2016///۱۳۹۵ شروع مجدد: 9March2019/// اسفند ماه ۱۳۹۷ زندگی👨👩👧 مالکیت🚧 آزادی🗽 پُست آغازین کانال👇 https://t.me/whynationsfail2019/2
«[در دورهی ناصرالدینشاه] دخالت مقامات دولتی در فعالیتهای تجاریِ تجار، در حداقلِ خود بود. بهندرت مقررات یا کنترلِ دولتی بر شرکتهای بزرگ خصوصی اعمال میکردند. برای راهاندازیِ یک عمدهفروشی یا شرکت تجاریِ خارجی، مجوز لازم نبود. دولت بر تجار بزرگ، مالیات مستقیم وضع نمیکرد و از انها عوارض گمرکی یا مالیات جادهای دریافت میکرد؛ اما نرخ این مالیاتها نسبتا پائین بود و بین ۲ تا ۵ درصد از ارزش کالاها بود»
«James Greenfield, Die Verfassung des persischen Staates, Berlin, 1904»
@Iranian_Neocon
چپ در رویارویی با افول جاذبهٔ سیاستهای طبقاتی و زبان سوسیالیسم به پرورش تصویری جامعتر از شهروندان روی آورده که در حفظ خدمات عمومی به کار خواهد آمد و دعاویِ جور واجورِ گروههای بینصیب مانده، به حاشیه رانده یا کمبها داده شده را یکجا جمع خواهد کرد گروههایی از قبیل اقلیتهای نژادی و فرهنگی، زنان، بیکارها، سالمندان و جز آن. در دههٔ ۱۹۸۰ مساعی بسیاری صرف بازسازی سیاسی چپ زیر علم جنبش دموکراتیک نوین شد «ائتلافهای رنگینکمان»، با هدف تبدیل کردن آرمانها و گروههای اقلیت به اکثریت. طعم و بوی سیاسی آن دهه بودند. چپ نو بیانگر این نظر بود که تمایز سنتی میان دنیاهای خصوصی و عمومی ذاتاً مصنوعی است. کل روابط اجتماعی بافتی بیانقطاع تشکیل میدهد و اصولی که حاکم بر یکی باشد بر بقیه هم تاثیر میگذارد. بنابراین دموکراسی را نباید صرفاً نوعی از حکومت دانست، بلکه باید بعنوان فرهنگی عام فهمید که ایجاب میکند کل روابط انسانی بر پایهٔ برابری و درگیری فعالانه باشد.
ریچارد جیЧитать полностью…
تا اوایل قرن بیستم آرای سیاسی به نحوی قاطع محاسن حکومت کردن عامه بر خویش را رد میکرد. اعتقاد بر این بود که عامهٔ مردم احمقتر و در امور شخصی گرفتارتر از آنند که در امور سیاسی به درد کاری بخورند. دموکراسی کمیت را جانشین کیفیت میکند، به جای توجه به معیارهای صحّت و حقیقت، به سرشماری میپردازد و برابری را بجای سلسله مراتب طبیعی مینشاند. چه بسیار حرفها از مراجع یونان باستان مانند افلاطون حکیم میتوان نقل کرد که تجربهٔ کوتاه دموکراسی در آتن چقدر افتضاح بود و چگونه وقتی کار سیاست به دست عوامالناسِ افسارگسیخته افتاد، مردان اهل تفکر، بااصل و نسب و مایهدار به حاشیه رانده شدند.
ریچارد جیЧитать полностью…
به زعم تاچر، یکی از نمودهای وابستگی ناشی از سرمایهداریِ همراه با بیمههای رفاهی و اجتماعی در غرب، افزایش جرم و جنایت، روابط غیرعفیفانهٔ جنسی، مواد مخدر، بیانضباطی در مدارس، اوباشگری، ستیزهجویی اتحادیههای کارگری و شکلهای رفتار بیبندوبارانه است. بدین سبب فراخوانی به بازگشت به اخلاقیاتی مبتنی بر اتکای به نفس، نجابت و احترام به حکومت قانون لازم میآمد.
رابرت اکلشالЧитать полностью…
و سلام بر من
روزی که زاده شدم
و روزی که میمیرم
و روزی که برانگیخته خواهم شد زنده.
