بزرگترین دشمن دانش🪐 جهل نیست بلکه ⁉️توهم⁉️ دانستن است استیون هاوکینگ جهت ارتباط با ادمین Sadra1h@
🏴منزلگه عشاق دل آگاه حسین است
بیراهه نرو ساده ترین راه حسین است
از مردم گمراه جهان راه نجویید
نزدیک ترین راه به الله حسین است🖤
تاسوعا و عاشورای حسینی بر شما همراهان عزیز تسلیت باد
🪐 ارسال ویدیوی 4K از ماه؛ ناسا در مأموریت آرتمیس ۲ ارتباطات لیزری پرسرعت را آزمایش میکند
🔷ناسا با همکاری دانشگاه ملی استرالیا آماده آزمایشی انقلابی در مأموریت آرتمیس ۲ میشود: ارسال دادهها از ماه به زمین با استفاده از لیزر. این فناوری که ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریعتر از امواج رادیویی سنتی است، اگر موفق شود، میتواند راه را برای پخش زنده ویدیوی 4K از سطح ماه و ارتباطات آنی با فضانوردان در مأموریتهای آینده به مریخ هموار کند.
🔹در شرایطی که جهان اوایل سال ۲۰۲۶ در انتظار بازگشت انسان به ماه با مأموریت آرتمیس ۲ است، ناسا روی فناوری مهم ارتباطات نوری یا لیزری برای آینده اکتشافات فضایی کار میکند. مهندسان مرکز تحقیقاتی گلن ناسا با همکاری دانشگاه ملی استرالیا (ANU)، مشغول ساخت و آزمایش سیستم فرستنده-گیرنده لیزری مقرونبهصرفهاند تا در این مأموریت تاریخی از آن استفاده کنند.
🔶بیشتر فضاپیماهای کنونی از امواج رادیویی برای ارسال اطلاعات استفاده میکنند که محدودیت سرعت و پهنای باند دارند. اما لیزرها با استفاده از نور مادون قرمز نامرئی میتوانند دادهها را ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریعتر منتقل کنند.
🖤السّلام عَلیَ الحُسَین
وعَلی عَلِِِّیِ ابن الحُسَین
وعَلی اوْلادِ الحُسَین
و عَلی اَصحابِ الحُسَین🏴
فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) و حضرت اباالفضل العباس(ع) و تمامی یاران باوفایشان را خدمت آقا امام زمان (عج) و شما همراهان تسلیت باد
ادامه 👇
🔹طراحی یک کامپیوتر کوانتومی برای کار در مدار زمین، یک چالش مهندسی فوقالعاده پیچیده بود. تیمی از محققان به رهبری دانشگاه وین، این دستگاه را به گونهای ساختند که بتواند در برابر نوسانات شدید دما، تشعشعات کیهانی و لرزشهای شدید هنگام پرتاب مقاومت کند. فرایند مونتاژ نهایی این محموله در یک اتاق تمیز در مرکز هوافضای آلمان و تنها در ۱۱ روز به پایان رسید.
🔶هدف اصلی این مأموریت، بهرهبرداری از توانایی منحصربهفرد کامپیوترهای کوانتومی در «پردازش لبهای» (Edge Computing) است. این به آن معناست که دادههای عظیمی که توسط ماهوارهها جمعآوری میشود (مانند تصاویر تشخیص آتشسوزی جنگلها یا دادههای اقلیمی) بهجای ارسال به زمین، بر روی خود ماهواره و به صورت آنی پردازش میشوند. این فرایند نهتنها مصرف انرژی را به شدت کاهش میدهد، بلکه زمان پاسخ به رویدادهای اضطراری را نیز به شکل چشمگیری بهبود میدهد.
🔺درود بر تمامی اعضا
چند روزی به خاطر اوضاع جنگی و شرایط سخت کشور، فعالیتی نداشتیم
به محض اینکه اوضاع کمی آرومتر بشه،
فعالیتمون دوباره آغاز میشه
برای تک تک هموطنانم روزهای روشنتر و آیندهای بهتر آرزومندم و امیدوارم هر چه سریع تر سایه این جنگ شوم از سر کشورمون برداشته شه ❤️
🪐 شگفتی جدید تلسکوپ جیمز وب: بزرگترین تصویر پانوراما از عالم اولیه منتشر شد
🔶این تصاویر از پروژه COSMOS-Web به دست آمدهاند. این پروژه، بزرگترین برنامه رصدی است که جیمز وب سال نخست فعالیت خود انجام داده است. در این پروژه، جیمز وب ناحیهای از آسمان به وسعت ۳ قرص کامل ماه را که کنار هم قرار گرفتهاند، رصد کرد. این وسیعترین ناحیهای است که تاکنون با این تلسکوپ مشاهده شده. نتیجه این رصد ترکیبی از بیش از ۱۰ هزار نوردهی مجزاست که کنار هم تصویری بیسابقه و باجزئیات از کیهان اولیه خلق کردهاند.
