jaryaann | Unsorted

Telegram-канал jaryaann - جریانـ

4792

♻️ جريانى براى گسترش آگاهى، مسئولیت، همبستگی و شادى همگانی با هدف مراقبت از ایران‌زمین، ایرانیان و فارسی‌زبانان در پیوند با زمین و دیگرمردمان ♻️ جریانـ | رسانهٔ فرهنگ و جامعه در «جريانـ» باشيد! جریان در اینستاگرام: https://instagram.com/jaryaann_

Subscribe to a channel

جریانـ

سخنگوی فراجا با بیان اینکه مهاجرین قانونی دارای گذرنامه یا کارت آمایش و یا برگه سرشماری معتبر کماکان می‌توانند در کشور حضور داشته باشند (مگر در موارد خاص و با دستور قضایی) از راه اندازی سامانه‌ای برای ثبت و پیگیری شکایات مالی اتباع خارجی خبر داد.

سعید منتظرالمهدی، معاون فرهنگی اجتماعی و سخنگوی فراجا اظهار کرد: سالیان سال اتباع از جمله تبعه کشور #افغانستان در ایران بودند و قریب به اتفاق آنها در کنار شهروندان ایرانی زندگی [کرده] و خدمات صادقانه ارائه دادند و البته همواره نیز مورد تکریم ملت ایران بودند. آنچه مسلم است تعدادی از اتباع به صورت غیرمجاز و بدون مجوز در کشور فعالیت داشتند که می‌بایست در طی این مدت نسبت به تعیین وضعیت خود به صورت قانونی اقدام می‌کردند، لذا آنانی که بدون مجوز در کشور ایران هستند می‌بایست در کمال احترام کشور را ترک نمایند و این جزو قوانین مسلم کشور ولا یتغیر است، شاید در زمان و فرصتی دیگر بتوانند از طریق قانونی با رعایت الزامات و اخذ مجوز به ایران بازگردند.

‎🔗 منبع
https://tn.ai/3352003

@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

#آکیرا_کوروساوا در آخرین فیلم از هشت‌گانۀ «رویاها» که پایان زیبایی برای این مجموعه است، تصویری از جهانی انسانی را به نمایش می‌گذارد؛ روستایی خیالی و در هماهنگی کامل با طبیعت؛ جایی که زمان به آرامی می‌گذرد و انسان‌ها بخشی جدایی‌ناپذیر از چرخۀ هستی‌اند. این فیلم کوتاه، بازتابی از رؤیاهای شخصی کوروساوا و بیانیه‌ای هنرمندانه در دفاع از سادگی، صلح و احترام به زمین است. کوروساوا با ظرافت تضاد بین زندگی صنعتی و آرامش روستایی را به تصویر می‌کشد. او در این اثر با تلخیِ آمیخته به حسرت، تصویری از "آنچه می‌توانست باشد" را ترسیم می‌کند؛ سنگ محکی برای سنجش تمام آنچه در #مدرنیته از دست داده‌ایم.

ترکیب نقاشی‌وار رنگ‌ها، حرکت‌های موزون دوربین، استفاده نمادین از عناصر طبیعی و دقت به جزئیات، هر قاب «دهکدۀ آسیاب‌های آبی» را به تابلویی زنده تبدیل کرده است. این اثر گوشزد این پیام برای هر انسان دغدغه‌مندی است:
"شاید راه نجات بشریت در بازگشت به اصول ساده‌ای باشد که قرن‌هاست فراموش کرده‌ایم."

Dreams(1990) Village of the Watermills
Akira Kurosawa
🔗 کنجکاوی‌ها
#سینما #زندگی #ساده‌زیستی #طبیعت
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

📌 نگرشی متفاوت به مسئله تروما - بخش دوم
ویژه‌برنامه #جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل
🎙 #آذرخش_مکری
فایل اسلایدهای سخنرانی
📅 ١١ تیرماه ۱۴۰۴
🔗 کانال آرشیو دکتر آذرخش مکری
👈🏼 نسخه تصویری سخنرانی
#روانشناسی #روان‌زخم #تاب‌آوری
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

همراهان گرامی
با وجود آن‌که چند مطلب آمادهٔ انتشار داریم اما بامداد امروز مطلب تازه‌ای در کانال منتشر نکردیم تا شما فرصت کنید فرسته‌های پیشین را ببینید، بخوانید و بشنوید.

با مهر و احترام ✨
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

داریوش رجبیان، روزنامه‌نگار اهل #تاجیکستان پس از فرسته‌ انتقادی خود به مواضع افغان‌ستیزانه یک کاربر در توئیتر، در توئیت بعدی خود، با تأکید بر #ریشه‌های_مشترک مردم این مناطق، این توضیح حسرت‌آلود و آکنده از #ایران‌دوستی را نوشته است.
#ایرانشهر
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

👤 زخم‌های بدن

▪️ظاهراً این جنگ هم رد خودش را بر حافظه بدن‌های ما جا گذاشته است: از جا پریدن، تپش قلب، گرفتگی قفسه سینه، حسرت، بغض، دلواپسی، سرگشتگی، نزدیک‌بینی شدید در حد همین هفته و همین ماه و غلیظ‌تر شدن مه آینده...زخم‌اش را جا گذاشته مثل کرونا، مثل مرگ عزیز، مثل فقدان، مثل خیانت‌دیدن، مثل شکست در عشق. بدن ما از هر کدام، دردی، مرضی، شوکی، بغضی، حساسیتی، بیماری خودایمنی‌ای چیزی برای‌مان بایگانی کرده و خودش را تطبیق داده.

▪️هربار انگار از خودمان کنده می‌شویم و باز به خودمان برمی‌گردیم که با اینکه خود من است، همان من که می‌شناختم نیست. چیزهایی به ما اضافه شده، چیزهایی کم شده. هربار چهره‌ جدیدی از حقیقت ِشکنندگی زندگی ما میرایان بر زمین، با بدن‌های نحیف و برمرزمرگ‌مان نمایان می‌شود.

▪️حافظه بدن‌های ما هوشیارتر و مشکوک‌تر شده به صداها و بوها، همان‌طور که به عطسه‌ها و سرفه‌ها شده بود و همان‌طور که به «تو با همه فرق داری‌»ها.

بدن فقط «تحمل» نمی‌کند که «ذخیره» می‌کند و «به‌یاد» می‌آورد.


