﷽ خبر و تحلیل از «نهاد دین در جهان اسلام». نهادی که می باید به جایگاه راستین خویش، یعنی رهبری جوامع باز گردد. هیئت تحریر: میز «نهادها»ی اندیشکده حوزوی مرصاد https://t.me/mersadcss ارتباط با مدیر: @dolatdin
⭕️ جنجال در مصر بر سر درخواست برابری زن و مرد در ارث
در روزهای اخیر، اظهارات سعدالدین هلالی، استاد فقه مقارن در دانشگاه الازهر، درباره امکان برابری زن و مرد در ارث، بحثهای گستردهای را در مصر برانگیخته است. هلالی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که احکام ارث در اسلام قابلیت تفسیر و اجتهاد دارند و پیشنهاد داد با برگزاری یک همهپرسی، قانون ارث به نفع برابری زن و مرد تغییر کند. او استدلال کرد که چنین تغییری نه تنها مخالف قرآن نیست، بلکه در کشورهای مسلمانی مانند ترکیه از سال ۱۹۳۷ اجرا شده است. همچنین، به مواردی در قوانین مصر اشاره کرد که برابری زن و مرد در ارث، مانند قانون مستمری سال ۲۰۱۹، پیشبینی شده است.
هلالی آیاتی از قرآن را که خلاف دیدگاه او هستند، از جمله آیه «یُوصِیکُمُ اللَّهُ فِی أَوْلَادِکُمْ...» را اینگونه تفسیر کرد که تأکید اصلی قرآن بر محروم نکردن زنان از ارث است، نه لزوماً اولویت دادن مطلق به مردان. او همچنین تأکید کرد که فهم فقهی باید با شرایط زمان و خواست عمومی هماهنگ باشد و تغییر قانون، در صورت انجام با رضایت جمعی و سازوکارهای قانونی، از نظر شرعی جایز است.
در مقابل، نهادهای دینی مصر، از جمله الازهر و دارالافتا، به شدت با این پیشنهاد مخالفت کردند. الازهر در بیانیهای اعلام کرد که احکام ارث از نصوص قطعی قرآن هستند و قابل تغییر یا اجتهاد نیستند. این نهاد هشدار داد که هرگونه دعوت به تغییر این احکام، بدعت و انحراف از دین محسوب میشود و میتواند به تقویت تفکرات تکفیری و افراطگرایانه بینجامد. دارالافتای مصر نیز با تأکید بر اینکه احکام ارث واجب و فریضه الهی هستند و نه نظر بشری، اعلام کرد که تغییر آنها از طریق رأی عمومی ممکن نیست، هرچند تبرع فردی (مانند بخشیدن سهم بیشتر به خواهر) جایز است. این نهادها هشدار دادند که چنین طرحهایی میتواند به تضعیف نظام حقوقی اسلامی و وحدت اجتماعی منجر شود.
@dolatedin
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان درگذشت
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در ۸۸ سالگی درگذشت. واتیکان اعلام کرد که او امروز صبح ساعت هفت و ۳۵ دقیقه به وقت محلی از دنیا رفته است.
@dolatedin
⭕ به گزارش سام نیوز، شیخ اسامه الرفاعی به عنوان مفتی عام سوریه منصوب شد.
@dolatedin
⭕️ جنجال فقهی در الازهر؛ اظهارات چالش برانگیز شیخ طارق نصر درباره زمان حج
اظهارات شیخ طارق نصر، از علمای الازهر، درباره امکان انجام حج در ماههای شوال و ذیالقعده، موجی از واکنشهای فقهی و رسانهای را برانگیخته است. وی در گفتوگویی تلویزیونی مدعی شد که حج محدود به ماه ذیالحجه نیست و میتوان آن را در شوال، ذیالقعده و ذیالحجه بهجا آورد. این سخنان، که برخلاف فهم سنتی از مناسک حج است، با واکنشهای گستردهای از سوی علمای دین و پژوهشگران فقه اسلامی مواجه شده است.
او استدلال کرد: «پیامبر اکرم (ص) حج خود را در ماه ذیالحجه انجام داد، اما خداوند در قرآن فرموده است: ﴿الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَّعْلُومَاتٌ﴾، و ابوبکر نیز حج خود را در ماه ذیالقعده برگزار کرد.»
مطابق سنت قطعی پیامبر اکرم (ص)، حج دارای زمان مشخصی است که از هشتم تا دوازدهم ذیالحجه برگزار می شود. حدیث نبوی «الحج عرفة» نشاندهنده جایگاه محوری وقوف در عرفات در نهم ذیالحجه است. همچنین، ایام تشریق که شامل دهم تا سیزدهم ذیالحجه میشود، زمان انجام اعمال مهمی همچون قربانی و رمی جمرات است.
منتقدان این دیدگاه بر این باورند که چنین اظهاراتی در تضاد با اجماع امت اسلامی، نصوص صریح قرآن و سنت است.
@dolatedin
♨️ عالم سلفی کویتی: حماس یک گروه منحرف است و ربطی به مردم غزه ندارد
🔻عثمان الخمیس، عالم سلفی کویتی که به اظهارات ضدشیعی معروف است، در مصاحبه اخیرش با برنامه «پادکست مسیر» در رادیو انسان کویت، ضمن توصیف حماس به عنوان یک گروه سیاسی منحرف، آن را جدای از غزه و فلسطین دانست و بیان داشت که من حامی غزه و مردم فلسطین هستم و برای پیروزیشان دعا میکنم، اما هرگز حماس را قبول ندارم، پس حمایت از فلسطین به معنای یاری کردن حماس نیست و انتقاد از حماس نیز به معنای مخالفت با مردم غزه نیست.
🔻این سخنان، جنجال زیادی را در فضای مجازی بویژه در ایکس عربی به وجود آورد. بسیاری از کاربران از جمله حسابهای حامی اسلامگرایان نسبت به سخنان الخمیس واکنش منفی بسیاری نشان دادند. برای مثال، دکتر عبدالله العمادی، از شخصیتهای برجسته رسانهای قطر، پاسخ تندی به الخمیس داد.
🔻العمادی، عثمان الخمیس را فردی بدون سواد سیاسی و باقی مانده تفکر متعصب سلفیت دانسته که مانند علمای جامیه و مدخلی، هر فرد و گروه و اندیشهای را که به اخوان المسلمین مربوط باشد به کلی رد میکند و بدین شکل، باعث بروز تنش و فتنه در میان مردم میشود.
پس از انتشار این اظهارات جنجالی، ادی کوهن، روزنامهنگار صهیونیست، با انتشار پستی در صفحه ایکس خود از عثمان الخمیس حمایت کرد و نوشت: همه ما دکتر الخمیس هستیم.