🔸در این تصویر، حدود ۸۰۰ هزار کهکشان ثبت شده است که بسیاری از آنها متعلق به نخستین دورههای شکلگیری جهان هستند.
🪐 جرم آسمانی عجیب
ASKAP J1832–0911
🔷یک منبع کیهانی ناشناخته در کهکشان راه شیری است (فاصله: حدود ۱۵٬۰۰۰ سال نوری)
که توسط توسط تلسکوپ رادیویی ASKAP (استرالیا) کشفشده است
🔶 این جرم آسمانی هر ۴۴ دقیقه یکبار، به مدت ۲ دقیقه سیگنالهای رادیویی و پرتو ایکس بسیار قوی به زمین میفرستد
این جرم آسمانی نخستین جرمی است که این رفتار را در هر دو طیف دارد
🔺 ترامپ نام متحد ایلان ماسک را از لیست کاندیداهای ریاست ناسا حذف کرد
🔷فقط یک روز پس از کنارهگیری ایلان ماسک از سمت خود در کاخ سفید، دولت ترامپ نامزدی «جرد آیزاکمن»، از متحدان ماسک، برای تصدی ریاست ناسا را پس گرفته است. این خبر ابتدا به نقل از برخی منابع ناشناس منتشر شد اما سخنگوی کاخ سفید بهتازگی آن را رسمی تأیید کرده است.
🔹روزنامه نیویورکتایمز به نقل از ۳ منبع ناشناس خود گزارش داده پسگرفتن نامزدی جرد آیزاکمن برای پست ریاست ناسا پس از آن رخ میدهد که ترامپ فهمیده او پیشازاین به دموکراتهای برجستهای، ازجمله سناتور «مارک کلی» از آریزونا، کمک مالی کرده است. طبق این گزارش، آیزاکمن جمعه از این تصمیم مطلع شده و هنوز واکنشی به آن نشان نداده است.
🪐 محققان ناسا: خورشید درحال نابود کردن ماهوارههای استارلینک است
🔶محققان مرکز پروازهای فضایی گادرد ناسا در مریلند بررسی کردند که فعالیتهای خورشید چقدر بر ماهوارههای استارلینک اثر میگذارد. آنها میگویند طوفانهای ژئومغناطیسی باعث میشوند ماهوارهها زودتر به درون جو زمین بیفتند. البته مقدار کاهش عمر ماهوارهها چندان زیاد نیست و در بالاترین سطح فعالیت خورشیدی میتواند تا ١٠ روز از عمر ماهوارهها بکاهد اما آگاهی از این مسئله اهمیت دارد.
🔸اسپیس ایکس هر هفته تعداد زیادی ماهواره روانه مدار میکند اما بخشی از این ماهوارهها هر هفته به درون جو زمین سقوط میکنند. محقق مرکز گادرد ناسا میگوید اولین بار در تاریخ است که شاهد بازگشت همزمان این تعداد ماهواره به جو زمین هستیم.
🔷در حد فاصل سالهای ٢٠٢٠ و ٢٠٢۴، تعداد ۵٢٣ ماهواره استارلینک درون جو زمین سقوط کردند. دانشمندان باور دارند چند سال آینده، روزانه شاهد سقوط این ماهوارهها به درون اتمسفر خواهیم بود. «دنی اولیویرا» از مرکز فضایی گادرد میگوید در یکی از شدیدترین رویدادهای ژئومغناطیسی خورشید، ٣٧ ماهواره استارلینک درون جو افتادند.
🪐در فضا اگر با تمام قوا در گوش یک نفر دیگر فریاد بزنید آن فرد قادر به شنیدن صدایتان نخواهد بود. این امر به این خاطر است که هوایی وجود ندارد که صدای شما را به گوش فرد دیگر انتقال دهد
Читать полностью…🪐 چین و روسیه برای ساخت نیروگاه هستهای در ماه توافقنامه امضا کردند
🔷چین و روسیه بهتازگی برای ساخت نیروگاه هستهای روی کره ماه توافقی امضا کردهاند. طبق این یادداشت تفاهم همکاری که میان ۲ کشور امضا شده، این رآکتور روسی قرار است انرژی ایستگاه تحقیقاتی بینالمللی ماه (ILRS) را تأمین کند.
