لطفا مرا از نقدها و نظرات خودتان بهره مند سازید.در آدرس @Alinikjooo منتظرتان هستم
تجاوز و پس از تجاوز
تسلیت میگویم به همه عزیزان و بالاخص بازماندگان جانهای بیگناهی که در اثر تجاوز ظالمانه و کشتارهای ناجوانمردانه اسراییل در ایران از دست رفتند، و خدا قوت میگویم به بازوی پر صلابت سپاهیانی که از ایران دفاع میکنند. آرزوی آینده نیک و روشنی برای ایران و ایرانیان دارم و امیدوارم که از این طوفان سهمگین پیروز و سربلند بیرون بیایند و بتوانند دوباره یک دولت نو و یک زندگی نو را با اقبال تازه آغاز کنند.
همانطور که در یکی از منظومههای خود آوردهام:
گر نبود آن کودتای لندنی
مینزاد این انقلاب بهمنی
(جرس جنبانان اصلاح)
استعمار گران دولت مصدق را که یک دولت ملی و فرا دینی بود و صد در صد دل در گرو حفظ منافع مردم ایران داشت را بر ما نپسندیدند و دولت او را برانداختند و ۲۵ سال دیگر یک حکومت استبدادی سلطنتی را بر ما حاکم کردند که مسبب انقلابی اجتناب ناپذیر شد، انقلابی که سرانجام ما را به یک حکومت دینی رساند. حکومت دینی که به وعدههای خودش وفا نکرد و استبداد و فقه را بر ما حاکم کرد.
باید بگویم که در دوران مدرن سه فرهنگ را با هم داشتهایم
فرهنگ دینی،
فرهنگ ملی
و
فرهنگ غربی.
هر یک از این سه اگر غالب شود و بقیه را کنار بزند نتیجه آن جز استبداد و قهقرا نخواهد بود. اکنون کشور ما در معرض یک طوفان سهمگین قرار گرفته است و جای آن نیست که در این شرایط بحرانی بدنبال مقصر و مسبب بگردیم، هرچند که میدانیم و پر واضح است که حکومت ایران با مردم، با دانشگاهیان، با منتقدان بسیار جفا کرده است. قدر مسلم اینست که اکنون ما با یک تجاوزگر که هیچ رحمی بر ملت ما و آب و خاک ما، آینده ما، جان مردم ما ندارد و همان رویهای که در غزه دیدهایم میخواهد که در ایران هم پیاده کند روبرو هستیم. با کمال تاسف میبینیم که پاره ای از خائنان و مزدوران هم اینجا و آنجا هلهله و شادمانی میکنند، گویی که این تجاوزگران پیام آوران آزادی برای ملت ما هستند و آینده ایران به تدبیر اینان بهتر از وضعیت کنونی خواهد شد. با توجه به این اتحاد و همبستگی که اکنون ملت ایران پیدا کردهاند این امر محال است و در نزد من تغییر رژیم در ایران امری نا ممکن است. بسیار امیدوار کننده است که شاهد هم صدایی و هم ندایی و هم داستانی گروههایی هستیم که چنان اختلافهای بزرگی داشتهاند. حقیقتاً هر چه از یک سو تخریبی که بر کشور تحمیل شده است باعث دلسردی و تاسف است ، ولی از سوی دیگر مشاهده شکوفایی نیروی عظیمی که در دلها، همتها، مروتها و در وطن دوستیها نهفته است براستی جان بخش است. این سرمایه نفیسی است که ضعیف شده بود و تقریبا از میان رفته بود و اکنون جان تازهای یافته و در حال رشد و نمو و بالندگی است.
آنچه که من میاندیشم اینست که مردم ایران بعد از این جنگ و تجاوز به حال پیشین خود باز نخواهند گشت. امیدوارم این واقعه مورد تنبه برای حکومت باشد که با این مردم شریف تا کنون جفا کرده است و امیدوارم در اثر این تنبه بتوانیم به یک حکومت ملی و فرا دینی برسیم که قدر و منزلت همه ملت و همه جناح ها و گرایشها را بداند و همه را سهیم در قدرت بکند و مملکت را بدست صاحبان اصلی آن بسپارد، نه اینکه بگوید مملکت مال صاحب زمان است و زیر این پردههای دروغین و باطل به چپاول بپردازد.
