✅ ترجمه تخصصی انگلیس به فارسی و بالعکس ✅ انجام پاورپوینت تخصصی دفاع پایان نامه ✅ جمع آوری پیشینه پژوهش درقالب مقالات داخلی وخارجی ✅ دانلود رایگان دیکشنری تخصصی تبلیغات همزمان در دو کانال دانشجویی ادمین تبلیغات @StudentLibrary_admin
فرهنگ لغت فارسی به انگلیسی و انگلیسی به فارسی با بیش از ۲۰۰,۰۰۰ لغت (بدون نیاز به اینترنت)
مخصوص اندروید
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
📓 ترفندهای کیبورد
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
#راهنمای جستجوی پایان نامه ویا مقاله از سایت ایرانداک
#پایان_نامه
#ایرانداک
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
راهنمای کامل پروپوزال نویسی بصورت ساده و روان
💠 همراه ما باشید!!!
📚 @StudentLibrary
📌15 مرحله مهم برای نوشتن یک مقاله ISI
(قسمت دوم)
💠 با ما همراه باشید
📚 @StudentLibrary
6️⃣ ترسیم طرح کلی (Draw an outline)
بعد از جمع آوری اطلاعات و داده ها و نگارش “بیان مسئله” ، نوبت به ترسیم طرح کلی پژوهش می رسد. معمولا قالب مقاله های علمی به صورت مقدمه ، بدنه اصلی و نتیجه گیری می باشد که شما برای ترسیم کلی باید بر روی این بخش ها تمرکز نمایید.
7️⃣چکیده مقاله (Abstract)
یکی از بخش هایی که بعد از موضوع مقاله مورد توجه قرار می گیرد ، چکیده مقاله یا Abstract می باشد. در واقع یک چکیده به مثابه تبلیغ مقاله است تا بتواند نظر مخاطبان را به خود جلب کند. در این قسمت می توان به طور کوتاه و خلاصه معنی دار به مقدمه ، اهداف ، روش ها و نتایج و دستاوردهای تحقیق اشاره کرد.
8️⃣کلمات کلیدی (key words)
کلمات کلیدی باید بعد از چکیده مقاله و پیش از مقدمه درج شوند. بهتر است از کلمات کلیدی در محدوده 3 تا 10 کلمه یا عبارت کوتاه مرتبط با موضوع مقاله استفاده شود.
9️⃣مقدمه مقاله (Introduction)
بخش Introduction یا همان مقدمه می تواند حداکثر یک و نیم صفحه از مقاله را در برگیرد. مقدمه را با یک تعریف کلی از موضوع مورد نظر شروع کرده و بعد از آن به پیشینه ای از آن موضوع بپردازید ، سپس دلایل اهمیت موضوع و سوالات اصلی مقاله و فرضیه های خود را مطرح نمایید. در مقاله و پژوهش های بین المللی مقدمه باید به روشنی به “بیان مسئله” و عوامل بوجود آمدن مشکل بپردازد تا مشکل موجود ، به طور کامل برای خواننده ملموس و قابل درک باشد.
بخش اعظم مقاله های پژوهشی را “پیشینه تحقیق” دربر می گیرد که هر چه پر بارتر باشد اعتبار بالایی به مقاله شما خواهد افزود. بعد از به اتمام رسیدن پیشینه پژوهش باید به سراغ اهداف و فرضیات مقاله بروید.
0️⃣1️⃣ روش تحقیق (Methodology)
در این بخش محقق باید متدها و چگونگی انجام تحقیق را به طور واضح شرح دهد. شرح مواردی از قبیل نوع تحقیق ، مراحل انجام تحقیق که شامل: ابزار و روش های گردآوری داده ها ، روش نمونه گیری ، جامعه آماری و حجم نمونه ، ابزار و روش های تجزیه و تحلیل داده ها (تحلیل کمی و کیفی) در این بخش الزامی می باشد.
💠 با ما همراه باشید
📚 @StudentLibrary
۷ نکته طلایی در انتخاب عنوان #مقاله
💠 با ما همراه باشید
🎓 @TaahsilatTakmili
انتخاب عنوان مقاله
انتخاب عنوان مقاله یکی از بخشهای دشوار نگارش یک مقاله یا پایان نامه محسوب میشود. البته پس از انتخاب عنوان مقاله باید به سایر بخشها از جمله نوشتن چکیده خوب و انتخاب مجله مناسب نیز توجه کنید.
توجه داشته باشید که در اینجا هدف ما آموزش انتخاب موضوع پژوهشی نیست. هدف ما این است که توضیح دهیم بعد از فرایند انجام یک مقاله یا پایان نامه حالا که وقت ارسال مقاله به یک #مجله رسیده است چگونه عنوانی دقیق برای آن بنویسیم. در کتابهای روش تحقیق مطالبی درباره انتخاب عنوان مقاله ذکر شده است که هدف ما در اینجا پرداختن به این موضوع نیست. ما میخواهیم چند نکته کاربردی را مطرح کنیم تا بتوانید با توجه به آنها در انتخاب عنوان مقاله یا انتخاب عنوان پایان نامه خود عملکرد بهتری داشته باشید.
