استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی 🌐 www.khaniki.com 🔶 Instagram: hadikhaniki
جنگ ۱۲روزه و بازتنظیم اجتماعی در گفتوگو با هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:
🔺مسئله «خانه» بود
👈🏻فاطمه غریبی
🔹درست زمانی که تصور میشد همبستگی اجتماعی به ضعیفترین میزان خود رسیده، ناگهان جنگی که 12 روز طول کشید، تمام معادلات را تغییر داد. ابتدا و انتهای نگرانیها «وطن» بود که رسانهها و دانشگاهیان و کارشناسان و... به آن پرداختند و بحث ایرانیبودن به میان کشیده شد. همه اینها در شرایطی است که در ابعاد اقتصادی و اجتماعی و سیاسی نارضایتیها بسیار است. هادی خانیکی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و از چهرههای برجسته علوم اجتماعی، در گفتوگو با «شرق» از رخدادی بیسابقه در واکنش جمعی جامعه ایرانی به حمله اسرائیل میگوید.
💢بیشتر بخوانید
پیش از هرچیز ایران باید باقی بماند
گفتوگو با هادی خانیکی استاد پیشکسوت ارتباطات درباره نقش رسانهها بهخصوص ایران اینترنشنال و مقاومت چندوجهی مردم در جنگ اخیر
🖌نیلوفر نادری | روزنامهنگار
🔹جنگ 12روزه ایران و اسرائیل، صرفاً یک رویارویی نظامی نبود، بلکه صحنهای از تقابل فراگیر در لایههای سختافزاری و نرمافزاری بود که اهمیت امنیت ارتباطات و نقش روایتسازی رسانهای را بهشدت پررنگ کرد. این نبرد، از سویی با موشکها و پهپادها پیش میرفت و از سوی دیگر، با پیامها، تصاویر و تفسیرهایی که افکار عمومی را در داخل و خارج از ایران تحتتأثیر قرار میدادند.
🔹تجربه این جنگ نشان داد که تسلط بر فضای روایت، چیزی کمتر از تسلط بر فضای نظامی نیست. در چند سال اخیر، با ازدسترفتن بخشی از مرجعیت صداوسیمای ایران، میدان به شبکههایی چون اینترنشنال واگذار شده بود.
🔹اینترنشنال در روزهای جنگ تمام تلاشش را کرد تا بهعنوان بازوی ایدئولوژیک اسرائیل فروپاشی قریبالوقوع نظام سیاسی در ایران را با جنگی روانی درآمیزد و اخبار را آنطور که میخواهد ارائه دهد. بااینحال برخلاف پیشبینی بسیاری از تحلیلگران، جامعه ایرانی در مواجهه با این روایتهای هجومی، رفتاری متفاوت از خود نشان داد؛ همبستگی، همدلی و احیای حس ملیگرایی. حتی منتقدان و معترضان نیز در برابر روایتهای این شبکه صف کشیدند.
🔹این مقاومت، نهفقط نظامی، بلکه فرهنگی، رسانهای و مدنی بود؛ از هنرمندان خیابانی تا روزنامهنگاران مستقل. به نظر میرسد جامعه ایران به مرحلهای از بلوغ رسانهای و فهم انتقادی رسیده که میتواند میان واقعیت، عملیات روانی و اهداف پنهان رسانهها تمایز بگذارد.
🔹در گفتوگویی که با هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه داشتیم، تلاش کردیم تا ابعاد مختلف این مسئله را بررسی کنیم.
▫️ادامه مطلب در سایت هممیهن آنلاین
📌هممیهن را در فضای مجازی دنبال کنید:
🔗سایت | 🔗اینستاگرام | 🔗تلگرام | 🔗 بله
🎥خانیکی: جنگ اخیر، ایران را درگیر یک دفاع میهنی کرد
خانیکی، استاد برجسته دانشگاه در ویژهبرنامه «برای وطن» ایسنا:
🔹جنگ اخیر، به مثابه یک جنگ میهنی، بخشهای گستردهای از جامعه را درگیر و حساس کرد.
🔹بزرگترین ویژگی این جنگ، غافلگیرکننده بودن آن بود.
🔹در چنین فضایی شاهد برآمدن نوعی مقاومت و ورود بخش قابل توجهی از جامعه به عرصه دفاع میهنی بودیم.
isna.ir/xdTJd2
@isna94
💢💢استاد برجسته علوم ارتباطات و چهره حوزه گفتوگو و جامعه مدنی: اختلال در اینترنت، اولین قربانیاش گفتوگو و اطلاعرسانی است / رسانهها را نمیتوان فقط روی سکوهای اتهام نشاند
خانیکی:
▫️امنیت بدون ارتباطات و مشارکت رسانهها ممکن نیست.