🔻حمایت کوهن از الخمیس، موج شدیدتری از انتقادات را علیه این شیخ سلفی برانگیخت و کاربران همسویی نگاه او با نگاه صهیوینستی-غربی را به نکوهش کردند. این واکنش ادی کوهن و البته اظهارات الخمیس زمانی جالبتر میشوند که نگاهی به نظرات پیشین این دو بیندازیم. در دسامبر ۲۰۲۲، الخمیس در یک سخنرانی، یهود و نصاری را بدترین کفار و در پایین ترین درجه جهنم معرفی کرده بود. این سخنان وی واکنش بسیار تند کوهن را به همراه داشت؛ کوهن که امروز تمام قد در حمایت از الخمیس ایستاده، سه سال قبل در صفحه خود وی را سگ ولگردی خطاب کرده و از فعالین مجازی شماره و آدرس او را خواسته بود.
🔻در ادامه واکنشها، برخی کاربران نیز الخمیس را با شیخ احمد الخلیلی، مفتی اعظم اباضی عمان مقایسه کردند و مواضع محکم الخلیلی در حمایت از حماس، غزه و آرمان فلسطین را ستودند.
🔻نکته مهم در ارتباط با الخمیس این است که او که تحصیل کرده دانشگاه اسلامی محمد بنسعود ریاض بوده، تا پیش از این، از معدود علمای سلفی به شمار میآمد که به استقلال اندیشه معروف بوده و گفته میشد مانند علمای موسوم به مدخلی، تحت تاثیر مواضع سیاسی حاکمان عرب قرار نگرفته است. اما مواضع وی در یکی دو سال اخیر، این گزاره را با چالشی جدی مواجه کرده است.
🔻از جمله سخنان وی که او را به عنوان عالمی برای توجیه تصمیمات حاکمان معرفی نمود، تلاش او برای توجیه تمایل پادشاه بحرین به عادیسازی روابط دیپلماتیک با ایران بود. پس از ابراز این تمایل از سوی دولت بحرین، گروه های ضدشیعی و ضدایرانی، از این تصمیم حمد بنعیسی آلخلیفه انتقاد کردند. در پی این اعتراضات، الخمیس به بحرین سفر کرده و بسیاری معتقد بودند هدف از این سفر، تاثیرگذاری وی بر افکار عمومی اهل سنت برای توجیه برقراری ارتباط با ایران است؛ آن هم از سوی واعظی که رویکرد ضدشیعی و ضدایرانیاش بر کسی پوشیده نبوده است. او در ویدیوی کوتاهی در طی این سفر، بر اطاعت از حاکم و ولی امر مسلمین تاکید کرده و اطاعتپذیری را از اهم توصیههای پیامبر اسلام صلوت الله علیه معرفی نمود.
🔻مواضع اخیر عثمان خمیس باعث شده بسیاری وی را به متهم به پیوستن به جرگه جامیه نمایند. برخی دیگر از کاربران با اشاره به سوابق دیگر علمای وهابی جامیگری را جزئی از ساختار تفکر وهابی توصیف کردند که در سطوح و درجات متفاوتی به توجیه رفتار حاکم و مشروعیت بخشیدن به آن یا سکوت در برابر اعمال غیر شرعی و ضد دینی سلطان منتهی میشود.
#عربستان #کویت #بحرین
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ تاریخنگاری هدفمند یا ترویج اختلافات در سریال «معاویه»
🔥نگاهی به کلیت سریال معاویه و واکنش ها به آن
الازهر همواره خود را مدافع وحدت اسلامی معرفی میکند، اما در عمل رویکردی متناقض دارد. این نهاد که پیشتر به بهانه حرمت شرعی، نمایش چهره صحابه را در سریالهایی مانند «عمر» ممنوع اعلام کرده بود، اکنون در برابر سریال «معاویه» سکوت کرده است. این سریال نهتنها چهره یک شخصیت تاریخی را به تصویر میکشد، بلکه بهوضوح روایتی خاص و اختلافبرانگیز از تاریخ اسلام ارائه میدهد. چرا الازهر که ادعای پاسداری از وحدت دارد، در برابر این پروژه تفرقهافکنانه واکنشی نشان نمیدهد؟ این سکوت نشاندهنده رویکرد جانبدارانه و معیارهای دوگانه آن است. اگرچه در این بین برخی از علمای الازهر به […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34348
🏷 #الازهر #سریال_معاویه
@dolatedin
⭕️ پاپ بعدی چه کسی خواهد بود؟ کاردینالهایی که ممکن است جانشین فرانسیس شوند
ایندیپندنت: در حالی که پاپ فرانسیس با ابتلا به ذاتالریه مضاعف در بیمارستان بستری است (و به گفته واتیکان از روز گذشته دستگاه تنفسی به وی متصل شده است)، بسیاری در مورد آینده واتیکان و رهبری کلیسای کاتولیک گمانهزنی میکنند.
پس از درگذشت یک پاپ یا در موارد نادر، کنارهگیری مانند آنچه در مورد بندیکت شانزدهم رخ داد، واتیکان مجمع کاردینالها را برای انتخاب پاپ جدید برگزار میکند. طبق قوانین کنونی، از میان ۲۵۲ کاردینال، تنها ۱۳۸ نفر که زیر ۸۰ سال سن دارند، واجد شرایط رأی دادن هستند. رأیگیری در کلیسای سیستین انجام میشود و هر روز چهار دور رأیگیری صورت میگیرد تا زمانی که یکی از نامزدها دو سوم آرا را به دست آورد. این روند معمولاً ۱۵ تا ۲۰ روز طول میکشد.
اما چه کسانی شانس بیشتری برای جانشینی پاپ دارند؟
🔹 کاردینال پیترو پارولین
پارولین، ۷۰ ساله، از سال ۲۰۱۳ بهعنوان دبیر دولت واتیکان فعالیت کرده و در میان کاردینالهای واجد شرایط بالاترین جایگاه را دارد. او به عنوان فردی معتدل شناخته میشود و در مسائل ژئوپلیتیک نیز دیدگاههای متعادلی دارد.
🔹 کاردینال پیتر اردو
این کاردینال ۷۲ ساله مجارستانی، رئیس پیشین شورای اسقفهای اروپا و چهرهای محافظهکار در کلیساست. او مخالف اعطای عشای ربانی به کاتولیکهای طلاقگرفته یا ازدواج مجدد کرده است و موضعگیریهای جنجالی درباره مهاجران داشته است.
🔹 کاردینال لوئیس آنتونیو تاگل
این کاردینال فیلیپینی ۶۷ ساله، که توسط بندیکت شانزدهم به این مقام منصوب شد، از نظر فکری به پاپ فرانسیس نزدیک است. او منتقد استفاده کلیسا از زبان سختگیرانه در مورد همجنسگرایان، مادران مجرد و افراد مطلقه بوده و از لزوم تغییر رویکرد کلیسا در این زمینهها صحبت کرده است.
🔹 کاردینال ماتئو زوپی
زوپی ۶۹ ساله که در سال ۲۰۱۹ توسط پاپ فرانسیس کاردینال شد، از چهرههای مورد علاقه او به شمار میرود. او در مأموریتهای صلح واتیکان نقش فعالی داشته و دیدگاه مثبتی نسبت به جامعه LGBTQ دارد.