آنچه بر بدن رفته اثر دارد بر همه ابعاد بودن‌ انسان. بر طور نفس کشیدن ما، جای خوابیدن‌مان، حساسیت شنوایی‌مان، ریتم ضربان قلب مان. اثر دارد بر شدت دلتنگی و دوست‌داشتن ما. بر چیزهایی که می‌پوشیم یا می‌خوریم. چیزهایی که به آن‌ها فکر می‌کنیم و نحوه فکر کردن‌مان. حتی جوری که این کتاب درباره مفهومی در تاریخ «ادبیات فارسی» را می‌خوانی یا جوری که فکری می‌کنی درمورد تاریخ، زبان و تک تک کلماتی که برای نوشتن انتخاب کردی...چه میراثی...چه میراثی ... و بغض و حبس‌نفس!

▪️بدن‌مان باز تجربه کرده، باتجربه‌تر شده و حالا زمان و مکان را متفاوت می‌فهمد. انگار همه چیز از نو و با واحد جدیدی قیمت‌گذاشته شود.

▪️گاهی به‌نظرم می‌رسد در این شرایط بدن است که با همه زخم‌ها برای بودن مقاومت می‌کند و آن‌ها که با بدن آشناتر و آشتی‌ترند بهتر می‌توانند به خودشان و دیگران کمک کنند برای بودن و نه فقط تحمل کردن.
آن کس که چای صبحگاهی دم می‌کند، آن کس که می‌رقصد، آن کس که می‌دود، آن‌کس که می‌بوسد و در آغوش می‌گیرد، آن‌کس که راحت‌تر می‌خندد، آن‌کس که باغبانی می‌کند، آن‌کس که خوش‌روتر و خوشبوتر از همیشه سرکار حاضر می‌شود، آن کس که با کودکان بازی می‌کند...

آن کس که حالا و اینجا در بدن خودش قرار می‌گیرد و به دیگران هم قرار می‌بخشد.

✍🏼 #مریم_نصر_اصفهانی
🔗 منبع
#بدن #جنگ #حالات_تن #حال‌آگاهی
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

🔘 در این ویدئو که در فضای مجازی پربیننده شده، دختران افغانستانی‌تبار که زاده و پروردهٔ ایران، و در واقع فرزندان ایرانند، هنگام ترک اجباری ایران و ورود به #افغانستان با وجود پرسش‌های شیطنت‌آمیز خبرنگار، جز به مهر، از ایران و ایرانیان نمی‌گویند؛ به‌ویژه لحظه‌ای که یکی از آن‌ها در پاسخ به این پرسش که «چه چیز از کشور ایران به یادتان مانده؟» با ذوق آمیخته به حسرت می‌گوید: «همه چیز!»

کاش این دختران و پسران، روزی نه چندان دور، دوباره بتوانند به زادگاه خود بازگردند.
#ریشه‌های_مشترک
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

🔹یکی از بزرگ‌ترین گرفتاری‌های انسانی در جوامع امروزی خصوصاً در غرب، خودمحوری، منفعت‌طلبی شخصی و فردگرایی افراطی آدم‌ها است؛ جوامعی اتمیزه‌ و فاقد روح جمعی‌ که در آن افراد دچار روزمرگی شده و اغلب افراد صرفاً به دنبال مسائل و مصائب شخصی خود است و از احوال و رنج‌های «دیگری» چندان آگاه نیست. اکثر انسان‌ها در رویای موفقیت،‌ کامیابی و ثروتمند شدن به سر می‌برند و جز اقلیت‌های آگاه و فعال، در میان عموم مردم از آرمان‌های بلند انسانی خبری نیست. گویی رویاهای فردی جایگزین آرمان‌های جمعی شده‌اند و کمتر اراده‌ همگانی قدرت‌مندی برای مقاومت در مقابل نهادهای سیاسی و اقتصادی حاکم و پیگیری منافع عمومی، خصوصا حقوق فرودستان و محذوفان جامعه شکل می‌گیرد.

🔸در چنین شرایطی در کشورهایی مانند ایران هنوز آیین‌هایی وجود دارند که حامل فرم و محتوایی هستند که درست در نقطه مقابل چنین وضعیتی قرار دارند. بزرگداشت تاسوعا و عاشورا یکی از همان آیین‌ها است که البته ریشه‌های فرمی آن را می‌توان در گذشته‌های دورتر این سرزمین نیز یافت.

🔹تصور کنید مردمان بی‌شماری را که هر سال در یک موعد مشخص به شکلی برابر، با لباس‌هایی مشابه و بی‌تکلف، در کنار یکدیگر جمع می‌شوند تا با موسیقی، شعر، نمایش، هم‌خوانی و حرکات فرم (دست و بدن) از مقام شخصی به بزرگی یاد کنند که نماد آزادگی،‌ شجاعت و سلحشوری و الگوی ظلم‌ستیزی و ایثار است؛ شخصی که صرفاً به دنبال منفعت خود و اطرافیان‌اش نبود و تن به ظلم و فساد سیاسی زمانه نداد و برای ایستادگی و مقاومت در مقابل آن از گذشتن از جان خود نیز ابایی نداشت؛ او در این راه یارانی نیز داشت که تنهایش نگذاشتند. تعزیه‌ها، دسته‌ها و هیئت‌ها همگی از دیرباز محل و محملی برای ادای احترام به این شخص و یارانش و تجلی یک همبستگی مردمی بوده‌اند. در کنار این، اهدای نذری، به دیگران،‌ خصوصاً نیازمندان و فرودستان و دست‌گیری از آن‌ها نیز یک رکن مهم این آیین است.

🔸این مراسم هم از لحاظ فرم و ساختار و هم از لحاظ محتوا و مضمون می‌تواند یک آیین درخشان انسانی باشد که حتی باعث جذب و استقبال افراد غیرشیعه و غیرمسلمان هم بشود؛ کمااینکه در بسیاری از کشورها که این مراسم به شکل مستقل و مردمی برگزار می‌شود همین جذابیت وجود دارد. اما متاسفانه سال‌هاست به علل مختلف، این مراسم در داخل کشور از معنا و مضمون خود تا حد زیادی خالی شده و ظاهر و قالب باقی مانده از آن گرفتار آفاتی شده است که نه تنها باعث جذب افراد نمی‌شود که منجر به دفع نیز می‌شود. مواردی مثل خرافه‌پروری و عوام‌گرایی، غصه‌محوری به‌جای حماسه‌سرایی، تقدیس مظلومیت، دیگرآزاری (سر و صدای زیاد، راه‌بندان در خیابان‌ها و کوچه‌ها، حیوان‌آزاری، کودک‌آزاری، زباله‌اندازی در معابر)، فخرفروشی، اشرافی‌گری، مصرف‌گرایی، نمایش و چشم‌وهم‌چشمی،‌ مداحی‌های مبتذل و نهایتاً کاسبی و ریاکاری با این مراسم، تهی کردن این آیین از محتوای آزادی‌خواهانه، حق‌طلبانه و آگاهی‌بخش آن است.