اصول انتخاب عنوان مقاله
1⃣عنوان باید خاص باشد: عنوان پژوهشی شما باید محدود و خاص باشد. برای مثال به این دو عنوان توجه کنید: “نقش استفاده از مهارت زبان بدنی و حل مسأله در بهبود روابط اجتماعی” و عنوان دوم “عوامل موثر بر بهبود روابط اجتماعی”. همانگونه که مشخص است موضوع اول به خوبی محدود شده است اما موضوع دوم عمومی است.
2⃣عنوان باید حاوی متغیرهای اصلی پژوهش باشد: اگر به مثال بالا توجه کنید مشاهده میشود که در عنوان اول هر سه متغیر اصلی پژوهشی که یکی متغیر وابسته و دیگری متغیر مستقل است در عنوان مقاله آورده شدهاند اما در عنوان دوم متغیرهای اصلی پژوهش وجود ندارد.
3⃣عدم استفاده از فرمول و علائم اختصاری: شما نباید در عنوان مقاله از علائم اختصاری همانند MS و یا فرمولها استفاده کنید. علایم اختصاری باید در عنوان به صورت کامل آوره شوند و در اولین جایی از متن که مورد استفاده قرار گرفتهاند اختصار آنها داخل پرانتز ذکر گردد. بنابراین این عنوان غلط است: “بررسی علایم بیماری MS در بیماران ایرانی” و این عنوان صحیحتر است “علائم بیماری مولتیپل اسکلروزیس در بیماران ایرانی”.
💠 با ما همراه باشید
🎓 @TaahsilatTakmili
4⃣عنوان باید کوتاه باشد: در انتخاب عنوان مقاله توجه به کوتاه بودن آن ضروری است. معمولاً اگر عنوان پژوهش در حدود ۷ یا ۸ تا ۱۲ کلمه باشد بسیار مناسب است. همچنین عنوان دارای بیش از ۲۰ کلمه ضعیف به شمار میآید:
عنوان بسیار کوتاه: پوسیدگی دندان کودکان.
عنوان بسیار بلند: اثرات تغذیه نامناسب، فرهنگ مسواک نزدن، استفاده از نخ دندان و آموزشهای نامناسب والدین بر پوسیدگی دندانهای شیری کودکان مدارس ابتدایی!
عنوان استاندارد: عوامل فرهنگی و اجتماعی موثر بر پوسیدگی دندان کودکان.
5⃣عنوان باید روشن و بدن ابهام باشد و همچنین جذابیت داشته باشد.
6⃣اجتناب از آوردن کلمات اضافی: آوردن کلماتی که هیچ کمکی در فهم عنوان ندارند در ابتدای هنوان مناسب نیست. برای مثال کلمات “بررسی، مقایسه، مطالعهای در زمینه، پژوهی در حیطه و …” در ابتدای عنوان اضافی هستند و حذف آنها بهتر است. به این دو مثال توجه کنید: “بررسی اثربخشی درمان با داروی هالوپریدوال در بهبود علایم شناختی بیماران اسکیزوفرنیک” و عنوان دوم” اثر هالوپریدول در بهبود علایم شناختی بیماران اسکیزوفرنیک”. عنوان دوم به دلیل عدم استفاده از “بررسی اثربخشی” صحیح تر است.
7⃣زمان و مکان مطالعه: اگر پژوهشی شما از نوع توصیفی است زمان و مکان مطالعه آورده میشود ولی برای سایر انواع پژوهش این کار ضرورتی ندارد. برای مثال اگر میخواهید میزان شیوع یک بیماری یا آگاهی مردم را مطالعه کنید مکان و زمان آورده شود. مثال صحیح: “میزان شیوع بیماری دیابت در میان روستائیان شهر تهران در سال ۱۳۹۳″. مثال غلط: “اثربخشی درمان دارویی بر بهبود کارکرد کلیه در بیماران شهر تهران در سال ۱۳۹۳″.
