوم نشان‌دهنده قسمتی از تقاضای پول است که مستقل از نرخ بهره و سطح درآمد است. یعنی حتی در صورتی که نرخ بهره یا سطح درآمد تغییر کند، تقاضای مستقل پول تغییر نمی‌کند.

در واقع، تقاضای مستقل پول نشان‌دهنده بخشی از تقاضا برای پول است که مستقل از عواملی مانند نرخ بهره، قیمت‌ها یا سطح درآمد است. این بخش از تقاضا ممکن است به دلایل مختلفی مستقل از عوامل مذکور باشد، مانند نیازهای اساسی برای پرداخت‌های روزمره یا امکانات بانکی.

استفاده از ضریب تقاضای مستقل پول در مدل‌های اقتصادی به ما کمک می‌کند تا بهتر درک کنیم که چه قسمتی از تقاضا برای پول تحت تأثیر نرخ بهره یا سطح درآمد واقع می‌شود و چه قسمتی از آن مستقل از این عوامل عمل می‌کند.

این مفهوم در اقتصاد به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته و در تحلیل‌های مختلف اقتصادی و مدل‌سازی‌های مربوط به سیاست‌های مالی و پولی به کار می‌رود.

#انجمن_علمی_اقتصاد

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 پارادوکس ارزش

✔️الماس باارزش تر است یا آب

🔸پاسخ این معما در نظریه مطلوبیت نهفته است

/channel/eghtesaderooz/18567

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #ماهیت_تورم_توام_با_رکود
(بخش چهارم -قسمت دوم)

در دوره‌های رکود دوره‌ای، دولت تمایل دارد از طریق ابزارهای مالی، یعنی افزایش مخارج خود، جبران بیکاری و کاهش نرخ ‏سود را انجام ‏دهد. این افزایش می‌تواند به صورت عمومی انجام شود یا از طریق یک طرح پیچیده یارانه‌ای به اجرا درآید. به ‏هر حال، این به معنای ‏کسری بودجه و افزایش عرضه پول است.‏

عرضه پول در این شرایط ماهیت درون‌زای خود را حفظ می‌کند. عرضه پول تابعی از خروجی واقعی اقتصاد و مکانیزم تعیین قیمت ‏آن است ‏به نحوی که با عوامل لختی تورم و شتاب‌دهنده تورم خود را هماهنگ می‌کند چرا که پول به عنوان نوعی روان‌کننده برای نظام اقتصادی ‏عمل می‌کند. به این ترتیب، تا جایی که تورم ‏عرضه واقعی پول را کاهش دهد( یعنی نسبت ‏M/p‏ کاهش یابد)، جامعه سازوکارهایی را برای ‏احیای آن توسعه می‌دهد.‏

این سازوکارها ممکن است یا آن‌هایی باشند که خلق پول را از طریق بانک مرکزی و بانک‌های تجاری تنظیم می‌کنند، یا ‏ماهیت ‏غیررسمی‌تر داشته باشند که انواع مختلفی از شبه‌پول مانند کارت‌های اعتباری، اوراق قرضه با نقدشوندگی بالا و غیره ‏ایجاد می‌کنند. در ‏این صورت، افزایش عرضه پول علت تورم نیست، بلکه نتیجه‌ آن است، عاملی است که تورم را تأیید می‌کند ‏و در عین حال استمرار آن را ‏تضمین می‌کند. همبستگی بین افزایش عرضه پول و نرخ تورم کاملاً غیرقابل انکار است، اما ‏جهت رابطه علی معکوس ادعای طرفداران ‏مکتب پولی است.‏

در واقع بنا بر ایده ‏فریدمن نشان دادن همبستگی باثبات بین عرضه پول و درآمد اسمی(شامل تورم) در بلندمدت، نظریه کینز را ‏رد کرده ‏است. با این حال، نظریه مکتب پولی تنها در صورتی منطقی است که عرضه پول را متغیری در نظر بگیریم که کاملاً برون‌زا است. ‏اگر فرض کنیم که عرضه پول توسط مقامات پولی تعیین می‌شود، می‌توانیم تصور کنیم که تغییرات در ‏این عرضه، تغییرات قیمت را تعیین ‏می‌کند.‏

با این حال، هنگامی که این تصور خطی را کنار بگذاریم که عرضه پول یک متغیر برون‌زا است، همبستگی، ‏دیگر فرضیه مکتب پولی را ثابت ‏نمی‌کند. از سوی دیگر، اگر فرضی را که در این تحلیل انجام می‌دهیم (عرضه پول را درآمد ‏اسمی تعیین می‌کند) در نظر بگیریم، ‏همبستگی که به طور تجربی توسط فریدمن برقرار شده است از ایده پولگرایان پشتیبانی نمی‌کند چرا که درآمد اسمی خود با تورم افزایش ‏می‌یابد.‏

اشاره به این نکته ضروری است که درون‌زایی پول بدان معنا نیست که دولت کنترلی بر عرضه پول ندارد. از طریق ابزارهای مستقیم یا ‏اداری مانند کنترل ‏کمی وام‌های بانکی، یا از طریق سیاست پولی یا مالی که بر نرخ بهره تأثیر می‌گذارد، می‌توان برای مدتی ‏تغییراتی در عرضه ‏پول ایجاد کرد. با این حال، این تغییرات در مقدار پول ناشی از سیاست اقتصادی از نظر دامنه و مدت محدود هستند.

‌‏سیاست‌های پولی بسیار محدودکننده نه تنها قادر به تغییر قابل توجه عرضه پول نیستند، بلکه مهمتر از آن، نمی‌توانند برای ‏مدت طولانی ‏عمل کنند. شایان ذکر است این مشاهدات به معنای انکار اهمیت و ضرورت سیاست پولی در مبارزه با تورم نیست، بلکه فقط ‏محدودیت‌های ‏آنها را نشان می‌دهد.‏

نکته دوم این است که دیدگاه پولی پاسخ قانع کننده‌ای به معمای عقب ماندن نقدینگی از تورم نمی‌دهد پدیده‌ای که در دهه 80 در ‏اقتصادهای آمریکای لاتین در پی شکست برنامه‌های اصلاح پولی دیده شد. دیدگاه پولی صرفا به تأخیرهای زمانی اشاره می‌کند اما از ‏مکانیسم این تأخیرها سخنی به میان نمی‌آورد. پاسخ این معما را در دو عامل می‌توان جستجو کرد. ابتدا اینکه همانگونه که اشاره شد دولت ‏با کنترل‌های کوتاه مدت بر عرضه پول نوعی جیره‌بندی را ایجاد می‌کند که تولیدکنندگان در پاسخ به این اقدام حاشیه سود خود را افزایش ‏می‌دهند چرا که آن‌ها با آگاهی از این موضوع و انتظارات آتی که دارند برای تأمین هزینه رو به افزایش خود نیازمند تأمین نقدینگی هستند ‏موضوعی که در بخش قبل توضیح داده شد. دوم  استفاده از جایگزین‌های پولی در تورم‌های بالا، که به عنوان مکانیسم‌های دفاعی مورد ‏استفاده قرار می‌گیرد.

🔸منبع: کاتالاکسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #تدوین_رساله

✔️بخش ۲

🔸 برای درس سمینار، تدوین و ارائه مقاله مراحل زیر را انجا م می دهیم:                                                                                                          
۱-
انتخاب موضوع

اهمیت و ضرورت موضوع و جنبه نوآوری آن از جمله موارد مهمی است که مورد نظر است.

۲- تدوین پروپوزال

پروپوزال از سایت دانشگاه دانلود و بررسی و تدوین گردد.

۳- تدوین مقاله

مقاله های نمونه در فضای مجازی مطالعه و الگوبرداری شود. مقاله تدوین گردد.

۴- ارائه مقاله

۵- ثبت مقاله در یک مجله معتبر

🔸 چگونه یک مقاله علمی را بخوانیم؟                                                                                                               
یک مقالۀ علمی امری پیچیده و چالش برانگیز است. بدترین روش خواندن مقالۀ علمی، کتابی خواندن آن و کلی نگریست؛ این روش بسیار نادرست و مخرب رشتۀ افکار شماست. بهتر است مقاله را جزء به جزء بخوانید و برای تسلط بیشتر، هر پاراگراف را چند بار بخوانید. ترجیحاً در آغاز، مقاله را سطحی خوانده و ساختار و ویژگی‌های آن را شناسایی کنید. هنگامی که مقاله می‌خوانید باید در جستجوی منظور اصلی نویسنده باشید و سوالاتی که قبل، در حین و بعد از خواندن مقاله به ذهنتان می‌رسد یادداشت کنید. یادداشت‌برداری پاراگراف به پاراگراف از نکات مبهم، باعث رمزگشایی صحیح مقاله می‌شود و سپس بر اساس دانش و تجربه شما از موضوع، درک شما از آن کامل خواهد شد.

🔸در زیر جزئیات بیشتری از گام‌های مطالعۀ اصولی یک مقاله برای شما بیان می‌کنیم.

۱) شناسایی ساختار مقالۀ علمی:
اغلب ژورنال‌ها برای ساختاربندی مقاله‌هایشان از متد IMRD استفاده می‌کنند.

