شناخت مفاهیم سیاست به بیان ساده با هدف تحلیل واقع بینانه رویدادهای سیاسی این کانال هوادار هیچ جناح،حزب و گروهی نیست انتشار مطالب به معنای تایید آنها نیست ارتباط با ادمین @politicoadmin
❇️✴️ حامی پروری در شرایط تحریم
✍ #صفدر_نظری
🔸تحریم ها موازنه قدرت را به نفع دولت حاکم و به زیان مردم منتقد تغییر میدهد و موجب میشود منابع قدرت اقتصادی و سیاسی به دست حکومت بیفتد. تحریم ها مردم را بیش از گذشته وابسته به جیب دولت میکند و نیروهای دموکراتیک دستشان از این منابع خالی میماند.در شرایط تحریم دولت ها منابع مالی را به سمت هواداران خود سوق میدهند تا اثرات تحریم ها را بر آنان کم کنند و حمایت ایشان را برای ادامه حکومت خود تضمین کنند. در سال ۱۹۸۵ سازمان ملل با طرح نفت در برابر غذا موجب تقویت رژیم صدام شد. زیرا این رژیم با کنترل دفترچههای توزیع مواد غذائی، خانوارهای عراقی را مطیع و وابسته به خود کرد.
🔹تحریم ها موجب فرار مغزها و استعدادهای طرفدار دموکراسی میشود و با خالی کردن میدان، زمینه را برای سلطه بر جامعه فراهم میکند.برآوردها نشان میدهند که بیش از سه میلیون نفر از نیروهای متخصص عراقی در دهه ۱۹۹۰ این کشور را ترک کردند. نیروهای متخصص باقیمانده در عراق دست از کارهای پژوهشی و صنعتی برداشتند زیرا درآمدی عایدشان نمی شد و سرمایههای انسانی عراق تلف شد و این کشور به دست اندک نیروهای بی تجربه طرفدار دولت اداره میشد.تحریم ها طبقه متوسط یعنی موتور محرکه دموکراسی را متلاشی میکند و به جمع جمعیت فقیری می افزاید که خواسته آنان فقط سیر کردن شکمشان و پرداخت اجاره خانه است نه آزادی و مشارکت سیاسی در تعیین سرنوشت.
🔸فقر و بیکاری فقط به بیماری و عدم امنیت منجر نمیشود بلکه فرهنگ و باور مردم را نیز فاسد میکند و همبستگی اجتماعی را متلاشی میسازد و زور را جانشین قانون میکند.اتحاد تحریم ها و دیکتاتوری موجب شد که مقاومت مردم در مقابل صدام متلاشی گردد.اینگونه بود که بعد از سقوط صدام افراطگرایان داعشی بر عراق حاکم شدند و سایه شوم آن ها ده ها سال دیگر ادامه یافت.ایران قابل مقایسه با عراق نیست و زیرساخت های اجتماعی و اقتصادی ایران از عراق غنیتر است.اما بیش از چهل سال است که ایران نیز به نحوی با تحریم های شدید یا خفیف دست و پنجه نرم میکند. در همین سال ها ارزش پول ایران و درآمد مردم به شدت کاهش یافته است. تحریم ها موجب شده است که اقتصاد ایران به انحصار گروه های خاص درآید و فساد اقتصادی فراگیر شود.
🔹برخی از رجال سیاسی و اطرافیان آنان در فرآیند دور زدن تحریم ها درآمد سرشاری کسب کردهاند و بازار تولید و توزیع را در انحصار خود گرفتهاند و طبقه متوسط را به حاشیه راندهاند و در نتیجه جامعه مدنی ایران تضعیف گردیده است.خروج امریکا از برجام و تحریم ایران، قدم در راه نابودسازی جنبش مردمسالاری نوپای ایران گذاشت و میرود که چشمههای امید به صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه را بخشکاند و جامعه مدنی ایران را تضعیف نماید.وقتی که مردم زیر خط فقر له می شوند تنها آرزوی آن ها لقمهای نان برای زنده ماندن خواهد بود نه اصلاحات ساختاری.تحریم های ایران طبقه متوسط را تضعیف می کند و ندای مردمسالاری را به حاشیه میراند و تنها راهی که پیش روی نخبگان میگذارد فرار مغزها و در نتیجه دور برداشتن پخمگان خواهد بود.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼✴️ به لطف چین کمونیست در انواع فناوری دوربینی سرآمد جهانیم!
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼✴️ افشای جنجالی نمودار قطعی ۷ برابری برق صنایع در دولت رئیسی در واکنش به ادعای معاون رئیسی
🔹مهدی عرب صادق: ببینید، دم بر نیاورید و از ملت عذرخواهی کنید!
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
✴️✴️ سیانان: توقف حملات در یمن با هدف شتاب به مذاکرات با ایران صورت گرفته است
🔹وبگاه شبکه خبری سیانان به نقل از منابع آگاه مدعی شده تفاهمات حاصلشده برای عدم حمله آمریکا به یمن با هدف شتاب دادن به مذاکرات هستهای با ایران صورت گرفته است.
🔹سیانان مدعی شده که طی روزهای گذشته مذاکراتی میان آمریکا، عمان و نمایندگان انصارالله انجام شده است.