💠 با ما همراه باشید
🎓 @TaahsilatTakmili
📢👈 هفت نکته برای نگارش بخش مواد و روش ها در مقاله پژوهشی👇👇👇
1️⃣ همزمان با اجرای آزمایشها، بخش مواد و روش ها در مقاله را بنویسید
2️⃣ اول با اطلاعات جامعِ مرتبط با کل مقاله شروع کنید، سپس به جزئیات آزمایشها بپردازید
3️⃣ ترتیب توصیف روشها باید با ترتیب نتایجی که با استفاده از این روشها حاصل شدهاند همخوانی داشته باشد
4️⃣ بخش مواد و روشها همیشه باید به رویههایی که قبلاً در سایر مقالات توصیف شدهاند ارجاع دهد
5️⃣ آزمونهای آماری را تا حد امکان به شکل کامل شرح دهید
6️⃣ از بحث در مورد مزایا و معایب روشها و نتایج خودداری کنید
7️⃣ برای صرفهجویی در فضا، تجهیزات و ابزار استفاده شده را به طور مختصر اما کامل توصیف کنید
برای دوستانتان نیز فوروارد نمایید
نشر واجب
از طریق لینک زیر به ما بپیوندید:
👇👇👇
🎓 @taahsilattakmili
📌ساختار مقالات علمی چیست؟
👈استفاده از فرمت استاندارد IMRAD در نگارش مقالات
📝دکتر عهدیه آقامحمدی
🔸اکثر مقاله های علمی طبق یک فرمت به نام IMRAD تهیه می شوند. واژه IMRAD به عنوان یک استاندارد از سوی موسسه استانداردهای ملی آمریکا برای اولین بار در سال 1972 و سپس در سال 1979، تبدیل به انتخاب اکثر نشریه های تحقیقی شد.
🔻کلمهIMRAD مخفف کلمات زیر هست که ساختار اصلی مقاله را تشکیل می دهند:
👈مقدمه Introduction
👈روش کار Methods
👈نتایج Results
👈بحثDiscussion
🔻ساختار اساسی یک مقاله به صورت IMRAD به شرح زیر میباشد:
🔸مقدمه (Introduction): مساله چیست و چرا پژوهش در مورد آن مهم بود؟
🔸روش کار (Methods): آن مساله را با چه روشی حل کردید؟
🔸نتایج (Results): چه یافته ای به دست آمده است؟
🔸بحث (Discussion): یافته ها چه معنایی دارند؟ و شما را به چه نتیجه یا نتایجی میرسانند؟
🔹قابل ذکر است مقاله دارای قسمتهای دیگر چون عنوان(Title)، نویسندگان(Authors)، افیلیشن(Affiliation)، چکیده(Abstract)، کلمات کلیدی(Key words)، نتیجه گیری (Conclusions) و منابع (Refrences) نیز میباشد. علاوه براین برخی از مقالات، شامل بخش سپاسگزاری (Acknowledgement) وپیوست (Appendix) نیز هست.
🔹نکته مهم: فرمت بندی مقاله حتما باید طبق دستور نگارش مقالات برای نویسندگان که در صفحه اول سایت هر مجله ای وجود دارد صورت پذیرد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓@TaahsilatTakmili
اصول اساسی در نوشتن قسمت بحث و نتیجه گیری (بخش 1)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
✨ ابتدا با بياني كلي راجع به ماهيت نتايج، بحث را شروع كنيد. ميتوان قبل از آن نيز يك بار ديگر هدف اصلي پژوهش را ذكر كرد.
✨ ساختار اين بخش فنيتر از ساير بخشها است. از بحث در خصوص نتايج و تعبير و تفسير آنها شروع ميشود، سپس يك نتيجهگيري از يافتههاي به عمل ميآيد.
✨ در قسمت نتيجهگيري سعي ميشود نتايج مطالعه حاضر در بدنه دانش موجود قرار گيرد. تلویحات نظري، عملي، تجربي و روششناختي يافتهها بيان ميشود. در پايان محدوديتها مطالعه حاضر و پيشنهادهايي براي مطالعات آتي مورد بحث قرار ميگيرد.
✨ اگر ساختار نگارش مقدمه را به مثابه قيفي در نظر بگيريم كه از كليات يعني زمينه بحث شروع ميشود و به جاي باريك قيف يعني فرضیات ختم ميشود؛ ساختار نگارش بحث مشابه يك قيف بر عكس است كه از جاي باريك يعني بحث و تفسير در خصوص تك تك نتايج شروع ميشود و به بالاي قيف يعني نتيجه گيري و بسترسازي براي ارائه نظريه و بسط دانش ختم ميشود.
✨ تبيينهاي ارائه شده را به نكاتي كه در مقدمه به آن اشاره كرديد ربط دهيد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
چند نکته کلیدی در مقدمه نویسی (بخش 2)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
💠 ضرورت بیان سوال تحقیق در مقدمه
یکی از راه هایی که باعث می شود تا در مقدمه سریع برویم سراغ اصل مطلب این است که سعی کنیم که در صفحه اول مقاله، سوال اصلی مقاله را مطرح کنیم. بعضا توصیه می شود که در پارگراف دوم این کار صورت بگیرد. یعنی بعد از اینکه در پاراگراف اول طرح موضوع کرده ایم، در پاراگراف دوم بگوییم که این مقاله به دنبال پاسخ دادن به چه سوالی است. این کار باعث می شود که کلی مقدمه چینی ها و داستان سرایی هایی غیرمرتبط را راحت تر حذف کنیم و مخاطب سریع تر به اصل حرف ما در مقاله پی ببرد.