🔹در واقع ما یک امکان اجتماعی و تاریخی مهم خود برای همبستگی مردمی و رشد اخلاقی را با رویکردهای غلط و مداخله حکومت و نهادهای قدرت تبدیل به یک نقطه ضعف و حتی عامل رویگردانی افراد از این مفاهیم کرده‌ایم. البته چند سالی هست که به لطف شبکه‌های اجتماعی چهره متمایز،‌ اصیل و مستقلی از این مراسم در بعضی شهرها و شهرستان‌ها مشاهده می‌شود که مایه امیدواری در جهت حفظ این سنت فرهنگی است.

🔸مسئله این است که این آیین را مناسبتی برای عزا و غم بدانیم یا موعدی برای بزرگداشت حماسه، سلحشوری و رهایی؛ نگاه پهلوانانه و دلیرانه مولانا شاید پاسخ مناسبی برای این مسئله باشد:
کجایید ای شهیدان خدایی
بلاجویان دشت کربلایی

کجایید ای سبک‌روحان عاشق
پرنده‌تر ز مرغان هوایی

کجایید ای ز جان و جا رهیده
کسی مر عقل را گوید کجایی

کجایید ای در زندان شکسته
بداده وام‌داران را رهایی

🔹ما این روزها در ایران با روزمره شدن زندگی‌ها و دغدغه‌هایمان و با رشد خودخواهی، خودمحوری و منفعت‌طلبی افراطی و افول نسبی نهاد اخلاق مواجهیم. بنابراین بیش از هر زمانی نیاز به ترویج معقولانه آرمان‌خواهی و دمیدن روح آزادگی،‌ شجاعت،‌ همیاری و ایثار در جامعه داریم. اما این امر قطعاً به شکل دستوری و شعاری تحقق نمی‌یابد و نیازمند حرکت‌های مردمی و خودجوش است؛ باشد که با حمایت از نمونه‌های مستقل و مردمی این مراسم، با آگاهی‌بخشی مستمر جهت غنی کردن و پیراستن این مراسم از جهل، خرافه و ظلم و با تاکید بر حفظ حقوق دیگران و اهدای کمک‌ها و نذرهای مردمی به نیازمندان، این ایام و آیین، فرصتی برای تعالی، نزدیکی، مهرورزی و حال خوب بین مردمان باشد.


✍🏼 #کاوه_گرایلی

#مقالات_جریان
#اخلاق #آگاهی #ایثار #شجاعت
#آرمان #کرامت #همیاری #عاشورا
#مهربان_باشیم
در «جریان» باشید.
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

📌 نگرشی متفاوت به مسئله تروما
ویژه‌برنامه #جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل
🎙 #آذرخش_مکری
فایل اسلایدهای سخنرانی
📅 ۴ تیرماه ۱۴۰۴
🔗 کانال آرشیو دکتر آذرخش مکری
👈🏼 نسخه تصویری سخنرانی
#روانشناسی #روان‌زخم #معنا #تاب‌آوری
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

آرش کمان‌گیر در ادبیات قدیم

قدیم‌ترین مأخذی که از آرش یاد کرده یَشت هشتم یا تِشتَر یشت اوستاست که به تیر یشت نیز مشهور است. بند ششم از این یشت به تیری اشاره می‌کند که آرش از کوه اَیریو خشَوثه به کوه خوَنوَنت پرتاب کرد. صورت اوستایی نام این پهلوان رخشه است و همراه با صفات «تیزتیر» و «تیزتیرترینِ ایرانیان» از او یاد شده است. چنین می‌نماید که افسانۀ آرش در زمان تدوین تیر یشت، همچون بسیاری از افسانه‌های دیگر که در یشت‌های اوستا آمده، به‌حدّی زبانزد بوده که مورد تمثیل قرار می‌گرفته و تنها اشاره‌ای بدان برای شنونده کفایت می‌کرده است.
از آرش در ادبیات پهلوی نشان بسیاری بر جای نمانده است. تنها در رسالۀ ماه فروردین روز خرداد (بند ۲۲) آمده است که در روز خرداد (روز ششم) از ماه فروردین منوچهر و «ایرَشِ شیباگ‌تیر» زمین [ایران] را از افراسیاب بازستدند.
اهمّ اطلاعات ما از تاریخ و فرهنگ ساسانی، از طریق کتاب‌های عربی و فارسی سده‌های نخستین هجری است و داستان تیراندازی آرش از روی منابع اسلامی بر ما آشکار می‌شود. بر اساس این منابع شرح واقعۀ کمان‌گیری آرش چنین است:
پس از آنکه افراسیاب تورانی منوچهر، پادشاه پیشدادی، را در طبرستان محصور کرد، سرانجام هر دو به صلح گراییدند و منوچهر از افراسیاب درخواست کرد که به اندازۀ یک تیر پرتاب از خاک او را به وی برگرداند. افراسیاب این درخواست او را پذیرفت. فرشته‌ای که نامش در آثار الباقیه «اسفندارمذ» یاد شده است، حاضر شد و به منوچهر امر کرد که تیر و کمان خاصی بسازد. بنابر روایت غرر السیر چوب و پر و پیکان این تیر و کمان، هر کدام از جنگل و عقاب و معدن معیّنی تهیه شد. چون تیر و کمان آماده گشت به آرش، که تیرانداز ماهری بود، دستور دادند تیری بیفکند. بنابر روایت بیرونی آرش برهنه شد و تن خود را به مردم نشان داد و گفت: «بنگرید که تن من عاری از هر جراحت و بیماری است، لیکن پس از افکندن این تیر نابود خواهم شد». پس بی‌درنگ کمان را کشید و خود پاره‌پاره شد.
خداوند باد را فرمان داد تا تیر آرش را از کوه رویان بردارد و به اقصای خراسان، میان فرغانه (احتمالاً فرخار) و طبرستان (ظاهراً طخارستان یا طالقان) برساند. تیر رفت تا بر درخت گردوی تناوری نشست. بنابر روایت ثعالبی این تیر که افراسیاب بر آن نشانه‌ای از خود نهاده بود، در هنگام طلوع آفتاب رها شد و از طبرستان به بادغیس رسید. همین که نزدیک فرود آمدن بود به فرمان خداوند فرشته‌ای («باد» بنابر روایت بیرونی و مقدسی) آن تیر را به پرواز درآورد تا به زمین خُلم در بلخ رسید و آنجا در محلی به نام کوزین (مصحّف گَوزبُن) در هنگام غروب آفتاب فرود آورد. سپس تیر را از خُلم به طبرستان نزد افراسیاب بازآوردند و بدین سان مرز ایران و توران معیّن شد.

