khalilmirzaei | Unsorted

Telegram-канал khalilmirzaei - کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

1559

کسانی هستند که از کم تمام را می بخشند "نیچه" ارتباط با ادمین ID: @azimie94

Subscribe to a channel

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

با عنایت به محدودیت های فیلترینگ تلگرام مطالب این صفحه علاوه بر تلگرام در اینستاگرام نیز بارگزاری می شود
علاقه مندان می توانند در اینستاگرام به نشانی ذیل به آثار و نوشته های دکتر خلیل میرزایی دسترسی داشته باشند
Khalil.mirzaei_official

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

📣انتشار شماره جدید فصلنامه ارزیابی تاثیرات اجتماعی؛ ویژه‌نامه پیامدهای شیوع کرونا

(دوره 1، شماره2، اردیبهشت 1399)

مطالب این شماره:

📌 علت‌ها و پیامدهای همه‌گیری و عالم‌گیری ویروس کرونا - کووید 19. خلیل میرزایی
📌 برساخت اجتماعی کرونا و سیاست‌های مقابله با آن‌. عادل عبدالهی و علی رحیمی
📌 ارزیابی پیامدهای ویروس کرونا بر سبک زندگی. غلامرضا اسکندریان
📌 پیامدهای اجتماعی شیوع ویروس کرونا در جامعه ایران. حسین ایمانی جاجرمی
📌 پیامدهای اجتماعی و فرهنگی ویروس کرونا در زیست‌جهان‌های دینی. سیدمحمود نجاتی حسینی
📌 کرونا و دینداری: چالش‌ها و تحلیل‌ها. محمدجواد چیت‌ساز
📌 بررسی اثرات ویروس کرونا ـ کووید 19 بر اقتصاد جهانی. حسین منتی
📌 تأثیر پاندمی کرونا ـ کووید 19 بر پیش‌بینی رشد تولید ملی سال 1399. سیدمحمد موسوی مطلبی
📌 پیامدهای روان‌شناختی شیوع ویروس کرونا در جامعه. مهرزاد فراهتی
📌 پیامدهای کرونا بر شهر و شهرسازی آینده. ایرج قاسمی
📌 اقدامات محلی در بحران‌های جهانی. وحید حائری

🔗 لینک دانلود مطالب:
https://bit.ly/2WFcyAl

برای دانلود سایر مطالب به سایت مرکز علمی و تخصصی ارزیابی تاثیرات اجتماعی جهاد دانشگاهی مراجعه فرمایید:
🔗 لینک سایت مرکز:
http://sia.ihss.ac.ir/fa

@isa_sia
#ارزیابی_تأثیرات_اجتماعی

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

🔅 #مارکس در مورد ماهیت انسان تعریف زیرین را ارایه می دهد:

"ماهیت #انسان امری مجرد نیست که ویژه ی یک فرد خاص انسانی باشد.ماهیت انسان در واقع عبارت است از مجموعه ی کلیه ی مناسبات #اجتماعی " معنی این تعریف آن است که انسان تنها یک موجود طبیعی و یک واحد بیولوژیک نیست.روشن است که انسان از جهت منشا پیدایش خود و از جهت مختصات فیزیولوژیک-تشریحی و قانونمندی بیولوژیک اعضاء خود با طبیعت پیوند دارد و عالیترین محصول تکامل طبیعی ست، ولی طبیعت هیچ یک از آن مختصاتی را که ما آن را "مختصات انسانی"می نامیم به انسان از ابتدای زایش داده نشده است (مانند شعور، زبان، عواطف و احساسات و حتی امکان راست راه رفتن که کودک به کمک خانواده و جامعه فرا می گیرد).در حالیکه انسان تمام محمل های ضروری را برای کسب این مختصات از اسلاف خود به ارث برده است.انسان در ورای جامعه نمی تواند به انسان بدل گردد و این امر در اثر برخی حوادث نادر که گاه فرزند انسان در میان جانوران بزرگ شده از لحاظ علمی به اثبات رسیده است. لذا انسان موجودی اجتماعی است و انسانیت وی از اجتماعیت وی جدا نیست و از آنجا که انسانیت ماهیت اوست لذا معنی سخن مارکس روشن است که می گوید ماهیت انسان مجموعه ی کلیه ی مناسبات اجتماعی است که به کلیه ی مختتصات روانی و عملی او شکل می دهد. حتی مختصات صرفا فیزیولوژیک انسان مانند دیدن ، شنیدن، خوردن، خفتن و غیره عمیقا تحت تاثیر حیات اجتماعی اوست و خصایص نوینی کسب می کند.
در جوامع مبتی بر طبقات متناقض پروسه ی شکل گیری ماهیت انسان نمیتواند کامل و همه جانبه باشد ، بلکه یک جانبه و مسخ شده است و گاه این مسخ تا آن حد می رسد که برخی از اجزاء ماهیت اجتماعی انسان از وی جدا شده و به صورت نیرویی مرموز و غریبه بر وی مسلط میشود، چیزی که در فلسفه "بیگانگی"یا آلیناسیون ( alienation) نام گرفته است . بیگانگی تبدیل محصولات انسانی ( کار مولد، مناسبات اجتماعی ، موازین اخلاقی، تئوری‌های علمی، اشکال شعور اجتماعی ) و نیز مختصات و استعدادهای انسانی به چیزی مستقل از انسان، بیگانه از او و مسلط بر اوست.بیگانگی یک جریان موقت در تاریخست و مربوط به زمانی ست که پیوند های اجتماعی شکل خود به خودی دارد و از نظارت و کنترل انسان خارج است.هر نوع فعالیت(اعم از کار تولیدی، علم ، هنر، اداره ی امور) در این شرایط به انحصار گروه در بسته ای در می آید و لذا برای کلیه ی اعضاء دیگر جامعه به چیزی غریبه و بیگانه مبدل می گردد و در نتیجه فعالیت جامعه و محصولات آن از افراد و گروه های اجتماعی جدا و بیگانه می شود.