اکنون آشکار شده است که چه کسانی میخواهند ایران را فروبکوبند و نمیخواهند یک کشور نیرومند بنام ایران در منطقه وجود داشته باشد. یقیناً ما بایستی قدردان فرهنگمان باشیم، چه فرهنگ ملی و چه فرهنگ دینی که درسها و حکمتهای بسیار در دل انها نهفته است و چه فرهنگ غربی که آن نیز حاوی بسیار نکاتی آموزنده است، و هم چنین فراموش نکنیم که هواهای جهانگشایی را کنار گذاشته و با دوستان مروت و با دشمنان مدارا کنیم تا روی خوشبختی ببینیم. دعا میکنیم که از این طوفان سهمگین با سر بلندی بیرون بیاییم و با اتحادی که به منزله سرمایه عظیمی کسب شده است آینده مملکت را انشاءالله بسازیم.
عبدالکریم سروش
۲۱ ژوئن ۲۰۲۵
@DrSoroush
@alipsychiatrist
▫️شعر قهرمانی برای کسانی که خودشان درگیر جنگ نیستند، گیرایی مقاومت ناپذیری دارد.
خصوصا برای کسانی که به واسطه جنگ روز به روز پولدارتر می شوند.
✍🏻 لویی فردینان سلین
📗 سفر به انتهای شب
▫ پیمان خاکسار
#نشر_چشمه
#معرفی_کتاب
#علی_نیکجو
@alipsychiatrist
با پوزش این ودیو یه جورایی سر هم بندی است و۱) نکته بد آن این است که به یهودی ها اشاره می کند واین کار درستی نیست وسبب مظلوم نمایی و بر افراشتن علم یهودی ستیزی و مایه دایره و دنبک تبلیغات رژیم آپار تاید ازراییل می شود و آنچه نقش واقعی در جنایت را داراست که همانا رژیم آپارتاید ازراییل ،اندیشه صهیونیزم وحکومت الیگارشی آمریکا است پنهان واززیرضرب خارج می کند ۲)به تاکر کارلسون اشاره می کند ولی او در این ودیو نیست من در این رابطه یکی دوتا برنامه از تاکر کارلسون دیدم بسیارمنطقی بود وهیچگونه ربطی به این ودیو ندارد
۳-برای من باعرض پوزش مایه تاسف است که این ودیو را شما از کانال دکتر معین برداشتید و منتشر می کنید من به شخصه شما و دکتر معین را از اصلاح طلبان بی غش می دانم وانتظارم این است که این موارد را تشخیص بدهید این عدم تشخیص گرچه بنظر کوچک می رسد ولی در واقع ضعف بزرگی است خواهشمندم مراقب باشید
#از_شما
@alipsychiatrist
اینکه همچنان مصرن که تحریم کار خودمونه جالبه.چهار خط بالاتر از این میگن که آمریکا میز مذاکره رو منفجر کرده، پایینتر از اینکه باید تحریمو برداریم گویا تا امروز خودمون گذاشتیمش رومون و گویا تو همون دوره روحانی نبود که تحریم ها برگشت و گویا الان همون اروپایی ها نیستن که میخوان تنها نکته مثبت برجام رو در مقابل اون هزینه های گزاف رو هم هوا کنن. مثل اینه پزشکی بشینه کنار بیمار و بگه بیماری ویروسی رو باید برطرف کنی، گویا بیمار خودش ویروس رو به جون خودش انداخته.
اینکه به اثرات کنش های این هایی که بهشون میگن زندانیان سیاسی تو تضعیف قدرت ایران اشاره نمیکنن خودش جالبه، تازه در صورتی که بسیاری از زندانیان خطرناکی که تحت عنوان سیاسی دسته بندی میشن، مثل گروهکی ها و تکفیری ها و... رو هم در نظر نگیریم.
و لابد مثلا احمدی نژاد باید تو انتخابات کنار گذاشته بشه چه اینکه اگر رای بیاره که به احتمال زیاد چنین خواهد بود، باز مثل ۸۸ پذیرفته نخواهد شد و مملکت رو به آتش میکشن و مهدی هاشمی ها پشت صحنه مطالبه تحریم از خارجی میکنن برای زمین زدن رقیب داخلی.
وحدت ملی اگر از طرف حاکمیت لازمش اینه که تو تایید صلاحیت های شورای نگهبان تجدید نظر کنه، اگر لازمش اینه که از جناح های سیاسی مختلف تو رسانه ملی دعوت بشه، از طرف جناح های سیاسی هم لازمش اینه که تقصیر های خودشون رو بپذیرن، اثرات کرده های خودشون رو بپذیرن، نمیشه همیشه دست پیش گرفت و از وحدت ملی صحبت کرد ، نمیشه بیانیه ای رو امضا کرد که میگه کار ناتمام اسراییل و آمریکا تو براندازی نظام سیاسی رو خودمون پیش ببریم، و مدعی وحدت ملی هم بود و از نظام خواست بازی بده نفراتی رو که دنباله حرکت ناموفق دشمن رو ادامه میدن، اون هم تو شرایطی که دیگه حساس بودنش رو فهم میکنیم.
