ircds | Unsorted

Telegram-канал ircds - رسانه، فرهنگ - نشانه

10874

جایی برای استفاده از مقالات، کتاب‌ها، سخنرانی‌ها و کارگاه‌های تحلیل گفتمان، نشانه‌شناسی و تحلیل متن، فلسفه تحلیلی، هرمنوتیک آغاز فعالیت ۱۴ مهر ۹۶ اولین مطلب کانال https://t.me/irCDS/3 https://t.me/irCDS

Subscribe to a channel

رسانه، فرهنگ - نشانه

💢واکنش‌های آنلاین به مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون: برخی از حامیان ترامپ از رویکرد دوگانه رسانه‌ها و دولت‌های غربی انتقاد کردند

🔹مصاحبه مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون، روزنامه‌نگار و یوتیوبر شناخته شده آمریکایی، در روزهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در توییتر، دو پست تاکر کارلسون راجع به این مصاحبه روی هم رفته حدود ۳۲ میلیون بار دیده شده است و در یوتیوب نیز این ویدئو، ۱.۵ میلیون بار دیده شده است؛ امری که نشان می‌دهد میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان این گفت‌وگو را مشاهده کرده‌اند.

🔸تاکر کارلسون در سیاست داخلی آمریکا جایگاه خاصی دارد؛ او که از حامیان انتخاباتی دونالد ترامپ بود، یکی از شخصیت‌های رسانه‌ای جریان MAGA است و بشدت مخالف ورود آمریکا به جنگ است. بسیاری از حامیان ترامپ برنامه‌های او را مشاهده می‌کنند و به‌همین جهت مصاحبه‌های او اثرگذاری ویژه‌ای بر حامیان ترامپ در آمریکا دارد. به‌همین جهت، فهم دیدگاه مخاطبان تاکر کارلسون از مصاحبه او با مسعود پزشکیان، می‌تواند نشان دهد که این مصاحبه تا چه اندازه اثرگذار بر بخشی از حامیان ترامپ بوده است.

🔹تحلیل محتوای کامنت‌های ویدئوی منتشر شده در یوتیوب، نشان می‌دهد که بسیاری از مخاطبان تاکر کارلسون، ضمن حمایت از این مصاحبه، استاندارد دوگانه رسانه‌های جریان اصلی و دولت‌های غربی در مواجهه با ایران و اسرائیل را زیر سؤال برده‌اند.

🔸بر همین اساس، مضمون « انتقاد از رسانه‌های جریان اصلی در مواجهه با اسرائیل و تمجید از تاکر کارلسون» در میان کامنت‌های منتشر شده بیشترین لایک‌ها را به‌خود اختصاص داده و ۵۱٪ لایک‌ها (۱۲۳ هزار لایک) را شامل شده است. کاربرانی که این مضمون را بکار برده‌اند، عمدتا تاکر کارلسون را یک روزنامه‌نگار واقعی توصیف کرده‌اند که به دنبال فهم حقیقت است و در طرف مقابل از رسانه‌هایی نظیر CNN، فاکس نیوز، نیویورک تایمز و ... انتقاد کرده‌اند. در یکی از پرلایک‌ترین کامنت‌ها، یکی از کاربران با کنایه به این رسانه‌ها نوشته است: «این گفتگو چیزی است که ما آن را روزنامه‌نگاری واقعی می‌نامیم».

🔹دومین مضمونی که بیشترین لایک‌ها را به‌خود اختصاص داده، « انتقاد از آیپک و استاندارد دوگانه غرب در مواجهه با اسرائیل» بوده که ۲۶٪ لایک‌ها را شامل شده است. در این مضمون، کاربران مختلف از رویکرد آیپک (کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل) و حضور آن در آمریکا انتقاد کرده‌اند و با اشاره به سخنان مسعود پزشکیان، استاندارد دوگانه کشورهای غربی در مواجهه با ایران و اسرائیل را یادآور شده‌اند. در یکی از پرلایک‌ترین کامنت‌ها، یکی از کاربران نوشته «دکمه حذف آیپک از آمریکا»؛ این عبارت به این معناست که اگر طرفدار حذف آیپک از آمریکا هستید، این کامنت را لایک کنید و آنگاه ۲۰۹۵۹ کاربر آن را لایک کرده‌اند. یکی دیگر از کاربران نیز در کامنتی با ۵۹۵۴ لایک نوشته است «آژانس انرژی اتمی چه زمانی از برنامه اتمی و بمب‌های هسته‌ای اسرائیل بازدید می‌کند؟».