▫️اختلال در اینترنت، اولین قربانیاش گفتوگو و اطلاعرسانی است.
▫️رسانهها را نمیتوان فقط روی سکوهای اتهام نشاند.
▫️برخی سازوکارهای گفتوگو در دولت دچار اختلالاند، و نه نیت گفتوگو.
▫️گفتوگو، مسأله دیروز، امروز و فردای ایران است.
▫️نظام رسانهای کشور دچار شکاف و قطبیسازی است.
▫️صداوسیما فقط صدای یکسویه را پوشش میدهد؛ مردم به شبکههای دیگر کوچ میکنند.
▫️ رسانههای مستقل همچون پزشک و آتشنشان باید در خط مقدم دیده شوند.
▫️تا نگاه سیاسی و امنیتی بر رسانه غالب باشد، حضور جهانی رسانهای نخواهیم داشت.
▪️متن کامل گفتگو را میتوانید در وبسایت روزنامه نوآوران بخوانید
✳️@NoavaranOnline
هفتمین ویدئو از مجموعه مصاحبههای تاملی بر پساجنگ؛
دکتر هادی خانیکی، استاد دانشگاه علامه طباطبائی (قسمت اول)
با ما همراه باشید
روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبائی
🔵نشانی وبسایت:
Https://atu.ac.ir
⚪️ نشانی ما در تلگرام:
/channel/atuniversity_ir
🟠نشانی ما در ایتا:
https://eitaa.com/atuniversity
🟡نشانی ما در بله:
https://ble.ir/atuniversity
هادی خانیکی: تجاوز یعنی در اوین، زندان، زندانبان، هنرمند و حتی منتقد حکومت همه در کنار هم به شهادت رسیدند
استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی: در همان روزی که جنگ شروع شد و رژیم صهیونیستی با به شهادت رساندن مقامات علمی و نظامی موضع خود را مشخص کرد، اولین چرخش پارادایمی این بود که تمامی نهادها تصمیم گرفتند بررسی کنند که چگونه میتوان به جای نقش صرف مدیریتی در این شرایط، کمککننده باشند و کار خود را انجام دهند. این جنگ باعث شد تا مردم ایران در این شرایط به گوهر کهن خود بازگردند؛ زمانی برای نصب یک مجسمه در شهر مشهد مخالفت وجود داشت اما امروز میبینیم که شهرها از تندیسهای آرش کمانگیر، کاوه آهنگر، ستارخان و دیگر قهرمانان ملی پر شده است.
@ettelaatonline || ettelaat.com
🇮🇷🇮🇷
دکتر هادی در نشست «همبستگی اجتماعی و دفاع ملی؛ بررسی ابعاد اجتماعی»:
جان تازهای که در ایران دمیده شده، جدی بگیریم/رسانه ملی روایت خود را ایرانیتر کند
استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به شرایط جنگ ۱۲ روزه گفت: در چنین شرایطی مفاهیم کلیدی مانند تجاوز، وطن، حکومت و شهروندی معنایی تازه یافتند. مشخص شد چه کسانی کنار ایران ایستادهاند و چه کسانی فاصله گرفتهاند. ما باید جان تازهای که در ایران دمیده شده را جدی بگیریم.
خانه اندیشمندان علوم انسانی با همکاری مؤسسه کار و تأمین اجتماعی و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم سلسله نشستهایی با عنوان «همبستگی اجتماعی و دفاع ملی» برگزار میکند. نخستین نشست این مجموعه با محوریت «بررسی ابعاد اجتماعی جنگ» در ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴ برگزار شد.
🆔 @HadiKhaniki
🎥 قسمت سوم برنامه "هم سرزمین": گفتگو با دکتر هادی خانیکی
🖊موضوع: رسانه و روایت در جنگ
💠 در این گفتوگوی ویژه از «همسرزمین»، دکتر زهرا اردکانی فرد میزبان دکتر هادی خانیکی، استاد تمام ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی است.
⚡️دکتر خانیکی: ما در این مقطع به بازخوانی ایران رسیدیم. آن بازخوانی این است که ایران توانسته خودش را در بحران های بزرگ بسازد.