مریم؛۳۳
میخواهم به بهانهٔ این جمله مطلبی را بیان کنم که برای تودهٔ مردم عبرتآموز باشد. اینکه اتکا صرف به عقل فردی و انتزاعیات ذهنی و نادیده گرفتنِ میراث گذشتگان و اندوختهٔ عقل و عمل نسلهای متمادی بشر، تا چه حد میتواند خسارتبار باشد. باری این جمله به شما میآموزد که اگر طالب آزادی هستید باید آنرا در جامعهای اشتراکی که دیگر مالکیت خصوصی در آن وجود ندارد پیدا کنید. جامعهای که در آن همه انسانها با هم برابر و برادرند. حال اگر بخواهیم چنین جملات فرحبخشی را به توده عرضه کنیم به نظر شما بتوانند از فریبندگی آن خود را نجات دهند؟ یا اگر بخواهیم به آکادمیسینها مراجعه کنیم آنها این نوید آزادی و برابری در یک جامعه اشتراکی را برای ما با آب و تاب فلسفی بیشتری شرح نخواهند داد و حتی هوس ما را برای پیوستن به چنین جامعهای یا قیام برای تاسیس آن تحریک نخواهند کرد؟ بنابراین در مقابل جذابیت این نوید مارکس و انگلس، عقل خودبنیاد و پراشتباه ما و ایضاً فهم ناقص آکادمیسینها در اندک زمانی فرو میریزد و یارای ایستادگی ندارد. کما اینکه تاریخ این ادعا را ثابت کرده است که این تودهها و اربابان جدیدشان یعنی روشنفکران بودند که در تاسیس جوامع کمونیستی همت بلیغ و سعی جمیل داشتند!Читать полностью…
از طرفی در برابر سمینارهای فلسفی و گمانپردازیهای انتزاعی، توده خود را از ابتدا بازنده میبیند و قوت مقاومت را به کلی از دست میدهد. ایده هر اندازه هم که احمقانه و حتی ضدآزادی و طبیعت زندگی او باشد احتمال آن میرود که به درون چاه افتاده و از سیاهی ته آن، هنوز انتظار آزادی و برابری مارکس و انگلس را بکشد اما زهی خیال باطل و عاطل. بنابراین اگر بخواهیم مبنا را تنها عقل فردی قرار دهیم که منفک از ارزشها و اصول نیک اعصار، هر سمّ مهلکی را استفاده و همه چیز را برای یک بار هم شده امتحان نماید سرنوشتی بهتر از جهان قرن بیستمی در انتظار ما نخواهد بود. باید حتماً قحطی، جنگ، فلاکت، بردگی، گولاگ و سیبری را تحمل کنیم یا به چشم ببینیم تا به شیطانی بودن نظریه کمونیسم و سراب آزادی و برابری آن پی ببریم!؟
روشن است که ذهن انسان محدویتهای بسیار دارد و اتکا صرف به آن و تبختر به میراث گذشتگان، موجب آزمون و خطاهای دهشتناکی خواهد شد که هیچ تدبیری یارای مقابله با آن را ندارد. نمیبایست حکمت سنتی و جمعی نسلها را با طرحهای تفننی و هوسهای مقطعی روشنفکران عوض کرد و به هر مزخرف مدرن و جدیدی بیمداقه بها داد. کمونیسم تجربهای خونین برای نوع بشر بوده اما باید این مهم را هم درنظر داشت که هنوز ایدئولوژیهای بسیاری ما را احاطه کرده یا در اذهان آکادمیسنها در حال طبخ است. تنها حکمت عملی نوع بشر و ارزشهای نیک میتواند چنان سپری، از ما و آزادی ما در این مسیر محافظت نماید.
۳ دی ۳
محافظهکاران سه تز یا سه نوع بحث را مدنظر دارند: اول، نظریهٔ «کجراهه» که میگوید سیاستهایی که هدف معین یا منظوری خاص دارند نتایجی بدست میدهند مغایرِ آنچه منظور بوده است؛ یک نمونه از این نوع تز، استدلال مخالفان انقلاب فرانسه است که میگویند تلاش برای آزادی به استبداد انجامید. دوم، نظریهٔ «بیهودگی» که میگوید امکان ندارد بتوان جامعه را از اینرو به آنرو کرد، مثل این ادعا که هر اندازه هم طرحهای نو در جامعه دراندازیم نابرابری در ثروت و قدرت از میان نخواهد رفت. سوم، نظریهٔ «مخاطره» که میگوید منافع اصلاحات تندروانه همیشه کمتر از زحمت و هزینهٔ آن است، مانند بحث محافظهکاران قرن نوزدهم که میگفتند دادن حق رأی به همهٔ افراد تعادل ارکان حکومت را به هم میزند.
