کانالی برای آشنایی با بحران آب، چالشها و راهکارها🌊 دارای کد شامد و ثبت رسمی http://t.me/itdmcbot?start=water_bio هرگونه كپي داراي پيگرد قانوني ميباشد. آیدي ادمین @Akhatami209
📌 هشدار جدی آب!
کارتونیست: محمدرضا ثقفی
کانال آب
@water_bio
.🔶 وضعیت آب پشت سدهای تهران در ۵۷ سال گذشته سابقه نداشته است/ موقعیت قرمز خشکسالی + نمودار
🔸 بحران کمآبی دیگر نه یک هشدار زیستمحیطی دوردست، بلکه واقعیتی نزدیک برای پایتخت ایران است. به گزارش رکنا، ذخایر سدهای تهران ممکن است بین شهریور تا آذر به نقطهای برسند که تأمین آب شرب را در موقعیت قرمز برساند. در شرایطی که بارشها کمتر از حد نرمال، دما رو به افزایش، و مصرف بیرویه ادامه دارد، مینا نیکزاد، کارشناس آب، تأکید میکند که ادامه این مسیر بدون آموزش عمومی، تغییر الگوی مصرف و اقدام فوری، کشور را با وضعیتی روبهرو میکند که در ۵۷ سال گذشته بیسابقه بوده است
کانال آب
@water_bio
هشدار کارشناسان: افت فشار آب، مصرف را افزایش میدهد
🔹وزارت نیرو درحالی از افت فشار آب خبر میدهد که کارشناسان این شیوه را بیتاثیر در کاهش مصرف آب میدانند.
🔹وزیر نیرو معتقد است که با اجرای سیاست افت فشار، میزان هدررفت آب کاهش پیدا میکند. این در حالی است که سعیدی، کارشناس منابع آب، میگوید: «مطالعات نشان میدهد مردم در زمان افت فشار به ذخیرهسازی آب روی میآورند و عمدهٔ آب ذخیرهشده نیز هدر میرود.»
🔹کارشناسان معتقدند که راهکار کوتاهمدت برای حل مسئله آب، استفاده از سیاست پاداش صرفهجویی است؛ سیاستی که وزارت نیرو تجربهٔ موفقی از آن در مدیریت تأمین انرژی داشته و تکرار آن در بخش آب میتواند اثربخشتر از تصمیمات فعلی باشد.
🔹همچنین تسریع در پروژههای زیرساختی و تحویل به موقع آنها، از جمله خط انتقال آب سد طالقان به تهران میتواند از بحرانیترشدن شرایط بکاهد./فارس
کانال آب
@water_bio
خشکسالی دامنگیر تهران شد؛ کاهش حداکثری فشار یا قطعی آب؟
🔺از اواسط تیر ماه پایتختنشینان از قطعیهای مکرر آب خبر می دهند؛ این در حالی است که آبفای تهران قطعی آب را بدون اطلاع قبلی رد میکند و میگوید آنچه اتفاق افتاده کاهش حداکثری فشار آب است.
🔺آب جیره بندی شده است؟ این سوال مستمر مشترکان تهرانی است که مسئولین امر زیر بار آن نمیروند در حالی که اسفند ماه سال گذشته حسام خسروی معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفای تهران در گفتگویی با خبرنگار مهر از احتمال جیره بندی شدن آب در تابستان سخن به میان آورد و در توضیح آن گفت: جیره بندی آب در دو حالت اتفاق میافتد یکی شرایط بسیار دشوار و نبود نزولات آسمانی و دیگری عدم همکاری مردم.
🔺خسروی با اشاره به محدودیتی که در تولید وجود دارد، اضافه کرد: با توجه به محدودیتی که در تولید وجود دارد همشهریان باید با مدیریت مصرف مانند سالهای گذشته کمک کنند تا از جیره بندی آب جلوگیری شود. ما سعی میکنیم که این اتفاق نیفتد زیرا صدمات فراوانی را به شبکه وارد میکند. ما به دنبال آن هستیم که با حداقل آبی که در شهر وجود دارد این دوران را طی کنیم که مستلزم همکاری مردم است.
🔺بسیاری از مشترکان تهرانی در مواجه به قطعی آب که آبفای تهران آن را ناشی از کاهش فشار آب میداند میگویند در این شرایط چه باید کرد، محسن اردکانی مدیر عامل آبفای تهران در پاسخ به این سوال به خبرنگار مهر گفت: مشترکانی که پمپ و مخزن ندارند طی روزهای اخیر اعتراض داشتند و با مراجعه فیزیکی و انجام گرفتن برسیهای موجود این مشترکان فاقد پمپ و مخزن بودند. پیشنهاد میشود با توجه به وضعیت آبی کشور اقدام به تهیه پمپ و مخزن کنند زیرا در روزهای پیش رو با مشکل مواجه میشوند.