⚡️روایتی که ساخته شد این است که ایران باید بماند.
📺 برای دیدن کامل این گفتگو به کانال آپارات برنامه "هم سرزمین" در آدرس زیر رجوع نمایید:
https://www.aparat.com/v/wgz866b
🇮🇷🇮🇷
فروریختن دیوار اعتماد
به روایت هادی خانیکی
قدرت گوشسپاری را باید بالا ببریم. یکی از الزامات توجه به ایران، بازیابی سرمایه اجتماعی است. بالا رفتن بیاعتمادی رنجهای خاموش را نمایان میکنند.
ویدیو کامل این گفتگو را در یوتیوب پانوراما ببینید.
🆔 @HadiKhaniki
🇮🇷🇮🇷
کار خودت را بکن
به روایت هادی خانیکی
وقتی که ابراهیم در آتش میسوزد. پرندهای با نوک خودش آب میآورد تا آتش را خاموش کند. به پرنده میگویند: با این آب که نمیتوان آتش را خاموش کرد. میگوید: من کار خودم را میکنم. کار خودمان را باید انجام دهیم. کار ما این است که بفهمیم و این فهم را به اشتراک بگذاریم تا بر سر مسائل گفتوگویی انجام بگیرد.
ویدیوهای کامل «میز جنگ و مسئله ایران» به زودی در یوتیوب پانوراما منتشر میشود.
#ایران #هادی_خانیکی #جنگ #پانوراما
🆔 @HadiKhaniki
✅ در گفتوگو با دیدهبان ایران مطرح شد؛
🗣️ خانیکی، جامعهشناس:
🔴 جامعه با قتل الهه حسیننژاد احساس همسرنوشتی کرد
🔴 شاهد تشدید بیاعتمادی هستیم + فیلم
🗣️ هادی خانیکی، جامعهشناس درباره علت واکنش گسترده جامعه به خبر قتل الهه حسیننژاد، به دیدهبان ایران گفت:
🔹اساسا هر پدیدهای در حوزه قتل، جنایت و خشونت وقتی ابعاد وسیعی پیدا میکند، معمولا در جامعه مخاطبان یعنی در میان شهروندان، یک احساس همپیوندی، همسرشتی و همسرنوشتی شکل میگیرد.
🔳 گفتوگو را در #دیدبان_ایران بخوانید👇🏻
🔗https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-225825
@didebaniran
✔️ کنسرت علیرضا قربانی در آزادی به روایت دکتر خانیکی، نمونهای از گفتوگوی ملی
دکتر هادی خانیکی، استاد برجسته ارتباطات و نظریهپرداز «گفتوگو» در ایران، پس از تماشای کنسرت تازه علیرضا قربانی در فضای باز ورزشگاه آزادی، این رویداد هنری را نمونهای از تحقق گفتوگوی اجتماعی در مقیاس ملی توصیف کرد؛ رخدادی که با حضور هزاران نفر و با اتکا به شعر، موسیقی و احساس مشترک، تصویری از ایران متکثر را به نمایش گذاشت.
⏰ مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
🔗 مشاهده مشروح خبر از ارتباط گر:
http://ertebatgar.ir/?p=1945
ارتباط گر را در تلگرام دنبال کنید @ertebatgar_ir
❇️📸نشست علمی تخصصی ارتباطات و محیط زیست از حفاظت تا مشارکت به مناسبت هفته محیط زیست/ گزارش تصویری
لینک خبر
🆔 @doenews
🔸 امید هادی خانیکی درباره تغییرات چقدر واقعی است؟ / مذاکرات ایران و آمریکا برای عبور از اکنون خطیر / امید در بطن فاجعه؛ از زوال تا رویش میدانهای جدید
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی:
▫️همه ۶ هدفی که در حوزه های اقتصادی، علمی، فرهنگی، روابط بینالملل و قدرت امنیتی نظامی مطرح است، و رهبری نیز آن را تایید کردهاند، نظام حکمرانی باید در ۱۴۰۴ به آن اهداف میرسید.اما در عمل نه تنها هیچ یک از اهداف تحقق نیافته، بلکه الآن در برخی اهداف، نسبت به زمان شروع برنامه، عقبتر نیز رفته است.
▫️تنها راه حل با نگاه سیاسی برای قدرتمند کردن جامعه، تنها وضعیت خطیر را سختتر کرده، میزان دخالت سیاست به سمت رادیکالیزم میل میکند.