🔹آمریکا و انصارالله یمن به «تفاهماتی» برای عدم حمله به یکدیگر دست پیدا کردهاند.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🅾✴️صاحبخانه بدش نمیآمد که ما همیشه گریه کنیم،
عزادار باشیم و مصیبتنامه بخوانیم چون
مشغول میشدیم :))
و دیگر کسی از او نمیخواست پشتبام را کاهگل کند یا برایمان آب لوله بکشد ...
✍#علیاشرف_درویشیان
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼✴️ فرانسه در حال آماده شدن برای سفارش رسمی یک ناو هواپیمابر هستهای جدید به نام PA-NG است که بزرگترین کشتی جنگی تاریخ اروپا محسوب میشود.
🔻انتظار میرود این ناو هواپیمابر جدید تا سال ۲۰۳۸ جایگزین ناو فعلی شارل دوگل شود ، این ناو توسط دو راکتور هستهای جدید ۲۲۰ مگاواتی تغذیه خواهد شد که نیروی محرکه تمام الکتریکی و برد تقریباً نامحدود را فراهم میکنند.
🔻این کشتی سه منجنیق الکترومغناطیسی EMALS و سه سیستم فرود AAG از جنرال اتومیکس دریافت خواهد کرد که برای پهپادهای سنگین و سبک و همچنین برای جنگنده نسل ششم .
🔻تعداد هواگرهایش ، شامل بیش از 40 هواپیما، از جمله جنگندههای رافال ام، هواپیماهای آواکس هاوک آی ای-2 دی ، پهپادها و بالگردهای ضدکشتی است.
🔻همچنین دارای پرتابگرهای عمودی برای 24 موشک ضدهوایی آستر ، چهار ماژول رزمی 40 میلیمتری و سامانههای دفاع کوتاه برد سیمباد-آرسی با موشکهای میسترال است ، انتظار میرود که بتوان آن را به سلاحهای لیزری نیز مجهز کرد.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼✴️ ترامپ: خبر خیلی خیلی مهمی اعلام خواهد شد
🔰رئیسجمهور آمریکا:
🔺قبل از آن (سفر به عربستان) خبر بسیار بسیار مهمی برای اعلام کردن خواهیم داشت.
🔺نمیگویم که در چه موردی است، اما خیلی مثبت است... خبر واقعا مثبتی است.
🔺این خبر پنجشنبه یا جمعه یا دوشنبه قبل از سفر ما اعلام خواهد شد اما یکی از مهمترین خبرهایی است که طی سالهای طولانی در خصوص یک موضوع معین اعلام شده است.| فارس
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @politicology
💠 باورهای خرافی و استدلال منطقی و سطح سواد
چرا طرفداران فرقه ها اصرار به درستی ایدئولوژی فرقه مورد علاقه خود دارند
🎙 دکتر آذرخش مکری/ روانپزشک، متخصص علوم رفتاری
افرادی که خرافی هستند (الزاما) این نیست که سوادشان کم است، بلکه سوگیری حیثیتی و هویتی
دارند.
انسانهاى بیسواد قرن ٢١، كسانى نيستند كه نمیتوانند بخوانند و بنويسند. بلكه كسانى هستند كه نمیتوانند ياد بگيرند که آنچه ياد گرفتهاند را رها كنند و دوباره ياد بگيرند.
✍الوین تافلر
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @politicology
❇️✴️ ائتلاف جدید دو حزبی علیه سیاستهای اقتصادی ترامپ
🔹گروهی از منتقدان هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات با تشکیل سازمانی جدید به نام "ائتلاف هزینه"، اعتراض خود را به افزایش هزینههای زندگی در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ اعلام کردند.
🔹این گروه دوحزبی ادعا میکند سیاستهای اقتصادی ترامپ، بهویژه اعمال تعرفههای گمرکی، باعث افزایش چشمگیر قیمتها شده و میتواند اقتصاد آمریکا را با خطر رکود مواجه کند. آنها تعرفههای گمرکی دولت فعلی را "بزرگترین افزایش مالیات طبقه متوسط در تاریخ معاصر آمریکا" توصیف کردهاند.
🔹این ائتلاف قصد دارد در انتخابات پیش روی ایالتهای ویرجینیا، نیوجرسی و پنسیلوانیا نقش فعالی ایفا کند و برنامههای خود را از طریق تبلیغات، فعالیت در شبکههای اجتماعی و برگزاری نشستهایی با حضور صاحبان کسبوکارهای کوچک، کهنهسربازان و رهبران مذهبی پیش ببرد.
🔹رهبری "ائتلاف هزینه" بر عهده مشاوران پیشین دولتهای بوش و بایدن است و تعدادی از اعضای ستاد انتخاباتی سابق کامالا هریس نیز در این گروه حضور دارند. تری هولت و اندرو بیتس، از رهبران این ائتلاف، در بیانیهای مشترک اعلام کردند: "سیاستهای اقتصادی ترامپ تهدیدی جدی برای تمام مردم آمریکاست."