🔺به گزارش خبرنگار مهر، در شرایطی که وزیر نیرو نسبت به خشکی سدها یکی پس از دیگری هشدار داده است و ذخایر سدها ی تهران به ۱۴ درصد میرسد و حتی سخنگوی دولت تعطیلی اول مرداد را یکی از راههای علاج بخشی بحران آب دانسته است، جایی دیگر برای مدیریت منابع آبی نمانده و یکی از راههای برون رفت از وضعیت فعلی مدیریت ۳۰ درصدی مصرف آب که میتواند با رفتار صحیح پایتختنشینان و مدیریت مصرف این دوره سخت آبی را پشت سر بگذاریم./مهر
کانال آب
@water_bio
کارون دیگر توان برداشت از سرشاخهها را ندارد
استاندار خوزستان نسبت به تداوم برداشت آب از رودخانه کارون هشدار داد و خواستار بازنگری در سیاستهای انتقال آب از سرشاخههای این رودخانه شد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، سیدمحمدرضا موالیزاده در سیودومین نشست کارگروه ملی سازگاری با کمآبی که روز سهشنبه (۳۱ تیر ۱۴۰۴) به ریاست علیاکبر علیآبادیT وزیر نیرو و با حضور جمعی از مقامهای ملی برگزار شد، ضمن اشاره به اهمیت راهبردی رودخانه کارون برای معیشت، کشاورزی و محیط زیست خوزستان، اظهار کرد: کارون دیگر توان برداشت از بالادست را ندارد. این رود که زمانی پرآبترین رود کشور بود، امروز به دلیل برداشتهای مکرر، سدسازیهای متعدد و بیرویه و بیتوجهی به ظرفیت محیطزیستی، دچار افت جدی شده است.
وی با بیان اینکه رودخانه کارون بخشی جداییناپذیر از هویت تاریخی و اجتماعی استان خوزستان است، افزود: ادامه این روند میتواند آثار جبرانناپذیری بر پایداری منابع طبیعی، مهاجرتهای اجباری و بحرانهای اجتماعی در جنوب کشور برجای بگذارد.
به نقل از استانداری خوزستان، موالیزاده با اشاره به طرح سد ماندگان و همچنین وضعیت بحرانی رودخانههای کرخه و مارون، خواستار بررسی جامع آثار طرحهای توسعه منابع آب در بالادست و لحاظ کردن منافع استانهای پاییندست در تصمیمگیریها شد.
در این نشست که بیش از چهار ساعت طول کشید، نمایندگان دستگاههای اجرایی، وزارتخانهها و کارشناسان حوزه آب نیز به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود درباره راهکارهای بهینهسازی مدیریت منابع آبی کشور پرداختند.
نشستهای کارگروه ملی سازگاری با کمآبی با هدف هماهنگی و تصمیمگیری در زمینه مدیریت پایدار منابع آب، کاهش تنشهای آبی و بررسی وضعیت حوضههای بحرانی کشور برگزار میشود.
کانال آب
@water_bio
⚠️متوجه شدین چی شد؟
🔺یه جماعت کشاورز عادی هستن
تو منطقه پارسآباد سمت اردبیل
🔺️۱۶۰۰ هکتار کشاورزی هندوانه کردن
حدود ۱۸ میــلـیـون متر مکعب آب مصرف کردن...
یعنی
🔺️فقط اون جماعت کشاورز معمولی هرسال اندازە مصرف کل مردم یک شهر آب مصرف میکنند
که این هندونههای داخل فیلم رو بفروشن.../مستقل انلاین
کانال آب
@water_bio
کلید کاهش تنش آبی تهران در دست شهردار
▪️ خاک خوردن تفاهمنامهای ۵ ساله
🔹پنجسال پیش تفاهمنامهای بین وزارت نیرو و شهرداری تهران بر اساس قانون هوای پاک بهامضا رسید تا به موجب آن، استفاده از منابع آبهای زیرزمینی برای آبیاری فضای سبز در تهران تا سال ۱۴۱۰ به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و منبع اصلی تأمین آبیاری تهران پساب تصفیه خانه ها شود.
🔹 ۷۰۰ چاه در اختیار شهرداری تهران است که برای آبیاری فضای سبز شهری از آنها استفاده میکند، اینچاهها میتوانند در این روزهای پرتنش، به کمک تأمین آب شرب تهران بیایند و شهرداری بهجای آن پساب دریافت کند.
🔹استفاده از ظرفیت تأمین آب این چاهها از معدود راهکارهای سریعالبازدهای است که برای کاهش تنش آبی تهران و جلوگیری از قطع آب در مناطق مختلف این کلانشهر میتوان مورد توجه قرار داد.
tn.ai/3359831
کانال آب
@water_bio
✅تهران دیگر آب ندارد؛ این زنگ خطر نیست ناقوس بیآبی است/ وقتی فاجعه آبی همدان در سال ۱۴۰۱ درس عبرت نشد
✍🏻اقتصاد۲۴: تهران، پایتخت ایران با بیش از ۱۰ میلیون نفر جمعیت، این روزها با بحرانی بیسابقه در حوزه منابع آب مواجه است. کمآبی شدید، افت شدید ذخایر سدهای تامینکننده آب شهر و افزایش دمای بیسابقه، تهران را به سمت یک بحران تمامعیار آبی سوق داده است.