✍🏼 #احمد_تفضلی

به‌نقل از:
«آرش کمان‌گیر»، احمد تفضّلی و ویلیام هَنُوی، ترجمۀ حبیب برجیان، نامۀ پارسی، سال هفتم، شمارۀ ۳، پاییز ۱۳۸۱، ص ۴۳-۴۵.
#آرش #اسطوره
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

🔘 رخدادهای تکان‌دهنده‌ای مانند دنیاگیری ویروس #کرونا و #جنگ اخیر فرصت‌هایی برای به میان آمدن پرسش‌های وجودی و تردیدهای بنیادین است.

هنگامی که مجبور باشی ناگهان کار خود را به‌خاطر حفظ جانت تعطیل کنی، ناخودآگاه از خود می‌پرسی من در زندگی چه کار می‌کنم؟ و بود و نبود کار و شغل من در جهان هستی چه تأثیری دارد؟ و هنگامی که می‌بینی افراد زیادی به علت نیاز اقتصادی اساساً چنین گزینه و اختیاری ندارند که با وجود تمام خطرات جانی، بتوانند دیگر سر کار خود نیایند، موضوع نابرابری برایت پررنگ می‌شود.

هنگامی که خانه‌ و کاشانه‌ات را بخاطر تداوم جنگ و گسترش حملات به محلات مسکونی تخلیه می‌کنی و از شهر و دیارت دور می‌شوی و نمی‌دانی که هنگامی که باز می‌گردی خانه‌ات سالم و برقرار است یا نه، از خود می‌پرسی از انبوه وسایلی که در این سال‌ها جمع کرده‌ای به کدامش نیاز واقعی داری و کدام را می‌خواهی با خود برداری و به جای امنی ببری؟ و کدام وسایلت فقط باری بوده‌اند که سال‌ها با خود حمل کرده‌ای و از آن‌ها مراقبت کرده‌ای و بیش از آنکه آن‌ها به کار تو بیایند تو در خدمت آن‌ها بوده‌ای.

وقتی چند روز پیاپی با شنیدن صدای جنگنده‌ها و پهپادها و ضدهوایی‌ها و انفجارها، مدام از فرارسیدن مرگ می‌ترسی لحظه‌ای هم با خود فکر می‌کنی چه بسا آن‌چیزی که فرساینده و هراسناک است نه مرگ، که هراس از مرگ است.

افراد بی‌گناه زیادی در جنگ کشته می‌شوند و آسیب‌ها و ویرانی‌های زیادی در جنگ به بار می‌آید اما جنگ در کنار تمام هولناکی‌اش، شاید فرصتی برای بازاندیشی در #زندگی و #مرگ و چگونه زیستن نیز باشد.
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

🕊 به ملاقات صلح برویم.

هفتم تیر در خانه اندیشمندان علوم انسانی در باب وضع امروزمان سخنرانی داشتم. بعد از سخنرانی یکی پرسید ما شهروندان عادی که نه سیاستمداریم، نه حکمران، نه متفکر، نه هنرمند و نه چیزی دیگر در این موقعیت دشوار چه کنیم؟

گفتم به ملاقات صلح بروید. گفت چطور و یعنی چه؟ گفتم جوابم را می نویسم و در کانالم می‌گذارم.

در سخنرانی‌ام پیشنهاد دادم نشست هایی در فضاهای شهری، کافه‌ها و فرهنگسراها و ... برگزار شود و در آن یک استاد و متخصص شرکت کند و شهروندان هم بیایند و با او پرسش و پاسخ کنند. هدف اصلی این ملاقات‌ها دیدار و ملاقات رودرروی شهروندان باشد تا با هم باشند و یکدیگر را ببینند و احساس تنهایی نکنند. در عین حال، گفت‌وگو هم بکنند.

از پیشنهادم استقبال شد و حتی یکی اعلام کرد حاضر است کمک مالی کند و برای برگزاری این نشست‌ها پیشقدم شد. مسئولان خانه اندیشمندان هم استقبال کردند. دبیر کمسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم هم مسئولیت دعوت استادان را پذیرفت.

اما ملاقات‌های صلح در فضاهای شهری کافی نیستند. پیشنهاد می‌کنم شهروندان ملاحظات زیر را هم جدی بگیرند تا یکدیگر را صلح‌آمیز ملاقات کنند.

🔻۱) ابهام را تحمل کنیم. آماده باشیم تا در وضعیت خطیر و پرمخاطره و بسیار پیچیده و مبهم زندگی کنیم. ظرفیت تحمل ابهام در وجودمان را توسعه دهیم. معلوم نیست به زودی ایران روی آرام ببیند. جامعه ایران با عدم قطعیت‌های مخاطره‌آمیزی درگیر است.

🔻۲) با هم و کنار هم باشیم. ملاقات‌های حضوری و دورهمی‌مان را گسترش دهیم. مراقب باشیم غرق فضای مجازی و رسانه‌ها نشویم. اینها ما را منزوی‌تر و تنهاتر و مضطرب‌تر می‌کنند. با هم بودن، ورزش و ورز دادن انسان شدن و انسان بودن ماست.

🔻۳) #کنشگری کنیم. هر کس هر طور می‌تواند فعالیت مدنی و جمعی داوطلبانه‌ای را پیش بگیرد. عضو یکی از نهادهای مدنی داوطلبانه محیط زیستی، میراث فرهنگی، نهادهای خیریه، یا گروه‌های مدنی فرهنگی و هنری و کتابخوانی بشوید.

🔻۴) رژیم رسانه‌ای بگیریم. این را سرلوحه افکارتان قرار دهید که متخصص علوم سیاسی و اجتماعی و اقتصادی نیستید. بنابراین، شناخت‌تان از امور ناقص و شاید نادرست است. و مهم‌تر این که مطالبی که رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند ممکن است کاملاً نادرست یا جانب‌دارانه باشد. بنابراین رشته افکارتان را بدست رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نسپارید. تا حد ممکن از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی فاصله بگیرید و بجایش با ملاقات دوستان و خویشانتان سرگرم شوید.

🔻۵) #کتاب بخوانیم. می‌دانم که در موقعیت جنگی و دشوار کنونی، کتاب خواندن آسان نیست. اما کتابی کنار دستتان بگذارید و روزانه چند ورقی از آن را بخوانید.

🔻۶) #مراقبت کنیم. از اطراف و اطرافیان مان مراقبت کنیم. احوال هم را بپرسیم. مراقب فقرا باشیم. به سالمندان بیشتر توجه کنیم. بیشتر از محیط زیست مراقبت کنیم. بکوشیم کم تر مصرف کنیم. بکوشیم مهربان تر باشیم. با خودمان هم مهربان باشیم.