#از_شما
@alipsychiatrist
جناب دکتر ، ضمن احترام ، به این جملات خودتان در مورد " لحظه ی ترمیم " نگاهی دوباره بیاندازید:
( برای هیچیک از ما حس خوبی نبود. بیا دربارهاش حرف بزنیم ) _ ( حتی وقتی همه چیز به هم می ریزد، رابطهی ما برایم مهم است. تو برایم مهم هستی )
زیادی سینمایی نیست این جملات ؟ عمل و عکس العمل ما نسبت به موضوع ها ناشی از فرهنگ ی ست که ما با آن و در آن بزرگ شده و رشد کرده ایم . گفتن و تشویق کردن به گفتن چنین جملاتی در یک بگو مگوی والدین فرزندی ، کجای فرهنگ ما قرار دارد؟ ما والدین ، ابتدا باید بپذیریم در نوع رفتارمان در آن لحظه اشتباه کرده ایم ؛ که در فرهنگ پدر سالارانه ی ما چندان ساده نیست این پذیرش ، حالا اگر در همین فرهنگ پدر سالارانه آمدیم و پذیرفتیم ، بکار بردن چنین جملاتی که در فرهنگ مقتدرانه ی ما ضعف و وادادگی نشانه گذاری شده است ، امکان عملیاتی شدن نخواهد داشت و عمومن با یک واسطه ( مادر و یا پدر و یا واسطه ای دیگر ) با آووردن یک چایی یا شربت و یا عوض کردن موضوع ، بلافاصله آن جو سنگین در لحظه را ، سبک می کنند . حتا در فرهنگ های غربی و بخصوص آمریکایی هم بیان چنین کلماتی سینمایی ست و در زندگی عادی مردم جایگاه دارد ، اما نه چنین boold شده .
غرض این که ما والدین، در حال استفاده از مواهب عصر دیجیتال هستیم اما در قسمت رفتار شخصی و اجتماعی هنوز در عصر آنالوگ زندگی می کنیم و آن را می پسندیم .
حال اگر گوشه ای از این را بپذیرید، آن وقت ، شاید لازم آید جناب عالی و همکاران محترمتان به ما یاد دهید که چگونه از این پوسته ی سخت پدر سالارانه و اقتدار گرایانه تنیده شده به دور خودمان، خودمان را خلاص کنیم و یادمان دهید که چگونه با جملاتی خودمانی تر و قابل پذیرفته تر در " لحظه ترمیم زمانی " زمان را از دست ندهیم و به بعد موکول نکنیم که آن وقت، دیگر آب رفته ای شده است که بر گردان آن به جوی میسر نخواهد بود .
مخلصیم .
#امیر_طاهریان
#از_شما
@alipsychiatrist
◽ امام حسین در دعای عرفه: "کور باد چشمی که تو را نمیبیند."
دختر بچه کوچک فلسطینی در حال راه رفتن است، اما هیچ جایی برای رفتن ندارد.
او پوشک برادرش و روسری مادرش را حمل میکند. می گوید:
«آنها خانه ما را بمباران کردند.»
✍🏻 اکبر گنجی
@ganji_akbar
@alipsychiatrist
🔊فایل صوتی
سخنرانی دکتر جواد ورعی
در نشست چراغی دیگر
تیر 1404
💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @alipsychiatrist
#علی
#حسین
Oxytocin and rejection sensitivity: A comparative biomarker study in women with borderline personality and eating disorders
Spanish journal of psychiatry $ mental health May 2025
این مطالعه به بررسی نقش هورمون اکسیتوسین در حساسیت به طرد زنان مبتلا به دو اختلال روانی مهم یعنی اختلال شخصیت مرزی (BPD) و اختلالات خوردن (ED) میپردازد. هدف اصلی تحقیق، شناسایی تفاوتهای بیولوژیکی و روانشناختی مرتبط با اکسیتوسین و حساسیت به طرد در این دو گروه بیمار و مقایسه آنها با گروه کنترل سالم بود.
√ یافتههای اصلی:
نتایج نشان داد که سطح پلاسمایی اکسیتوسین در زنان مبتلا به اختلال شخصیت مرزی به طور معناداری پایینتر از زنان مبتلا به اختلالات خوردن و گروه کنترل بود. این کاهش سطح اکسیتوسین در بیماران BPD با افزایش حساسیت به طرد ارتباط داشت. به عبارت دیگر، هرچه سطح اکسیتوسین پایینتر بود، حساسیت به طرد و واکنشهای هیجانی منفی نسبت به طرد اجتماعی بیشتر مشاهده میشد.