🔹این پروژه مشترک با همکاری چین و روسیه رهبری میشود و انتظار میرود تا سال ۲۰۳۶ تکمیل شود. برنامه چین برای ساخت نیروگاه روی کره ماه دقیقاً پس از آن اعلام شد که ناسا بودجه پیشنهادی خود برای سال ۲۰۲۶ را منتشر کرد که در آن برنامههای این سازمان برای ساخت پایگاه مداری در مدار ماه حذف شده است.
🔶براساس مصاحبهای که «یوری بوریسوف»، مدیرکل آژانس فضایی روسیه، سال ۲۰۲۴ منتشر کرد، این رآکتور مشترک میان چین و روسیه خودران و «بدون حضور انسان» ساخته خواهد شد. بوریسوف جزئیات بیشتری از چگونگی انجام این پروژه اعلام نکرده اما گفت مراحل فناورانه آن تقریباً آماده هستند.
🪐نهمین پرتاب آزمایشی استارشیپ ۷ خردادماه انجام میشود
🔷اسپیسایکس تاریخ نهمین پرتاب استارشیپ خود را اعلام کرد و امیدوار است پس از شکست در ۲ پرتاب قبلی، سومین پرتاب ۲۰۲۵ موفقیتآمیز باشد. استارشیپ قرار است نهمین بار ۷ خرداد پرتاب شود.
🔹نهمین پرتاب آزمایشی استارشیپ چهارشنبه، ۷ خرداد، ساعت ۳:۰۰ بامداد به وقت ایران انجام شود. ممکن است زمان پرتاب متناسب با وضعیت راکت تغییر کند. البته اسپیسایکس میگوید این پرتاب زودتر از این تاریخ انجام نخواهد شد. همچنین مقامات محلی منطقه اطراف پایگاه فضایی استاربیس اسپیسایکس اعلام کردهاند جادههای این منطقه تا ۲۹ مه (۹ خرداد) بسته خواهند بود؛ براساس این شواهد ممکن است این پرتاب تا ۸ یا ۹ خرداد نیز عقب بیفتد.
🔶بوستر سوپرهوی در نهمین پرواز به محل پرتاب خود بازنمیگردد و در برج پرتاب فرود نمیآید. درعوض در خلیج مکزیک مینشیند و اسپیسایکس دیگر از آن استفاده نخواهد کرد.
🔸کل استارشیپ، پس از مونتاژ، حدود ۱۲۲ متر ارتفاع دارد که آن را به بزرگترین و قدرتمندترین راکت جهان تبدیل میکند.
🪐چین ساخت نخستین ابررایانه فضایی جهان را با پرتاب چند ماهواره آغاز کرد
🔷۱۲ ماهواره مجهز به سیستمهای محاسباتی هوشمند و پیوندهای ارتباطی بینماهوارهای، ظهر چهارشنبه به وقت محلی با موشک لانگ مارچ 2D از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان به فضا فرستاده شدند.
🔹این ماهوارهها بخشی از پروژه «منظومه محاسباتی سهبدنه» هستند که آزمایشگاه ژجیانگ مشغول توسعه آن است. هدف این پروژه ایجاد زیرساختی فضایی با توان پردازشی آنی در مدار زمین است. طبق گزارشها، پس از تکمیل پروژه، این منظومه میتواند با توان پردازشی ١٠٠٠ پتافلاپس (یک کوینتیلیون عملیاتدرثانیه) فعالیت کند؛ ظرفیتی که میتواند با قدرتمندترین ابررایانههای زمینی رقابت کند.
🔶برای مقایسه، ابررایانه El Capitan در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور آمریکا که سال گذشته قدرتمندترین ابررایانه جهان معرفی شد، توان پردازشی ١.٧٢ کوینتیلیون عملیاتدرثانیه دارد.
🪐امروز روز زن در ریاضیات است
🔺سلامیان مدرس ریاضی به رکنا:
«مریم میرزاخانی» در کتابهای خارجی قهرمان است،در صداوسیمای ایران غایب!
🔷هیچ مرزی برای استعداد و اراده وجود ندارد؛وظیفه ماست که راه او را ادامه دهیم و بستری فراهم کنیم تا دختران ایران زمین با اعتمادبهنفس در دنیای علم بدرخشند.
🔹ایران در آزمونهای بینالمللی پرلز و تیمز در سالهای اخیر عملکرد متوسطی داشت. این نتایج نشاندهنده فاصله ایران با کشورهای برتراست. همچنین، شکاف جنسیتی در عملکرد ریاضی، بهویژه در میان دختران، و کمبود اعتمادبهنفس در مواجهه با درسهایی مثل علوم و ریاضی از دیگر چالشهای موجود است.