🔹 کاردینال ریموند لئو بورک
این کاردینال آمریکایی ۷۵ ساله یکی از سنتگرایان برجسته کلیسا محسوب میشود و منتقد دیدگاههای لیبرال پاپ فرانسیس است. او مخالف اجازه دادن به کاتولیکهای طلاقگرفته برای دریافت عشای ربانی است و سیاستمدارانی را که از سقط جنین حمایت میکنند، شایسته این آیین نمیداند.
با توجه به شرایط کنونی واتیکان، انتخاب پاپ آینده به چالشی مهم برای کلیسای کاتولیک تبدیل شده است. آیا کلیسا مسیری لیبرالتر را دنبال خواهد کرد یا به سمت محافظهکاری بازخواهد گشت؟
@dolatedin
⭕️ شخصیت و رویکرد احمد الطیب در تضاد با تقریب مذاهب
برگزاری نشست «یک امت و یک سرنوشت مشترک» بدون حضور نمایندگان امت
👤 نویسنده: مصطفی محمدی
احمد الطیب، شیخ الازهر، در بحرین با شماری از روحانیون غیر سرشناس شیعه دیدار کرد. نشستی که هدف از آن تقریب میان مذاهب اسلامی بود. اما پرسش اینجاست: افرادی که نمایندگی رسمی از جامعه مذهبی شیعه و نهادهای رسمی حوزوی ندارند، چرا در این جلسه حاضر شدند و چگونه از مواضع شیخ الازهر تمجید کردند؟ چگونه میتوان ادعای تقریب داشت، در حالی که احمد الطیب در مواضع پیشین خود، بارها دیدگاههایی ضدشیعی مطرح کرده است؟ (درادامه با ذکر تاریخ و محتوا بیان خواهند شد.) در جایگاه مقابل، آیا چنین جلساتی، گامی در مسیر وحدت واقعی است یا تنها تلاشی برای […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34336
🏷 #تسامح #تقریب_مذاهب #شیخ_الازهر #یک_امت_و_یک_سرنوشت_مشترک
@dolatedin
⭕️ پاپ فرانسیس که احساس میکند به مرگ نزدیک شده است، در تلاش برای حفظ میراث خود است
پاپ پس از بستری شدن به دلیل برونشیت شدید، به شدت نگران وضعیت سلامتی خود است و تلاش دارد پیش از رقابت جانشینی، امور ناتمام خود را تکمیل کند. از اوایل ماه جاری میلادی، او به دلیل عفونت تنفسی در بیمارستان جملی رم بستری شده و از آن زمان مجبور به لغو چندین حضور عمومی شده است. این آخرین بحران سلامتی برای این پاپ ۸۸ ساله است که در جوانی بخشی از یکی از ریههایش را از دست داده و در سالهای اخیر ضعیفتر شده است. دفتر مطبوعاتی واتیکان به طور مداوم بهروزرسانیهایی ارائه داده و روز دوشنبه ۱۷ فوریه […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34313
🏷 #پاپ_فرانسیس #جانشین_پاپ #واتیکان
@dolatedin
⭕️ «توافق دراملانریگ»؛ عادیسازی با رژیم در پوشش «صلح و آشتی»
سهشنبه 11 فوریه 2025، برخی رهبران دینی مسلمان و یهودی انگلیس، توافقنامهای را که برای آشتی مسلمانان و یهودیان امضا کرده بودند، به پادشاه انگلیس، چارلز سوم، در کاخ باکینگهام ارائه کردند.
این توافق که برخی رسانهها آن را یادآور «پیمان ابراهیم» دانستند، ماه گذشته در قلعه دراملانریگ به امضا رسید.
از امضاکنندگان یهودی میتوان به خاخامها سر افرایم میرویس، جاش لوی (یهودیت اصلاحگرا)، جاناتان ویتنبرگ (ماسورتی)، چارلی باگینسکی (لیبرال)، موشه روبین (یهودیت ارتدکس) و جوزف دوک (سفاردی) اشاره کرد.
از امضاکنندگان مسلمان نیز میتوان سید علی عباس رضوی (شیعه)، امام قاری عاصم (سنی، بریلوی)، شیخ محمد اسماعیل (سنی، دیوبندی)، شیخ خلیفه عزت (سنی)، نوشاد جیوراج (اسماعیلی، نماینده شورای آقاخان) و کنانه جمالالدین بهائی صاحب (اسماعیلی، بهره) را نام برد.
این توافق که با حمایت نهادهای وابسته به ساختارهای قدرت در انگلستان شکل گرفته، در حالی ادعای صلح و همبستگی دارد که عملاً میتواند ابزاری برای مشروعیتبخشی به اشغالگری و نادیده گرفتن حقوق ملت فلسطین باشد.
@dolatedin
⭕️ «اسلام معتدل» در مغرب عربی: چگونه سیاست خارجی آمریکا به رقابت اسلامگرایان شکل داد؟
از آغاز جنگ علیه تروریسم به رهبری ایالات متحده، چندین کشور با اکثریت مسلمان شروع به معرفی خود به عنوان منبع «اسلام معتدل» در صحنه بینالمللی کردهاند. برخی گزارشها نشان میدهد که استفاده کشورها از اسلام معتدل در سیاست خارجی، امتدادی از فرهنگهای مذهبی-سیاسی داخلی آنهاست. با این حال، مواردی مانند الجزایر نشان میدهند که این رابطه ممکن است دیالکتیکی نیز باشد: جایی که کشورها از جهتگیریهای مذهبی داخلی برای شکلدهی به سیاست خارجی خود استفاده میکنند، دینامیکهای سیاسی-مذهبی حاصل، بر ملاحظات بازیگران مذهبی داخلی نیز تأثیر میگذارد. نقش منطقهای الجزایر به عنوان صادرکننده «اسلام معتدل»، نحوه جایابی (positioning) اسلامگرایان […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34301
🏷 #اخوان_الجزایر #اسلام_گرایی #وسطیه
@dolatedin
⭕️ برگزاری بزرگترین گردهمایی مذهبی جهان در هند
نخست وزیر هند، نارندرا مودی، روز چهارشنبه ۵ فوریه ۲۰۲۵ به میلیونها نفر در جشن شش هفتهای «مها کمب» پیوست و در آبهای رودخانه مقدس در شهر شمالی پرایاگراج، غسل تعمید کرد.
این در حالی است که مقامات هندی اعلام کردند که ۳۰ نفر در ازدحام جمعیت هندوها در ۲۹ ژانویه کشته شدند. برخی منابع گفتهاند که تعداد کشتهشدگان بیش از ۵۰ نفر است.
میلیونها زائر هندو، مرتاضان و مردان و زنان متعبد از سراسر هند از روز دوشنبه ۱۳ ژانویه ۲۰۲۵ (۲۵ دی ۱۴۰۳) به شهر پرایاگراج در شمال این کشور سرازیر شدند تا جشنواره «مها کمب» را آغاز کنند، جشنی که به عنوان بزرگترین گردهمایی مذهبی جهان شناخته میشود.
