کاوش های جامعه شناسی، روان شناسی و دین پژوهی زنان ⬅️ تماس : 📩 @spfz6949
❤️ دو دهه درجا زدن کافی نیست؟!
🖍سیمین کاظمی
از سال ۲۰۰۶ تا سال جاری میلادی ۲۰۲۵ که شاخص شکاف جنسیتی توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر می شود، وضعیت ایران در این شاخص تقریبا تغییری نکرده است.
🌸پیدا کردن نام ایران زحمتی ندارد، کافی است بدون فوت وقت آخر جدول را نگاه کنی. جمهوری اسلامی ایران سالهاست در قعر جدول رتبه بندی بین المللی شاخص شکاف جنسیتی قرار دارد.
✒️در سال ۲۰۰۶ در بین ۱۱۵ کشور رتبه ایران ۱۰۸ بود، و حالا در سال ۲۰۲۵ در بین ۱۴۸ کشور رتبه ۱۴۵ را دارد، قبل از چاد، سودان و پاکستان.
از بین چهار مولفه شکاف جنسیتی وضعیت شکاف جنسیتی در مشارکت اقتصادی از سه مولفه دیگر به مراتب بدتر است، یعنی اگر در آموزش، بهداشت و مشارکت سیاسی بعضی سالها یکی دو رتبه جابه جایی اتفاق افتاده ، در مشارکت اقتصادی وضع زنان نه تنها بهتر نشده که بدتر شده و متوقف مانده است.
در سال ۲۰۰۶ رتبه ایران در ابن مولفه در بین ۱۱۵ کشور ۱۱۳ بود و امسال که ۲۰۲۵ است، رتبه اش ۱۴۶ در بین ۱۴۸ کشور.
پرسش این است که آیا دو دهه در بدترین وضعیت از نظر شکاف جنسیتی بودن، کافی نیست که به خود بیاییم و برای بهبود وضعیتمان تلاش کنیم؟
🎬Street of Shame
🎬خیابان شرم
🎬 #تحلیل_فیلم
آخرین اثر میزوگوچی، موضوعی امروزی دارد و به طریقهٔ سیاه و سفید فیلمبرداری شدهاست. نام فیلم، خیابان شرم است و قصهٔ چند زن را با پسزمینههای متفاوت اجتماعی و شخصی بازگو میکند که در خانهٔ رؤیاها، که مکان بدنامی است، گردهم آمدهاند.
این فیلم نخستین اثر دربارهٔ زندگی معاصر ژاپن است که تحسین بسیاری از تماشاگران آمریکایی را برانگیخت.
میزوگوچی به یکی از موضوعات اساسی اجتماعی میپردازد؛ زنان روسپی.
با تمام بیپناهی، چارهای ندارد جز اینکه به همان راهی برود که بقیه زنهای ستمدیده سرزمینش، وارد شدهاند.
✍ کافیه شما یک بار به عنوان راننده زن توی خیابون کوچکترین اشتباهی بکنی تا سیل عربده و بوق و «معلوم نیست کی به تو گواهینامه داده» ها به سمتتون روانه بشه
درصورتی که مردها یک هزارم این بابت اشتباهان رانندگی تحقیر نمیشن. جامعه اعتماد به نفس زنها رو تضعیف کرده و مسئول مستقیمش مردهان.
🖍The D
✂️✂️✂️✂️
✍بارها با رانندههای آقا و موتورسوارانی روبرو شدم که همینکه فهمیدن زنم بصورت عمد اومدن جلوم و زدن رو ترمز یا پیچیدن جلوم و بعد هرهرهر از کار خودشون خندیدن!
🖍parriid
✂️✂️✂️✂️
✍حتی بیشتر مواقع اشتباهی هم نکردی ولی تا متوجه بشن زنی میخوان به هر شکلی شده بزنن جلو ازت رد بشن راهشونم ندی دیوونه میشن
🖍black cat
✂️✂️✂️✂️
✍ میتونم مثنوی هزارمن بنویسم از خاطرات در راستای این توییت!
تصادفی کردم که مقصر نبودم و از شانس پلیس دقیقا ماشین کناریم بود و دید چطور چراغ رو رد کرد راننده و باعث تصادف شد!
مرد راننده پیاده شد و حالت حمله به من که چیکار میکنی چراغ رو ببین و من یک لحظه کلپس کردم!
