اين کانال به بررسی تاریخ و تمدن عرب باستان میپردازد و هیچ گونه سمت و سوی نژادپرستانه و مسائل سیاسی و مذهبی ندارد. ✅کانال اول ما : تاریخ و تمدن طلایی اسلام @tamadone_islami 🔴آدرس ما در اینستاگرم Instagram.com/tamadone_arab
خلاصه ای از موسیقی اقوام مختلف در عراق
عرب غالب
عربهای هور
کردها
آشوری ها
ترکمن ها
@tamadone_arab
رستم پهلوان، ایرانی - عربی بود
فردوسی در شاهنامه میگوید: رودابه مادر رستم از نوادگان ضحاک تازی بود. زال پسر سام، رودابه دختر مهراب را (که از نوادگان ضحاک بود)، به همسری گرفت و این پیوند، رستم زاده شد. به عبارتی، رستم دو رگه ایرانی – عربی بود.
حکیم ابوالقاسم فردوسی از اینکه رستم پهلوان شماره یک ایران باستان، رگی از عرب داشته باشد، خجالت زده و شرمسار نیست. این درسی مهم برای همه دوستداران شاهنامه است که در زنجیر نژادپرستی گرفتار نباشند.
@tamadone_islami
نقشه گسترش گویشوران زبان عربی
@tamadone_arab
🔵 محراب یا مهرابه؛ ایرانی یا عربی؛ کدام یک؟
✍ یادداشت دکتر قائممقامی:
از عجایب است که هم امروز در کتابی تازه دیدم که استادی محراب را به دو املا به شکل «محراب/مهراب» ضبط کرده است.در جای دیگر از همان کتاب، بیت فردوسی به «که آتش بدان گاه مهراب بود» تحریف شده است. این مهراب افسانهای است که مرحوم دکتر محمد مقدم ساخته. الفاظ مهراب و مهرابه به معنای نوعی معبد هیچ گاه وجود خارجی نداشتهاند و محراب لغتی است عربی. دربارۀ محراب به مقالۀ مرحوم دکتر آذرنوش در یکی از شمارههای آخر مجلۀ مرحومِ دانشکدۀ ادبیّات دانشگاه تهران رجوع فرمایند (آنچه در آن مقاله هست نظر مرحوم دکتر آذرنوش نیست و نقل آراء محققان غربی است. ولی در هر حال مفید است)
📖 از مقالهٔ دکتر آذرنوش:
واژه محراب، در سنگنبشتههای حمیری به خط مُسند یافتشده در یمن، به ریخت زیر، دیده میشود:
mhrb
که به گفته برخی از محققین با واژگان حبشی، عبری و عربیِ جنوبی زیر:
mekʷerab
horbot
medhkâm
همریشه است.
📚 به شهرم یکی مهربان دوست بود، سید احمدرضا قائممقامی (پست)
📚 سرگذشت واژهٔ قرآنیِ «محراب»، دکتر آذرتاش آذرنوش (مطالعه)
@tamadone_arab
@ARSACID_CHRONICLE
بازسازی شگفت انگیز مصر باستان توسط هوش مصنوعی
چه میکنه این هوش مصنوعی 🤯
The grandeur of Ancient Egypt, now reborn. 🏺
@tamadone_arab
@tamadone_islami
نقشه ی توزیع قبائل عرب در سینا از جمهوری عربی مصر
@tamadone_arab
عروبة العلماء المنسوبين الى البلدان الاعجمية
في بلاد الروم ، والجزيرة ، و شهرزور و اذربيجان
الدكتور ناجي معروف
#جلد_سوم
@tamadone_islami
@tamadone_arab
@ketabkhane_islami
عروبة العلماء المنسوبين إلى البلدان الأعجمية في خراسان
#جلد_دوم
يَبَحَتْ في علماء العرب في هرات و بلخ
من بلاد الأفغان
@tamadone_islami
@tamadone_arab
@ketabkhane_islami
فهرست نسب عربی علما با ذکر سال و قبیله انان و اسم کامل
@tamadone_islami
@tamadone_arab
کتاب خواندنی عروبة العلما المنسوبين الي البلدان الاعجمية في المشرق الاسلامي
عرب بودن دانشمندانی که به اشتباه منسوب به غیر عرب (ایرانی و ..) شدند !!
جلد اول
تالیف : دکتر ناجی معروف
این کتاب به بررسی اصل و ریشه ی عربی علما و دانشمندان مشرق اسلامی میپردازد ، همچنین با ذکر دلیل نسب و قبائل عربی انها را ذکر میکند !
