آخرین سخنرانی ها در حوزه علوم انسانی فلسفه غرب و اسلامی ، عرفان، ادبیات، روانشناسی، جامعه_شناسی . . معرفی این کانال به دیگران یک حرکت فرهنگی است . . برای نجات یک کشور باید فرهنگ آن کشور را ساخت . . به جای لعنت بر تاریکی شمعی روشن کن . .
🔊فایل صوتی
#سلسله #درسگفتار دکتر #عبدالکریم_سروش
با عنوان : شرح کیمیای سعادت
جلسه 38
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
🖍 مرگ فلسفه و فیلسوف
👤 دکتر محمدابراهیم باسط
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @nutqiyyat
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
آرمان سیفی در گفتگو با رسانه پارسی
🎮نقش دین در جایگاه کنونی ایران چه بوده؟ منابع اندیشه انسانی ایران در حال حاضر کفاف چه جایگاهی را برای ایران می دهد.آیا ما درحال حاضر به اندازه ای که برای آینده ایران توقع داریم اندیشه و متفکر داریم؟ جایگاه اصحاب دین یا به قول جواد طباطبایی علما قم در وضعیتی که ایران درحال حاضر در آن قرار دارد از زمان ورود مدرنیته به ایران به چه میزان بوده است؟
✅با اجرای عباس سوری و حضور ارزشمند آرمان سیفی
سپاس از اینکه ما را در نشر این برنامه همراهی میکنید.
📺 ویدیو یوتیوب
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @parsi_live
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
✍️ فساد: خوره اقتصاد، نابودگر اخلاق و تهدید وحدت ملی
🖊 محمدرضا یوسفی
@sokhanranihaa
🔹 یکی از عوامل مهم تداوم توسعه نیافتگی، فساد است. در ایران فساد اقنصادی از مرز سازمان یافته عبور کرده و به فساد سیستماتیک رسیده است. این سطح از تداوم و پیشرفت فساد معلول عوامل مختلفی است.
مقامات بر طبق رویه معمول خویش در ابتدا به انکار و سپس به پذیرش درجه ای از آن اعتراف می کنند و این نشان می دهد که اهمیت موضوع درک نشده و یا به دلیل تعلق خاطر به ساختار موجود قدرت، مواردی که در عرف جهانی فساد محسوب می شود از دید آنها فساد محسوب نشده و یا در راستای تحکیم قدرت پدیده ای قابل چشم پوشی است، این در حالی است که مهمترین مانع داخلی برای تحقق توسعه، فساد است.
🔹 فساد در یک حکومت امری سازمان یافته بوده که با موعظه و توصیه اخلاقی حل نمی شود و در صورت فقدان اراده برای مواجهه با آن، مانند خوره، ساختمان حکومت را می پوساند. از این رو هر حکومتی باید فساد را جدی بگیرد.
🔹 اکنون که در آتش بسی شکننده قرار داریم و به یُمن انسجام ملی، ایران از خوابی که برایش دیده بودند، در این مرحله رهایی یافت، جا دارد که حاکمیت به ارکان تحکیم بخش انسجام ملی توجه کند و به تقویت آنها بپردازد. گرچه عوامل مهمی را در این راستا می توان برشمرد اما یکی از تاثیرگذارترین عواملی که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر تحکیم انسجام ملی موثر است، مبارزه با فساد است.
🔹 فساد بخشی از منابع بودجهای را از چرخه تأثیرگذاری بر زندگی مردم خارج کرده، در مسیر حامی پروری و یا به جیب مفسدان اقتصادی روانه میکند. دولت برای تامین مالی این انحراف بودجه ای، باید اقدام به تحمیل مالیات بیشتر به فعالان اقتصادی، یا صرف منابع سرمایه ای متعلق به مردم حال و آینده و یا با استقراض مالی، نسل حال و آینده را بدهکار کند و یا در نهایت بخشی از تعهدات خود را نادیده بگیرد تا بهاصطلاح دخل و خرجش باهم جور دربیاید.
🔹 بنابراین فساد، هزینه اداره کشور را افزایش داده، به بخش مولد جامعه زیان می رساند و طرح های عمرانی را کاهش داده و در نهایت آینده جامعه را نابود می کند. طبیعی است امور یادشده موجب نارضایتی عمومی خواهد شد. فرسوده شدن زیرساخت های کشور مانند آب و برق یکی از نتایج آن است.
🔹 یکی دیگر از آثار مخرب فساد، مسری بودن آن است. فساد زمینه را برای گسترش انواع بیاخلاقیها آماده کرده و بنیان اخلاقی حکومت و جامعه را تخریب میکند. موفقیت در اخذ مقام های سازمانی و رشد مفسدان اقتصادی در حکومت به عنوان عامل مشوق دیگران عمل می کند و این بهترین سیستم تبلیغی برای گسترش این عمل ضد اخلاقی است. عادی شدن فساد موجب توجیه پذیر شدن و از بین رفتن قبح اخلاقی آن می شود. در قضیه عاشورا گفته شده وقتی یکی از لشکر عمر سعد، گوشواره دختربچه ای را می ربود گفت اگر من نکنم دیگری خواهد ربود.
🔹 گستره فساد در یک حکومت و عادی شدن آن، موجب نارضایتی عمومی است. از این رو افرادی که متهم به فساد هستند و یا مانند باغ ازگل و یا تیراندازی در اتوبان در ذهن عمومی مردم پرونده گشوده شده دارند، اگر باز هم مورد عنایت باشند، نظام سیاسی زیر سوال می رود و در این شرایط انتظار تداوم انسجام بی وجه است.