🔹این در حالی است که ترامپ اخیراً در پیامی آنلاین مدعی شده تورم مهار شده و قیمت بنزین به 1.98 دلار در هر گالن رسیده است. اما آمارهای رسمی دولتی حکایت از افزایش 2.4 درصدی قیمت مواد غذایی نسبت به سال گذشته دارد و نرخ تورم کلی در اوایل سال 2025 به 3.6 درصد رسیده که بسیار بالاتر از هدف 2 درصدی فدرال رزرو است./آمریکانا
🔗 لینک منبع
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ باید از خجالت آب شویم!
✍ بهرام گلزاده
این ویدئو را رسول خادم، پهلوان نامی کشور اخیرا بر روی شبکههای مجازی منتشر کرد.
به هنگام مشاهده فیلم، و شنیدنِ گرسنگی این دخترکان معصوم میهن، از خودم و انسانیت بيزار شدم، و عرق شرم بر پیشانیام نشست!
بخشی از فرزندانِ این آب و خاک، و کشوری با این همه ثروت و منابع زیرزمینی، گرسنه بیدار میشوند، گرسنه به مدرسه میآیند و به امید خوردن تکه نانی خشک، یا سیبزمینی و تخممرغ به خانه میروند! تازه اگر همین اندک هم در خانه محقر و گلی آنان یافت شود!
این درد را باید به کجا ببریم، که عدهای در این کشور، با برخورداری از موقعیتهای اقتصادی و رانتی، و کاسبی تحریم، زندگی لاکچری کنند، و برای همین کشور هم تصمیم بگیرند، و در گوشهای از این سرزمین پهناور، فرزندان معصومی، نیازمند تکه نانی خشک باشند!
❓چه کسانی باید پاسخگوی این بیعدالتی و ظلم آشکار باشند؟! کدام تصمیمگیر و مسئول در این کشور را باید پاسخگو کرد؟!
این عقبماندگیها و نابرابریها، محصول کدام راهبردهای اقتصادی و سیاسی است؟!
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @politicology
✴️✴️ آکسیوس به نقل از ویتکاف:
⏺اگر دور چهارم مذاکرات با ايران برگزار نشود، به دلیل سفر رئیس جمهور به منطقه خواهد بود.
⏺ مذاکرات با ايران مثبت است، ما در حال پیشرفت هستیم و امیدوارم اوضاع در مسیر
درست پیش برود.
⏺ترامپ میخواهد در صورت امکان مساله ایران را از طریق دیپلماتیک حل کند، بنابراین ما تمام تلاش خود را در مذاکرات با ایران خواهیم کرد.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
✴️✴️ سخنگوی وزارت خارجه:
هیچ مبنای حقوقی و منطقی برای فعال شدن مکانیسم ماشه وجود ندارد؛ زیرا برنامه هستهای ایران کاملاً صلحآمیز هست
.
❇️✴️ مشکل شما این است که طرف مقابل را ابله فرض کرده اید!
✍️مازیار اوستا ✴️
جناب سخنگوی وزارت خارجه !
این نظر شماست و کشورهای غربی برای فعال کردن مکانیزم ماشه که درصورت فعال شدن تمام آسیب های آن متوجه ملت ایران است بر اساس گزارش های آژانس انرژی هسته ای عمل می کنند نه نظر شما یی که مردم ایران هم دیگر سخنانتان را باور نمی کنند !
بنابراین قبل از فعال شدن مکانیزم ماشه و بدتر شدن اوضاع مشکلات خود با آمریکا و آژانس را حل کرده، صادقانه به سوالات آژانس پاسخ دهید!
این زرنگ بازی ها را هم فقط برای ما مردمی در بیاورید که چاره ای جز تحمل نداریم و مجبوریم خود را در برابر هر دروغ و سخن بی منطقی به نادانی بزنیم !
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼❇️اعتراض در فضای مجازی، مبارزه از زیر لحاف نیست / اگر جدی گرفته نشود به خیابان کشیده میشود
روزنامه اطلاعات نوشت:
درواقع این ملتها نیستند که تعیین میکنند اعتراض مدنی، باید به خیابان کشیده شود یا نه. اگر دولتها به این نکته توجه کنند که اینترنت، فرصت است و نه تهدید، از آن برای نظرسنجی از مردم استفاده خواهند کرد و بهموقع به مشکلات آنها واکنش نشان خواهند داد، در این صورت هیچ حکومتی مجبور نمیشود در خیابان، به حل مسائل بپردازد.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼✴️ آمریکا بار دیگر و طی ۳ حمله، بندر نفتی راس عیسی در الحدیده را بمباران کرد
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ آیا خروج ترامپ از برجام باعث شکست آن شد؟
✍ #صادق_زیباکلام
"آمریکاییها بدعهد و پیمان هستند"؛ "به وعدهها و قول و قرارهای آنها اصلاً نمیتوان اعتماد کرد"؛ "مصدق هم فریب اطمینان به آمریکاییها را خورد"؛ "اروپاییها حتی از آمریکاییها هم بدتر هستند"؛ "ما به کلیه تعهداتمان در برجام عمل کردیم، اما آنها حتی تحریم دارو را هم برنداشتند"؛ "مقصر البته ظریف و تیم مذاکرهکننده بودند که به قول و قرارهای آمریکاییها اطمینان کردند و تضمینهای لازم را در برجام نیاوردند تا آمریکاییها نتوانند هروقت دلشان خواست از برجام خارج شوند"؛" البته روحانی هم خیلی مقصر بود او حتی آبخوردنمان را هم گرهزده بود به توافق برجام، و آمریکاییها هم از اصرار و عجله دولت روحانی برای رسیدن به #توافق سوءاستفاده کردند و همه امتیازهایی که میخواستند را گرفتند درحالیکه تحریمها درعمل باقی ماندند"...