بر اساس اعلام مقامات، انتظار میرود حداقل ۴۰۰ میلیون نفر — بیش از جمعیت ایالات متحده — در طول ۴۵ روز آینده به پرایاگراج بیایند. این تعداد حدود ۲۰۰ برابر ۲ میلیون زائری است که سال گذشته برای مراسم حج سالانه به شهرهای مقدس مکه و مدینه در عربستان سعودی رفتند.
🔗 درباره این گردهمایی بیشتر بخوانید:
syaaq.com/34289
@dolatedin
⭕️ تایلند، جبهه متحد چین و «دیپلماسی دندان بودا»
دولت چین از انتقال بقایای دندان بودا به خارج از کشور، به عنوان ابزاری برای تبلیغات چینی و نمایش حمایت حزب کمونیست چین از آزادی مذهبی بوداییها، استفاده میکند.
تا ۱۵ فوریه ۲۰۲۵، بوداییهای تایلند فرصت دارند در بانکوک یک اثر مقدس مهم، یعنی «دندان بودا» را تقدیس کنند. این اثر مقدس از معبد لینگوانگ در پکن آمده و در ۴ دسامبر با جنجال فراوان به تایلند رسید.
این اثر مقدس در فرودگاه نظامی دون موئان به زمین نشست و از طریق یک رژه قایقی و یک مراسم تشریفاتی به بانکوک منتقل شد.
در مراسم تقدیس این اثر، دو سخنران اصلی حضور داشتند. یکی نخستوزیر زن تایلند، پائتونتارن شیناواترا، و دیگری چن رویفنگ، معاون وزیر بخش کار جبهه متحد کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و مدیر اداره امور مذهبی دولتی بود. او همراه با استاد یانجوئه، رئیس انجمن بودایی چین که تحت کنترل دولت است، در این مراسم حضور داشت.
جالب اینجاست که سفر این اثر مقدس به تایلند، مقدمهای برای یک رویداد سیاسی به مناسبت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و تایلند در سال ۲۰۲۵ است.
چن رویفنگ از این فرصت استفاده کرد تا این ایده را تبلیغ کند که چین و تایلند بخشی از یک «خانواده» هستند و از آزادی مذهبی که به ادعای او بوداییها در چین از آن برخوردارند، تمجید کرد.
جبهه متحد چین مجموعهای گسترده از فعالیتها را برای ترویج «انجمن بودایی چین» به عنوان یک سازمان بودایی مشروع و پیشرو در سراسر جهان در دستور کار قرار داده است. در واقع، این ابزاری است که جبهه متحد از طریق آن میتواند تصویری از چین به عنوان کشوری دوستدار بودیسم و آزادی مذهبی در خارج از کشور ارائه دهد. این دیپلماسی چین همچنین دست آنها را در برابر غربیها که از دالایی لاما، رهبر معنوی غربگرای بوداییها، حمایت میکنند، قدرتمندتر میسازد.
@dolatedin
⭕️ اسماعیلیه نزاری مناسک عبادی مسلمانان را تا چه اندازه و چگونه به جا میآورند؟
فرقه اسماعیلیه نزاری در انجام اعمال عبادی، رویکردی متفاوت و منحصربهفرد دارند. آنها اصول اساسی اسلام را پذیرفته و عمل میکنند، اما تفسیرهای خاص و باطنی از این اعمال دارند.
🔹 نماز (دعا)
نزاریان بهجای اقامه پنج نماز روزانه (نمازهای معمول در سنتهای سنی و شیعه دوازدهامامی)، سه بار در روز دعای خاصی به نام «دعای مقدس» میخوانند:
- صبح هنگام طلوع خورشید (فجر)
- هنگام غروب خورشید (مغرب)
- شب هنگام (عشاء)
هر دعای مقدس شامل شش بخش است (در مجموع ۱۸ بخش/رکعت در روز) که هر بخش شامل آیات قرآن، مناجاتها و ذکرهای ویژهای است. دعا به زبان عربی و در حالت نشسته خوانده میشود و هر بخش با سجده به پایان میرسد.
ساختار دعای مقدس:
1️⃣ بخش اول: قرائت سوره فاتحه و آیاتی درباره اطاعت از خدا، پیامبر و «اولیالامر».
2️⃣ بخش دوم: درخواست صلح و برکت از خداوند و ذکر صفات الهی.
3️⃣ بخش سوم: تأکید بر یگانگی خداوند و نقش پیامبر اسلام و امام علی.
4️⃣ بخش چهارم: اهمیت وفاداری به خدا و پیامبر و درخواست بخشش و هدایت.
5️⃣ بخش پنجم: هشدار درباره خیانت به خدا و پیامبر و درخواست کمک از امام حاضر.
6️⃣ بخش ششم: مناجات پایانی و دعا برای رحمت و موفقیت.
در پایان دعا، نمازگزاران به یکدیگر سلامی خاص به نام «Shah-jo Deedar» میدهند که به معنای «دیدار پروردگار بر تو مبارک باد» است. این حرکت نمادی از وحدت جامعه و آرزوی رشد معنوی است.
🎥 برای آشنایی بیشتر با دعای مقدس، میتوانید این ویدیوها را مشاهده کنید:
- https://www.youtube.com/watch?v=oC1jhGdcyzM
- https://www.youtube.com/watch?v=4Bv2j3BJs1k
🔹روزه
روزه در میان نزاریان دارای دو بعد ظاهری و باطنی است. در کنار روزه ماه رمضان، که به معنای امساک از خوردن، نوشیدن و دیگر لذتهای دنیوی است و آن را واجب نمیدانند، آنها روزه باطنی نیز دارند. این نوع روزه شامل خویشتنداری از گفتن اسرار معنوی به افراد ناآماده و حفظ پاکی در اندیشه، گفتار و کردار است.
🔹حج
نزاریان حج گزاردن را نیز واجب نمیدانند و تفسیری باطنی از آن ارائه میکنند. در این نگاه، حج باطنی به معنای نزدیکی معنوی به امام حاضر است که آن را نوعی از زیارت میدانند. این دیدگاه تأکید میکند که حضور در محضر امام زنده، ارزش معنوی بسیاری دارد.
🔹زکات
با وجود تأکید اسماعیلیان نزاری بر تفسیر باطنی و فراتر رفتن از ظاهر بسیاری از عبادات، آنها بهطور ویژهای بر اجرای ظاهری زکات تأکید دارند. در این راستا، پیروان نزاری معمولاً بین ۱۰٪ تا ۱۲٫۵٪ از درآمد خالص خود را بهعنوان زکات به امام تقدیم میکنند که نشاندهنده تعهد آنها به این فریضه است.