🔹 ابعاد تاثیرگذاری فساد بر نارضایتی عمومی و دو قطبی دولت ملت زیاد است که به همین مقدار بسنده می کنم. نظام نباید مواجهه مردم در برابر حمله اسراییل را به پای خویش بنویسد بلکه آن پایمردی ناشی از وطن پرستی آنان و خطری بود که برای ایران عزیز احساس می شد. بنابراین نظام با درک عمیق این نکته در مقام التیام شکاف دولت ـ ملت بر آید و یکی از مهمترین اقدامات لازم، اراده جدی در مبارزه با فساد است.
🔹 شفافیت یکی از کلیدی ترین ابزارهای مبارزه با فساد است. شفافیت در فرایند بودجه ریزی تا تصویب نهایی آن، در تخصیص منابع، چگونگی هزینه کرد آن، تخصیص منابع بانکی، تخصیص ارز، دارایی های مقامات، منابع انتخاباتی آنان، شفافیت در آراء مجمع تشخیص، شورای نگهبان، مجلس شورا، شورای شهر و... از جمله این موارد است. این امر موجب کاهش شدید فساد، بهبود زندگی مردم، کاهش نرخ تورم، بهبود اشتغال و رشد اقتصادی و اخلاق مداری خواهد شد.
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
دکتر آذرخش مکری
روانپزشک
بحثی دربارهی کتاب سوپربلوم
قابل تامل . با هم بشنویم.
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
نقد و بررسی کتاب «فلسفه آلمانی»
با حضور: سیدحمید طالبزاده / سیاوش جمادی / محمدمهدی اردبیلی / ندا قطرویی
۲۴ آذر ۱۳۹۴
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @bookcitycc
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
نشست دوم دورۀ خداناباوری علیه خداناباوری
👤دکتر یاسر میردامادی
شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳
مرور نشست یکم 0:02:02
مروری بر ایدهٔ اصلی کتاب 0:05:25
پرسشوپاسخ (بخش یکم) 0:25:34
مرور فصل یکم و دوم 0:34:56
مرور فصل سوم 0:53:14
پرسشوپاسخ (بخش دوم) 1:20:37
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
ویژگیهای طبیعی منابع آب ایران و ورشکستگی آبی
✅ منابع آب در ایران چه ویژگیهایی دارند؟
✅ چرا از بحرانِ آب یا ورشکستگی آبی در ایران صحبت میکنیم؟
✅ علتهای اصلی ورشکستگی آبی در ایران چیست؟
#ایران_مانا
#ایران_شناسی
#جغرافیای_ایران
#منابع_آب_ایران
#بحران_آب
#ورشکستگی_آبی
⭕️ ایرانِ مانا، مدرسهای برای شناخت و پاسداشتِ ایرانِ دیروز و ساختنِ ایرانِ فردا
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @iranemana_official
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
✅احمد توکلی درگذشت
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده سابق مجلس در پی یک دوره بیماری در ۷۴ سالگی درگذشت
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
نگاه رسول بهروش
این فقط یک عکس نیست.
عكس تكان دهنده اى كه از درياجه اروميه منتشر شد؛ فقط يك قاب ساده نيست! شايد تصويرى گويا و نمادين است از حال و روز امروز ايران، آئينه اى تمام قد كه همه چيزرا مى شود در آن ديد.
اين عكس، چكيده سرگذشت ماست! تصوير سرزمين پرآبى كه خشك شد؛ درياچه هاى خروشانى كه به گل نشست، روشنايىهايى كه به خاموشى گراييد. در اين قاب خشك و خميده، مى شود پايينترين نرخ زاد و ولد درتاريخ ايران را ديد، كمترين ذخيره آبى صد سال اخير تهران را، تبديل شدن ريال به بىارزش ترين پول جهان را...
اين عكس، بوى فرونشست هاى هولناك زمين در تهران و اصفهان وكرمان را مى دهد، بوى تخريب و تعفن تالاب انزلى، بوى درياچه عزيزى راكه بعد از سيزده هزار سال حيات، هفته آينده كاملا خشک خواهد شد. دستيابى به هر كدام از اين شاخصها، حتى از عمد و با برنامهريزى قبلى وقطعى هم غير ممكن به نظر مىرسيد!
درود بر همت بلندتان كه محال را ممكن کردید.
بيست سال پيش سند چشماندازى نوشتند كه بر اساس آن، ايران امسال بايد به قدرت اول منطقه تبديل مى شد.
شد ديگر! مگر نمى بينيد؟
فقط حيف كه روزى دو ساعت برق نيست و كارخانجات چهار روز در هفته تعطيل اند، آب به طبقات بالا نمی رسد و اينترنت به طبقات پايين، بحران گاز را به اميد تابستان رد مىكنند وبحران آب به اميد زمستان. ميوه تبديل به كالاى لوكس شده و قيمت برنج، بيشتر از خودش «رى» مى كند...
خب البته مسئولان هم بيكار نيستند وتا دلتان بخواهد «هشدار» مى دهند!
نرويد، نخريد، نخوريد، ننوشيد و اصلا اگر راه دارد بميريد كه ما نوابغ عالم به زحمت نيفتيم.