مشابه چنین گزارههایی را بارها چه قبل و چه بعد از خروج ترامپ از برجام شنیدهایم. اما آیا همه گناه شکست برجام بر دوش "بدعهدی آمریکاییها" است؟
واقع مطلب آنست که جریان انقلابی تندروها درایران خیلی بیتقصیر نبود. میدانیم که دشمنی با غرب و آمریکا بنمایه ایدئولوژی این جریانات است. آنان همواره با هر حرکتی که در جهت تنشزدایی با آمریکا بوده به مقابله برخاستهاند. برجام هم استثنایی بر این قاعده نبود.
هنوز مذاکره با آمریکا رسمیت نیافته بود که آنان در آبان ۱۳۹۲ در سفارت آمریکا جمع شدند و نام دلواپسان را بروی خود گذاردند. "دلواپس" اینکه مبادا میان ایران و آمریکا توافقی صورت بگیرد.
همان بساطی را که بر سر اینکه گفتگوها در عمان "مستقیم است یا غیرمستقیم"، براه انداخته بودند، بر سر ظریف درآوردند وقتی با جان کری وزیرخارجه آمریکا درژنو دست داد و قدم زدند.
در تمام ۲۱ ماهی که #مذاکرات در جریان بوده تیغ و تیشهای که توانستند بر سر راه آن پرتاب کردند.
احساس جدیدی که بعد از برجام در غرب نسبت به ایران به وجود آمده بود باعث شد تا صدها کمپانی بزرگ و کوچک غربی برای نخستینبار بعد از انقلاب بهمنظور فعالیت در نفت، گاز، پتروشیمی، خودروسازی و غیره راهی ایران شدند. اما تداوم غربستیزی و دشمنی با آمریکا به آنان یادآور شد که چیزی عوض نشده. ماهها قبل ازآنکه ترامپ از برجام خارج شود،
کمپانیهای غربی رفته بودند و ترامپ تیرخلاص بر جسد #برجام خالی کرد.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🅾✴️ چه جوری میشه که رفتند به ارزش دو میلیارد دلار اتوبوس و تاکسی برقی از چین وارد کنند اما نکردند این پول را خرج واردات تجهیزاتی کنند که برای نوسازی و گسترش نیروگاههای برقی کشور لازم است تا ناترازی نداشته باشیم؟!
#ارسالی_مخاطبان
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼✴️ عمان میانجی بین آمریکا و یمنیها
بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان:
«در پی گفتگوها و تماسهای اخیر سلطاننشین عمان با ایالات متحده آمریکا و مقامات ذیربط در صنعا، جمهوری یمن، با هدف کاهش تنش، تلاشها منجر به توافق آتشبس میان دو طرف گردید. بر اساس این توافق، هیچیک از طرفین در آینده، دیگری را هدف قرار نخواهد داد، از جمله کشتیهای آمریکایی، در دریای سرخ و تنگه بابالمندب، که این امر تضمینکننده آزادی کشتیرانی و جریان روان تجارت بینالمللی خواهد بود.»
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
رییس کل بانک مرکزی در دولت سازندگی هزینه سالیانه تحریم را ۵۰ میلیارد دلار اعلام کرد!
⬇️علی نظری سردبیر مستقل آنلاین:
محمدحسین عادلی رییس کل بانک مرکزی دولت سازندگی اعلام کرد: هزینه سالیانه تحریم ایران حدود ۵۰ میلیارد دلار است.
عادلی میگوید: اگر نصف این مبلغ یعنی ۲۵ میلیارد دلار صرف تعمیر و نوسازی گاز کشور در عسلویه گردد، مشکل ناترازی گاز کشور مرتفع میگردد!
آیا کاسبان تحریم باز هم میگویند تحریم نعمت است؟
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @politicology
❇️✴️ آکسیوس به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی: آمریکا پیش از اعلام آتشبس با حوثیها، اسرائیل را مطلع نکرد
به همان دلیلی که ترامپ جنگ یمن را بلافاصله بعد از ورود اسرائیل ،پایان داد،احتمال توافق با ایران زیاد است.او از گسترش جنگ توسط کسانی همچون نتانیاهو نگران است.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼✴️ چرا کشوری که فساد سیستماتیک دارد با FATF مشکل دارد؟! ...
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @politicology
🔼✴️ ترامپ دوباره تهدید کرد؛ نفت ایران به چین قطع میشود؟
🔹 با وجود تهدیدات ترامپ برای توقف صادرات نفت ایران به چین، شواهد میگوید نفتکشهای «ناوگان تاریک» ایران همچنان روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت به چین میبرند.