🔻۷) #سکوت کنیم. مقداری هم تمرین سکوت کنیم. ذهن شلوغ مان را مدیریت کنیم و اجازه ندهیم مدام در معرض هجوم خبرهای بد و سیل اطلاعات باشد. خیام وار به جهان گذران بنگریم و دم را غنیمت شماریم و شادی را فراموش نکنیم.

🔻۸) #مدارا کنیم. جنگ تحمیلی دوازده روزه چیزهای مهمی را عریان و بر ملا کرد. از جمله این که ما همه با تفکرات، نگرش‌های سیاسی و سبک های زندگی مختلف و متفاوتیم. اما برای ایجاد امنیت و زندگی پایدار ناگزیر باید همدیگر را تحمل کنیم، تفاوت‌های‌مان را به رسمیت بشناسیم و خود را هم‌میهن بدانیم. اصل بنیادی زندگی جمعی و سیاسی حاکم بر زندگی ما باید "میهن‌سالاری" باشد، نه دین‌سالاری، نه حزب‌سالاری، نه قبیله‌سالاری. حامیان حکومت چاره‌ای جز مدارا با سکولارها و حتی بی‌دینان ندارند. سکولارها و بی‌دینان هم باید حکومتی‌ها را هم‌میهن خود بدانند. هم‌میهن بودن یعنی مدارا و تساهل و به رسمیت شناخت دیگران با همه تفاوت‌های‌شان.

🔻۹) خلاق باشیم. ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها، استعدادها و بالقوگی‌های خودمان و محیط‌مان را ببینیم و باور کنیم. همیشه یا راه و چاهی برای عبور از مشکلات هست یا می‌توان [راهی] ساخته و پرداخته کرد. کافی است #گفت_و_گو کنیم، تعامل داشته باشیم، از هم دور نشویم، به هم اعتماد بیشتری بورزیم. امید در همین چیزهاست.

🔻۱۰) در هر بحثی، میهن‌سالاری خط قرمزتان باشد. هر تحلیل و خبر و دیدگاهی را که انتهایش تخریب میهن و کشتار هم‌میهنان است، نپذیرید. فریب میهن‌ستیزان را نخورید. حتی اگر ظاهراً با داده‌های متقن و استدلال‌های معقول با شما سخن بگویند. یقین بدانید این افراد اگر با متخصص و خبره سیاسی بحث کنند، مغالطه‌ها و نادرستی‌های‌شان برملا می‌شود.

✍🏼 #نعمت‌الله_فاضلی
🗓 ۸ تیر ۱۴۰۴
🔗 منبع
#جنگ #میهن‌دوستی #صلح #مطالعه #خبر
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

▫️پرتره روانی یک آتش‌بس

این آتش‌بس، نه فقط یک وضعیت نظامی و سیاسی که نوعی بلاتکلیفی روانشناختی و وجودی است. چیزهایی از دست رفته‌اند و چیزهایی بالقوه در خطر از دست رفتن‌اند. امید هم بلاتکلیف است. جایی هستیم که نمی‌توانیم همه امکانات روانمان را برای پذیرش از دست‌رفته‌ها به کار بگیریم و سوگواری کنیم چون‌‌ نمی‌دانیم آنچه هست، باقی می‌ماند یا نه و مجبوریم‌ همزمان حواس‌جمع و مراقب آن‌ها هم باشیم.‌ همینطور هم نمی‌توانیم از امید به بهبود آینده برای هضم آنچه رخ‌داده، کمک بگیریم.

خلاصه اینکه نمی‌دانیم باید تسکین پیدا کنیم یا باید آماده فاجعه بعدی باشیم. درگیرِ فقدانی مبهم، بلاتکلیفی‌ای کشدار و رنجی بی‌معنا هستیم. نتیجه‌اش برای خیلی از ما می‌شود فرسودگی روانی. به گونه‌ای که حتی ممکن است بخواهیم ویرانی اتفاق بیفتد امّا ما را از این بلاتکلیفی دردناک رها کند. آن‌وقت شاید سوگواریمان آغاز شد و حتی با درد آرام‌ گرفتیم.

نتیجه این وضعیت برای بعضی از ما می‌شود نوعی کرختی هیجانی. انگار فتیله احساسات را پایین می‌کشیم تا حس نکنیم و بتوانیم این تعلیق را تاب بیاوریم. بعضی‌هایمان به قاطعیت‌های بی‌دلیل می‌چسبیم: "قطعاً دوباره جنگ میشه" یا "تموم شد. دیگه دلیلی برای جنگ نیست"، "همه چیز به طرز عجیبی خوب میشه". بعضی‌هایمان درگیر خشم‌های جابجاشده می‌شویم و خشمِ ناشی از این بلاتکلیفی و ناامنی را بر سر خودمان یا اطرافیانمان خالی می‌کنیم. بعضی‌هایمان مدام تصمیمات کوچک و بزرگ می‌گیریم تا شاید خودمان را مصون کنیم امّا گاهی مضطرب‌تر می‌شویم. و بعضی‌هایمان هم بی‌اندازه کم‌طاقت می‌شویم؛ روانمان در پس‌زمینه با این وضعیت درگیر است و دیگر رمقی برایش نمی‌ماند و با هر چیزی لب‌ریز می‌شود.

خلاصه اینکه جای پیچیده‌ای ایستاده‌ایم‌ و باید با هم راه‌های زندگی در این شرایط را یاد بگیریم. بالاخره که می‌گذرد.

✍🏼 #محمود_مقدسی
🔗 تجربه بودن
#جنگ
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

▪️ آه از آن رفتگان بی برگشت...
برای حجت‌های این سرزمین

صبح پنجشنبه، ۲۹ خرداد، به بیمارستان ولیعصر فراجا، بخش رادیولوژی، رفتم. فضا پر از اضطراب بود. کارکنان، زن و مرد، آشوب‌زده بودند و برخی خانم‌ها از شدت نگرانی در آستانه غش کردن. شایعه‌ای شنیده بودند: دیروز بیمارستانی در اسرائیل با موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته و حالا احتمال دارد بیمارستان ما را هم بزنند. می‌گفتند دیروز ستاد فراجا، که درست کنار بیمارستان است، هم مورد حمله قرار گرفته بود. همه در حال انتقال اخبار به یکدیگر بودند و اضطرابشان لحظه‌به‌لحظه بیشتر می‌شد.

برای تغییر حال‌وهوا، همه را به یکی از اتاق‌های رادیولوژی دعوت کردم. گفتم: «یه آهنگ شاد بذارید.» گذاشتند. از آقایان خواستم وسط بیایند و کمی برقصند، اما کسی جلو نیامد. شرم داشتند. خودم شروع کردم به رقصیدن. کم‌کم حجت رویین‌تن، خدمتکار بخش، به میدان آمد. با حرکاتش فضای سنگین و پرتنش بخش عوض شد و لحظه‌ای همه‌مان نفس راحتی کشیدیم.