🔹به نظر میرسد که روز یکشنبه ۲۹ تیر بحران آبی به اوج رسید و ایران درگیر یکی از شدیدترین کمبودهای منابع آبی بهویژه در استانهای خشک جنوب کشور شده است. عوامل این بحران، را میتوان ترکیبی از مدیریت نادرست، برداشت بیرویه از منابع زیرزمینی و تشدید تأثیرات تغییرات اقلیمی دانست.
🔹روز شنبه سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد که ایران در حال تجربه داغترین هفته سال است و دما در برخی مناطق به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد رسیده است. در همین روز مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، گفت که «مردم باید در مصرف آب صرفهجویی کنند تا از افت فشار آب جلوگیری شود.»
🔹مساله این است که وضعیت آب اکنون در پایتخت چنان بحرانی است که بدون تردید باید مردم دست به صرفه جویی گسترده و سنگین بزنند، اما آیا این صرفه جویی مشکل را به تنهایی حل میکند؟
🔹به گزارش اقتصاد ۲۴، در روزهای اخیر، مقامات در استانهای مختلف ایران درخواستهای مشابهی را مکرر مطرح کردهاند. شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز در بیانیهای از شهروندان خواسته است که مصرف خود را حداقل ۲۰ درصد کاهش دهند تا بخشی از بار کمبودها کاهش یابد.
🔹مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری نیز روز یکشنبه در نشست هماندیشی دولت با دانشگاهیان، مشکل کمآبی را مسالهای «بنیادی و وابسته به شرایط منطقهای» دانست و تأکید کرد «هر منطقه با توجه به اقلیم و جغرافیای خاص خود شرایط منحصربهفردی دارد و راهحلها باید بر اساس ویژگیهای محلی و بومی آن تدوین شوند.»
🔹پس از این اظهارات بود که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت اعلام کرد که کل استان تهران روز اول مرداد با هدف «صرفهجویی در آب و برق» تعطیل خواهد بود.
🔹این شرایط در حالی است که اکنون بررسی تازه از وضعیت سدهای تهران نشان میدهد که ذخایر آبی این استان به شکلی نگرانکننده کاهش یافتهاند. سد امیرکبیر تنها ۳۸ درصد پرشدگی دارد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۸ درصد کاهش حجم آب را تجربه کرده است.
🔹به گزارش اقتصاد ۲۴، وضعیت در سد لار حتی بحرانیتر است؛ این سد تنها ۷ درصد از ظرفیت خود را در اختیار دارد و منابع آن نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افت حجم را نشان میدهد.
🔹سدهای لتیان و ماملو نیز در شرایط هشدار قرار دارند. هر دو سد با ۲۰ درصد پرشدگی نسبت به سال گذشته ۴۷ درصد کاهش ذخایر آبی داشتهاند.
🔹هم چنین بنا به بیانیه شرکت آب و فاضلاب استان تهران سد طالقان در میان سدهای اصلی استان تهران وضعیت بهنسبت بهتری دارد، اما همچنان با ۵۳ درصد پرشدگی، نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد عقبماندگی ثبت کرده است.
🔸متن کامل
کانال آب
@water_bio
🎥 محمد درویش، کارشناس ارشد محیط زیست:
در گیلان با کمبود آب مواجه شدهایم، چرا؟ میگویند پول نداریم
یک عدهای نفعشان در این است که این سیستم بد عمل کند./پادکست چراز
کانال آب
@water_bio
چگونه میتوان از فروپاشی کامل منابع آبی جلوگیری کرد؟
🔹در حال حاضر ایران به دلیل ترکیبی از عوامل طبیعی مانند کمبود بارش و تغییرات آبهوایی و عوامل انسانی مانند مدیریت ناکارآمد و بهرهبرداری بیش از حد از منابع آبی دچار بحران کمبود آب شده است. در روزهای گذشته بسیاری از شهروندان ساکن در مناطق مختلف استان تهران و البرز با افت فشار و قطعی آب مواجه شدهاند.
🔹در چنین شرایطی نهادهای رسمی اعلام کردند که کاهش بارشهای استان تهران در 60 سال اخیر بیسابقه بوده و سدهای تامین کننده آب تهران در پایینترین وضعیت خود قرار دارند؛ بنابراین موثرترین راهکار برای سازگاری با شرایط فعلی مدیریت مصرف و کاهش حداقل 20 درصدی در مصارف مشترکان است.
🔹سیاستگذاریهای دولت در دهههای گذشته در مصرف بیرویه آب، کشاورزی نامناسب و برداشت بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی موثر بوده و باید اقداماتی فوری از سوی دولت برای عبور از بحران فعلی صورت بگیرد.
🔹 کارشناسان معتقدند که ایجاد محدودیتهای مصرف به صورت برنامهریزی شده، ایجاد کمپینهای آگاهی بخشی با هدف کاهش مصرف آب در بخش خانگی، اولویتبندی مصارف برای تامین آب آشامیدنی در بخشهای حیاتی، تعمیر زیرساختها برای جلوگیری از اتلاف منابع آب و در نهایت شناسایی و تعطیلی چاههای غیرقانونی از جمله مهمترین اقدامات موردنیاز کوتاه مدت برای عبور از شرایط فعلی است.