پلیس با آرامش پیاده شد اومد و نگاه کرد و توضیح داد به مرد که مقصری!
اگر پلیس اونجا نبود مثل دفعه قبل که باز تصادف شده بود ساعتها باید تحقیر و توهین مرد روتحمل میکردم و دعوام میشد تا پلیس بیاد و بهش بفهمونه مقصره.
🖍pandagoniset
✂️✂️✂️✂️
✍من یه آقایی میشناختم؛ برای پارک کردن باید یکی بهش فرمون میداد (پارک دوبل مه ها، پارک ساده)، سرعت مانور پایین، آمار تصادف قابل توجه
بعد میگفت "نچ، دیدم رانندهاش زنه گفتم بهش راه بدم تا نزده"
اعتماد به نفس آقایون [حتی اونایی که به نظر میاد بی اعتماد به نفسن] همیشه شگفتزدم میکنه.
🖍ordinarydragon
✂️✂️✂️✂️
✍از بس منو ترسونده بودن،حتی جرات نداشتم گواهینامه بگیرم. تو شرایط اضطراری مجبور شدم و فهمیدم از خیلی از کارایی که می.تونستم انجام بدم ساده تره و اصلا اونجوری که مردا باهاش سیس میگرفتن سخت نبود.
الان تو خاندانمون من و خاله م رانندگیمون عالیه.
🖍ژیلا
✂️✂️✂️✂️
✍ دقیقا، اینو توی شرکتای بیمه بهتر متوجه میشی که نود درصد تصادفا رو مردا باهم دارن و صداشم در نمیارن.
🖍جنگل افرا
✂️✂️✂️✂️
✍ این جامعه و مردهای سنتی بودن که اعتماد به نفس خانوما رو تضعیف کردن آقایون از ابتدا فرصت و اجازه رانندگی داشتن با آرامش خاطر یاد گرفتن و هیچوقت زیر نگاههای تحقیرآمیز و تو نمیتونی چون جنسیتت متفاوته نبودن.
من به زنان خیلی افتخار میکنم که با تموم این فشارها پا پس نکشیدن.
🖍شی
✂️✂️✂️✂️
✍بارها پیش اومده چون دیدن زن پشت فرمونه، کاملا عامدانه تو اتوبان فرمون رو گرفتن طرفم که ماشین منحرف شه سمت گاردریل
🖍مردن به وقت شهریور
✂️✂️✂️✂️
✍گاهی وقتا اشتباهم نمیکنی اما همچنان بوق الکی میزنن.
🖍پاستا آلفردو
✂️✂️✂️✂️
✍وقتی برای آزمون شهری میرفتم، دخترا که رد میشدن همه میگفتن دختره دیگه حالا حالاها مونده تا قبول شه.
ولی وقتی یه پسر رد میشد میگفتن پسرا که اصلا راننده به دنیا میان حتما هول شده خراب کرده.
🖍جونگ باریوم
✂️✂️✂️✂️
#رانندگی_زنان
#کلیشه_جنسیتی
❤️ ✂️ کانال توییتر زن روز را به دوستان خود و علاقمندان این حوزه معرفی کنید.✂️✂️
✈️@Zane_Ruz_Twitter
📆 ۳۱ تیرماه سالروز درگذشت #لیلا_اسفندیاری اولین زن فاتح هیمالیا، عضو باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند هیئت مؤسس انجمن غارنوردان و غارشناسان ایران
⏺#معرفی_زنان_تاثیر_گذار
➖➖➖➖➖➖➖
لیلا اسفندیاری کجوری راد ( زاده ۲۷ بهمن ۱۳۴۹ تهران -- درگذشته ۳۱ تیر ۱۳۹۰ پاکستان ) کوهنورد زن ایرانی بود که در کوه گاشربروم ۲ پاکستان سقوط کرد و از دنیا رفت.
علیرغم علاقه وی به تحصیلات دانشگاهی در رشته حقوق، پدرش با این استدلال که در رشته حقوق مجبور است در محیطی مردانه کار کند، وی را وادار به تحصیل در رشته آزمایشگاهی میکروبیولوژی میکند. پس از اتمام دانشگاه در رشته آزمایشگاهی میکروبیولوژی در بیمارستان آبان مشغول به کار شد.
وی بعد از اتمام تحصیل و بازگشت به منزل از خانواده خود جدا میشود و خانوادهاش (پدر خانواده) نیز وی را طرد میکنند.