🔸سومین مضمون پرلایک «جملات صلح‌طلبانه، مخالف با جنگ با ایران و کشته شدن بخاطر اسرائیل» بوده است که ۱۲٪ از لایک‌ها را شامل شده است. در این کامنت‌ها، بسیاری از کاربران آمریکایی ضمن اشاره به محل زندگی خودشان، گفته‌اند که «ایران دشمن من نیست» و یا این که «من بخاطر اسرائیل نمی‌خواهم بمیرم». رویکردی که برآمده از سخنان مسعود پزشکیان است و به این شکل در کامنت‌ها متبلور شده است.

🔹چهارمین و پنجمین مضمون پرلایک نیز به «حمایت از شنیدن روایت‌های دیگر از جمله روایت ایران» و «خاطرات شخصی افراد در حمایت از ایران و یا مواضع ایرانیان» اختصاص داشته است که روی هم رفته ۹٪ لایک‌ها را شامل شده است. در اینجا کاربران بر این موضوع تأکید کرده‌اند که بجای روایت‌های اسرائیلی، باید روایت ایران را نیز شنید و به‌همین خاطر از تاکر کارلسون برای باز کرده پنجره‌ای به روایت ایرانیان تشکر کرده‌اند. همچنین بسیاری از آن‌ها با ذکر خاطره‌ای از مواجهه با ایران و ایرانیان، مردم ایران را مردمانی مهربان و صلح‌طلب توصیف کرده‌اند.

🔸ابر کلمات این کامنت‌ها نیز به‌خوبی بیانگر همین مضامین است؛ از جمله مخالفت با AIPAC، انتقاد از رسانه‌های جریان اصلی نظیر CNN و FoxNews و پروپاگاندای آن‌ها و اهمیت صلح.

🔹در مجموع بنظر می‌رسد تأثیر مصاحبه مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون بر مخاطب آمریکایی، مثبت بوده و توجه بخشی از حامیان ترامپ را به استاندار دوگانه رسانه‌ها و دولت‌های غربی در مواجهه با ایران و اسرائیل جلب کرده است. این در حالی است که برخی انتقاداتی که راجع به کیفیت ضبط و پخش برنامه در فضای داخلی نسبت به این برنامه مطرح شد، به چشم مخاطب آمریکایی نیامده و در کامنت‌های بررسی شده، هیچ موردی به این موضوع اشاره نداشت.

❇️کانال تحلیل شبکه‌های اجتماعی مجازی
📲@socialMediaAnalysis

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

گوگل یه کار باحال کرد و دیگه نیازی به هیچ نرم افزاری ندارید و میتونید از هوش مصنوعی نامحدود استفاد کنید
‏استفاده از حالت Ai mode گوگل سرچ

‏⁦ google.com/search?udm=50 ⁩

‏ترجیحا با آی‌پی آمریکا وارد شوید

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

جی‌میل اخیرا امکان این رو فراهم کرده که بتوانید اشتراک (subscription) خودتون را در سایت‌ها و سرویس‌های مختلف، به راحتی لغو کنید.
‏حالا می‌توانید همه اشتراک‌هاتون رو در یک بخش به نام Manage subscriptions یک‌جا ببینید و هر کدوم رو که نمی‌خواهید، به سادگی لغو کنید.

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

یائیر نتانیاهو

کانال زباله دان تاریخ
@zobaledanetarikh

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

بنیامین نتانیاهو

کانال زباله دان تاریخ
@zobaledanetarikh

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

مستند «پرونده‌های بی‌بی»

بنیامین نتانیاهو ملقب به "بی‌بی" در اسرائیل تحت محاکمه است. او طی مجموعه پرونده‌هایی که از سال 2016 گشوده شده و همچنان بررسی آنها ادامه دارد به اتهاماتی نظیر دریافت رشوه، کلاهبرداری، خیانت در امانت و فریب متهم شده است.
مستند «پرونده‌های بی‌بی» برای نخستین بار، تصاویر بازجویی ماموران امنیتی رژیم صهیونیستی از نتانیاهو را به تصویر کشیده است. این مستند می‌کوشد گوشه‌ای از روابط غیرقانونی نخست‌وزیر این رژیم با یهودیان صاحب ثروت و قدرت در سراسر جهان را روایت کند. مستندساز همچنین با انتشار تصاویری از بازجویی سارا و یائیر، همسر و پسر نتانیاهو و اشاره به مشارکت آنان در فساد مالی او و با یادآوری قضیه نوار داغ (رسوایی جنسی نتانیاهو) سعی می‌کند نشان دهد که نتانیاهو چگونه از راهبرد جنگ‌های بی‌پایان برای حفظ خود در راس قدرت و فرار از محاکمه بهره می‌برد.