متن کامل
کانال آب
@water_bio
🟠 پزشکیان: فرونشست ۴۰ سانتیمتری در برخی مناطق فاجعه است/ وارث بسیاری از ناترازیهای گذشته هستیم
▫️رئیسجمهور در دیدار با جمعی از اعضای جبهه اصلاحات ایران:
🔸از روز نخست ورود به دولت، درباره موضوع انتقال پایتخت پیشنهاداتی مطرح کردیم اما برخی به جای توجه به واقعیتها، شروع به انتقاد از مواضع دولت کردند، در حالی که از نظر علمی و کارشناسی امکان ادامه بقای تهران بهعنوان پایتخت وجود ندارد.
🔸امروز دولت وارث بسیاری از ناترازیهای گذشته است و در بسیاری از زمینهها با مشکل مواجه هستیم. برخی از سیاستهای محدودکننده فعلی ناشی از این ناترازیهاست.
🔸تعطیلیهای اجباری در برخی موارد به این دلیل است که مردم با صرفهجویی بیشتر، به عبور از بحران کمآبی کمک کنند.
🔸بر اساس گزارشهای کارشناسی، فرونشست زمین در برخی مناطق به ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر در سال رسیده و این یک فاجعه بزرگ برای کشور محسوب میشود.
کانال آب
@water_bio
⭕️ مصرف آب برای تولید هر کیلو هندوانه بسته به روش کشت و شرایط محیطی متفاوت است، اما به طور میانگین حدود 250 تا 300 لیتر آب برای تولید هر کیلوگرم هندوانه نیاز است.
🔸۳۰۰ لیتر آب برای هر کیلو هندوانه!
🔸هندوانه را مگر کیلویی چند میفروشی آقای کشاورز؟ آقایان مسئول خائن در جهاد کشاورزی چرا جلوی این قبیل کشتها را توسط بی عقلهایی که آخرش هم سر فصل فروش هندوانهشان را از عصبانیت به زمین میکوبند و میگویند ارزش فروش ندارد و ارزان است و خوراک دام میکنند نمیگیرید!؟/ احزاب
کانال آب
@water_bio
🟠گرمای این روزهای کشور غیرعادی است؟
▫️صادق ضیاییان، رییس مرکز ملی پیشبینی وضع هوای سازمان هواشناسی:
🔸بر مبنای بحث گرمایش جهانی و تغییر اقلیم ما هرسال گرمای بیشتری را تجربه میکنیم. این روند در کشور ما دو برابر متوسط جهانی است. در واقع نه کشور ما بلکه در منطقه ما، منطقه ما نیمه خشک و خشکی از نظر اقلیمی است.
🔸اغلب دماهایی که این روزها تجربه میکنیم، در دهک بالای آماری قرار دارد.
کانال آب
@water_bio
⚠️تهران، مصرفِ سه برابر بیشتر از میانگین جهانی
صادق الحسینی مشاور اقتصادی:
🔺️هر تهرانی سه برابر میانگین جهان آب شرب مصرف میکند پس مشکل مصرف بخش کشاورزی نیست!
🔺️مشکل واقعی، مداخله دولت در قیمتگذاری آبه که متعلق به همه مردمه ولی دولت ترجیح داده به پرمصرفها و استخردارها یارانه بیشتر بدهد!
🔺️مشکل تصفیه آب شرب هم نیست! مافیای پیمانکاران از شیرین کردن آب رفتهاند سراغ تصفیه!
🔺️ایران بیش از متوسط جهان در حال تصفیه آب شرب است!
🔺️دست بکشید از این مافیابازیها! منابع آب شرب متعلق به همه مردم بصورت مساوی است.
🔺️هرکس صرفهجویی میکند باید منتفع شود و هرکس بیشتر مصرف میکند باید پولش را بدهد.
🔺️هیچ راهی جز درست شدن قیمت آن هم در بازار و نه با مداخله دولت در بازار آب و انرژی نداریم.
🔺️رویه غلط فعلی نابودی ایران است!/مستقل آنلاین
کانال آب
@water_bio
⚠️آدرس غلط ندهید!
🔺️اکانت دیدگاههای احسان: این ماجرای کولر آبی من رو یاد لامپهای کم مصرف انداخت، تا ۱۰،۱۲ سال پیش بیشتر خانههای ایران پر بود از لامپهای رشتهای ۱۰۰ وات و مهتابیهای پرمصرف. اما الان بیش از ۹۰٪ بازار لامپ ایران در اختیار لامپهای کممصرف و LED هست.
🔺️ممنوعیت تولید و واردات لامپهای پرمصرف از سال ۱۳۹۳ اجرا شد و طرحهای تعویض لامپ، روشنایی کشور رو متحول کرد. حتی در روشنایی معابر، طرح جایگزینی ۹ میلیون چراغ پرمصرف با LED کلید خورد که کاهش محسوس مصرف برق رو در پی داشت.