💠 آیا در مقدمه برخی از نتایج را مطرح کنیم؟
باید دقت کنیم که مقدمه باید برای مقاله ما بازاریابی کند. یعنی مخاطب با خواندن مقدمه مشتاق شود که ادامه مقاله را بخواند. در علوم انسانی که بعضا مقالات طولانی هستند، پیشنهاد می شود که در انتهای مقدمه، دو تا سه مورد از مهمترین دستاوردهای جدید و ارزشمند مقاله را به صورت گذرا مطرح کنیم. مثلا بگوییم که تحلیل ما از این مساله سه زاویه مهم از فلان پدیده را که تا به حال به آن توجه نشده است را آشکار می کند. اما نیازی نیست که این یافته ها را توضیح و بسط دهیم (این کار را در بخش یافته های مقاله باید انجام دهیم). اما اگر مقاله کوتاه است و مخاطب با دیدن کل مقاله به راحتی می تواند متوجه شود که یافته های کلیدی مقاله چه هستند، شاید نیازی نباشد که در مقدمه این موارد ذکر شود.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
#بیان_مساله
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
در نگارش بیان مساله حتما به موارد زیر توجه شود👇👇
۱- پاراگراف اول بیان مساله, به نوعی مقدمه مقاله به حساب می آید.
۲-بیان مساله, به گونه ای باید نوشته شود, که انگار شما داستانی را برای کسی تعریف می کنید. یعنی باید بهم پیوستگی بین مطالب و پاراگراف ها حفظ شود.
۳- در بیان مساله متغیرهای پژوهش اشاره و تعریف شود.
۴- ارتباط بین متغیرها رو بیان کنید.
۵- نظریه های مرتبط با پژوهش,به صورت گذرا بیان شوند.
۶- مبنای نظری تحقیق بیان شود.
۷- به پژوهش مرتبط یا نزدیک به پژوهش مورد نظر اشاره شود. دقت داشته باشید وجود تعداد زیاد مقالات مشابه پیشین دلیلی بر رد مقاله شما به حساب می آید.
۸- ذکر خلا موجود در تحقیقات پیشین
۹-مقالات مورد استفاده بروز باشد.
۱۰- ذکر شفاف مساله پژوهش یا به نوعی, ذکر ایده اصلی
۱۱- نوآوری در کار حتما ذکر شود.
۱۲-حتما مخاطب محور باشد.
۱۳- پاراگراف انتهایی حتما از اهمیت انجام پژوهش و در بند آخر ذکر سوال اصلی پژوهش
۱۴-دقت داشته باشید, همه این موارد حدود دو تا نهایتا سه صفحه باید بیان شود.
۱۵-البته در برخی مقالات رشته های مختلف, مقدمه و مرور ادبیات به صورت جداگانه بیان می شوند.
۱۶-برای درک بهتر پیشنهاد می شود از امروز به بعد هر بیان مساله رو نگاه کنید به این موارد دقت داشته باشید که اشاره شده است یا خیر.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
چکیده مقاله علمی – نکاتی درباره نگارش چکیده
(1 از 2)
🔸در آغاز باید تعریف کنیم که مقاله علمی چیست؟ چکیده خلاصهای از کل پروژه تحقیقاتی است، که شامل هدف آزمایش، روش، یافتهها و نتایج است. با این حال، باید همزمان مختصر باشد و از 250 کلمه تجاوز نکند.
🔸چرا نوشتن چکیده لازم است؟ زیرا به خوانندگان کمک میکند تا درک کنند که آیا این تحقیق برای آنها جالب است یا خیر. همچنین درک آنها از هدف اصلی و دستاوردهای نویسنده برای آنها سادهتر خواهد بود.
🔸لازم نیست که شما یک نویسنده با تجربه باشید تا مقاله علمی بنویسید. تمام آنچه شما نیاز دارید انگیزه و تمایل بسیار زیاد برای انجام تحقیق است. اگر ساختار و شرایط لازم را بدانید، نوشتن این نوع مقاله پیچیده نیست. یک مقاله علمی باید حاوی چکیده، پاراگراف مقدمه، روش، نتایج و بحث و نتیجه گیری باشد. کل کار باید خلاصه باشد. اگر میخواهید در تحقیق خود موفق شوید، به یاد داشته باشید که نباید بیش از اندازه کار خود را دست کم بگیرید ویا درباره آن غلو کنید. همچنین باید از طرح سؤالات مبهم و دادن اطلاعات غیر ضروری در پژوهش خودداری کنید. وظیفه اصلی شما این است که محصولتان قابل فهم و قانع کننده باشد.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓@TaahsilatTakmili
💢چگونه جستجو کنیم؟⁉️
انتخاب کلیدواژه مناسب تاثیر مستقیم بر نتایج بازیابی دارد بنابراین برای انتخاب کلیدواژه به نکات زیر توجه فرمایید👇
1️⃣ از کلید واژه های مختلف استفاده نمایید و صرفا به یک کلید واژه اکتفاء نکنید.