Introduction
Method
Result
Discussion
برای فهم صحیح منظور نویسنده باید ویژگی‌های محتوایی هر کدام از این بخش‌ها را به درستی بشناسیم. اغلب می­‌گویند که برای شناسایی ساختار مقاله، ابتدا چکیده را مطالعه کنیم. اما متخصصین این حوزه اذعان دارند که  با دقت در عنوان مقاله می­‌توان به چشم‌انداز درستی از آن رسید.

🔸 ویژگی‌های چکیده:
چکیدۀ یک مقاله معمولاً شامل اطلاعات زیر است:

منطق و منظور اصلی نویسندگان (چرا این مقاله نوشته شده است)
متدولوژی (روش اصلی تحقیق)
دستاورد (یافته‌های جدید)
نتایج

🔸ویژگی‌های مقدمه:
مقدمه دو هدف را برای خوانندگان دنبال می‌کند: علاقه‌مندی به موضوع و مهیا کردن اطلاعات کافی برای فهم مقاله. مقدمه گسترۀ وسیعی از موضوع را به ما می‌دهد؛ مطالبی که عمدتاً خواننده می‌داند، مطالبی که نمی‌داند و سوال‌هایی که محققین تا به حال مطرح کرده‌اند و پاسخ داده‌اند.

🔸ویژگی‌های متدولوژی:
متدولوژی بخشی است که نویسنده به بیان تجربیات و روش‌های خود برای پاسخ دادن به سوال‌هایی که خود مطرح کرده‌است می‌پردازد. معمولاً چون روش‌ها جدید است و جزئیات مبهمی را برای آزمایش انتخاب می‌کنند، برای خوانندگان فهم آن کمی سخت است. بهتر است برای فهم بیشتر متدولوژی، در منابع علمی به جستجو و تحقیق مفاهیم و روش‌هایی بپردازید که با آن‌ها آشنا نیستید.

🔸ویژگی‌های یافته‌ها و بحث:
یافته‌ها، نتایج خام به دست آمده از تحقیق و آزمایشات تجربی هستند. این بخش شامل جدول‌ها و شکل‌های مختلف است و توضیحاتی که بیان می‌شوند، نیاز به ارجاع ندارند. اما در بحث، مقایسه و به چالش کشیدن نتایج تحقیق با سایر تحقیقات صورت می‌گیرد و به سوال‌هایی که در قسمت مقدمه مطرح شده پاسخ داده و به روشنگری ببیشتر برای بیان نتایج می‌پردازد.

۲. نکات متمایزکننده در مقالۀ علمی:
به دلیل اینکه مقاله‌ها، معمولاً حاوی اطلاعات زیادی هستند، پیدا کردن نکات اصلی از حواشی مقاله کار دشواری است. شاخص‌هایی برای پیدا کردن نکات مهم وجود دارد که ما در زیر به آن اشاره می‌کنیم.

🔸بخش‌های اصلی مقاله:
عنوان
چکیده
کلید واژه
تصاویر (جداول و نمودارها)
جمله اول یا دو جمله آخر مقدمه
شاخص‌های واژه‌ای:

Surprising
Unexpected
We hypothesize that
We propose
We introduce
In contrast with previous work
Has seldom been addressed
We develop
The data suggest
۳. ایجاد سوال برای درک صحیح:
خواندن مقاله، یک امر چالشی است. شما قبل و در طول خواندن آن باید سوال‌های زیر را از خودتان بپرسید:

نویسندگان آن چه کسانی هستند؟ ژورنال آن کدام است؟ آیا می‌توانم سوال‌هایی مطرح کنم که اعتبار کار را زیر سوال ببرد؟
آیا برای درک اصطلاحات مقاله زمان خواهم گذاشت؟
آیا برای فهم بیشتر و دقیق‌تر مقاله آن را بازبینی خواهم کرد؟
آیا برای قسمت‌های حاشیه‌ای مقاله وقت کمتری خواهم گذاشت؟
بعد از اینکه مقاله را مطالعه کردید، این سوال‌ها را از خودتان بپرسید:
                                
🔸منبع: آکادمی جغرافیا

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #کتاب_صوتی_جادوگران_بازار_نوین

✍ #جک_شواگر

✅ قسمت 2: فصل یک
معامله بد صدام حسین
فصل دوم
مصاحبه با لیپ شات، سلطان ارزها(قسمت اول)

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

/channel/tehran_boorse/1510

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #ماهیت_تورم_توام_با_رکود
(بخش چهارم -قسمت اول)

در بخش‌های گذشته عوامل شتاب‌دهنده و تثبیت‌کننده تورم مورد بررسی قرار گرفت در این بخش به پول خواهیم پرداخت، فاکتوری که ‏در ادبیات پست‌کینزی و نئوساختارگرا نه علت تورم بلکه به عنوان تأییدکننده و یا اعتبار دهنده تورم مطرح است و از عباراتی چون ‏Accommodating، ‏Sanctioning‏ یا ‏Validating‏ در تعریف نقش پول در تورم استفاده می‌شود.‏

هیچ شکی در مورد همبستگی بین افزایش قیمت‌ها و عرضه ‏پول وجود ندارد. در یک اقتصاد پولی، مقدار واقعی پول (‏m‏) با حجم معاملات آن یا درآمد واقعی مربوطه، با توجه به عوامل نهادی خاصی ‌‏(مانند نحوه انجام پرداخت‌ها) که سرعت گردش پول را تعیین می‌کند، مشخص می‌شود. همانطور که کینز توضیح می‌دهد، سرعت گردش ‏پول می تواند در کوتاه مدت بسته به انگیزه سفته بازی و در بلندمدت بسته به تغییرات نهادی تغییر کند. با این حال، از آنجایی که ما در ‏حال تجزیه و تحلیل عدم تعادل کلان اقتصادی نیستیم، بلکه فقط تورم را بررسی می‌کنیم، سرعت گردش درآمد پول را ثابت در نظر ‏بگیریم.

فرض کنید ‏M‏ عرضه اسمی پول، ‏p‏ شاخص قیمت و ‏Y‏ درآمد واقعی باشد؛ ‏V‏ سرعت گردش درآمد پول به صورت ‏V = Yp/M‏ داده شده ‏است و معادله مبادله، که تعریفی نیز هست، به صورت ‏MV = Yp‏ داده شده است.‏

اگر ‏V‏ ثابت باشد، طبق تعریف ‏M‏ مستقیماً با ‏Yp‏ متناسب خواهد بود. سپس لازم است تا رابطه علی بین ‏p‏ و ‏M‏ را تعیین کنیم.‏
افزایش عرضه پول تنها زمانی عاملی برای ایجاد تورم خواهد بود و یا افزایش آن خواهد بود که اگر این افزایش (۱) به تقاضای موثر تبدیل ‏شود و (۲) اگر این تقاضای موثر از تقاضای کل در شرایط اشتغال کامل و ظرفیت کامل بیشتر باشد.‏

طبق مدل کینزی، تبدیل شدن گسترش پول به تقاضای موثر در نتیجه کاهش نرخ بهره‌ای که باعث تحریک سرمایه گذاری می‌شود، صورت ‏می‌گیرد. با این حال، برای اینکه این افزایش تقاضا به معنای افزایش قیمت باشد، ضروری است که اقتصاد با استفاده کامل از منابع خود کار ‏کند. در این فرضیه، فشار تقاضا منجر به افزایش حاشیه سود یا افزایش دستمزدهای واقعی خواهد شد. همچنین تا ‏جایی که تنها بخش‌های اقتصادی خاصی با نزدیک به ظرفیت کامل کار می‌کنند، ممکن است نوعی شتاب تورمی ساختاری وجود داشته ‏باشد. در این صورت، حتی بدون وجود اشتغال کامل، افزایش عرضه پول می تواند از طریق اثر انتشار، تورم را تسریع کند.‏

با این شرایط، افزایش عرضه اسمی پول را به طور کلی نمی توان عاملی برای تسریع فرآیند تورمی در نظر گرفت. زیرا عرضه واقعی پول همانطور که تعریف شده است (‏m = M/p‏) تمایل به کاهش ‏دارد. کاهش عرضه حقیقی پول باعث ایجاد بحران نقدینگی و سپس رکود خواهد شد. اگر فرض کنیم که بازیگران مختلف اقتصادی به دنبال ‏حفظ نرخ رشد اقتصادی هستند، پس چاره‌ای جز افزایش عرضه اسمی پول و احیای مقدار واقعی آن وجود ندارد.‏

در این صورت، افزایش عرضه پول را نمی‌توان به عنوان علت یا عاملی برای تسریع تورم در نظر گرفت، بلکه صرفاً عاملی است که این تورم را ‏تأیید‎(validate)‌‏ می‌کند. گسترش پولی به سادگی با افزایش قیمت‌ها همگام می‌شود و به جای یک متغیر برون‌زا، همانطور که تفکر ‏خطی طرفداران مکتب پولی ادعا می‌کند، به یکی از متغیرهای درون زای سیستم تبدیل می‌شود.‏

🔸منبع: کاتالاکسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 رکوردشکنی اروپایی‌ها در استفاده از انرژی هسته‌ای

/channel/EastEconomy/64185

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #ماهیت_تورم_توام_با_رکود
(بخش سوم -قسمت دوم)‏


نکته حائز اهمیت دیگر، مکانیسم انتشار تورم است در اقتصادی با تورم مزمن که ایندکس‌گذاری در آن رایج شده، هر افزایش ‏قیمت مستقل (و در نتیجه افزایش حاشیه سود) طی یک زنجیره منتشر می‌شود و این افزایش در نرخ تورم از طریق یک ‏مکانیزم تکاثری صورت می گیرد که در نهایت باعث افزایش متناسب همه قیمت‌های دیگر می شود.