▫️جامعه امروز، جامعه ۵۰ سال پیش نیست. هرچه حاکمیت با ظرفیت سازی به سمت جامعه برود، قدرت اصلاح و قدرت عبورش از شرایط خطیر بیشتر میشود. با تحول نگاه سیاسی در حوزه روابط بینالملل و مذاکراتی که آغاز شده، می توانیم آثار مثبت اش را در حل مشکلات سیاسی و اقتصادی و ترمیم سرمایه اجتماعی ببینیم.
📌 گفتوگوی فروزان آصف نخعی را در #خبرآنلاین بخوانید:
khabaronline.ir/xnBJm
@KhabarOnline_ir | Khabaronline.ir
🎥 در ستایش استادِ ایستاده
🌱 به سنت هر ترم که دکتر خانیکی درس رسانه، مطبوعات و جامعه مدنی را دارند؛ جلسه آخر در بازار یا خیابان سیتیر برگزار میشود و گفتگویی ارتباطی از جنس مسأله توسعه ایران در دل تاریخیترین مکان تحولات شکل میگیرد.
جدای از بار علمی این بازدید، شوق زندگی و هیجان یادگیری در دکتر خانیکی درسی مهمتر است؛ علاوه بر دیدن چهرهی متواضعی که خسته نمیشود.
#روش_تدریس #دانشگاه #آموزش_عالی
منبع: صفحه اینستاگرام
marzie.adham
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادامالعمر باشیم:
@TeacherasLLL
مسئله خانه بود
گفتوگوی دکتر هادی خانیکی با روزنامه شرق درباره جنگ ۱۲روزه و بازتنظیم اجتماعی | یکشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ | شماره ۵۱۶۱
🆔 @HadiKhaniki
همبستگی اجتماعی را میتوان در ابعاد گوناگون آکادمیک، سیاسی، اجتماعی و مدنی بررسی کرد. باید دید پدیدهای که بهتازگی در ایران و در واکنش به تجاوز اسرائیل رخ داد، چه بود و چگونه شکل گرفت. تقریبا تمام مطالعات اجتماعی سالهای اخیر -ازجمله «پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان» که از سال ۱۳۷۸ آغاز شد و در چهار موج ادامه یافت بر کاهش سرمایه اجتماعی به منزله همبستگی، مشارکت، اعتماد و امید به آینده دلالت داشتند. این کاهش نهفقط در اعتماد مردم به حاکمیت و اعتماد حاکمیت به مردم، بلکه در اعتماد مردم به گروههای درونی خود نیز نمود داشت: از گروههای سیاسی تا رسانهها، دانشگاهها و نهادهای علمی. حتی شاید این کاهش، یکی از مؤلفههای راهبرد دشمن برای حمله بود. تصور بر این بود که سرمایه اجتماعی تضعیفشده، در مقطعی میتواند منجر به این شود که پس از حمله به مراکز نظامی و هستهای، جامعه به کمک نیروی مهاجم بیاید؛ یعنی نیروی مهاجم بتواند در نقطهای با بهرهمندی از اعتراضات مردمی، نظام سیاسی را هدف حمله قرار دهد، اما اتفاق شگفتانگیزی رخ داد که این اتفاق را باید در لایههای زیرین جامعه شناخت. جامعه در این لحظه درباره موجودیت وطن، هویت فرهنگی و ایرانی و همچنین تمامیت ارضی کشور خود احساس خطر کرد و بههمیندلیل واکنشی معکوس، صبورانه و هوشمندانه نشان داد و فرصتی خلق کرد که برای ایران بینظیر بود. برای فهم زمینهها، ابعاد و پیامدهای این واکنش، نیاز به مطالعات بیشتر و ورود به عرصههای مختلف آکادمیک در زمینههای گوناگون اجتماعی، فرهنگی، روانشناختی، ارتباطی و حتی اقتصادی و سیاسی است. نکته مهم اینجاست که درحالیکه نارضایتیها و بیاعتمادیهایی وجود دارد، جامعه ایرانی به سمت نوعی یکپارچگی حول یک مفهوم مشترک رفت؛ مفهومی به نام وطن و خانه. درواقع حول مفهوم وطن با تمام مختصاتش، تاریخ، زبان، عاطفه، تسلا و اخلاق نوع جدیدی از همدلی و همبستگی شکل گرفت که نام آن میتواند هر چیزی باشد؛ از همبستگی اجتماعی، انسجام ملی یا همبستگی مدنی. اما مهمتر از نامگذاری، فهم آن لحظه است؛ لحظهای که همه ایران، آن را درک کردند و در آن حضور داشتند. ایرانیان روابط فراموششده خود را احیا کردند؛ روابط خانوادگی، دوستی، و حتی سیاسی. آنها دوباره به گفتوگو کشیده شدند و از دل این گفتوگو، نوعی یکپارچگی شکل گرفت؛ بنابراین به نظر من، برای فهم وضعیت کنونی ایران، ضروریترین نکته، درک همین لحظه است؛ اکنونی که در واکنش به تجاوز بیرونی شکل گرفت. این همبستگی میتواند پایدار و حتی ترمیمکننده سرمایه اجتماعی تضعیفشده گذشته باشد، اما بستگی به نحوه مواجهه نظام سیاسی و جامعه با این وضعیت دارد. بستگی دارد به اینکه این واکنش، چگونه فهم شود و چگونه بتوان آن را برای مقابله با تهدیدهای آینده به یک حرکت مدنی نهادینه در کنار نظام سیاسی تبدیل کرد.
