nasserkaramii | Unsorted

Telegram-канал nasserkaramii - ناصر کرمی

5385

اینجا بیشتر از روزمرگی‌های یک سبزگرا می‌نویسم. برای دسترسی به مقالاتم می‌توانید صفحه من را در فیسبوک ببینید. نظرها و انتقادات خود را درباره مطالبم می‌توانید به نشانی تلگرامم بفرستید: @naserkaramii

Subscribe to a channel

ناصر کرمی

🗺 #لذت_جغرافیا
پاسخ مردم هر کشور به این سوال که بزرگترین تهدید برای صلح جهانی چه کشوری است.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
رفراندوم و اصلاحات و تاجزاده و موسوی و قانون اساسی بی‌تنازل! جعبه مارگیری و معرکه تکراری مشتی آدم منسوخ در همه سی سال گذشته بوده‌اند. مقامات جمهوری اسلامی و از همه دقیقتر خامنه‌ای می‌دانند که دو راه بیشتر ندارند: یا در ادامه وضع موجود اختناق و سرکوب را تا خرتناق ادامه دهند یا شبانه با هواپیما فرار کنند به روسیه یا یک خراب شده دیگر. جمهوری اسلامی هیچ راه سومی ندارد. یک سرسوزن فضا را باز کنند مردم چنان می‌کنند که هفت پشت قبل و بعد هر پاسدار و آخوندی را با قاشق هم نشود از کف زمین جمع کرد.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

«جغرافیا و ناآمایش سرزمین»

مرتضی نعمتی

اگر در یک «دادگاه علمی و اخلاقی» (فرض کنیم که چنین دادگاهی وجود دارد) رشته‌های دانشگاهی را در برابر اتهامِ «نقش داشتن در وضعیت تباه و روبه زوال زیست بوم انسانی و طبیعی ایران» قرار دهیم، بی‌شک «جغرافیا» در ردیف اول متهمان است.
سهم جغرافیا در وضعیت کنونی تنها بخاطر سکوت تبهکارانه‌اش در مواجهه‌ی با «حکمرانی بد» نیست بلکه بیشتر ناشی از عاملیت ویرانگرش در همدستی، مشارکت و نزدیکی با کانون‌های قدرت در شکل‌دهی به «ناآمایش سرزمین» است. در کنار انبوه «جغرافیدانان خاموش» باید از نمونه‌های متکثر «جغرافیدانان در قدرت» یا «جغرافیدانان با قدرت» سخن گفت که در رقابتی منزجرکننده برای نزدیکی به میز قدرت و رانت هستند. در  مقابل انبوه ناکامان و درماندگان، «دکتر قالیباف» از نمونه‌های کامیاب است!
هیچ جغرافیدانی نمی‌تواند در جایگاه نقد وضع کنونی رابطه‌ی انسان و محیط نباشد، اگر به اصالت‌های رشته‌ی خود وفادار باشد. این در حالی است که رشته‌ی جغرافیا خود تبدیل به بخشی از سازوکار و ابزار حاکمیت برای تداوم وضعیت موجود شده یا در مواردی خود بخشی از حاکمیت است! به همین دلیل زبان و بیان جغرافیایی بشدت آلوده‌ی قدرت است.
نمود پسادانشگاهی جغرافیدانان در قیاس با رشته‌هایی نظیر جامعه‌شناسی، فلسفه و یا حتی الهیات و ادبیات تقریبا هیچ است. حتی «سنت انتقادی رادیکال» متاثر از تمایل به چپ جامعه‌ی جغرافیایی ایران هم ظهور و بروزی نداشته و محدود به کنشگری‌های جعلی و در چارچوب نظم موجود است؛ تا آنجا که مواجب رانتیک به مخاطره نیافتد. حضور جغرافیدانان در عرصه‌ی عمومی و کنشگری اجتماعی و سیاسی حتی از فعالین محیط زیست هم کمتر است.
به صورتی بنیادین جغرافیا به عنوان یک علم میان‌رشته‌ای صلاحیت ایستادن در میانه‌ی میدان نقد «بوم‌شناسی انسانی» و «اقتصاد سیاسی» در چشم‌انداز رابطه‌ی قدرت و محیط را دارد. این ویژگی ذاتی و بنیادین مسئولیت علمی و اخلاقی سنگینی را بر دوش جامعه‌ی جغرافیایی قرار می‌دهد. جای تاسف است که عافیت‌طلبی و طعم شیرین نزدیکی به میز قدرت و رانت چنین مسئولیت علمی را بدست فراموشی سپرده است.
جامعه‌ی جغرافیا در نحله‌های فکری متمایز از چپ تا راست و از لاییک تا ولایی در یک چیز باهم اشتراک دارند: «در مواجهه‌ی با حکمرانیِ بد یا ساکت‌اند یا خود بخشی از آن هستند».