🔹 این انتقالها با خاموشکردن سیستمهای ردیابی و تغییر پرچم کشتیها انجام میشود. چین هم این تجارت را «شفاف و قانونی» میداند و به تحریمهای یکجانبه آمریکا تن نمیدهد. به نظر میرسد که تلاشهای ترامپ برای
🔹 توقف صادرات نفت ایران به چین با موانع ساختاری و ژئوپلیتیکی مواجه است و تحقق کامل این هدف در کوتاهمدت دشوار خواهد بود.
🔹 تحلیل بلومبرگ نشان میدهد که در ۹ ماه نخست سال جاری میلادی، حدود ۳۵۰ میلیون بشکه نفت از این طریق منتقل شده است.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔴 یمن گفت ما دیگه حمله نمیکنیم شما هم حمله نکنید. منبع؟ یه جای خوب!
🔹 خبرنگار:
آیا میتوانید کمی بیشتر درباره توافقی که با حوثیها به آن دست یافتهاید برای ما توضیح دهید؟
🔹ترامپ:
«آنها گفتند: "لطفاً دیگر ما را بمباران نکنید و ما هم به کشتیهای شما حمله نخواهیم کرد."»
🔹خبرنگار:
و این را از کجا شنیدید؟
🔹 ترامپ:
«یک منبع بسیار خوب... مارکو، تو چی میگی؟ من میگم منبع خوبی بود، درسته، جیدی؟»
🔰🔰🔰
🔴ترامپ: حملات هوایی در یمن را فوراً متوقف خواهیم کرد.
ترامپ:
🔸️حوثیها دیروز گفتند که دیگر نمیخواهند بجنگند و این خبر خوبی است.
🔸️من حرف حوثیها مبنی بر توقف حملاتشان را میپذیرم و ما تصمیم گرفتهایم که بمبارانهایمان را فوراً متوقف کنیم.
🔸️حوثیها دیگر نمیخواهند بجنگند.
🔸️قبل از سفر به خاورمیانه، اعلامیه بسیار مهمی خواهیم داشت
🔸️ما با حوثیها به توافق نرسیدهایم، اما آنها درخواست توقف بمباران را دادهاند.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @politicology
ادعای ترور آلارم در حالی که اسرائیل یمن را بمباران میکرد، اوکراین یک حمله شبانه با پهپاد علیه مسکو و ۱۳ منطقه دیگر روسیه انجام داد و سه فرودگاه اصلی را به تعطیلی کشاند؛ مقدمهای برای یک حمله بزرگ در نهم می.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ ایران، چه بخواهد و چه نخواهد، در حال کشیده شدن به رویاروییِ خطرناک دیگری است
✍عبدالله رمضانزاده
جناب پزشکیان
حوثیها در حال تبدیل شدن به تعیینکنندهترین عامل در مذاکرات ایران و آمریکا از یکسو و کشیده شدنِ ایران به درگیریِ نظامی منطقهای از سوی دیگر هستند.
اکنون، شرایطی پدید آمده است که دیگر چندان مهم نیست که جنگنده F18 آمریکا چگونه به دریا سقوط کرد؛ و یا اینکه چرا سیستمهای بسیار پیشرفته اسرائیل توانایی رهگیری موشک هایپرسونیک حوثیها را نداشتهاند؛ و یا تخریب سیستماتیک زیرساختهای یمن توسط بمبارانهای آمریکا تا کجا تداوم خواهد داشت؛ و یا در کجا چه میگذرد و…
از آن رو که، چه آن جنگنده عمدا به دریا سقوط کرده باشد، یا اسرائیل عمدا موشک را رهگیری نکرده است، یا واقعا هر دو واقعه توسط حوثیها رقم خورده است، و یا… مهم این است که این اتفاقات، همه و همه، کاملا به نام ایران نوشته میشوند. از توییت رییسجمهور آمریکا تا وزیر دفاع آن کشور در مورد مسئول دانستن ایران در ماجرای حوثیهای یمن؛ و از آنجا تا تعویق مذاکرات، و موضع بسیار سخت ساعاتی پیش ترامپ در خصوص موضوع هستهای ایران؛ و اینک موضع نخستوزیر اسرائیل پس از اصابت موشک به فرودگاه، و…
جناب رییسجمهور
به اختلاف اخیر میان هند و پاکستان بنگرید؛ در بحرانها، «تفاوت روایتها» و «پذیرش یا عدم پذیرش مسئولیت اتفاقات» چندان مهم نیست، بلکه مهم آن چیزی است که در اثر آن در حال رخ دادن است. بر همین مبنا است که با اعزام وزیرخارجهتان به اسلامآباد و دهلینو، تصمیم به ایفاء نقشی احتمالی در جلوگیری از بروز درگیری میان هند و پاکستان گرفتهاید، و…
اینک همین تصویر و همان تفاوت روایتها، جدای از صحت و یا سقم آن، برای ایران عزیز نیز در حال رقم خوردن است. چه بخواهیم و چه نخواهیم، شرایط آرام آرام پیچیده میشود؛ و ایران، باز چه بخواهد و چه نخواهد، در حال کشیده شدن به رویاروییِ خطرناک دیگری است.