حجت، پدر دو فرزند بود؛ یک پسر و یک دختر. با وجود حقوق بیمارستان و کمک‌های ما، دخل و خرجش به‌سختی جور می‌شد. چند ماهی بود که برای تأمین مخارج زندگی، نگهبانی ساختمان‌های سازمانی فراجا را هم قبول کرده بود. اما دیروز، در حملات اسرائیل، در محل نگهبانی زیر آوار ماند. یک ساعت پیش، سگی جنازه‌اش را زیر تلی از خاک و سنگ پیدا کرد.

نفرین به حنگ و همه جنگ‌طلبان

سه‌شنبه ۳ تیر ۱۴۰۴، ساعت ۱۳

✍🏼 دکتر امیرحسین جعفری سپهر
/channel/BBToday/84537
🔗 ‏https://www.instagram.com/p/DLSBQZVtVs2/
#جنگ
#خرده‌روایت‌های_مردم_ایران #محذوفان
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

کاربری امروز با همرسانی این عکس در توئیتر نوشته است:

تهران عزیزم، تهران قشنگم، تهران صبورم :)


روایت آنچه در این دوازده روز بر #تهران زخمی، خسته ولی سربلند، و بر تهرانی‌ها و ایرانی‌ها گذشت و شرح احساسات متناقضی که مردم در این روزها و شب‌ها تجربه کردند زمان زیادی می‌خواهد و شنیدنی و آموختنی خواهد بود.

🔗 https://x.com/alandi76/status/1937491248581083359
#عکس #جنگ
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

📽 محبوبیت ماندگار فیلم اسکاری فرهادی
اکران «جدایی نادر از سیمین» در ایتالیا

پس از گذشت چهارده سال از ساخت «جدایی نادر از سیمین» اثر #اصغر_فرهادی، این فیلم در شهر بولونیا با حضور بیش از پنج هزار تماشاگر بر پرده رفت و با استقبال گسترده مخاطبان روبه‌رو شد.

اصغر فرهادی و سارینا فرهادی مهمان این نمایش ویژه بودند. فیلم «جدایی نادر از سیمین» به تازگی در نظرخواهی نیویورک‌تایمز از کارگردانان، بازیگران و چهره‌های مطرح هالیوود نیز به عنوان یکی از صد فیلم برتر قرن بیست و یک انتخاب شده‌است.

🔗 /channel/Film_news/13889
#سینما #صادرات_فرهنگی
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

⭕️ زیست در بحران

❗️هشدار: دیدن ویدئو که یادآور صداهای انفجار جنگ است شاید برای برخی ناخوشایند باشد.

داوود آزاد (نوازنده و آهنگساز) با همرسانی این ویدئو در برگۀ اینستاگرامش از واکنش خود و حسن نادرعلی (نقاش) به بمباران تهران در هنگام همخوانی آواز نوشته است:
کلمه هنوز تو هوا بود که شیشه‌ها لرزید.

#جنگ
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

⚫️ چند روزیست روی شیشه‌ها و بدنهٔ خودروها در پایتخت ردّی از خاک نشسته است. حالا دیگر چند سالی می‌شود که #آلودگی_هوا در کشور محدود به پاییز و زمستان و پدیده وارونگی هوا و مازوت‌سوزی نیست. در روزهایی که اخبار جنگ و آتش‌بس با اسرائیل سرخط خبرهای کشور است، از کنار این سه خبر نباید به سادگی گذشت:

۱. درگیری ۲۰ استان با پدیده گردوغبار در تابستان
تا وقتی باران نبارد، غبار می‌ماند.

۲.
آلودگی هوا دومین عامل مرگ‌ومیر در کشور
اگر ماسک ندارید دهان و بینی را بپوشانید.

۳.
تالاب خشکیده صالحیه منشأ گرد و غبار تهران

این #وضعیت و این مرگ تدریجی شهروندان، نتیجه سال‌ها نادیده گرفتن اهمیت #محیط_زیست در کشور است؛ حاصل این‌که نهادهای مسئول و دست‌اندرکاران کشور به‌جای مدیریت و حفاظت از منابع آب و خاک و جنگل‌ها و تالاب‌ها، چشم بر کوه‌خواری و #جنگل‌زدایی و دادن مجوز حفر چاه بستند و چه بسا بخشی از آن‌ها در این غارت طبیعت و سرمایه‌های ملی همدستی نیز کرده‌اند. این وضعیت نتیجهٔ بی‌ارزش دانستن #جان_شیرین شهروندان و تندرستی آنان است؛ نتیجهٔ فراموش کردن اولویت‌ها در کشورداری، و سپردن اداره امور به آنانی‌ست که به‌جای این‌که قلب‌شان برای این آب و خاک و این مردم بتپد، یا مشغول شعار دادن و نمایش و ریاکاری بودند یا در حال پر کردن جیب‌های خود ...

و در شرایطی که ما همه در حال خفه شدنیم مدیر شرکت کنترل کیفیت هوای تهران می‌گوید:

گرد و غبار سال‌ها در کشور تداوم خواهد داشت.


ولی ما به این کشتار خاموش عادت نخواهیم کرد و همچنان فریاد می‌زنیم:
هر چه زودتر فکری به حال این فاجعه کنید!
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

▫️سویا جونز، جهانگرد ایرلندی که با دوچرخه از ایرلند به‌راه افتاده و پس از گذر از اروپا، ترکیه، ارمنستان، ایران و افغانستان به تاجیکستان رسیده این گزارش (نامه) را از سفر به #ایران_زیبا و مواجهه با #مردم_ایران در اینستاگرام خود همرسانی کرده است.

🔺ترجمه و زیرنویس: مجله گردشگری ابر و باد

@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

✨ همیاری مردمی در کمک‌رسانی به مهاجران در حال اخراج

این روزها در #سیستان_و_بلوچستان مردم در نزدیکی ارودگاه الغدیر زاهدان و میلک هیرمند به‌صورت خودجوش ایستگاهی برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی به مهاجران افغانستانی راه‌اندازی کرده‌اند و با بسته‌بندی اقلام ضروری و رساندن آن‌ها به دست مهاجرانی که ردّ مرز می‌شوند، حتی در تاریکی شب نیز در حال کمک‌رسانی‌اند.

طی روز‌های اخیر در جریان طرح اخراج اتباع #افغانستان، بسیاری از این مهاجرین که از شهرها و شهرستان‌های گوناگون به اردوگاه الغدیر در زاهدان منتقل شده‌اند بدون امکانات اولیه و در شرایطی نامناسب در این اردوگاه نگهداری می‌شوند. بسیاری از مردم منطقه با وجود دست تنگ خود با یاری‌رسانی، می‌کوشند از رنج این خانواده‌ها کاسته و پشتیبانی انسانی خود از آن‌ها را نشان دهند.