بابت هشت درصد مصرف آب شرب، بام تا شام مشغول عذاب وجدان دادن به اين ملت بيچاره اند و بعد از كولر گازى، حالا يقه كولرهاى آبى را گرفته اند! راستى شما ملت لوس و پرتوقع، جرا خودتان همديگر را باد نمى زنيد؟
روزى كه ايران براى ميزبانى جام جهانى نود درخواست رسمى داد، كشور قطر هنوز اعلام استقلال هم نكرده بود. آن روز باديهنشينهاى دوبى و ابوظبى براى دريافت يك بطرى آب سالم آشاميدنى پشت سر مسافران ايرانى مى دويدند و له له مى زدند. پنجاه سال بعد اما، رسيدهايم به جايى كه مسئولان خدوم مملكت استفاده از بادبزن و آفتابه را به ملت توصيه مى كنند وشركت كنترل كيفيت هوا مى كويد:
«مردم بايد به ريزگردها عادت كنند.»
جچه نانجيب هايى پسر، چه نانجيب هايى... راستى كشورى كه پايتختش را به خاطر بىآبى تعطيل مى كند؛ دشمن خارجى مىخواهد چكار؟ ويرانگران مشغول كارند!
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
آذرخش مکری
بحثی دربارهٔ کتاب «یافتن معنا»
📌 خرداد ماه ۱۴۰۴
⏳ یک ساعت و ۵۳ دقیقه
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
#سلسله #درسگفتار دکتر #عبدالکریم_سروش
با عنوان :
#خلاف_و_وفاق_علم_و_دین
خلاف و وفاق علم و دین
جلسه 78
📌 جلسه قبل اینجا
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
🔴سنت و مدرنیته در جامعه پسا انقلابی
🗣دکتر رضا داوریاردکانی
🗣دکتر علیرضا شجاعی زند
🗣دکتر احمدرضا معتمدی
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
مصطفی مهرآیین امروز از زندان ازاد شد
به امید ازادی سید مصطفی تاجزاده و همه زندانیان سیاسی
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🖊 فلسفه شرم و فقر: وقتی کرامت انسان زیر چرخهای قیمت له میشود
✍️قربان عباسی
@sokhanranihaa
وارد میوهفروشی میشوم
هوا سنگین است، بوی هلو و هندوانه در فضا پیچیده، و پیرزنی را میبینم. با دستانی که از فرط زحمت و سالخوردگی ترک خورده، با چشمانی که از سالها غمآلودگی، برق زندگی را از دست داده.
سه دانه انجیر. فقط سه تا. و ده تا آلو.
در یک نایلون فریزر — فریزری مثل زمستانی که بر زندگیاش گذشته است.
وقتی فروشنده قیمت میگوید: سیوهفت هزار تومان.
پیرزن همانجا میخکوب میشود.
شاید پیش خودش گفته بود: امشب لبهای مریضم به مزهای شیرین آشنا میشود. شاید شب بعد از یک سال، سفرهمان میوه میبیند.
اما همانجا فهمید که این آرزو، برای او زیادی بزرگ است.
آرام، آرام… شروع میکند به پس دادن.
پنج آلو را برمیدارد، میگذارد کنار.
یک انجیر دیگر را هم.
باز هم، گران است.
بیچاره التماس میکند: «بچم مریضه… یک ساله میوه نخوردهایم… یه کم ارزونتر حساب کن که بتونم ببرم.»
صدایش میلرزد.
انگار نه فقط پول ندارد، که حتی دیگر غرور هم ندارد.
انگار این کشور، این زمین، این شهر، این مردم، سالهاست که از او فقط صبر و تحمل طلب کردهاند و در عوض، چیزی جز تحقیر به او ندادهاند.
این صحنه، از هر استدلالی علیه عدالت، علیه نظامات نابرابر و علیه بیداد، گویاست.
چه کسی گفته «انسان حیوان ناطق است»؟
انسان در ایران، حیوان گرسنهای است که یادش دادهاند به نوبت زخم بخورد.
حیوانی که اگر خواست چند آلو بیشتر بردارد، باید اشکش را پنهان کند، باید عزتش را گرو بگذارد، باید غرورش را همانجا کف مغازه جا بگذارد.
چه کسی گفته «کرامت ذاتی است»؟
در این شهر، کرامت را کیلویی میفروشند؛ همانقدر که یک کیلو آلو.
کرامت، بسته به موجودی کارت بانکیات.
امروز از اخلاق فقط همین را میدانم:
وقتی مردمی، اینچنین در زیر بار گرانی و نداری له شوند، وقتی مادرانی نتوانند برای فرزندشان یک مشت میوه بخرند، وقتی انسان شرم کند از زندهبودنش — این دیگر فقط فقر نیست.
این جنایت است.
جنایتی آرام، بیهیاهو، اما ویرانگرتر از هر بمبی.
من منتقدم. چون این وضعیت، وضعیتِ یک «حادثه» نیست؛ نتیجهی یک سیستم است. سیستمی که دهههاست میدزدد، میچاپد، میفریبد، بیکفایت است و بیرحم.
سیستمی که انسانها را مجبور کرده به جای انتخاب بین خوب و بد، بین بد و بدتر دست به انتخاب بزنند.
سیستمی که میتواند هر روز دروغ بگوید که «در حال پیشرفتیم» و در همان حال، پیرزنانش را در برابر چشم من و تو، چنان حقیر کند که از پس سه دانه انجیر برنیایند.
و بگذار گزنده بگویم:
این فقط قصه یک پیرزن نیست.
این قصه توست. قصه من است.
قصه همه ماست، که هر روز تکهای از عزتمان را در صف نانوایی، در چشمچرانی یک مأمور، در التماس یک بیمار، در شرمندگی یک پدر، جا میگذاریم.