شاید مذاکرات ایران و آمریکا اکنون دیگر اولویت نخست ایران نباشد؛ بلکه جلوگیری از افتادن به دام رویاروییِ نظامی دیگر را بتوان «اولویت سیاست خارجی ایران» دانست.
از این جهت، به عنوان رییسجمهور ایران، هم «مردم» انتظار دارند، و هم «امنیت ملی ایران» حکم میکند تا از افتادن کشور به دامان درگیریِ دیگری - آنهم با نقشآفرینیِ حوثیهایی که میگویید و میگویند ارتباطی با ایران ندارند و مستقل عمل میکنند - به گونهای جدی جلوگیری گردد.
تنها چیزی که از قولهای انتخاباتیِ شما باقیمانده است؛ همین جلوگیری از درغلطیدنِ کشور به دامان جنگ است.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ ترامپ و دشواری تحلیل!
✍ #صابر_گل_عنبری
یکی از اشکالات رایج در امر تحلیل تکیه صرف بر خبر است؛ بدون شک خبر نقش مهمی دارد، اما بیتوجهی به دیگر ارکان تحلیل و شناخت عمیق پیشینی -که آن هم سازوکار اصولی و علمی خود را دارد- باعث میشود تحلیلگر هر لحظه متناسب با اخبار که بعضا هم حتی از یک منبع ضد و نقیض هستند، تحلیلی ارائه دهد و مکررا مبتلا به تناقضگویی و پیشبینیهای اشتباه شود.
مثلا بدون شناختی کلی، اگر امروز ترامپ تهدید نظامی کند، آن را حمل بر قطعیت وقوع جنگ کند و وقتی ترامپ ساعتی بعد یا چند روز بعد از توافق نزدیک سخن بگوید، آن را نویدبخش صلح و آشتی بپندارد.
در گذشته تجزیه و تحلیل مواضع و سخنان روسای پیشین آمریکا و سیاستهای آنها و پیشبینی آن بر اساس پارامترهای شناخته شده آسانتر بود. قبلا در این خصوص روانشناختی شخصیت رئیس جمهور آمریکا نقشی فرعی داشت، اما امروز عنصر شخصیتی ترامپ مهمترین پارامتر در تحلیل سیاستهای رئیس جمهور آمریکاست. علت هم این است که خلق و خوی پیچیده ترامپ مهمترین عامل جهت دهنده به سیاست و رفتارش است.
اما شناخت خلق و روان ترامپ نیز بسیار دشوار است؛ چون اساسا تیپ شخصیتی ثابتی ندارد و به تبع آن هم در موضوع واحدی موضع و رفتاری یکسان ندارد. البته جدا از این که این رفتار بخشی از ذات اوست، تا حدود زیادی هم در این کار تعمد دارد. از این رو، نباید سخنان و مواضع او را چون گزارهای قطعی پنداشت.
اگر شناختی کلی از کلیات رفتار و طرز فکر او نداشته باشیم، هر لحظه و هر روز با هر اظهارنظر جدید او درباره یک موضوع باید به شکلی متفاوت تفسیر و تحلیل کنیم و دچار تناقض شویم.
تا این لحظه میتوان گفت که سه امرِ کلیِ جهت دهنده سیاست کلان ترامپ در قبال ایران تا حدودی -و نه کاملا- روشن است:
1ـ به دنبال جنگ نیست؛ اما این بدان معنا نیست که هر گونه حملهای منتفی است؛ بلکه تحت شرایطی ممکن است برای بالا بردن دز فشار به اسرائیل چراغ سبزی نشان دهد که حملات ایذایی محدودی انجام گیرد، البته اگر قبلش مطمئن باشد که منجر به جنگ نخواهد شد.
2ـ به دنبال توافق به عنوان یک اولویت است؛ این هم بدان معنا نیست که هر توافقی را میپذیرد و یا به توافق احتمالی تمام و کمال عمل خواهد کرد.
3ـ در رویکرد خود در قبال تهران چندان در گیر و دار مشکلات و مسائل تاریخی فیمابین نیست.
تا اینجا، صرف شروع دیپلماسی با ایران یک امر و پالس مثبت است و در راستای همان اولویت او برای توافق است. اما مساله کلیدی این است که چه توافقی میخواهد. این را هم باید درک کرد که تصویر و روایت برای او بسیار حائز اهمیت است و به همین خاطر میخواهد با اعمال مستمر تحریمها، تهدیدها و مواضعی حداکثری فضای بیرونی مذاکرات و نه لزوما فقط فضای میز مذاکره را تحت الشعاع قرار دهد که البته این رفتار او جدا از این که تلاشی برای به تصویر کشیدن مذاکره با ایران از موضع قدرت است، بلکه این رفتار او نوعی چانه زنی مذاکراتی نیز هست.
اما اگر او زمانی فکر کند که مذاکره با ایران به دلایلی تصویری ضعیف از او نشان میدهد، ممکن است حتی وسط راه و برای مدتی قید آن را هم بزند؛ به ویژه اگر در پروندههای مهمی چون جنگ اوکراین با برقراری صلح توفیق کلانی به دست آورد.
