iranianspa | Unsorted

Telegram-канал iranianspa - انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

13982

🇮🇷 انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران🇮🇷 یک سازمان مردم نهاد در ایران است که با هدف آگاهی بخشی و توانمندسازی آحادجامعه، سعی درپیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی جامعه دارد. جهت ارسال مطالب، تبادل و تبلیغات به آیدی زیر پیام دهید👇👇👇 @FAtemeh_Hoseynaei

Subscribe to a channel

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 قلب مردها شدیدتر از زنان می شکند


پژوهشی جدید که توسط یک دانشمند ایرانی انجام شده، نشان می‌دهد که هرچند #سندروم_قلب_شکسته بیشتر در زنان دیده می‌شود، اما مردان دو برابر بیشتر در اثر این عارضه جان خود را از دست می‌دهند.


همه ما با درد روانی قلب شکسته کاملا آشنا هستیم و تاکنون کتاب‌ها، آهنگ‌ها و فیلم‌های بی‌شماری درباره آن نوشته و ساخته شده است. اما شواهد علمی نیز نشان می‌دهند که این پدیده می‌تواند به‌طور واقعی باعث مرگ شود.

اصطلاح علمی این وضعیت، «کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو» (Takotsubo Cardiomyopathy) یا همان «سندروم قلب شکسته» است که در اثر استرس شدید فیزیکی یا احساسی باعث ضعیف شدن عضله قلب می‌شود.

اکنون پژوهشی جدید از دانشگاه آریزونا که روی داده‌های مربوط به نزدیک به 200 هزار بیمار در ایالات متحده و بین سال‌های 2016 تا 2020 انجام شده، نتایج نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد.

در حالی که بروز این سندروم در طول دوره مطالعه هم در زنان و هم در مردان اندکی افزایش یافته، اما به‌طور کلی، موارد ابتلا در میان زنان بیشتر بوده است.

با این حال، نرخ مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری در مردان بیش از دو برابر زنان گزارش شده است: 11.2 درصد در مردان در مقایسه با 5.5 درصد در زنان. نرخ کلی مرگ‌ومیر نیز 6.5 درصد بوده است.

نتایج نشان می‌دهد که نرخ مرگ‌ومیر ناشی از «سندروم قلب شکسته» طی سال‌های 2016 تا 2020 همواره افزایش یافته است. نکته قابل توجه اینکه نرخ مرگ در میان مردان در تمام سال‌ها به‌طور چشم‌گیری بالاتر از زنان بوده و فاصله بین این دو گروه به مرور بیشتر شده است. در سال 2020، مرگ‌ومیر مردان به حدود 14 درصد رسیده، در حالی که این رقم برای زنان تنها اندکی بیش از 6 درصد بوده است.

به گفته #دکتر_رضا_موحد، متخصص قلب مداخله‌ای از دانشگاه آریزونا:👇👇

✅️«ما از اینکه نرخ مرگ‌ومیر ناشی از کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو تا این حد بالا بوده و طی پنج سال بدون تغییر محسوس باقی مانده، شگفت‌زده شدیم. همچنین میزان بروز عوارض در بیمارستان نیز بالا بود.»/خبر فوری


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

🔺#اختلاف_طبقاتی حتی در خاموشی‌ها؛ #برق پولدارها قطع نمی‌شود!

🔹تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خاموشی‌های برق در تهران به شکاف طبقاتی دامن زده است.
🔹در فروردین و اردیبهشت سال گذشته، سهم خاموشی‌ها در مناطق مختلف تهران به طور قابل توجهی نابرابر بوده است.
🔹در حالی که جنوب تهران، به ویژه شهرری با ۳۲ درصد از کل خاموشی‌ها و ۴۸ بار خاموشی، با مشکلات جدی مواجه است، مناطق شمالی تهران، از جمله منطقه یک، تنها یک درصد از خاموشی‌ها را تجربه کرده‌اند و این منطقه تنها ۲ بار دچار خاموشی شده است.
🔹به طور کلی، آمارها نشان می‌دهند که اسلامشهر با ۲۴ درصد و پاکدشت با ۱۷ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند. این وضعیت نشان‌دهنده نابرابری عمیق در دسترسی به خدمات پایه‌ای همچون برق در پایتخت است./فرهیختگان


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 #خاطره_گویی احساس تنهایی #سالمندان را کمتر می کند


نتایج یک مطالعه نشان داد که خاطره‌گویی گروهی، احساس تنهایی سالمندان را کاهش می‌دهد و می‌تواند افسردگی سالمندی را کم‌تر کند.

افراد با افزایش سن به تدریج برخی کارکردهای جسمی و روانی خود را از دست می‌دهند و محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی سبب افزایش احساس تنهایی در سالمندان می‌شود.
احساس تنهایی تجربه‌ای ناخوشایند و احساس ذهنی کمبود کیفیت و کمیت در ارتباطات است. این احساس یک پدیده فراگیر است و ۲۵ درصد از کل جمعیت بالای ۶۵ سال آن را تجربه می‌کنند.

از آن‌جایی که انزوای اجتماعی و پذیرفته نشدن از سمت دیگران از علت‌های مهم بیماری‌های روانی در سنین سالمندی است، مسئله احساس تنهایی در سالمندان نیاز به توجه ویژه دارد.

درمان از طریق خاطره‌گویی، یکی از مداخله‌هایی است که برای افراد سالخورده به کار می‌رود. با یادآوری رویدادها،‌ احساسات و تفکرات گذشته، فرد احساس لذت می‌کند و کیفیت زندگی او بالاتر می‌رود. از خاطره‌گویی گروهی به عنوان یک نوع روان‌درمانی گروهی استفاده می‌شود و عزت‌نفس و صمیمت اجتماعی را افزایش می‌دهد.