/channel/MortezaNemati1

Читать полностью…

ناصر کرمی

✅ تغییر اقلیم و پیامدهای آن در ایران

👤دکتر مهری اکبری

✔️ دکتری آب و هواشناسی دانشگاه تهران
✔️ عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی
✔️ راهبر تیم ملی المپیاد جهانی جغرافیا

🗓 زمان برگزاری: پنجشنبه ۲۶ تیر ماه، ساعت ۲۰

💻 به صورت مجازی در بستر اسکای‌روم

🌐https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNtjvYyxfi--eVcLBrOWvl_6PjufDq8h1Z0ckZU_qaqHu4Lw/viewform?usp=header

📌 شرکت در وبینار برای همه علاقمندان رایگان و آزاد است


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

Читать полностью…

ناصر کرمی

🗺️ #راهیاب_ایران
پسرک شیرین جنوبی از اهمیت زبان میانجی می‌گوید. لکاته‌های دوگانه‌سوز یاد بگیرند!

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

شش آلبوم از دیالا فوا
مادام دیولافوا، باستان‌شناس و نویسنده فرانسوی، همراه با همسرش مارسل دیولافوا بین سال‌های ۱۸۸۱ تا ۱۸۸۶ سه بار به ایران سفر کرد و در شوش به کاوش‌های باستان‌شناسی پرداخت. ا
در جریان کاوش‌ها، آن‌ها آثار زیادی از جمله ستون‌ها و سرستون‌های هخامنشی را به فرانسه بردند؛ بسیاری از این اشیا اکنون در موزه لوور نگهداری می‌شود.
یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های خاطرات او، توصیف شکستن یک گاو سنگی ۱۲ تنی است:

«دیروز گاو سنگی بزرگی را که در روزهای اخیر پیدا شده‌است با تأسف تماشا می‌کردم. در حدود دوازده هزار کیلو وزن دارد! تکان دادن چنین تودهٔ عظیمی غیرممکن است. بالاخره نتوانستم به خشم خود مسلط شوم، پتکی به دست گرفتم و به جان حیوان سنگی افتادم. ضرباتی وحشیانه به او زدم. سرستون در نتیجهٔ ضربات پتک مثل میوهٔ رسیده از هم شکافت...»
تصویر فوق شاید مربوط به همین اتفاق تلخ باشد.
این توصیف، نمونه‌ای آشکار از نگاه ابزارمحور و گاه مخرب برخی کاوشگران غربی در قرن نوزدهم به آثار تمدن‌های شرقی است.
در ادامه این شش آلبوم در دسترس است.
/channel/UT_Central_Library

Читать полностью…

ناصر کرمی

📝بیست راه خنکاندن شهرها – 13 و 14 و ۱5
13- 🔸سقف خانه ها نه فقط باید سفید شود بلکه لازم است با رنگها یا پوشش های بازتابنده آفتاب پوشیده شوند. ارزان ترین کار سفیدسازی سقف است که باید اجباری شود و راه مکمل استفاده از مواد بازتابنده است که شهرداری می تواند در اختیار شهروندان قرار دهد.
14- 🔸آب همه جا باید به وفور در دسترس شهروندان باشد. برای نوشیدن، برای تماشا و همچنین برای بازی. شهروندان باید حتی تشویق به آب بازی شوند. دست کم اینکه اثر روانی گرمای شهر تعدیل می شود. کیفیت زندگی در برخی موارد یک امر ذهنی است و نه لزوما فیزیکی.
15- 🔸کمتر متن خارجی مرتبط با موضوع تعدیل هوای شهرها هست که اشاره ای به طراحی نبوغ آمیز بادگیرها در شهرهای کویری ایران نکرده باشد. اما جالب است که بادگیر ایرانی نه فقط به عنوان یک مولفه مهم مهندسی و معماری در ایران به دیگر مناطق کشور تعمیم پیدا نکرده بلکه در یزد و کرمان و کنگ و ... هم در حال انقراض است. باید از این پدیده هوشمندانه مهندسی به عنوان امکانی برای انطباق با موج های گرمای شدید استفاده کرد.
ادامه دارد