«فصلِ خودآگاهی» روانشناسیِ اصولی
◼️ @faslekhodagahi
آرشیو کامل کتاب و فیلم کوتاه
◼️ @Archivesbooks
انجمن مخفی ترک عادتهای بد (CoDA)
◼️ @IRAN_CoDA
اشعار ناب و کمیاب
◼️ @moshere
زیباترین شعر و متن کوتاه
◼️ @kahkeshan_eshge
مجله روانشناسی ادبی هنری
◼️ @majallezendegii
گلچین کتابهای صوتی PDF
◼️ @ketabegoia
کتاب صوتی و فیلم مفهومی
◼️ @ArchiveAudio
کتابخانهٔ هوشمند
◼️ @ErnestMillerHemingway
تقویت مکالمه با ۳۷۶ کارتون چند دقیقهای
◼️ @EnglishCartoonn2024
وکیل پایه یک
◼️ @ADLIEH_TEAM
علم نجوم و کیهانشناسی
◼️ @keyhan_n1
به وقت کتاب
◼️ @DeyrBook
حقوق برای همه
◼️ @jenab_vakill
باغ سبز مولانا (زهرا غریبیان)
◼️ @gharibianlavasanii
کتاب کتاب کتاب بخوانیم
◼️ @LibMajazi
ترکی فول صحبت کن
◼️ @TurkishDilli
آرا حقوقی قضایی و نظریات مشورتی
◼️ @ARA_HOGHOOGHI_GHAZAIE
جملاتی که شما رو میخکوب میکنه!
◼️ @its_anak
کتابخانه انجمن نویسندگان ایران
◼️ @anjomanenevisandegan_ir
انگلیسی حرفهای کودک و بزرگسال
◼️ @RealEnConversations
تروما ، مشاوره ، رواندرمانی
◼️ @hamsafarbamah
آموزش زبان عربی کاملا رایگان
◼️ @aradsalam1
مدرسه دانش و اطلاعات
◼️ @INFORMATIONINSTITUTE
بهترین اشعار کمیاب
◼️ @seda_tanha
گلچین موسیقی سنتی
◼️ @sonati4444telegram
شعر ناب و کوتاه
◼️ @sher_moshaer
سفر به دنیای خیال و رویا
◼️ @mehrandousti
نظریههای جامعهشناسی
◼️ @sociologyat1glance
❰ اشعار ناب و ماندگار ❱
◼️ @delaviztarin_sher_jahan
انگلیسی کاربردی با فیلم
◼️ @englishlearningvideo
نردبان نور
◼️ @shine41
رازهای درون
◼️ @razhaye_darun
تازههای ادبیات معاصر
◼️ @naabn
متن دلنشین
◼️ @aram380
یادگیری لغات با سخنرانی انگلیسی
◼️ @english_ielts_garden
در مسیر دانایی
◼️ @romanceword
گردشگری ، طبیعتگردی
◼️ @Jahangram
؛| English | انگلیسی با طعم آهنگ |
◼️ @Bilingual_Song_lyrics
موسیقی بیکلام آتن تا سمرقند
◼️ @LoveSilentMelodies
الفبای نوشتن وخلاقیت
◼️ @Alefbayeneveshtan
"رد پای خدا"_"مسیر سعادت"
◼️ @radepaikhoda
داستان کوتاه
◼️ @zhig_story
هنر شراب زندگیست...
◼️ @Geraf_art
تیم ورزشی و تناسب
◼️ @MaryamTeam
بزرگانِ خُنیاکِ ایران
◼️ @barbodm2500
لیست وبینارهای حقوق تجارت بینالملل
◼️ @vebinar_list
کهکشان(Galaxy)
◼️ @mars13u
شعر و ادب معاصر
◼️ @sheradabemoaser
ادبیات فانتزی
◼️ @worldlocked
اقتصاد و بازار
◼️ @AghaeBazar
بکگراند کارتونی | تِم فانتزی مود
◼️ @ThemeMood
رایگان نویسنده شو
◼️ @amozshalpha
به بهترین ورژن از خودت تبدیل شو!
◼️ @Mind_plussss
مجله کاریکلماتور
◼️ @AlirezaJamshididastana
هنر و ادبیات
◼️ @selmuly
آرامش +دلخوشیهای کوچک+ نوستالژی
◼️ @RangiRangitel
حراج دائمی کتابهای کمیاب چاپ قدیم!