یکی از دلایل این اشتباه، اسامی این اشخاص است ، مثلا در اسم انها خراسانی یا نیشابوری یا اصفهانی و بلخی است و اکثرا فکر میکنند اینها ایرانی بودند ، در صورتی که با بررسی شجره نامه ی انها و نسب انان به ریشه ی عرب بودن آنان پی میبریم
@ketabkhane_islami
@tamadone_islami
@tamadone_arab
پاسخ به جعلیات ملی گرایان افراطی
که همه چی را مصادره به هخامنشیان میکند
@tamadone_arab
کشف سایت های باستانی ۸۰۰۰ ساله در سواحل کشور عمان تا امارات متحده عربی
این تمدن های باستانی هنوز در حال برسی هستند فقط کمتر از ۱ درصد کاوش شدن و هنوز ۹۹ درصد در زیر خاک مدفون هستند
.
.
📚منبع:
https://www.researchgate.net/figure/Ubaid-pot-from-Marawah-MR-11-UAE-around-5500-BCE-C-S-Mery-courtesy-M-Beech-ADIAS_fig2_260583150
@tamadone_arab
آشوریها، نه ولاد دراکولا که عثمانیها را به میخ کرد!!
آشوری های باستان اولین کسانی بودند که از رویه هولناک به چوب بستن و میخ زدن علیه دشمنان خود استفاده کردند.
گرچه به میخ زدن معمولاً با ولاد مخوف والاچیا و عثمانیها مرتبط است، اما منشأ آن به آشوریها برمیگردد که این روش وحشیانه را بهعنوان شکلی سخت از مجازات و تاکتیکی برای ارعاب روانی به کار میگرفتند.
در دوران اوج خود از قرن نهم تا هفتم پیش از میلاد، فرمانروایان آشوری مانند آشورنصیرپال دوم برای ایجاد ترس در دشمنان خود و سرکوب قیامها از چوب بست استفاده میکردند و اغلب اجساد به چوببستهشده را به عنوان هشداری ترسناک به نمایش گذاشتند.
در حالی که ولاد دراکولا بعداً به خاطر این عمل بدنام شد، این عمل قبلاً توسط تمدنهای باستانی مختلف از جمله بابلیها و ایرانیها (داریوش هخامنشی) بسیار قبل از زمان او انجام شده بود.
@tamadone_arab
@tamadone_islami
شباهتهای ژنتیکی میان فارسها و عربها: نگاهی به تاریخ و علم ژنتیک
مقدمه
فارسها و عربها دو گروه فرهنگی و زبانی برجسته در خاورمیانه هستند که از نظر تاریخی، جغرافیایی، و فرهنگی در تعامل نزدیک بودهاند. این مقاله به بررسی شباهتهای ژنتیکی میان این دو گروه پرداخته و نقش عوامل تاریخی، مهاجرتها، و تبادلات فرهنگی را در ایجاد این شباهتها تحلیل میکند.
---
1. تاریخ مهاجرتها و تبادلات جمعیتی
ایران و شبهجزیره عربستان از دیرباز به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، محل مهاجرتهای گستردهای بودهاند. مطالعات ژنتیکی (۱) نشان میدهد که مهاجرتهای سامیان به مناطق ایران، بهویژه در دوران هخامنشیان و پس از اسلام، نقش کلیدی در نزدیکی ژنتیکی فارسها و عربها داشته است.
---
2. تأثیرات ازدواجهای میانقومی
ازدواجهای میان فارسها و عربها بهویژه پس از گسترش اسلام و در دوره خلفای عباسی بسیار رایج بود. پژوهشی که توسط Ralph و Coop (۲) انجام شد، نشان میدهد که تبادلات ژنتیکی میان مردم خاورمیانه و ایران در طول تاریخ تأثیر عمیقی بر ترکیب ژنتیکی این مناطق داشته است.
3. شباهتهای ژنتیکی در هاپلوگروپها
تحقیقات ژنتیکی اخیر نشان دادهاند که فارسها و عربها در هاپلوگروپهای کروموزوم Y، مانند J1 و J2، اشتراکات زیادی دارند. این هاپلوگروپها به مردمانی تعلق دارند که در دوران نوسنگی (Neolithic) از خاورمیانه به سایر نقاط مهاجرت کردند (۳).
---
4. ریشههای مشترک تاریخی
شواهد ژنتیکی حاکی از آن است که فارسها و عربها از جمعیتهای باستانی خاورمیانه نشأت گرفتهاند. مطالعهای توسط Nasidze et al. (۴) نشان داد که مردم ایران و عربستان سعودی دارای شباهتهای ژنتیکی در نشانگرهای میتوکندریایی (mtDNA) هستند که به دورههای ماقبل تاریخ بازمیگردد.
---
5. تأثیرات تاریخی مشترک
فتح ایران توسط مسلمانان در قرن هفتم میلادی و استقرار حکومتهای اسلامی مانند عباسیان، به گسترش فرهنگ و تبادلات ژنتیکی میان فارسها و عربها کمک کرد. پژوهشی که در مجله Human Genetics منتشر شد، نشان داد که ترکیب ژنتیکی مردم خاورمیانه نتیجه قرنها تعامل فرهنگی و تجاری است (۵).