با توجه به این نکات؛ پژوهشگران گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با انجام مطالعه‌ای فراوانی حس تنهایی سالمندان مقیم آسایشگاه‌های استان گیلان را بررسی کردند و میزان تاثیر خاطره‌گویی را بر کاهش احساس تنهایی آن‌ها، مورد ارزیابی قرار دادند.

«فائزه غلامی شیلسر»، «محمد اسماعیل‌پور» و «عاطفه بشرخواه»؛ پژوهشگرانی بودند که در انجام این مطالعه مشارکت داشتند.
در این مطالعه ۳۲ نفر از سالمندان آسایشگاه سالمندان و معلولان گیلان مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند و احساس تنهایی هر دو گروه با استفاده از پرسش‌نامه بررسی شد.

سالمندان گروه مداخله در هشت جلسه خاطره‌گویی که دوبار در هفته برگزار می‌شد، شرکت کردند. بعد از پایان این هشت جلسه،‌ احساس تنهایی هر دو گروه بار دیگر مورد ارزیابی قرار گرفت.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که خاطره‌گویی باعث کاهش احساس تنهایی سالمندان مقیم سرای سالمند گیلان می‌شود. یافته‌های این مطالعه حاکی از آن است که این سالمندان احساس تنهایی زیادی دارند ولی در سالمندانی که هشت جلسه خاطره‌گویی شرکت کردند، این احساس تنهایی کمتر شده بود. در حالی که در سالمندان گروه کنترل، احساس تنهایی بیشتر شده بود.

به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ خاطره‌گویی گروهی به عنوان روشی پویا و تعاملی می‌تواند سبب کاهش افسردگی در سالمندان شود. در این روش سالمند شرکت فعال دارد و روابط اجتماعی او در گروه تقویت می‌شود.

هر سالمند با تعریف خاطرات خود و صحبت کردن در گروه اعتماد به‌نفس پیدا می‌کند و گاهی با احساس شادی و گاهی با احساس غم به تخلیه احساسات می‌پردازد. این روش در مراکز مراقبت از بیماران مزمن و سرای سالمندان به عنوان روشی ارزان و غیر دارویی قابل اجراست.

این پژوهشگران توصیه می‌کنند که آموزش این روش به خانواده‌ها می‌تواند به سلامت روان جامعه و بهبود حال سالمندان کمک کند.

✅️ یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی تاثیر خاطره‌گویی گروهی بر میزان احساس تنهایی سالمندان ایرانی» در آخرین شماره مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی همدان منتشر شده است/ایسنا


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

تفاوت‌های دو‌ عکس را کشف کنید!

🎥 عکس بالا: جهان وقتی تو یه روز
#خوب داری!

🎥 عکس پایین: جهان وقتی تو یه روز
#بد داری!


✍️
#احسان_محمدی


⏳ ما گاهی مثل مورچه‌هایی هستیم که روی کمر فیلی راه می‌رویم، جیغ می‌کشیم، گریه می‌کنیم، در بازار بورس، دانه‌هایمان را می‌بازیم، با مورچه‌های دیگر جشن تولد می‌گیریم و به همدیگر می‌گوییم آرومتر برقص فیل اذیت نشه … در حالیکه فیل حتی از آفریده شدن ما هم خبر ندارد!

🌏 کنار آمدن با این واقعیت خیلی زندگی‌‌ را راحت‌تر‌ می‌کند بخصوص برای وقت‌هایی که افسرده و ناامیدیم، نک و نال می‌کنیم، فکر می‌کنیم تمام مردم جهان باید به احترام اندوه ما دست از کار بکشند، ترانه #رضا_صادقی را زیر لب زمزمه می‌کنیم که «وایسا دنیا من میخوام پیاده شم!» اما واقعیت همین ویدیویی است که می‌بینید، اینکه با و بدون ما آفتاب هر روز صبح طلوع می‌کند، درخت‌های گیلاس شکوفه می‌دهند، قورباغه‌ها توی برکه شیرجه می‌زنند ...

🗓️ ما ارزشمندیم اما نه در آن حد که دنیا برای غم و شادی‌مان متوقف شود، جهان برای رنج‌های ما پشیزی هم ارزش قائل نیست. پس ادامه بدهیم با امید و لبخند که این بزرگترین انتقام از این زندگی است!


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

#سکانس_برتر

این سکانس از سریال Inside Man محصول ۲۰۲۲؛ قدرت بازدارنده‌ی شبکه‌های اجتماعی را به‌زیبایی نشان
می‌دهد.



🇮🇷
@iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

✅️ شاخابِ پارسی

ای بیکرانِ آبی
صدفهایت مرواریدهای خویش را
پیشکش قدوم سبز سرزمین آریایی می کند
ماهی ها و نهنگ های تو
سر از آب بیرون می آورند
و به این خاک درود می دهند
و بوقِ کشتی هایِ رهگذر
از تو اجازه ی عبور می طلبند
پس ای شاخابِ پر غرور
"همواره پارسی باش"
✍️مهدی محبی

Persian Gulf

O boundless sea
Your shells, pearls
drop at the feet of the Aryan land
Your fish and whales
Put their heads out of the water
And greet this land
And passing ships ask for your permission by blowing their horns
So, proud Gulf
Always remain Persian

✍️ M.Mohebbi
..............
کانال های تلگرام
@tsn_2023

@mihan_times

کانال واتساپ تفسیرشهر
whatsapp.com/channel/0029Vb5XT89D8SDrFBtybA2t

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

🔻پذیرایی جلسات دفاع پایان‌نامه در دانشگاه اصفهان ممنوع شد

🔹در پی پیگیری‌های مداوم شورای صنفی دانشگاه اصفهان، ممنوعیت پذیرایی در جلسات دفاع از پایان‌نامه با هدف کاهش هزینه‌های غیرضروری و تقویت تمرکز بر محتوای علمی، در جلسه شورای پژوهشی دانشگاه اصفهان به تصویب رسید.

🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 وقتی فرزندتون در جمع به بزرگتری بی‌احترامی می‌کنه، جلو جمع مجبورش نکنین معذرت خواهی کنه چون ممکنه به علت خجالت و... مقاومت کنه و حتی شروع کنه به قشقرق که این همه چی رو بدتر می‌کنه.

✅ در فرصتی مناسب بچه رو به کناری ببرید و رفتار نادرستش رو توضیح بدین و ازش بخواین که باهم معذرت خواهی کنین و اگه بازهم مقاومت کرد از طرف خودتون عذرخواهی کنید و بعداً در خانه با او درباره‌ی احساساتش گفت‌وگو کنین.


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

#عجیب_و_واقعی


🔻اعتراف جنجالی یک سارق؛ سرقت برای دیدن تتلو در زندان!

پسر گوشی‌قاپ روی دست و بدنش خالکوبی‌های زیادی دارد؛ او درباره علت این کار می‌گوید:

🔹«من طرفدار تتلو هستم، عشق به او باعث شد گیتار یاد بگیرم، مثل او لباس بپوشم و مثل او بدنم را تتو زدم. حتی می‌خواستم روی سر و صورتم را هم خالکوبی کنم اما مادرم اجازه نداد. از وقتی تتلو را به ایران آوردند و فهمیدم در کدام زندان است، تصمیم گرفتم سرقت کنم تا مرا دستگیر کنند و به زندانی که تتلو در آن است بروم و از نزدیک او را ببینم. به مادرم گفتم نذر کند مرا به همان زندان ببرند!»


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 یک مرد ایتالیایی پس از مشاجره با همسرش ۴۵۰ کیلومتر راه رفت.


❗ او پس از دعوا با همسرش خانه را برای “آرام شدن” ترک کرد و در نهایت طی یک هفته 450 کیلومتر راه رفت. پلیس سرانجام او را در منطقه فانو ایتالیا متوقف کرد، او که با غذای غریبه‌ها زنده ‌ماند، قبل از اینکه همسرش گم شدنش را گزارش کند، روزانه ۶۰ کیلومتر را طی می‌کرد. همسرش به صورت حضوری با او ملاقات کرد و او را به خانه برگرداند.


دیدگاه نوروساینس:

پیاده‌روی خارق‌العاده ۴۵۰ کیلومتری که توسط یک مرد ایتالیایی به دلیل مشاجره با همسرش انجام شده است، از دید علوم اعصاب قابل بررسی است. مشاجره زناشویی باعث ایجاد پاسخ استرس شدیدی شده که عمدتاً آمیگدال، مرکز عاطفی مغز را فعال می‌کند. این فعال شدن منجر به تشدید احساسات خشم، ناامیدی و استرس می‌شود و می‌تواند پاسخ شدید «فرار» را برانگیزد.

همزمان، ترشح هورمون‌های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین، توانایی تصمیم گیری منطقی را مختل کرده و به رفتارهای تکانشی دامن می‌زند. فعالیت بدنی که به عنوان روشی شناخته شده برای کاهش استرس عمل می‌کند، در اینجا به مکانیسم مقابله تبدیل شده است. حرکت مداوم راه رفتن همراه با ترشح اندورفین، اثری آرامش بخش و شبیه به مراقبه ایجاد کرده و این رفتار را تقویت نموده است.

در موارد حاد، استرس می‌تواند موجب گسستگی شود؛ حالتی ذهنی که در آن فرد ارتباط خود با افکار و محیط اطراف را از دست می‌دهد. به نظر می‌رسد این مرد دچار حالت گسستگی شده و درک روشنی از گذشت زمان و مسافت طی شده نداشته است. عوامل فردی شامل ویژگی‌های شخصیتی، خلق و خو و وضعیت سلامت روان نیز در شکل‌دهی به این واکنش نقش مهمی ایفا کرده‌اند.


🇮🇷 @iranianspa

Nestler, E. J., & Russo, S. J. (2024). Neurobiological basis of stress resilience. Neuron. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38795707/

www.timesnownews.com/the-buzz/article/italian-man-walks-450-km-to-calm-down-after-fight-with-wife/692363?

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

🖤تسلیت به سرزمین ام ایران !


✍️
#زهرا_نجانی


پدرم ما را دوست داشت؛ در منطقه ی خودمان رزق نداشتیم. پدرم بە بندر رفت. نانمان در بندر بود، پدرم اینقدر مهربان بود کە بندر او را پس نداد.

سلام بر سرزمین مادری و خانه ی پدری ام؛
ای وطن عزیزم سرزمین پارس ، هرگز به تو پشت نخواهیم کرد. ای سرزمین شیر زنان و دلیر مردان.
سرزمین آبا و اجدادی ام ،جایی که روزگاری زندگی با رنگ‌ها و صداهای شادابش هلهله می‌کرد،
اما اکنون ناقوس مرگ بر آن حاکم گردیده است.

آب‌های زلالش با آن شفافیت که زندگی را به اطراف هدیه می‌داد، اکنون رنگی کدر و غمگین به خود گرفته است.

جوی های آب، آرزوها را با خود به همراه برده اند.

صدای ناله با تن های پر زخم  از سردخانه های بندرعباس می آید !

ما به درد و رنج و مرگ عادت کرده ایم!
اصلا مرگ کسب و کار ما شده است. ما گرفتار بحران های پی در پی شده ایم. افسردگی، ترس و استرس‌ جزئی از زندگی ما شده است.
ما دچار بی اعتمادی اجتماعی شده ایم!