یا حتی ممکن است زمانی هم اگر توافقی حاصل شود و اگر او نتواند تصویری برنده از آن در مقابل مخالفان بسازد، در مسیر اجرا برای جبران تعلل کند.
اما در عین حال هم نباید فراموش کرد که ترامپ دوست دارد از کاه، کوه و از هیچ، دستاوردی بزرگ بسازد؛ نمونه آن کارنامه صد روز نخست ریاست جمهوری دوم اوست. در حالی که در هر دو عرصه اقتصادی و پروندههای سیاست خارجی دستاورد خاصی نداشته و در پسرفت هم بوده است، اما با آب و تاب تبلیغ میکند و میگوید که در این صد روز به اندازه صد سال و دهها رئیس جمهور کار کرده است.
از این رو، هم بعید نیست که فردا روزی توافقی با ایران تقریبا در سطح همان برجام با تغیراتی امضا کند و برای خلق همان تصویر برنده مانور دهد و بگوید تنها کسی بوده است که مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی شده است و در آن هنگام هم مقصود خود از برچیدن برنامه هستهای ایران را برنامه هستهای نظامی اعلام کند.
ترامپ همین است؛ واقعا برخی اوقات خودش هم از رفتار پیچیدهای که دارد سردرگم میشود. حتی نتانیاهو را هم سرکار گذاشته است و دیروز روزنامه اسرائیل هیوم نوشت که بیبی در گفتگو با نزدیکانش نسبت به سیاست خاورمیانهای ترامپ اظهار ناخرسندی کرده و گفته است که رفتارش با حرفهایی که او در نشست خصوصی میزند، مطابقت ندارد.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ «سازشکار»بودن هنر است
✍ #صفدر_نظری
🔸نسل پدرانمان گفتمان داشتند که اصطلاح ریش سفیدان برگفته از این توانائی بود. حرمت ها حفظ می شد.عرف و هنجارهای اجتماعی قدرتی فراتر از قانون داشتند.نسل پدرانمان آرام آرام از بین رفت. گذر از سنت به مدرنیته سبب ساز درآمیختگی بی نظمی ساختارهای اجتماعی است.امروزه گفتمان در جامعه ما غریب و تنهاست و جایگاه چندانی ندارد و نیروهای اجتماعی به تکصدائی عادت کرده اند و با شنیدن اولین صدایی که کمی با گفتمان آن ها همخوان نداشته باشد یا مخالف باشد کفن پوشیده و شمشیر از نیام بر می کشند و شعار مرگ سرمیدهند.واژگان دیگر ارزش و احترام قبل را ندارند. یکی از شعارهای دم دستی در این جامعه که برای تحقیر یا تمسخر «دیگری» به کار می رود برچسب زدن سازشکاری است.
🔹اینجا به سیاستمدار کاربلدی که در پی حل بحران در روابط خارجی باشد انگ «سازشکاری»زده می شود.در حالیکه در اکثر کشورهای دنیا سازشکاری و سازش با نیروهای متخاصم به عنوان نقطه قوت و قدرت یک سیاستمدار یا جریان سیاسی به شمار می رود چرا که توانسته است با دیپلماسی مسیر سازش را برگزیند و مقابل فاجعهای به مراتب ویرانگرتر را سد نماید. وقتی سرکی به حوزه خصوصی نوع روابط بین افراد می کشیم می بینیم که باشندگان این دیار به مونولوگ هائی تک بعدی تغییر وضعیت دادهاند که توانائی برقراری دیالوگ را از دست داداه اند و زبان یکدیگر را نمیفهمند و گوئی نیازی برای فهمیدن زبان یکدیگر احساس نمیکنند.
🔸بیچاره آن فعال سیاسی،اجتماعی که نفرت پراکنی نمی کند و سعی در محوریت جامعه دارد و باشندگان را به رواداری اجتماع دعوت می کند انگ «کاسه لیس» می زنند.کسی که از خشونت بیزار است و اهل تساهل و تسامح استبرچسب«بزدلی» زده می شود.کسی که همسرش را دوست دارد و محبت و احترام متقابل می بیند بی درنگ به چنین مرد خانواده دوستی برچسب «زن ذلیلی»زده می شوددر حالیکه در اکثر نقاط دنیا به فعالان سیاسی و شهروندانی که تساهل و رواداری اجتماعی را پیشه کنند و از خشونت اجتناب ورزند از آنان به عنوان شهروند ایده آل نگریسته می شود.آمار بالای طلاق و حجم پرونده های مربوط به دعواها و درگیری های خیابانی در دادگاها نشان می دهد که اغلب افراد جامعه قدرت برقراری ارتباط کلامی درست و معقول را ندارند و مشکلات فراوانی در برقراری دیالوگ دارند.