لينك كانال ما
🔰🔰🔰🔰
https://telegram.me/joinchat/Bdfs4DzcZn9sOw9qQ5hIxQ

♨️كافه روش تحقيق و نظريه جامعه شناسي♨️

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

#اطلاعیه

#آئین رونمایی از کتاب #رودهن_در_گذرزمان نوشته دکتر #خلیل_میرزایی
#زمان : چهارشنبه ۲۲ اسفند
#ساعت : ۱۵
#مکان : آمفی تئاتر دانشگاه آزاد واحد #رودهن

از عموم جهت شرکت در این مراسم دعوت بعمل می آید.

/channel/HarazSong_Rudehen

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

◀️حضور استاد خلیل میرزایی در کتابفروشی و دفتر نشر اندیشه احسان


#انتشارات_اندیشه_احسان

📞۰۲۱۶۶۴۶۶۰۰۱-۲
@zoodbookbot
www.andishehehsan.com
@sociologybookstore

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

✅«#میشل_فوکو و #نوربرت_الیاس»
بازگردان: #حسین_شیران -

✅ #نیچه_هوسرل_و_باشلار_۲
علاقۀ #فوکو به #هوسرل و #نیچه با مواجهه و مطالعۀ آثار مورخان فرانسوی علم همچون #گاستون_باشلار تشدید گردید. #باشلار آرمان‌ها و ایده‌آل‌های متعارف علمی را قبول نداشت. برای او هم، همان‌قدر که برای #نیچه، هیچ «حقیقت جهانشمولی» که بتدریج با واسطۀ اکتشافات انباشتی مکشوف افتاده باشد و در طول زمان و مکان هم معتبر باشد وجود نداشت.
رویکرد او بیش‌تر #زمین_شناختی بود: به باور او، جهان‌بینی‌های مختلف و اشکال معرفتی مختلف و علوم مختلف و نظایر اینها، همچون فوران‌های پی‌درپی‌ای بوده‌اند که طی هجمه‌های انفجاری از اعماق زندگی به سطح آن بیرون رانده شده‌اند. علوم مختلف در هر عصری برساخته‌ای از فرهنگ، فلسفه، مذهب، ایدئولوژی و تخیل آدمیان آن عصر هستند که مجموعاً در قالب یک تودۀ بزرگی به این عنوان جاگرفته‌اند.
#باشلار و هم‌فکرانش بر این اندیشه بودند که تخیل خلاق شاعران و سایر هنرمندان نباید بسادگی همچون یک مانع و عامل منفی در برابر تفکر علمیِ نظا‌م‌مند تلقی گردند، بلکه باید با دیدی مثبت، بعنوان یک راه جایگزین به درک واقعیت نگریسته شوند. آنها معتقد بودند که حیات فکری و فرهنگی همواره در معرض شکافت‌های عظیم و ناگهانی هستند و گسست‌های معرفت‌شناختی و تغییرمسیرهای زلزله‌ایِ بسیاری در راه رسیدن به معرفت و درک واقعیت سازمان یافته‌اند.
آنها همچنین فرض‌شان این بود که در داخل هر یک از دوره‌های تاریخی که بواسطة وقوع این شکافت‌های بنیادی از هم متمایز گشته‌اند شباهت‌هایی در ساختارهای درونی علوم مختلف‌شان به لحاظ مفاهیم‌، روش‌ها و گفتمان‌هایشان می‌توان یافت. گویی هر عصری «برداشت‌» خاص خود از جهان را داشته است و این برداشت بوده است که به هر شکل در تمام جوانب فکری و معرفتی آن عصر ساری و جاری گشته است.
با این حال، این تنها تحقیقات تجربی دقیق است که می‌تواند اطلاعاتی در مورد علوم و سایر اشکال معرفتی هر عصری ببار آورد. این بدان معنی است که انجام این کار همچون یک فرایند حفاری دقیق، با کار بر روی لایه‌های رسوبی و کنار هم چیدن شواهد متعدد ممکن می‌گردد. با این روند است که یک مورّخ می‌تواند به کشف اصول ساختاری‌ای که هر عصر را از هم متمایز می‌سازد نائل آید و نیز چگونگی تولید و تبدیل این سازه‌ها را مورد بررسی قرار دهد.
برخی از این ایده‌ها تحت تأثیر ساختارگراهایی همچون #لویی_آلتوسر (شاگرد #باشلار و دوست #فوکو) بوده است. با این حال، اگر چه، برای مدتی #فوکو به خود اجازه داد که بنوعی #همراه و #همسفر ساختارگرایان شناخته شود با این حال در ادامه، او در عمل به شیوه‌های مختلف، راه خود را از آن جنبش جدا ساخت. (همسفر : fellow traveller : به کسی گویند که عضو یک حزب یا مکتب نیست اما از آن جانبداری می‌کند.م)
در کل، آنچه در مرکزیت کار #فوکو قرار داشت نه «ساختارها» که «شیوه‌ها» بودند: شیوه‌هایی که مردم فکر می‌کنند، احساس می‌کنند و در طیف وسیعی از موقعیت‌های خاص عمل می‌کنند. شیوه‌ها می‌توانند هم روانی و هم اجتماعی باشند. آنها دربرگیرندۀ منابع مادی و غیرمادی همچون احساسات و ادراکات هستند. #فوکو علاقه‌مند به کشف ساختار‌ فرآیندهایی بود که بطور فعال باعث شکل‌گیری شیوه‌های خاص می‌شوند - بعنوان مثال، شیوه‌های که ما بیماری روانی را درمان می‌کنیم، یا با مجرمین مقابله می‌کنیم و یا زندگی جنسی خود را مدیریت می‌کنیم.