◼️ @katebbashi_book
حافظ - خیام ( صوتی )
◼️ @GHAZALAK1
عربی به زبان ساده
◼️ @atranslation90
داستان کوتاه / رمان
◼️ @FICTION_12
((سرزمین پیانو)) مرجع نت موسیقی
◼️ @pianolandhk50
آموزش سواد مالی و اقتصادی به زبان ساده
◼️ @ECONVIEWS
عکس، خاطره، زندگی
◼️ @PURITY_SHOT
هماهنگی برای تبادل؛
◼️ @TlTANIOM
🪐اخترشناسان برای اولینبار از ستارهای که دوبار منفجر شده تصویربرداری کردند
🔷دانشمندان برای اولینبار شواهد بصری مستقیمی از یک پدیده کیهانی نادر را ثبت کردهاند: ستارهای مرده که دو بار منفجر شده است. یافتههای جدید معمایی قدیمی درباره چگونگی وقوع ابرنواخترها را حل میکند.
🔹اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) در رصدخانه جنوبی اروپا، با بزرگنمایی بر روی بقایای یک ابرنواختر به نام SNR 0509-67.5، به یک کشف بزرگ دست یافتند. این بقایای ۴۰۰ ساله که در کهکشان همسایه ما، ابر ماژلانی بزرگ (در فاصله ۱۶۰ هزار سال نوری) قرار دارد، دارای ساختارهایی است که نشان میدهد ستاره مادر آن نه یکبار، بلکه دو بار منفجر شده است.
🔶این ستاره از نوع کوتوله سفید بوده است؛ هسته فوقالعاده متراکم یک ستاره شبیه به خورشید که سوخت خود را به پایان رسانده است. این کوتولههای سفید وقتی در یک سیستم دوتایی قرار دارند، میتوانند مانند یک خونآشام کیهانی عمل کنند و مواد (عمدتاً هلیوم) را از ستاره همدم خود بدزدند.
🪐قدرتمندترین دوربین دیجیتال جهان اولین تصویر خود از فضا را منتشر کرد
🔷رصدخانه ورا روبین (Vera Rubin) در شیلی، با استفاده از بزرگترین و قدرتمندترین دوربین دیجیتال جهان، اولین تصویر فضایی خود را منتشر کرد؛ تصویری 5 گیگاپیکسلی که نمایی خیرهکننده از اعماق کیهان را نمایش میدهد.
🔹منتشرشده، این تصویر که ۲ سحابی مشهور «سهتکه» و «مرداب» را نشان میدهد، در جریان کمپین «نگاه نخست» رصدخانه ورا سی. روبین منتشر شده است. منطقهای که در تصویر مشاهده میکنید، در فاصله حدود ۴ تا ۵ هزار سال نوری از زمین قرار دارد و محل شکلگیری ستارههای جدید محسوب میشود.
🔶این تصویر با وضوح خیرهکننده ٣٢٠٠ مگاپیکسلی را بزرگترین دوربین دیجیتال تاریخ گرفته است؛ دوربینی که قلب تلسکوپ روبین است و در ارتفاعات قله «سرو پاچون» در شمال شیلی نصب شده است.
🪐برای اولین بار یک کامپیوتر کوانتومی با راکت فالکون ۹ اسپیسایکس به فضا پرتاب شد
🔷در روز ۲۳ ژوئن (۲ تیر) راکت فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس در مأموریت Transporter 14، علاوهبر دهها ماهواره، یک محموله منحصربهفرد را نیز با خود به فضا برد: یک کامپیوتر کوانتومی فشرده. این سیستم که قرار است عملیات خود را در ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین آغاز کند، اولین کامپیوتر کوانتومی فوتونیکی است که در شرایط سخت فضا مورد آزمایش قرار میگیرد.
🪐بزرگترین فوران سیاهچالهای کشفشده در تاریخ سه برابر بزرگتر از کهکشان راه شیری است
🔷اخترشناسان فورانی عظیم از یک سیاهچاله را کشف کردهاند که طول آن به حدود ٢٠٠ هزار سال نوری میرسد؛ یعنی سه برابر پهنای کهکشان راه شیری. این جت که «اختروش J1601+3102» نام دارد، با استفاده از تلسکوپ آرایه فرکانس پایین (LOFAR) شناسایی شده و بزرگترین جت سیاهچالهای کشفشده در تاریخ بهشمار میرود.
🔹آنچه این کشف را هیجانانگیزتر میکند، تنها اندازه آن نیست؛ بلکه قدمت این پدیده نیز توجه پژوهشگران را جلب کرده است. براساس مطالعهای که منتشر شده، این جت بیش از ١.٢ میلیارد سال عمر دارد. جرم سیاهچالهای که این جت را شکل داده، در آن زمان بهاندازه دستکم ۴۵٠ میلیون خورشید بوده است.