کوه‌های زاگرس برای گران بودن این غم ها هم دلتنگ اند ،برای این نبودن ها کوه‌ها در ماتم و غم اند.‌‌‌‌

تاریخ دوباره تکرار می شود و انگار روزهای پر از درد و زخم پایانی ندارد. دراین سال‌های شوم همه حادثه‌ ها را دیده ایم و تجربه کرده ایم. تصادفات جاده ای ، سوختن همشهریان در آتش ، مرگهای دست جمعی بر اثر کرونا، زلزله ، سیل و ...  همیشه ما می مانیم و انبوهی از سوالات مکرر و تکراری و بدون پاسخ!

تسلیت به وطنم ایران بخاطر فجايع تلخی چون زلزله ، سیل ، بیماری و فقر ، تصادف ، خودکشی ، قتل و انفجار و همه کارهای بدی که از خودمان به جا می گذاریم.
ایران عزیز ما را ببخش. همه ی ما برای آبادانی تو و هر آنچه در آن است آمده ایم نه برای تخریب تو.

ایران عزیزم به تو قول می دهیم نمی گذاریم که ناقوس مرگ بر پیکرت پایدار بماند.

در این لحظه‌های غم‌انگیز ، دل‌هایمان پر از غم و اندوه است. فقدان هموطنان عزیزمان، قلبمان را شکسته و روحمان را در ماتم فرو برده است. در کنار خانواده‌های داغدار، با آرزوهای صلح و آرامش برای همه، به یاد آنان که رفتند، دعا می‌کنیم و امید داریم روزی برسد که این غم‌ها جای خود را به آرامش و اتحاد بدهد.
در این روزهای غم‌انگیز، دل‌های ما با خانواده‌های داغدار بندرعباس هم‌درد است.
روحشان شاد و یادشان گرامی باد.

ایران وطن ام نمی گذاریم ،محبت و انسان دوستی به خاطراتی از گذشته تبدیل شوند.


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 ترکیب کشف شده در #رزماری و مریم گلی، امید تازه برای درمان #الزایمر

گروهی از پژوهشگران با انتشار مطالعه‌ای جدید، از ظهور روشی نوین برای درمان آلزایمر خبر می‌دهند. این روش با الهام از ترکیبی طبیعی، می‌تواند امید تازه‌ای در این حوزه باشد.

به گزارش زومیت، کارنوسیک اسید، ماده‌ای که در رزماری و مریم گلی یافت می‌شود، به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی‌اش شناخته شده است، اما در حالت خالص ناپایدار بوده و به‌سرعت تجزیه می‌شود. اکنون پژوهشگران در کالیفرنیا موفق شده‌اند نسخه‌ای پایدار از این ترکیب بسازند که در آزمایش‌های انجام‌شده روی موش‌های مبتلا به آلزایمر، به نتایج امیدوارکننده‌ای رسیده است.

ترکیب به‌دست‌آمده، تأثیرات گسترده‌ای بر عملکرد مغز دارد. در موش‌هایی که با استفاده از این ترکیب تحت درمان قرار گرفتند، بهبود چشمگیری در حافظه دیده شد، تعداد ارتباطات عصبی در مغزشان افزایش یافت، التهاب کاهش پیدا کرد و دفع پروتئین‌های سمی مرتبط با آلزایمر نیز بهتر انجام شد. بیماری آلزایمر، بخش بسیاری از ارتباطات عصبی را از بین می‌برد و همین امر، باعث اختلال در عملکرد مغز می‌شود، درحالی‌که زوال حافظه یکی از آشکارترین نشانه‌های آن است.

ترکیب کشف‌شده می‌تواند مسیرهای جدیدی را در درمان بیماری‌های عصبی باز کند

استوارت لیپتون، عصب‌شناس از مؤسسه تحقیقاتی اسکریپس، درباره‌ی نتایج به‌دست‌آمده می‌گوید: «ما چندین آزمایش حافظه انجام دادیم و این دارو در همه‌ی آن‌ها، باعث بهبود عملکرد شد. دارو فقط باعث کندشدن روند زوال نشد، بلکه تقریباً شرایط را به حالت طبیعی برگرداند.» چالش اصلی پژوهشگران، ایجاد فرمولی پایدار از کارنوسیک اسید بود که بتواند به مدت کافی در مغز باقی بماند و اثر درمانی بگذارد. پژوهشگران پس از انجام آزمایش‌های متعدد، نسخه‌ای از این ترکیب را ساختند که با نام «diAcCA» شناخته می‌شود و پایداری بیشتری دارد.

روده ترکیب جدید را پس از ورود به بدن، به کارنوسیک اسید تبدیل می‌کند و به جریان خون می‌فرستد. بررسی‌ها نشان داد که میزان جذب diAcCA حدود ۲۰ درصد بیشتر از فرم خالص ترکیب است. زمانی که این ماده به مغز می‌رسد، در طول کمتر از یک ساعت به سطح درمانی رسیده و اثر خود را آغاز می‌کند.

پژوهشگران برای بررسی عملکرد ترکیب، آن را به مدت سه ماه و سه بار در هفته، به موش‌های مبتلا به آلزایمر دادند و تأثیراتش را ارزیابی کردند. نتایج نشان داد که این ترکیب هیچ‌گونه اثر سمی ندارد و میزان تجمع پروتئین‌های مضر در مغز را کاهش می‌دهد، درحالی‌که ارتباطات بین سلول‌های عصبی را تقویت می‌کند.

لیپتون توضیح می‌دهد: «با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، نه تنها تعداد ارتباطات عصبی افزایش یافت، بلکه میزان پروتئین‌های مضر مانند تائو فسفریله و آمیلوئید بتا که از عوامل اصلی آلزایمر هستند، کاهش پیدا کرد.»