#Michel_Foucaul_and_Norbert_Elias
#Hossein_Shiran
منبع:
#Norbert_Elias_and_Modern_Theory
#Professor_Dennis_Smith , 2001
/channel/orientalsociology
منبع:كانال جامعه شناسان شرق

لينك كانال ما
🔰🔰🔰🔰
https://telegram.me/joinchat/Bdfs4DzcZn9sOw9qQ5hIxQ

♨️كافه روش تحقيق و نظريه جامعه شناسي♨️

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

✔تاریخچه #از_خود_بیگانگی؛

نخستین سرچشمه مفهوم از خود بیگانگی، اندیشه‌های #ژان_ژاک_روسو  در رساله‌ای که درباره نابرابری نگاشته است، می‌باشد. تصویر زنده‌ای که او از خوبی ناشی از طبیعت انسان و فاسد شدنش توسط جامعه به تصویر کشیده است، تأکید او را بر برابری‌ای که طبیعت در میان انسان‌ها برقرار کرده است و همچنین نابرابری‌ای که انسان‌ها، خود ایجاد کرده‌اند نشان می دهد و لذا وحشتی که او از تأثیر تباه‌کننده جامعه بر طبیعت بشری داشته است، همگی باعث برانگیختن نظریه های انتقادی او شده است.
#کارل_مارکس ، نیز نخستین بار در خلال مطالعاتش در مورد آراء هگل به این عقیده برخورد کرده بود. به طور خاص، مارکس تحت تأثیر نقد فوئرباخ از عقاید دینی هگل قرار گرفته بود. به نظر #فوئرباخ، دین خصایص و قدرت‌های ویژه‌ای مانند بخشندگی و ترحم و دانش و قدرت خلق کردن را به موجودی برتر، یعنی خدا نسبت می‌دهد. در حقیقت، فوئرباخ معتقد بود که این خصلت‌ها کمال خصایص و قدرت‌های خود انسان است، خصایصی که از انسان جدا شده و از او بیگانه شده و به خدایی افسانه‌ای نسبت داده شده است. به نظر مارکس فرآیند بیگانگی مشابهی در قلمرو کار انسان در نظام سرمایه‌داری به وقوع می‌پیوندد.

منبع:کانال جامعه شناسی و مسائل روز
لينك كانال ما
🔰🔰🔰🔰
https://telegram.me/joinchat/Bdfs4DzcZn9sOw9qQ5hIxQ