نام اصلی:
The Bibi Files
کارگردان: الکسیس بلوم
محصول: آمریکا 2024
زمان: صد و پانزده دقیقه
حجم: هفتصد و نود و هفت مگابایت
کیفیت: 720p WEBRip H264 AAC
با زیرنویس چسبیده فارسی (Softsub)

کانال زباله دان تاریخ
@zobaledanetarikh

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

بدون فیلترشکن وارد واتس‌اپ، تلگرام، iMessage و بقیه شو!
با Beeper، حتی اگه پیام‌رسان‌ها فیلتر باشن، تو بدون نیاز به VPN بهشون دسترسی داری! چون Beeper از پروتکل Matrix استفاده می‌کنه که فیلتر نیست!
Beeper – همه پیام‌هات توی یه‌جا!
اگه از جابجا شدن بین واتس‌اپ، تلگرام، iMessage و کلی پیام‌رسان دیگه خسته شدی، Beeper برای همینه!
چی کار می‌کنه؟
یه اپه که همه‌ی پیام‌رسان‌هاتو توی یه محیط جمع می‌کنه، بدون نیاز به نصب جداگانه.
ویژگی‌ها:
• پشتیبانی از واتس‌اپ، تلگرام، iMessage، اسلاک، توییتر، مسنجر، سیگنال، دیسکورد و ...
• رایگان با همه امکانات
• متن‌باز، امن و غیرمتمرکز (پایه‌ش پروتکل ماتریکسه)
• قابل استفاده روی اندروید، iOS، ویندوز، مک و لینوکس
• همگام‌سازی بین همه دستگاه‌ها
بدون نیاز به فیلترشکن – چون خود Beeper و پروتکلش تو ایران فیلتر نیست، حتی اگه خود پیام‌رسانا فیلتر باشن!
چرا Beeper؟
• همه چت‌هات یه‌جا
• تمرکز بیشتر، وقت کمتر تلف می‌کنی
• حریم خصوصی قوی‌تر
• بدون تبلیغ و ردگیری
• یه راه عالی برای دور زدن فیلترینگ بدون دردسر
دانلود:
Android | iOS
macOS | Windows | Linux
لینک سایت:
beeper.com | matrix.org

#بدون_فیلترشکن #حریم_خصوصی

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

🔥 هر فایل صوتی تصویری چند ساعته رو با بات زیر میتونی تبدیل به متن کنی!

نمونه های استفاده از بات:
1.🎙️ تبدیل پادکست‌ها و سخنرانی‌ها به متن همراه با خلاصه‌سازی
2.🎓 تبدیل فیلم های آموزشی: تبدیل درس‌ها به یادداشت‌های قابل جستجو
3.🏫 تبدیل فایل های ضبط شده دانشگاه سر کلاس به متن
4.🎬 هر فایل صوتی و تصویری دیگری به متن و خلاصه سازی آن


بزن اینجا و استفاده کن

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

آموزش فیلمنامه نویسی قسمت اول
فکر کردن مثل یک فیلمنامه نویس
زیرنویس فارسی


@irCDS

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

🔻آیا رهبر معظم انقلاب یک شبه ملی‌گرا شدند؟ و یا #ای_ایران_بخوان نشانهٔ چرخش گفتمانی ایشان است؟
🔺خیر.

✍🏻در شرح این خیر:
👇🏻👇🏻

@tina_ch_amin

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

کتاب ارزشمند ابداع امر اجتماعی؛ رساله ای درباره افول هیجانات سیاسی
نویسنده: ژاک دونزولو
مترجم: آرام قریب

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

سلام و درود دوستان.
کارگاه مهارت‌های پژوهش و پژوهشگری فردا آغاز خواهد شد. برای ثبت‌نام به @EduSocio پیام بدهید.

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

#عاشورا
#موسیقی🔸مکن ای صبح طلوع
#لوریس_چکناوریان از هنرمندان ارمنی کشورمان ارادت خود به امام حسین (ع) را با ساخت سمفونی شب قبل از عاشورا که شعر معروف "مکن ای صبح طلوع" در آن خوانده می‌شود، نشان داده است. او درباره این اثر می‌گوید: از آن جا که همیشه علاقه داشتم بزرگی حماسه‌ی عاشورا و فداکاری امام حسین(ع) را به گوش جهانیان برسانم، تصمیم به نوشتن و ساخت این سمفونی گرفتم.

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

رنگ لباس عزاداری: از سفید تا سیاه

رنگ لباسهای عزاداری ایرانیان در طول تاریخ همیشه مشکی نبوده است.

#رنگ_سفید:

در تاریخ بیهقی, قرن پنجم,  بعد از مرگ سلطان محمود غزنوی, گزارش شده است که پسرش سلطان مسعود:

"دیگر روز بار داد با قبا و ردائی و دستاری سپید, و همه اعیان و مقدمان و اصناف لشکر به خدمت آمدند, سپیدها پوشیده و بسیار جزع بود".