هنگامی که قیمت یک نهاده خاص در ابتدا افزایش می یابد، قیمت محصولاتی که از این نهاده استفاده می‌کنند، به نسبت ‏افزایش قیمت این نهاده افزایش می‌یابد. با این حال، این افزایش‌های ثانویه تأثیرات تورمی بر سایر کالاها و همچنین بر ‏دستمزدها دارند. این افزایش‌های سوم نه تنها در قیمت سایر محصولات، بلکه در افزایش کالاهای تحت تأثیر این افزایش ‏قیمت ثانویه نیز منعکس می‌شود. تا جایی که قیمت کالاهای مصرفی نهایی افزایش یابد، دستمزدها نیز به دلیل ‏ایندکس‌گذاری به طور خودکار افزایش می‌یابد. اثر تکاثری افزایش اولیه تنها زمانی تمام می‌شود که همه قیمت‌ها افزایش ‏یافته باشند، به طوری که ساختار قیمت‌های نسبی بدون تغییر باقی بماند، و تعادل توزیعی اولیه که فقط با تاخیر در تعدیل ‏قیمت مختل شده بود را بازگرداند. سپس سیستم ایندکس‌گذاری تضمین می‌کند که این سطح جدید تورم، حفظ شود.‏

اگر بازیگران اقتصادی که افزایش‌های اولیه قیمت را ایجاد کرده‌اند راضی نباشند (زیرا کل فرآیندی که در بالا توضیح دادیم ‏مزیت توزیعی آنها را از بین برده است) آنها دوباره قیمت‌های خود را افزایش می‌دهند و یک فرآیند تکاثری جدید و شتاب ‏جدیدی به تورم می‌دهند.‏

با این حال، در اقتصادی که کاملاً ایندکس‌گذاری نشده باشد، اثر تکاثری به دلیل اینکه قیمت‌های ثانویه کمتر از افزایش ‏اولیه افزایش خواهند یافت، به اندازه اقتصاد کاملاً ایندکس‌گذاری شده نخواهد بود. در نتیجه، تعادل توزیعی اولیه برقرار ‏نخواهد شد. هنگامی که اثر تکاثری افزایش اولیه به پایان  و اقتصاد به سطح جدیدی از تورم برسد، اگر شاخص‌بندی ‏فقط جزئی باشد (یعنی اگر افزایش‌های ثانویه کمتر از افزایش‌های اولیه باشد)، سطح تورم تازه تثبیت شده شروع به کاهش ‏خواهد کرد. با این حال، در این مورد، باید فرض کنیم که بازیگران مختلف اقتصادی سهم خود را از درآمد حفظ نکرده‌اند یعنی به درآمد کمتر قانع شده‌اند.‏

یکی دیگر از پیامدهای مهم ایندکس‌گذاری عمومی این است که باعث انعطاف‌ناپذیری قیمت‌های نسبی می‌شود و مشکلاتی ‏را برای فرآیند تعدیل اقتصادی ساختار تولید یا مصرف ایجاد می‌کند. به عبارت دیگر، نقشی که مکانیزم قیمت در فرآیند ‏تخصیص مجدد منابع ایفا می‌کند، بسیار غیرقابل انعطاف و سرسخت می‌شود و بدین ترتیب نیازمند دخالت دولت برای رفع ‏ایندکس‌گذاری از اقتصاد و تعیین اداری ساختار جدیدی برای قیمت‌های نسبی می‌گردد. موضوعی که به شکل ‏قیمت‌گذاری‌های در اقتصادهای درگیر تورم مزمن خود را نشان می‌دهد  اگرچه این اقدامات نیز دوام چندانی ندارند.‏

پی‌نوشت: بحث فوق در اقتصاد ایران نیز به شدت رایج است. این همان مکانیسمی است که طیف موسوم به دلارزدا سعی در توضیح آن دارند. موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که آیا جهش‌های ارزی که این مکانیسم را فعال می‌کنند ریشه در تضادهای توزیعی گروه‌های الیگارشیک دارند یا آنکه متأثر از بحران‌های سیاسی است. پرداختن به این موضوع می‌تواند به این سوال پاسخ دهد که چرا جهش‌های ارزی در برخی کشورهای درگیر ناامنی و جنگ به شدت ایران نیست؟ البته اقتصاد ایران تنها اقتصادی نبوده که درگیر چنین جهش‌هایی شده است. نگاه کنید به اثر Luiz Carlos Bresser Pereira با عنوان Economic Crisis and State Reform in Brazil

🔸منبع: کاتالاکسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🌱 بازدهی شش‌ماهه صندوق نهال: 93%

🔹 صندوق مولتی کامودیتی #نهال در شش ماه گذشته بیشترین بازدهی را در مقایسه با سایر ابزارهای سرمایه‌گذاری داشته است.

🔹 این صندوق با مدیریت فعال و نقدپذیری بهتر نسبت به گواهی‌های سپرده کالایی، ابزاری مناسب جهت سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

📌 کسب اطلاعات بیشتر:
🌐 land.noviraco.com

✅ جهت سرمایه‌گذاری در این صندوق کافی است نماد «نهال» را در پنل کارگزاری خود جستجو کنید.

☎️ 021-79276000
🆔
@Noviraco

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #ماهیت_تورم_توام_با_رکود
(بخش سوم -قسمت اول)‏


‏ در یادداشت قبل عوامل شتاب‌دهنده تورم مورد بررسی قرار گرفت، اما چه عواملی باعث حفظ تورم می‌شوند؟ مکانیزم‌های مختلفی در ‏اقتصادهای مدرن وجود دارند که تمایل دارند این وضعیت تورمی را دائمی کنند، یعنی سطح تورم را حتی زمانی که عواملی که آن را تسریع ‏کرده‌اند، دیگر بر اقتصاد تأثیر نمی‌گذارند، در سطح نسبتاً ثابتی نگه دارند و تورم به طور مستقل از تقاضا و با وجود نرخ بالای بیکاری، خود ‏را در آن سطح بالاتر حفظ کند. بنابراین، ما با وضعیتی از رکود تورمی مواجه هستیم که همچنین می توان آن را تورم خودگردان ‌‎ ‎Inflation‏ ‏Autonomous‏ یا تورم لختی ‏Inertial Inflation‏ نامید.‏

عامل اصلی که سطح تورم را حفظ می کند، تضاد توزیعیDistributional Conflict ‌‏ است، یعنی این واقعیت که شرکت‌ها و ‏اتحادیه‌های مختلف ‏ابزارهای اقتصادی و سیاسی در اختیار دارند که به آنها کمک می‌کند تا سهم نسبی درآمد خود را حفظ کنند یا افزایش دهند. با توجه ‏به این ‏واقعیت که در سطح تورم معین، قیمت کالاها و نیروی کار تمایل دارند با تاخیر زمانی تعدیل شوند، و اینکه قیمت ‏برخی از ‏این کالاها هزینه‌های سایرین است، افزایش‌های بعدی قیمت و دستمزد تمایل دارند تقریباً به طور خودکار رخ دهند. ‏به این ترتیب، هر ‏شرکت و هر کارگر یا گروه کارگری، افزایش هزینه‌های خود را به شکل افزایش قیمت منتقل می‌کند.‏

اگرچه این فرآیند در بخش رقابتی نیز رخ می‌دهد، اما هرچه اقتصاد وابسته به گروه‌های الیگارشیک باشد کارآمدتر عمل می‌کند و در ‏اقتصادی به طور کلی و رسماً ایندکس‌گذاری شده( مثلا با تورم یا ارز خارجی) به طور کامل اجرا می‌شود. در این صورت، افزایش هزینه‌ها ‏بر اساس هنجارهای تعریف شده قانونی منتقل می‌شود و به صورت خودکار در می‌آید. این حتی در مورد قیمت‌های ایندکس‌گذاری نشده ‏نیز صادق است، زیرا زمانی که تورم یک مشکل مزمن است، بازیگران مختلف اقتصادی شروع به بهبود مکانیسم‌های دفاعی خود در برابر تورم می‌کنند به ‏گونه‌ای که در واقع اقدامات ایندکس‌گذاری غیررسمی را توسعه می‌دهند. قیمت‌ها به طور فزاینده‌ای بیشتر اصلاح می‌شوند به گونه‌ای که ‏تاخیر کمتری بین افزایش هزینه و قیمت وجود دارد. بنابراین، نه تنها ایندکس‌گذاری رسمی، بلکه ایندکس‌گذاری غیررسمی نیز به عنوان ‏عناصر قدرتمندی در حفظ سطح تورم عمل و آن را دچار لَختی می‌کند.‏