♨️كافه روش تحقيق و نظريه جامعه شناسي♨️

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

#عقل‌گرایی
#Rationalism

واژه Rationalism، از ریشه لاتینی Ratio گرفته شده و برابر با عقل‌گرایی، خردگرایی، خردباوری، اصالت عقل، اصالت اندیشه و نیز روشنفکری‌گری ترجمه می‌شود؛همچنین به آن فلسفه تعقلی و خردکیشی نیز گویند.
این واژه در اصطلاح، به‌معنای منطبق ساختن با قوانین خرد است و نیز فرایندی است که برپایه آن واقعیات و فعالیت‌هایی که در گذشته، دور از حیطه فرد جای داشتند، اکنون در محدوده سلطه خرد قرار گرفته‌اند. آن‌ها در قلمرو عمل، به‌معنای انطباق آگاهانه، سنجیده و هماهنگی وسایل با اهداف مورد نظر است. در آغاز، اصطلاح عقلانی‌سازی که یکی از مشتقات Rationalism است، در روش‌های سازماندهی کار استفاده می‌شد که در آن، أخذ حداکثر بازده یا بیشترین سود با کار حداقل وسایل مطمح نظر قرار می‌گیرد. پس از آن، این مضمون مخصوصا در مورد سازماندهی علمی کار، استفاده شد. سپس، جهت نشان‌دادن پیوند عناصر و هماهنگی عناصر توسعه در اقتصاد عمومی، به‌کار رفت.
در سده‌های میانه با سلطه کلیسا در غرب و تمایل به دنیاطلبی، به‌تدریج شعله‌های هدایت فطری خاموش شد و زمینه را فراهم ساخت تا در دوران رنسانس که با فراموشی کامل واقعیت الهی عالم و آدم، همراه بود، دو جریان فکری نوین پدید آید: یکی، عقل‌گرایی بود که با #رنه_دکارت (Rene Descartes: 1596-1650) آغاز شد و با افرادی چون "اسپینوزا" و "لایب نیتز" ادامه یافت و با "هگل" به پایان رسید.
دیگری، #حس‌گرایی بود که با #فرانسیس_بیکن (Francis Bacon: 1561-1626) آغاز و با "لاک" ، "برکلی"، "کنت" و "استوارت میل" ادامه یافت و در نهایت در حوزه‌های علمی غرب برترین دیدگاه محسوب شد.
#عقل‌_گرایی از دیرباز همراه و همزاد انسان‌ها بوده است و منحصر به انسان غربی نیست؛ اما در گذشته تاریخ، تعقل فکر انکار حقایق برتر را در سر نداشت، بلکه انسان را به‌سوی معرفتی که سرچشمه آن، شهود و حضور بود، رهنمون می‌ساخت. بعد از رنسانس، ویژگی بارز عقل‌گرایی، انکار هر نوع معرفت فراعقلی و نفی و تردید در ابعاد هستی شد که فراتر از افق ادراک عقلی انسان می‌باشد. فلسفه دکارت با تردید در همه چیز آغاز و با تفسیر عقلانی از جهان پایان یافت. او هر چند واقعیت فراسوی عقل را پذیرفت، لکن آن را ناشناختنی خواند. هگل نیز که برای هستی، واقعیتی عقلانی فرض کرد، با آشکار کردن آنچه در اندیشه دکارت بالقوه و نهان بود، معتقد بود هرچه هست، اندیشیدنی است.
بدین‌ترتیب، قرون هفده و هجده میلادی که دوران حاکمیت #عقل_‌گرایی بود، همه باورها و تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان، با حذف مبانی آسمانی و الهی، درصدد توجیه عقلانی خود برآمدند و ایدئولوژی‌های بشری جایگزین سنت‌هایی شد که چهره دینی داشتند. از سوی دیگر، از دوره "اصحاب دائرةالمعارف" قرن هجده میلادی، آنان که با سرسختی تمام هرگونه واقعیت فوق‌محسوس (Supersensible) را نفی می‌کردند، مخصوصا تمایل به تمسک به عقل در هر مقوله داشتند و خود را "پیرو فلسفه تعقلی" اعلام نمودند. بنابراین، متجددان به نام علم و فلسفه‌ای که آن را متصف به وصف عقلی نمودند، مدعی حذف هر نوع راز از عالم هستند، آن‌چنانچه خود تصور می‌کنند.

منبع:کانال جامعه‌شناسی و مسائل روز

لینک کانال ما
https://telegram.me/joinchat/Bdfs4DzcZn9sOw9qQ5hIxQ

♨️كافه روش تحقيق و نظريه جامعه شناسي♨️

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

خلیل میرزایی

هم اندیشی صلح و منع خشونت علیه زنان

گروه صلح انجمن جامعه شناسی ایران

۲۰ آذر ۱۳۹۷
@sociologyofpeace

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

براي مشاهده اطلاعات و عکسهاي بيشتر بر روي دکمه INSTANT VIEW کليک کنيد

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

#social_consciousne
#آگاهي_اجتماعي
شناخت و ادراك وضع و مسائل مشترك خود و ديگران و نيز مشكلات و سختي هايي كه جوامع و اجتماع هاي گوناگون به صورت روزمره و ساختمند با انها مواجهه هستند، است. بنابراين آگاهي اجتماعي را مي توان به منزله ي ريشه يابي مسائل و مشكلات شخصي در امور اجتماعي گسترده تري كه فرد در آن قرار دارد قلمداد كرد. بسياري از جامعه شناسان آگاهي اجتماعي را به عنوان نخستين گام جهت ميل به انجام دگرگوني يا #انقلاب_اجتماعي مي دانند و معتقدند دگرگوني يا انقلاب زماني حاصل مي شود كه مردم به ريشه يا ريشه هاي مشتركي براي مسائل و مشكلات خود برسند و به اين نتيجه برسند كه تا تغيير يا دگرگوني ساختاري اساسي صورت نگيرد مسائل و مشكلات هم چنان به قوت خود باقي خواهند ماند.