🔺️ولی با وجود این تحولات مثبت، هر سال با شدت بیشتر از سال قبل با کسری برق، هشدار مصرف و خاموشی مواجهیم! مشکل واقعا کجاست؟ وقتی روشنایی تا این حد بهینه شده ولی همچنان تعادل بار در شبکه برق کشور مختل میشه، یعنی یا ظرفیت تولید و زیرساختهای انتقال و توزیع متناسب با رشد تقاضا توسعه پیدا نکردن، یا سایر مصارف کنترلنشده باقی موندن.
🔺️مردم رو مقصر دونستن آدرس غلط دادن هست.
کانال آب
@water_bio
📌نماینده مجلس: قطع برق و آب مانند گاز نیست که بگوییم مردم لباس گرم بپوشند / مردم مقصر نیستند
مجتبی یوسفی، نماینده مجلس:
🔸اکنون شاهدیم که در استانهای جنوبی و گرم مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه، ایلام، کرمان و ... که دمای ۵۰ درجه و بعضی رطوبت بالای ۹۰ درصد دارند، هنگام ظهر برق قطع میشود.
🔺در برخی مناطق با قطع برق، آب هم قطع میشود. مردم چه باید بکنند؟ این اتفاق مشابه قطع گاز در فصل سرما نیست که بگوییم اگر وسایل گرمایشی وجود نداشت، مردم از لباس و پوشش گرم استفاده کنند؛ در دما و رطوبت بالا، یک خانواده برای نوزاد خود چه اقدامی میتواند انجام دهد؟ گلهمندیم و از سال گذشته نسبت به این موضوع تذکر دادهایم. مقصر این وضعیت مردم نیستند. اینها به خاطر سوءمدیریت است.
🔸ما همیشه تاکید کردهایم که به آقای علیآبادی کمک میکنیم، اما چنانچه وضعیت تغییر نکند، به خاطر مردم از ابزارهای نظارتی خود حتما استفاده میکنیم.| اصلاحات نیوز
کانال آب
@water_bio
🎥 میانآبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس: میزان مصرف آبِ کولرهای آبی بهاندازۀ نصف مصرف آب شرب کشور است
🔹از ۹ میلیارد مترمکعب آب شربِ کشور حدود ۱.۴ میلیارد مترمکعب مصرف میشود و بقیۀ آن به شبکۀ فاضلاب برمیگردد.
🔹طبق محاسبات پژوهشکدۀ مطالعات فناوری ریاستجمهوری، میزان مصرف آب کولرهای آبی در کشور ۷۰۰ میلیون متر مکعب است؛ یعنی به اندازۀ نصف آب شرب مصرفی کشور.
کانال آب
@water_bio
تهران درحال تبدیل به شهر بیپناه است؛ قطعی آب نتیجه توسعه ناپایدار است
وزیر راه و شهرسازی:
🔺تهران به دلیل بیتوجهی به طرحهای کلان و تمرکززدایی، در حال تبدیل به شهری بیپناه است، قطعی آب نیز نتیجه توسعههای ناپایدار سالهای گذشته است.
🔺هر جا بخش خصوصی سهم بیشتری در سرمایهگذاری داشته، پروژهها پایدارتر، خدمات بهتر و خروجی مؤثرتری برای مردم داشتهاند، نه فقط در حوزه راه بلکه در تمام بخشها.
🔗 mehrnews.com/x38B4R
کانال آب
@water_bio
دریاچه ارومیه قطعاً احیا خواهد شد
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه برای همه مهم است و مهمترین مأموریت ما، اجرای برنامههای احیای آن است.
به گزارش خبرگزاری مهر، رضا رحمانی شامگاه سه شنبه در جلسه استانی کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، با اشاره به اینکه تاکنون ۲۷ تصمیم در ستاد احیای دریاچه اتخاذ شده است، افزود: از راهکارهای دانشگاهیان، شرکتهای دانشبنیان و متخصصان برای نجات دریاچه ارومیه استقبال میکنیم و بهطور جدی متعهد هستیم که این دریاچه احیا شود.
وی در ادامه انتقال آب از کانیسیب را یکی از اقدامات مهم در روند احیای دریاچه ارومیه دانسته و خاطرنشان کرد: همه دستگاهها باید به میدان بیایند و اگر امروز دریاچه ارومیه به این وضعیت رسیده، همه ما مسئول هستیم.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه نمیتوان از یک سو باغات را روزبهروز توسعه داد و از سوی دیگر به فکر احیای دریاچه ارومیه بود، افزود: امروز باید بدانیم دلسوزترین افراد برای دریاچه ارومیه، مردم همین مناطق اطراف دریاچه هستند.
رحمانی همچنین با تاکید بر اینکه دریاچه ارومیه نباید به ابزاری برای ضربهزدن به نظام و دولت تبدیل شود، اضافه کرد: همه باید بدون توجه به جنجالآفرینیها، توان خود را برای بهبود اوضاع دریاچه ارومیه بسیج کنیم.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به لزوم توقف گسترش بیرویه باغات در آذربایجانغربی و شرقی، اصلاح شیوههای آبیاری و کشاورزی، و مدیریت پایدار منابع آبی در حوضه دریاچه نیز اشاره کرده و افزود: لایروبی رودخانههای منتهی به دریاچه ارومیه برای تسهیل انتقال آب باید تا پایان شهریور به اتمام برسد.