#رنگ_ازرق_و_سیاه

در تاریخ جهانگشای جوینی, قرن هفتم, گزارشی درباره خوابی که سلطان محمد خوارزمشاه دیده, آمده است:

"سلطان شبی در خواب اشخاصی نورانی دیده بود روی خراشیده, مویها پریشان و کالیده جامه سیاه بر مثال سوگواران پوشیده"

جوینی در جایی دیگر از کتابش آورده است:

"سوسن‌ در کسوت‌ سوگواران‌ ازرق‌ می‌پوشید"

ازرق, طیفی از رنگ آبی تیره و کبود است.

#تصویر_لباس_عزا
لباس عزاداری سیاه از دوره صفوی, قرن دهم, بیشتر رایج شد. نگاره ای متعلق به سال  ۹۲۶ هجری / ۱۵۲۰ میلادی,   افرادی را در مراسم تشییع جنازه نشان می دهد. آنها با استایلی سرتاسر سیاه, لباسهای بلند و کفش سیاه, دیده می شوند.

🎨این نقاشی متعلق به کتاب خمسه نظامی است که در شیراز نقاشی شده و اکنون در موزه ژنو نگهداری می شود.

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

نقل مشهوری از علامه طباطبایی دربارهٔ شعری از ایرج‌میرزا وجود دارد. گفته می‌شود وقتی این شعر را شنید، با تحسین گفت که ای‌کاش ایرج [مالکیت] این شعر را به من می‌داد، و من نیز المیزان را به او. اطرافیان که از این سخن متعجب شده بودند، یادآوری کردند که ایرج میرزا شاعر هجو و هزل‌گوست. علامه با آرامش پاسخ داد: «می‌دانم، دیوان شعرش همین‌جاست نزد من. خوب می‌شناسمش.» سپس با نگاهی عمیق ادامه داد: «تو فکر می‌کنی کسی که چنین شعری گفته، امام حسین روز قیامت رهایش می‌کند؟»

🔵تلگرام |🔴اینستاگرام |💬گروه ویراستاران|

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

💢تغییرات توییتر فارسی و تلگرام در دوران جنگ ۱۲ روزه: روایت‌سازی از طریق پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی چگونه انجام شد؟

🔹کاربران شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های فعال در آن‌ها در طول دوران جنگ، دچار فراز و نشیب مختلفی شدند. این فراز و نشیب در دو پلتفرم توییتر و تلگرام، در نمودارهای فوق نشان داده شده است؛ در هر دو نمودار، خط نارنجی مربوط به تعداد مطالب و پست‌های منتشر شده در هر دو پلتفرم و خط آبی رنگ مربوط به بازدید مطالب در هر دو پلتفرم است. در ادامه وضعیت هر دو پلتفرم به تفکیک آورده شده است:

🔻توییتر فارسی: افزایش تعداد کاربران فعال و سازماندهی برای ترند شدن #MIGA
🔸در توییتر فارسی، با آغاز جنگ در روز ۲۳ خرداد ماه، توییت‌ها و بازدید آن‌ها رشد چشمگیری پیدا کرد؛ امری که نشان می‌دهد با آغاز جنگ، تعداد کاربران فعال در توییتر فارسی به وضوح بیشتر شده است. اما با کاهش دسترسی‌ها به اینترنت از عصر روز ۲۸ خرداد، تعداد توییت‌ها و بازدید آن‌ها نسبت به روزهای آغازین جنگ، بشدت کاهش یافت؛ نکته مهم اما آن است که نسبت به روزهای قبل از آغاز جنگ، تعداد توییت و بازدیدها چندان کاهش نیافته بود؛ امری که نشان می‌دهد توییتر فارسی تعداد کاربر ثابت در خارج از کشور دارد.

🔹با وجود آن که دسترسی به اینترنت در ایران محدود بود، در روز یکشنبه ۲ تیر ماه، تعداد توییت و ریتوئیت‌ها و بازدید آن‌ها افزایش ناگهانی پیدا کرد؛ این موضوع تحت تأثیر توییت دونالد ترامپ با هشتگ #MIGA و ترند شدن این هشتگ در آن روز بود. در شرایطی که بسیاری از ایرانیان به توییتر دسترسی نداشتند، ترند شدن این هشتگ و افزایش چشمگیر توییت و ریتوییت‌ها، توسط کاربران فارسی‌زبان در خارج از کشور محقق شد. این موضوع نیز بیانگر اثرگذاری بسیار زیاد کاربران فارسی‌زبان خارج از کشور بر توییتر فارسی است.

🔸اما این نمودار (نمودار بالایی) یک نکته مهم دیگر را نیز نشان می‌دهد. تعداد توییت و ریتوییت‌ها نسبت به تعداد بازدیدها، به شکل غیر نرمالی افزایش یافته است. در حالی که تا پیش از این تعداد بازدید با تعداد توییت و ریتوییت از یک الگوی مشابه پیروی می‌کرده، در این روز خاص این الگو کاملا بهم ریخته است و تعداد بازدیدها بسیار کمتر افزایش یافته است. این تغییر در الگو می‌تواند ناشی از نوعی اقدام سازماندهی شده با کمک ربات‌ها برای ترندسازی هشتگ #MIGA باشد.