منبع: #فرهنگ_توصيفي_علوم_اجتماعي
نويسنده: #خليل_ميرزايي

لينك كانال

https://telegram.me/joinchat/Bdfs4DzcZn9sOw9qQ5hIxQ

♨️كافه روش تحقيق و نظريه هايي جامعه شناسي♨️

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

🕊🔹وضعیت محیط زیست در سطح جهان بحرانی است

🔸دکتر خلیل میرزایی در جمع بندی بحث با تاکید بر اینکه به‌ طور قطع وضعیت محیط زیست در سطح جهان بحرانی است، گفت: تلاش‌های سازمان‌های بین‌المللی هم مؤید همین موضوع است اما واضح است که این وضعیت در ایران فرا بحرانی است. بر اساس پیش بینی‌های انجام شده طی ۵۰ سال آینده وضعیت محیطی ایران مثل صحرای آفریقا خواهد بود.

🔹میرزایی با اشاره به اینکه در حال حاضر جنگ آب در ایران شروع شده است، تصریح کرد: جنگ میان مردم اصفهان و یزد بر سر مسئله‌ آب، بحران تالاب هامون در سیستان و بلوچستان، وضعیت آب تهران،‌ شرایط نامناسب پوشش خاک نمونه‌هایی از بحران‌های محیط زیستی کشور است. در نتیجه چنین شرایطی است که محیط زیست به دلیل حمله انسان‌ها به آن به قاتل انسان‌ها تبدیل شده است.

🔹وی با اشاره به وقوع سیلاب‌های شدید در ماه‌های اخیر گفت: دلیل این وضعیت عملکرد نامطلوب ما در حوزه محیط زیست است و خاک را در برابر عوامل بیرونی بی دفاع کرده‌ایم. این وضعیت منجر به وقوع سیلاب شده است. افزون بر اینها هر ساله شاهد نشست زمین در تهران هستیم که به دلیل استخراج آب مضاعف در این استان است. این وضعیت در بسیاری از شهرها و روستاها و حتی مناطق کویری نیز وجود دارد.
🔸مدیر گروه انجمن جامعه شناسی ایران افزود: اگر صلح را به معنای یک زندگی مسالمت آمیز، بی دغدغه و عاری از آسیب فرض کنیم متوجه می‌شویم که در حوزه محیط زیست و سیاست دغدغه‌های بنیادینی وجود دارد و در این حوزه‌ها احساس آسیب می‌کنیم و اگر این وضعیت ادامه یابد در آستانه جنگ پایدار خواهیم بود.
ادامه🔻

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

http://armanshargh.ir/1397/04/13/فرار-مغزها-مسئله-نیست-فاجعه-است-در-سطح-ک/

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

🔷 گزارش نشست «امنیت و رفاه اجتماعی»

روز دوشنبه 10 اردیبهشت 1397 به مناسبت روز كارگر نشستي با محوريت امنيت و رفاه اجتماعی به همت گروه علمی- تخصصی صلح انجمن جامعه شناسی ایران و با مشارکت انجمن علمی برنامه ریزی اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران برگزار شد. در اين نشست دکتر محمد مالجو (اقتصاددان) با تمركز بر طيف‌شناسي مطالعات «كار»، بحث پيوند حقوق شهروندي و دستمزد در مطالبات كارگري را مطرح کرد و دکتر پرويز صداقت (پژوهشگر اقتصادی) نیز تصويري از ماهيت اعتراض‌های كارگري در دل تحولات اقتصادي ارائه داد. در ادامه دکتر مهدي هداوند (عضو هيأت ‌علمي دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبايي) نیز درباره مسائل حقوقي كارگران به طرح مباحثی پرداخت و حسين اكبري (فعال کارگری، نویسنده و پژوهشگر) بر داشتن حق تشكل مستقل كارگري تأكيد كرد.

این گزارش را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

https://goo.gl/fykaKB

@iran_sociology

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

برای کسب اطلاعات بیشتر با آی دی زیر تماس بگیرید:
🔶 @Saeed_SalehiMoghaddam
یا به کانال ما مراجعه کنید:
🔶 @thesis_documentary

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

کفش کتانی شدگی# sneakerization#
درست همان گونه که امروزه تنوع زیادی از انواع کفش های کتانی در دسترس مصرف کنندگان وجود دارد. جامعه ی پس فوردگرا با ناهمگنی مشابه ای در بسیاری از زمینه های مصرف مشخص می شود. ناهمگنی در تولید با ناهمگنی مشابه در مصرف رابطه دارد. این را گاهی تحت عنوان فرآیند کفش کتانی شدگی توصیف می کنند. مصرف کنندگان امروزی به جای انتخاب یک یا جند نوع کفش کتانی معدود، می توانند از میان جند صد نوع مختلف از کفش های کتانی دست به گزینش بزنند. کفش های کتانی آنقدر تخصصی شده اند که به نظر می رسد برای هر فعالیت قابل تصوری یک کفش کتانی مجزا وجود دارد. به علاوه، کفش های کتانی ای که زمانی بی سبک بود به یک کالای دارای سبک بالا و تغییر زیاد در زمینه ی سبک ها تبدیل شده است. مصرف کننده ی پس فوردگرا، هم چون کارگر پس فوردگرا،در یک جهان بسیار گوناگون تر ساکن است.
https://telegram.me/joinchat/Bdfs4DzcZn9sOw9qQ5hIxQ