🔹در جامعه ما اکثریت گروه های سیاسی، اجتماعی و شهروندان آشکارا و پنهان چنان به شعار مرگ بر سازشکار مسلح شده اند که نمی توانند کوچکترین ارتباط دوستانه و عاری از خشونت رفتاری و کلامی برقرارکنند. در این جامعه ممکن است کوچکترین مسئلهای مانند اختلاف بر صف نانوائی یا یک تصادف ساده به یک دعوای خونین ختم می گردد یا زن و مردی که با هزاران مشکل زندگی مشترک خود را آغاز کردهاند به علت نداشتن قدرت برقراری دیالوگ یا ترس از سازشکار نامیده شدن با مسائل و مشکلاتی بسیار ساده و سطحی از یکدیگر جدا می شوند.در جامعه امروز ما اگر یک شعار به صورت کامل در حال پیاده شدن و اجرا باشد شعار «مرگ بر مخالف و منتقد»است.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼✴️ به گزارش واینت، هر دو سامانه دفاع موشکی تاد (THAAD) که در جنوب اسرائیل مستقر هستند، و همچنین سامانه دفاع موشکی ارو-۲/۳، در رهگیری یک موشک بالستیک دوربرد که توسط حوثیها به سمت مرکز اسرائیل شلیک شده بود، شکست خوردند.
با وجود این، وزارت دفاع اسرائیل میگوید موشک بالستیکی که در نزدیکی تلآویو سقوط کرد، برخلاف ادعای رسانههای وابسته به حوثیها، از نوع جدید یا پیشرفته مافوق صوت که قبلاً علیه اسرائیل شلیک نشده باشد، نبوده است، زیرا همین نوع موشک قبلاً توسط ارتش اسرائیل رهگیری شده است.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
✴️✴️ تعویق مجدد گفتگوی جمهوری اسلامی و آمریکا
🔻خبرنگار «فاکس نیوز» روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شبکه «ایکس» خبر داد دور چهارم مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا آخر این هفته هم برگزار نخواهد شد. این گفتگو قرار بود شنبه گذشته ۱۳ اردیبهشت در رُم برگزار شود اما لغو شد./اخبار نظامی ایران و جهان
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
✴️🔼 جزئیات "عملیات شهر بندری" اسرائیل علیه حوثی ها
رسانه های اسرائیلی:
🔸️اسرائیل پیش از حمله به یمن، ایالات متحده را مطلع کرده بود.
🔸️در جریان حمله به یمن ۴۸ بمب پرتاب شد و بندر حدیده ضربه شدیدی خورد.
🔸️دهها هواپیما به بندر حدیده و یک کارخانه بتن تحت کنترل حوثیها حمله کردند.
🔸️علاوه بر حملات آمریکا به حوثیها، ۳۰ هواپیما به بندر حدیده حمله کردند.
🔸️حمله به یمن در ۸ موج انجام شد.
🔸️بندر حدیده و کارخانههای بتنسازی که از صنایع نظامی حوثیها پشتیبانی میکردند را نابود شدند.
🔸️نتانیاهو و کاتز از اتاق فرماندهی ستاد کل ارتش در وزارت دفاع در تلآویو بر حمله به حدیده نظارت داشتند.
🔸️ارتش نام این حمله در یمن را عملیات شهر بندری گذاشته است.
🔸️این حمله بسیار قدرتمند، آخرین حمله نیست و زمان بازی کردن به پایان رسیده است.
🔸️یک منبع امنیتی گزارش داد: «ما انتظار نداریم که این حمله مانع از پرتاب موشک توسط حوثیها به سمت اسرائیل شود.»
🔸️ما در حال آماده شدن برای پاسخ حوثیها پس از حمله هستیم.
🔸️یک منبع سیاسی اسرائیلی: بندر حدیده ضربه سختی خورده است.
🔸️مقام رسمی اسرائیل اعلام کرد: معادله با حوثیها پس از هدف قرار گرفتن فرودگاه بن گوریون تغییر کرد.
🔸️جروزالم پست به نقل از منابع: نیروی هوایی اسرائیل به همراه ایالات متحده، ضدحمله مشترکی علیه حوثیها انجام داد.
🔸️بندر حدیده، یک کارخانه سیمان و اسکلههای تخلیه بار از جمله مکانهای هدف قرار گرفته بودند.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
🔼✴️مخالفت با FATF کارکرد داخلی دارد و برای خودنمایی است
✍عزتالله یوسفیانملا
🔸مخالفان FATF باید بهروشنی توضیح دهند که دلایل مخالفتشان چیست. اگر این سازوکار ضرری دارد، باید مشخص کنند که این ضرر از کجا ناشی میشود. نمیتوان صرفا با ضربالمثلها یا کلیگوییها با FATF مخالفت کرد. باید مشخص کنند که با چه استدلال یا تفسیری مخالفت میکنند.
🔸ما در مجلس این سازوکار را تصویب کردیم که در اصل مفهومی جز شفافیت مالی ندارد. وقتی مشکلی با شفافیت نداریم، چرا باید از پذیرش آن سرباز بزنیم؟
🔸به باور من، برخی مخالفان FATF با انگیزه کسب موقعیت و قدرت سیاسی با این موضوع مخالفت میکنند. مخالفت با FATF کارکردی داخلی و انتخاباتی دارد و مخالفان آن برای قانعکردن طیف حامی خود مخالفت میکنند.
🔸آنها میخواهند اعلام ظهور و بروز کنند. مخالفت با FATF برای خودنمایی و عرضه خودشان در فضای سیاسی کشور است./نامه نیوز
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology