womenstudies | Unsorted

Telegram-канал womenstudies - مطالعات زنان

7582

رسانه‌ی تخصصی #زنان 👈🏻 اطلاع رسانی 👈🏻 آگاهی بخشی 👈🏻 توانمندسازی

Subscribe to a channel

مطالعات زنان

🔻 اقدام فوری برای توقف
نسل‌کشی مبتنی بر جنسیت در غزه

🔸 تاریخچه :
ریم السالم، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد خشونت علیه زنان و دختران، دلایل و پیامدهای آن، در سال‌های اخیر و در حوزه نقض حقوق زنان و دختران در مناطق جنگی از جمله #غزه تمرکز کرده است.
او در تاریخ ۱۷ ژوئیه ۲۰۲۵، او گزارشی منتشر کرد که در آن به وضعیت فاجعه‌بار #زنان و #دختران فلسطینی در غزه پرداخته و از جامعه جهانی خواست تا برای توقف آنچه او «#نسل‌کشی مبتنی بر #جنسیت» نامیده، اقدام فوری انجام دهد. این گزارش بر اساس داده‌های دقیق و مشاهدات میدانی تهیه شده است.

ریم السالم، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد خشونت علیه زنان و دختران، در تاریخ ۱۷ ژوئیه ۲۰۲۵ از جامعه جهانی خواست تا تر چه سریع‌تر برای متوقف کردن آنچه او «قتل‌عام جنسیتی در حال وقوع» در غزه نامیده، اقدام کند. او گفت که میزان و نوع جرایمی که نیروهای اسرائیلی علیه زنان و دختران فلسطینی مرتکب شده‌اند، به حدی شدید است که مفاهیم موجود در قوانین و چارچوب‌های کیفری دیگر نمی‌توانند به‌خوبی آن را توضیح دهند.

🔹 نابودی عمدی زندگی و بدن‌ها در غزه

السالم تأکید کرد: «آنچه برای زنان و دختران فلسطینی اتفاق می‌افتد، خسارت جانبی جنگ نیست. این نابودی عمدی زندگی و بدن‌های آنهاست، فقط به این دلیل که فلسطینی و زن هستند.»

او به یافته‌های اخیر گزارش خود به شورای حقوق بشر اشاره کرد و گفت که اسرائیل به‌طور عمدی زنان و دختران فلسطینی را با هدف نابودی آنها و ادامه حیات مردم فلسطین می‌کشد و این را «نسل‌کشی مبتنی بر جنسیتی» نامید. بر اساس تخمین‌ها، زنان و دختران ۶۷ درصد از ۵۷,۶۸۰ فلسطینی کشته‌شده تا ۹ ژوئیه ۲۰۲۵ را تشکیل می‌دهند.

السالم افزود: «بیش از یک راه برای نسل‌کشی یک ملت وجود دارد. #نابودی_روانی آنها یکی از این روش‌هاست.»

او به رنج‌های شدید مادران فلسطینی اشاره کرد و گفت: «مادران مجبورند شاهد مرگ تدریجی، زخمی شدن، یا زنده به گور شدن فرزندانشان باشند که این هر روز بارها و بارها آنها را از نظر روانی نابود می‌کند. آسیب روانی که آنها و همه فلسطینی‌های غزه تحمل می‌کنند، حدی ندارد.»
بسیاری از زنان، از جمله مادران، در حالی که به دنبال غذا و آب برای خانواده‌هایشان بودند، کشته شده‌اند.

🔹 خشونت باروری در غزه

او همچنین به استفاده از #خشونت مربوط به #باروری  توسط اسرائیل اشاره کرده: «تخریب زیرساخت‌های بهداشتی غزه باعث شده ۱۵۰,۰۰۰ زن باردار و شیرده به مراقبت‌های ضروری دسترسی نداشته باشند. تخمین زده می‌شود که ۱۷,۰۰۰ نفر از این زنان و ۶۰,۰۰۰ کودک زیر پنج سال از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند. از مارس ۲۰۲۵، دست‌کم ۶۰ کودک به دلیل گرسنگی جان باخته‌اند، پس از اینکه اسرائیل غذا، تجهیزات پزشکی و کمک‌های انسانی را مسدود کرد. او افزود که ۵۰,۰۰۰ کودک از اکتبر ۲۰۲۳ گزارش شده‌اند که کشته یا زخمی شده‌اند.

🔹 مسدود کردن ورود شیرخشک برای کودکان توسط اسرائیل

السالم اقدام اخیر اسرائیل بر مسدود کردن ورود شیرخشک برای کودکان را محکوم کرد و هشدار داد که کمبود سوخت نیز جان نوزادان در انکوباتورها را به خطر انداخته است. او گفت که ده‌ها نوزاد به‌صورت نارس به دنیا آمده‌اند، بسیاری پس از تولد مرده‌اند و برخی با جهش‌های ژنتیکی نادر متولد شده‌اند که احتمالاً به دلیل گرسنگی، ضربه روانی و قرار گرفتن در معرض مواد رادیواکتیو و سمی است.

🔹 خشونت جنسی و‌ تجاوز در غزه

ریم همچنین نسبت به گزارش‌های خشونت جنسی، از جمله تجاوز توسط نیروهای اسرائیلی، ابراز نگرانی کرد. او تأکید کرد که در غزه، شرایط ناامیدکننده، شلوغی و نبود خدمات کمک و حفاظت باعث افزایش خشونت جنسی، خشونت شریک زندگی و سایر سوءاستفاده‌ها شده است که اغلب توسط اعضای خانواده یا افراد دیگر در کامیونیتی انجام می‌شود.

السالم گفت: «خشونت و جنایاتی که زنان فلسطینی با آن روبه‌رو هستند، به‌حدی عادی شده که حالا به واقعیت پذیرفته‌شده‌ای حتی در سایر درگیری‌ها تبدیل شده است. دیگر کسی از وحشتی که زنان تجربه می‌کنند، تعجب نمی‌کند.»

او افزود: «با فروپاشی نظم مبتنی بر قانون و حفاظت‌هایی که برای غیرنظامیان فراهم می‌کند، وضعیت زنان و دختران فراتر از غزه و فلسطین در حال گسترش است و عواقب ویرانگری برای همه دارد.»

السالم از کشورها خواست که تمام تلاش خود را برای پایان دادن به نسل‌کشی در غزه، تضمین عدالت برای همه، و در نظر گرفتن تجربیات متفاوت زنان و دختران در فرآیندهای پاسخگویی به کار گیرند. او گفت: «ادامه حیات فلسطینی‌ها به این بستگی دارد. انسانیت جمعی ما و آینده‌مان به این وابسته است.»/شهر زنان

https://www.ohchr.org/en/press-releases/2025/07/gaza-un-expert-denounces-genocidal-violence-against-women-and-girls

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻دو دهه درجا زدن کافی نیست؟!
✍سیمین کاظمی

🔹از سال ۲۰۰۶ تا سال جاری میلادی ۲۰۲۵ که شاخص شکاف جنسیتی توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر می شود، وضعیت ایران در این شاخص تقریبا تغییری نکرده است.

🔹 پیدا کردن نام ایران زحمتی ندارد، کافی است بدون فوت وقت  آخر جدول را نگاه کنی. جمهوری اسلامی ایران سالهاست در قعر جدول رتبه بندی بین المللی شاخص شکاف جنسیتی قرار دارد. در سال ۲۰۰۶ در بین ۱۱۵ کشور رتبه ایران ۱۰۸ بود، و حالا در سال ۲۰۲۵ در بین ۱۴۸ کشور رتبه ۱۴۵ را دارد، قبل از چاد، سودان و پاکستان.

🔹از بین چهار مولفه شاخص شکاف جنسیتی وضعیت شکاف جنسیتی در مشارکت اقتصادی از سه مولفه دیگر به مراتب بدتر است، یعنی اگر در آموزش، بهداشت و مشارکت سیاسی بعضی سالها یکی دو رتبه جابه جایی اتفاق افتاده ، در مشارکت اقتصادی وضع زنان نه تنها بهتر نشده که بدتر شده و متوقف مانده است. در سال ۲۰۰۶ رتبه ایران در ابن مولفه در بین ۱۱۵ کشور ۱۱۳ بود و امسال که ۲۰۲۵ است، رتبه اش ۱۴۶ در بین ۱۴۸ کشور.

🔹شاخص شکاف جنسیتی سالانه منتشر می شود، و انتظار می رود با اطلاع از چنین وضعیتی دولت ها گامی برای بهبود بردارند و برنامه ای برای کاستن از شکاف جنسیتی، تدوین کنند؛ اما این گزارش ها در دو دهه گذشته با بی اعتنایی مطلق دولت ها از اصولگرا و اعتدالگرا و اصلاح طلب مسکوت گذاشته شده و هیچ توضیحی برای این بی اعتنایی ارائه نمی شود. به خصوص وضعیت مشارکت اقتصادی زنان، در حالیکه مهمترین تعیین کننده در کاهش شکاف جنسیتی است و نقش بی بدیلی در توانمندشدن  زنان برای غلبه بر نابرابریها دارد، بی اهمیت شمرده شده و حتی بحث در مورد آن غیرضروری جلوه داده می شود.

🔹چنین مواجهه ای دو علت اصلی دارد.
➖اول اینکه از نگاه رسمی نظم جنسیتی موجود،که مبتنی بر تقسیم کار جنسیتی و خانه نشینی زنان است، نباید تغییر نکند و این میراث نظام فرهنگی اجتماعی مردسالاری تا ابد جاودان بماند.
➖دوم، با وجود بحران مزمن اقتصادی و بحران های همراه و همزاد آن، مساله زن و حقوق زنان از اولویت خارج شده و از نگاه مسوولان فاقد اهمیت و موضوعیت شمرده می شود و هیچگاه به مساله ای در اولویت رسیدگی تبدیل نمی شود.

🔹در کنار بی اعتنایی دولت ها به شکاف جنسیتی، در میان فعالان حقوق زنان نیز وضعیت شکاف جنسیتی و مولفه های آن به خصوص مشارکت اقتصادی چندان مورد توجه قرار نگرفته و تمرکز عمدتاً روی موضوعاتی بوده که حساسیت و جذابیت رسانه ای بیشتری دارند. تمرکز بر پوشش که توسط رسانه ها و فعالان اجتماعی به عنوان مهمترین مساله زنان برساخت شده، تا حدودی موجب غفلت از سایر مسائل زنان و شکل دهی مطالبه جمعی شده است.

🔹دو دهه است نابرابری و تبعیض جنسیتی  در آینه آمار قابل رویت شده و مشخص است ایران  در کجای جهان ایستاده است اما یک قدم برای تغییر برداشته نشده است. شاخص شکاف جنسیتی فقط مشتی داده برای مقایسه نیست، گواه رنج و دردی است که زندگی میلیون ها زن را تباه می کند. درد و رنجی که نباید عادی شمرده شود. پرسش این است که آیا دو دهه در بدترین وضعیت از نظر شکاف جنسیتی بودن، کافی نیست که به خود بیاییم و برای بهبود وضعیت مان تلاش کنیم؟

#مطالعات_زنان
#شکاف_جنسیتی

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 از هر پنج زن سالمند ایرانی چهار نفر به پوکی استخوان مبتلا است

🔹 ۴۲‌ درصد از زنان بالای ۶۰ سال و ۳۷ درصد از زنان بالای ۵۰ سال در ایران دچار پوکی استخوان هستند. این رقم در سنین بالاتر افزایش می‌یابد و در افراد بالای ۷۵ سال به حدود ۸۰ درصد می‌رسد.

به‌عبارتی، از هر پنج زن بالای ۷۰ سال، چهار نفر به این بیماری مبتلا هستند.


🔹 مقایسه آمارهای اخیر با داده‌های گذشته نشان می‌دهد نرخ ابتلا در میان زنان ایرانی رشد قابل‌توجهی داشته است. در سال ۱۳۹۰ حدود ۲۰ درصد از زنان بالای ۵۰ سال در ایران دچار درجاتی از پوکی استخوان بودند، اما این رقم در سال‌های اخیر به ۳۷ درصد رسیده است.

#مطالعات_زنان
#زنان_سالمند

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻مصرف خانگی

✍دکتر مریم نصر

🔹 به‌خاطر کارم به کاربرد واژه‌هایی مثل «خانه»، «خانواده»، «خانوار» و «خانگی» توسط اصحاب سیاست حساس هستم. اینکه آن را چطور می‌فهمند، با چه نیتی از آن استفاده می‌کنند و چطور می‌شود که یاد آن می‌افتند. خانواده گرچه نخستین سلول جامعه مدنی است، ولی به‌طور معمول مسائل‌اش دغدغه سیاستمدارانِ ما نیست و همچنان تاحدود زیادی خارج از قلمرو قانون، عدالت، انصاف و سایر ارزش‌های مدنی مانده است. ارزش فی‌نفسه ندارد. در نسبت با منافع قلمرو عمومی و حکمرانان گاهی باید سبک زندگی خاصی به او تحمیل شود یا جمعیت‌اش زیادتر/کمتر باشد.

🔹 این روزها که با کاهش(فقدان) خطرناک منابع انرژی، به ویژه آب مواجه شده‌ایم عبارت «مصرف خانگی» و لزوم صرفه‌جویی در آن، از دهان نمی‌افتد.
نمی‌دانم چرا اغلب مسئله محیط‌زیست تبدیل به مسئله امنیتی می‌شد. نمی‌دانم چرا هیچ وقت به هشدارهای جدی و دائمی توجه نشد. نمی‌دانم پشتوانه نظری توسعه کشاورزی، تخصیص و توزیع مسرفانه انرژی در کشور عمدتاً خشک و پهناوری مثل ایران چه بوده است: چپ اسلامی بدون دوراندیشی؟
(حرف سیاسی نزنیم)

🔹 بی‌تعارف ما منابع طبیعی خود را غارت کرده‌ایم و از پی این غارت مسرفانه با مکیدن آب‌های زیرزمینی شهر تهران سبز و خرم شده و جمعیتی بسیار بیش از ظرفیت‌اش در آن سکونت یافته. بعد هم آب تصفیه شده را برای دستشویی و حمام روانه فاضلاب‌ها کرده و سبک‌زندگی‌های مصرفیِ مسرفانه در بسیاری خانه‌ها شکل‌داده که با خواهش و التماس نمی‌شود تغییرش داد.
زنِ خانه‌دار، آخرین حلقه زنجیره استخراج است؛ او هم باید مصرف کند تا اقتصاد بازار بچرخد، هم صرفه‌جویی کند تا اقتصاد خانه بچرخد، هم مسئولیت فرهنگی-اخلاقی بحرانی ملی را بر عهده بگیرد؟

🔹 کافیست یکی از اعضای خانواده شما وسواس تمیزی و «خانه‌ـزندگی دسته‌گل» داشته باشد. سرگیجه خواهید گرفت از میزان آب تصفیه‌شده که برای نظافت، شستشو، وضوگرفتن، استحمام و... استفاده می‌کند. میزان آب تصفیه شده برای اثبات «زنیّت» برساختۀ مصرف‌زدگی، فرهنگ کنترلگر، مردسالاری، خانه‌مانی و خانه‌داری تمام‌وقت و بی‌قدرتی و اضطراب اجتماعی.  (کاش پژوهش‌هایی داشتیم درباره شیوع وسواس تمیزی میان زنان ایرانی و دلایل «فرهنگی» و «روانی» آن_ ولی به هرحال آن زن، آخرین حلقه از زنجیره کاربردمسرفانه منابع آبی است. احتمالاً کمترین میزان کنترل را هم بررفتار خود دارد. نمی‌شود مهار هدررفت آب را از آخرین مرحله شروع کرد.)

🔹 زن‌ها هم مثل منابع طبیعی تنها به‌هنگام بحران مرئی می‌شوند. نگاه به آن‌ها ابزاری است. حالا که باران نباریده و طبیعت به‌یاری جبران سیاست‌های غلط نیامد، حالا که منابع طبیعی جای اینکه سرمایه‌ای بین نسلی دانسته‌شوند چونان غنیمت بهره‌برداری شده، حالا دکمه «مصرف خانگی» را که البته بالاتر از متوسط آمار جهانی است، بزنیم و از زنان و خانواده‌ها بخواهیم مراعات کنند. باشد. دکمه را بزنیم. چاره دیگری نیست. کاش کار کند.

🔸 خودم تاجایی که بتوانم صرفه‌جویی کرده و می‌کنم. امیدوارم همه این کار را بکنیم. ولی بیش از آن، امیدوارم این بحران‌ها فرصتی برای بازنگری اساسی در نگرش حاکم به بهره‌برداری از منابع طبیعی و مشارکت اجتماعی باشد.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻سهم زنان‌ از بازار تجارت اجتماعی ۶۰ درصد است
🔸زنان در اینستاگرام اولین آسیب‌دیدگان اقتصادی جنگ بودند


🔹پشوتن پورپزشک، مدیرعامل پادرو، به «شرق» می‌گوید که در جنگ 12روزه بسیاری از روزها فروش اینستاگرامی به صفر رسیده بود و با وجود تلاش کسب‌وکارها برای تاب‌آوری، همچنان فروش این کسب‌و‌کارها بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است.

🔹این در حالی است که در دو سال گذشته فروش فروشگاه‌های فعال در اینستاگرام با وجود فیلترینگ تا سه برابر رشد را تجربه کرده بود و حجم فروش کسب‌وکارهای این بخش به بیش از 75هزار میلیارد تومان در سال رسیده بود.

🔹کاهش قدرت خرید مردم و عدم تمایل به خرید ناشی از شرایط جنگی و در کنار آن اختلال و فیلترینگ اینترنت نیز بخشی از مشکلاتی است که این کسب‌وکارها با آن روبه‌رو هستند. اما آنچه کمتر درباره‌اش گفته شده، نقش پررنگ و تأثیرگذار زنان در اکوسیستم تجارت اجتماعی ایران است.

🔹پادرو در یکی از گزارش‌های خود اعلام کرده است بیش از ۶۰ درصد صاحبان فروشگاه‌های اینستاگرامی را زنان تشکیل می‌دهند و در بیش از ۸۵ درصد کسب‌وکارها، این زنان هستند که در جایگاه ادمین، تولیدکننده محتوا یا از تیم تبلیغات مشغول فعالیت‌اند. در اصل زنان موتور پیشران تجارت اجتماعی در ایران‌ هستند؛ نه صرفا به‌عنوان فروشنده، بلکه به‌عنوان صاحبان ایده، استراتژی، اجرا و حتی خرید.

🔹از سوی دیگر زنان بیش از ۶۰ درصد از خریداران فعال در شبکه‌های اجتماعی را نیز تشکیل می‌دهند. وقتی می‌پرسیم چرا اینستاگرام برای اقتصاد زنان مهم است، فقط کافی‌ است به زنانی نگاه کنیم که اقتصاد خانه و آینده‌شان را در همین پلتفرم ساخته‌اند.

متن کامل گزارش را در شرق بخوانید.

 #مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻خیزش زنان قاجاریه برای دگرگونی جامعه مردسالار ایرانی

🔹با مرور تاریخ دوره قاجاریه آشکار می شود که برخی از بانوان این دوره با اقدامات خود توانسته اند نام خود را در تاریخ ثبت کنند.

🔹این چهره‌ها تا به آنجا مورد توجه مرد قرار گرفته‌اند که برخی داستان‌سرایی‌ها نیز درباره آنها رخ داده و برخی از اقدامات بزرگ نیز به این چهره‌ها نسبت داده شده است.
یکی از این چهره‌ها بانو #فخرالدوله است قاعدتا به سبب ویژگی های خود، این داستان‌های را باورپذیر کرده است. نفس باورپذیری این روایت‌ها در دوره ای که اصولا تصویر و ایماژ زنان در ذهنیت بسیاری از ایرانیان کلیشه ای از انفعال و ناآگاهی بوده، قابل تامل است.

🔹به همین بهانه و البته تلاش برای به دست آوردن تصویری قرین با واقعیت از زنان دوره قاجاریه و چهره هایی چون بانو فخرالدوله در مجله تاریخی اکو ایران با #منصوره_اتحادیه استاد تاریخ و خالق آثاری چون«اینجا طهران است» و «پیدایش و تحول احزاب سیاسی مشروطیت» به گفت وگو نشسته ایم./صدای اکو ایران

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با همکاری باشگاه اندیشه برگزار می‌کند:

گفت‌و‌گوی سوگواران، سال هفدهم؛ نشست چهارم

🔻نقش زنان در موسیقی سوگ اقوام سیستانی

🔹با حضورِ
شکوفه‌سادات روحانی
منصور براهیمی
احمد خالصی


🔸این نشست به بررسی نقش زنان در آیین‌های سوگواری اقوام سیستانی با تمرکز بر موسیقی، آوازها و سنت‌های بومی می‌پردازد. تصویری کلی از فرهنگ سوگ در سیستان ترسیم می‌شود؛ شامل آشنایی با جغرافیا، سبک‌های موسیقی، و گونه‌های سروده‌های سوگ.

🔸بخشی از گفت‌وگو به نقش ویژه‌ی زنان در مناسک سوگ اختصاص دارد: از ارده‌خوانی و پرسه‌داری تا آوازهای زنانه‌ای که در بستر رنج و ماتم (مانند لالایی و رباعی) اجرا می‌شوند. همچنین، به رباعی‌خوانی زنان با تمرکز بر مضامین، تاثیر عاطفی، و شیوه‌های اجرایی آن پرداخته می‌شود. در پایان، نمادها، حرکات بدنی، و آیین‌های تدفین (از خاک‌سپاری تا سال‌گشت) و پیوندشان با باورهای محلی بررسی خواهد شد.

📅 دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴
🕔 ساعت ۱۷

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

ایران ورزشی:
قنبری: حمایت شویم به جام جهانی هم می رویم

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

شرق: سهم ۶۰ درصدی زنان از بازار تجارت اجتماعی

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 ناهد حجاج خبرنگار-عکاس در غزه:

تعجب نکنید اگر ما، روزنامه‌نگاران، دیگر خبرها را پوشش ندهیم.
به خدا قسم، امروز از شدت گرسنگی نتوانستم از جا بلند شوم. هیچ غذایی وجود ندارد. حتی اگر کسی پول داشته باشد، باز هم چیزی در بازار نیست که بشود خرید. ما همه در حال گرسنگی کشیدن هستیم. ما همه در حال مردن هستیم.

#مطالعات_زنان
#فاجعه_انسانی

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

گفت‌وگو با اعضای بعضی از سمن‌ها درباره کمپین مدنی «زندگی علیه جنگ» که بیش از ۱۶۰ سمن به آن پیوسته‌اند

🔻زندگی برای همه جنگ برای هیچ‌کس


🔹کمپین مدنی «زندگی علیه جنگ» ۲۲ تیرماه، با اعلام همبستگی از سوی ۷۰ تشکل اعلام موجودیت کرد و در مدت پنج روز، تعداد تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهادی که به آنها پیوستند به ۱۶۲ تشکل رسیده است. مخاطب آنها نه نهادهای دولتی که سازمان‌های مردم‌نهاد، کنشگران سیاسی، اجتماعی و مردمند.

🔹ژاله شادی‌طلب، استاد دانشگاه و کنشگر اجتماعی که از امضاءکنندگان متن دعوت به همبستگی «زندگی علیه جنگ» است، به «هم‌میهن» می‌گوید آنچه ناکافی به‌نظر می‌رسد اقتدار دولت است: «نیازهای مردم به‌صراحت به اشکال مختلف ابراز شده و دولتمردانی مانند پزشکیان آن را شنیدند اما اقتدار لازم را برای اینکه به نیازهای مردم جواب بدهند، ندارند یا وانمود می‌کنند که ندارند.»

🔹فیروزه صابر، دبیر شبکه کمک و نماینده آن در اقدام جمعی «زندگی علیه جنگ» هم از آرامشی که بر زندگی مردم حاکم نیست، می‌گوید: «این آرامش غیر از نبود جنگ، نیازهای دیگری ازجمله امنیت، آرامش، رفاه، عدالت و آزادی هم دارد که‌ حکومت وظیفه تحقق آن را دارد و باید پاسخگو باشد.» .

🔹پیام روشنفکر، نماینده انجمن جامعه‌شناسی در حرکت مدنی «زندگی علیه جنگ» هم به اجازه تولد ندادن به صداهای مستقل از سوی دولت و سیاسیون معترض است: «انحصارطلبی بوروکراتیک و توهم دانایی که در دولت وجود دارد، تمامیت‌خواهی را شکل می‌دهد که اجازه تولد، صدا یافتن و عمل کردن این بخش مستقل جامعه را نمی‌دهد و همه این موارد کارها را سخت‌تر می‌کند.» دولت و حاکمیت صدای آنها را برنمی‌تابند و این حرف مشترک همه آنهایی است که در قامت جامعه مدنی برای همبستگی قدم جلو گذاشته‌اند. 

🔹بااین‌حال به‌نظر می‌رسد محدودیت‌های جامعه مدنی برای انجام چنین کارهایی عمیق و جدی است. روشنفکر در این باره می‌گوید: «از یک‌سو، روابط جامعه مدنی ایران در درون خودش بسیار محدود است و از سوی‌دیگر، شکل‌گیری همین انجمن‌ها و اتحادیه‌ها بسیار سخت است. به‌طور مثال، اتحادیه انجمن‌های علوم انسانی چندین‌سال طول کشید تا بتواند ثبت شود و فعالیت کند. به همین دلیل تعداد آنها کم و غیرفعال‌اند. آنچه در این حرکت مدنی رخ داده، ارتباط‌سازی بین این اتحادیه‌هاست. ضرورت و خطر جنگ به این ارتباط‌سازی کمک کرد.

🔹ژاله شادی‌طلب معتقد است اختلافات و نارضایتی‌های مردم از حاکمیت به جای خود باقی مانده است: «مردم به چه زبانی باید بگویند رضایت ندارند. اولین‌بار نیست که مردم نشان دادند از این شیوه مملکت‌داری راضی نیستند. در همین انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری 50درصد مردم به پزشکیان رأی ندادند و به روشنی این موضوع را گفتند.» در این سال‌ها، نهادهای مدنی در کمک به مردمی که برخوردار نیستند، بار سنگینی به دوش دارند. 

🔹او از نبود اقتدار در عملکرد ریاست‌جمهوری گلایه می‌کند و آن را عامل اصلی تغییر نکردن عرصه سیاست‌گذاری می‌داند: «به نظر من ما نیاز به یک رئیس‌جمهور مقتدر و صاحب اقتدار داریم. رئیس‌جمهوری که لازم نباشد برای رفع فیلترینگ نظر ۲۵ نفر را جلب کند. ۲۵ نفری که هرکدام از یک سازمان، با یک دیدگاه و با یک رویکرد وارد جلسه شدند و هرکدام منافع گروهی را دنبال می‌کنند.» 

🔹محمدتقی فلاحی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، هم مانند دیگر اعضای تشکل‌های جامعه مدنی بر این باور است که نهادهای مدنی جایگاهی در ساختار رسمی جامعه و حکومت ندارند: «با جامعه مدنی به‌شکل بیگانه و مظنون رفتار می‌شود، برایش جایی دیده نشده و جایگاهی ندارند.» بااین‌حال تجربه او نشان می‌دهد که نمی‌توان به تغییر این نگاه در حاکمیت خوش‌بین بود: «اما با عمومیت‌یافتن این مطالبه و تبدیل آن به یک خواسته اکثریتی، می‌توان امید داشت که با فشار از پایین، حکومت وادار به تغییراتی به‌نفع جامعه و مردم شود.»

ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻وضعیت سلامت پناهندگان افغانستانی ساکن ایران در مقایسه با آلمان: مرور نظام‌مندِ(سیستماتیک)مطالعات تجربی

Health condition of Afghan refugees residing in Iran in comparison to Germany: a systematic review of empirical studies

🔹 زمینه و هدف 
بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سال ۲۰۲۱ موج جدیدی از پناهندگان افغانستانی را به سمت ایران و کشورهای همسایه روانه کرد. ایران در خاورمیانه و آلمان در اروپا دو کشور میزبان اصلی برای بیشترین جمعیت پناهندگان افغانستانی هستند. مطالعات متعددی در هر دو کشور برای بررسی وضعیت سلامت این پناهندگان انجام شده است. این مرور نظام‌مند با هدف شناسایی شباهت‌ها و تفاوت‌های وضعیت سلامت پناهندگان افغانستانی در ایران و آلمان و بررسی شواهد مربوط به وضعیت سلامت و دسترسی به خدمات بهداشتی این گروه
انجام شد.

این مطالعه یک مرور نظام‌مند از مقالات منتشرشده بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ است. پایگاه‌های داده‌ای مانند PubMed، Scopus و Web of Science و همچنین منابع خاکستری (غیررسمی) بررسی شدند. کلمات کلیدی شامل «پناهندگان یا مهاجران افغانستانی»، «سلامت جسمی یا روانی»، «دسترسی یا استفاده از خدمات بهداشتی»، و «ایران یا آلمان» بودند. مطالعاتی انتخاب شدند که به‌طور خاص روی پناهندگان افغانستانی و نتایج سلامت آن‌ها تمرکز داشتند. نتایج در سه حوزه اصلی سلامت جسمی، سلامت روانی، و دسترسی/استفاده از خدمات بهداشتی برای هر دو کشور دسته‌بندی شدند.

🔹 یافته‌ها 
از ۹۲۲ سند استخراج‌شده، ۷۵ مقاله به‌طور کامل بررسی شدند. از این تعداد، ۶۰ مقاله مربوط به وضعیت سلامت پناهندگان افغانستانی در ایران (۴۳ مقاله در حوزه سلامت جسمی، ۶ مقاله در سلامت روانی، ۸ مقاله در دسترسی/استفاده از خدمات بهداشتی، و ۳ مقاله در جنبه‌های متعدد سلامت) و ۱۵ مقاله مربوط به آلمان (۷ مقاله در سلامت جسمی، ۴ مقاله در سلامت روانی، ۲ مقاله در دسترسی/استفاده از خدمات بهداشتی، و ۲ مقاله در جنبه‌های متعدد سلامت) بودند. 

🔸 ایران: تعداد بیشتری از مطالعات کمی و کیفی در ایران انجام شده است. پناهندگان با موانعی مانند دسترسی محدود به خدمات بهداشتی، فقدان بیمه، و تبعیض مواجه هستند. فقر، شرایط زندگی نامناسب، و سواد سلامت پایین باعث مشکلات جسمی و روانی مانند افسردگی و اضطراب شده است. 

🔸 آلمان: مطالعات در آلمان کمتر، عمدتاً کمی، و بیشتر روی گروه‌های متنوع پناهندگان (نه فقط افغانستانی‌ها) متمرکز بودند. پناهندگان افغانستانی در آلمان به خدمات بهداشتی بهتری دسترسی دارند، اما موانع زبانی، تبعیض، و استرس ناشی از فرآیندهای قانونی مهاجرت، سلامت روان آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده است. 

🔹 مقایسه: در ایران، مشکلات اقتصادی و اجتماعی تأثیر بیشتری بر سلامت دارند، در حالی که در آلمان، موانع قانونی و فرهنگی برجسته‌تر هستند.
سلامت روان در هر دو کشور تحت تاثیر عواملی از جمله تبعیض و استرس ناشی از مهاجرت است./شهر زنان

منبع:
https://equityhealthj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12939-023-01832-7

#مطالعات_زنان
#زنان_مهاجر

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

فرهادی‌زاد، نایب‌رئیس کمیته ملی المپیک در گفت‌وگو با «شرق»:
🔻برای حضور زنان در میادین بین‌المللی سختی بسیاری کشیدیم


🔹با اینکه رفع نابرابری میان ورزش زنان و مردان در ایران‌ جزو مواردی است که سال‌هاست مطرح می‌شود و مطالبه ورزشکاران زن است، مهین فرهادی‌زاد، نایب‌رئیس کمیته ملی المپیک و رئیس کمیسیون ورزش و زنان این کمیته، معتقد است‌ تفاوتی وجود ندارد و فدراسیون‌ها به دنبال این هستند که ورزشکاران‌شان بدرخشند تا کارنامه موفقی داشته باشند و امروز زنان و مردان در دستیابی به کرسی‌ها و مدال‌های رنگارنگ دقیقا کار یکسانی را انجام می‌دهند.

🔹مهین فرهادی‌زاد گفت: «بعد از پیروزی انقلاب، ورزش زنان برنامه‌ای برای طراحی لباس‌های مناسب با پوشش اسلامی ورزشکار در میادین بین‌المللی داشت. در جلسات مربوط به ارائه پوشش، در فدراسیون‌های آسیایی و جهانی حضور داشتیم، مسئولان این نهادها را توجیه می‌کردیم و گاهی این جلسات به قدری سخت می‌شد که مثل بسکتبال حدود ۴۰ سال طول کشید. هر‌کدام از رشته‌ها باید مجوز می‌گرفتند تا می‌توانستند در مسابقات شرکت کنند. »

بیشتر بخوانید

#مطالعات_زنان
#ورزش_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻دخترانه‌ترین و خلوت‌ترین کنکور تاریخ

🔹نگاهی به آمارهای نوبت دوم کنکور امسال نشان می‌دهد، طی سال‌های اخیر جمعیت داوطلبان دختری که خواهان تحصیل در رشته‌های دانشگاهی هستند، به‌مراتب از داوطلبان پسر پیشی‌گرفته به طوریکه  64 درصد کل داوطلبان نوبت دوم 1404 را زنان تشکیل داده‌اند.

🔹در پنج نوبت گذشته آزمون سراسری، یعنی از نوبت اول کنکور 1402 تا امروز، امسال سهم داوطلبان زن از همه سال‌ها بیشتر بوده است. به‌طوری‌که این سهم در نوبت دوم کنکور 1402 به 61 درصد و نوبت کنکور سال گذشته به 63 درصد می‌رسید، از سوی دیگر بررسی دهه 90 هم نشان می‌دهد هرچند در تمام آن برهه، باز هم داوطلبان زن نسبت به مردان دست برتر را داشتند، اما در این برتری معمولاً سهم زنان بین 59 تا 60 درصد بوده است.

🔹از سوی دیگر نگاهی به جمعیت داوطلبان نوبت دوم آزمون امسال نشان می‌دهد در مقایسه با پنج دوره گذشته، تعداد شرکت کنندگان در کمترین حد خود قرار دارد. به‌طوری‌که دایره داوطلبان این دوره از کنکور نه‌تنها نسبت به ‌نوبت اول کنکور امسال با کاهش 14 درصدی روبه‌رو بوده، بلکه در مقایسه با سال گذشته کاهش 17 درصدی داشته است.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

فرهیختگان: دخترانه ترین کنکور تاریخ

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 تصاویری غم‌انگیز از قحطی شدید در فلسطین

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻«زهرا خدادادی» رئیس جدید فراکسیون زنان مجلس شد

🔹با برگزاری انتخابات هیات رئیسه فراکسیون زنان مجلس در اجلاسیه دوم، زهرا خدادادی، نماینده ملکان، با رای اعضا به عنوان رئیس این فراکسیون انتخاب شد.

🔹بر این اساس زهرا خدادادی نماینده ملکان به عنوان رئیس فراکسیون زنان انتخاب شد.

🔹فاطمه مقصودی نماینده بروجرد و فاطمه جراره نماینده بندرعباس نواب رئیس، زهرا سعیدی نماینده مبارکه دبیر و سارا فلاحی نماینده ایلام سخنگوی فراکسیون زنان شدند.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻نگاهی به فیلم پیر پسر؛
۳ ساعت و ۱۶ دقیقه پدرسالاری عریان

🔹 فیلم پیر پسر ساخته اکتای براهانی، اثری بسیار ارزشمند، تلخ،نفس‌گیر و سنگین است که تماشای آن توان روحی می‌طلبد. این فیلم، بی‌پرده‌ترین نمایش از ساختار چند هزار ساله‌ خانواده‌ پدرسالار و در نگاهی کلان‌تر،ساختار اجتماعی مردسالار را به تصویر می‌کشد پیر پسر آن‌چه را که جامعه‌شناسان و فعالان زنان سال‌ها کوشیده‌اند در قالب واژه‌ها توصیف کنند، در سه ساعت و شانزده دقیقه با قدرتی خیره‌کننده به نمایش می‌گذارد: پدرسالاری به‌عنوان یکی از نخستین و فراگیرترین ساختارهای قدرت و سلطه، و پیامدهای ویرانگرش در نهاد خانواده و اجتماع.

🔹 در این فیلم، زمان نفس‌گیر می‌شود و ما شاهد تجسمی بصری از هزاران سال سلطه و انقیاد هستیم؛ سلطه‌ای که گاه به شکل خشونت عریان و فیزیکی، و گاه با چهره‌ای نرم، پنهان، و به ظاهر موجه، با هدف استثمار زنان و حتی مردان جوان‌تر و فرودست اعمال می‌شود.

🔹برخی فیلم را بزرگ‌نمایی می‌دانند، چرا که به گفته پیر بوردیو، سلطه‌ مذکر آن‌چنان در ناخودآگاه جمعی ما نهادینه شده که نمی‌توانیم آن را ببینیم و از همین‌رو، هرگاه فیلمی، نوشته‌ای، بیانی و ... این سلطه‌ نادیدنی را پیش چشم‌مان می‌گذارد، به جای پذیرش، به انکارش برمی‌خیزیم.

🔹در پیر پسر می‌بینیم که بنای ناعادلانه و ویران‌گر خانواده‌ پدرسالار، چگونه بر مرگ زنان و تباهی مردان جوان خانواده استوار شده است. خانه‌ای که غلام باستانی، پدرسالار فیلم، از زن اولش غصب کرده، جسد زن دومش را در زیر آن دفن نموده و دو پسرش را در آن به اسارت کشیده است. خانه‌ای که زمانی شکوه داشت، اما حالا در پی لذت‌جویی‌های بیمارگونه‌ی پدر ـ غرق در مواد مخدر، الکل و روابط جنسی متعددـ به ویرانه‌ای بدل شده است. پلیدی‌ای که از دل قدرتی سربرآورده که ساختار خانواده‌ پدرسالار به او داده است.

🔹اما اگر فیلم را در چشم‌اندازی وسیع‌تر بنگریم، می‌بینیم که پدرسالاری وقتی از سطح خانواده فراتر می‌رود، به مردسالاری بدل می‌شود؛ ساختاری کلان که همه‌ عرصه‌های زندگی اجتماعی را در بر می‌گیرد. از ویران خانه غلام باستانی با بازی شگفت‌انگیز حسن پورشیرازی تا خانه کتاب و محفل‌های روشنفکری. تمامی این ساختار بر سلسله مراتب قدرت و سلطه استوار است و بن‌مایه دیکتاتوری را می‌سازد. چنانچه در فیلم بارها پدرسالار با شخصیت‌هایی مانند ترامپ و هیتلر مقایسه می‌شود و پاسخش به درخواست انتخاب آزاد پسرش، سوزاندن موی اوست.

🔹در این نظام، مردانی که نمی‌خواهند در مدار سلطه و سوءاستفاده از زنان عمل کنند، همچون شخصیت «علی» در فیلم با بازی حامد بهداد، متهم می‌شوند که اصلاً «مرد» نیستند و مدام تحقیر می‌شوند. همان‌گونه که ریوان کانل در مفهوم «مردانگی هژمونیک» شرح می‌دهد، مردسالاری نه تنها به سلطه بر زنان، بلکه به تعریف مردانگی مسلط نیز می‌پردازد؛ تعریفی که مردان را مجبور می‌سازد برای آن‌که «مرد واقعی» باشند، برتری خود را نسبت به زنان تثبیت و اعمال کنند. بنابراین، مردان نیز باید هویت خود را در چارچوب همین سلسله‌مراتب جنسیتی بسازند، هویتی که با خشونت، سلطه‌گری و کنترل همراه است، چیزی که شخصیت علی در فیلم، آن را نادرست یافته و حاضر به پذیرش آن نیست.

🔹در چنین جهانی، زنی که می‌خواهد مستقل باشد و زندگی دلخواه خود را بسازد،هر چقدر هم تخصص و توانایی داشته باشد،فرودست، فقیر و نیازمند است و ناگزیر است در چارچوب همین بازی مردسالارانه حرکت کند.او تصور می‌کند می‌تواند این ساختار را فریب دهد، اما سرانجام خود قربانی آن می‌شود.همچون «رعنا» با بازی لیلا حاتمی،که وقتی نخواست به تمنای غلام باستانی تن دهد،مورد تجاوز قرار گرفت،کشته شد و در زیر همان خانه‌ ویران دفن شد.

🔹چه ویران‌سرا و سیاه‌چاله‌ای‌ است پدرسالاری؛و چقدر ما فعالان حوزه‌ی زنان، هر بار که آن را نقد کردیم،با این برچسب مواجه شدیم که «با خانواده مخالفیم».در حالی که مسئله‌ ما مخالفت با نهاد خانواده نیست،بلکه مخالفت با ساختار ناعادلانه‌ی پدرسالار است.ما می‌خواهیم خانواده به نهادی با روابط برابر و فضایی برای رشد همه‌ اعضا تبدیل شود.

🔹اما همان اندیشه‌ای که امروز به دنبال توقیف فیلم پیر پسر است،دهه‌هاست در برابر اصلاح قانون خانواده به نفع برابری زنان و مردان مقاومت کرده؛مانع تصویب قوانین مقابله با خشونت علیه زنان شده،چشمانش را بر آمار تکان‌دهنده‌ خشونت و قتل زنان بسته و حتی پدر را در صورت قتل فرزندانش از مجازات متناسب معاف کرده است.

🔹این اندیشه از زن قدرتمند می‌هراسد، مانع اشتغال و نقش‌آفرینی اجتماعی زنان است و می‌خواهد آنان را در فقر و وابستگی نگه دارد. اما حقیقت این است که سال‌هاست زنانی چون رعنا، و مردانی چون علی،در برابر این ساختار ایستاده‌اند و همان‌گونه که فیلم نوید می‌دهد پایان پدرسالاری و مردسالاری گریزناپذیر است./امتداد

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔹 شهردار منطقه ۸ تهران:

۶ شبانه روز  در میان آوار بمباران دنبال پیکر یاسمن بودیم. او دانشجوی دانشگاه شریف بود؛

پیکر یاسمن کمتر از یک کف دست بود.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻کار بزرگ این زنان

🔸بررسی نتایج درخشان تیم ملی فوتبال زنان ایران و صعودشان به جام‌جهانی در گفت‌‏وگو با مرضیه جعفری و زهرا قنبری


🔹تیم ملی فوتبال زنان ایران بعد از یک دوره ناکامی ۳۰۰ روزه‌ی بدون برد، نه‌تنها به سمت پیروزی بازگشت بلکه با صعودی تاریخی به جام ملت‌های آسیا، افتخار بزرگی از سوی شاگردان مرضیه جعفری کسب شد.

🔹بیش از 12 مسابقه رسمی، تیم ملی زنان از پیروزی در یک مسابقه فوتبال ناکام بودند اما با تغییراتی که سرمربی جدید تیم ملی به همراه دستیارانش اتخاذ کرد، روح تازه‌ای به این تیم تزریق شد تا در کوتاه‌مدت، نتایجی رقم بخورد که حتی خوش‌بین‌ترین طرفدار فوتبال هم پیش‌بینی این اتفاقات را نداشت.

🔹در این گزارش در کنار گفت‌وگو با «مرضیه جعفری» سرمربی تیم ملی زنان و «زهرا قنبری» بازیکن و کاپیتان ارزشمند تیم ملی که در این صعود نیز نقش پررنگی داشت، اتفاقاتی که درنهایت منجر به صعود شد را بررسی کردیم.

🔹تیم ملی فوتبال زنان ایران بیش از یک‌سال از پیروزی در هر رقابتی عاجز بود تا اینکه فدراسیون فوتبال تصمیم گرفت مریم آزمون را برکنار و مرضیه جعفری، را به‌عنوان مربی باتجربه معرفی کند.

🔹او در گفت‌وگو با «هم‌میهن» درخصوص صعود تاریخی و ارزشمند، همچنین اینکه بسیاری او را ناجی تیم ملی می‌دانند، گفت: بچه‌ها را من ۲۱ روز در یک اردو در اختیار داشتم و بعد به‌مدت ۲۰ روز بازیکنان را در اختیار نداشتم. بچه‌ها و سایر اعضای کادر فنی و پزشکی، همگی یکدل بودیم تا برای سربلندی ایران قدم برداریم. باتوجه به داشته‌ها و امکاناتی که داشتیم، تلاش کردیم بدون هیچ بهانه‌ای پیش برویم. من به هیچ عنوان ناجی تیم ملی نبودم، چون ما یک تیمی بودیم که در کنار هم برای موفقیت تلاش کرده بودیم.

🔹زهرا قنبری، کاپیتان تیم ملی ایران، در گفت‌وگو با هم‌میهن می‌گوید در شرایط سختی که وجود داشت تلاش کردیم تا نتایج، درخور نام ایران باشد: «از صعودی که داشتیم بسیار خوشحالیم که شرمنده مردم نشدیم. امیدوارم در استرالیا نیز نماینده شایسته‌ای باشیم و صعود ما به جام جهانی باشد. اردوی زیادی نداشتیم و به‌خاطر شرایط جنگی، اردوی ما لغو شد اما مجموعه فوتبال توانست با یکدلی خاص، صعود ارزشمندی را جشن بگیرد.»

ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 بی عدالتی ها علیه زنان هم چنان در اقتصادهای مختلف دنیا جاری است

🔹 انتشار گزارش 2025 وضعیت جهانی شکاف جنسیتی بار دیگر این واقعیت را برجسته کرد که در اقتصادهای مختلف دنیا هنوز بی عدالتی در حوزه زنان زیاد است و هیچ جامعه ای نتوانسته به وضعیت مطلوب نائل آید.

🔹 گزارش جهانی شکاف جنسیتی منتشره از سوی مجمع جهانی اقتصاد، هر سال وضعیت کنونی و روند تغییر برابری جنسیتی را در چهار جنبه کلیدی ارزیابی و مقایسه می‌کند: مشارکت و فرصت‌های اقتصادی، دستاوردهای آموزشی، سلامت و بقا، و توانمندسازی سیاسی.

🔹 مجمع یاد شده مدعی است از زمان شروع گزارش مزبور در سال ۲۰۰۶، این ارزیابی به‌عنوان قدیمی‌ترین مستندی شناخته می‌شود که روند پیشرفت کشورهای مختلف در کاهش شکاف‌ها در حوزه های چهارگانه فوق را در طول زمان بررسی می‌کند.

لینک گزارش:

https://reports.weforum.org/docs/WEF_GGGR_2025.pdf
@IHRCIRAN

#مطالعات_زنان
#شکاف_جنسیتی

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻یونیسف: غزه به گورستان کودکان تبدیل شده

سخنگوی منطقه‌ای یونیسف:

🔹به‌دلیل بی‌اعتنایی جامعه جهانی، غزه حالا گورستانی برای کودکان شده است.

🔹اسرائیل، عامل اصلی فاجعه انسانی است.

🔹محاصره و ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه، مرگ‌ومیر را در غزه به اوج رسانده است./ایسنا

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

اعتماد:
ملی پوش فوتبال زنان در گفت وگو با اعتماد: دوست داشتم بازی صعودمان پخش می شد

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

#زنان در صفحه اول روزنامه های امروز
#دو شنبه_۳۰_تیر_ماه_۱۴۰۴
#21july
                                                          
#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔹 مژگان ایلانلو، فعال مدنی، در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی: بسیاری فکر می‌کنند رضاخان با کشف حجاب می‌خواست مسیری را برای پیشرفت زنان باز کند، اما این اقدام با زور و اجبار انجام شد، بی‌توجه به اینکه آیا زنان واقعاً چنین خواسته‌ای داشتند یا نه. در آن زمان نه به زنان حق رأی داده شد و نه در زمینه قوانین مربوط به حقوق زنان هیچ اقدامی صورت گرفت.

در دوره پهلوی دوم نیز، زنان بیش از پیش به ابزاری برای بهره‌کشی جنسی تبدیل شدند؛ به‌ویژه در سینما، جایی که بسیاری از نقش‌های زنانه به کار در فاحشه‌خانه‌ها و موقعیت‌های تحقیرآمیز محدود می‌شد.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 جام ملت‌های فوتبال بانوان – اردن | جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند

🔹 سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان گفت: این صعود پایان راه نیست؛ بلکه آغاز یک فصل تازه است.

🔹 تیم ملی فوتبال بانوان کشورمان با نمایشی شایسته، مقتدرانه و با تمام توان موفق شد به جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ به میزبانی استرالیا صعود کند؛ اتفاقی که برگ جدیدی در تاریخ فوتبال بانوان کشور رقم زد. پس از این موفقیت بزرگ، مرضیه جعفری، سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان، در گفت‌وگو با سایت رسمی فدراسیون فوتبال، ضمن ابراز خوشحالی از این صعود گفت: واقعا خوشحالم که توانستیم دل مردم ایران را شاد کنیم. صعود به جام ملت‌های آسیا اتفاقی ساده نبود. ما با شرایط دشوار، اردوهای فشرده، محدودیت‌های تدارکاتی و فشار روانی زیادی وارد مسابقات شدیم، اما بازیکنانم با تمام وجود جنگیدند و فراتر از انتظار ظاهر شدند.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 دختران ایران کاری کردند کارستان؛ صعود دختران فوتبال به جام ملت‌ها

🔹 تیم ملی فوتبال زنان ایران با پیروزی دو بر یک مقابل اردن به جام ملت‌های زنان آسیا صعود کرد.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻وقوع قتل خانوادگی در خرم‌آباد

سرهنگ ملکشاهی، فرمانده انتظامی شهرستان خرم‌آباد:

🔹بامداد امروز متاسفانه یک فقره قتل خانوادگی در یکی از محله‌های شهر خرم‌آباد به وقوع پیوسته است.

🔹در این حادثه فردی با هویت معلوم، در پی یک اقدام، همسر و ۲ فرزند خود را به قتل رسانده و اقدام به خودکشی نموده که اقدام به خودکشی فرد مذکور نافرجام مانده و وی در حال حاضر تحت مراقبت قرار دارد.

🔹موضوع با جدیت از طریق پلیس آگاهی در حال بررسی و رسیدگی است.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

🔻 ۲۸ تیر
روز سیمین بهبهانی شاعر غزل‌سرا است. سیمین بهبهانی در ۲۸ تیر ۱۳۰۶ در تهران به دنیا آمد. او در شعرهایش به مسائل اجتماعی از جمله حقوق زنان توجه ویژه‌ای داشت. سیمین بهبهانی بیش از ۶۰۰ غزل سروده که در ۲۰ کتاب منتشر شده‌اند. او ۲۸ مرداد ۹۳ درگذشت

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…

مطالعات زنان

گفت‌وگو با «آذین سعیدی‌نسب» درباره چالش‌هایی که زنان در حوزه حفاظت با آن مواجه‌اند

🔻کار زنان در حوزه گوشتخواران هنوز تعجب‌آور است
✍ فاطمه باباخانی

🔹موشک‌ها که به تهران رسیدند و آوار را بر سر ساکنان بخش‌هایی از تهران ریختند، اولویت‌ رسانه‌ها را تغییر دادند. در شرایط جنگی پرداختن به مقوله زنان حفاظتگر و چالش‌هایی که در کارشان با آن مواجه‌اند، نه دیده می‌شد و نه حتی مسئله حفاظتگران بود. گرچه در زمانه آتش‌بس هستیم اما دوباره چهارشنبه‌ها، سراغ زنان حفاظتگر می‌رویم تا یادمان نرود این جامعه گره‌های زیادی دارد که باید گشوده شود. در این گفت‌وگو با «آذین سعیدی‌نسب» از حفاظتگران نسل جدید که در زمینه گوشتخواران فعالیت می‌‌کند‌، صحبت کردیم. او در این گفت‌وگو چالش‌هایی را که زنان در این عرصه به صرف جنسیتشان با آن مواجه‌اند، برشمرد و مهاجرت را بخشی از مراحل زندگی نسل جدید دانست؛ مدرسه، دانشگاه، کار و مهاجرت. «دلم می‌خواهد بدانم زندگی و کار در جایی که به صرف جنسیت تو را از ابتدا کنار نمی‌گذارند، چه حسی دارد. »

متن کامل گزارش:
https://payamema.ir/payam/135548

#مطالعات_زنان

@womenstudies

Читать полностью…
Subscribe to a channel