2️⃣ در انتخاب کلیدواژه تنها به عنوان اکتفا نکنید.
3️⃣ کل عنوان پایان نامه برای جستجو مناسب نیست (توجه داشته باشید که تکراری نبودن موضوع مطرح است)
4️⃣ تاجایی که امکان دارد از کلید واژه کوتاه و یک کلمه ای استفاده کنید.
5️⃣ برای جستجو به مترادفها، هم خانواده ها، هم ریشه ها، علامتهای اختصاری و .... به عنوان کلیدواژه توجه شود.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
ده ویژگی بسیار مهم و برجسته روش پژوهش علمی (بخش 1)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
۱- سیستماتیک بودن.
سیستماتیک بودن روش علمی لازمه دقیق بودن و حساس بودن است. روش علمی یک مشاهده تصادفی نیست بلکه طرحی هدفمند و باساختار است. لازمه سیستماتیک بودن آن است که روش انجام باید استاندارد باشد، همیشه شامل فعالیت و اقدامی دقیق و مشخص باشد تا اینکه نتایج معتبری به دست دهد و در صورتی که فرد دیگر بخواهد با همین روش اقدام نماید، نتایج مشابهی را کسب کند.
۲- قابلیت کنترل
پژوهش علمی باید شانس و تصادف را برنتابد، و فرآیند آن باید از طریق مکانیسمهای مختلفی که اجازه میدهند تا نتایج دقیقی به دست آورد کنترل شود. شانس و تصادف جایی در روش علمی ندارد: تمامی فعالیتها و مشاهدات بر طبق ملاکهای پژوهش و هدف پژوهش باید کنترل شده باشند.
۳- تجربی بودن
نتایج روش علمی باید با واقعیتها سروکار داشته باشد که با هدف پژوهش در ارتباطند. منظور دقیق از تجربی بودن آن است که روش علمی باید موضوعاتی را مدنظر قرار دهد که به عنوان واقعیت قابل شناسایی و اندازهگیری باشند. مثلاً در یک پژوهش آزمایشی فرضیاتی مطرح میشوند که حاوی متغیرهایی هستند که در آن روش اندازهگیری به صورت دقیق مطرح شده است. اگر فرضیه دارای متغیری باشد که نتوانیم آن را اندازه گیری کنیم، روش علمی خدشه دار شده و نتایج پژوهش قابل اتکا نخواهند بود.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
رفرنس نویسی مقاله به سبک درخواستی مجله (بخش 1)
♦️رفرنس (Reference) به معنی مبنای مقایسه یا مبداء، بیشتر می توان آن را در پایان مقالات در قسمتی که نویسنده قصد معرفی منابع انگلیسی زبان خود را دارد یافت. ویا لیست کاملی از اطلاعات نویسنده یا صاحب ایده را، در پایان نوشتهی خود تحت عنوان منابع تحقیق، درج نمایید رفرنس نویسی یا ارجاع دهی می نامند.
♦️ نوشتن منابع یا رفرنس در مقاله، پایان نامه و هر نوشته علمی، نشان از معتبر بودن آن نوشته می باشد. اگر یک مطلب علمی فاقد منبع یا رفرنس باشد، از لحاظ اعتبار صفر بوده و هیچ فردی برای مطالعات خود از آن مطلب استفاده نخواهد کرد. بنابراین، ذکر منبع درست در مقاله یا نوشته های خود، بایستی حتما و حتما صورت بگیرد.وتمامی مجلات معتبر دنیا به رفرنس های به روز مقالات اهمیت زیادی میدهند وتاثیر بیشتری در پذیرش مقاله دارند.
♦️ تمامی مجلات سبک رفرنس نویسی شان متفاوت میباشد بایستی قبل از ذکر منبع در مقاله، از سبک درخواستی مجله انتخابی برای چاپ مقاله، مطلع ش ده و سپس اقدام به رفرنس دهی نمایید. در طول نگارش مقاله سعی کنید رفرنس ها را همزمان در متنتان اضافه کنید تا بعد از اتمام کار دچار سردرگمی نشوید.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
🔻نکاتی کوتاه پیرامون مقاله نویسیISI
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
فایل آموزشی رفرنس نویسی به روش APA
💠 همراه ما باشید!!!
📚 @TaahsilatTakmili
✍🏻 چگونه پروپوزال بنویسیم؟
خواندن این را فایل جهت کسب مهارت در نوشتن پروپوزال پیشنهاد می کنیم
💠 همراه ما باشید!!!