🔶وسعت و انرژی این جت نشان میدهد که سیاهچاله موردنظر حتی مدتها پس از شکلگیری نخستین ستارگان نیز به تزریق ماده و انرژی به این جت ادامه داده است. این یافته جدید به درک بهتر دانشمندان از نقش سیاهچالهها در رشد و گسترش جهان کمک میکند و برخی از نظریههای موجود در این زمینه را تأیید میکند.
آرامشبخشترین موسیقیهای بیکلام در
🍭 @RadioRelax
اشعار ناب و کمیاب
🍭 @moshere
زیباترین شعرها و متنهای کوتاه
🍭 @kahkeshan_eshge
روانشناسی و زندگی
🍭 @majallezendegii
دانلود فیلم و سریال روانشناسی
🍭 @FILMRAVANKAVI
گلچین کتابهای صوتی و PDF
🍭 @ketabegoia
وکیل پایه یک
🍭 @ADLIEH_TEAM
علم نجوم و کیهانشناسی
🍭 @keyhan_n1
به وقت کتاب
🍭 @DeyrBook
کتاب کتاب کتاب بخوانیم
🍭 @LibMajazi
ترکی فول صحبت کن
🍭 @TurkishDilli
باغ سبز مولانا (زهرا غریبیان)
🍭 @gharibianlavasanii
بيشتر بدانيم بهتر زندگى كنيم
🍭 @matlabravanshenasi
دانستنیهایی از جهان امروز ما
🍭 @shogo_jaleb
انگلیسی را اصولی و حرفهای بیاموز
🍭 @novinenglish_new
(کانال حقوقی دادگستر)
🍭 @dadgostar_hoghogh99
مهارتهای زندگی با فرزندپروری آدلری
🍭 @moraghbat
کتابخانه انجمن نویسندگان ایران
🍭 @anjomanenevisandegan_ir
انگلیسی حرفهای کودک و بزرگسال
🍭 @RealEnConversations
رواندرمانی ، زوج درمانی ، مشاوره
🍭 @hamsafarbamah
کافه شعر و ادب پارسی
🍭 @Kafeh_sher
آموزش زبان با سریال
🍭 @Englishwithmima
آگاهی.بیداری.آزادی
🍭 @Meditationfarsi369
شعر، بهانهای برای عاشقی
🍭 @kolbeh_sher_delaviz
اشعار ناب و ماندگار
🍭 @delaviztarin_sher_jahan
سفر به دنیای درون
🍭 @shine41
عربی به زبان ساده
🍭 @atranslation90
رازهای درون
🍭 @razhaye_darun
متن دلنشین
🍭 @aram380
خبرهای ورزشی جهان
🍭 @KhebarhaVarzeshiJahan
کتاب(رایگان)𝐏𝐃𝐅
🍭 @PARSHANGBOOK_PDF
هنر دکوراسیون، چیدمان منزل
🍭 @ZibaManzel
آداب معاشرت و پرستیژ
🍭 @Adab_Moasheratt
موسیقی بیکلام آتن تا سمرقند
🍭 @LoveSilentMelodies
انگلیسی با طعم آهنگ | متن دو زبانه |
🍭 @Bilingual_Song_lyrics
الفبای نوشتن وخلاقیت
🍭 @Alefbayeneveshtan
(آموزش) فنّ ِبیان + گویندگی
🍭 @amoozeshegooyandegi
ترفندهای گیاهان آپارتمانی
🍭 @Maryamgarden
ابزارهای رایگان هوش مصنوعی
🍭 @LearnDotfar
گلچینی از حقایق
🍭 @Andishe_parvaz
هوروسکوپ و مدیتیشن
🍭 @Agahiiiiiiiiiiiiiii
بردهداری نوین
🍭 @matrixxx369
ادبیات فانتزی
🍭 @worldlocked
وقتشه به نسخه بهتری تبدیل بشی !!
🍭 @Mind_plussss
مجله کاریکلماتور
🍭 @AlirezaJamshididastana
مكالمه عربی
🍭 @Arabicconversation20
انرژی مثبت و آرامش + نوستالژی
🍭 @RangiRangitel
ادبیات و هنر
🍭 @selmuly
کهکشان (Galaxy)
🍭 @mars13u
آرشیو دوره رایگان
🍭 @Arshivagahi
حراج دائمی کتابهای ادبی کمیاب!
🍭 @katebbashi_book
حافظ - خیام ( صوتی )
🍭 @GHAZALAK1
لذتِ کتابخوانی با دوستان !!!
🍭 @FICTION_12
((سرزمین پیانو)) نت .موزیک
🍭 @pianolandhk50
زبانشناسی همگانی
🍭 @linguiran
درمان اضطراب اجتماعی (خجالت در جمع)
🍭 @NEORAVANKAVI
لطفا گوسفند نباشید...