افزون‌بر‌این، ترکیب diAcCA می‌تواند به‌عنوان روش درمان کمکی در کنار داروهای فعلی آلزایمر استفاده شود. لیپتون می‌افزاید: «این ترکیب می‌تواند اثرگذاری داروهای ضد آمیلوئید را افزایش و عوارض جانبی آن‌ها را کاهش دهد.»

با وجود نتایج امیدوارکننده، پژوهش همچنان در مراحل اولیه قرار دارد و برای تأیید اثرات این ترکیب در مغز انسان، انجام کارآزمایی‌های بالینی ضروری است. با‌این‌وجود، ترکیب کشف‌شده می‌تواند مسیرهای جدیدی را در درمان بیماری‌های عصبی باز کند. از آنجایی که کارنوسیک اسید خاصیت ضدالتهابی دارد، پژوهشگران احتمال می‌دهند که این روش بتواند در درمان بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲ و پارکینسون نیز کاربرد داشته باشد.

نتایج پژوهش در مجله Antioxidants منتشر شده است.


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

❤️ دلنشین‌ترین صدای رادیو، دوباره شنیده شد

درست است که در عصر ریلزها، نوتیفیکیشن‌ها و محتوای لحظه‌ای، کمتر کسی یاد رادیو می‌افتد… اما هنوز هم صدایی هست که خیلی‌ از ما با شنیدنش، آرام می‌گیریم. #مریم_نشیبا، بانوی قصه‌گوی رادیو، سال‌ها با صدای دل‌نشینش شب‌ها را برایمان روشن‌تر می‌کرد.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آیینی به‌یادماندنی، از این صدای ماندگار و میراث‌دار قصه‌های ایرانی تجلیل کرد؛ صدایی که نه‌فقط قصه می‌گفت، بلکه امنیت و امید را در دل‌ها می‌کاشت.

اگر با «گنجشک لالا» و «شب‌بخیر کوچولو» بزرگ شدی، این ویدئو برای توست.


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 یک #تماس_تلفنی با #مادرتان می‌تواند به اندازه یک آغوش، استرس را کاهش دهد!

❗تحقیقات دانشگاه ویسکانسین-مدیسن
نشان داده است که صحبت کردن با مادر از طریق تلفن می‌تواند سطح استرس را کاهش دهد! این تأثیر به دلیل ترشح هورمون اکسی‌توسین است که با احساس آرامش و پیوند عاطفی مرتبط است.

#نتایج این #پژوهش

🔹 #صدای_مادر به طور طبیعی سطح اکسی‌توسین را افزایش می‌دهد که به آرامش اعصاب و کاهش اضطراب کمک می‌کند.

🔹 آزمایش‌های کنترل‌شده روی دختران جوان نشان داد که تماس تلفنی با مادر، تأثیری مشابه یک آغوش در کاهش استرس دارد/خبر آنلاین


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 سن و سال چقدر بايد باشد تا بزرگسال تلقي شوید؟

#سازمان_بهداشت_جهاني طبقه‌بندی جديدی در باره‌ی مراحل عمر انسان ارائه كرده است.
به گونه‌ای كه ٥٥ سالگی را مراحل جوانی برشمرده است!

در اين طبقه‌بندی آمده:

١٧ سالگی
: پائين تر از سن قانونی

١٨ - ٢٥
: نوجوانی

٢٥ - ٦٥:
جوانی

٦٦- ٧٩:
ميانسالی

٨٠ - ٩٠:
بزرگسالی

۹۱ تا بالاتر
: پیری


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢#تلنگر


🔹سرخ پوست‌ها داستان عقابی را می‌گویند که وقتی عمرش به آخر نزدیک شد، چنگال‌هایش بلند شده و انعطافِ گرفتن طعمه را دیگر ندارد؛ نوکِ تیزش کند و بلند و خمیده می‌شود و شهبال‌های کهنسال بر اثر کلفتی پَر به سینه می‌چسبد و دیگر پرواز برایش دشوار است.

🔹 آنگاه عقاب است و دوراهی: بمیرد یا دوباره متولد شود، ولی چگونه؟ عقاب به قله‌ای بلند می‌رود نوک خود را آنقدر بر صخره‌ها می‌کوبد تا کنده شود و منتظر می‌ماند تا نوکی جدید بروید، با نوک جدید تک تک چنگال‌هایش را از جای می‌کَند تا چنگال نو درآید و بعد شروع به کندن پَرهای کهنه می‌کند. این روند دردناک ۱۵۰ روز طول می‌کشد ولی پس از ۵ ماه عقاب تازه‌ای متولد می‌شود که می‌تواند ۳۰ سال دیگر زندگی کند.

✅️ برای زیستن باید تغییر کرد، درد کشید، از آنچه دوست داشت گذشت، عادات و خاطرات بد را از یاد برد و دوباره متولد شد ، انتخاب با خودِ توست!!


http://telegram.me/iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢این فقط یک #کله_پاچه نبود


✍ عبدالرضا خزایی / روزنامه‌نگار




🔹دوربین مغازه روشن است. جوانی وارد می‌شود. چند ثانیه مکث می‌کند. نگاهش می‌دزدد، دستش را دراز می‌کند، یک کله‌پاچه می‌قاپد و مثل کسی که سهمش را پس گرفته، می‌گریزد.

🔹نه سرقت از بانک است، نه غارت طلا. فقط یک کله‌ است؛ از سینی بخارزده یک طباخی.
اما چرا این‌قدر سنگین است؟ چرا تماشای این صحنه، دل آدم را خالی می‌کند؟

🔹چون این، فقط یک کله نیست.
تکه‌ای‌ست از کرامت.
تکه‌ای‌ست از زندگیِ عادی، از سفره‌ای که سال‌هاست کوچک و بی‌صدا ناپدید شده. چیزی‌ست که حالا خیلی‌ها دیگر توان خریدنش را ندارند.