نکته مهم این است که مکانیزم کلی ایندکس‌گذاری رسمی و غیررسمی، فرآیند تورمی را تسریع نمی‌کند، بلکه تا جایی که حاشیه سود، ‏دستمزدهای واقعی و ساختار تاخیر زمانی بین تعدیل قیمت‌ها و دستمزدها را حفظ شود، سطح موجود تورم را حفظ می‌کند. اگر ‏فهرست‌نویسی به طور ناقص انجام شود، تورم ممکن است در واقع کند شود. این نقص می‌تواند شامل موارد زیر باشد اگرچه نادر است‎:‎
•  ایندکس‌گذاری جزئی: فقط برخی از عوامل (مانند دستمزد، اما نه قیمت‌ها) ایندکس‌گذاری می‌شوند
•  ضریب تعدیل‌کننده: هنگام تعدیل، ایندکس‌گذاری با ضریبی کاهنده انجام شود
•  تعدیل‌های مکرر: ایندکس‌گذاری خیلی زود به زود انجام می‌شود و هر بار منجر به تعدیل‌های کوچک‌تر شود‎.‎
•  انتظارات تورمی نادرست کسب‌وکارها نیز می‌تواند به کندی تورم کمک کند.‏

نکته بسیار مهم دیگر این است که زمانی که بازیگران مختلف اقتصادی در یک وضعیت تورمی مزمن قیمت‌های خود را افزایش می‌دهند، ‏نه تنها هزینه‌های جاری خود، بلکه انتظارات تورمی آتی خود را نیز در نظر می‌گیرند. با این وجود، نباید اهمیت این پیش‌بینی‌ها را در تحلیل ‏عوامل حفظ سطح تورم موجود بیش از حد ارزیابی کرد. تغییرات موثر هزینه همیشه مبنای این افزایش‌ها را تشکیل می‌دهد و در نتیجه ‏انتظارات را تعیین می‌کند به عبارتی رشدهای مکرر و بیشتر در هزینه خود سطح انتظارات را جابجا می‌کند.‏

تا زمانی که همه بازیگران فعال در اقتصاد از سهم درآمدی خود نسبتاً راضی باشند، سطح تورم حفظ خواهد شد. با این حال، اگر یکی از این ‏گروه‌ها احساس کند که می‌تواند حاشیه سود یا دستمزد خود را افزایش دهد و در نتیجه سهم درآمدی خود را افزایش دهد، و سایر عوامل با ‏ایندکس‌گذاری قیمت‌های خود، به سطح جدید واکنش نشان دهند، نتیجه آن شتاب تورم خواهد بود
‎.‎
عواملی که سطح تورم را حفظ می‌کنند ابتدا توسط ساختارگرایانی مانند سانکل(1958) به عنوان عوامل مروج تورم ‏Inflation-‎Propagating Factors‏ معرفی شد و سپس توسط سیمونسِن (1970) با عنوان مؤلفه‌های بازخورد ‏Feedback Components‏    ‏توسعه یافت. وجود این عوامل که سطح تورم را حفظ می‌کنند و ثبات نسبی درآمد واقعی بازیگران مختلف اقتصادی را تضمین می‌کنند، ‏کاهش این سطح تورم را بسیار دشوارتر می‌کند. این واقعیت پیامدهای مهمی از نظر سیاست اقتصادی دارد.‏

🔸منبع: کاتالاکسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 بروبچه‌های شیکاگو (بخش دوم)

🔹در اپیزود سیزدهم اقتصادینو محمدرضا فرهادی‌پور به بررسی چگونگی شکل‌گیری و تاثیر «بروبچه‌های شیکاگو» پرداخت. اپیزود چهاردهم به ادامه این سیر تاریخی اختصاص دارد. 

1:17 کودتا برای دمکراسی و بازار آزاد!
6:02 تورم، فریدمن و پینوشه
8:06 شوک درمانی فریدمن
12:00 ترور سفیر شیلی در واشنگتن
14:24 شیلی ۱۷ خودروساز داشت!
17:59 نابرابری اوج می‌گیرد، هایک در شیلی
22:56 فروپاشی کینزیسم و آزادسازی حساب سرمایه به دست تاچر
26:21 راه شیکاگو به سوسیالیسم!
28:44 نوبلیست‌ها علیه نوبل فریدمن
32:56 جاکارتا در شیلی
36:45 دیکتا بلاندا

🔸منبع: اقتصادینو

/channel/eghtesadiino/38

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #مروری_بر_چند_سوگیری_شناختی

✔️ سوگیری‌ شناختی انگ‌ بی‌درنگ(خطای بنیادبن انتساب)

*نشر:* گاهنامه مدیر

• معرفی توسط لی دیوید راس، استاد دانشگاه استنفورد و با همکارانش ادوارد جونز و ویکتور هریس

■انگ بی‌درنگ نوعی سوگیری شناختی‌ست که: فرد در توضیح و قضاوت رفتار دیگران بر شخصیت و ویژگی‌های ذاتی بیش از اندازه تاکید می‌کند و عوامل محیطی و شرایطی را که آن فرد در آن قرار دارد نادیده می‌گیرد.

□پیش‌فرض در این سوگیری این‌ست که:
«اعمال انسان‌ها شخصیت‌شان را بازتاب می‌دهد.» (در حالیکه الزامن اینگونه نیست).

●انگ بی‌درنگ در رانندگی خیلی رخ می‌دهد. اگر کسی ناگهان جلوی ما بپیچد، اولین فکری که ممکن است به ذهن برسد این است که "او چقدر عوضی است". بعید است در وهله نخست اینکه شاید آن راننده باید به سرعت خودش را به پرواز بسیار مهمی برساند به ذهنمان خطور کند.

○از آنطرف اگر خودمان ناگهانی جلوی کسی بپیچیم، تمایل داریم خودمان را قانع کنیم که چاره دیگری نداشتیم.‌ در یک پژوهش، شرکت کنندگان باید مقصر یک اتفاق بد را مشخص می‌کردند. نتایج نشان می‌دهد: هر گاه اتفاق بدی برای دیگران می‌افتد، افراد حدود ۶۵% مواقع، خود آن شخص و رفتارش را مقصر می‌دانند. اما هر گاه اتفاق بدی برای خود فرد می‌افتد، فقط ۴۴% مواقع خودشان را مقصر می‌دانند و بقیه مواقع هم تقصیر را می‌اندازند گردن شرایطی که در آن گرفتار بودند.

#خطای_شناختی
#اقتصاد_رفتاری

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 نقش افشاگران در مبارزه با فسادهای اداری و اقتصادی

Dambisa Moyo
✍ مویو دامبیزا

@MChian

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

#ماهیت_تورم_توام_با_رکود
(بخش دوم)‏

در یادداشت گذشته به 5 فرض برای تفسیر ماهیت رکود تورمی پرداخته شده  در ادامه به عواملی خواهیم پرداخت که به شتاب گرفتن تورم ‏کمک می‌کنند. اگر با یک وضعیت اقتصادی شروع کنیم که در آن قیمت ها با نرخ ثابتی در حال افزایش هستند، تنها در صورتی تورم می ‏تواند شتاب بگیرد یا کند شود که تغییری در قیمت های نسبی داشته باشیم. به طور دقیق تر، عوامل تسریع کننده تورم در یک اقتصاد ‏بسته عبارتند از:‏

‏(۱) افزایش واقعی میانگین دستمزد بالاتر از افزایش بهره‌وری (۲) افزایش حاشیه سود.‏

در یک اقتصاد باز، دو عامل دیگر نیز باید در نظر گرفته شود: (۳) کاهش ارزش واقعی ارز (کاهش ارزش پول داخلی) و (۴) افزایش ارزش ‏کالاهای وارداتی. اگر نقش دولت را در این مدل در نظر بگیریم، یک عامل دیگر برای تسریع تورم داریم: (۵) افزایش مالیات.‏
در این اقتصاد ساده شده، جایی که قیمت تمام شده تولید برابر با دستمزد به علاوه سود است و تنها هزینه دستمزد است که مبنای محاسبه ‏حاشیه سود قرار می‌گیرد، تغییر قیمت ها یا نرخ تورم (‏p‏) به دو عامل بستگی دارد:‏

‏(۱) تغییر در نرخ دستمزد (‏w‏) با کسر افزایش بهره‌وری (‏q‏) و (۲) تغییر در حاشیه سود (‏m‏) (سود بر هزینه مستقیم).‏
p = w – q + m

در این مدل، می بینیم که تورم همیشه بیانگر یک تضاد توزیعی است. در تحلیل نهایی، شتاب تورم به توانایی سرمایه‌داران ‏برای افزایش ‏حاشیه سود یا به توانایی کارگران برای افزایش دستمزدهای واقعی آنها بستگی دارد( یعنی کارفرما به دنبال ‏افزایش ‏m‏ است و کارگر به ‏دنبال افزایش ‏w‏).