---
6. تأثیرات مدرن
در دوران مدرن، تجارت و تعاملات فرهنگی میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس همچنان نقش مهمی در پیوستگی ژنتیکی این مناطق دارد. مناطق جنوبی ایران، مانند خوزستان و بوشهر، بیشترین شباهت را به عربهای خلیج فارس نشان میدهند (۶).
نتیجه گیری
از نظر ژنتیکی فارسها و عربها شباهتهای قابل توجهی دارند که ناشی از تاریخ طولانی تعامل مهاجرتها و ازدواجهای میان قومی است. اگرچه تفاوتهای مشخصی نیز وجود دارد که نشان دهنده اهمیت بر تنوع داخلی هر گروه است، این شباهتها پیوستگی تاریخی و فرهنگی میان دو ملت تأکید می.کند. تحقیقات آینده در زمینه ژنتیک میتواند درک بیشتری از این ارتباطات تاریخی فراهم کند.
منابع
1. Lazaridis, I., et al. (2016). "Genomic insights into the origin of farming in the ancient Near East." Nature.
2. Ralph, P., & Coop, G. (2013). "The Geography of Recent Genetic Ancestry across Europe." PLOS Biology. 3. Chiaroni, J., et al. (2010). "The emergence of Y-chromosome haplogroup J1e among Arabic-speaking populations." European Journal of Human Genetics. 4. Nasidze, I., et al. (2006). "Mitochondrial DNA and Y-chromosome variation in the Caucasus." Annals of Human Genetics. 5. Haber, M., et al. (2013). "Genome-wide diversity in the Levant reveals recent structuring by culture." PLOS Genetics. 6. Alshamali, F., et al. (2009). "The Genetic Structure of Arabian Populations." BMC Evolutionary Biology.
@tamadone_islami
@tamadone_arab
وقتی عرب ها 2800 سال پیش به نسب خانواده گی اهمیت می دادن
.
.
◾کتیبه يا سنگ قربانگاه ٢٨٠٠ ساله از دوران پادشاهی عرب ( معین ) در يمن کشف شده است که در آن صاحب این قربانگاه نام خود و قبیله اش را بر روی ان حکاکی کرده است که نشان دهنده اهمیت حفظ نسب در بین جامعه عرب بوده است
.
.
📝 متن :حمود بن حيسن ذی حذمر، پدر ابو کرب و حيا ( حیوم ) و مراد از قبيله (حشيش) يا خشاشم دو قربانگاه و قربانی برای خود نذر کرده است
.
.
.
امروزه در یمن قبيله بزرگی با نام ( حشيش ) وجود دارد که در همین کتیبه ذکر شده است
📓 منبع :
https://dasi.cnr.it/index.php?id=dasi_prj_epi&prjId=1&corId=0&colId=0&navId=633018955&recId=3271
@tamadone_arab
@tamadone_islami
در اسلام و همچنین ادیان دیگر انواع مختلفی از شیاطین و جن ها وجود دارند که نام های مختلف و همچنین خصوصیات متفاوتی دارند
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم الجن على ثلاثة أصناف، صنف لهم أجنحة يطيرون في الهواء، وصنف حيات وعفاريت وصنف يحلون ويظعنون
/channel/tamadone_arab/1347
@tamadone_islami
البته توی عربی مداد ب معنای وسیله ی کاتب است
{قُلْ لَوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِكَلِمَاتِ رَبِّي ..
مداد از اون دسته واژههای فارسی هست که تاریخچه و ریشهشناسیش رو من خیلی دوست دارم. این که این واژه چهطوری به ما فارسیزبانها رسیده و در ایران امروزه استفادهش میکنیم به نظرم خیلی جذابه.
منابع:
• Dozy, Reinhart Pieter Anne (1881) “مداد”, in Supplément aux dictionnaires arabes[1] (in French), volume 2, Leiden: E. J. Brill, pages 573–574.
• Jeffery, Arthur (1938) “قَلَمٌ”, in The Foreign Vocabulary of the Qurʾān (Gaekwad’s Oriental Series; 79), Baroda: Oriental Institute, pages 242–243.
• Have pencils ever contained lead?". BBC Science Focus Magazine. Retrieved 27 August 2020.
• Bennett, Howard J. (26 November 2014). "Ever wondered about the lead in pencils?". The Washington Post. ISSN 0190-8286. Archived from the original on 6 November 2015. Retrieved 5 October 2015.