🔴 خانیکی: در مطالعات پس از جنگ اخیر مردم اولین نگرانیشان را «قطع اینترنت» عنوان کردند
🔸هادی خانیکی استاد رشته ارتباطات و کارشناس حوزه رسانه به جماران می گوید: همین کسانی که در کنار سازمان رزمی کشور ایستادند، مخالف نفوذ و جاسوسان و امثال اینها هستند، نگران اینترنتاند.
🔸چرا نگران اینترنت هستند؟ برای اینکه دچار اختلال ارتباطی شدهاند، برای اینکه بیخبرند، برای اینکه نمیدانند در آنجا چه اتفاقی افتاده است.
👈مشروح این گفت و گو به زودی در پایگاه خبری جماران منتشر خواهد شد.
🇮🇷 @jamarannews
پایان تبعید ذهنی
یادداشت دکتر هادی خانیکی در روزنامه ایران | شماره ۸۷۸۱
ما سالهاست با «تبعید ذهنی» دست و پنجه نرم میکنیم. هر کس با زبان، تابلو و لوگوی خاص خود، به درون خود پناه برده بود. این تبعید فقط شامل مردم یا حاکمیت نبود؛ نهادهای مدنی، رسانهها، دانشگاهها و حتی روشنفکران را نیز در بر میگرفت. در این فضا، «گفتوگو» جای خود را به بیاعتمادی و «همدلی» جای خود را به انزوا داده بود.
این وضعیت، نتیجه سالها دوقطبیسازی در جامعه ما است که با گزاره «یا با مایید یا علیه ما» مرزهای پررنگی در جامعه ما شکل گرفت. در چنین فضایی، جامعه مدنی به حاشیه رفت و نهادهای رسمی نیز از تعامل پرهیز کردند. در نتیجه، هرکس به دنیای درونی خود عقبنشینی کرد و بهجای گفتوگو، صرفاً در پی اثبات حقانیت خود بود.
اما آنچه این پوسته ذهنی را شکست، جنگ تحمیلی بود که «همه» ما را هدف قرار داد. در برابر این تهدید، مرزهای خودساخته از میان رفت، دوقطبیها شکسته شد، حاکم و منتقد، نهاد رسمی و نهاد مردمی، گروههای سیاسی مختلف، جناحهای فکری متفاوت؛ همه با یک درد مشترک روبهرو شدند. اینجا بود که برای اولینبار «تبعید ذهنی» ایرانیان به چالش کشیده شد.
نگران فهم نسل جدید نباشید؛ آنان فهمیدهاند و خود را از این دوقطبیها و کلیشهها خارج کردهاند. نگران آن کلیشهها و پیشفرضهای کهنهای باشید که هنوز در ذهن ما مانده و با همان ذهنیت میخواهیم امروزمان را روایت و تحلیل کنیم. اگر فهمیدهایم که جنگ، وطن، حکومت و شهروندی مفاهیمی مشترکاند، باید همین حالا «تبعید ذهنی» را پایان دهیم، روایت تازهای بسازیم و از دل همدلی، به آینده فکر کنیم.