Читать полностью…

ناصر کرمی

📝بیست راه خنکاندن شهرها – 6 و 7 و 8

6- 🔸کاهش آلودگی هوا. ذرات معلق گرمای بازتابش شده از سطح زمین را حبس کرده و مانع فرار آن به جو می شوند. به همین خاطر است که در روزهایی که هوا آکنده از ریزگرد است به شکل غیر معمول دما نیز افزایش می یابد. کاهش ذرات معلق به صورت مستقیم باعث کاهش متوسط دمای شهر می شود.
7- 🔸آسفالت سیاه شدیدا جاذب تابش آفتاب است. امروزه انواعی از آسفالت های رنگی وجود دارد با امکان جذب مقدار کمتری گرما. شهرداری ها باید به دنبال استفاده از این نوع آسفالت باشند.
8- 🔸راندمان انرژی ساختمان ها باید بهتر شود. ضریب بالاتر بهره وری انرژی به معنای مصرف کمتر سوخت و در نتیجه کاهش دمای پیرامون ساختمان است.
ادامه دارد

Читать полностью…

ناصر کرمی

📝 بیست راه خنکاندن شهرها – 1 تا ۳

1- 🔸مهمتر از همه اینکه باید اثر جزیره ای شهرها را کاهش داد. اثر جزیره ای به افزایش دمای مناطق مرکزی شهر به نسبت پیرامون آن گفته می شود که تحت تاثیر عواملی همچون گرمایش ساختمانها، ترافیک، کاهش توان خودپالایی هوا و ... صورت می گیرد. فهرست این مولفه ها متعدد است و به شکل های مختلف می توان هر کدام از آنها را تعدیل کرده و به این شکل در مواردی حتی تا پنج درجه باعث کاهش متوسط دمای شهر شد.
2- 🔸سفیدسازی شهر. شهرهای گرم هر کدام بهتر است در رویای تبدیل شدن به یک کازابلانکای تازه باشند. کازابلانکا به معنای شهر سفید است. نام عربی این شهر دارالبیضا است که همین معنا را می دهد. ما به ازای کازابلانکا در ایران شهرهایی همچون لافت و درگهان هستند که به خاطر کاهش جذب انرژی خورشیدی غالبا دیوارهای سفیدرنگ دارند. فقط دیوارها کافی نیست. بهتر است شهرداری و شهروندان هر سطخی از شهر را که می توانند سفید کنند.
3- 🔸پارکینگ های عمومی باید حتی الامکان مشجر شده و اصطلاحا دارای درختانی باشند که تاج گالری درست می کنند. یعنی درختانی که در بالا تاجشان به هم می رسد و سایه انداز کامل دارند.
ادامه دارد

Читать полностью…

ناصر کرمی

دانشمندان: درختان انجیر می‌توانند با تبدیل دی‌اکسید کربن به سنگ به آب‌وهوا کمک کنند

دانشمندان متوجه پدیده‌ای شگرف شده‌اند: بخشی از دی‌اکسید کربن جذب‌شده توسط درختان انجیر در چوب و خاک اطراف آن به کربنات کلسیم تبدیل می‌شود و کربن را برای مدت طولانی‌تری از هوا دور نگه می‌دارد


به‌گزارش «نیو ساینتیست»، هفته‌نامه علمی چاپ بریتانیا، برخی از درختان انجیر می‌توانند مقادیر شگفت‌آوری از دی‌اکسید کربن را به سنگ تبدیل کنند و از این طریق دی اکسید کربن برای مدت طولانی پس از مرگ درخت در خاک باقی می‌ماند.

این بدان معناست که درختان انجیری که برای جنگل‌داری یا دادن میوه کاشته می‌شوند، می‌توانند از طریق فرآیند جذب دی اکسید کربن، مزایای اقلیمی بیشتری ارائه دهند.

دی اکسید کربن یک گاز گلخانه‌ای است که افزایش غلظت آن در جو زمین، باعث گرم‌شدن زمین و تغییرات آب‌وهوایی می‌شود. این گاز گرما را در جو نگه می‌دارد و از خروج آن از جو جلوگیری می‌کند.. افزایش دمای زمین نیز پیامدهای جدی برای محیط زیست و انسان‌ها دارد. افزایش دمای زمین سبب تغییرات آب‌وهوایی گسترده‌ای می‌شود. این تغییرات شامل افزایش وقوع پدیده‌های جوی شدید مانند موج‌های گرما، خشکسالی، سیل، طوفان‌های شدید، و همچنین ذوب شدن یخچال‌ها و یخ‌های قطبی است.

همه درختان دی‌اکسید کربن را از هوا جذب می‌کنند و بخش بزرگی از آن معمولاً برای ساخت مولکول‌های ساختاری مانند سلولز، به‌منظور رشد گیاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، برخی از درختان دی‌اکسید کربن را به ترکیبی کریستالی به نام اگزالات کلسیم تبدیل می‌کنند که باکتری‌های موجود در درخت و خاک می‌توانند آن را به کربنات کلسیم، جزء اصلی سنگ‌هایی مانند سنگ آهک و گچ، تبدیل کنند.