🔹پس از پایان جنگ نیز، کاربران فعال در توییتر فارسی بشدت کمتر شد و افت فعالیت در این پلتفرم (حتی نسبت به روزهای پیش از جنگ) مشاهده می‌شود.

🔻تلگرام: نقش ویژه در اطلاع‌رسانی و تحلیل
🔸در تلگرام، با آغاز جنگ در روز ۲۳ خرداد، میزان مطالب منتشر شده در هر روز چندان افزایش نداشته است و نسبت به روز قبل از آن تعداد مطالب ۱.۳ برابر افزایش داشته است؛ اما میزان بازدید مطالب شاهد جهش زیادی بوده و به نسبت روز قبل ۳.۳ برابر شده است. این موضوع نشان می‌دهد که با آغاز جنگ، بسیاری از مردم از طریق کانال‌های تلگرامی خبر دریافت می‌کردند و در نتیجه احتمالا مخاطبان بسیاری از این کانال‌ها با افزایش مخاطب مواجه شده باشند.

🔹با اعمال محدودیت در اینترنت از عصر روز چهارشنبه ۲۸ خرداد، تولید و بازدید مطالب کانال‌های تلگرامی نیز با افت شدید مواجه شد؛ اما این افت در بازدیدها به‌مراتب چشمگیرتر بود. امری که نشان می‌دهد مدیران کانال‌های تلگرامی یا در آن روزها دسترسی ویژه به اینترنت داشتند و یا در خارج از کشور حضور دارند. همان طور که در نمودار مربوط به تلگرام (نمودار پایینی) مشخص است، با پایان جنگ و افزایش دسترسی به اینترنت، مطالب کانال‌های تلگرامی مجددا روندی افزایش پیدا کرد اما میزان بازدید مطالب مجددا کاهشی شد و احتمالا برخی از مخاطبان کانال‌های تلگرامی نیز از کانال‌های خبری خارج شده باشند.

🔸مجموع این داده‌ها بیانگر اهمیت بسیار زیاد هر دو پلتفرم تلگرام و توییتر هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور برای روایت‌سازی است؛ داده‌ها نشان می‌دهد که محدودیت دسترسی به این پلتفرم‌ها منجر شد تا روایت‌سازی در آن‌ها عمدتا از طریق خارج از کشور انجام شود و جریان چرخش اطلاعات و ارائه روایت‌های بدیل در داخل متوقف شود.

❇️کانال تحلیل شبکه‌های اجتماعی مجازی
📲@socialMediaAnalysis

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

🏅اگر درگیر نوشتن کتاب، رساله، پایان‌نامه و مقاله هستی، ما بهت کمک می‌کنیم؛ دیگه نیازی نیست چند میلیون برای ویراستاری هزینه کنی:

✨🖋
کارگاه جدید آفلاین «اصول و مبانی ویرایش علمی و درست‌نویسی ۱۴۰۴»

🌟 همراه با صدور گواهی معتبر و دسترسی به فایل‌های ضبط‌شده
📌 ۶ ساعت آموزش کاربردی و هدفمند
💰 بهای دوره: ۳۴۹ هزار تومان
🎁 هدیه: دورۀ فشردۀ «نگارش و ویرایش پژوهش با نرم‌افزار Word» به‌ارزش ۱۲۹ هزار تومان


📚 مشاهده سرفصل‌های دقیق و کاربردی دوره از
این‌جا

🎖تاکنون بیش از ۸۰ شرکت‌کننده از این دوره استفاده کرده‌اند.

🔖 مهارت‌های نگارشی و ویرایشی خود را به شکلی مؤثر تقویت کنید!

🌻همراه با عضویت در گروه پرسش و پاسخ ویراستاری
📊همراه با رضایت شرکت‌کنندگان
💢بازگشت وجه درصورت عدم رضایت



✅ برای ثبت‌نام و دریافت محتوای دوره به آیدی تلگرام زیر پیام دهید:
👉
@Virastyar_Admin


🔵تلگرام |🔴اینستاگرام |🟡گروه ویراستاران|

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

الکسیس بلوم

کانال زباله دان تاریخ
@zobaledanetarikh

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

سارا نتانیاهو

کانال زباله دان تاریخ
@zobaledanetarikh

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

فایل مستند «پرونده‌های بی‌بی»
با زیرنویس چسبیده فارسی (Softsub)

کانال زباله دان تاریخ
@zobaledanetarikh

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

📻 پادکست کنج

🎧 کنجی برای شنیدن داستان‌های اشخاص، مکان‌ها و رویدادهایی در دل تاریخ

اپیزود دوازدهم: وضعیت سفید؛ قسمت اول: آمریکا

در این قسمت بناست تا با توجه به جنگ اخیر ایران با رژیم اسرائیل و دخالت‌های آمریکا در آن، دقایقی به دخالت‌های جنگ‌طلبانۀ آمریکا در دنیا بعد از جنگ جهانی دوم اشاره و روایتی از مهم‌ترین جنگ‌هایی که آمریکا در آنها حضور مستقیم داشت، ارائه شود.