🆔 @HadiKhaniki
💢💢امنیت، بدون مشارکت رسانهای و ارتباطی تأمینشدنی نیست
دکتر خانیکی در گفت و گو با نوآوران
◽در گفتوگویی تفصیلی با دکتر هادی خانیکی، استاد برجسته علوم ارتباطات و چهره شناخته شده این حوزه به واکاوی نقش رسانهها، شبکههای اجتماعی و سیاستهای ارتباطی در مواجهه با بحرانها پرداختهایم. خانیکی با تأکید بر ضرورت نهادمندسازی گفتوگو، نسبت به تضعیف نظام اطلاعرسانی و انسداد ارتباطی هشدار میدهد و نقش "انسانرسانهها" را در شفافسازی و تقویت سرمایه اجتماعی برجسته میسازد. او معتقد است امنیت، بدون مشارکت رسانهای و ارتباطی، نه پایدار میماند و نه مؤثر خواهد بود. این گفتوگو نگاهی مسئولانه و درعین حال انتقادی به وضعیت سیاستورزی رسانهای در ایران پساجنگ دارد.
ادامه مطلب در سایت نوآوران آنلاین
✳️@NoavaranOnline
📔صلح ایرانی در برابر تجاوز خارجی
از سلسله نشستهای تحلیل تجاوز اسرائیل به ایران از منظر مطالعات صلح
«نشست سوم»
با سخنرانی:
#هادی_خانیکی
#محمد_رهبری
#زرین_زردار
#احمد_فعال
#علی_شاکر
🗓 چهارشنبه 18 تیر 1404 ساعت 17
🏡سالن حافظ
🔹برنامه به صورت حضوری و مجازی برگزار میشود.
🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
🔹در گوگل میت:
https://meet.google.com/vgs-aoeh-pme
💢انجمن علمی مطالعات صلح ایران💢
💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢
🆔 @iranianhht
🔻سرمایه اجتماعی ایجاد شده در جریان جنگ اخیر با کجسلیقگی از بین نرود/ این جنگ موجب تبلور اعتلای خرد ایرانی شد
هادی خانیکی ،استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:
🔹خلوتی تهران که در نوروز لذتبخش بود، امروزه میتواند آزاردهنده باشد. این روزها پس از جنگ وقتی ترافیک تهران و صفوف را میبینم، حالما بهتر است. این بازگشتها خود معنابخش بود.
🔹حفظ این حال خوب فعلی منوط به بازی دادن به کنشگران اجتماعی است. این فکر نباید در مسئولان باشد که دوباره از فردا همان ناکارآمدی و تبعیض و بیعدالتی و سلب آزادیهای قبل از جنگ برگردد. باید دوقطبیسازیها متوقف شود.
🔹این نگاه نسلی نیز باید تغییر کند. ما نباید نگران شکاف نسلی باشیم، بلکه باید نگران کلیشهها و پیشفرضهای قدیمی خودمان باشیم و از کسانی که میتوانند پل ارتباطی بین فرهنگی و بیننسلی باشند، حمایت کنیم. ما توصیه میکنیم که سرمایه اجتماعی ایجاد شده در جریان جنگ اخیر با کجسلیقگی از بین نرود./ ایلنا
#اجتماعی
@EtemadOnline
🔸دکتر هادی خانیکی در گفت وگو با ایرنا:
اکنون زمان تقویت همبستگی و اعتماد است/ ایران رنگین کمان پیوستگیها
🔹استاد علم ارتباطات با تاکید بر اینکه ایران به رغم تفاوتها، رنگین کمانی از پیوستگیها است، گفت: اکنون زمان ایفای مسئولیت اخلاقی، ملی ، دینی و تاریخی با زبان تقویت همبستگی واعتماد به هم دیگر و حتی بخشش نسبت به گذشته است.
🔹خانیکی تاکید کرد: رژیم اسرائیل در شرایطی که تلاشهایی برای مذاکره و حل و کاهش تنشها در ایران و منطقه و جهان شکل گرفته بود، در اقدامی وحشیانه به ایران کرد و در روز اول این حمله نه تنها ضربات و آسیبهایی به اماکن عمومی، غیرنظامی، زیرساختهای اقتصادی و فرهنگی وارد کرد بلکه صاحب نامانی در حوزه نظامی و فرماندهی به مثابه سربازان خوش نام وطن را نیز به شهادت رساند.
🔹همچنین تعدادی از استادان و دانشمندانی که در حوزه مطالعاتی و پژوهشی فعالیت های ارزندهای در باب توانمندسازی کشور از دانش جدید هستهای داشتند نیز به شهادت رسیدند، گاهی فراموش میشود که این دانش نوین هستهای در زمینههای مختلف از تولید دارو و اقدامات درمانی تا در حوزههای پیچیده دیگر کاربرد دارد.