در مقابل، زنان مبتلا به اختلالات خوردن سطح اکسیتوسین بالاتری داشتند که ممکن است به عنوان یک مکانیسم جبرانی برای مقابله با مشکلات ارتباطی و هیجانی در این گروه عمل کند.
√ تفسیر و اهمیت یافتهها
این مطالعه نشان میدهد که اختلال در تنظیم هورمون اکسیتوسین میتواند نقش مهمی در بروز و تشدید حساسیت به طرد و مشکلات هیجانی در بیماران BPD داشته باشد.
کاهش اکسیتوسین ممکن است باعث کاهش توانایی تنظیم هیجان و تعاملات اجتماعی شده و در نتیجه حساسیت به طرد را افزایش دهد.
یافتههای این تحقیق تأکید میکند که مداخلات درمانی هدفمند برای تنظیم سطح اکسیتوسین میتواند به بهبود عملکرد اجتماعی و کاهش حساسیت به طرد در بیماران BPD کمک کند.
مطالعات آینده باید به بررسی دقیقتر مسیرهای عصبی و مولکولی مرتبط با اکسیتوسین و اثرات درمانهای مبتنی بر آن، مانند اسپری بینی اکسیتوسین، در بهبود علائم و ارتقاء کیفیت زندگی این بیماران باشد.
📌 لحظههای ترمیم؛ تقویت باور به عشق در فرزندان
✍🏻 Hannah Leib Schlichter
ترجمه توسط کانال تلگرام علی نیکجو
@alipsychiatrist
▫مشاجرهای با فرزند کودک یا نوجوانتان داشتهاید؛ شاید در حین آن صداها بالا رفته باشند یا درها به هم کوبیده شده باشند یا چیزی گفته باشید که منظور درستتان نبوده است. چیزی شبیه به شعلهور شدن در سیستم عصبی اتفاق افتاده است. و فرزندتان هم وضعیت مشابهی را تجربه کرده است. آن لحظات میگذرد و بعد از آن سکوتی اتفاق میافتد. ممکن است فکر کنید که فرزندتان نیاز به فاصله دارد یا متوجه میشود که منظورتان چیزی که گفتید نبوده است. اما موضوع این است که آنچه بعد از اوج مشاجره و پیش آمدن سکوت اتفاق میافتد، بیشترین اهمیت را دارد. چیزی که نام آن را لحظات ترمیم میگذارم؛ کارها یا حرفهای کوچکی که برای برگرداندن احساس امنیت به فرزند کودک یا نوجوان، انجام میشوند؛ برگشت به رابطه و نزدیک شدن به فرزند پس از یک اختلاف یا مشاجره، با تلاش برای برگرداندن صمیمیت، فکر کردن به آنچه رخ داده و اطمینان دادن به او از اینکه همچنان میتواند به رابطه با والد اتکا کند. این دیدگاهی است که عصبشناسی دلبستگی آن را تایید میکند و این توانایی را دارد که رابطه با فرزندان را متحول کند.
لحظه ترمیم زمانی است که والد جملههایی را میگوید مانند اینکه: "برای هیچیک از ما حس خوبی نبود. بیا دربارهاش حرف بزنیم"؛ زمانی که به فرزندتان برمیگردید، نه برای سخنرانی یا نصیحت، بلکه صرفا برای برقراری دوبارهی ارتباط؛ این برگشت حتی برای جبران فوری یک رفتار نادرست نیست؛ بلکه برای نامگذاری بر روی اتفاق یا گسستگیِ رخ داده، و ایجاد احساس امنیت برای فرزند است.
ممکن است بگویید: "حتی وقتی همه چیز به هم می ریزد، رابطهی ما برایم مهم است. تو برایم مهم هستی"؛ نیازی نیست که این لحظات خیلی طولانی باشند یا توضیحات زیادی در آنها داده شود. با جملههای کوتاهی میتوان این پیام را رساند که دوست داشتنِ او احساس نامشروطی است که حتی وقتی شرایط بسیار سخت میشود، همچنان وجود دارد. "از قبل آشفته بودم و متاسفم که فریاد زدم"؛ "همین اطراف هستم تا هر وقت آماده بودی با هم حرف بزنیم"
دانش عصبشناسی درباره اهمیت لحظات ترمیم چه میگوید؟
در طی دوران کودکی و نوجوانی، سیستم لیمبیک (مرکز عواطف در مغز) پیش از قشر جلوپیشانی/پرهفرونتال(که مسئول تفکر منطقی، کنترل تکانه و تأمل است) تکامل پیدا میکند. این توالی به معنای آن است که کودکان و نوجوانان همه چیز را به شدت و عمیقا حس میکنند اما فاقد مدارهای عصبی کاملا رشد یافته برای آرام کردن خودشان یا درک کردن احساساتشان در لحظه هستند.