امروز ما فقط فقیر نیستیم.
امروز ما بیپناهیم. تحقیر شدهایم. له شدهایم.
ایران — ای وطن، ای خاک، ای معشوق پیر و خسته —
تا کی؟
تا کی قرار است چشم ببندیم به اشک آن پیرزن؟
تا کی قرار است تو، چنان باشی که فرزندانت، سه دانه انجیر را هم زیادی بدانند؟
اشک، حق ماست.
اما خشم هم حق ماست.
اشک بریزیم — اما آنقدر اشک بریزیم که روزی سیل شود و همه آنها که ما را به این فلاکت رساندهاند، با خود ببرد.
ولی یک پرسش! آیا تاب آوردن این دردها خود شراکت در جنایت سیستم نیست؟ و امروز فقط یک سوال جدی ترین است این که سهم ما در این جنایت چقدر است؟ مایی که می بینیم و روی بر می گردانیم
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
برهان شر و خدای ادیان
مناظره سجاد باطنی خداباور و وریا امیری آتئیست
📺 ویدیو veriaamiri">یوتیوب
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @FarazTed
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
نشست دوم نقد کتاب «بازخوانی شریعت» صدیقه وسمقی.
سهشنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴
نقد آقای محمد ابونجمی:
0:02:49
توضیحات خانم صدیقه وسمقی:
0:31:00
نقد آقای اسماعیل احمدی:
0:48:19
توضیحات خانم صدیقه وسمقی:
1:10:45
علی مطیعالله:
1:25:11
داوود احمدیوسفی:
1:26:48
توضیحات خانم وسمقی:
1:30:04
شاهرخ مولایی:
1:32:37
توضیحات خانم وسمقی:
1:40:58
محمد ابونجمی:
1:43:19
اسماعیل احمدی:
1:48:58
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🖊 پاسخی به پرسشها درباره همدلی با مردم غزه
✍️ سهند ایرانمهر
@sokhanranihaa
در روزگاری که کودکان در غزه با شکمهای خالی و ترس شبانه یا زیر آوار میمیرند، هر فریادی که برای آنان بلند شود، نه نشانهی ریاکاری است و نه انکار دردهای داخلی. بلکه نشان از شعور انسانی ماست؛ از همان جنسی که فلسفه اخلاق، ادبیات، دین، و حتی وجدانهای خاموششده نیز در لحظاتی بیداری بدان گواهی میدهند. با این حال، گاه کسانی در برابر این همدلی موضع میگیرند و با استدلالهایی گوناگون، همدردی با مردم غزه را بهظاهر بیاهمیت یا حتی «ضدملی» میدانند. در این یادداشت، به مهمترین این گزارهها پاسخ میدهم، نه برای قانعکردن همه، بلکه برای ایستادن بر مبنای روشن اخلاق، منطق و حقیقت.
۱. «چرا درباره رنج مردم خودت حرف نمیزنی؟»
وقتی سخن از غزه میشود از موضعات درباره اویغورها، اوکراینیها تا سیستان و خوزستان مطرح میشود. پاسخ روشن است: هم زدهام، هم میزنم. و اگر کسی نزده باشد، باز هم چیزی از اهمیت فریاد برای کودک گرسنهای در غزه کم نمیشود. در فلسفه اخلاق، یک اصل بنیادین وجود دارد:
«انساندوستی انحصاری نیست»
همدردی با مردم مناطق محروم کشورمان و زندانیان و آسیبدیدگان ایرانی با همدردی با کودکان غزه در تضاد نیستند؛ بلکه این دو تقویتکنندهی یکدیگرند
پیتر سینگر، فیلسوف اخلاق معاصر، در مقاله معروفش «قحطی، وفور و اخلاق»(۱۹۷۲) نوشت:
اگر بتوانیم از رنجی شدید جلوگیری کنیم، بیآنکه خود به رنجی مشابه دچار شویم، اخلاقاً موظفیم که چنین کنیم، فارغ از آنکه آن رنج در همسایگی ما رخ دهد یا در قارهای دور.
از نظر سینگر، جغرافیا نباید معیاری برای اولویت اخلاقی باشد. بنابراین، پرداختن به رنج انسانی، نه بیاخلاقی است و نه «فروختن هموطن به سیاست خارجی». بلکه نشانهی بلوغ اخلاقی انسان مدرن است.
۲. «رنج غزه چه ربطی به ما دارد؟»
اگر سکوت کنیم، بر چه سیاستی مهر تایید زدهایم؟ اتفاقاً ربط دارد. و ربط آن، صرفاً به سیاست یا ایدئولوژی نیست. ربط دارد به اینکه ما نیز مردمی هستیم که طعم تحریم، جنگ، فقر، آوارگی، سانسور و بمباران را چشیدهایم و آینده نیز تضمینی برای زندگی در عافیت نمیدهد. رنج دیگران، آینهای است برای تأمل در رنج خودمان. والتر بنیامین در تزهای مشهورش درباره تاریخ میگوید: «هر سند تمدن، همزمان سند بربریت است».
وقتی تمدنی میکوشد رنج غزه را «بیربط» جلوه دهد، ما باید آگاه باشیم که این همان روندی است که روزی رنج مردم خودمان را هم بیاهمیت خواهد کرد. ما اگر برای غزه نجوشیم، در فردای نه چندان دور و محتمل دفاع از شرایط ما -بر اساس منطق امروز ما - بیربط است.