🔹در این جنگ تحمیلی هویدا شد که مقصود پنهان رژیم اسرائیل از این تهاجم، هدف قرار دادن تمامیت ارضی، انسجام و یکپارچگی جامعه ایران است.
🔹مشکلات و محدودیتهایی در این سالها در اثر سیاست تحریم بر کشور تحمیل شده و کندیهایی در فرایند توسعه رخ داده است و از سوی دیگر فرسایش و تضعیف سرمایه اجتماعی و شکافهایی که در سطوح مختلف جامعه بین جامعه و حاکمیت، بین حاکمیت و جامعه حتی در درون بخشهای مختلفی از حاکمیت به وجود آمده است که آنها گمان کردند اکنون زمان فروپاشی نظام سیاسی، سامان دادن یک جنگ روانی و تضعیف توان اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایران است.
🔹در موقعیت حساس کنونی آنچه لازم است باید انسجام، همدردی و فهم مشترک را در جامعه ایران مورد توجه قرار دهیم زیرا اهداف جنگی ابتدا اذهان را مورد هدف قرار می دهد و بعد از آن به میدان جنگ کشیده میشود؛ بنابراین هدف از هم پاشیدگی همبستگی اجتماعی و سیاسی است و بعد از آن میدان های فیزیکی جنگ مدنظر است.
🔹در ارتباطات بحران، طبیعتا یکی از میدانهای اصلی جنگ، پایداری و تابآوری در برابر جنگ است و هر اقدام موفق جنگی به طور کلی محصول تعامل بین فناوری جنگی و محاسبات راهبردی است البته خلاهای راهبردی و خطاهای محاسباتی مبتنی بر آن یا دستکاری در افکار عمومی می تواند به ایجاد شکاف ها و یا فرسایش سرمایه اجتماعی منجر شود.
لینک خبر
@IRNA_1313
📹 ایران را بزرگتر از دلخوریهای سیاسی ببینند
نسخه صوتی
▫️کشورها و ملتها در روزهای بحرانی، به چیزی فراتر از سلاح و تجهیزات نظامی نیاز دارند، آنها به همدلی، همراهی و فهم مشترک از شرایط نیازمندند.
▫️دکتر هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و پژوهشگر توسعه و ارتباطات، سالها دغدغه ارتباطات، گفتوگو و سرمایه اجتماعی را داشته است.
▫️این استاد دانشگاه، در گفتوگو با اکوایران از لزوم بزرگتر دیدنِ ایران از دلخوریها و نارضایتیهای سیاسی، شرایط ایجاد همدلی و همصدایی و همچنین قدرت ایجاد امید از سوی نخبگان جامعه سخن گفته است.
📺 @ecoiran_webtv
🇮🇷🇮🇷
پانوراما، برای ایفای مسئولیت ملی و میهنی خود و برای دفاع از امید و جامعه در این روزهای دشوار، گفتگوهایی با صاحبنظران را با عنوان "میز جنگ و مسئله ایران" تمهید کرده است.
در اولین گفتگو، سراغ چریک گفتگو رفتیم. هادی خانیکی، استاد ارتباطات دانشگاه علامه. این بخش اول روایت پارهگفتارهای این گفت و شنود است. فایل کامل آن هم به زودی در یوتیوب و سایر بسترهای ممکن منتشر خواهد شد.
فایل این گفتگو در صورت همراهی و همراستانی در دفاع از جامعه ایران، حتی بدون لوگو و نشان پانوراما در اختیار رسانههای کشور و بسترهای انتشار قرار خواهد گرفت.
از همه صاحبنظران برای حضور در این گفتگوها دعوت میکنیم و از شما همراهان گرامی میخواهیم که از آنها دعوت کنید که با ما به گفتگو بنشینند.
ما در کنار ملت ایرانیم...
ابراز همراهی و همدلی شما، دلگرممان میکند.
#ایران #هادی_خانیکی #جنگ #پانوراما
🆔 @HadiKhaniki
🎥نگاههای سیاسی در فرهنگ ممنوع
🔹هادی خانیکی، نایبرئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در گفتوگو با هممیهن درباره رفتار شهرداری با خانه اندیشمندان تاکید کرد:
🔹باید به مسئله خانه اندیشمندان فراتر از این نگاههای سیاسیبخشی و جناحی نگاه کنیم، چراکه این سرمایه به سادگی به دست نمیآید.