📚 @StudentLibrary
📌ویژگیهای #بیان_مساله
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
📌15 مرحله مهم برای نوشتن یک مقاله ISI
(قسمت اول)
💠 با ما همراه باشید
📚 @StudentLibrary
⬅️برای تهیه یک مقاله که قابلیت نشر در مجلات معتبر موسسه ی اطلاعات علمی (ISI) را داشته باشد، ملزم به رعایت اصول و قوانین صحیح مقاله نویسی هستیم. در این قسمت 15 مرحله مهم برای نگارش یک مقاله پژوهشی را بیان نموده ایم تا چراغ راهی باشد برای داوطلبانی که علاقمند به ارتقا درجه علمی خود با ارائه و ثبت مقالات علمی در مجلات معتبر هستند.
1️⃣مشخص کردن هدف از نگارش مقاله (Specify the goal)
زمانی که تصمیم به تهیه یک مقاله می نمایید باید هدف خود را برای نوشتن آن مشخص کنید. اگر هدف شما از تهیه مقاله ثبت آن در یکی از مجلات نمایه شده ISI است به طور قطع می توان گفت که بدون تحقیق و پژوهش مستمر به این اهم دست نخواهید یافت.
به دلیل اعتبار بالای مقالات انتشار یافته در مجلات ISI ، کسانی که علاقمندند تا پژوهش های خود را در این مجلات به چاپ برسانند باید با تمام ویژگی ها و شرایط پذیرش یک مقاله ISI به طور کامل آشنا شوند تا با رعایت قوانین و اصول پایه ، نوشتن یک مقاله علمی را که دارای قابلیت و شایستگی نشر در بانک اطلاعاتی ISI می باشد را آغاز نمایند.
2️⃣ انتخاب موضوع و عنوان مناسب برای مقاله (Article Title)
یکی از نکات مهمی که پژوهشگران در زمان تهیه مقاله باید به آن توجه نمایند ، انتخاب موضوع و عنوان جذاب برای مقاله می باشد. برای جذب مخاطبان انتخاب یک عنوان ساده و در عین حال جذاب می تواند اثرات خوبی داشته باشد. استفاده از کلمات کلیدی در عنوان مقاله را فراموش نکنید چرا که یکی از عوامل اثر گذر در جستجوی مقاله شما می باشد. استفاده از موضوعات نو و بدیع ، تکراری نبودن موضوع انتخابی ، خیلی کوتاه یا خیلی طولانی نبودن عنوان و … از مواردی هستند که هنگام انتخاب موضوع باید مورد توجه قرار بگیرند.
3️⃣پژوهش و جستجو (Research)
مطالعه و جستجوی ساختارمند از مهم ترین ارکان تهیه یک مقاله علمی می باشند. برای اینکه بتوانید یک مقاله پژوهشی با ایده های نو و متفاوت را بنویسید باید به مقالاتی که تا به امروز منتشر شده اند رجوع کنید. برای یافتن مقالات مرتبط با موضوع خود می توانید از اینترنت یا کتابخانه های عمومی یا کتابخانه دانشگاه خود کمک بگیرید.
برای درک آسان یک موضوع خاص ، مراجعه به نشریات علمی معتبر و مجلات علمی می تواند کمک شایانی در پیشبرد اهدافتان داشته باشد.
4️⃣ ثبت اسامی نویسندگان ( Authors Names)
اسامی تمام نویسندگانی که در نگارش مقاله مشارکت داشته اند باید در مقاله ذکر شود. نویسنده اصلی مقاله که بیشترین ارتباط را با خوانندگان دارد باید مشخصات کامل خود از قبیل شماره تلفن یا ایمیل را در اختیار خوانندگان قرار دهد.
5️⃣ بیان مساله (problem statement)
مقاله پژوهشی را می توان نوشتاری دانست که دیدگاه جدیدی را برای یک موضوع مشخص مطرح می کند. محققانی که قصد تهیه مقاله دارند باید این نکته را مورد توجه خود قرار بدهند. اولین گام در تهیه یک مقاله علمی ، آگاه کردن مخاطبان از محتوای اصلی آن مقاله است که در ادبیات فنی به این امر “بیان مسئله” می گویند.
بخش اعظم امتیاز دهی به مقاله ، به توانایی نویسنده در بیان مسئله تعلق خواهد گرفت لذا محققان باید نهایت دقت را در توصیف آن بکار گیرند.
💠 با ما همراه باشید
📚 @StudentLibrary
💠سایت های معتبر برای جستجو کردن مقالات و پژوهش های فارسی زبان
1.پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران
آدرس سایت:
🌐 irandoc.ac.ir
2.پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
آدرس سایت:
🌐 sid.ir
3.پرتال جامع علوم انسانی
آدرس سایت:
🌐 ensani.ir
4.پایگاه استنادی علم جهان اسلام (ISC)
آدرس سایت:
🌐 isc.gov.ir
5. ایران مدکس
آدرس سایت:
🌐 health.barakatkns.com
6.نور مگز: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی
آدرس سایت:
🌐 noormags.com
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
✅نکات کاربردیWORD در نگارش رساله های تحصیلات تکمیلی
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
اصول اساسی در نوشتن قسمت بحث و نتیجه گیری (بخش 2/پایان)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
✨ نتايج را با كلمات متفاوت دوباره در اين قسمت تكرار نكنيد.