نویسنده و راوی: محمد رزمگه
تهیه‌کننده: تکین قشنگی


🔷️ پادکست کنج را دنبال کنید.

کست باکس:
https://castbox.fm/vi/825881902

شنوتو:
https://shenoto.com/album/podcast/329107/اپیزود-دوازدهم-وضعیت-سفید؛-قسمت-اول-آمریکا

اینستاگرام:
https://www.instagram.com/podcastkonj?igsh=ang4NWZkaGs4dnEw

تلگرام:
/channel/konjpadcastt

#پادکست
#پادکست_کنج
#جنگ
#آمریکا
#ایالات_متحده_آمریکا

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

مصاحبه رییس جمهور کشورمان با تاکر کارلسون

00:00 رئیس‌جمهور ایران، پزشکیان، دوست دارد این درگیری چگونه به پایان برسد؟
00:44 آیا ایران حاضر است در ازای صلح، از برنامه هسته‌ای خود صرف‌نظر کند؟
05:19 آیا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران جاسوسی می‌کرده و اطلاعات را به اسقاطیل می‌داده است؟
07:04 آیا ایران برای دیپلماسی و مذاکره باز است؟
11:55 آیا دولت اسقاطیل تاکنون برای ترور رئیس‌جمهور ایران تلاش کرده است؟
15:54 آیا آمریکایی‌ها باید از ایران بترسند؟
18:03 فتوای آیت‌الله علیه دونالد ترامپ
18:11 آیا ایران تاکنون برای ترور ترامپ تلاش کرده است؟
19:44 آیا تیمهای مخفی ایران در ایالات متحده فعال هستند؟
21:33 چه بر سر رابطه ایران و اسقاطیل آمد؟
23:23 تحریم‌ها و کسب‌وکارهای آمریکایی در ایران
25:58 اگر جنگی با ایران آغاز شود، آیا ایران از روسیه و چین کمک خواهد گرفت؟

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

سه راهکار برای فیلمسازی با امکانات و عوامل بسیار محدود(ببینید حتما)
زیرنویس فارسی

منبع وبسایت فیلم چی


@irCDS

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

🔻آیا رهبر معظم انقلاب یک شبه ملی‌گرا شدند؟ و یا #ای_ایران_بخوان نشانهٔ چرخش گفتمانی ایشان است؟
🔺خیر.

✍🏻در شرح این خیر:

🔸«امروز وطن با اسلام یکی است»
این جمله و این اندیشه در سال ۱۳۶۰، در مقام گفتمانی، پاسخی است به بحران معنا در وطن‌دوستی معاصر.
در این گفتمان، وطن نه فقط جغرافیا، بلکه تجسم عینی و میدان عمل اسلام انقلابی است.
وطن، جبهه مقدم در نبرد تمدنی با دشمن است؛ جایی که حفظ آن، حفظ اسلام تلقی می‌شود.
در واقع این اندیشه، نقطه‌ مرکزی گفتمان ملی‌گرایی اسلامی-انقلابی آیت‌الله خامنه‌ای است.

🔸بیاییم به سال ۱۴۰۴ و نوحهٔ تلفیقی «ای ایران» آقای کریمی با همه تغییرات داخلی‌اش. نوحهٔ ای ایران ملی‌گراییِ فرهنگی بر پایهٔ شعائر دینی را از ملی‌گرایی سکولار متمایز کرده و یک سرود نوستالژیکِ وطن‌محور را به عنوان ندای حفظ حریم وطنِ اسلامی بازخوانی می‌کند؛ گونه‌ای از مذهبی‌‌سازیِ حس‌ تعلق به وطن. (جایی که تغییر رتوریک به خدمت تغییر در معنا‌سازی در می‌آید.)

در شرایط ویژه محرم ۱۴۰۴، درخواست رهبر انقلاب برای خواندن نوحه‌ "ای ایران" در بستر مراسم شب عاشورا، نشانه‌ای از تلفیق آگاهانه وطن‌دوستی با شعائر دینی است. این نه عقب‌نشینی یا چرخش گفتمانی از امت‌گرایی است و نه یک‌شبه ملی‌گرا شدن صرف، بلکه بازتعریفی استراتژیک از "وطن"، "ملت"، و "هویت" در متن گفتمان شیعه‌گرای انقلاب اسلامی است. به زبان ساده، او دارد وطن را عاشورایی می‌کند، نه عاشورا را ملی‌گرا. این، امتداد همان گفتمان ۱۳۶۰ است که در پاسخ گفت: «امروز وطن با اسلام یکی است». همچنین مصداق عملی از «ایرانِ حسین تا ابد پیروز است.»