نمونهٔ #خودساماندهی در #همیاری

#ما_ایرانیها
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

🌱 میل به زندگی در میانه جنگ
🎙به روایت #نعمت‌الله_فاضلی (انسان‌شناس)
در گفت‌وگو با #پانوراما

مفهوم ایران در ضمیر آشکار و پنهان ما ایرانی‌ها زندگی می‌کند. جنگ ۱۲ روزه رخداد حقیقتی بود که مهم‌ بودن مفاهیمی چون ایران، وطن، زادگاه و خانواده را دوباره برملا کرد.

🗓 ۵ تیرماه ۱۴۰۴ خورشیدی
👈🏼 شنیدن نسخه شنیداری این گفت‌وگو
دیدن ویدئوی کامل در کانال یوتیوب پانوراما
#ایران #زندگی #جنگ
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

🔸 آن موشک همه تردیدهایم را برطرف کرد 🔸

آن موشک و اتفاقات بعدش همه تردیدهای چندساله‌ام نسبت به تصمیمی که گرفته بودم را برطرف کرد. من باید به احترام "همه کسانی که می‌توانستند مهاجرت کنند، ... (ولی)؛ با همه مشکلات ماندند و سختی کشیدند تا امروز وضعمان بدتر نباشد" در این سرزمین بمانم و به قدر دانش و توان ولو اندکم برای "کاهش رنج امروز و فردای این کشور و این تاریخ" تلاش کنم و این معنایی برای زندگی است که آن کشور دیگر هیچ‌وقت نمی‌توانست به من بدهد.


✍🏼 دکتر سیدمهدی حسینی مدرس
استادیار دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی

🔺متن کامل یادداشت در فایل پیوست در دسترس است.

🔗 دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
#دم_از_وطن #ما_ایرانیها #مهاجرت #معنا #جنگ #میهن‌دوستی
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

امروز باخبر شدم که دکتر عزیزی، متخصص گوش، حلق و بینی و عضو فرهنگستان علوم پزشکی هم از کشته‌شدگان انفجارهای اسرائیل بوده‌اند. صرفا رهگذری بوده در تجریش که بی‌گناه کشته شده.

دلم خون بود و خون‌تر شد.

دکتر عزیزی پزشک فرهیخته‌ای بود، ایران‌گرا و عاشق زبان و ادببات فارسی. اولین بار که به مطبش مراجعه کردم و اسمم را دید، گفت: من شما را می‌شناسم و مقالاتتان را در مجله‌ی بخارا می‌خوانم. از همانجا صحبتمان گل انداخت و هربار خودم یا دخترم به مطبش رجوع می‌کردیم، ضمن طبابتش، که در آن هم حاذق بود، مدت‌ها درباره‌ی زبان و ادبیات گپ می‌زدیم. در قفسه‌ی پشت سرش به‌جای مدارک و مجلات پزشکی، نشریات ادبی روز را چیده بود و اگر تنگنای وقت مراجعان دیگر نبود، دل سیری از شعر و تاریخ و زبان صحبت می‌کردیم.
[…]
روحش شاد، و لعنت ابدی بر باعثان این مصیبت باد.
✍🏼 #سایه_اقتصادی‌نیا
🔗 کانال سایه‌سار
آشنایی بیشتر با دکتر محمدحسین عزیزی
#جنگ
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

▫️ «سیزدهم تیرماه روز ملّی دماوند»

📽 ویدئو: علیرضا لوایی

این ویدئوی ۷۷ ثانیه‌ای از گزینش حدود ۹۰۰۰ عکس از ده‌ها سفر به دامنه‌های #دماوند تهیه شده و موسیقی آن، اثر حسین بیدگُلی و نگار رضایی به نام «برخواهیم گشت» است.
🔗 برگهٔ میراث فرهنگی | برگهٔ خالق اثر
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

ترانه گلم ای
آواز و سه‌تار: مهدی تفکری

مو که از پاکی دلم چی آسمونه
ندونم سیچه چینون وام سرگرونه
سیچینون وام سرگرونه
سر به صحرا بنم از بی همزبونی
سخته تهنا مندن و درد زمونه
تهنا با درد زمونه
دل گرونیم همه جا به هر دیاره
ار کویر سهده‌یه ار لاله‌زاره
ار چی اورا ندرای به آسمونم
دشت جونم تشنه و بی چشمه‌ساره

🔗 منبع

نسخه اصلی این آهنگ سوزناک را در آلبوم «مال كنون» (كوچ) که مجموعه‌ای از #موسیقی بختیاری است، با تنظیم مرحوم عطاء جنگوک و صدای بی‌نظیر مسعود بختیاری می‌توانید از اینجا بشنوید. بهمن علاءالدین مشهور به مسعود بختیاری (۱۳۱۹ مسجدسلیمان - ۱۳۸۵ کرج) خواننده، ترانه‌سُرا و آهنگ‌ساز موسیقی لری بختیاری بود.
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

🌱 #محمد_درویش در پاسخ به این پرسش که «چرا از ایران نمی‌روید؟» از تنوع بی‌نظیر گونه‌های زیستی ایران‌ و ارزش #جان_شیرین در فرهنگ این کشور و اهمیت #پاس_زندگی در تاریخ ایران‌زمین می‌گوید.
🔗 منبع
#چرا_ایران_را_دوست_دارم
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

▪️ساماندهی وضعیت پناهندگان و مهاجران در کشور، به‌ویژه افرادی که در دو، سه سال اخیر و بدون مدارک شناسایی وارد ایران شده‌اند، بدیهی‌ترین ضرورت است. هیچ کشوری مرزهای خود را بی محابا و بدون و حساب و کتاب باز نمی‌گذارد و عوامل این ورود بی‌رویه و بی‌قاعده در سه سال گذشته باید پاسخگوی آسیبی که به کشور زده‌اند باشند. اما جریان رسانه‌ای مشکوکی از دو سال پیش به دنبال ایجاد موج افغان‌هراسی در کشور است و حضور افغان‌ها را تهدید و عامل مهم گرفتاری‌های ایرانیان نشان می‌دهد و شوربختانه در این راه تا حدی موفق نیز بوده است.