زمانی که والد با خشم یا کنارهگیری به کودک واکنش نشان میدهد، مغز کودک آن لحظه را به عنوان یک خطر تفسیر میکند و وارد پاسخ ستیز یا گریز میشود. بدون پیدا کردن فرصتی برای ترمیم، آن تنش ارتباطی، به صورت خاطرهای انباشته از حس ترس یا شرم در ذهن کودک ذخیره میشود. اما در صورتی که لحظهی ترمیم اتفاق بیفتد، سیستم عصبی پاراسمپاتیک مجددا فعال میشود؛ رابطه و احساسات تنظیم میشوند، و توانایی تنظیم کردن احساسات و ترمیم کردن رابطه به عنوان یک ظرفیت روانی، درونی میشود.
بر اساس تئوری دلبستگی(attachment) و نوروبیولوژی روابط بینفردی، کیفیت تجربههای مراقبتگرانۀ اولیه، بر ادراکات درونی و بعدی کودک از میزان امن یا ناامن بودن روابط تاثیر میگذارد. لحظات ترمیم، پس از تنش یا تعارض در رابطه با فرزندان، باعث شکلگیری دلبستگی ایمن میشوند، که یک عامل محافظتکننده در برابر اضطراب، افسردگی و اختلالات رفتاری است.
▫ ترمیم، احساس شرم را کم میکند و باعث شکلگیری تابآوری میشود؛
در غیاب تجربههای ترمیمکننده، بسیاری از کودکان داستانهایی را در ذهن خود میسازند با این مضمونها که:
"من زیادی هستم"
"هر حال بدی در پدر و مادر به خاطر وجود من است "
"من همه چیز را خراب میکنم"
لحظات ترمیم باعث بازنویسی این داستان به صورت دیگری میشوند، با دریافت این پیام از والدین که:
"درست است که وضعیت سختی داشتیم اما همچنان دوستت داریم و میتوانیم برای یکدیگر جبران کنیم"
این پیام ساده، با اطمینان دادن به فرزند دربارهی تداوم عشق و امن بودن رابطه در هر شرایطی، مانع از ریشه گرفتن حس شرم و ناتوانی در او میشود، و این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که، شرمِ ترمیم نشده در روابط دوران کودکی، محدود به آن دوران باقی نمیماند.
📌 ادامه در INSTANT VIEW
مشاهده فوری
#روان_پزشکی #روان_درمانی
#فرزند_پروری #کودک #نوجوان
#دلبستگی #attachment
@alipsychiatrist
#موزیک
🆔 @alipsychiatrist
#موزیک
@ourmusiccastle
@alipsychiatrist
▫️...اگر یک داستاننویس، شخصیت منفی مانند #ترامپ میساخت که چنین تمثال اغراقآمیز و غیر معمولی از خودشیفتگی، دروغگویی، حماقت، تعصب، بیاخلاقی، عوامفریبی و انگیزههای خودکامه داشته باشد، احتمالا این داستاننویس به جعلِ بیش از حدِ واقعیت و خلقِ شخصیتی باور ناپذیر محکوم میشد.
▫️...ترامپ درک درستی از جنون مردم دارد.
او برای نامزدی ریاست جمهوری آن قدر منتظر ماند تا این که توده آمریکاییهای منتقد به این نتیجه برسند که؛
سیاست تماما نمایش و فریب است.
▫️...ترامپ میداند که نمیتواند
در "واقعیتِ دیگران" با آن ها رقابت کند،
به همین دلیل "واقعیتِ خودش" را میسازد.
✍🏻 کارلوس لوزادا
◽ بهناز دهکردی
📗من برگشتم پتیارهها
#ترجمان
#معرفی_نشریه
#علی_نیکجو
#بینا_رشتهای
@alipsychiatrist
▫️هنوز فکر می کنی دنیا پهناور است؟فکر می کنی اگر در جایی حریقی خانمان سوز وجود دارد، ربطی به دیگری ندارد؟
و تو همچنان می توانی در ایوان خانه ات بنشینی و گل های اطلسی احمقانه ات را
تماشا و تحسین کنی؟
▫️آنا پولیت کوفسکایا
▫️روزنامه نگار روسی در سال ۲۰۰۶ در آسانسور آپارتمانش در مسکو
به گلوله بسته شد.
او یک بار هم به شدت مسموم شده بود.
#آنا_پولیت_کوفسکایا ژورنالیست ارشد روزنامه "نووایا گازتا" بود؛ مهم ترین روزنامه مستقل روسیه و منتقد شخص پوتین.