کربن به شکل معدنی می‌تواند در خاک بسیار طولانی‌تر از ماده آلی درخت باقی بماند. درختانی که کربن را به این شکل ذخیره می‌کنند شامل درخت ایروکو (Milicia excelsa) می‌شود که در مناطق گرمسیری آفریقا رشد می‌کند و برای چوب استفاده می‌شود اما غذا تولید نمی‌کند.

در تحقیقات جدید، مایک رالی از دانشگاه زوریخ سوئیس و همکارانش دریافتند که سه گونه از درخت انجیر بومی در شهرستان سامبورو واقع در کنیا می‌توانند از دی‌اکسید کربن کربنات کلسیم تولید کنند.

مایک رالی در این‌باره می‌گوید:
بخش بزرگی از درختان در روی زمین به کربنات کلسیم تبدیل می‌شوند. ما [همچنین] کل ساختارهای ریشه را می‌بینیم که در خاک تقریباً به‌طور کامل به کربنات کلسیم با غلظت بالا تبدیل شده‌اند، جایی که نباید چنین شود.

تیم تحقیقاتی ابتدا گونه‌هایی از درخت انجیر را که کربنات کلسیم تولید می‌کنند، با پاشیدن اسید هیدروکلریک ضعیف روی درختان و جست‌وجوی حباب‌ها - نشانه‌ای از آزادشدن دی اکسید کربن از کربنات کلسیم - شناسایی کردند. سپس، محاسبه کردند که تا چه اندازه دورتر، کربنات کلسیم در خاک اطراف درخت تشخیص داده می‌شود. همچنین نمونه‌هایی از درختان را تجزیه و تحلیل کردند تا ببینند کربنات کلسیم در کجای تنه آن‌ها تولید می‌شود.

رالی که این هفته نتایج کار خود را در کنفرانس گلدشمیت در پراگ، جمهوری چک ارائه خواهد کرد، می‌گوید:

چیزی که واقعاً شگفت‌انگیز بود و هنوز هم تا حدی گیج‌کننده است، این است که [کربنات کلسیم] بسیار عمیق‌تر از آن‌چه انتظار داشتم وارد ساختارهای چوبی شده بود. من انتظار داشتم که این تنها یک فرآیند سطحی در شکاف‌ها و بخش‌های ضعیف ساختار چوب باشد.

محققان باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا میزان دی اکسید کربن ذخیره‌شده توسط درختان، همچنین میزان آب مورد نیاز و مقاومت آن‌ها در اقلیم‌های مختلف را محاسبه کنند.

اما مایک رالی می‌گوید اگر درختان انجیر را بتوان در پروژه‌های جنگل‌کاری آینده گنجاند، می‌توانند هم منبع غذایی و هم جذب‌کننده دی اکسید کربن باشند.

https://www.newscientist.com/article/2487119-fig-trees-may-benefit-climate-by-turning-carbon-dioxide-into-stone/


🆔 @Geographers_Iranian

Читать полностью…

ناصر کرمی

🟩 آن موج نوی ابدی

درباره احمدرضا احمدی طرفه این بود که پنجاه سال شاعر مدرن و پیشروی موج نو بود. هر جا که میگفتی احمدی؟ میگفتند بله همان شاعر مدرن موج نو. در ۱۴۰۰ همانطور شعر میگفت که در ۱۳۵۰. اما همچنان شاعر موج نو بود. منتقدان ادبی عادت کرده بودند شاعر موج نویش بدانند. اگرچه از تازگی آن موج پنجاه سال گذشته باشد. هزار سال بعد هم اگر همچنان شعر میگفت باز هم به او شاعر موج نو می‌گفتند. حتی دوهزار یا سه هزار سال بعد هم شاید. جهان در این چند دهه صد جور زیروزبر شده بود، و او استوار و پایدار همان قطعات ادبی رمانتیک و سوزناکی را می‌نوشت که دیگران شعر موج نو مینامیدندش.
قطعات ادبی‌اش خوشخوان بود و ذهن را اذیت نمی‌کرد. اینکه همچنان اذیت نمی‌کرد شاید دلیل کافی بود که همچنان شاعر موج نو بنامندش. ما خیلی وقت بود که دیگر سپیدی اسب را نمی‌گریستیم. اما وامدار عبارات مدرن و موج نو بودیم به احمدرضا، هر جا که اسمش را می‌شنیدیم. آن شبیه‌ترین شاعر به شعرش.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