استاندار آذربایجان غربی ضمن هشدار نسبت به تأثیر چاههای غیرمجاز در خشکشدن دریاچه ارومیه، افزود: فارغ از حاشیهسازیها و جنجالآفرینیها، ما باید کار خود را با عزم جدی دنبال کنیم چرا که دریاچه ارومیه قطعاً احیا خواهد شد.
کانال آب
@water_bio
🔻پزشکیان در جلسه ویژه هیئت دولت با موضوع بحران کمآبی؛
🚨 آمار گواه آن است اقدامات انجام شده تاثیری در بهبود وضعیت آب نداشته و باید تدبیر عاجلی کنیم
🔸رئیسجمهور در واکنش به گزارش ارائه شده در جلسه امروز دولت که منحنی کاهش ذخایر آب کشور طی دهههای اخیر را نشان میداد، گفت: در طول دهههای اخیر بارها نسبت به بحران آب گزارشهای هشدارآمیز آمده و بر اساس آن با هزینههای فراوان اقدامات زیادی انجام شده، اما منحنیها نشان میدهد که هیچ کدام از این اقدامات تاثیر چندانی نداشته و لازم است در اینباره جدیتر بیندیشیم و اقدام عاجلی انجام دهیم. ۱۴۰۴/۰۴/۳۱
کانال آب
@water_bio
📊 مصرف آب کولر آبی چقدر است؟
▪️براساس اعلام شرکت آب و فاضلاب استان تهران در سال ۱۴۰۰، هر کولر آبی در شبانه روز به صورت متوسط ۳۰۰ لیتر آب مصرف میکند.
▪️۳۰۰ لیتر آب معادل حجم سه بشکه متوسط است یا حدود ۱۵۰ بطری بزرگ ۲۰ لیتری. همچنین، هر لیتر آب حدود ۱ کیلوگرم وزن دارد، بنابراین ۳۰۰ لیتر آب برابر با ۳۰۰ کیلوگرم میشود.
▪️یا به عبارت دیگر، یک وان حمام متوسط معمولاً حدود ۱۵۰ لیتر گنجایش دارد. پس ۳۰۰ لیتر تقریباً دو وان پر آب میشود.| تجارتنیوز
https://tejaratnews.com/?p=1050228
کانال آب
@water_bio
⚠️یکی دیگر از پیشبینیهای عستاد رائفیپور
دوره ۳۰ ساله خشکسالی ایران تمام شد
کانال آب
@water_bio
آمارسدها یک دریاچه_اورمیه و این همه مدعی
تعجب نکنید این لیست آمار سدهای دنیا نیست فقط در حوزه دریاچه اورمیه این همه سد احداث شده:
فهرست سدهای بهره برداری شده حوضه اصلی اورمیه
1- سد پارام
استان: آذربایجان شرقی
2- سد چوغان (جوقان)
استان: آذربایجان شرقی
3- سد آمند تبریز
استان: آذربایجان شرقی
4- سد اردلان
استان: آذربایجان شرقی
5- سد تاجیار
استان: آذربایجان شرقی
6- سد تیل
استان: آذربایجان شرقی
7- سد حسنلو
استان: آذربایجان غربی
8- سد ده گرچی اشنوشه
استان: آذربایجان غربی
9- سد زولا
استان: آذربایجان غربی
10- سد ساروق (گوگردچی)
استان: آذربایجان غربی
11- سد شهرچائی
استان: آذربایجان غربی
12- سد علویان
استان: آذربایجان غربی
13- سد شهید کاظمی بوکان
استان: آذربایجان غربی
14- سد قاضی کن
استان: آذربایجان شرقی
15- سد قلعه چای عجبشیر
استان: آذربایجان شرقی
16- سد قوریچای قوشاچای (میان دوآب)
استان: آذربایجان غربی
17- سد قیصرق
استان: آذربایجان شرقی
18- سد کردکندی
استان: آذربایجان شرقی
19- سد مقصود
استان: آذربایجان شرقی
20- سد ملا یعقوب
استان: آذربایجان شرقی
21- سد ملک کیان
استان: آذربایجان شرقی
22- سد مهاباد
استان: آذربایجان غربی
23- سد نهند
استان: آذربایجان شرقی
24- سد هاچه سو
استان: آذربایجان غربی
25- سد هفت چشمه آذرشهر
استان: آذربایجان شرقی
26- سد ینگجو آذرشهر
استان: آذربایجان شرقی
27- سد فاضل گلی
استان: آذربایجان شرقی
28- سد وانق علیا
استان: آذربایجان شرقی
29- سد سنجاق
استان: آذربایجان غربی
30- سد سفیدان عتیق (داش اسپران)
استان: آذربایجان شرقی
31- سد کانسپی
استان: آذربایجان غربی
32- قوشخانه
استان: آذربایجان غربی
33- سد اوغان
استان: آذربایجان شرقی
34- سد عبدول آباد
استان: آذربایجان شرقی
35- سد مینق خاکی
استان: آذربایجان شرقی
36- سد حسنجانکوه
استان: آذربایجان شرقی
37- سد ورگیل
استان: آذربایجان غربی
38- سد احمد
استان: آذربایجان غربی
39- افزایش ارتفاع سد کاظمی بوکان
استان: آذربایجان غربی
40- سد آمند 1
استان: آذربایجان شرقی
41- سد آمند 2
استان: آذربایجان شرقی
42- سد باروق هریس
استان: آذربایجان شرقی
43- سد پیره یوسفان
استان: آذربایجان شرقی
44- سد خرمالو
استان: آذربایجان شرقی
45- سد خونیق
استان: آذربایجان شرقی
46- سد گاودوش آباد
استان: آذربایجان شرقی
47- سد ینگجه 1 هریس
استان: آذربایجان شرقی