علاوه بر این، موضع ما درباره رنج انسانهاست، نه نزاعهای حکومتی یا موقعیتهای جغرافیایی. نباید با خلط میان مردم و حکومتها، قربانی را از حمایت محروم کرد.
۳. «شفقت تو ریاکارانه است چون حکومت هم همین شعار را میدهد.»
این گزاره نیز یکی از لغزشهای پرتکرار دوران ماست: خشم و مخالفت با حکومتها، تبدیل میشود به بیاعتنایی به مظلومانِ تحت حمایت آن حکومت.
اما یک اصل مهم را نباید فراموش کرد: اگر حکومتی از یک ارزش انسانی به هردلیلی- چه برای منافع ایدئولوژیک خود و چه برای ارزش انسانی- دفاع کرد، آن ارزش باطل نمیشود. این همان تلهای است که حکومتها حتی اگر با هم در نزاع باشند، برای جدا کردن آزادیخواهان از مردم جهان میچینند. در حالیکه اخلاق و ارزش انسانی ما باید مستقل از بازی قدرت باشد.
۴. «انسانی که به رنج ایرانی بیتوجه است، نمیتواند برای غزه دل بسوزاند.»
درست است. و برعکس آن نیز صادق است:آدمی که به کودک فلسطینی بیتوجه است، نمیتواند راستگو باشد اگر از رنج زندانی ایرانی سخن بگوید.
اخلاق، بستهبندیشده و تکهتکه نیست. یا به رنج انسان حساس هستیم، یا نیستیم. فردی که به هر شکل ممکن صدای رنج و نابرابری در ایران بوده، اگر امروز از محاصرهی غزه بگوید، ادامهی همان مسیر را رفته است.
سکوت در برابر رنج یک انسان، حتی اگر در آن سوی مرزها باشد، سکوتی است که میتواند فردا علیه نزدیکترین افراد ما نیز تکرار شود. اینجا فقط غزه نیست. اینجا مسئلهی دفاع از کرامت انسانی است، آن هم در روزگاری که بیتفاوتی، بیماری فراگیر زمانه شده است.
محمود درویش، شاعر فلسطینی، میگوید:
«ما آرزوی مرگ کسی را نداریم، ما فقط میخواهیم زنده بمانیم. همین».
و این «زندهماندن»، امروز برای کودکان و مردم غزه نیازمند صدای جهانی است. همانگونه که ما ایرانیان، وقتی قربانی تحریم یا تجاوز یا سرکوب میشویم، دوست داریم جهانیان صدای ما را بشنوند. دفاع از انسان، از هر نژاد و ملت، وظیفهای انسانی است. و کسی که برای یک کودک فلسطینی اندوهگین میشود، نه ریاکار است، نه سیاستزده، نه بیوطن. بلکه انسان است. آدمیست و شفقت. همین
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
✍️ «اگر علم از تو تویی ساخت، همان علم تو را چون زهر کُشد؛ و اگر علم از تو تو برداشت، همان علم تو را چون دارو شفا دهد.»
👤 شیخ محمود شبستری
#روجین
🌹
🔊فایل صوتی
مطهرنیا
گفتگو با عبدی مدیا: آینده نزدیک؛مولود چه حوادثی است؟
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
#سلسله #درسگفتار دکتر #عبدالکریم_سروش
با عنوان :
#خلاف_و_وفاق_علم_و_دین
خلاف و وفاق علم و دین
جلسه 79
📌 جلسه قبل اینجا
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
مدرسه «هوش مصنوعی و علوم انسانی»
🗣سخنران:
دکتر حسین شیخ رضایی و جناب آقای فرهاد شمسیان
📚موضوع:
تحلیل فیلم Ex Machina
📆تاریخ:
1404/03/08
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @hekmatfalsafe
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
✍️ وقتی از میان درد رشد نکنی، درد رشد خواهد کرد.
⭕️ ✅ لطفا عزیزانی که از مطالب این کانال استفاده میکنند این مطلب را مطالعه کنند.
با تشکر فراون
❤️ دوستان و سروران گرانقدر
✅ هر عزیزی که از فایل صوتی و یا فایل های صوتی یا مطالب این کانال استفاده میکند ، طبق قانون جبران و جذب مطالب ، لطفا ماهانه یا سالانه مبلغی را در حد توان مالی خود به حساب تخصیص داده شده برای کانال واریز کند . با تشکر 🌹
✍️ با سلام خدمت اعضای محترم و فرهیختهی کانال «سخنرانیها»
🖥 دسترسیِ آسان، مطمئن و سریع به درسگفتارها و سخنرانیهای متفکران و روشنفکرانِ نامدار، از جمله نکاتی است که موجب لطف و اقبال شما عزیزان به کانال «سخنرانیها» شده است.
📀 جمعآوری، دستهبندی، آپلود، روزآمدی و آراستن فایلهای این مجموعه متضمن صرف وقت قابل توجهی هست.
تلاش ما همواره بر این بوده تا با ارائهی باکیفیت و بهموقع مطالب به جلب رضایتِ حداکثری مخاطبان دست پیدا کنیم. خوشحالیم در این مدت که از عمر «کانال سخنرانیها» میگذرد (حدود ده سال) در این امر به کامیابی نسبیای دست یافته ایم.