✨ يافتههاي جديد را در مقايسه با يافتههاي ديگران تفسير كنيد.
✨ تبيينهاي احتمالي همسويي و ناهمسويي نتايج مطالعه خود را با مطالعات ديگران بيان كنيد.
✨ به محدوديتهاي مطالعه خود اشاره كنيد. به مواردي اشاره شود كه در ارتباط با يافتههاي پژوهش است و تعميم پذيري آنها را با اشكال مواجه ميسازد. گرفتاريهاي پژوهشگر در اين قسمت جايگاهي ندارد.
✨ پيشنهادهاي ارائه شده در راستاي حل محدوديتها و قابل اجرا باشد.
✨ ذکر کمک هایی که این یافته به گسترش دانش نظری نموده است.
✨ مشخص کنید که یافتههای شما در چه بخشهایی کاربرد دارد.
✨ احاطه یافتن بر نظریهها و ادبیات پژوهش قبل از اقدام به تدوین این قسمت.
✨ خودداری از ارائه قضاوتهای شخصی و آوردن تفسیرهای ورای دادهها.
✨خودداری از ارائه تعمیمهای فاقد شواهد و تعمیمهای با شواهد اندک.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
اهداف و فرضیات پروپوزال و پایان نامه چگونه نوشته می شوند.
🎓 @TaahsilattTakmili
مهم ترین قسمت هر پایان نامه و پروپوزال بخش اهداف و فرضیات است. در این بخش تمامی عصاره تحقیق و ماهیت تحقیق قرار می گیرد. اهداف و فرضیات پروپوزال و پایان نامه باید با اصول آکادمیک نوشته شوند که در این بخش به توضیح این اصول می پردازیم.
اهداف کلی پروپوزال
یکی از اساسی ترین قسمت های هر طرح پیشنهادی اهداف آن است، اهداف خلاصه آن چیزی است که با اجرای مطالعه باید به آن رسید. اهداف بایستی رابطه نزدیکی با بیان مسئله داشته باشند تنظم آنها در طرح پیشنهادی در قالب اهداف کلی ( اصلی ) و اهداف اختصاصی صورت می گیرد.
هدف کلی: آنچه را که مطالعه به طور کلی بدان دست خواهد یافت را هدف کلی است.
اهداف اختصاصی: اهداف اختصاصی اجزای مختلف هدف کلی هستند که پیدا کردن پاسخ برای آنها جهت رسیدن به هدف کلی ضروری است. با تعیین اهداف اختصاصی چهارچوب مطالعه مشخص شده و از گردآوری اطلاعات غیر ضروری جلوگیری می شود. هدف اختصاصی محقق را در مشخص کردن متغیرها، نوع مطالعه، روش کار، نحوه گرد آوری اطلاعات، طرح جداول و غیره، هدایت می کند.
🔺 توجه به نکات زیر در بیان اهداف ضروری است:
🔻 با توالی منطقی ، جنبه های گوناگون مسئله را بپوشاند.
🔺 با توجه به شرایط و امکانات ، واقع بینانه باشد.
🔻به صورت قابل اندازه گیری با افعال عملی که برای سنجش از توانایی کافی برخوردار باشند، بیان گردد.
💠 با ما همراه باشید
🎓 @TaahsilatTakmili
چند نکته کلیدی در مقدمه نویسی (بخش 1)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
💠 حساسیت اولین پاراگراف مقدمه
اصطلاحات می گویند که اولین برخورد می تواند آخرین برخورد باشد. تصور کنید که برای یک مصاحبه شغلی با لباسی کثیف و آشفته حاضر شویم. همین حالت برای اولین پاراگراف مقاله مطرح است. اصطلاحات اولین پاراگراف باید به قدری قوی و محکم و جذاب باشد که مخاطب را مشتاق کند که پاراگراف های بعدی را بخواند. اولین پاراگراف معمولا موضوع اصلی مقاله را طرح می کند و باید به شکلی قوت تفکر و عمق مقاله و هنر نویسندگی ما را به خوبی نشان دهد. خیلی وقت ها نویسندگان مقاله ده ها بار این پاراگراف را بازنگری می کنند تا به شکل مناسب دربیاید. یکی از اشتباهات رایج در نگارش پاراگراف اول این است که آن را به شکل کلیشه ای بنویسیم: مثل حالتی که در دبستان انشا می نوشتیم: “همانطور که می دانیم مقوله استفاده از ابزارهای آموزشی نوین مقوله ای بسیار مهم و حیاتی است”!