#بینا_رشتهای
#بینا_متنی
#علی_نیکجو
@alipsychiatrist
@alipsychiatrist
#تراپی
#روان_درمانی
#گروه_درمانی
#راحله_زمانی
@alipsychiatrist
▫️They are killing children as a hobby
▫️half of Israeilis support genocide in Gaza
#نورمن_فینکلشتاین
نویسنده و مورخ یهودی
سوژهی مقاوم در روزگار روانپریشی جمعی
نه در مقام دفاع ایستادهام، نه در سوگواری. این روایت تماشای ایستادن کسیست که از دل شکست، سوژگی ساخته است.
تاجزاده برای من همیشه یادآور کسی بود که «ماند»؛ نه با سکوت همراهباقدرت، بلکه با سخن، خطر و تناقض.
دیدن کسی که شکست را تاب آورد، حذف را زیست، تحقیر را شناخت، و با این همه، خود را تسلیم سازش و فراموشی نکرد، آسان نیست.
در روزگاری که روانپریشی جمعی، حقیقت را به افسانه و دروغ را به واقعیت بدل میکند، ماندن در جایگاه سوژه کاریست بس دشوار؛ آنهم وقتی دستگاه سرکوب فقط به تن نمیپردازد، که حافظه، روایت، و حتی امکان اندیشیدن مستقل را نیز به مسلخ میبرد.
تاجزاده برای من نماد کسی بود که نه بر فراز تاریخ، که در زخم آن ایستاد؛ نه مصون از تناقض، که درگیرِ آن؛ و شاید همین است که او را نه بهمثابه اسطورهای پاکسازیشده، بلکه بهمثابه انسانی مقاوم، قابل دیدن میکند.
ما، نسلِ آسیبدیدگانِ پس از جنگ، نه کاملاً فرزندان انقلاب بودیم، نه در نظم قبل از آن ریشه داشتیم. میانماندهها. کودکانی که در لایهای بینابینی رشد کردند؛ نه آنقدر آشنا با استبداد که سرکوب را طبیعی بدانند، و نه آنقدر دلسپرده به آزادی که خطر کردن را انتخاب کنند. ما نه اسطورههای بزرگی داشتیم که برایشان بمیریم، نه رؤیایی جمعی که در آن زنده بمانیم. یاد گرفتیم بقا را در غیاب معنا کنیم.
در این میان، آنها که ایستادند، به هر دلیلی، برای ما عجیب بودند. کسانی مثل شما، آقای تاجزاده، که ماندید، حتی وقتی همهچیز شما را فرسوده و متهم میکرد؛ حتی وقتی همقطارانتان، یا به قدرت پیوستند، یا به انکار خویش. شما اما، از مسیری دیگر رفتید: مسیری که نه فریاد بود و نه فرار؛ مسیری بیجلوه، بیادعا، اما با اصرار سوژهای که نمیخواست گسسته شود.
شما خطا کردید ـ مگر میشود نَکرد؟ ـ اما خطایتان را پنهان نکردید، پشت نقاب حقبهجانبها نایستادید. از زخمش سوژه ساختید، نه نقش قربانی. و برای ما، این کافی نبود، اما مهم بود: دیدن کسی که شکست را تاب آورد، حذف را زیست، تحقیر را فهمید، اما خود را تکهتکه به سازش یا فراموشی نسپرد. کسی که ایستاد، حتی وقتی تماشاگری نمانده بود.
این برای ما، نسل گمنام، در حکم راهنما بود.
شما نه قدیس بودید، نه ضدقهرمان؛ نه محبوب همیشه، نه منفور کامل. اما چیزی در شما بود که باقی ماند: ردی از صداقت، و از رنج، که پاک نشد.
ما، نسل بعد، با سرگردانی شما مواجه شدیم، و با سکوتتان. ما به شما شک کردیم، خشم گرفتیم، دور شدیم. اما حالا که دیوارها دوباره بالا رفتهاند، حالا که امید، اینهمه دروغ به ما گفته، حالا که بدنهامان از اضطراب خالی شده، برمیگردیم، نه برای تجلیل، بلکه برای دیدن آنچه هنوز زنده است.
آقای تاجزاده،
اگر من یکی از دوستان شما بودم ـ نه لزوماً همراه در موضع، بلکه همراه در فهم درد و ریشههای آن ـ شاید در دهمین سالگرد بازداشتتان، فقط این چند جمله را مینوشتم:
میدانم ماندن همیشه از رفتن سختتر است، مخصوصاً وقتی دیوارها فقط فیزیکی نیستند.
میدانم هنوز هم دارید بهای فهمیدن و ایستادن را میدهید؛ حتی وقتی فهم دیگران از شما عقب افتاده است.