ابربحرانهای کنونی نظام که می تواند آن را به نابودی بکشاند:
1- احتمال انقلاب مردم
2- احتمال حمله مجدد اسراییل
3- احتمال ابتلای کاترین شکدم به سیفلیس یا ایدز

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

✅ چگونه از اثرات ریزگردها بر سلامت بکاهیم؟
پژوهشکده محیط زیست


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

Читать полностью…

ناصر کرمی

‍ ‍🔴 ارتباط ریزگردها و تغییر اقلیم

🔸ریزگردها یک عارضه جهانی هستند. این که از کجا می‌آیند، به کجا می‌روند و چگونه بر شرایط آب و هوا و شرایط زیستی و شیمیایی خاک و زمین و اقیانوس‌ها تاثیر می‌گذارند، سوالی است که در تمام حوزه علوم زمین مشترک است. محققان دانشگاه کلمبیا با حمایت “پایگاه داده ملی آب و هوا” و “اتحادیه جهانی مطالعات چهارگانه”، طی بررسی‌هایی متوجه شدند که ذرات معلق و ریزگردها تاثیری بیشتر از تغییرات جوی و محدود در وضعیت اقلیمی زمین دارند.

🔸در تحقیقات دانشمندان دانشگاه کلمبیا مشخص شد که ریزگردها می‌توانند از دو جنبه بر روی کیفیت نور خورشید و اشعه‌های آن تاثیر بگذارند. از یک سو با پراکنده کردن و جذب نور خورشید و از سوی دیگر با تغییر خواص و مشخصه‌های نوری ابرها که نقش بسیار پررنگی در تعیین وضعیت اقلیمی مناطق مختلف دارند. وجود عنصر آهن در ریزگردها سبب می‌شود مواد مغذی موجود در اقیانوس‌ها با نقصان جدی مواجه شده و ترکیب زیستی آن ها را دگرگون کند. بطور مثال، رشد بی‌رویه جلبک‌ها و تکثیر فیتوپلانکتون‌ها در اثر تغییرات میزان دی ‌اکسید کربن موجود در آب به میزان چشمگیری افزایش یافته و این موضوع می‌تواند سبب مرگ بسیاری از آبزیان شود. در تاریخ زمین‌شناسی، ریزگردها همواره ارتباط تاثیرگذاری باتغییرات اقلیمی داشته‌اند. هسته‌های یخی و رسوبات دریایی نشان می دهند که در دوران یخبندان حجم ریزگردهای موجود در زمین بیش از مقدار فعلی بوده است اما با توجه به شرایط محیطی و اقلیمی زمین در آن دوران، تاثیر آن ها بسیار محدودتر از امروز بوده است. در بررسیی‌های این تیم تحقیقاتی، وضعیت زمین و حضور ریزگردها در آن از ۲۰ هزار سال پیش مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق، ایجاد یک پایگاه داده وسیع و جامع در رابطه با وضعیت ریزگردها در سال‌های آینده و تاثیر آن ها بر وضعیت جوی و اقلیمی زمین بوده است. این پایگاه داده با مطالعه و بازنگری شاخص‌های ریزگرد و سوابق خاکی و دریایی، دوره‌های زمانی ریزگردها پس از آخرین عصر یخبندان (حدود ۱۳۰ هزار سال قبل) را مورد مطالعه قرار داده است.
جزییات نحوه شکل‌گیری چنین پایگاه داده‌ای نیازمند کار و بررسی بیشتر، مقایسه و تجمیع با دیگر پایگاه‌های داده نظیر پایگاه داده ملی آب و هوا (NCDC) یا “SedDB” که یک پایگاه داده ژئوشیمیایی برای رسوبات دریایی است، خواهد بود. نتایج ۴۵ سال تحقیق پروفسور جو پراسپرو یکی از محققان پیشرو در عرصه ریزگردها و تیمش در این زمینه، می‌تواند بعنوان یک پایه و مبنا برای تحقیقات آینده و غنای این پایگاه داده مورد استفاده قرار گیرد. پروژه‌ای موسوم به “نقشه آلودگی” هم تهیه شده که با استفاده از آن، نقاط حساس و آسیب‌پذیر در برابر ریزگردها در اقیانوس‌ها مشخص خواهد شد تا اقدامات مورد نیاز در رابطه با آن ها صورت گیرد.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