✅ بدون شک ادامه مسیر فعالیت مفید کانال سخنرانی ها با لطف و حمایت های مادی و معنوی شما عزیزان بهتر و استوارتر طی خواهد شد ؛
لذا تقاضامندیم هر یک از دوستانی که از مطالب این کانال استفاده می کنند ،
ماهانه یا سالانه مبلغی را به عنوان #حق_عضویت_کانال_سخنرانیها
(ماهانه 5هزار تومان یا سالانه 50هزارتومان و یا در حد توان مالی و هرکس بنا به وجدان خویش) به حساب تخصیص داده شده برای کانال واریز کنند تا بتوانیم مصممتر از قبل، با ارائه مطالب مفید در حوزه های گوناگون زیست انسانی، در خدمت همراهان باشیم.
اگر عزیزی واقعا توان مالی ندارد نیازی نیست حق عضویت بپردازد.
📌 بر روی شماره کارت ها کلیک کنید، کپی میشوند
👈شماره کارت:6037997239068837
👈شماره حساب :0321696383002
به نام : محمد خلیلی ابوخیلی ـ بانک ملی
👈شناسه شبا حساب متمركز :
IR560170000000321696383002
بعد از واریز عکس فیش واریزی را برای ما به ایدی زیر ارسال کنید - سکرت چت پاسخگو نیستم.
🆔 @mohammadkhaliliy
1️⃣ درباره نحوه واریز حق عضویت برای عزیزانی که خارج از ایران هسنند
1 - از طریق صرافی های ایرانی در کشور های مختلف میشه پرداخت کرد شما عزیزان میتوانید به صرافی مراجعه کنید و یا حتی نیاز به مراجعه به صرافی هم نیست ، شماره حساب صرافی رو بگیرن ، مثلا چند پوند یا دلار یا یورو به حساب صرافی واریز کنید و شماره کارت ما رو به صرافی بدهید که معادل اون و بصورت ریالی به کارت ما واریز بشه ، بعد رسید رو از صرافی بگیرن و برای ما ارسال کنید
2 - افرادی که خودشون در ایران کارت بانکی داشته باشند هم از خارج کشور میتونن با اپلیکیشن های مختلف موبایلی این انتقال رو انجام بدن.
3 - اشخاصی که کارت ندارن و فقط حساب بانکی در ایران دارند میتونن از طریق اینترنت بانک به حساب خودشون وصل بشن و این انتقال رو انجام بدن.
4 - از طریق آشنایانی که در ایران دارن هم میتوانند حق عضویت بدهند
2️⃣ این پیام هفته ای چند بار در این کانال ارسال میشود -
با مهر 🌹
اگر میخواهید بستانید، نخست باید عطا کنید.
لائوتسو 🌹
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🖊 این درد و رنج ها می توانستند نباشند
✍️محمدباقر تاج الدین
@sokhanranihaa
✅بسیاری از درد و رنج هایی که این روزها شهروندان جامعه در ابعاد گوناگون و زمینه های مختلف تحمل می کنند به راستی می توانستند نباشند اگر:
1.هر یک از ما ایرانیان با به کارگیری خرد و دانش خویش در جهت خودشناسی گامی اساسی بر می داشتیم و آن گاه برای دست یابی به زندگی ارزشمند، خوش و خوب عمل می کردیم. در این جا وجه روان شناختی قضیه مطرح است از آن نظر که هر یک از انسان ها آن میزان توانایی لازم برای کاهش درد و رنج ها و برخورداری از زندگی مطلوب و با کیفیت را دارند و اگر از این توانایی استفاده نکنند بدون تردید درد و رنج های غیر ضروری بر آنان وارد می شود. برای مثال اگر با آگاهی و خردورزی و مشورت با اندیشمندان و خودشناسی و زمان شناسی عمل کنند تا حد زیادی در برخورداری از زندگی مطلوب و کاهش درد و رنج های غیر ضروری توفیقاتی نصیب شان می شود. پس انسان مسئول سرنوشت خویش است و هرگونه کوتاهی در این زمینه پیامدهایی را متوجه خودش خواهد کرد(وجه خُرد و روان شناختی قضیه).