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

گيدنز و « دنياي افسار گسيخته»ي جهاني شدن

ديدگاه هاي گيدنز ( 2000 ) درباره ي جهاني شدن آشکارا با انديشه اش راجع به گردونه ي خرد کننده ي مدرنيته همپوشاني و رابطه ي تنگاتنگي دارد. جهاني شدن بر قضاياي عمده ي مورد توجه گيدنز و مباحثي که پيش تر مورد بحث قرار گرفتند، مانند صميميت و جنبه هاي ديگر زندگي روزمره تأثير عميقي دارد. گيدنز پيوند نزديکي بين جهاني شدن و مخاطره، بويژه پيدايش آن چيزي که خودش مخاطره ي مصنوعي مي نامد، مي بيند. بسياري از اين تحولات فراسوي نظارت ما هستند، اما گيدنز ( 2000: 23 ) يکسره بدبين نيست: « ما هرگز نخواهيم توانست اربابان تاريخ خود باشيم، اما مي توانيم و بايد راه هايي را براي التيام بخشيدن به دنياي افسار گسيخته ي مان پيدا کنيم ». او اميدهايي را در مردم سالاري، بويژه در صورت هاي بين المللي و فراملي آن مانند اتحاديه ي اروپا مي بيند.
گيدنز ( 2000: 22 ) از جمله افرادي است که بر نقش غرب، به طور عام و ايالات متحده به طور خاص، در جهاني شدن تأکيد مي کند: « جهاني شدن، شيوه هاي زندگي ما را عميقاً دستخوش تجديد ساختار قرار مي دهد. اين پديده از غرب سرچشمه گرفته است و تأثير نيرومند قدرت سياسي و اقتصادي آمريکا را به همراه دارد..... ». با وجود اين، او مي پذيرد که جهاني شدن يک فرآيند دو سويه است و آمريکا و غرب نيز شديداً از آن تأثير مي گيرند. گذشته از اين، او استدلال مي کند که « جهاني شدن روز به روز نامتمرکزتر مي شود » ( گيدنز، 2000: 34 )، زيرا ملل غيرغربي نقش مهمي و روزافزوني را در آن بازي مي کنند. گيدنز همچنين اين نکته را تشخيص مي دهد که جهاني شدن از يک طرف فرهنگ هاي محلي را تحليل مي برد و از طرف ديگر در جهت احياي آنها عمل مي کند. گيدنز اين نکته ي بديع را مطرح مي سازد که جهاني شدن، محدوده هاي جديدي را « در گوشه و کنار ايجاد مي کند » که ممکن است از عرض مرزهاي ملي بگذرند. براي نمونه، او ناحيه اي را در اطراف بارسلون، در شمال اسپانيا، مثال مي زند که تا داخل فرانسه گسترش يافته است.
از جمله برخوردهاي مهمي که امروزه در سطح جهاني رخ مي دهد، رويارويي بنيادگرايي و جهان وطن گرايي است. گيدنز ( 2000: 37 ) ظهور نوعي « جامعه ي جهان وطني جهاني » را مي بيند. با اين همه، حتي نيروي عمده ي مخالف آن يعني سنت گرايي خود محصولي از جهاني شدن است. بعلاوه بنيادگرايي براي پيشبرد اهداف خود از نيروهاي جهاني ( مانند رسانه هاي جمعي ) استفاده مي کند. بنيادگرايي صورت هاي گوناگوني- مذهبي، اخلاقي، ملي گرايانه، سياسي- مي تواند به خود بگيرد، اما صرف نظر، از شکل اتخاذي آن گيدنز ( 2000: 68 ) تصور مي کند که « بايستي بنيادگرايي را به عنوان پديده اي مشکل آفرين لحاظ کنيم. اين پديده همواره احتمال خشونت را به همراه دارد و دشمن ارزش هاي جهان وطني است ».

منبع : 
ريتزر، جرج؛ گودمن، داگلاس جي؛
نظريه ي جامعه شناسي مدرن،
مترجمان :خليل ميرزايي و عباس لطفي زاده، تهران: انتشارات جامعه شناسان

🌍🌍🌍🌍
لینک کانال آثار و نوشته های دکتر خلیل میرزایی
https://telegram.me/joinchat/Bdfs4DzcZn9sOw9qQ5hIxQ

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

🌀منتشر شد

📔فرهنگ واژگان تخصصی علوم اجتماعی (فارسی به انگلیسی)

🖊 خلیل میرزایی

💵۱۶۰۰۰۰تومان

✅هم اکنون میتوانید این کتاب را از کتابفروشی های معتبر خریداری نمایید.