🍭 @zehnpooya
آموزش سواد مالی و اقتصادی به زبان ساده
🍭 @ECONVIEWS
زندگی با آوای کتابها...
🍭 @AziNilooreadbooks
هماهنگی برای تبادل؛
🍭 @TlTANIOM
🔺ایلان ماسک در جریان درگیری با ترامپ از بازنشستگی فضاپیمای دراگون خبر داد
🔶ایلان ماسک اعلام کرد که اسپیسایکس بهزودی فضاپیمای دراگون (Dragon) را بازنشسته میکند. تصمیم او در پی درگیری بیسابقهاش با دونالد ترامپ و تهدید رئیسجمهور به لغو قراردادهای دولتی این شرکت اتخاذ شده است.
🔸مدیرعامل اسپیسایکس، در پستی در شبکه اجتماعی X نوشت:
«با توجه به اظهارات رئیسجمهور درباره لغو قراردادهای دولتی من، اسپیسایکس روند بازنشستگی فضاپیمای دراگون را فوراً آغاز خواهد کرد.»
«راحتترین راه برای صرفهجویی میلیاردها دلار در بودجه، خاتمه دادن به یارانهها و قراردادهای دولتی ایلان است. همیشه تعجب میکردم که چرا بایدن این کار را نکرد!»
🪐تلسکوپ فضایی جیمز وب دورترین کهکشان شناختهشده در جهان را شناسایی کرد
🔷تلسکوپ فضایی جیمز وب موفق شده تا دورترین کهکشانی را که تاکنون مشاهده شده، شناسایی کند و بار دیگر رکورد خود را بشکند.
🔹پژوهشگران در مطالعهای جدید که در تاریخ ۲۳ مه در arXiv منتشر شده، گفتند این کهکشان که MoM-z14 نام گرفته «دورترین منبعی است که از طریق طیفسنجی تأیید شده و مرز مشاهدات ما را تا ۲۸۰ میلیون سال پس از بیگبنگ گسترش میدهد.»
🔶بهعبارتدیگر، این کهکشان تنها ۲۸۰ میلیون سال پس از پیدایش جهان نور از خود ساطع کرده و پس از سفری بسیار طولانی در پهنه کیهانی، این نور به زمین و حسگرهای فروسرخ تلسکوپ جیمز وب رسیده است.
🪐 برنامه اسپیسایکس برای سفرهای مریخ: رباتهای اپتیموس در سال ۲۰۲۷ به سیاره سرخ میرسند
🔶کمپانی اسپیسایکس با به اشتراکگذاری تصویری از رباتهای اپتیموس چشماندازش برای حضور در مریخ و فتح این سیاره را نمایش داده است.
🔸تصویری که اسپیسایکس به اشتراک گذاشته، در واقع بازسازی تصویر کارگران ساختمان امپایر استیت نیویورک است که چشمانداز این شرکت برای ساختوساز در مریخ و به نوعی استعمار این سیاره را نشان میدهد. رباتهای انساننمای اپتیموس نقش فعالی در سفرهای آینده اسپیسایکس به مریخ خواهند داشت و شاید اولین موجوداتی باشند که روی این سیاره فرود میآیند.
🔷اسپیسایکس برنامه دارد سال ۲۰۲۵ راکت استارشیپ ۳ را برای سفر به مریخ آماده کند و حداقل ۵ نمونه از آن را اواخر ۲۰۲۶ روانه سیاره سرخ کند. این فضاپیماها سال ۲۰۲۷ به مریخ میرسند.
🔹مأموریت مریخ اسپیس ایکس سال ۲۰۲۶ سرنشیندار نخواهد بود اما رباتهای انساننمای اپتیموس در آن حضور خواهند داشت. به گفته اسپیسایکس، هدف این مأموریت نمایش فناوریهای کلیدی برای سفر و فرود به مریخ خواهد بود.
🪐 استارشیپ در نهمین پرواز آزمایشی خود به فضا رسید اما منفجر شد
🔷شرکت اسپیس ایکس بامداد امروز نهمین پرواز آزمایشی موشک استارشیپ را از پایگاه استاربیس در تگزاس انجام داد. در این پرتاب، مرحله اول و دوم موشک با موفقیت از آن جدا شدند و مرحله دوم حتی به فضا نیز رسید اما درنهایت، هر ٢ بخش موشک پیش از رسیدن به اهداف نهایی خود از بین رفتند. در این پرواز آزمایشی، اولین بار از نسخهای از سوپر هوی استفاده شده که پیشتر نیز از آن استفاده شده بود.