🔗 برای آشنایی بیشتر با مناسک عبادی اسماعیلیه نزاری به لینک زیر رجوع کنید:
https://ask.ismailignosis.com/category/59-rituals
@dolatedin
📣 طریقت به جز خدمت خلق نیست: نیمنگاهی به خدمات آقاخانها به خلقالله
👤 نویسنده: امین محمدی
✂️ برشهایی از متن:
🔹 خانوادۀ آقاخان بهعنوان بخشی از الیگارشی جهانی توانست در سدۀ بیستم هویتی فراملی برای نزاریه و بهتبع آن، یک شبکۀ فراگیر اقتصادی پدید آورد. شبکۀ توسعۀ آقاخان همان گونه که در پیدایش مدیون استعمار انگلیس است، هنوز در راستای منافع استعماری فعالیت میکند.
🔹 آقاخان اول به انگلیسیها پیشنهاد فتح هرات را داد و با وجود مشارکت در این اقدام، ناکام ماند. او در نامههای خود از انگلیسیها به «خلقالله» یاد میکند.
🔹 آقاخان سوم موقعیت خود را بهعنوان عضوی از طبقۀ حاکم بریتانیا و الیگارش بینالمللی دارای عنوان و ثروت تثبیت کرد.
🔹 از نظر پژوهشگران، امپراتوری بریتانیا بستری برای جهانیشدن نزاریه بود و دیوان امامت اسماعیلی موفقیت خود را وامدار دفتر استعماری انگلستان است.
🔹 آژانس خیریۀ کانادا، بنیاد آقاخان را دارای شفافیت مالی نمیداند و تأثیر خدمات آن را میانه ارزیابی میکند و امتیاز منفی B به این بنیاد داده است.
🔹 حبیب بانک از بزرگترین بانکهای پاکستان است که صندوق توسعۀ اقتصادی آقاخان سهام کنترل (۵۱% سهام) آن را در دست دارد، در سال ۲۰۱۷ به پولشویی و تأمین مالی گروههای تروریستی در افغانستان در متهم و محکوم شد.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
⭕️ پاپ بعدی کیست؟ برخی از نامزدهای بالقوه برای جانشینی فرانسیس
پاپ بعدی توسط کالج کاردینالها، یعنی عالیترین مقامات کلیسای کاتولیک که توسط پاپ منصوب شدهاند، انتخاب خواهد شد. این افراد طی روزهای آینده (معمولاً ۱۵ تا ۲۰ روز پس از درگذشت پاپ) برای شرکت در نشست انتخاباتی به رم خواهند آمد.
در حال حاضر بیش از ۲۵۰ کاردینال از بیش از ۹۰ کشور در دنیا وجود دارد، اما تنها حدود ۱۳۵ نفر از آنها حق رأی دارند (کاردینالهایی که بالای ۸۰ سال دارند از رأیدهی کنار گذاشته میشوند). حدود ۱۱۰ نفر از این ۱۳۵ رأیدهنده، طی ۱۰ سال گذشته توسط پاپ فرانسیس منصوب شدهاند و اغلب دیدگاههای فراگیرتر او درباره کلیسا را نمایندگی میکنند. ازاینرو، باید انتظار داشت از میان گزینههای مطرح، پاپ جدید ادامهدهنده مسیری باشد که پاپ فرانسیس آغازگر آن بود.
پیشبینی نتیجه نشست محرمانه انتخاب پاپ تقریباً غیرممکن است، زیرا مواضع کاردینالها طی چند دور رأیگیری تغییر میکند و برخی نیز تلاش میکنند با بازیهای پشتپرده، شانس کاندیداهای مورد علاقه یا مورد نفرت خود را تحت تأثیر قرار دهند. در نشست قبلی در سال ۲۰۱۳، کمتر کسی پیشبینی میکرد که خورخه ماریو برگولیو بهعنوان پاپ فرانسیس انتخاب شود. بنا بر گزارشی از گاردین، در حال حاضر، گمانهزنیها بر چند چهره متمرکز است:
پیترو پارولین، ۷۰ ساله، ایتالیا
نامزد میانهرویی که به عنوان گزینهای برای ادامه راه فرانسیس دیده میشود. از سال ۲۰۱۳ دبیر دولت واتیکان بوده و در امور دیپلماتیک، از جمله مذاکرات حساس با چین و خاورمیانه نقش کلیدی داشته است. او نزد دیپلماتهای سکولار چهرهای قابل اعتماد محسوب میشود. با این حال، برخی منتقدان، او را متمایل به مصالحه و مدرنگرا میدانند.
لوییس آنتونیو تاگل، ۶۷ ساله، فیلیپین
سابقاً اسقف مانیل و نخستین پاپ آسیایی خواهد بود. زمانی جانشین احتمالی فرانسیس تلقی میشد اما اخیراً جایگاهش تضعیف شده. دیدگاههایی ملایمتر نسبت به همجنسگرایان و افراد مطلقه دارد اما با سقط جنین مخالف است.
پیتر تورکسن، ۷۶ ساله، غنا
ممکن است نخستین پاپ سیاهپوست پس از قرنها باشد. درباره تغییرات اقلیمی و عدالت اقتصادی بسیار فعال است، ولی مواضع سنتی کلیسا را نیز حفظ کرده، هرچند که نسبت به قوانین سختگیرانه ضد همجنسگرایی در آفریقا ابراز نگرانی کرده است.
پیتر اردو، ۷۲ ساله، مجارستان
نامزد محافظهکار برجستهای است که از آموزههای سنتی کلیسا دفاع میکند و تغییر چشمگیری نسبت به خطمشی فرانسیس خواهد بود. به خاطر هوش و فرهنگ بالای خود شناخته میشود و در سال ۲۰۱۵ با دیدگاه نخستوزیر ملیگرای مجارستان، ویکتور اوربان، همسو شد.
ماتئو زوپی، ۶۹ ساله، ایتالیا
از چهرههای ترقیخواه در کلیسا که توسط فرانسیس به مقام کاردینالی منصوب شد. بر حقوق اقلیتها تأکید دارد و در موضوع جنگ اوکراین نیز نقش میانجی واتیکان را ایفا کرده است.
خوزه تولنتینو کالاسا د مندونسا، ۵۹ ساله، پرتغال
از جوانترین گزینههاست که به دلیل مواضع لیبرال درباره مسائل جنسی، همکاری با یک راهبه فمینیست و نزدیکی با فرانسیس، مورد توجه است. ولی همین دیدگاهها باعث شده که برخی کاردینالها از انتخابش نگران باشند.
ماریو گرک، ۶۸ ساله، مالت
اگرچه زمانی محافظهکار بود، پس از انتخاب فرانسیس به تدریج دیدگاههای مترقیتری اتخاذ کرد. از فعالیت سازمانهای امدادی در دریا دفاع کرده و از زنان برای نقشهای کلیسایی بیشتر حمایت کرده است.
پیر باتیستا پیتسابالا، ۶۰ ساله، ایتالیا
پاتریارک لاتین اورشلیم است که در دفاع از اقلیتهای مسیحی در سرزمین مقدس نقش مهمی دارد. پس از حمله حماس در سال ۲۰۲۳، پیشنهاد داد خودش را به جای کودکان گروگان تحویل دهد. مواضع عمومیاش محافظهکارانهتر و کمبیانتر بوده است.