🔹بقای خانه اندیشمندان به سود همه است، به سود ایران، جامعه علمی کشور، دانشگاهیان و محققان (که دنبال جایی هستند که به آنجا اعتماد داشته باشند) به سود دولت و حتی شهرداری است.
🔸شهرداری با در دست داشتن حکم ماده ۴۷۷ این بار عزم خود را بیش از پیش جزم کرده و اقدام به تخلیه خانه اندیشمندان علوم انسانی کرد.
پریسا هاشمی| خبرنگار شهری و پارلمانی هممیهن
@hammihanonline
خانیکی: شادکامی قربانی شکافهای ارتباطی است/ لزوم روایت جمعی برای شادی
🔹هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی گفت: شادکامی در ایران قربانی شکافهای ارتباطی شده است؛ درحالیکه تحقق شادکامی نیازمند روایت جمعی است و اگر روایت جمعی شکل نگیرد نمیتوان شادکامی را تجربه کرد.
🔹وی عصر امروز در نشست آشنایی با کتاب بازاندیشی انتقادی شادکامی در خانه اندیشمندان علوم انسانی درباره شادکامی گفت: شادکامی ترکیبی از احساس رضایت از زندگی، امید به آینده، داشتن معنا و هدف و تجربه روابط معنادار با جامعه ایمن است. ضعف سرمایه اجتماعی، تابو بودن شادی در فضاهای رسمی و سیاستگذاری فرهنگی و ناتوانی در گفتوگوهای واقعی، تهدیدهایی برای از بین رفتن شادی در ایران هستند.
🔹این کتاب دنبال روایت های فرهنگی و اجتماعی درباره شادکامی است و تجربههای مختلف را نیز نقد و روایت میکند. کتاب توجهی به خودشناسی در عین ویژگیهای جامعه سرمایهگذاری است. این کتاب نگاه انتقادی به مدرنیته دارد و ضمن نقد مدرنیته و ساختار سرمایهداری تاکیدی بر ورود به سوسیالیسم برای شادی بیشتر ندارد.
لینک خبر
tv.irna.ir
@IRNA_1313
❇️ برگزاری نشست تخصصی ارتباطات و محیط زیست؛ از حفاظت تا مشارکت در پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار سازمان با حضور رئیس سازمان حفاظت محیطزیست
🔹 هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، با اشاره به جایگاه مهم ارتباطات در حل مسائل زیستمحیطی کشور گفت:ورود سازمان حفاظت محیط زیست به عرصههای عینی و ملموس زیستمحیطی، چه در بعد نظری و چه در عرصه عملی، نشانه درک این واقعیت است که این سازمان به تنهایی قادر به حل چالشهای گسترده محیط زیست کشور نیست. سازمان باید گوش شنوا داشته باشد و به مسائل و صداهای مختلف گوش دهد. حضور رئیس سازمان در مراسم تشییع پیکر شهید دیدهبان نمونهای از این رویکرد ارتباطی و مردممحور است.
🔸 خانیکی تأکید کرد: مسائل محیط زیست بدون نقش مردم حل نخواهد شد. ارتباطات محیط زیست حلقه مفقودهای بین نهاد علم و عرصه اجراست و ما نیازمند بازتعریف این پیوند هستیم. محیط زیست در ایران بین دو مفهوم طنزگونه "محیط ایست" و "محیط نازیست" گرفتار شده است؛ جایی که از یک سو صنایع و از سوی دیگر جامعه مدنی ایستادهاند.
لینک خبر
🆔 @doenews
📖📚🗣🏛🏛🏛👥 📖 📖
شهرکتاب مرکزی برگزار میکند:
نشست نقد و بررسی کتاب
تهران؛ ازدحام ساختمان و آهن
با حضور:
✅ هادی خانیکی
✅عزیز قانعیراد
✅فردین علیخواه
📆 شنبه ١٧ خرداد ١۴٠۴
⏰ ساعت ١۶
📍شهرکتاب مرکزی
#رویداد_فرهنگی
#معرفی_کتاب
#نقد_کتاب
#نشست_کتاب
#شهرکتاب_مرکزی
🆔 @bookcity_central 📚
جلسه نقد و بررسی کتاب بازاندیشی انتقادی شادکامی برگزار می شود.
با حضور:
دکتر علی ربیعی
دکتر هادی خانیکی
دکتر تقی آزاد ارمکی
دکتر گیتی خزاعی
زمان: دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۷
مکان:خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن فردوسی
🆔 @irancsca