افزایش حاشیه سود و یا دستمزدهای واقعی بالاتر از افزایش بهره‌وری می‌تواند ناشی از یکی یا چند مورد از چهار عامل زیر ‏باشد:‏
‏(۱) مازاد کلی تقاضای کل نسبت به عرضه، در شرایط اشتغال کامل و ظرفیت خالی کم؛ (۲) نارسایی در عرضه(کلی یا بخشی) (۳) ‏افزایش ‏مستقل دستمزد یا قیمت به دلیل کنترل انحصاری توسط شرکت‌ها یا اتحادیه‌ها  (۴) کاهش بهره‌وری نیروی کار ‏بدون کاهش متناظر در ‏دستمزدها.‏

مورد اول تورم کلاسیک کینزی است؛ دومی تورم ساختاری است؛ سوم و چهارم تورم هدایت شده یا تورم ناشی از هزینه ‏هستند. در مورد ‏اول، همه قیمت‌ها تقریباً همزمان افزایش می‌یابند. در سایر موارد، افزایش قیمت در یک بخش خاص به ‏دلیل تضاد توزیعی به سایر بخش ‏های اقتصاد سرایت می کند.‏ لازم به ذکر است اگرچه قیمت مواد اولیه یا محصولات واسطه‌ای حلقه‌های اساسی در فرآیند انتشار ‏تورم هستند، به دلیل اینکه در نهایت هر قیمتی مجموع سود و دستمزد است، در این مدل ساده شده به صراحت ظاهر ‏نمی‌شوند. در رابطه با دستمزد دو نکته وجود دارد سطح صنعتی شدن در این مورد حائز اهمیت است و دوم اینکه می‌تواند ‏فارغ از قدرت اتحادیه‌ها به واسطه قوانین مبنی بر شاخص‌گذاری دستمزد، افزایش یابند.‏

اگر مدل خود را توسعه دهیم، باید تغییرات قیمت مواد اولیه وارداتی به واحد پول ملی، ‏z، و تغییر در مقدار مواد اولیه وارداتی ‏به ازای هر واحد محصول، ‏x، را مشخص کنیم:‏

p = a(w – q) + (1 – a)(z + x) + m

تغییرات قیمت مواد اولیه می تواند ناشی از افزایش قیمت آنها به ارز خارجی یا تغییر نرخ ارز، بالاتر از نرخ برابری یا هر دو ‏باشد. در حالت اول، ما چیزی را داریم که تورم وارداتی و حالت دوم با گذر نرخ ارز یا ‏Exchange Rate Pass ‎through‌‏ نامیده می‌شود. سهم دستمزد به عنوان بخشی از کل هزینه با ‏a‏ و مواد اولیه وارداتی با ‌‎1-a‏ نشان داده ‏می‌شود. افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی و همچنین کاهش ارزش واقعی پول ملی از عوامل تسریع کننده فرآیند تورمی ‏هستند.‏

حاشیه سود شرکت‌ها نه تنها باید سود بنگاه، بلکه بهره، اجاره‌ و مالیات و همچنین هزینه‌های ثابت و استهلاک را نیز پوشش ‏دهد. تا جایی که شرکت‌ها، چه در بخش‌های رقابتی و چه در بخش‌های انحصاری اقتصاد، بتوانند حاشیه سود نقدی خود را ‏حفظ کنند، هرگونه افزایش در بهره، اجاره، مالیات یا هزینه‌های ثابت (ناشی از کاهش فروش) به معنای افزایش حاشیه سود ‏است و بنابراین به عنوان عاملی برای تسریع فرآیند تورمی عمل خواهد کرد.( به عبارتی با انعکاس این موارد در قیمت، حاشیه ‏سود افزایش می‌یابد از سویی نااطمینانی حاصل از تورم بالا با افزایش حاشیه سود جبران می‌شود به عبارتی در طور ‏زنجیره هر تولیدکننده سعی دارد خود را از طریق افزایش حاشیه سود در مقابل نوسانات بیمه کند.)‏

در این مکانیسم اقداماتی چون کنترل‌های قیمتی و یا کاهش یارانه‌ها به منظور کنترل تورم نهایتا به صورت افزایش حاشیه سود توسط تولیدکنندگان جبران می‌شود و به شتاب گرفتن تورم می‌انجامد. نکته حائز اهمیت این است که در این فرایند تقاضا نقش چندانی ایفا نمی‌کند.

🔸منبع: کاتالاکسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #ماهیت_تورم_توام_با_رکود
(بخش پنجم)

در ادامه بحث بین کینزی‌ها و طرفداران مکتب پولی، موضع نظری تشریح شده به طور اساسی با طرفداران مکتب پولی ‏مخالف است و ‏به کینزی‌ها بسیار نزدیک‌تر است. با این حال، اگرچه پیشنهادات سیاست‌های اقتصادی که هر یک از این ‏گرایش‌ها ارائه ‏می‌کنند کاملاً متمایز هستند، پیامدهای رکودزایی آن‌ها اغلب بسیار شبیه به هم است.‏

این تحلیل از تورم در چهار نقطه با دیدگاه رایج‌تر کینزی متفاوت است. نکته اول این است که نه تنها عرضه پول، بلکه ‏کسری ‏بودجه بخش عمومی را نیز به عنوان متغیرهای درون‌زا در نظر می‌گیرد - یعنی به عنوان عواملی که تورم را تأیید ‏می‌کنند. ‏تنها زمانی که این موضوع صادق نیست، زمانی است که کل اقتصاد یا حداقل برخی از مهمترین بخش‌های آن با ‏ظرفیت کامل ‏و/یا با اشتغال کامل کار می‌کنند.

تفاوت دوم این است که عواملی را که تورم را تسریع (یا ایجاد) می‌کنند از عواملی که سطح تورم را حفظ می‌کنند و آن را ‌‏دچار لختی می‌کنند، متمایز می‌کنیم. در شرایط سرمایه‌داری معاصر اهمیت بیشتری به عوامل دومی قائل هستیم. ‌‏انحصارگرایی شرکت‌ها و قدرت اتحادیه‌های کارگری از یک سو، و سیستم‌های تعدیل دستمزد بر اساس تورم از سوی دیگر، ‌‏پدیده‌هایی هستند که حتی در صورت نبود هیچ عاملی برای تسریع تورم، تمایل دارند تورم را دائمی کنند. علاوه بر ‏این، ‏عواملی که تورم را حفظ می‌کنند، کاهش سطح تورم را بسیار دشوارتر می‌کنند. سیاست‌های اقتصادی رکودی که به ‏دنبال ‏کاهش دستمزدهای واقعی و حاشیه سود هستند، حتی اگر در کاهش نرخ تورم تأثیر داشته باشند، ناکارآمد و کوتاه مدت ‏هستند. ‏رابطه بین هزینه‌های این نوع سیاست‌ها و نتایج آن به طور فزاینده‌ای منفی است.‏

سومین تفاوت این است که فرض ثابت بودن حاشیه سود را نمی‌پذیریم. اگرچه این فرض برای مدل کینزی ضروری نیست، ‏ ‏در واقعیت، حاشیه سود ثابت نیست، به خصوص در زمان رکود. به ‏طور کلی، زمانی که اقتصاد به طور نسبتاً عادی و بدون ‏اتفاق خاصی توسعه می‌یابد، حاشیه سود ثابت است. جدای از این، ‏تمایز قائل شدن بین بخش رقابتی و بخش انحصاری نیز ‏ضروری است. به طور کلی شرکت‌های بخش ‏رقابتی تمایل دارند در دوره‌های رونق ادواری، حاشیه سود خود را افزایش ‏دهند و در نتیجه تورم را تسریع کنند، و تمایل ‏دارند در دوره‌های رکود، حاشیه سود خود را کاهش دهند. همتایان آنها در ‏بخش انحصاری، حاشیه سود خود را در فاز رونق ‏حفظ یا حتی کاهش می‌دهند (اگر این حاشیه سود به‌طور غیرعادی بالا ‏باشد) و برای جبران کاهش فروش و حفظ نرخ سود ‏خود، در رکود حاشیه سود خود را افزایش می‌دهند. با این حال، در ‏اقتصادهای با سیستم تعدیل دستمزد بر اساس تورم (مانند ‏ایران)، به دلیل قدرت عواملی که سطح تورم را حفظ می‌کنند، ‏حتی در بخش رقابتی، کاهش دستمزد و حاشیه سود در دوره ‏رکود عملا بسیار محدود است. یعنی زمانی که همه می‌دانند رقبا در حال افزایش حاشیه سود جهت دفاع در برابر موج ‏تورمی‌اند دلیلی ندارد که حاشیه سود خود را کم کنند.‏ ( به عنوان مثال عرف شدن افزایش قیمتها در ابتدای هر سال را در نظر بگیرید).