آلبرت اُ هرشمنЧитать полностью…
برخلاف محافظهکارانی مانند بِرک که بر ناتوانی مردم در گسستن از سنتها و عرف جامعه تاکید دارند، لیبرالها اغلب بهگونهای غریب فرد را مجزا از جامعهای که در آن به سر میبرد ترسیم میکنند.
رابرت اِکِلْشالЧитать полностью…
هنگامی که فرامین با صاعقهای در طور سینا نازل شدند؛ هنگامی که اقیانوس از هم شکافت و برای راحتی بنیاسرائیل از آسمان طعام نازل میشد؛ و هنگامی که ثواب و عقابهای دنیوی، نتیجهٔ بلافصل پرهیزکاری و نافرمانی ایشان بود این قوم مکرراً در برابر عظمت آشکار سلطنت خدای خویش سر به طغیان بر میداشتند، اصنام سایر ملل را در جایگاه مقدس یهوه قرار دادند و از آئینهای موهومی که در میان اعراب بادیهنشین و یا شهرهای فينيقيه مرسوم بود پیروی کردند. به محض این که مرحمت الهی از ایشان دریغ گردید، ایمانشان به ناگهانْ قدرت و خلوص فوقالعادهای یافت. معاصرین موسی و یوشع با لاقیدی شاهد عجیبترین معجزات بودند. تحت فشار هر بلا و مصیبتی باور به آن معجزات، نسلهای بعدی یهودیان را از ابتلا به تب عالمگیر بتپرستی حفظ نمود.
ادوارد گیبونЧитать полностью…
چرا؟ چونکه: نیش عقرب نه از ره کین است، اقتضای طبیعتش این است!
@jenabegav
در هیأت نمایندگان دورهٔ اول مجلس شورای ملّی، احتشامالسلطنه از لحاظ مایهٔ فکری و آشنایی به فلسفهٔ حکومت و پارلمان غربی ممتاز بود.
فریدون آدمیّتЧитать полностью…
مصاحبهکننده: اسم شما معمولا اسم میزس را به ذهن متبادر میکند. فکر میکنید بزرگترین تاثیر او بر شما چه بوده است؟
هایک: سوال سختی است. چون در عین اینکه خودم را بسیار مدیون میزس میدانم اما استدلالهای او هیچگاه مرا قانع نکرده است. به نظرم نتایج او درست بود اما استدلالهای او برای من قانعکننده نبود. در رابطه با علاقه و جهتگیری فکری، او تاثیر زیادی بر من گذاشت. در واقع، هم علاقهام به بحث پول و ادوار تجاری و هم علاقهام به موضوع سوسیالیسم از اثرات مستقیم میزس میآیند. فکر میکنم اگر در سالهای دانشجویی نزد او رفته بودم چه بسا تمام دیدگاههای او را دربست و بی چون و چرا میپذیرفتم اما موضوع این بود که من زمانی با میزس آشنا شدم که مدرکم را گرفته بودم و دانشگاهم تمام شده بود. لذا، مواجههی من با میزس مواجههای بیشتر انتقادی بود. ۱۰ سال ارتباط نزدیک با کسی که در مجموع نتایج بحثهایش را پذیرفتهای اما استدلالهای او آنچنان که باید و شاید برای تو قانعکننده نمیآیند به اندازهی کافی برای آدم انگیزهی فکری ایجاد میکند. همانطور که عرض کردم، در بسیاری از مباحث به نظرم میزس درست میگفت؛ جز در برخی مسائل، خصوصا آنجا که به پیشزمینههای فلسفی او مربوط میشد. میزس تا پایان عمر یک عقلگرای فایدهگرا باقی ماند. با این حال من به این نتیجه رسیده بودم که فایدهگرایی در مقام یک فلسفه - به این معنا که جهتگیریهای ما غالبا نتیجهی محاسبات عقلانی و تفکر منطقیاند - درست نیست. بعد از این تحول فکری بود که متوجه شدم ما اکثرا یاد گرفتهایم از عادات و رسوم (practices) خاصی پیروی کنیم بی آنکه دلیل آن را بدانیم. به همین خاطر، تفسیر سیستم اقتصادی بر پایهی عمل عقلانی در نظرم درست نمیآمد. شاید درستتر این باشد که بگوییم ما قواعد عمل خاصی را که به طور سنتی در جامعه وجود داشتهاند فرامیگیریم. دلیل عمل به این قواعد هم بیشتر مسالهی گزینش در سیری تحولی است تا ساختی عقلانی.