Читать полностью…

ناصر کرمی

🗺 #لذت_جغرافیا
اگر «ستان» ها متحد می‌شدند چهارمین کشور پرجمعیت و هفتمین کشور وسیع جهان می‌شدند. کشور ستانستان شنیده‌اید؟ یعنی همه کشورهایی که در نام بین‌المللی‌شان پسوند «ستان» دارند. به واقع ایران هم باید یکی از این کشورها‌ می‌بود. دست‌کم چند استان ایران که همین پسوند را دارند.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

🗺️ #راهیاب_ایران
بی شادنوشی و بی رقص، گرفتار در چنبره جمهوری اسلامی، دربند سخت‌افزار پربهایی است در خدمت پوچی و بیهودگی. لامبورگینی طلاکوبی است که در اتوبان قم با آن مسافرکشی می‌کنند. آه که چه بشود دربند، فردای آزادی ایران.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
البته که زیرساختهای مدیریت محیطی در تهران و توکیو قابل مقایسه نیست. تهران را پاسدارانی مدیریت می‌کنند که وظیفه آنها کنترل شورشهای محتمل است و نه ساماندهی چشم‌انداز. اما درباره این شکل خاص آلودگی هوا که ناشی از هجوم #ریزگردها است باید به بخت بلند توکیو هم اشاره کرد که نه همسایه سوریه و عراق و صحرای افریقا است و نه با #خشکیدگی سرزمین روبرو است.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

قطعه《اصفهان》
اثری در ژانر جَز است که توسط بیلی استری‌هورن و دوک الینگتون ساخته شده و در آلبوم معروف الینگتون به نام The Far East Suite (سوئیت خاور دور) در سال ۱۹۶۷ منتشر شده و موفق به بدست آوردن جایزه گلدن گلوب شده است

اما حتما با خود می‌پرسید چرا اصفهان؟!!
آن هم یک قطعه جز...
در حقیقت این قطعه الهام‌گرفته از سفری است که ارکستر الینگتون در سال ۱۹۶۳ به ایران انجام داد و از شهر های مختلف ایران بازدید کردند اما از میان همه شهرها الینگتون و اسنری هورن شیفته اصفهان شده بودند پس سفرنامه اصفهان را اینگونه با موسیقی خاص خودشان روایت کردند...

@moosighi_popular

Читать полностью…

ناصر کرمی

🔲 #ساباط
طوماری را امضا می‌کنی ظاهرا علیه جنگ، که میدانی یک ذره هم در توقف جنگ تاثیر نخواهد داشت اما ستمگران حاکم بر ایران از آن به عنوان یک چماق استفاده خواهند کرد برای بیشتر کوبیدن بر سر مردم و توجیه سیاستهای جنگ‌طلبانه و ایران‌ستیزشان. مشکل تو این است، (در خوشبینانه‌ترین فرض یعنی اگر لنگ پول و دوگانه‌سوز نباشی) که یک اسنوبیست اداو اطواری بی‌مایه و کم‌سوادی، نه روشنفکر. باچهار تا شعر و مقاله و داستان کسی روشنفکر نمی‌شود. کسی که در هر بزنگاهی عروسک خیمه‌شب‌بازی آخوندها می‌شود هرچه باشد، روشنفکر نیست.
پانوشت: قبلا هم گفته‌ام، اساسا طومار رسانه قشر فاقد دسترسی به رسانه است، مثل صافکارها یا ختنه کنها. آدم روشنفکر حرف خودش را می‌نویسد و منتشر می‌کند و برای شنیدن صدایش نیاز ندارد همبوق صدها آدم دیگر شود. اگر طومار امضا می‌کنی، یعنی میدانی معطوف به خودت هیچکس اهمیتی به تو نمی‌دهد.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

🗺 #لذت_جغرافیا
جغرافیای تناسب با افغانستان. این نقشه می‌گوید که در پنج مولفه جمعیت، فرهنگ، حکومت، زیرساختها و جغرافیا کدام کشورها شبیهترین و کدام متفاوتترین هستند با افغانستان. مثلا در مولفه فرهنگ ایران بیشترین شباهت را به افغانستان دارد و ژاپن بیشترین تفاوت را.
پانوشت: افغانها همتباران تاریخی و فرهنگی ما هستند. اما الان مشکلاتی داریم با هم؟ بله داریم. از نقض حقوق انسانی پناهجویان و مهاجران افغان در ایران تا گسترش برخی مشکلات امنیتی و اقتصادی به واسطه حضور بی حساب و کتاب میلیونها افغان در کشور. اما عامل این همه مشکلات جمهوری اسلامی است. جمهوری اسلامی چه ایرانیها و چه افغانها را ماده خام و سوخت مصرفی اهداف تبهکارانه‌اش می‌بیند و هرگز به دنبال ساماندهی چشم‌انداز و تنسیق سرزمین بر اساس معیارهای محیطی و انسانی نبوده است. شک نکنید آخوندها که بروند و با برقراری یک حکومت ایرانگرای ملتزم به ضوابط انسانی و قانونی مسائل مابین ایران و افغانستان به راحتی حل خواهد شد.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