همین که فرو نپاشیدید، همین که بدل به تمثال نگشتید، یعنی هنوز چیزی در شما زنده است ـ نه برای الگو شدن، بلکه برای همقدمی در رنج، در خطا، در امکان. این کافیست برای خطابپذیری. حتی حالا. حتی اگر نشنوید.
و بعد شاید به خودم یادآوری میکردم که گاهی، ماندن فقط یک کنش سیاسی نیست؛
نوعی مقاومت در برابر روانپریشیِ عمومیست.
تیر ۱۴۰۴
✍🏻مهسا محمودی
دکترای روان شناسی بالینی
روان کاو
@MostafaTajzadeh
▫️نقد به جا و درستی است
و
از بازنشر این مطلب
عذر خواهم
#علی_نیکجو
@alipsychiatrist
📌 "تلهجنسیموساد!"
◽در جهانی با این منجلاب ظلم و جنایت، با رهبران فاسدی روبرو هستیم که با شبکههای فحشا و تباهی موساد ارتباط دارند! رهبرانی که عملا" در خدمت رژیم صهیونیستی قرار میگیرند و دستشان به نسلکشی در غزه و کشتار کودکان و زنان لبنانی و ایرانی و...آلوده است.
◽جفری ادوارد اپستین، سرمایهدار یهودی و مجرم جنسی آمریکایی، مقامات سیاسی بلندپایه آمریکا، انگلیس..و سلبریتیهای دنیا را برای تجاوز به دختران زیر سن قانونی، به "جزیره اختصاصی فحشا و روسپیگری" خود دعوت میکرد، آنها را در تله جنسی موساد قرار میداد، و از آنها باجگیری سیاسی میکرد. اپستین چند روز قبل بگونهای مشکوک "در زندان او را خودکشی کردند!"
◽تاکر کارلسون(مفسر سیاسی محافظهکار آمریکایی که اخیرا با دکتر پزشکیان مصاحبه کرد) در این زمینه گفت: «هیچکس نمیداند اپستین چگونه ثروتش را به دست آورد. اما واقعیت این است که او کارهایی انجام داد که آژانسهای اطلاعاتی انجام میدهند: تلههای جنسی، نظارت و باجگیری. من مدرک قطعی ندارم، اما همهچیز فریاد میزند "موساد!"
برداشت از صفحه اینستاگرام دکتر مصطفی معین
@drmostafamoin
@alipsychiatrist
سیکل معیوب:
تخریب محیط زیست منجر به بروز طیف وسیعی از بیماریهای روانی و جسمی شایع مانند دیابت نوع دو ، سکته قلبی، خودکشی و افسردگی می گردد. برای درمان این بیماریهای شایع ، خدمات کلینیکی و بیمارستانی فعال می گردد. فعال شدن این خدمات موجب تخریب محیط زیست و افزایش بروز بیماریهای روانی و جسمی شایع می گردد.
توضیح در مورد شکل فوق و منبع آن:
Positive feedback loop reflecting current association between the healthcare system and climate change. GHG=greenhouse gas
Published 08 October 2024
Strategies and tactics to reduce the impact of healthcare on climate change: systematic review
BMJ 2024; 387 doi: https://doi.org/10.1136/bmj-2024-081284
کانال پزشکی سیاسی:
/channel/PoliticalMedicine
◽بیانیه #انجمن_اسلامی_جامعه_پزشکی_ایران درباره شرایط خطیر کشور
@alipsychiatrist
◽شاید خود تروما ما را نکشد، اما سکوت دربارهی آنچه تجربه کردهایم، ذره ذره روحمان را نابود میکند.
✍🏻 بسل ون درکولک
https://x.com/jafekripodcast/status/1945852214422929762?t=Vl8RdKhZRDDpKhVj1985lw&s=35
@alipsychiatrist
کارمینا بورانا (Carmina Burana) شاهکار موسیقی کلاسیک آوازی جهان مشهورترین اثر کارل اُرف (Carl Orff)
گلایهای شکوهمند از بخت و اقبال انسان در زندگی در این بیکران هستی
@alipsychiatrist
📝📝📝پیام *دکتر محسن میردامادی* بمناسبت دهمین سالگرد بازداشت *سیدمصطفی تاجزاده*
#دهسالگی_بازداشت_تاجزاده
#جرم_نقد_رهبر
@MostafaTajzadeh
بمباران تازهٔ ارتش گشادهدست و جنگزیِ منطقه، کارگزار کارهای کثیف، نه در غره، نه در لبنان، نه در ایران، که وسط دمشق، که بر سر وزارت دفاع دولت جولانی
@Hameshmedia
▫️...ویتگنشتاین یک بار بی مقدمه به "راسل" گفت که چقدر این جمله انجیل را دوست دارد که " شخص را چه سود دارد هر گاه تمام دنیا را ببرد و نفس خود را ببازد"( مرقس،۸:۳۶)
و ادامه داد که چقدر کم اند کسانی که نفسشان را نمی بازند...