رابرت سارا، ۷۹ ساله، گینه
چهرهای بسیار سنتی و منتقد سرسخت فرانسیس که زمانی خود را بهعنوان مرجعی موازی معرفی میکرد. با نوشتن کتابی در دفاع از تجرد روحانی، در تضاد با دیدگاههای فرانسیس قرار گرفت. با نظریههای جنسیتی به شدت مخالف است و موضعگیریهای شدیدی علیه بنیادگرایی اسلامی دارد. او نیز ممکن است اولین پاپ سیاهپوست پس از قرنها شود.
@dolatedin
⭕️ رکوردی تاریخی؛ تعمید ۱۰هزار بزرگسال در فرانسه در عید پاک
فرانسه شاهد افزایش چشمگیر تعمیدهاست، بهطوریکه بیش از ۱۰هزار بزرگسال و ۷۴۰۰ نوجوان برای غسل تعمید در مراسم عید پاک (یکشنبه ۲۰ آوریل ۲۰۲۵) آماده میشوند. این روند بازتابدهندهی افزایش سهسالهی شمار «کاتکومنها» (آموزشدیدگان پیش از تعمید) بهویژه در میان جوانان است. بر اساس نظرسنجی اخیر کنفرانس اسقفهای فرانسه، امسال تعداد بیسابقهای از کاتکومنها در این کشور غسل تعمید خواهند گرفت. این نظرسنجی نشان میدهد که تخمین زده میشود ۱۰,۳۸۴ بزرگسال و بیش از ۷۴۰۰ نوجوان در عید پاک امسال غسل تعمید بگیرند. این رکورد، نه تنها روند آغازشده در سه سال گذشته را تأیید میکند، بلکه آن […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34454
🏷 #رشد_دینداری #مسیحیان
@dolatedin
⭕️ کتاب جدید دالایی لاما: راهنمایی برای خودمختاری تبت و تعیین جانشین خارج از چین
دالایی لاما در کتاب جدید خود با عنوان "صدایی برای بیصداها" به بررسی آینده تبت و مسیر دستیابی به خودمختاری این منطقه پرداخته است. او در این کتاب مذاکرات خود با رهبران چین، از جمله ملاقات با مائو تسهتونگ در جوانی و تلاشهای اخیرش برای ارتباط با شی جینپینگ را شرح داده است. دالایی لاما تأکید کرده که جانشین او باید در «دنیای آزاد» و خارج از چین متولد شود، زیرا پکن قصد دارد رهبر بعدی را خود منصوب کند. او از پیروانش خواسته است جانشینی که چین انتخاب میکند را نپذیرند. این رهبر تبعیدی که شصت سال پیش از تبت فرار کرد و در هند زندگی میکند، همچنان مورد مخالفت دولت چین است، و مقامات پکن تأکید دارند که تعیین جانشین باید طبق مقررات چین انجام شود.
@dolatedin
⭕️ آیا وحدت ادعایی احمد الطیب چیزی فراتر از عدم تکفیر است؟
نگاهی به مفهوم «وحدت» در کلام شیخ الازهر
🔥 این نوشتار همتی برای بررسی اظهارات این شخصیت اسلامی در خصوص وحدت میان شیعه واهل سنت است که در برنامه تلویزیونی خود به مناسبت ماه رمضان بیان کردند.
در برهه اخیر، شیخ الازهر در برنامه سیاسی تقریب مذاهب کشور بحرین شرکت میکند و در جلسات ابتدایی برنامه تلویزیونی خود در ماه رمضان، ندای وحدت سر میدهد. جای تعجب آن است که شیخ الازهر، که در سالهای گذشته بارها به گسترش شیعه واکنش نشان داده و آن را خطر برای جهان اهل تسنن میداند، چرا چنین نکتهای را برجسته میکند؟ آیا ایشان با حضور در پروژه اماراتی تسامح، سیاست عملی خود را تغییر داده است؟ یا آنکه وحدتی که مطرح میکند، خالی از مفهوم واقعی است؟ بسان هر واژهای در جهان واژگان، که قابلیت برداشتهای متفاوت دارد، واژه «وحدت» […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34363
🏷 #احمد_الطیب #الازهر #مقام_معظم_رهبری #وحدت
@dolatedin
♨️ عالم سلفی کویتی: حماس یک گروه منحرف است و ربطی به مردم غزه ندارد
🔻عثمان الخمیس، عالم سرشناس سلفی در اظهاراتی جنجالی و همسو با موضع مدخلیهای سعودی، غزه و حماس دو مقوله جدا از هم خواند و افزود، مردم نباید این دو را باهم یکی بدانند. وی ادامه داد، حماس یک گروه سیاسی منحرف فرقهگراست که خود را به آغوش ایران انداخته و کاملا با غزه و فلسطین فرق دارد. من حامی و دعاگوی مردم غزه هستم اما مخالف حماسم!
⭕️ویدئو به زبان عربی
#عربستان #کویت #بحرین
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ پادشاه مراکش: امسال سنت قربانی در عید قربان انجام نخواهد شد... من به جای امت قربانی خواهم کرد
ملک محمد ششم، پادشاه مراکش، در پیامی که وزیر امور مذهبی، احمد توفیق، آن را از تلویزیون رسمی خواند، به مردم این کشور اعلام کرد که امسال سنت قربانی کردن در عید قربان انجام نخواهد شد. این تصمیم که توسط وزارت اوقاف و امور اسلامی اعلام شده، به دلیل کاهش شدید تعداد دامها در پی چالشهای اقتصادی و تغییرات آبوهوایی اتخاذ شده است. پادشاه مغرب تأکید کرد که برگزاری این سنت در شرایط فعلی میتواند فشار زیادی بر اقشار کمدرآمد وارد کند، در حالی که قربانی کردن تنها برای کسانی که توانایی مالی دارند، یک سنت مؤکد است.
او همچنین خاطرنشان کرد که برای حفظ ارزشهای معنوی عید، مردم میتوانند همچنان نماز عید را در مساجد و مصلاها اقامه کنند، به صلهرحم بپردازند و صدقه دهند. پادشاه مغرب در ادامه افزود که او به نیابت از مردم، قربانی را انجام خواهد داد، همانگونه که پیامبر اسلام دو گوسفند قربانی کرد و یکی را به امت خود اختصاص داد.
موج خشکسالی که برای هفتمین سال متوالی مراکش را تحت تأثیر قرار داده، باعث کاهش ۳۸ درصدی تعداد دامها و کمبود ۵۳ درصدی بارشها نسبت به میانگین ۳۰ سال گذشته شده است. این بدترین دوره خشکسالی است که این کشور از اوایل دهه ۱۹۸۰ تاکنون تجربه کرده است.