🔹ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس، پس از این پرتاب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
«استارشیپ توانست طبق برنامه به مرحله خاموشی موتور برسد که نسبت به پرواز قبل، پیشرفت بزرگی است اما در مرحله حرکت در مدار و بازگشت نشتها باعث کاهش فشار در مخزن اصلی شدند. دادههای خوبی برای بررسی داریم.»
🔶ماسک همچنین اعلام کرده ٣ پرواز آزمایشی بعدی ممکن است با فاصله ٣ تا ۴ هفته انجام شوند.
🪐اسپیسایکس علت انفجار فضاپیمای استارشیپ در پرواز هشتم را اعلام کرد
🔷پرواز هشتم استارشیپ ۶ مارس از پایگاه «استاربیس» واقع در جنوب تگزاس انجام شد. در این مأموریت، مانند پرواز هفتم، بوستر Super Heavy با موفقیت به پایگاه بازگشت و بازوهای رباتیک روی برج پرتاب آن را گرفتند اما مرحله بالایی استارشیپ پس از جدا شدن از مرحله اول، در هر ۲ پرواز هفتم و هشتم منفجر شد.
🔹در انفجار پرواز هفتم نشت پیشرانه و آتشسوزی در بخش فوقانی استارشیپ دلیل اعلام شده بود، اسپیسایکس اکنون اعلام کرده در پرواز هشتم، «جرقه» ناگهانی در بخش پایینی راکت (محفظه موتور) علت حادثه بوده است.
🔶طبق اعلام اسپیس ایکس، جرقه نزدیک یکی از موتورهای مرکزی رپتور شکل گرفته است. در پی آن، ۲ موتور دیگر در همان ردیف و یکی از موتورهای خلأ نیز از کار افتادند و این موضوع باعث چرخش و بیثباتی فضاپیما شد. ۲ دقیقه بعد، ارتباط با فضاپیما قطع و سامانه انهدام خودکار نیز فعال شد.
🪐 اسپیسایکس ماهوارههای استارلینک را بهعنوان جایگزین سیستم GPS پیشنهاد کرد
🔷کمیسیون ارتباطات فدرال اوایل سال ۲۰۲۵ از برنامههای خود برای ارائه سیستم جایگزین GPS رونمایی کرد و حتی بودجهای ۲ میلیارد دلاری برای توسعه این سیستم در نظر گرفته است. حالا کمپانی اسپیسایکس فرصت را غنیمت شمرده و در نامهای اعلام کرده این شرکت آمادگی دارد سیستم جایگزین GPS را از طریق ماهوارههای استارلینک خود ارائه دهد.
🔹این شرکت در نامهای که اخیراً به کمیسیون ارتباطات فدرال ارسال کرده، پیشنهاد داده استارلینک میتواند جایگزینی برای GPS باشد. کمیسیون ارتباطات فدرال مشغول بررسی راهکارهایی برای تقویت موقعیتیابی، ناوبری و زمانبندی (PNT) بهعنوان مکمل سیستم GPS است.
🔶ایلان ماسک نیز در پستی در ایکس خبر ارائه جایگزین GPS توسط استارلینک را تأیید کرده و گفته سیستمی که اسپیسایکس توسعه داده، مقابل اختلال یا جمینگ بسیار مقاوم است. مقاومت در برابر اختلال قابلیت بسیار مهمی برای سیستمهای ناوبری است.
🪐 فضاپیمای کاسموس ۴۸۲ شوروی پس از ۵۳ سال در سیاره زمین سقوط کرد
🔷طبق اعلام آژانس فضایی روسیه (Roscosmos)، این فضاپیما بالاخره بر فراز اقیانوس هند غربی، نزدیک جاکارتا اندونزی، وارد جو شد و به احتمال زیاد بدون آسیب درون دریا افتاده است. البته پیشبینیهای دیگر مکانهای متفاوتی از جنوب آسیا تا اقیانوس آرام را برای سقوط این کاوشگر مطرح کردهاند و مکان دقیق سقوط هنوز مشخص نیست.
🔹فضاپیمای مذکور که قطری معادل ۱ متر و وزنی برابر با ۴۹۵ کیلوگرم داشت، برای مقابله با شرایط سخت جو سیاره زهره ساخته شده بود و احتمالاً سالم به زمین رسیده است. طبق برآورد کارشناسان، اگر این فضاپیما هنگام ورود متلاشی نشده باشد، با سرعتی حدود ۲۴۰ کیلومتربرساعت به سطح کره زمین برخورد کرده و انرژی مشابه برخورد یک شهابسنگ با قطر ۴۰ تا ۵۵ سانتیمتر ایجاد کرده است.