📗لودویگ ویتگنشتاین
📗ری مانک
📗رضا دهقان
#نشر_ماهی
#معرفی_کتاب
#بینا_رشتهای
#علی_نیکجو
@alipsychiatrist
#موزیک
@alipsychiatrist
◽در اتاق تراپی؛ حرف زدن تنها حرف نیست. عینِ عمل است. بازیابی تجربه دیروز در تصمیمسازی امروز و البته زیست فردای ماست.
بازخوانیِ روایتی از زندگی است که بارها نیاز به باز-روایی و باز-شنوایی دارد.
گفتنِ با درمانگر کاربلد، گپ کافهای و روشنفکرانه نیست.
سفری سخت به آن سوی "دانستههای ندانسته" است.
صعب راهی است!
✍🏻 #علی_نیکجو
#روان_درمانی_تحلیلی
#تراپی
@alipsychiatrist
«پیام تسلیت دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها در پی درگذشت دکتر علی ساعی»
بسمالله الرحمن الرحیم
انالله و اناالیه راجعون
خبر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر علی ساعی، استاد جامعهشناسی دانشگاه تربیت مدرس و از اعضای فعال و صمیمی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها موجب تألم و تأثر عمیق گردید.
دکتر ساعی، عمر پربرکت خویش را صرف تعلیم و تعلم و تربیت دانشجویان، انجام پژوهشهای عمیق و راهبردی و تلاش برای اعتلای علم و فرهنگ در میهن عزیزمان کردند. ایشان نه تنها یک استاد برجسته و صاحبنظر در حوزه جامعهشناسی بودند، بلکه با تعهد و دغدغهمندی مثالزدنی، همواره در عرصههای اجتماعی و سیاسی کشور نیز حضوری فعال و مؤثر داشتند و منشأ خدمات ارزشمندی بودند.
نقش ایشان در انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها و همراهی بیدریغشان با آرمانهای انقلاب اسلامی و مطالبات برحق دانشگاهیان، هرگز از خاطر ما نخواهد رفت. تواضع، اخلاق نیکو، ژرفاندیشی، روحیه مطالبهگری و تعهد دکتر ساعی به آرمانهای والای علمی و اخلاقی، همواره برای همکاران و دانشجویانش الهامبخش بود.
اینجانب، به نمایندگی از اعضای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاههای سراسر کشور، این مصیبت بزرگ را به بازماندگان ایشان مخصوصا همسر محترم ایشان که اخیرا در سوگ درگذشت دختر دلبندشان نشستند و به جامعه علمی کشور، به ویژه اساتید و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس و عموم همکاران و شاگردان آن مرحوم تسلیت عرض میکنم و از درگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید، علو درجات و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جزیل و اجر عظیم مسئلت دارم.
روانش شاد و یادش گرامی باد.
محمود صادقی
دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها
۲۴ تیر ۱۴۰۴
/channel/anjomanemodaresin
◽این قاب، صد سال روان درمانی است
پانزده سال پنجره اتاقت را جوشکاری کردهاند تا هیچ نوری و سبزی و درختی و آسمانی نبینی. تا درخودت بپوسی
لمس بشی. کرخ بشی. از دنیای واقعی منفک بشی. به مرز سایکوز نزدیک بشی.
اما تو
پردهای می آویزی
نقاشی نوه هایت را بر پشت پنجره سیمان شده، قرار میدهی
و...
"همچنان می مانی"
#میرحسین_موسوی
#زهرا_رهنورد
#زندان_اختر
✍🏻 #علی_نیکجو
https://x.com/Alinikjooo/status/1944651143671414938?t=THogUNi8ccXlcQbtaSqPAg&s=35
@alipsychiatrist
✅ انصاری: تالاب صالحیه، کانون اصلی گردوغبار تهران و کرج است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
🔹بررسیها نشان میدهد که کانون عمده گردوغبار در تهران و کرج، تالاب صالحیه است.
🔹این تالاب در مرز میان استانهای البرز و قزوین قرار دارد.
🔹رفع این شرایط موضوعی نیست که بتوان به سرعت انجام داد، چرا که باید راهکارهای موجود، در وهله اول تأمین حقآبه تالاب صالحیه، باید محقق شود./ایسنا
#امتداد
@emtedadnet
@alipsychiatrist