یلدا مبارک🌱
یلدا به معنی «میلاد» است، و وامواژه از مسیحیان آرامی. تقارن یلدا با کریسمس میرساند که خود جشن یلدا هم احتمالاً برگرفته از کریسمس باشد؛ بنابر روایت سنتی، مسیح در طولانیترین شب سال متولد شد. هیچ اثری از این شب در سنت زرتشتی نیست. در شعر شعرای کهن هم، یا از جنبهٔ «تاریکترین شب» از یلدا یاد شده، یا مثل شعر حکیم سنایی در رابطه با حضرت مسیح:
به صاحب دولتی پیوندЧитать полностью…
اگر نامی همی جویی
که از یک چاکری عیسی
چنان معروف شد یلدا
حیاتمان، بدون زنان، آغازش بیپناهی؛ شبابش عاری از لذت؛ و پایانش بدون دلداری میبود.
ویکتور جوایЧитать полностью…
اسطورهٔ ما ملت است، اسطورهٔ ما عظمت ملت است! و ما همه چیز را در خدمت این اسطوره، این مجد و عظمت که امیدواریم به آن جامهٔ عمل بپوشانیم خواهیم گذاشت.
بنیتو موسولینی(۱۹۲۲)Читать полностью…
صبح علی رضایی، صاحب کارخانهٔ فولاد، پیش من آمده بود. قبلاً به او امر همایونی را ابلاغ کرده بودم که باید سهام کارخانه را بین کارگران تقسیم کند-تا حدود سی درصد-آمده بود بگوید، اطاعت میکنم!
۲۴ اردیبهشت ۱۳۵۱
دموکراسیها همواره صحنهٔ تلاطم و تنازع بودهاند؛ همواره با امنیت شخصی و حقوق مالکیت در تعارض از کار درآمدهاند؛ و کلاً حیات آنها کوتاه، و تشنج آنها در وقت موت، شدید بوده است.
جیمز مدیسونЧитать полностью…
سوسیالیسم، نه تنها در وجه تقدم و تاخر زمانی بلکه از نظر کیفیات معنوی، وارث برحق لیبرالیسم است.
ادوارد برنشتاینЧитать полностью…
فقیرترکردن ثروتمندان، فقرا را غنیتر نخواهد کرد اما دولت را قویتر میکند و به قدرت مقامات و سیاستمداران میافزاید، قدرتی که تهدیدآمیزتر، دائمیتر و کمفایدهتر از قدرت بازار در حکومت قانون است.
کیت جوزفЧитать полностью…
با اشارهٔ قلم من در روز اول ریاست جمهوری، ما جنون ترنس را متوقف خواهیم کرد. افراد ترنس را از ارتش، دبستانها، دورهٔ متوسطه و دبیرستانها بیرون خواهم کرد. ما اجازهٔ ورود مردان به ورزش زنان را نخواهیم داد.
دونالد ترامپЧитать полностью…
دنیای مدرن در هر مرحله اثبات می کند که تخریب نهادها بسیار آسان تر از ایجاد آنها است. با این وجود، به نظر می رسد تعداد کمی از مردم این حقیقت را درک کنند.
راجر اسکروتنЧитать полностью…
ما اعتقاد پیدا کردهایم که در هیچ نظام اجتماعی، آزادی به حدِّ جامعهای مبتنی بر مالکیت اشتراکی ضمانت نشده است!
مارکس و انگلس؛ نشریهٔ کمونیست(۱۸۷۴)Читать полностью…
فمینیسم یک سمّ است.