🔹روزی روزگاری، کله‌پاچه غذای سحرگاهی کارگرها بود. نشانه‌ای از جان‌کَنی شرافتمندانه و شکمی که لااقل یک روز در هفته سیر می‌شد.
اما حالا؟ شده نماد فاصله طبقاتی. غذای لوکس. لقمه‌ای که باید برایش دست‌برد زد. نه از سر طمع، از سر نداری.

🔹جوانی که کله را می‌قاپد، احتمالاً نه خلافکار است، نه معتاد، نه ولگرد بالفطره.
او فقط یکی‌ست از صدها هزار انسانی که از چرخ بیرون افتاده‌اند؛ از چرخ‌دنده‌های زنگ‌زده‌ی اقتصادی، از صف‌های نامرئی رانت و آقازادگی، از قطار وعده‌هایی که هرگز برای او توقف نکرد.

🔹او دزدی نکرده؛ زندگی را پس گرفته.
شاید نه برای فروش، نه برای تفریح. فقط برای یک شب بدون گرسنگی. برای نجات بخشی از عزت نفسش.
شاید دلش کله‌پاچه خواسته. همین‌قدر ساده، همین‌قدر انسانی.

🔹عده‌ای با دیدن این ویدیو خندیدند. بعضی پوزخند زدند. برخی تحلیل نوشتند.
اما کسی پرسید پیش از این کله، چه چیزهایی بی‌صدا از دست رفته‌اند؟
شغل، امید، سفره، آبرو، احترام.

🔹کله، فقط آخرین چیزی‌ست که می‌شد با دست برداشت.
باقی چیزها، پیش‌تر رفته‌اند.
بی‌دوربین، بی‌ویدیو، بی‌صدا


http://telegram.me/iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 دوران #بازنشستگی

✍️ محبوبه احمدی


یادم هست روزهای اول بازنشستگی، از صبح تا ساعت دو بعدازظهر در یک حالت خلصه‌طور بودم که نمی‌دانستم چکار باید بکنم. یعنی وقت داشتم برای ناهار درست کردن، ظرف شستن، آب دادن به گلها، دستمال کشیدن و جارو و ... این که وقت داشتم برام عجیب بود. اینکه وقت داشتم با آرامش اینها را انجام بدم و نه با عجله و استرس. وقت داشتم وسط کارهام، بشینم و تلویزیون نگاه کنم و پیامک بخونم و پیامک بدم به دوستام. عجیب بود برام. می‌رسم برم سبزی تازه بگیرم همون اول صبح که وانت میوه تازه رسبد دم مغازه سیدسبزی‌فروش. بعد بیام پاک کنم و فیلم ببینم.
بعدها، یعنی طول کشید تا متوجه شم اینها یعنی زندگی. برام همون بدوبدوها شده بود زندگی. نمیگم بد بود. اونم فرم زندگی بود رو دور تند ولی. حالا آروم شده بود روندش و بیشتر زنانه طور و لذت‌بخش.


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

🔊فایل صوتی

🔹بزرگ‌ترین کار برای همسر:
🟥با هم باشید امّا بگذارید در با هم بودنِ شما فاصله‌ای باشد. و بگذارید نسیم در میان شما بورزد.
یکدیگر را دوست بدارید امّا از عشق زندانی برای یکدیگر نسازید. بگذارید عشق جایی در ساحل روحتان باشد.
پیمانه‌های یکدیگر را پر کنید امّا از یک پیمانه ننوشید.
از نان خود به یکدیگر ارزانی کنید امّا از یک قرص نان نخورید.
با هم بخوانید و برقصید و شادکام باشید امّا به حریم تنهایی یکدیگر تجاوز نکنید.
همچون تارهای عود باشید که جدا از هم امّا با یک نوا مترنم می‌شوند.
قلب‌هایتان را به‌هم هدیه کنید امّا یکدیگر را به اسارت در نیاورید. زیرا تنها دستان زندگی است که بر قلب‌های شما حاکم است.
در کنار یکدیگر باشید امّا نه چندان نزدیک زیرا ستون‌های معبد دور از هم قرار دارند و درخت بلوط و سرو در سایه یکدیگر رشد نمی‌کنند.

📕 پیامبر
✍🏻 جبران_خلیل_جبران


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

✅️ شاخابِ پارسی

ای بیکرانِ آبی
صدفهایت مرواریدهای خویش را
پیشکش قدوم سبز سرزمین آریایی می کند
ماهی ها و نهنگ های تو
سر از آب بیرون می آورند
و به این خاک درود می دهند
و بوقِ کشتی هایِ رهگذر
از تو اجازه ی عبور می طلبند
پس ای شاخابِ پر غرور
"همواره پارسی باش"
✍️مهدی محبی

Persian Gulf

O boundless sea
Your shells, pearls
drop at the feet of the Aryan land
Your fish and whales
Put their heads out of the water
And greet this land
And passing ships ask for your permission by blowing their horns
So, proud Gulf
Always remain Persian

✍️ M.Mohebbi

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

✅ مطالعه‌ای نشان می‌دهد که گوش دادن به موسیقی در حین انجام تمرین‌های ذهن‌آگاهی مکانیسم‌های عصبی و قلبی در مغز را هدف قرار می‌دهد که ممکن است علائم اضطراب و افسردگی را درمان کند.

#مترجم:آرش طالب وند


🇮🇷
@iranianspa

https://medicine.yale.edu/news-article/yale-study-music-mindfulness-may-treat-symptoms-of-anxiety-and-depression/

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

بیماری های روانی از نگاه هوش مصنوعی


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

بیایید خودمان، همان تغییری شویم که در دنیا جستجویش می‌کنیم.