به گزارش بیبیسی، این تصمیم پادشاه مراکش با واکنشهای متفاوتی از سوی شهروندان مواجه شده است. برخی از این تصمیم حمایت کردهاند و آن را راهحلی برای جلوگیری از افزایش قیمتها و حفاظت از دامها دانستهاند، در حالی که برخی دیگر آن را نادیده گرفتن سنتهای دینی و فرهنگی میدانند.
برخی انتقادها ناظر به تعطیلی و لغو عید قربان است و ذبح قربانی را بخش اصلی این عید دانستهاند. برخی نیز به طنز اشاره کردهاند که مشکل اصلی مراکش "خشکسالی جیبها" است و نه خشکسالی طبیعی.
پیش از این، پادشاه فقید مراکش، حسن دوم، در سالهای ۱۹۶۳، ۱۹۸۱ و ۱۹۹۶ به دلیل جنگ، خشکسالی و بحرانهای اقتصادی، توصیه کرده بود که قربانی عید ذبح نشود.
گفتنی است که در فقه اهل سنت، تنها مذهب حنفی قربانی کردن در عید قربان را بر تمام توانمندان واجب میداند، در حالی که در فقه مالکی، که مذهب رسمی مراکش است، قربانی کردن مستحب مؤکد است.
@dolatedin
🟣 شبکه امبیسی و پلتفرم «شاهد» تیزر رسمی سریال «معاویه» را برای پخش رمضان منتشر کردند.
این سریال پس از دو سال تاخیر، در ماه مبارک رمضان 2025 پخش می شود
🔸به نظر می رسد تصمیم بر پخش این سریال که می تواند تنش های مذهبی را دامن بزند به تحولات بوجود آمده در سوریه بی ارتباط نباشد .
🔸پ.ن :
این سریال پرهزینه ترین سریال این شبکه سعودی اعلام شده است.
🔸بنا به نقل برخی منابع غیر رسمی محتوای این سریال ضد ایرانی – شیعی است. تمرکز سناریوی آن بر این نکته می باشد که فارس ها علت اصلی نبرد صفین هستند و جعل تاریخی ایرانی بودن صحنه گردان جنگ صفین، مهمترین پیام انحرافی این سریال است.
🔺 سریال با پخش قطعاتی از فتنه الکبری یا قتل عثمان (۱۸ ذی الحجه۳۵ قمری) آغاز و جنگ جمل، نبرد صفین، شهادت حضرت علی(ع)، صلح و شهادت امام حسن(ع) و شهادت امام حسین(ع) را به تصویر کشیده است. «ایاد نصار» بازیگر اردنی در نقش امام علی (ع) ایفا نقش کرده و پس از عدم قبول «علی سلیمان» هنرپیشه فلسطینی، «لجین اسماعیل» در نقش معاویه ایفای نقش کرده است.
شامات_ سعید غفاری
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
⭕ وضعیت «بحرانی» پاپ فرانسیس؛ نیاز به اکسیژن با جریان بالا
به گزارش دقایقی پیش لس آنجلس تایمز، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، در وضعیت بحرانی به سر میبرد. وی که ۸۸ سال دارد، به دلیل یک بحران تنفسی آسماتیك طولانیمدت، نیازمند دریافت اکسیژن با جریان بالا است. پاپ از ۱۴ فوریه به دلیل ذاتالریه و عفونت پیچیده ریوی در بیمارستان بستری شده و تحت درمان قرار دارد.
پزشکان هشدار دادهاند که خطر اصلی برای وی، ابتلا به سپسیس (عفونت خون) است که میتواند به عنوان عارضهای از ذاتالریه رخ دهد.
واتیکان عصر امروز اعلام کرد که وضعیت پاپ همچنان "وخیم" است و از امروز صبح او یک "بحران تنفسی آسم" طولانی دارد که به "جریانهای بالای اکسیژن" نیاز دارد.
با این حال، واتیکان اعلام کرده که شایعات درباره استعفای پاپ رد شده و تأکید شده است که او کاملاً هوشیار است و به کار خود ادامه میدهد.
@dolatedin
⭕️ اولین و نه آخرین؛ قتل نخستین امام جماعت همجنسگرا
شنبه، 27 بهمن، محسن هندریکس، که به عنوان نخستین امام جماعت علناً همجنسگرای مسلمان شناخته میشد، در شهر پورت الیزابت آفریقای جنوبی به ضرب گلوله دو فرد ناشناس کشته شد. پلیس هنوز انگیزه این قتل را مشخص نکرده و تحقیقات در حال انجام است. هندریکس از سال 1996 گرایش جنسی خود را آشکار کرده و در سال 1998 جلساتی برای مسلمانان LGBTQ برگزار میکرد. او امامت مسجد الغرباء در نزدیکی کیپتاون را برعهده داشت و سازمان "The Inner Circle" را برای تطبیق هویت LGBTQ با اسلام تأسیس کرده بود. او که پیشتر هدف تهدیدهایی قرار گرفته بود، در سال 2022 موضوع مستندی به نام «رادیکال» قرار گرفت.
جز محسن هندریکس، دستکم چهار شخصیت دیگر نیز بهعنوان امامان جماعتی شناخته میشوند که بهطور علنی از هویت همجنسگرای خود دفاع کردهاند:
لودویک-محمد زاهد: یک امام جماعت فرانسوی-الجزایری که نخستین «مسجد فراگیر» اروپا را تأسیس کرد که بهطور ویژه به مسلمانان LGBTQ اختصاص دارد. او که خود را یک مسلمان همجنسگرا معرفی میکند، در زمینه پذیرش دگرباشان جنسی در اسلام فعالیت میکند و کتابهایی در این زمینه منتشر کرده است. زاهد همچنین در کنفرانسهای بینالمللی درباره اسلام و حقوق LGBTQ سخنرانی کرده است.
داعی عبدالله: نخستین امام جماعت آشکارا همجنسگرای مسلمان در آمریکا که به حمایت از جوامع مسلمان به حاشیه راندهشده میپردازد. او پس از تحصیل در رشته حقوق اسلامی، به ارائه خدمات مذهبی به افرادی که به دلیل هویت جنسی خود از سوی دیگر جوامع اسلامی طرد شدهاند، مشغول شد. عبدالله بهویژه در مراسم ازدواج اسلامی برای زوجهای همجنسگرا و مشاوره به خانوادههای مسلمان LGBTQ نقش فعالی دارد.
نور ورسامی: یک امام جماعت استرالیایی سومالیتبار که برای حقوق مسلمانان LGBTQ مبارزه میکند. او پیش از اعلام علنی هویت همجنسگرای خود، بهعنوان امام یک مسجد سنتی فعالیت داشت اما بعدها گرایش جنسیاش آشکار شد. ورسامی اکنون به حمایت معنوی و روانی از مسلمانانی که میان هویت دینی و جنسی خود در تردید هستند، میپردازد و شبکهای از پشتیبانی برای جوانان LGBTQ مسلمان ایجاد کرده است.