💠 طفره رفتن در مقدمه
یکی از اشتباهات رایج ما در نگارش مقدمه مقاله این است که طفره می رویم. یعنی به جای اینکه یک راست برویم سر اصل مطلب، به حواشی آن می پردازیم. مثلا به جای اینکه یک راست بگوییم که “سه پژوهش اخیرا چهار دلیل برای استفاده نکردن از شبکه های اجتماعی در محیط های آموزشی را مطرح کرده اند”، شروع می کنیم به داستان سرایی و می گوییم “همان طور که همگان می دانند، شبکه های اجتماعی امروزه در تمامی دنیا فراگیر شده اند. …” قاعده کلی این است که هر حرفی که برای مخاطب تخصصی مقاله ما جدید، جالب و ضروری نیست باید حذف کنیم.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
چکیده مقاله علمی – نکاتی درباره نگارش چکیده
(2 از 2)
💠 در اینجا نکاتی وجود دارد که نحوه نوشتن چکیده برای مقاله علمی را توضیح میدهد:
🔺ابتدا باید مقاله را اتمام کنید وسپس چکیده را بنویسید.
🔺از استفاده از عباراتی مانند “من بررسی کردم …” یا “ما دریافتیم که …” خودداری کنید. آنها را با عباراتی مانند “مشاهده شد …” و استفاده از سوم شخص مفرد جایگزین کنید.
🔺تمام حقایق موجود در چکیده باید در پاراگرافهای بدنهی مقاله توضیح داده شود.
🔺تعداد کلمات را در چکیده چک کنید. نباید بیش از ۲۰۰ کلمه باشد.
🔺از کلمات کلیدی استفاده کنید؛ این امر باعث کمک به خوانندگان می شود تا داده های لازم را سریعتر پیدا كنند.
🔺فراموش نکنید که چکیده را چندین بار بخوانید و در صورت امکان آن را بهبود بخشید.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓@TaahsilatTakmili
📚کتاب 100 صفحه ای رو تو یک ساعت بخون😍
✅ وبینار رایگان
🚀تند خوانی و مطالعه حرفه ای
افزایش 3 برابری سرعت مطالعه و تمرکز
❌ظرفیت رایگان 500 نفر❌
🗓چهارشنبه 25 مهر
⏰ساعت 19
🚨اگه به کتاب علاقه داری یا محصل و دانشجویی این وبینار رو از دست نده
📲 لینک ثبت نام:
https://B2n.ir/tdstdbk
ده ویژگی بسیار مهم و برجسته روش پژوهش علمی (بخش 2)
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
۴- منطقی بودن
علم به صورت عموم با منطقی بودن مشخص میشود. در پژوهشهای علمی باید تاکید بر منطقی بودن هدف تاکید نمود. ویژگی تجربی بودن روش علمی ضروری میتماید تا روش علمی بر اساس حقایق و واقعی و قابل تصدیق باشد و از پژوهشگر بخواهد تا با نگرشی انتقادی و بدون توجه به سوگیریهای دهنی یا قضاوتهای شخصی اقدام نماید.
۵- قابلیت تکرارپذیری
یافتههای محقق شده از یک پژوهش علمی باید بگونهای باشد که اگر کسی تحت همان شرایط، پژوهش را تکرار کند، به نتیجه مشابه دست یابد. با در دست داشتن ماهیت سیستماتیک روش علمی، میتوان گفت که چنین روشی قابلیت تایید و تصدیق را دارد. گزاره داشتن کنترل بر روی متغیرهای موجود در پژوهش، این اجازه را به ما می دهد که نتایج یک پژوهش را در همان شرایط و یک زمان و مکان دیگر بتوانیم تکرار کنیم.
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
رفرنس نویسی در مقالات به دو صورت نوشته میشود (بخش 2/پایان)
🔺 رفرنس دهی در داخل متن مقالات:
نام نویسنده
سال
شماره صفحه
عنوان اثر
باید توجه داشت اگرمقاله ای کمتر از كمتر از ۶ نويسنده داشته باشد بار اول نام همه آنها به همراه سال انتشار و در دفعات بعد فقط نام نويسنده اول به همراه سال انتشار و داخل پرانتز آورده مي شود واگر مقاله بیش از ان باشد فقط نام خانوادگي نويسنده اول و به دنبال آن”et al” به همراه سال انتشار در داخل پرانتز درج مي شود.
🔻رفرنس نویسی درپایان مقالات:
در این مرحله مشخصات کامل آورده میشود.
نام خانوادگی نویسنده، نام کوچک. (سال انتشار) عنوان کتاب یا مقاله، عنوان جلد. شهر انتشار، کشور، مولف
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili
موضوع
چگونه یک سمینار بنویسیم؟
راهنمای درس سمینار کارشناسی ارشد
ارائه کتبی سمینار
اجزا و ساختار گزارش سمینار
فرمت محتوای گزارش سمینار
ارائه شفاهی سمینار
ساختار ارائه
💠 همراه ما باشید!!!
🎓 @TaahsilatTakmili