به کمپین مبارزه با بی‌شعوری بپیوندیم؛

Telegram.me/bishuoori

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 عجب گیری کردما!

✍ #سهیل_کرمی


خبرهای جنوب را جسته و گریخته ، اما پیگیر می خوانم : اصفهان بیشترین اهدای خون را برای جنوبی ها از آن خود کرده .در ‏سیستان و بلوچستان تمام ماشین های آسیب دیده رایگان صافکاری و نقاشی میشود.در تهران هشتاد پزشک و پرستار به صورت رایگان به بندر اعزام شدند.در تبریز اعزام بیشترین نیروی هلال احمر صورت گرفته است و در فارس اعزام بیش ۵۰ دستگاه خودرو سنگین به محل حادثه عملی شده.

دلم شاد میشود که ما یک ملت یکپارچه ایم و باز با اینکه خودمان مشکلات داریم اما همنوع و هموطن خود غافل نیستیم و این یک موهبت است..... اما این طرف در صفحات مجازی ؛ اقدس ، کمپین آب معدنی و ماسک!!! برای ساکنین جنوب راه انداخته . گویی الساعه شهروندان جنوبی تشنه لب در فرودگاه ایستاده اند تا کمک های او به فرودگاه برسد و رفع تشنگی کنند و یا نیروهای امدادی با آب معدنی هایی که او میخواهد بفرستد آتش را خاموش کنند!


او چند آب معدنی به صورت نمادین از بقالی سر خیابان خریده و چند نفر از دوستانش را کنار آن جمع کرده و روی آب معدنی ها پارچه ای سیاه کشیده است و دست هریک از دوستانش شمعی داده و تقاضای کمک های مالی برای خرید آب معدنی و ماسک دارد!!فلان بلاگر نیز نوشته تا اطلاع ثانوی هرکس از ما خرید کند و از جنوب و بندرعباس باشد ارسال آن برایش رایگان است و "بندرعباسم تسلیت !"

هنوز نمی دانم ارسال رایگان کِرِم دور چشم ، برای کسی که خانواده اش را از دست داده چه تاثیری دارد و یا کسی که بالای هفتاد درصد سوختگی دارد آیا لیوان و ماگ طرح دسته بیل به دردش می خورد ؟

نمی دانم آن جانفشانی هموطنانم در استانهای مختلف را ببینم یا این اداها که در اصل باز برای پر کردن کیسه و خورجین خود از حادثه است و این جماعت فرار کرده از طویله هنوز درگیر این نمی دانم ها هستند و اقدس هزینه ی ارسال را روی کالا میکشد و تند تند مینویسد: قیمت دایرکت!


http://telegram.me/iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢بگذارید #مردان در هفته #2_شب را با #دوستانشان وقت بگذرانند / دانشگاه آکسفورد تایید کرد


طبق تحقیقات جدید روانشناسان #دانشگاه_آکسفورد؛ وقت گذراندن شبانه مردان با دوستان خود حداقل ۲ بار در هفته به طور منظم برای سلامت روحی و روانی آنها مهم است!



بر
اساس نتایج مطالعه ای که توسط دکتر رابین دانبار، روان‌شناس دانشگاه آکسفورد انجام شد، وقت گذراندن شبانه مردان با دوستان خود حداقل ۲ بار در هفته به طور منظم برای سلامت روحی و روانی آنها مهم است!

این شب‌نشینی ها فضای امنی را برای مردان فراهم می کند تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند، احساسات خود را باز کنند و بدون قضاوت از یکدیگر حمایت کنند، روابط دوستانه را تقویت کنند و با هم‌نوعان خود همبستگی ذهنی ایجاد کنند/رکنا


🇮🇷 @iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

#قابل_تامل

💢درس های زندگی
از یک مادربزرگ ۱۰۲ ساله


🇮🇷
@iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 دروغ‌هایی که #روانشناسی_زرد به خورد ما داده و بعضی از ما واقعا باورشون کردیم:


روانشناسی زرد: هرچیزی که بخوای، قابل‌دستیابیه. کافیه که فقط بخوای.

روانشناسی علمی: خواستن به‌تنهایی کافی نیست و باید برنامه‌ریزی، استمرار، آگاهی و محیط مناسب چاشنیِ تلاشت باشه.

روانشناسی زرد: مقصر اول و آخر وضعیتِ فعلیِ زندگیت، خودت هستی!

روانشناسی علمی: ما مقصر وضعیت امروزمون نیستیم، بلکه مسئولش هستیم. بین این دو فرق هست. اولی یعنی اگه دلار یه‌شبه میشه ۷۰تومن و زندگیت سیاه میشه، مقصرش تویی، اما دومی میگه تو فقط در قبال واکنشت به این اتفاق مسئولی! یا می‌تونی افسردگی و خمودی رو انتخاب کنی، یا ببینی از این شرایط می‌تونی چطوری به‌نفع خودت استفاده کنی!

روانشناسی زرد: تسلیم معنایی نداره. اگه توی مسیر رسیدن به هدفت تسلیم شدی، یعنی ضعیفی و زود جا زدی.

روانشناسی علمی: گاهی کنارکشیدن و تسلیم‌شدن شرط عقله. گاهی باید زمین بازی رو تغییر داد!

روانشناسی زرد: اون آدمی قوی هست که فقط به خودش تکیه کنه و توی مسیرش از هیچ‌کسی کمک نگیره!

روانشناسی علمی: در راه رسیدن به اهداف، گاهی باید از تجربه، دانش و همراهی دیگران کمک گرفت. این شرط عقله!