در این روزها نیز تقلیل زمینه‌های حمله اخیر به کشور به جاسوسی افغان‌ها به نظر بیشتر منحرف کردن اذهان از حقیقت بزرگتر و عوامل اصلی احاطه اطلاعاتی اسرائیل بر کشور است. گیریم که یک یا دو هزار نفر از اتباع کشور همسایه در حملهٔ اخیر، آگاهانه یا ناآگاهانه مشارکت داشتند؛ اولاً نسبت این تعداد به چند میلیون افغانستانی حاضر در ایران چند است؟ ثانیاً آیا این افراد کوچکترین دسترسی‌ای به اطلاعات حساس نظامی و امنیتی کشور داشته‌اند؟

نباید با #تعمیم_شتاب‌زده حکم‌هایی کلی و ناروا در مورد میلیون‌ها نفر صادر کرد؛ بسیاری از افغانستانی‌ها در ایران بالیده و درس خوانده‌اند، بسیاری‌شان انسان‌های شریفی‌اند، بسیاری‌شان به ایران و ایرانیان دلبستگی دارند و بسیاری‌شان با وجود تمام محدودیت‌ها و سختی‌ها، در زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در کشور ‌نقش‌آفرین‌اند. اینکه تمام این افراد تاوان کار بخشی از افغانستانی‌ها را بدهند نه با حق، انصاف و کرامت انسانی جور در می‌آید و نه حتی به سود ایران است. در این اوضاع دشوار بخشی از چرخ اقتصاد کشور توسط افغانستانی‌ها به حرکت درمی‌آید و اخراج بی‌حساب و کتاب آن‌ها به زیان ایران نیز خواهد بود. قاعدتاً یکی از عوامل سهولت جذب بخشی از افغانستانی‌ها به جاسوسی علیه ایران همین برخوردهای نامحترمانه و محدودیت‌های بی‌جا در این سال‌ها بوده که موجب شد جلوی احساس تعلق آن‌ها به ایران و ادغام‌شان در جامعه ایران گرفته شود وگرنه مردمی به‌جان آمده از وضع #افغانستان، باید به کشوری هم‌زبان و با #ریشه‌های_مشترک تاریخی و فرهنگ که میزبان و پناهگاه آن‌ها شده دلبستگی داشته باشند.

ورود بی‌ضابطه و بی‌رویهٔ شهروندان همسایه به کشور از یک سو و تحقیر، توهین و اخراج بی‌ضابطه و بی‌رویهٔ آن‌ها و کاشتن بذر کینه در دل‌شان از سوی دیگر، دو لبهٔ یک تیغ‌اند که به آسیب‌های فراوان، جدایی و در نهایت گسستن پیوند تاریخی این مردمان هم‌تبار می‌انجامند و هیچ گشایش و صلح و صلاحی در پی نخواهند داشت.
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

#کار_خوب موزه ملی در دوران #جنگ

این موزه بیش از ۳ هزار شئ را از ویترین‌ها جمع‌آوری و به مخازن امن منتقل کرد. حدود ۱۰۰ شئ حجیم و بزرگ نیز که انتقال شتابان آنها در شرایط جنگی یا ممکن نبود یا آسیب‌زا بود، به شیوه استاندارد محفوظ نگه داشته شدند؛ مانند مجسمه داریوش که برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی با عایق ضدحرارت و گونی‌های شن محافظت شده است.

#پاس_میراث
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

🔘 پیش‌بینی دشواری نیست که به زودی با شاخ و شانه کشیدن برای مخالفان و منتقدان، خود را فریفتن و ضعف‌ها و خطاهای بنیادین را لاپوشانی کردن، شعارهای توخالی و رجزخوانی، واقعیت را جور دیگری وانمود کردن و در باد شعارها خوابیدن مواجه خواهیم شد. این همان روندی‌ست که طی این سال‌ها کشور را به اینجا رساند، آسیب‌پذیر کرد و چنین هزینه گزافی بر این سرزمین تحمیل کرد. اینکه جلوی ویرانی و کشته شدن شهروندان بی‌گناه گرفته شد البته مهم است اما در نهایت این جنگ پیروز نداشت. شنیدن رفت و آمد جنگنده‌های بیگانه در آسمان کشور جای شرم دارد و از دست رفتن جان هم‌وطنان‌مان، مصیبت است و نابودی منابع و زیرساخت‌های دفاعی کشور، دهشتناک و نگران‌کننده است.

این جنگ پیروز نداشت اما سربلند داشت و آن سربلند، «مردم ایران» بودند که در میانهٔ یک جنگ نامتعارف و پرهراس، و با وجود ابهامات و نگرانی‌های فزاینده از آینده و چندین بار صدور دستور و اخطار تخلیه محله و شهر و با وجود اقتصادی تورمی و بحران‌زده، نه تنها هیچ یورش و غارت و شورشی از آن‌ها سر نزد که از قضا در صف‌های بنزین و خرید کالاها با آرامش، نظم و همکاری ظاهر شدند و با وجود برخی اختلال‌ها در خدمات دولتی و به‌ویژه بانکی، با اَشکالی از #خودساماندهی، به‌اندازه خریدند و با تدبیر فروختند و کارها را در شهر نظم و سامان دادند؛ مردمی که درهای خانه‌های خود را در تمام شهرها به عنوان پناهگاه به روی یکدیگر گشودند. صاحبان بسیاری از مهمان‌سراها و اقامتگاه‌ها پیشنهاد میزبانی رایگان به هم‌وطنان در خطر دادند و درشهرمانده‌ها به خانه‌های رفتگان سر زدند و رسیدگی کردند و از سالمندان مانده در شهر مراقبت کردند.


با آرزوی روزهایی بهتر و روشن‌تر برای این سرزمین تاریخی، همراه با خرد و راستی.

پاینده ایران و زنده باد ایرانیان

#ما_ایرانیها #جنگ
@Jaryaann

Читать полностью…

جریانـ

🔘 شبی غریب در تاریخ معاصر این سرزمین

آنان که در ایران و به‌ویژه تهران، دیشب زود به خواب رفتند، اگر صداهای مهیب جنگنده‌ها و انفجارها و شکستن شیشه‌ها بیدارشان نکرده باشد بامداد که برمی‌خیزند از انبوه اخبار باورنکردنی و میزان رویدادها و گمانه‌زنی‌های پرشمار شبانه شگفت‌زده خواهند شد؛ در حالی‌که هم‌وطنان زیادی این شب سخت را با امید، هراس، دلهره، تردید و نگرانی به صبح رساندند و هنوز هم نمی‌دانیم در پی آن‌همه سر و صداها و انفجارهای شبانه چه رخ داده است.

باشد که ایران، صلح و آبادی، و ایرانیان سرافرازی و آزادی را پیش رویشان داشته باشند.

🗓 سپیده‌دم سوم تیرماه ۱۴۰۴
روز دوازدهم و شاید واپسین #جنگ
@Jaryaann

Читать полностью…
Subscribe to a channel