• "Pencil swallowing: MedlinePlus Medical Encyclo
@tamadone_arab
سکه های پادشاهی عربی سبا باستان
@tamadone_arab
یلدا واژه ای آرامی است
@tamadone_arab
ما هو التَّرخيم في اللُّغة العربيَّة؟
تعرَّف عليه من خلال هذا المقطع
@tamadone_arab
عروبة العلماء المنسوبين الى البلدان الاعجمية
في بلاد الروم ، والجزيرة ، و شهرزور و اذربيجان
الدكتور ناجي معروف
#جلد_سوم
@tamadone_islami
@tamadone_arab
@ketabkhane_islami
عروبة العلماء المنسوبين إلى البلدان الأعجمية في خراسان
#جلد_دوم
يَبَحَتْ في علماء العرب في هرات و بلخ
من بلاد الأفغان
بحث در مورد دانمشندان عرب در هرات و بلخ و افغان (خراسان)
تأليف الدكتور ناجي معروف
استاذ الحضارة العربية بجامعة بغداد عضو المجمع المعلمي العراقي عضو مجمع اللغة العربية بدمشق
@tamadone_islami
@tamadone_arab
@ketabkhane_islami
عروبة العلما المنسوبين الي البلدان الاعجمية في المشرق الاسلامي
عرب بودن دانشمندانی که به اشتباه منسوب به غیر عرب (ایرانی و ..) شدند !!
#جلد_اول
دکتر ناجی معروف
@tamadone_islami
اخرین پادشاه بابل
نبونید بابلی آخرین پادشاه امپراطوری بابل بود که به مدت ۱۷ سال حکمرانی کرد از سالهای ۵۵۶ تا ۵۳۹ ق م، وی شخصیت روحانی داشت و از دخالت در امور نظامی پرهیز می کرد و به زیر دستان خود می سپرد
مادرش کاهن معبد خدای "#سین" بود خدای که در یمن معبود اصلی هست، وی علاقش به خدای "سین" بیشتر می شود و این باعث اختلافاتی بین خودش و کاهنان معبد خدای "مردوک" بشود
وی از خیلی وقت از سلطنت کنار می کشد و امور رو به پسرش "بلشصر" می سپارد
بعد از سقوط بابل "نبونید" به سمت تیماء در شبه جزیره #عرب می رود و برای خود قصر و معبد می سازد و در آن مکان به مدت ۱۰ سال زندگی می کند
#مکعب_الحمرا در قصر پادشاه نبونید در استان تيماء #عربستان کشف شده و نقوشش ترکیبی از خدایان سامی و قبطی می باشد هیچ ربطی نه به هخامنشی داره و نه به یونان و نه به روم نه به هیچ کسی دیگر نامگذاری این اثر به هخامنشی دروغ بزرگی است که برای صاحبان این دروغ بزرگ بی ابرویی رو می آورد
متن منشور پادشاه نبونید بابلی
ستون یکم، سطرهای ۱ تا ۷
من نَـبـونـیـد، شاه بزرگ، شاه توانا، شاه جهان، شاه بـابِـل، شاه چهار گوشه جهان، متولی نیایشگاههای اِسَـگـیـلَـه (نیایشگاه مـردوک، خدای بزرگ بابلی) و اِزیـدَه (نیایشگاه نَـبـو، خدای نویسندگی و دبیری). کسی که در زهدان مادرش به فرمان سـیـن (خدای ماه) و نـیـنْـگـال (خدابانوی همسر سین و مادر شَـمَـش، خدای خورشید)، سرنوشتی شاهانه یافت. پسر نَـبـو بَـلاسَـی ایـقـبـی، شخصیت فرزانه، ستاینده خدایان بزرگ.
📚منابع منشور:
Beaulieu, Paul-Alain, The Reign of Nabonidus, King of Babylon 556-539 B.C. 1989.
Grayson, A. K., Babylonian Historical and Literary Texts, Toronto Semitic Texts and Studies III, University of Toronto Press, 1975.
Pritchard, James B., Ancient Near Eastern texts relating to the Old Testament, Princeton. 1950.
منابع دیگر در عکس ها
دروغ نگیم تا رسوا نشویم 👍
@tamadone_arab
اولین ذکر عرب در شام بوده
@tamadone_arab
ذکر قبائل عربی مسلمانان آندلس ( اسپانیا و پرتغال) از ابن الخطیب
اندلس منطقه ای بود که مردم آن اکثرا عرب بودند و سپس مسلمانان مضعرب شده از ساکنان اصلی اندلس بودند.
برای اطلاع، اکثریت اعراب به معنای انقراض جمعیت بومی قبلی نیست، اما مهاجرت اعراب به اندلس آن را تبدیل به کشوری کرد که اکثراً مردم آن عرب هستند.
@tamadone_islami
شباهتهای ژنتیکی میان فارسها و عربها: نگاهی به تاریخ و علم ژنتیک
@tamadone_islami
@tamadone_arab