📚انتشارات اندیشه احسان

📩کانالهای ارتباط با ما:
@ehsan_borji1
www.andishehehsan.com

📞۰۲۱-۶۶۴۶۶۰۰۱

@zoodbookbot
@sociologybookstore

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

🌀منتشر شد

📔مقاله نویسی
از بحث های نظری تا رویه های عملی

🖊خلیل میرزایی

📄۴۶۶صفحه
💵۶۰۰۰۰تومان

✅هم اکنون میتوانید این کتاب را از کتابفروشی های معتبر خریداری نمایید.

📚انتشارات اندیشه احسان

📩کانالهای ارتباط با ما:
@ehsan_borji1
www.andishehehsan.com

📞۰۲۱-۶۶۴۶۶۰۰۱

@zoodbookbot
@sociologybookstore

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

مرکز نظریه پردازی و گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان با همکاری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، واحد اصفهان برگزار می‌کند:
“کارگاه تخصصی پیرامون اندیشه‌ی جامعه‌شناس و فیلسوف معاصر فرانسوی؛ برونو لاتور”
—————
۳۰بهمن۹۷-تالار صائب دانشکده‌ی‌ادبیات
—————
لینک ثبت نام:
https://evand.com/events/2038

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

✔تاریخچه #از_خود_بیگانگی؛

نخستین سرچشمه مفهوم از خود بیگانگی، اندیشه‌های #ژان_ژاک_روسو  در رساله‌ای که درباره نابرابری نگاشته است، می‌باشد. تصویر زنده‌ای که او از خوبی ناشی از طبیعت انسان و فاسد شدنش توسط جامعه به تصویر کشیده است، تأکید او را بر برابری‌ای که طبیعت در میان انسان‌ها برقرار کرده است و همچنین نابرابری‌ای که انسان‌ها، خود ایجاد کرده‌اند نشان می دهد و لذا وحشتی که او از تأثیر تباه‌کننده جامعه بر طبیعت بشری داشته است، همگی باعث برانگیختن نظریه های انتقادی او شده است.
#کارل_مارکس ، نیز نخستین بار در خلال مطالعاتش در مورد آراء هگل به این عقیده برخورد کرده بود. به طور خاص، مارکس تحت تأثیر نقد فوئرباخ از عقاید دینی هگل قرار گرفته بود. به نظر #فوئرباخ، دین خصایص و قدرت‌های ویژه‌ای مانند بخشندگی و ترحم و دانش و قدرت خلق کردن را به موجودی برتر، یعنی خدا نسبت می‌دهد. در حقیقت، فوئرباخ معتقد بود که این خصلت‌ها کمال خصایص و قدرت‌های خود انسان است، خصایصی که از انسان جدا شده و از او بیگانه شده و به خدایی افسانه‌ای نسبت داده شده است. به نظر مارکس فرآیند بیگانگی مشابهی در قلمرو کار انسان در نظام سرمایه‌داری به وقوع می‌پیوندد.

منبع:کانال جامعه شناسی و مسائل روز
لينك كانال ما
🔰🔰🔰🔰
https://telegram.me/joinchat/Bdfs4DzcZn9sOw9qQ5hIxQ

♨️كافه روش تحقيق و نظريه جامعه شناسي♨️

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

@KhalilMirzaei
#ابرامپرياليسم
#ابرجهانخواري
#Ultra_imperialism
،
مرحله‌ی نهایی در گذر تاریخی امپریالیسم است كه در آن روابط اقتصادی و سیاسی بین كشورهای امپریالیستی تنظیم می‌گردد و در نتیجه قدرت‌های امپریالیستی پیشرو در قالبی توافقی خط‌مشی‌های خود را به گونه‌ای تنظیم می‌كنند كه از طریق شكل‌گیری كارتل‌های جهانی متحد بدون هرگونه تعارض و كشمكشی كه منجر به جنگ جهانی شود به استعمار مشترك جهان بپردازند. نظریه‌ی ابر امپریالیسم كه در سال 1914 توسط كائوتسكی مطرح شد ضمن رد نظریه‌ی ماركسیستی ـ لنینسیتی مبنی بر این‌كه امپریالیسم مرحله‌ی نهایی در تكامل سرمایه‌داری پیش از شكل‌گیری انقلاب اجتماعی پرولتاریا است، احتمال شكل‌گیری مرحله‌ی دیگری را در تكامل سرمایه‌داری را مطرح می‌كند كه ‌همان ابرامپریالیسم است. در ابرامپریالیسم، منش بین‌المللی سرمایه‌ی تك قطبی كه به واسطه‌ی اتحاد اقتصادی شكل می‌گیرد به گونه‌ای است كه روابط بین قدرت‌های بزرگ سرمایه‌داری را امكان‌پذیر می‌سازد و در نتیجه طرح‌های امپریالیستی و استفاده از نیروهای قهری را عقیم می‌‌گرداند.