و چهارم لازم است حداقل سه نکته دیگر در رابطه با کشورهای توسعه نیافته اضافه شود: ‏

‏1- به دلیل عملکرد ناقص بازار، عوامل ‏تسریع کننده ساختاری از اهمیت بیشتری برخوردار هستند (تراز پرداخت‌ها، تحریم‌، ‏شوک‌های بخش کشاورزی، فرار سرمایه و ...) ‏

‏2- با توجه به قدرت چانه زنی ضعیف اتحادیه‌های کارگری و ‏شیوع بالای کم اشتغالی (اشتغال ناقص زمانی)، تغییرات در ‏شاخص اشتغال تأثیر مستقیم کمتری بر نرخ تورم دارد.‏

‏3- با توجه به ضرورت انباشت ‏سرمایه و جبران عقب ماندگی آنها در اقتصاد جهانی، طبقات مسلط اقتصادی تمایل دارند از تورم ‏به عنوان ابزاری برای پس ‏انداز اجباری در فاز رونق و به عنوان مکانیزم جبران کننده کاهش نرخ سود خود در دوره‌های رکود ‏اقتصادی استفاده کنند اما در حالت غالب در این کشورها یعنی رکود توام با تورم تمایل به حفظ یا افزایش حاشیه سود است. ‏در هر صورت، ‏تورم به طور کاملاً واضح به تمرکز درآمد کمک می‌کند این خود توضیح مهمی بر رشد نابرابری در اقتصادهای درگیر این ‏پدیده است.‏

🔸منبع: کاتالاکسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 فصل هشتم - #گلوگاه_حلقه_ارتباطی_کالای_میانی

✔️ 8.3. پل رومر

آیا "بازگشت سرمایه فزاینده" و "شهر چارتی" دوره های متفاوتی از کار او در مبحث توسعه هستند؟ شرکت اَپلیا چطور؟ یا اینکه همه به نوعی با هم مرتبطند؟


🔸 منبع: کلاس درس اقتصاد توسعه

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

/channel/DevelopmentEcon/235

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 فایل صوتی گُفت‌و‌شُنود (۳) با جناب آقای «دکتر محمود مسائلی» در پویش فکری «بَر مَدارِ آبْ»

🔰 موضوع بحث: حقوق آب، تکثر و یکپارچگی در رویکردی اخلاقی؛ چیستی‌ها و چگونگی‌ها

#فایل_صوتی
#حقوق_آب
#تكثرگرایی
#مدیریت_یکپارچه
#آقای_دکتر_مسائلی
#آب

🔸منبع: بر مدار آب

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

/channel/Bar_Madar3_Ab/39

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

💠اثر فشار اقتصادی بر افول ارزشهای اخلاقی

✍محمدرضا یوسفی

🔹گسترۀ سرقت های کوچک و بزرگ، نزاع های خیابانی، کودک آزادی، خشونت نسبت به زنان، احتکار برخی کالاهای ضروری مردم، انواع کلاهبرداری، رواج دروغ، خیانت در خانواده، خودکشی. رشوه، اختلاسهای بزرگ و کوچک، وعده های دروغین، خلف وعده ها، گزارش های خلاف واقع، نشانه هایی از افول اخلاقی جامعه است. اما خطرناکتر از این همه، بی تفاوتی جامعه نسبت به این اخبار است گویی اینها مسائل عادی زندگی شده، دیگر حساسیت کسی را بر نمی انگیزاند.

🔹 علل متعددی برای افول ارزش‌های اخلاقی در جوامع وجود دارد. اما فشار اقتصادی عامل مهمی است که در مطالعات تجربی نیز تایید شده است. وقتی کسی ارزشهای اخلاقی را نادیده می گیرد، الزاماً تحت فشار مالی نیست. با وجود این، فقر و محرومیت و مشکلات مالی، از جمله مهم‌ترین عواملی هستند که می‌توانند نظام ارزش‌های اخلاقی را به هم بریزند. بحرانهای اقتصاد به ویژه در صورت تداوم، تا اندازۀ زیادی در  رشد آسیب های اخلاقی و اجتماعی در جامعه، نقش دارند.

🔹 معمولا مردم دوست دارند اخلاقی زندگی کنند. اما وقتی شرایط اقتصادی رو به وخامت می‌گذارد و درآمدها کفاف هزینه های عادی زندگی را نمی دهند، پایبندی به اصول اخلاقی دیگر ساده نیست. نگرانی از دست دادن شغل، ابتلا به بیماری، حقوق پایین و مانند آن بی‌تردید فشار روحی زیادی به فرد وارد می کند. در این شرایط، افراد انگیزۀ عدول از اصول اخلاقی را پیدا می کنند. اما تنها چیزی که مانع آنان می‌شود، وجدان اخلاقی است. برای بسیاری از مردم ارتکاب رفتارهای غیراخلاقی در ابتدا آسان نبوده، ندای درونشان آنان را آزار می دهد. اینجاست که انسان سعی می کند وجدان خود را آرام کند. در این شرایط، فرد با توجیهاتی سعی می کند، از قبح عمل غیر اخلاقی خود بکاهد. گاه با این توجیه که به خاطر تامین ضروریات و حداقل های زندگی خانواده ناچارم، گاه با تغییر کلمات مانند تغییر رشوه به هدیه، گاه با این توجیه که همه همینطورند، گاه با این ادعا که اقتضای سیستم همین است، گاه با این سخن که  دارم حق خودم را از جامعه می گیرم و حقم بیش از اینهاست، گاه این توجیه که هزاران میلیارد اختلاس در کشور میشه که دزدی من در این میان گم است و مانند آن، فرد سعی میکند تا رفتار خود را توجیه  و وجدان خود را آرام کند.  بنابراین با این توجیهات، اقدام به عمل خلاف اخلاق بدون عذاب وجدان رخ می دهد و با توجه به شرایط بحرانی جامعه، زمینۀ پذیرش آن در میان مردم فراهم می شود. بدینسان از نظر گروههایی از مردم، محرومیت دلیلی موجه برای بی‌اخلاقی خواهد بود. و این یعنی معیارهای ارزیابی عمل اخلاقی در جوامع بحران زده نیز آسیب دیده است و مردم نیز قضاوتی منفی نسبت به چنین متخلفانی ندارند.

🔹آسیب چنین وضعیتی به طبقات محروم اختصاص ندارد. در شرایط فشار اقتصادی، حتی طبقاتی که توانایی مالی مناسبی دارند نیز انگیزۀ زیرپا گذاردن اصول اخلاقی را بیشتر پیدا می کنند. رفتارهایی مانند دروغ گویی برای گرفتن بیمه یا برای فرار از مالیات، بزرگ نمودن کار خود در کارهای تعمیراتی، نبودن کارتخوان برای گروهی از پزشکان و تمامی مشاغلی است که مشمول اطلاعات نامتقارن می شوند بیانی از محدود نبودن انحراف از اصول اخلاقی به اقشار پایینی جامعه است.

🔹وجود معیار اخلاقی و بیداری وجدان اخلاقی جهت نظارت و کنترل جامعه، تداوم ارزش‌های اخلاقی، انسجام در جامعه، سرمایه و اعتماد اجتماعی را تضمین می کند. اما جامعه ای که حساسیتش را نسبت به دروغ، رشوه، اختلاس، دزدی، کلاهبرداری، خشونت و نزاع های خیابانی و مانند آن از دست دهد، دچار افول ارزشی و اخلاقی شده است. تداوم شرایط بحرانی جامعه می تواند به تبدیل ضد هنجارها به هنجارهای نهادینه شده بینجامد. حداقل یک دهه رشد اقتصادی نزدیک به صفر، نرخ تورم های بالا، رشد بیکاری جوانان شرایط زندگی را برای همگان سخت و سخت تر کرده است. جمعیت زیر خط فقر حداقل به یک سوم جمعیت کشور رسیده است. این امر به رشد زیاد آسیب های اخلاقی دامن زده است.

🔹در دهه نود، خودکشی 45 درصد، مرگ‌های مشکوک 14 درصد، نزاع‌های فردی 101 درصد، سرقت از اماکن خصوصی (منازل و مغازه‌ها) بیش از700 درصد، سرقت از اماکن دولتی 600 درصد رشد داشته است. بر اساس گزارش رئیس پلیس آگاهی تهران در سال 1399، بیش از 50 درصد سارقان برای اولین‌بار مرتکب جرم شده‌اند.

🔹 حاکمیت باید به تاثیر رویکردهای سیاسی و اقتصادی خود بر زوال ارزشهای اخلاقی جامعه بیندیشد. پیامبر در آخرین خطبۀ خود بر فراز منبر، به رهبران پس از خویش هشدار داد که مبادا به اقداماتی دست زنند که به فقر مردم منجر شود زیرا که فقر، آنان را از مسیر دین و دینداری خارج می کند. 
 
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 نام کتاب: صعود بر کوه نامحتمل

✍️ نویسنده: #ریچارد_داوکینز

⚪️ برگردان: م. فاآل

#معرفی_کتاب
#کتاب_متنی

@Dynamic_M1nd

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #معرفی_کتاب

✔️ #کتاب_اقتصاد_چرخشی_مفاهیم_پایه

✍ نویسندگان: دکتر سید حسین سجادی فر و همکاران

🔸 فصل نهم | اقتصاد چرخشی آلمان

آلمان پرجمعیت‌ترین کشور اروپا و ثروت‌مندترین عضو اتحادیه‌ی اروپا، موتور محرک اقتصادی حوزه‌ی پولی یورو محسوب می‌شود. جمهوری فدرال آلمان یکی از اعضای کشورهای گروه هشت و گروه پنج و از بنیان‌گذاران اصلی اتحادیه‌ی اروپا است.

بیشتر تولیدات آلمان، کالاهای مهندسی به‌ ویژه صنایع الکتریکی، مکانیکی، خودروسازی، مواد شیمیایی، منسوجات، هوا فضا، غذایی و وسایل نقلیه ‌است.

آلمان یکی از کشورهای پیشرو در اقتصاد چرخشی، رشد سبز و حفاظت از محیط زیست است و در این زمینه پس از تصویب قوانین متعدد و انجام برخی از فعالیتهای عملیاتی، به نتایج قابل ملاحظه یی دست یافته است. تدوین و تصویب مدیریت ضایعات در آلمان از سال 1990 در بستر چرخه مواد و در چارچوب مستندات و الزامات پیمان کیوتو برای اتحادیه اروپا به اجرا درآمد.

🔻مباحث فصل نهم
آلمان
سرآغاز
اقتصاد چرخشی آلمان
سیاست‌های مدیریت زباله در آلمان
بازیابی ضایعات و دفع پسماندها
بازیافت زباله‌های مواد بسته بندی محصولات
زباله‌های بیولوژیکی (زیستی)
بازیافت زباله‌های الکتریکی و تجهیزات الکترونیکی
بازیابی باتری‌های مصرفی
فاضلاب شهری
مشکلات امروز و توسعه‌ی فردا

✔️ دانلود رایگان فصل نهم

✔️ دانلود رایگان فصل هشتم

✔️ دانلود رایگان فصل هفتم

✔️ دانلود رایگان فصل ششم

✔️ دانلود رایگان فصل پنجم

✔️ دانلود رایگان فصل چهارم

✔️ دانلود رایگان فصل سوم

✔️ دانلود رایگان فصل دوم

✔️ دانلود رایگان فصل اول

#اقتصاد_چرخشی
#سجادیفر

https://ecoviews.ir/circular-economy-basic-concepts-part3/

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 نروژ در صدر استفاده از خودروهای برقی

✔️ 79.3 درصد خودروهای نو ثبت شده در نروژ برقی هستند.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

٢۵٠ فیلم برتر با تحلیل کامل
🌀
@honar7modiran

عجیب ولی واقعی
🌀
@Havadesdaq

" آگاهی "
🌀
@Libraryinternational

انگلیسی عالی بدون معلم بدون کلاس
🌀
@EverydayEnglishTalk

انگلیسی فوول صحبت کن
🌀
@Englishgrammar606

شبی چند دقیقه کتاب بخوانیم !!!
🌀
@book_tips

تدریس مکاتب فلسفی و روانی
🌀
@anbar100

کتابخانه صوتی و پی‌دی‌اف تاپ بوک
🌀
@Top_books7

مشاوره رایگان روانشناسی
🌀
@FILMRAVANKAVI

حقوق برای همه
🌀
@jenab_vakill

سواد رابطه /ازدواج موفق
🌀
@ghasemi8483

آموزش ترکی استانبولی در کوتاه‌ترین زمان
🌀
@turkce_ogretmenimiz

جملاتی که شما رو میخکوب می‌کنه !
🌀
@its_anak

آموزش رایگان بازاریابی، فروش، تجارت
🌀
@tejaratniaz1

عدلیه / وکیل دادگستری
🌀
@ADLIEH_TEAM

گلچین کتابهای صوتی PDF
🌀
@ketabegoia

مولانا و عاشقانه‌های شمس
🌀
@baghesabzeshgh

آرشیو مقالاتِ سیاسی-اجتماعی
🌀
@v_social_problems_of_iran

آرا حقوقی قضایی و نظریات مشورتی
🌀
@ARA_HOGHOOGHI_GHAZAIE

یافته‌های مهم روانشناسی
🌀
@Hrman11

« نگاهی " سبز " به  زندگی »
🌀
@majallezendegii

آموزش و بیان نکات رایتینگ انگلیسی
🌀
@formalwriting_eng

راز تربیتی فرزند موفق از کودکی تا نوجوانی
🌀
@ghasemi8484

آموزش نویسندگی
🌀
@ErnestMillerHemingway

زیباترین متن‌های جهان
🌀
@BeautyText1

انگلیسی را اصولی و حرف‌ای بیاموز
🌀
@novinenglish_new

آرایه‌های ادبی
🌀
@ARAIEHAYeadabi

رمانسرای مجازی
🌀
@Salam_Roman

بازسازی خودم!!!
🌀
@shine41

"موسسه وکالت و مشاوره حقوقی"
🌀
@mehdihemmati59

گلچین پرطرفدارترین اهنگ‌های نوستالژیک
🌀
@nostalgia_musicc

وکیل" یار (امور قرارداد_اداره کار)
🌀
@edalatsazanfarda

انگلیسی کاربردی با فیلم
🌀
@englishlearningvideo

اندیشه و تفکر سیاسی
🌀
@Taraneh_t6

داستان‌های افسانه‌ای صوتی هزار افسان
🌀
@mehrandousti

نگارگری؛ هنر و ادبیات
🌀
@tabrizschoolofpersianpainting

یک فنجان کتاب گرم
🌀
@ketabkhaneadabi1398

بهترین اشعار ناب
🌀
@seda_tanha

انگلیسی۴ مهارت در آیلتس۱ساله
🌀
@Englishteacher563

قرابت و ضرب‌المثل
🌀
@gerabatmanaii

یونگ ، روانکاوی ، خانواده درمانی
🌀
@hamsafarbamah

علوم و فنون ادبی
🌀
@aroozgafyie

مدرسه اطلاعات
🌀
@INFORMATIONINSTITUTE

《دوبیتی و رباعی》
🌀
@Delaviz_20

ساده و راحت عربی یاد بگیر
🌀
@atranslation90

ادبیات فارسی متوسطۀ دوم
🌀
@farsiem2

آموزش حرفه‌ای آشپزی
🌀
@telefoodgram

کانال خشت و خیال
🌀
@kheshtbekhesht

شعر ناب و کوتاه
🌀
@sher_moshaer

کافه موزیک
🌀
@moosigi98

قلمرو زبانی
🌀
@zabanfarsiva

وبینارهای آموزشی رایتینگ/گرامر
🌀
@WritingandGrammar1

یادگیری لغات با اخبار انگلیسی
🌀
@english_ielts_garden

اندیشه /آگاهی
🌀
@hasty_be_kooshesh

بلبلی برگ گلی
🌀
@Bolbolibargegoli1397

مجلۀ هنری
🌀
@tasavirhonarie

شیمی، شیمی، شیمی
🌀
@chemistry99

آرشیو ۱۵سال موسیقی بی‌کلام عاشقانه
🌀
@lightmusicturkish

جعلیات ادبی
🌀
@jaliateadabi

دانلود یکجا فایل فشرده رمان‌های صوتی
🌀
@colberoman

اقتصاد و بازار
🌀
@AghaeBazar

نوستالژی + حال‌خوب + شادی
🌀
@RangiRangitel

روش‌های نوین ترجمه و ترجمه‌ورزی
🌀
@translation1353

قطعاتی از معروفترین کتاب‌های دنیا !!
🌀
@mybookstan

خبرهای ورزشی جهان
🌀
@KhebarhaVarzeshiJahan

پایش سیاسی ایران
🌀
@ir_REVIEW

کارتون‌های دیدنی !!!
🌀
@CARTOONSIT

[ حافظ + خیام ] صوتی …
🌀
@GHAZALAK1

{پروکسی} {پروکسی} {پروکسی}  !
🌀
@BESTPROXYSS

*  دانستنی‌های حیوانات  *
🌀
@JANEVARANF

برترین اجراهای (( پیانوی کلاسیک )) و ...
🌀
@pianoland123

[ رمان + داستان‌کوتاه ] …
🌀
@FICTION_12

آموزش زبان انگلیسی، آیلتس و تافل
🌀
@Linguistics_TEFL

اشعار بزرگان و سخنان حکیمانه بزرگان
🌀
@asharsokhanan

کتاب‌سرای صوتی
🌀
@sedayehdastan

پرسش و مشاوره رایگان روانشناسی
🌀
@NEORAVANKAVI

لطفا گوسفند نباشید...
🌀
@zehnpooya

آموزش سواد مالی و اقتصادی به زبان ساده
🌀
@ECONVIEWS

نکات کاربردی TOEFL و IELTS
🌀
@WritingandGrammar

انگلیسی برای《بی‌حوصله‌ها》
🌀
@ENGLISH1388

"رادیو نبض"، صدای عشق و خاطره
🌀
@Radioo_Nabz
هماهنگ‌کنندۀ لیست؛
▪️
@qpiliqp

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 #معرفی_کتاب
| قوانین پنهان مالکیت |
Mine! :
How the Hidden Rules of Ownership Control Our Lives
نویسندگان:  Michael A. HellerJames Salzman

🔸 منبع: بی پلاس

/channel/bpluscast/119

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 حسابداری تغییرات آب‌و‌هوایی : اولین رویکرد دقیق برای گزارش ESG

گزارش توسعه پایدار ESG به افشای عملکرد غیرمالی یک سازمان مرتبط با عوامل محیطی، اجتماعی و حاکمیتی اشاره دارد (ESG - Environmental, Social, Governance).
   