2.این موضوع روشن است که انسان بیرون از جامعه و فرهنگ زیست نمی کند و خواه ناخواه نهادهای اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی تأثیراتی را بر زندگی وی برجای می گذارند. لذا اگر نهادهای مورد اشاره قوی و کارآمد و روزآمد نباشند به مراتب زندگی انسان ها نیز بی کیفیت و همراه با انواع درد و رنج ها خواهد شد. برای مثال هنگامی که نهاد سیاست با تصمیمات و سیاستگذاری های غیر عقلانی و غیر علمی و مبتنی بر ایدئولوژی های ضد انسانی عمل می کند نمی توان انتظار کاهش درد و رنج های شهروند ان آن جامعه را داشت. تجربۀ کشورهایی که دارای نظام های سیاسی ایدولوژیک در همین یکصد سال گذشته بوده اند پیش چشم ما است که کارنامه ای بس تیره و تار داشته اند و نتیجه ای به جز تباه کردن زندگی شهروندان برجای نگذاشته اند. این جاست که می توان گفت این همه درد و رنج های غیر ضروری می توانستند نباشند اگر نظام های سیاسی مورد نظر با عقلانیت و دانش و اخلاق عمل می کردند!(وجه ساختاری و کلان قضیه)
3.واقعیت این است که درد و رنج هایی که اکنون ایرانیان تحمل می کنند بخشی از آن مربوط به خودشان است و بخشی دیگر مربوط به نهادهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور. در این میان بیش از همه نظام حکمرانی کشور مسئولیتی بس بزرگ بر عهده داشت و دارد تا این همه درد و رنج های بی مورد و غیر ضروری متوجه شهروندان نباشد. ایدئولوژی اندیشی افراطی، شعارگرایی بریده از واقعیت ها، سیاستگذاری های غیر عقلانی و غیر علمی و بی ربط با زندگی شهروندان، برنامه های سراسر اشتباه، ناکارآمدی شدید، وجود نهادها و سازمان های هزینه زایی که هیچ ربطی به زندگی شهروندان ندارند، در اولویت نبودن زندگی شهروندان در زمینه های مختلف، بی توجهی به نیازهای واقعی و اساسی شهروندان، مدیریت های غیر عقلانی و غیر علمی، فقدان جامعۀ مدنی قوی و کارآمد، فقدان تعاملات مثبت و سازنده با دنیا و برخی دلایل دیگر که چونان زنجیره ای به هم پیوسته امکان حل مسائل و مشکلات گوناگون و در نتیجه کاهش درد و رنج های شهروندان را فراهم نمی سازد. همین بحران انرژی و به ویژه حیاتی ترین آن یعنی آب به طور قطع و یقین ریشه در فقدان سیاستگذاری ها و برنامه های عقلانی و علمی از یک سو و در اولویت نبودن از سوی دیگر دارد. وگرنه نمی بایست این همه درد و رنج ناشی از کمبود و نبود آب را شهروندان تحمل کنند و دچار مشکلات فراوان بشوند. در حوزۀ اقتصاد نیز وضع به همین گونه است که امروز تورم و گرانی و بیکاری این گونه تُرک تازی می کنند و شهروندان را از داشتن یک زندگی معمولی هم محروم ساخته است! هزینه سازی ها و هزینه تراشی های بی مورد در این کشور نتیجه اش می شود افزایش درد و رنج های بی مورد برای شهروندان که در نهایت فقط و فقط گرفتاری های آن ها متوجه همین شهروندان است و لاغیر! لذا به طور قطع و یقین اگر سیاستگذاری ها و برنامه ها و تصمیمات به گونه ای خردمندانه و علمی و اخلاقی گرفته می شد این همه درد و رنج های بی مورد و غیر ضروری هم متوجه شهروندان نمی بود!
#درد
#رنج
#شهروندان
#نهادها
#خردورزی
#دانش_ورزی
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
✍️ علمی که تو را به خدا نرساند،
خودش حجاب است
و حجابها را از میان برنمیدارد.
👤 خواجه عبدالله انصاری
#روجین
🌹
🔊فایل صوتی
نشست یکم درسگفتارِ
خداناباوری علیه خداناباوری: خوانش کتابِ «هفت نوع خداناباوری» اثر جان گرِی
با نیمنگاهی به تاریخچهٔ خداناباوری در ایران و جهان اسلام
👤با تدریسِ دکتر یاسر میردامادی
۱۳ بهمن ۱۴۰۳
0:01:58 درآمد
0:05:29 نیمنگاهی به وضع خداناباوری در ایران و جهان
0:14:15 چرا کتاب هفت نوع خداناباوری جان گرِی؟
0:19:00 مختصری از زندگینامه و دیدگاههای جان گرِی
0:59:15 روایت رسمی از خداناباوری از سوی خداناباوران
1:23:05 پرسشوپاسخ
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
حقایق ناگفته قاجار، منفور ترین سلسه تاریخ | گفتگو با هومن زال پور و علیرضا خزایی |
اصطحکاکی که در بازی های قدرت دوران قاجار پیش آمد منجر به ترور هایی پی در وی در دربار شد واین مسئله اتفاقی بود که باعث شد افرادی مانند امیرکبیر به راحتی کنار زده شوند و راه کنار زده شدنشان را خودشان به رقیبانشان نشان دادند. کدورتی که میان امیرکبیر و ناصرالدین شاه پیش آمده بود مسائل را برای رقیبان امیرکبیر آسان تر میکرد.
✍️با حضور ارزشمند هومن زال پور و علیرضا خزایی
با اجرای عباس سوری
@
📺 ویدیو یوتیوب
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @parsi_live
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
نشست «ریشههای زنستیزی در ادبیات کلاسیک»
با حضور:
مریم حسینی، مهری بهفر و زندهیاد ابوالفضل خطیبی
زمان: ۲۹ دی ۱۳۸۸
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @bookcitycc
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🔊فایل صوتی
روز صفر آب | وضعیت آخرالزمانی تنش آبی |
گفتوگوی محمد فاضلی با بنفشه زهرایی
تغییر اقلیم، بارشهای کم، سیاست آبی غلط و بسیاری عوامل دیگر باعث شدهاند وضعیت تأمین آب شرب و بهداشت شهرها به حالت تنش برسد و اگر سطح مصرف کاهش نیابد، رسیدن به وضعیت آخرالزمانی #روز_صفر آب دور نیست.
دکتر #بنفشه_زهرایی استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران، وضعیت بارشها در کشور، کمیت و کیفیت منابع آب، و شرایط حاکم بر منابع آب سطحی و زیرزمینی تهران را در این گفتوگو تشریح میکند.
برای اولین بار است که از شما خواهش میکنیمغبه هر ترتیب که میتوانید به دیده شدن این ویدیو کمک کنید.