📝بیست راه خنکاندن شهرها – 16 و 17 و 18 و 19 و 20
16- 🔸شهرداری باید استفاده از مصالح ساختمانی تغییر فاز دهنده (PCM) را تعمیم دهد. این نوع مصالح بسته به اقتضای محیط می توانند جاذب گرما یا رسانای آن باشند.
17- 🔸تعمیم تغذیه مناسب برای شهروندان. مثلا تشویق مردم به استفاده از نوشیدنی داغ. لابد شما هم تعجب کرده اید که چرا نوشیدنی معمول در خاورمیانه داغ پیشتر قهوه بوده و حالا چای. نکته این است که بر خلاف تصور نوشیدنی داغ بدن را خنک می کند. به واقع نوشیدن مدام چای لب سوز راهی بوده برای انطباق با گرمای شدید خاورمیانه. همچنین باید غذای اسپایسی را ترویج داد. بر خلاف تصور آنچه که دهان را می سوزاند بدن را خنک می کند! به همین خاطر است که در فرهنگ آشپزی مناطق گرمسیری همچون خاورمیانه و هند و مکزیک فلفل نقش اساسی دارد.
18- 🔸انواع کفپوش های پارچه ای، از گلیم و موکت گرفته تا قالی و زیلو به شدت جاذب گرما هستند. بهتر است در تابستان حتی الامکان فرش ها برچیده شوند.
19- 🔸در مکان های عمومی باید جانپناه خنک وجود داشته باشد. گرمای چهل درجه به بالا به راحتی می تواند انسان را از پا دربیاورد. جا به جا باید مکان هایی وجود داشته باشد که بتوان موقت به آنها پناه برد و نفس تازه کرد.
20- 🔸شهرهای گرم باید برنامه زیستی خاص خود را داشته باشند. ساعت کار و فعالبت باید منطبق بشود بر نزدیکترین ساعت شبانه روز به دمای مطلوب بشر یعنی بیست درجه. بیشینه دما معمولا بین 14 تا 17 رخ می دهد. در خوزستان که بیشینه دما به 50 درجه می رسد پیش از ظهر تا غروب هم دمای هوا می تواند کماکان بالای 40 درجه باشد. قابل بررسی است که خوزستان در تابستان شیفت های کاری متفاوتی از دیگر مناطق کشور داشته باشد. مثلا از شش صبح تا ظهر برای ادارات دولتی و فعالیت کامل شبانه برای مراکز تجاری و تفریحی. اهواز را نباید همانگونه مدیریت کرد که اردبیل یا شهرکرد.

Читать полностью…

ناصر کرمی

📝بیست راه خنکاندن شهرها – 9 و 10 و 11 و
12
9- 🔸سطوح آبی باید بیشتر شوند. دریاچه مصنوعی یا آبنماهای متعدد در جای جای شهر می توانند باعث تعدیل دما شوند چون آب گرما را به خود جذب می کند.
10- 🔸بازاندیشی در طراحی شهرها. باید شهرها را حتی الامکان "بادراه" ساخت. خیابان ها باید معبر بادهای غالب شهر باشند. برای همه شهرها نمی توان البته نسخه واحد پیچید. طراحی دایره ای شهرسردسیری همچون همدان احتمالا به این خاطر بوده است که سوزبادها در آن راه پیدا نکنند و اثر جزیره ای شهر تقویت شود. اما دیده ایم که مسدودسازی مسیر بادهای غالب شمال غرب تهران با انبوه سازی و بلندمرتبه سازی های غیرمجاز چگونه باعث افزایش آلودگی هوای این شهر شده است. در طراحی شهرها باید موقعیت آن در برابر پدیده اقلیمی جدید موج های گرمای شدید را در نظر گرفت.
11- 🔸در نوع مصالح مورد استفاده برای ساخت و ساز در شهر باید بازنگری شود. سنگ و چوب بهترین هستند و شیشه و اغلب کمپوزیتها و انواعی از بتونها بدترین. ساختمان های سنگی اغلب خنک هستند و چوب هم که خود بهترین عایق برای ساختمان سازی است. اما متاسفانه حتی در شهرهای کویری همچون یزد و کرمان یا شهرهای فوق العاده گرمی همچون اهواز و بوشهر و بندرعباس می بینیم که ساختمان هایی با نمای تمام شیشه ای چقدر عمومیت یافته اند. شهرداری باید مطلقا استفاده از نمای شیشه ای را در ایران ممنوع کرده ومالکان ساختمان های شیشه ای موجود را نیز وادار به عایق سازی شیشه ها از داخل کند.
12- 🔸استفاده از پنجره های اتوماتیک. این نوع پنجره ها بسته به وضعیت دمای داخل و بیرون ساختمان به صورت خودکار نیمه بازوبسته شده و مثلا در شبها که هوای فضای باز خنکتر است باعث ورود آن به خانه و برعکس در روز مانع آن می شوند.
ادامه دارد