⚜️مارگارت تاچر⚜️▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
🟡➣ @IIFOM_CO
⚫️➣ instagram.com/iifom.co
🌐➣ iifom.com
یهودیان که زیر سلطهٔ حکومتهای آشوریان و ایرانیان میزیستند و به جهت سالها بردگی افسرده شده بودند، پس از پیروزیهای اسکندر از این شرایط رها گردیدند؛ و هنگامی که به درجات بالایی در شرق و پس از آن در غرب دست یافتند باعث برانگیختن شگفتی و کنجکاوی سایر ملل شدند. لجاجت سرسختانه به همراه تشریفات مذهبی و منش غیراجتماعی ایشان، آنان را در چشم دیگران به گونهای متفاوت از انسانها بدل کرده بود؛ افرادی که آشکارا نفرت تسکینناپذیر خود از سایر جهانیان را اظهار کرده و یا به ندرت آن را کتمان مینمودند.
ادوارد گیبونЧитать полностью…
یادداشت بازارآزاد در انتقاد به یادداشت محمود اولاد نوشته شده که لازم است نکاتی در این باب گفته شود: محمود اولاد در متن خود به «امکان مبادله» اشاره کرده است و نه لزوماً وجود «تقاضا». هر چند تقاضا خود بخش مهمی از ساختار مبادله است و در مکتب اتریشی حتی عرضه هم نوعی تقاضا به حساب میآید. بنابراین امکان مبادله در درون خود جنبهٔ پررنگ اقتصادی دارد و نه صرفاً فنی. با فرض وجود امکان فنی، مادامی که تولید از صرفهٔ اقتصادی برخوردار نباشد، وقوع مبادله مقدور نخواهد بود. چرا که کالا یا گران درآمده و صرفههای ناشی از مقیاس ندارد یا اصولاً با سلایق خریداران نزدیک نیست و یا هر دوی این موارد با هم. بنابراین اولاد بدون اینکه تولید را به جنبهٔ فنی آن تقلیل دهد یا در تابع تولید مضحک اقتصاد آکادمیک محصور کند به اهمیت تجارت و مبادله اقتصادی اشاره کرده است. اصولاً در مبادله است که قیمتها کشف شده و مکانیزم آن عمل میکند و راهنمایی، برای تولید اقتصادی را فراهم میآورد. بنابراین نقد بازارآزاد چندان به کنه مطلب اولاد توجه نداشته هر چند نکته مهمی را متذکر شده است.
Читать полностью…اینکه من حق خودم را از هرات میخواهم بگیرم، این چه دخلی به روس و انگلیس دارد که به حرف روس برای ضرر انگلیس بیایم؟…چرا با من اینقدر میپیچند؟ دیگر هرزگی انگلیسها از حد گذشت؛ به خدا قسم معرکه کردند…من برای این همه بیحسابی هراتی، [چرا] جنگ نکنم؟ آخر این چه حرفی است!؟ ایلچی انگلیس، سگ کیست که در روس یا فرنسیس یا نمسه-آنجاها صد یک این حرکات را با امپراطور یا رعیت آن ولایت بکند. از جان ما چه میخواهد؟
از متن دستورنامهٔ محمدشاه قاجار به حسینخان نظامالدوله سفیر دولت ایران به لندن در باب رفتارهای مکنیل، سفیر انگلستان در طهران در جریان جنگ هرات- ربیعالثانی ۱۲۵۴Читать полностью…
این حقیقت که زن ماهیتاً برای انقیاد و فرمانبرداری ساخته شده با این واقعیت اثبات میگردد که هرگاه زنی استقلال کامل مییابد این وضعیت را تاب نمیآورد و بیدرنگ خود را به مردی میچسباند تا وی را راهنمایی و آقایی کند، چرا که زن محتاج سرور و ارباب است. وقتی که جوان باشد یک نفر عاشقِ دلریش، و به گاه پیری یک عدد کشیش!
آرتور شوپنهاورЧитать полностью…
آغازِ وجود انسان از سینهٔ زنان حیات مییابد، آغازین کلمات را لبانِ او میآموزاند، آغازین گریهها را نوازشِ انگشتان او آرام میدهد، و واپسین آهها را هم اغلب گوشِ زنی مینیوشد، آنگاه که مردان، از تحمل بار اندوه جانگزای دیدن واپسین دمِ حیات مردی که ایشان را پیشوا بوده، تن میزنند.
لرد بایرونЧитать полностью…
همه بدانید که ما به صرافت طبع، این آزادی مشروع و مجلـس شـورای مـلـی را به ملّـتِ خود عنایت فرمودیم.
⚜️مظفرالدین شاه⚜️▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
🟡➣ @IIFOM_CO
⚫️➣ instagram.com/iifom.co
🌐➣ iifom.com