48- سد مینق سنگی
استان: آذربایجان شرقی
49- سد هریس
استان: آذربایجان شرقی
50- سد چناغ بلاغ
استان: آذربایجان شرقی
51- سد سرای
استان: آذربایجان شرقی
52- سد گل تپه مراغه
استان: آذربایجان شرقی
فهرست سدهای در دست ساخت حوضه اصلی اورمیه
53- سد اشنویه (چپر آباد)
استان: آذربایجان غربی
54- سد چراغ ویس
استان: کردستان
55- سد امام چای
استان: آذربایجان شرقی
56- سد باراندوز
استان: آذربایجان غربی
57- سد سیمینه رود
استان: آذربایجان غربی
58- سد شهید مدنی (ونیار)
استان: آذربایجان شرقی
59- سد لیلان چای
استان: آذربایجان شرقی
60- سد نازل
استان: آذربایجان غربی
61- سد خراسانه بوکان
استان: آذربایجان غربی
62- سد دیرعلی
استان: آذربایجان غربی
فهرست سدهای در دست مطالعه حوضه اصلی اورمیه
63- سد چهرگان – مرحله اول
استان: آذربایجان شرقی
64- سد آتمیان – در مرحله شناسائی
استان: آذربایجان شرقی
65- سد آجرلو – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
66- سد آلقو – در مرحله شناسائی
استان: آذربایجان شرقی
67- سد ابرغان – در مرحله اول
استان: آذربایجان شرقی
68- سد باروق (قطار)
استان: آذربایجان غربی
69- سد ترپ – مرحله دوم
استان: آذربایجان شرقی
70- سد تسوج – در مرحله اول
استان: آذربایجان شرقی
71- سد توپچی – در مرحله اول
استان: آذربایجان شرقی
72- سد خانم گلی – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
73- سد خراجوچای – در مرحله دوم
استان: آذربایجان شرقی
74- سد دوش – در مرحله دوم
استان: آذربایجان شرقی
75- سد ساینجق – در مرحله اول
استان:آذربایجان شرقی
76- سد سردار آباد – در مرحله اول
87- سد کردکند (قپلانتو)
استان:آذربایجان شرقی
88- سد زره شوران – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
89- سد قینرجه – در مرحله اول
استان:آذربایجان غربی
90- سد خلیفان – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
91- سد زید کندی – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
92- سد مامالو – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
93- سد بردوک – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
94- سد فلکان – در مرحله اول
استان:آذربایجان غربی
95- سد رشکان – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
96- سد خانقاه سرخ – در مرحله دوم
استان:آذربایجان غربی
97- سد گل تپه مهاباد – در مرحله اول
استان:آذربایجان غربی
98- سد شیرمرد – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
99- سد قیزقاپان – در مرحله اول
استان: آذربایجان غربی
کانال آب
@water_bio
♦️ فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، اعلام کرد با اینکه دولت علاقهای به تعطیلی ندارد، اما اگر برای مدیریت مصرف آب لازم باشد، «ممکن است این کار انجام شود». او با اشاره به اینکه استانهای شمالی مشکل آب ندارند، وضعیت استان تهران را «بسیار ویژه» توصیف کرد. مهاجرانی در پاسخ به انتقادها از پیشنهادش برای سفر رفتن مردم گفت، پس از «فشار سنگین جنگ دوازده روزه»، این فرصتی برای «نفس کشیدن» مردم است. سخنگوی دولت همچنین در واکنش به انتقاد از عدم اطلاعرسانی درباره قطعی آب، این نقد را «کاملا درست» خواند و وعده داد که این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
کانال آب
@water_bio
برنامهریزی سهمرحلهای برای عبور از بحران آب
🔹آمارهای رسمی می گوید، ۲۲ استان و ۴۳ شهر کشور درگیر وضعیت تنش آبی شدهاند، اما آنچه در عمل تجربه میشود، فراتر از یک تنش است.
🔹گزارشهای مردمی در شبکههای اجتماعی از قطعیهای آب تا ۱۲ ساعت، در نقاط مختلف کشور حکایت دارد؛ قطعیهایی که برنامهریزی مشخصی ندارند و مردم را در تامین اولیهترین نیازهای زیستی با مشکل مواجه کردهاند.
🔹در شرایطی که طی سالهای گذشته بارها درباره ورود ایران به دوره خشکسالی هشدار داده شده بود، امروز میتوان با اطمینان گفت که بحران آب به سطح تازهای از پیچیدگی رسیده؛ سطحی که دیگر با تصمیمات مقطعی، وعدههای غیرقابل تحقق قابل مدیریت نیست.