فاروق خاکی: یک وکیل، فعال حقوق بشر و امام آشکارا همجنسگرای کانادایی است. او به دلیل تلاشهایش در حمایت از حقوق افراد LGBTQ در جامعه مسلمانان و به طور کلیتر در جامعه، شناخته میشود. خاکی که در تورنتو مستقر است، یکی از بنیانگذاران «مسجد وحدت» در سال 2009، یک فضای جامع برای مسلمانان LGBTQ و افراد به حاشیه راندهشده، محسوب میشود. او در زمینه حقوق مهاجرت و پناهندگی فعال بوده و بهویژه از پناهجویان LGBTQ که از آزار و اذیت فرار میکنند، حمایت میکند.
@dolatedin
⭕️ برای نخستین بار؛ انتصاب یک زن بهعنوان بالاترین مقام اجرایی واتیکان
رافائلا پترینی، عضو انجمن خواهران فرانسیسکانی قربانیه، به عنوان رئیس جدید کمیسیون پاپی دولتشهر واتیکان و رئیس دولتشهر واتیکان منصوب شد.
طبق بیانیهای که دفتر مطبوعاتی واتیکان روز شنبه 16 فوریه 2025 منتشر کرد، این انتصاب از اول مارس 2025 اجرایی خواهد شد.
پترینی که از سال 2021 دبیرکل دولتشهر واتیکان بوده است، با این انتصاب به نخستین زنی تبدیل میشود که بالاترین مقام اجرایی در ساختار اداری واتیکان را بر عهده میگیرد.
پترینی در سمت جدید خود مسئولیت اداره دولتشهر واتیکان را بر عهده خواهد داشت و امور روزمره و سیاستهای آن را طبق دستورالعملهای مقر مقدس مدیریت خواهد کرد. دولتشهر واتیکان مسئولیت بخشهای مختلفی از جمله امنیت، زیرساختها و میراث فرهنگی را بر عهده دارد.
پیش از او، کاردینال فرناندو ورگز آلزاگا از سال 2021 این سمت را بر عهده داشت.
@dolatedin
⭕️ بازگشت ایمان: آیا سکولاریسم در حال عقبنشینی است؟
با ورود به سال ۲۰۲۵، چیزی وجود دارد که باید در تفکر خود به آن توجه کنیم: مذهب. ممکن است ما کریسمس اخیر را بدون اشاره چندانی به ایمان گذرانده باشیم، اما جهان در دهههای آینده بیش از این مذهبیتر خواهد شد. خردگرایان غربی همیشه فرض کردهاند که بیدینی نقطه پایان منطقی رفاه و پیشرفت است. اما من دیگر از این موضوع چندان مطمئن نیستم. در حال حاضر، چهار پنجم جمعیت جهان خود را متعلق به یک گروه مذهبی میدانند. لازم نیست شما فردی مذهبی باشید تا نگران این باشید که دیدگاه سکولار ممکن است در درک جریانهای جهانی کمبودهایی […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34285
🏷 #سکولاریسم #مسیحیت_انجیلی #معنویت_گرایی
@dolatedin
⭕️ حمایت آشکار واتیکان و صهیونیست از دولت بکتاشیه
در حالی که روند تأسیس دولت مستقل بکتاشیه در آلبانی در مراحل نهایی خود قرار دارد، دیدار اخیر پاپ فرانسیس با رهبران این طریقت صوفی در واتیکان، بهعنوان نشانهای از حمایت سیاسی و مشورتی کلیسا از این پروژه جنجالیست. این دیدار، که در رسانههای آلبانیا بازتاب گستردهای داشت، بار دیگر پرسشهایی درباره اهداف بلندمدت این پروژه و پیامدهای آن برای مسلمانان و بهویژه شیعیان منطقه مطرح کرده است.
تأسیس دولت مستقل بکتاشیه در آلبانی دیگر یک احتمال نیست، بلکه فرایندی است که مراحل اجرایی خود را طی میکند. این دولت، که […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34296
🏷 #بکتاشیه #پاپ_فرنسیس #ترکیه #رژیم_صهیونیستی #شیعه #یهودیان
@dolatedin
⭕️ سنگاندازیهای متقابل؛ رویارویی پاپ و ترامپ در انتصابها
گاردین در گزارشی نوشت: وقتی کن پاکستون، دادستان کل تگزاس، تلاش کرد تا یک مؤسسه خیریه کاتولیک را که به مهاجران غیرقانونی در مرز پناه داده و کمکهای انسانی ارائه میکرد، تعطیل کند، کاردینال رابرت مکالروی از سن دیگو موضعی قاطعانه در برابر این اقدام گرفت. مکالروی در بیانیهای گفت: «ایالت تگزاس از فشار دولتی برای محدود کردن کار کلیسا در یکی از اساسیترین تعهداتش استفاده میکند: تغذیه گرسنگان، اسکان بیخانمانها و سیراب کردن تشنگان. هیچ دولتی نمیتواند از نظر اخلاقی به ما بگوید که این مأموریت را رها یا محدود کنیم.» هفته گذشته، در حالی که میلیاردرهایی مانند مارک زاکربرگ […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34279
🏷 #پاپ_فرانسیس #ترامپ #راستگرایی #کلیسای_کاتولیک #واتیکان
@dolatedin
⭕️ حجت الاسلام سید جواد شهرستانی، نماینده تامالاختیار آیت الله سیستانی در ایران، با محمد العیسی، دبیرکل رابطة العالم الإسلامي، در مکه دیدار کرد.
@dolatedin
⭕️ درگذشت امام شیعیان اسماعیلی نزاری
کریم الحسینی معروف به آقاخان چهارم؛ چهل و نهمین امام شیعیان اسماعیلی نزاری در ۸۸سالگی در پایتخت پرتغال درگذشت.
او که حدود ۶۸سال امامت این گروه را برعهده داشت، دانشآموخته تاریخ در دانشگاه هاروارد بود و توانست با تاسیس شبکه توسعه آقاخان، دانشگاه آقاخان و موسسه مطالعات اسماعیلی، فعالیتهای گستردهای در کشورهای مختلف انجام دهد و از جمله جایزه موسیقی، معماری و محیط زیستی به نام خود پایهگذاری کند.
اسماعیلیان نزاری با جمعیت حدودا پانزده میلیونیشان معتقد به امامت اسماعیل فرزند امام جعفر صادق(ع) و نسل او هستند و آقاخان چهارم را نیز از نسل اسماعیل میدانند.
با وجود فعالیت گسترده آقاخان در کشورهای همسایه ایران و حتی رابطه حسنه با نجف، به دلیل سابقه همکاری آنان با انگلیس در قرن ۱۹ در هند، آقاخان نتوانست در دوران طولانی امامت خود در ایران بعد انقلاب نیز فعالیت کند.
اکنون رحیم آقاخان به عنوان آقاخان پنجم و پنجاهمین امام شیعیان اسماعیلی نزاری، امامت این گروه را به ارث برده است.
اسماعیلیان نزاری اختیارات ویژه برای امام حاضرشان در تغییر احکام و باورهای شرعی قائلند.
@dolatedin