روانشناسی زرد: ناامیدی و خستگی فقط برای آدمای بازنده‌ست. آدم برنده همیشه و در همه‌حال پرانرژی و امیدوار هست.

روانشناسی علمی: گاهی طبیعیه که از مسیرت خسته بشی و نسبت‌به مقصد ناامید بشی. انسان هیچ‌وقت احوالش ثابت نیست.


http://telegram.me/iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 برای کودکی که تمامِ جهانش، به اندازه خانه است،
#دعوای_پدر_و_مادر، مثلِ جنگ جهانی به نظر میرسد.

#آثار_منفی دعوای والدین در حضور کودک:

اضطراب عاطفی
پرخاشگری
شکست در روابط
مشکلات جسمی
افت تحصیلی
مشکلات ارتباط با همسالان
اعتماد بنفس پایین
خواب ناآرام
و.....


🇮🇷
@iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢 چرا افراد #دروغ میگویند؟


✍️ مترجم:#دکترموریس_ستودگان


دروغ‌گویی یکی از رفتارهای پیچیده انسانی است که دلایل متعددی از جنبه‌های روان‌شناختی می‌تواند داشته باشد. در ادامه، به چند دلیل رایج و مثال‌هایی با هم نگاه کنیم.

انسان‌ها ممکن است دروغ بگویند تا:

حفاظت از خود: برخی افراد برای جلوگیری از عواقب منفی یا تنبیه، دروغ می‌گویند. مثلاً دانش‌آموزی که نمره بدی گرفته است، ممکن است بگوید که امتحان را به‌خوبی داده است.

لینک

اجتناب از تنش اجتماعی: در مواردی، دروغ گفتن به منظور جلوگیری از ایجاد ناراحتی در دیگران است، مانند گفتن اینکه "همه‌چیز خوب است" در حالی که احساس خوبی ندارند.

لینک

افزایش اعتبار اجتماعی: برخی افراد برای کسب احترام یا اعتبار بیشتر در نظر دیگران، ممکن است به بزرگ‌نمایی دستاوردهای خود بپردازند. برای مثال، فردی ممکن است بگوید که در یک رقابت برنده شده است در حالی که حقیقتاً این‌طور نیست.

لینک

کنترل وضعیت: دروغ گفتن می‌تواند به افراد کمک کند تا کنترل بیشتری بر وضعیت‌های اجتماعی داشته باشند، مانند یک رهبر که واقعیت‌های نادرست را برای حفظ قدرت خود ارائه می‌دهد.

لینک

فشار اجتماعی: برخی افراد تحت فشار اجتماعی دروغ می‌گویند تا بسیج نشوند یا مورد قضاوت قرار نگیرند. مثلاً گفتن اطلاعات غلط درباره توجه به مد یا فعالیت‌های خاص.

لینک

نقص در مهارت‌های اجتماعی: افراد کم‌رو یا با اعتماد به نفس پایین ممکن است برای جلب توجه یا قبول شدن، دروغ بگویند.

لینک

دوری از مسئولیت: افراد ممکن است برای فرار از مسئولیت و کارهای ناخوشایند، دروغ بگویند. به عنوان مثال، کسی که قول داده بود وظیفه‌ای را انجام دهد، ممکن است به دروغ بگوید که از او خواسته نشده است.

لینک

حساسیت عاطفی: فردی ممکن است برای محافظت از احساسات دیگران دروغ بگوید، مانند عدم گفتن حقیقت به یک دوست درباره وضع مالی او.

لینک

آزادی شخصی و تفریح: گاهی افراد برای سرگرمی یا به عنوان بخشی از تخیل خود دروغ می‌گویند، مانند داستان‌سرایی در جمع دوستان.

لینک

تنش‌های درونی: در برخی از موارد، افراد به دلیل تنش‌های درونی یا مشکلات روان‌شناختی، دروغ می‌گویند، مانند فردی که دچار اعتمادبه‌نفس پایین است و به دروغ درباره بیماری‌های خیالی می‌گوید تا جلب توجه کند.

لینک

این دلایل به‌طور کلی می‌توانند در زمینه‌های مختلف اجتماعی مورد بررسی قرار گیرند و می‌توانند به ما کمک کنند تا رفتار خودمان و یا فرزندان مان و دیگران را بهتر درک کنیم و رفتار موثرتری داشته باشیم.


🇮🇷
@iranianspa

Читать полностью…

انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران

💢محققان با بررسی ۱۸۲ متاآنالیز، ۱۷ عامل خطر مشترک برای #سکته، #زوال_عقل و #افسردگی سالمندان رو شناسایی کردن.

جالب اینجاست که تغییر در هر کدوم از این عوامل می‌تونه خطر هر سه بیماری رو کاهش بده! 

عوامل خطر مشترک

1. فشار خون بالا 
2. دیابت 
3. چاقی 
4. کم‌تحرکی 
5. سیگار کشیدن 
6. رژیم غذایی ناسالم 
7. مصرف الکل 
8. اختلالات خواب 
9. استرس مزمن 
10. انزوای اجتماعی 
11. سطح پایین تحصیلات 
12. افسردگی درمان‌نشده 
13. کلسترول بالا 
14. بیماری‌های قلبی 
15. آلودگی هوا 
16. سابقه خانوادگی 
17. سطح پایین فعالیت ذهنی 

نکتهٔ مهم: 
تغییر حتی یک عامل (مثلاً شروع ورزش منظم یا ترک سیگار) می‌تونه تأثیر بزرگی روی سلامت مغز و قلب داشته باشه. 

✍️مترجم: آرش طالب وند


🇮🇷 @iranianspa


https://www.massgeneralbrigham.org/en/about/newsroom/press-releases/modifiable-risk-factors-for-stroke-dementia-depression

Читать полностью…
Subscribe to a channel