#آب_تهران #منابع_آب #بحران_آب #آبخوان_تهران
📺 ویدیو یوتیوب
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹
🖊 مردم به مثابه پناهگاه
✍️ جواد کاشی
@sokhanranihaa
اخبار مربوط به دوازده روز جنگ، به تدریج عیان میشود. میتوان با قاطعیت گفت هدف اسرائیل سرنگون کردن نظام بوده است. شکست خورد، اما اظهارات مقامات این کشور نشانگر آن است که این هدف همچنان در دستور کار اسرائیل هست. به این ترتیب باید منتظر اقدامات بعدی باشیم. این اقدامات میتواند از سنخ اقدامات نظامی، اقتصادی یا سیاسی باشد.
هر نظام مستقری حق دارد به تداوم خود بیاندیشد. اینک نظام جمهوری اسلامی در معرض یک خطر موجودیتی است. چه باید بکند؟
رهبران و متولیان امور همه از مردم سخن میگویند. تنها مردم، تنها مردماند که میتوانند پناهگاه نظام مستقر از این مهلکه خطرناک باشند. میدانند و میدانیم صرف سکوت مردم در روزهای جنگ را نمیتوان به حساب پشتیبانی تام و تمام مردم گذاشت. تنها میتوان استنباط کرد با دشمن متجاوز همراهی نکردهاند. همین و بس.
تبدیل شدن مردم به پناهگاه نظام، به شرط چرخشهایی در نظر و پیامد آن چرخشهایی در عمل اتفاق خواهد افتاد. من به یک نکته در زمینه چرخش نظری اشاره خواهم کرد.
آنچه این چرخش نظری را اجتناب ناپذیر میکند، معکوس شدن رابطهای است که تاکنون فرض شده است. بنیاد نظام جمهوری اسلامی بر این باور مبتنی شد که مردم در پناه نظاماند. امنیت و آسایش خود را وامدار نظاماند و تحت هدایت و راهبری آن، به سعادت دنیوی و اخروی خواهند رسید. آنکه بیش از حد پرسش و مخالفخوانی میکند، باید تادیب شود. مردم انگار اعضاء یک اردوگاه بزرگاند. همه باید مواظب رفتار و کردار خود باشند.
اینک رابطه معکوس شده، این نظام است که به مردم پناه میآورد. نظام میهمان ضیافت مردم شده است. اگر نظام آداب پناه آوردن به مردم را رعایت کند، خود را حفظ میکند و مردم به بزرگترین دستاورد سیاسی طی یکصد و اندی سال گذشته خواهند رسید.
مهمان در گوشهای مینشیند چشم خود را به همه زوایای مهمانسرا میچرخاند. هر گوشه کسی با رنگ و صدا و چهره و سلیقهای متمایز با دیگری نشسته است. باید دوربینها بچرخند و صدا و سیمای نظام، حتی الامکان آئینه تمام نمای مردم شود. مهمان عزیز است و عزیز میماند که حرمت همگان را پاس دارد. باید یخ رابطهها آب شوند. به جای آنکه ابرو گره کند گوشهای بنشیند، خوب است برخیزد، در مدیریت مهمانی کمک کند. در امکان خرسندی و شادمانی همه سهم خود را ادا کند.
باور کند شان سیاست بیشتر از سنخ همین مهمانی است. قرار است همه با یکدیگر با خرسندی زندگی کنند. مهمانان مقصد دوری ندارند. قرار است پس از پایان مهمانی هر کدام سراغ زندگی شخصیاش بروند. هدف از مهمانی چیزی نیست جز لذت بردن از وجود دیگری. این ممکن نمیشود مگر با سامان صمیمانه، عادلانه و آزاد. اگر سفرهای پهن شود کسانی بی غذا بمانند، یا اجازه صحبت نداشته باشند، این که هست مهمانی نیست. مردم در ضیافتهای متعارفشان همیشه این اصل را رعایت میکنند. خوب است مهمان این قاعده را بهم نزند.
نظامهای سیاسی قدرت امنیتی و اطلاعاتی و سرکوبگر دارند. اینهمه در خدمت سروری بر مردم نیست. در خدمت حراست از اصل و اساس این مهمانی جمعی است. نباید بر بالای مجلس بنشینند، مهمانی بالا و پایین ندارد. گرد است. بسته به اینکه کدام سو خوش سخنتر، داناتر، هنرمندتر و کارآزمودهتر است برای لحظاتی میدرخشد و جای خود را به دیگری میدهد.
حواسشان باشد، مردم نیستند که باید تحت نظر مدام قرار گیرند. متولیان امورند که تحت نظارت مردماند. باید دلنگران قضاوت مردم باشند. اگر اعتراضی میشنوند، ابتدا خود را مقصر بشناسند و برای جبران آن اقدام کنند. حتی اگر مقصر نباشند، تقصیر بپذیرند تا جبران مافات شود.
واژگون شدن رابطه مردم و نظام مستقر سیاسی، یک موهبت تاریخی است. نظامهای سیاسی به ویژه هنگامی که از یک انقلاب برآمده باشند، از موضع هدایتگری مردم پایین نمیآیند. شرایط امروز هزاران خطر و تهدید در چنته دارد. تنها با تبدیل کردن تهدید به فرصت میتوان مخاطرات آن را کنترل کرد. واژگون شدن رابطه نظام و مردم یک موهبت بزرگ است. موهبتی که از نخستین طلیعه مدرنیته ایرانی تا امروز محقق نشده است.
به جای بود و نبود این یا آن نظام باید به اصلاح ساختاری رابطهها اندیشید.
نقدی بر این متن توسط احسان مزدخواه: اینجا
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @javadkashi
🆑 #کانالسخنرانیها
🌹