🔸در این مدل گفتمانی جهت حرکت معنا از مذهب به وطن است، نه از وطن به مذهب. پس، عاشورا دارد وطن را «ارزش‌گذاری» می‌کند. یعنی عاشورا مرکز معنا و آرمانی است که وطن ظرف تحقق آن معنا و میدان عمل آن آرمان محسوب می‌شود.
رهبر انقلاب آیت الله خامنه‌ای در شب عاشورا نشان دادند که اگر وطن، خانه باشد؛ و عاشورا، آتش مقدس حسینی، او آن آتش را در دل خانه روشن می‌کند، نه اینکه شعله‌ٔ آن را بگیرد و به چراغ زینتی در طاقچه وطن تبدیل کند.

پس ایشان از منظر گفتمانی نه یک شبه ملی‌گرا شدند و نه دچار چرخش گفتمانی در منظومهٔ فکری خود. بلکه وطن و دفاع از ایران همواره عنصر مرکزی گفتمان ملی‌گرایِ اسلامی-انقلابی ایشان و مایهٔ اصلی انقلاب (انقلاب حضرت امام خمینی) بوده است.

🔸پ.ن. پاسخ به یک سوال احتمالی:
اگر بخواهیم عاشورا را ملی‌گرایانه تعریف کنیم چه می‌شود؟
آن وقت اتفاق برعکس شرایط‌ فوق می‌افتد:
عاشورا به یک آیین «ملی» تقلیل می‌یابد (مثل نوروز، یا مراسم ملی عزاداری) وامام حسین (ع) به یک قهرمان تاریخی برای «هویت ایرانی» بدل می‌شود، نه حجت خدا. (مثلا مدل روایت مجاهدین از کربلا و محرم). در نتیجه عاشورا خالی از محتوا و بی‌خطر می‌شود؛ بدل به یک نماد صرف «مظلومیت» یا «شجاعت ملی» بدون جهت دینی یا سیاسی.
در این صورت، عاشورا را به خدمت یک گفتمان سکولار درآورده‌ایم. اما دکترین امامین انقلاب دقیقاً عکس این مطلب است: عاشورا (اسلام) نگه داشته می‌شود و وطن به آن متصل می‌شود.



@tina_ch_amin

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

#هوش‌مصنوعی #بریکس
🔸بریکس علیه استفاده غیرمجاز از داده‌ها در هوش مصنوعی
طبق پیش‌نویس بیانیه‌ای که توسط رویترز مشاهده شده، رهبران گروه کشورهای در حال توسعه بریکس خواستار حفاظت از داده‌ها در برابر استفاده غیرمجاز از آن‌ها در هوش مصنوعی (AI) شده تا از جمع‌آوری بیش از حد داده‌ها جلوگیری شود و سازوکارهایی برای پرداخت منصفانه فراهم شود. این بلوک دیپلماتیک بخشی از بحث‌های خود را در روز یکشنبه در جریان اجلاس دو روزه در ریودوژانیرو به هوش مصنوعی اختصاص دادند.
شرکت‌های بزرگ فناوری که عمدتاً در کشورهای ثروتمند مستقر هستند، در برابر درخواست‌ها برای پرداخت هزینه‌های کپی‌رایت برای مواد مورد استفاده برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی مقاومت کرده‌اند.

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

مصاحبه با روزنامه جام‌جم درباره سینمای ملی و امر ملی در سینما:
https://jamejamonline.ir/fa/news/1509126/

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

مرکز رشد و فناوری دانشگاه لرستان برگزار می‌کند:

💻 کارگاه آنلاین و گفت‌وگومحور مهارت‌های پژوهش و پژوهشگری

🔹ویژه پژوهشگران و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری

🎤 مدرس: مسعود زمانی مقدم (جامعه‌شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان)

▪️۵ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای
▪️شروع از ۱۶ تیر ۱۴۰۴، ساعت ۱۹
▪️ظرفیت کارگاه: حداکثر ۱۵ نفر

👈🏼 برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به @edusocio پیام بدهید.

@masoudzamanimoghadam

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

🔸اعلام موجودیت حزب ایلان ماسک
#ایلان_ماسک مالک #تسلا ۶ جولای ٢٠٢۵ از تشکیل حزب خود به نام امریکا پارتی (America Party) خبر داد.
او پس از اینکه از دنبال‌منندگان خود در شبکه اجتماعی اکس (X) پرسید که آیا باید یک حزب سیاسی جدید در ایالات متحده ایجاد شود یا خیر، گفت که "حزب آمریکا تشکیل شده است. با ضریب ٢ به ١، شما یک حزب سیاسی جدید می‌خواهید و آنرا خواهید داشت!"
او نوشت: "امروز، حزب آمریکا تشکیل شده است تا آزادی شما را پس دهد."