🔹اقتضای وضع موجود تشکیل یک ستاد جدید سیاستگذاری آب است که با نگاهی چندلایه، بحران فعلی را در سه سطح کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت سامان دهد.
🔹یکی از راهکارها، همکاری دولت و مردم برای کاهش سطح بحران است. تجارب جهانی نشان میدهد که این همکاری میتواند به کاهش مشکلات در کوتاهمدت کمک کند.
🔹«ایجاد محدودیت مصرف بهصورت برنامهریزیشده» و «ایجاد کمپینهای آگاهیبخشی با هدف کاهش مصرف آب در بخش خانگی»، از جمله مهمترین اقدامات مورد نیاز، برای عبور از شرایط فعلی است.
🔹در میانمدت و بلندمدت نیز «نوسازی و ترمیم تجهیزات مستهلک آبرسانی»، «تمرکز بر بازچرخانی آب» و «اصلاح مدیریت آب در بخش صنایع و کشاورزی» لازم است./دنیای اقتصاد
کانال آب
@water_bio
تامین آب تهران و کرج با اجرای طرح آبرسانی زیاران به بیلقان
🔹حبیبالله علیاصغری، مجری پروژه خط جایگزین زیاران به بیلقان گفت: پروژه انتقال آب از زیاران به بیلقان یک تصمیم راهبردی برای آینده و از طرحهای کلیدی در حوزه تأمین آب شرب کلانشهرهای تهران و کرج است که بیش از ۶۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
🔹با افزایش جمعیت و توسعه کلانشهرهای تهران و کرج، این پروژه راهکاری راهبردی برای افزایش تابآوری سامانههای آبرسانی این مناطق محسوب میشود. طراحی خط جدید به شکلی است که امکان مدیریت بهینه و غیرمتمرکز منابع آب را فراهم میکند.
🔹 این پروژه انتقال جدیدی از منابع آبی نیست، بلکه فقط جایگزین خط قدیمی است و بر مبنای تخصیص رسمی سد طالقان به تهران و کرج اجرا میشود. در این پروژه، هیچ تأثیری بر مصارف کشاورزی یا سایر استفادهکنندگان پاییندست در نظر گرفته نشده است.
لینک خبر
کانال آب
@water_bio
رانت آبی؛ حکمرانی پنهان بر تشنهترین سرزمین خاورمیانه/ آب ابزار سیاست شد نه توسعه
🔹بحران آب در ایران، هم ملموس است و هم سیاسی. اما آنچه کمتر دربارهاش صحبت میشود، ساختار رانتیرانهای است که این بحران را بازتولید میکند. تصمیمگیریها پشت درهای بسته صورت میگیرد، شرکتهای خاص اجرای پروژهها را در اختیار دارند، و مردم محلی، در بهترین حالت، تماشاگر فرایندهاییاند که زندگیشان را تغییر میدهد.
🔹رانت آبی در ایران دیگر تنها یک پدیده اقتصادی یا اقلیمی نیست؛ بلکه بخشی از ساختار قدرت است. از قناتهای اشرافی دوران ساسانی تا انتقال آب با لولههای فولادی در قرن بیستویکم، همواره گروهی اندک، سهمی بسیار داشتهاند.
🔹پیش از آنکه سرزمین خشکتر شود، باید مسیرهای فساد و انحصار را شفاف کرد. باید بپرسیم: آب از کجا میآید، به کجا میرود، و چرا همیشه عدهای خاص از آن بیشتر میبرند؟/زیست فوری
کانال آب
@water_bio
📺 فیلم/در سال ۱۴۱۲ آبی برای مصرف نخواهیم داشت
👤رضا حاجی کریم، رئیس فدراسیون صنعت آب ایران: مطالعات مرکز پزوهشهای مجلس نشان میدهد که ناترازی مطلق آبی را در سال ۱۴۱۲ مشاهده خواهیم کرد.
کانال آب
@water_bio
⚠️بجای متهم کردن کولرهای آبی، سرطان را درمان کنید!
کاوه مدنی:
🔺️درمان سرطان هم درد فراوان دارد و هم اراده قوی و پول کافی میخواهد.
کانال آب
@water_bio
📝 تعیین تکلیف حقابه هورالعظیم
▫️هورالعظیم یکبار دیگر در گرما، بیآبی و آتشِ زودرس میسوزد. در حالیکه رایزنیها برای تأمین حقآبه ادامه دارد، اما آتشسوزی پیشدستی کردهاست و اگر مهار نشود، تا 2 ماه دیگر نیز دود آن به چشم خوزستانیها خواهد رفت.
▫️مدیرکل محیط زیست خوزستان در این باره به اکوایران میگوید: برای عبور از بحران آبی امسال و شرایط گرمایی کمنظیر باید بتوانیم قسمتهایی که شانس آتش سوزی دارند را مرطوب سازی کنیم و این مستلزم آن است که حجم آب بیشتری وارد رودخانه کرخه و در نهایت تالاب هورالعظیم بشود و امیدوارم این اتفاق صورت بگیرد.