در حال حاضر، بسیاری از شرکت‌های معظم اقدام به تهیه و انتشار گزارش ESG می‌کنند که معمولاً شامل برآوردی از میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای شرکت نیز است.

فایل پیوست که در شماره ٣۵٢ مجله حسابدار (نشریه انجمن حسابداران خبره ایران) چاپ شده حاوی نکاتی است به منظور برآورد انتشار گازهای گلخانه‌ای برای گزارش‌های ESG.

نویسندگان مقاله روشی تحت عنوان سیستم حسابداری بدهی زیست‌محیطی (E-liability accounting system) را پیشنهاد می‌کنند که در آن انتشار گازهای گلخانه‌ای با استفاده از ترکیبی از شیمی و مهندسی اندازه‌گیری می‌شود و اصول حسابداری هزینه برای تخصیص انتشار اعمال می‌شود.

این فایل، ترجمه مقاله‌ای است با عنوان Accounting for Climate Change : The first rigorous approach to ESG reporting که توسط نویسندگان شناخته شده Robert S. Kaplan و Karthik Ramanna به رشته تحریر درآمده و در مجله Harvard Business Review به چاپ رسیده است.

🔗لینک مقاله اصلی در زیر موجود است:
https://hbr.org/2021/11/accounting-for-climate-change
  
مقاله توسط دو تن از دانشجویان کارشناسی حسابداری دانشگاه تهران خانم‌ها #سمیرا_فنایی و #پرناز_رحمانی ترجمه شده و زیرنظر آقای #محمدرضا_امراللهی دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه تهران و سرکار خانم دکتر #بیتا_مشایخی (استاد گروه آموزشی حسابداری و حسابرسی دانشگاه تهران) برای چاپ آماده گردیده‌است.

#حسابداری
#حسابداری_بدهی_زیست‌محیطی
#ESG

🔸منبع: کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 ‏سوسیالیسم از دریچه نفع جمعی!

✍امیرحسین شکرآبی

یکی از انتقادات مهم سوسیالیست‌ها به نظام اقتصاد ‎#بازار_آزاد، برچسبِ بی‌سامانی تولید است؛ یعنی وقتی تهیه نیارهای اقتصادی به‌دست شرکت‌های خصوصی انجام می‌شود، صرفا معطوف به سود شخصی تولیدکننده است؛ پس آنچه تولید می‌شود لزوما چیزی نیست که نیاز جامعه است.

‏به‌تقریر ‎#ماکس_وبر، [بی‌سامانی تولید در اقتصاد خصوصی وجود دارد] زیرا [اقتصاد خصوصی] بررسی نکرده که آیا سود شخصی کارفرمایان خصوصی در فروش محصولاتشان، به‌عنوان روشی کاربرد دارد که تضمین کند کسانی که به‌این کالاها نیاز دارند، در واقع از طریق آن‌ها تامین نیاز می‌شوند. (سوسیالیسم،ص۲۵)

‏پاسخ بازارگراها به‌این انتقاد البته قابل توجه است؛ از نگاه یک بازارگرا، در صورتی که بازار، آزاد باشد این مشکل به‌خودی خود برطرف می‌شود، چراکه رقابتِ بدون دخالت دولت باید معطوف به جلب نظر مصرف‌کننده باشد.

به‌سخن دیگر، بازار انسان‌ها را به‌دلیل نیاز متقابل به‌هم نرم‌خو می‌کند.

‏به‌عقیده ‎#میزس، در یک جامعه سرمایه‌داری، انسان معمولی مصرف‌کننده‌ای مقتدر است که نهایتا با خرید یا امتناع از خرید خود تعیین می‌کند که چه چیزی و با چه میزان کیفیتی باید ساخته شود. (ذهنیت ضدسرمایه‌داری، ص۱۹)

‏پیشنهاد میزس، در نهایت نکته جالبی دارد: به‌افرادی که در مورد ناعادلانه بودن نظام بازار گلایه می‌کنند، تنها یک نصیحت می‌توان کرد: اگر می‌خواهی به‌ثروت دست پیدا کنی، سعی کن عامه مردم را از راه ارائه کالاهایی ارزان‌تر خرسند کنی. (همان، ص۲۷)

‏پس اگر سوسیالیست‌ها نگران تامین کالاهای مورد نیاز مردم هستند، باید بدانند اتفاقا آنچه تهدید تامین نیازهای جامعه است، مداخلات دولتی است، وگرنه هرچیزی که برای مردم مورد نیاز باشد و مطلوبیت/ارزش داشته باشد، در بازار تولید خواهد شد.

‏از آنجا که مطلوبیت نیز به‌طور ذهنی مشخص می‌شود، تولید کالاهای مورد نیاز مردم توسط دولت ممتنع است، چون دولت نمی‌تواند همانند یک کارآفرین به‌کشف نیازها یا علایق مردم از طریق نوآوری یا هرچیز دیگر دست یابد.
این نکته‌ای است که بازار را از دولت متمایز می‌کند.

‏حالا، چرا فکر می‌کنیم پیگیری سود شخصی نفعی برای اجتماع ندارد؟ ‎#هایک پاسخ می‌دهد: ما همیشه فکر می‌کنیم که نیکوکاری عبارت است از برآورده کردن نیازهای مشخص اشخاص معین... در حالیکه عموما زمانی بیشترین خیر را به‌دیگران می‌رسانیم که در جستجوی سود هستیم. (قانون، قانونگذاری و آزادی،ص۱۷۶)

‏به‌قول آقای ‎#غنی‌نژاد، اگر خیر رساندن به‌دیگران را ملاک عمل اخلاقی بدانیم، رفتار انسان‌ها را در جامعه بزرگ از لحاظ نتیجه نهایی باید اخلاقی‌تر از جوامع ناکارآمد گذشته تلقی کنیم. (اقتصاد و عدالت  اجتماعی، ص۲۳)

‏در نهایت، آنچه یک سوسیالیست را به‌این نتیجه غلط می‌رساند که پیگیری سود شخصی، رابطه مثبتی با تحقق نفع جمعی ندارد، این است که آن سوسیالیست درک درستی از بازار ندارد.

🆓 @freemarketeconomy

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔻اخلاق و تغییر اقلیم در جهان

✍استفن گاردینر، لورن هارتزل-نیکولز/ ترجمه روح‌الله محمودی


✔️تغییر اقلیم یکی از پیچیده‌ترین مسائلی است که جهان امروز با آن مواجه است. ما در این یادداشت شرح می‌دهیم که تحلیل اخلاقی چگونه می‌تواند به ما در فهم چیستی تغییر اقلیم و تنگناهای پیش روی راه حل‌های ممکن کمک کند. تمرکز ما در این یادداشت بر این است که نشان دهیم تغییر اقلیم چگونه ارزش‌های اخلاقی بنیادین را تهدید می‌کند، و چرا تلاش برای حل و فصل آن به سر بر آوردن دلمشغولی‌هایی جدی در باب انصاف و مسئولیت می‌انجامد.

📎 پیوند به متن کامل ترجمه این مقاله در سایت دین‌آنلاین

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

یادت باشه
اگرچه بهونه آوردن، امروزتو آسون میکنه اما فردات رو ویرون میکنه

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

📽 #فیلم کوتاه《تکیه بر #آب》به کارگردانی "سارا براتی"

🔻 رتبه سوم بخش #مستند نخستین جشنواره منطقه‌ای ۱۰۰ ثانیه آب و انرژی

🔸منبع: کانال سازگاری با کم آبی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…

دورنمای اقتصاد

🔵 هرچه بیشتر درس بخوانید، بیشتر عمر می‌کنید

▫️طبق یک پژوهش که به تازگی انجام شده، تأثیر مدرسه نرفتن بر مرگ و میر، برابر با استعمال دخانیات و مصرف الکل است.
محققان با بررسی اطلاعات مربوط به ۵۹ کشور، متوجه شدند که هر سال تحصیلات بیشتر، برابر با کاهش ۲ درصدی احتمال مرگ خواهد بود.

▫️به گفته این پژوهشگران، دسترسی مساوی به آموزش در جهان، باید به یک هدف اساسی در زمینه بهداشت عمومی تبدیل شود.

▫️«طبقه‌بندی یادگیری نسل چهارم آموزش» شامل آموزش مهارت‌هایی به کودکان می‌شود که در عصر انقلاب صنعتی چهارم مورد نیاز هستند. نسل چهارم آموزش مباحثی مانند رباتیک، خلاقیت، مهارت‌های بین فردی و غیره را در اولویت قرار می‌دهد.

🔸 برگردان این ویدئوی مجمع جهانی اقتصاد را با ترجمه و زیرنویس اقتصاد شرق ببینید.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

Читать полностью…
Subscribe to a channel