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

#مخمس_علامه_طباطبایی :

مرحوم علامه طباطبایی قدس الله سره حکیمی بزرگ، مفسری کم نظیر، و شاعری نکته سنج بود،هر شعری که از او منتشر شده، به حق در درجه ای بسیار والا قرار دارد.
آن استاد بزرگ فلسفه و عرفان، صرف نظر از فضایل گوناگون، شعله ای از ولاء و محبت به خاندان رسالت بود و بالاخص به سالار شهیدان، حضرت حسین بن علی علیمها السلام عشق می ورزید. چندان که به هنگام استماع مصیبت، اشگ عشق، مرواریدوار بر گونه اش می غلتید، و محاسنش را معطر می کرد.

استاد علامه طباطبایی حوالی سالهای 1327-1328شمسی، مخمسی را سروده که در آن به استقبال استاد بزرگ شعر و عرفان حافظ شیرازی رفته،و ولاء خود را در آن سبت به «ابو الشهداء» مجسم ساخته است. وی این مخمس را طی نامه ای به برادر عارف خود، مرحوم آیت الله حاج سید حسن الهی، ارسال داشته تا در مجلس عزایی که عصرهای شنبه در منزل بیت الشرف مرحوم حاج سید احمد قاضی طباطبایی برادر مکرم آیت الله آقای حاج سید علی قاضی طباطبایی قدس سرهما منعقد می گردید، قرائت شود.

گفت آن شاه شهیدان، که بلا شد، سویم
با همین قافله ام، راه فنا می پویم

دست همت ز سراب دو جهان می شویم
شور یعقوب کنان یوسف خود می جویم

که کمان شد ز غمش، قامت چون شمشادم
گفت هرچند عطش، کنده بن و بنیادم

زیر شمشیرم و، در دام بلا، افتادم
هدف تیرم و، چون فاخته پر بگشادم

«فاش می گویم و از گفته ی خود دلشادم
بنده ی عشقم و از هر دو جهان آزادم

من به میدان بلا، روز ازل بودم طاق
کشته ی یارم و، با هستی او بسته وثاق

من دل رفته کجا و، و کجا دشت عراق
«طایر گلشن قدسم،چه دهم شرح فراق

که در این دامگه حادثه، چون افتادم »
تا در این بزم بتابید مه طلعت یار

من کنم خون دل و، یار کند تیر نثار
پرده بدریده، و سرگرم به دیدار نگار

نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار
چه کنم حرف دگر، یاد نداد، استادم »

تشنه ی وصل وی ام، آتش دل کارم ساخت
شربت مرگ همی خواهم و جانم بگداخت

از چه از کوی تو ام دست قضا دور انداخت
«کوکب بخت مرا، هیچ منجم نشناخت »

یا رب از مادر گیتی به چه طالع زادم »؟
لوحه سینه من، گر شکند سم ستور

ور سرم سیر کند، شهر به شهر از ره دور
باک نبود، که مرا نیست به جز شوق حضور

«سایه طوبی و غلمان و قصور و قدر حور
به هوای سر کوی تو، برفت از یادم »

گروه فرهنگی المنهاج
تارنما | تلگرام | اینستاگرام | آپارات | یوتیوب | بله

@almenhaj

Читать полностью…

رسانه، فرهنگ - نشانه

📳◀️ تفکر سناریویی و عملیات رسانه‌ای؛ درس هایی که باید از تهاجم تحمیلی گرفت

🖌سعید غفاری

🔺تفکر سناریویی یکی از روش‌های کلیدی در آینده‌پژوهی است که به جای پیش‌بینی یک آینده قطعی و محدود، به ترسیم چندین آینده محتمل، ممکن و مطلوب می‌پردازد. این روش بر اساس شناسایی عدم‌قطعیت‌های کلیدی و متغیرهای راهبردی عمل می‌کند تا ذهن بازیگران تصمیم‌ساز را برای مواجهه با تحولات غیرمنتظره آماده سازد. هدف نهایی در تفکر سناریویی، نه پیش‌بینی دقیق، بلکه افزایش ظرفیت تفکر تطبیقی و ارتقای آمادگی سازمانی در مواجهه با پیچیدگی‌هاست.

در حوزه‌های امنیتی، سیاسی و رسانه‌ای، جایی که عدم‌قطعیت‌ها فراوان و کنش‌گران متکثرند، تفکر سناریویی به‌عنوان یک ابزار حیاتی برای طراحی واکنش‌های انعطاف‌پذیر و پیش‌دستانه شناخته می‌شود.

mehrnews.com/x38qDn📍
#پارک_آینده_پژوهی

Читать полностью…
Subscribe to a channel