Читать полностью…

ناصر کرمی

📝بیست راه خنکاندن شهرها – 4 و 5

4- 🔸یک کمربند سبز کامل با گونه های درختی مناسب می تواند بعضا تا سه درجه در تعدیل هوای شهر موثر باشد. شهرهای گرم حتما باید پوشش گیاهی مناسبی داشته باشند. قابل تصور است که از فاضلاب شهرها برای توسعه کمربند سبز شهر استفاده شود. جز کمربند سبز باغ های عمودی (فضای سبز روی بام و در ایوان و حتی روی دیوار ساختمانها) نیز می توانند در تعدیل هوای شهر مناسب باشند.
5- 🔸پیاده روها باید مسقف باشند. حتی الامکان با سقف های چوبی که پوششی از گیاهان رونده دارند. مشابه پیاده روها در بخش هایی از شهرهایی همچون قشم و بوشهر.
ادامه دارد

Читать полностью…

ناصر کرمی

🗺 #لذت_جغرافیا
چه نقشه قشنگی. گل ملی هر کدام از کشورهای خاورمیانه. برای ایران نیلوفر ذکر شده که درست است. نیلوفر در ایران مقدس بوده و نماد پاکی. ابوریحان بیرونی در آثار الباقیه آورده است که: «تیر ماه، روز ششم آن خرداد است و عیدی که جشن نیلوفر نام دارد.
دلیل تقدس نیلوفر برای ایرانیان این بوده که این گل را برآورده چهار عنصر آب و باد و خاک و آتش میدانستند و نیز پاکترین زیستمند از آن جهت که دریاها که واپس نشستند نخستین موجودی که پدید آمد نیلوفر سفید بود و هنوز چیزی نبود که آن را بیالاید. و حتی در مردابها اگرچه ریشه در لجن دارد اما انگار وسواس دارد این گل که گلبرگهایش پاک بمانند و دور از هر آلودگی.
ای کاش نیلوفر سفید بیشتر جلوه داشت پیرامون ما. تنها جایی از جهان مدرن که من دیده ام این تقدس نیلوفر بازتابی بایسته داشته معماری معابد بهاییان است. از جمله معبد لوتوس را در دهلی نو ببینید.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
می گویند دست به جمهوری اسلامی نزنید وگرنه زیرساختهای ایران آسیب میبیند. تجمیعی از زیرساختهای ایران را در این عکس میبینید. صندوق صدقه، به تعداد کافی برای همه. با این خاکی هم که از آسمان میبارد گدایان نیازی به استمداد والتماس ندارند.
مکان: اهواز، پایتخت نفت.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

اگر کاترین شکدم سیفلیسی ایدزی چیزی داشته باشه کار نظام تمامه.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

🔲 #ساباط
همینگوی می‌گوید شب همه چیز فرق می‌کند. می‌بینیم که در اصفهان نیز شب چقدر فرق کرده است با صبح. #ریزگرد فرونشسته و به شب فرصت تنفس داده است.
مقایسه یک منظر در اصفهان، صبح و شامگاه امروز.
📷: #شهرزاد_اولیایی

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

⁉️ #پرسمان

آیا هیج ایرانی هست که در عمرش حداقل یک بار مرگ بر اسراییل نگفته باشد؟

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

🗺 #لذت_جغرافیا
کاهش چشمگیر فقر در هندوستان طی فقط پنج سال. حکمرانی مطلوب می‌تواند حتی کشوری با یک‌و‌نیم میلیارد نفر جمعیت را، که همواره نماد فلاکت و تیره‌روزی بوده، با این شتاب در مسیر رفاه و توسعه قرار دهد.

@nasserkaramii

Читать полностью…

ناصر کرمی

🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
پنجاه‌و‌هفتی‌ها گوشت هم را بخورند استخوان هم را دور نمی‌اندازند. حتی اگر پدر‌و‌مادر یکدیگر را تکه‌تکه کرده باشند.

@nasserkaramii

Читать полностью…
Subscribe to a channel