#ابرقدرت
#Superpower
كشور یا دولتی است كه به‌خاطر منابع و توانایی‌های عظیم خود از جمله توانایی‌های اقتصادی، نظامی، نفوذ و دیپلماسی خود می‌تواند در صحنه‌ی سیاسی جهان نقش و جایگاه مسلط و تعیین كننده‌ای داشته باشد و به‌صورت‌های گوناگون خواسته‌های خود را بر جهان اعمال نماید. در صحنه‌ی سیاسی جهان، اصطلاح ابرقدرت سابقا بیشتر در خصوص كشورهای دارای تسلیحات اتمی و قدرت نظامی به كار می‌رفت، اما امروزه اقتصاد و نفوذ
سیاسی بسیار مهم به‌حساب می‌آیند.

📚منبع کتاب: #فرهنگ_توصیفی_علوم_اجتماعی
👤نویسنده: #خلیل_میرزایی

لينك كانال
🔰🔰🔰🔰
https://telegram.me/joinchat/Bdfs4DzcZn9sOw9qQ5hIxQ


♨️کافه روش تحقیق و نظریه جامعه شناسی♨️

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

خلیل میرزایی

صلح، ورزش و خواست های جنسیتی زدوده زنان

گروه صلح انجمن جامعه شناسی ایران

3 دی ماه ۱۳۹۷

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

خلیل میرزایی- جمع بندی

صلح و دموکراسی

گروه علمی_تخصصی صلح انجمن جامعه شناسی ایران

تالار ایوان شمس

۹ مهرماه ۱۳۹۷

🆔 @sociologyofpeace

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

خلیل میرزایی

اعتصاب ها و اعتراض های نظام مند و غیر نظام مند و جایگاه آن در نظام سیاسی اجتماعی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران

گروه علمی تخصصی صلح انجمن جامعه شناسی ایران

موسسه رحمان

۲۹ مرداد ۱۳۹۷

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

جمع بندی:

دکتر خلیل میرزایی

محیط زیست، سیاست و صلح

گروه علمی تخصصی صلح

انجمن جامعه شناسی ایران

دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

۷ خرداد ۱۳۹۷

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

🕊🔹دکتر خلیل میرزایی در جمع بندی مباحث این نشست گفت: وقتی صحبت از کارگر به میان می آید خود به خود مفهوم از خود بیگانگی مارکس در ذهن تداعی می شود. کارگران واقف به ارزش کار خود نیستند و این در حالی است که اگر آنها نباشند بدنه جامعه بی رمق خواهد بود. اگر آنها به قدر کافی اعتراضات صلح‌آمیز را یک بار در قالب آگاهی طبقاتی به نمایش بگذارند، عرصه برای حضور افراد دارای املاک و حقوق نجومی، ژن های به اصطلاح خوب تنگ می شود.
🔸 حتی نظام سرمایه داری صحبت های مارکس را شنید و گفت من اجازه نمی دهم جامعه پولاریته یا قطب بندی شود و برای آن که جامعه پولاریزه نشود برای کارگران خود امنیت شغلی و تأمین اجتماعی در نظر گرفت. حتی نظام سرمایه داری برای منفعت خودش این کار را انجام داد حالا چگونه دولتمردان ما حتی برای منفعت و بقای خود نگاهی به این کارگران نمی اندازند و نرخ بیکاری شدیدی که دولت اعلام می‌کند ۱۱ درصد است این در حالی است که به نظر می‌رسد بسیار بیشتر از این باشد و امنیت شغلی کارگران و تمامی ایرانیان را به نوعی تهدید می‌کند.
به جامعه شناسی صلح بپیوندیم ⬇️

@sociologyofpeace
🌐 دکتر خلیل میرزایی

مدیر گروه جامعه‌شناسی صلح انجمن جامعه شناسي ايران

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

متن مصاحبه دكتر ميرزايى با آرمان شرق در خصوص فرار مغزها در لينك زير

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

دکترخلیل میرزایی

امنیت و رفاه اجتماعی

گروه علمی تخصصی صلح انجمن جامعه شناسی ایران

دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

10 اردیبهشت ماه ۱۳۹۷

Читать полностью…

کافه روش تحقیق و نظریه ی جامعه شناسی

#پروفسور_محمد_امين_قانعي_راد گرامى
بارها و بارها در كنار هم در گروه صلح و خارج از آن به بحث و گفت و گو نشستيم و تو چه خوب محتواى لقب و اسمت را به رخم كشيدى : "آگاه و جامعه شناس واقعى، صبور و امين، قانع و خودنگهدار، و رادمنش و آزاده" ، اما چه عجول و باورنكردنى در رفتن ، قلبم شكست و اشك ديدگانم جارى شد از اندوه رفتنت و من ماندم و تسليت گويان تسلاى وجودم ! اميدِ آن دارم جامعه شناسى ايران جامعه شناسى نيكان باشد چو تو.
#خليل_ميرزايى

Читать полностью…
Subscribe to a channel