وی همچنین در سال۱۳۸۶ با همطنابی منیره رفیعی به عنوان نخستین صعود مستقل زنانه موفق به صعود دیواره علمکوه گشت.
❤️ درحاشیهماندگان دنیای کار
🖍 پریسا شکورزاده
اگر کارگر را مولد ارزش اضافه تعریف کنیم، زنانی که در خانه کار میکنند خارج از عرصۀ تولید قرار میگیرند، کارشان کار تلقی نمیشود و از آن ارزشزدایی میشود. در حقیقت، کار بازتولیدی مثل طبیعت رایگان، نامحدود و نامرئیاست و هیچ نظارت قانونی بر آن نیست و بنابراین محل استثمار بیحساب و کتاب است. این تقسیم کار جنسیتی و تفویض وظیفۀ بازتولید به زنان و در نتیجه فرودستسازی آنها آنطور که سیلویا فدریچی میگوید طی فرآیندی قهرآمیز و تاریخی با سلب دسترسی زنان به منابع ضروری و مولد و کنترل بدن و سکسوالیتۀ آنها به وجود آمدهاست.
تقسیم کار جنسیتی صرفاً تقسیم وظایف بین زن و مرد نیست، بلکه با کنترل زنان و مطیعسازی و انضباطبخشی به بدن آنها شکلدهنده به رابطهای سلسلهمراتبی، استثمارگرایانه و سلطهجویانه است.
به عبارتی، پدرسالاری محدود به دیوارهای خانه نیست و مدام در عرصههای مختلف جامعه بازتولید میشود.
عدم مشارکت زنان در فعالیتهای صنفی و عدم تشکلیابی زنان کارگر را میتوان نتیجۀ بیرونماندن حداکثری آنها از کار مزدی و محرومیت آنها از قدرت اجتماعی و سیاسی دانست.
❤️ روایت #سیمین_بهبهانی از آزارهایی که دیده و تولد یک غزل
#زنان_تاثیر_گذار
✂️✂️ کانال توییتر زن روز را به دوستان خود و علاقمندان این حوزه معرفی کنید.✂️✂️
✈️@Zane_Ruz_Twitter
💾 دوباره میسازمت وطن
🌸شاعر: #سیمین_بهبهانی
دوباره میسازمت وطن! اگرچه با خشتِ جانِ خویش
ستون به سقفِ تو میزنم اگرچه با استخوانِ خویش
▫️با صدای: ژاله صادقیان
🎼 سهتار نوازی: کیوان ساکت
#صدای_زن
#آهنگ_شب
#موسیقی_زنان
❤️ @Zane_Ruz_Channel
✍ قوشه وکیل پرونده میگوید:
برخلاف رویههای پیشین که صرف حضور درخانه به منزله رضایت تلقی میشد، قاضی بابایی پذیرفت که «خروج لباس شاکی از تن، به معنای رضایتش به رابطه جنسی نیست».
#تجاوز
#آزار_جنسی
#کیوان_امام
✂️✂️ کانال توییتر زن روز را به دوستان خود و علاقمندان این حوزه معرفی کنید.✂️✂️
✈️@Zane_Ruz_Twitter
🎬 On the Basis of Sex
🎬 بر اساس جنسیت
🎬کارگردان
🎬Mimi Leder
🎬سال (2018)
⬅️همراه با زیرنویس چسبیده فارسی
#معرفی_فیلم
#فیلم_فمینیستی
🗂تحلیل فیلم On the Basis of Sex را اینجا بخوانید.
❤️ @Zane_Ruz_Channel
✍ وکیل کیوان اماموردی #مهدی_حجتی، تو دادگاه گفته تو فیلمایی که از لپتاپ کیوان درومده و دادگاه تایید کرده که “زن بیهوش است یا اختیار ندارد” این زنها در خلسهی حاصل از لذت جنسی هستند نه تحت تاثیر داروی بیهوشی!!!!!!!
🖍thereisnopainm
✍زنها: ما بیهوش شدیم و بهمون تجاوز شده.
مهدی حجتی، وکیل و مدافع کیوان امام وردی خمسه: اون بیهوشی نبوده، خلسهی حاصل از لذت جنسی (با اون متجاوز متعفن) بوده.
🖍NasiGoreng
#تجاوز
#آزار_جنسی
#کیوان_امام
✂️✂️ کانال توییتر زن روز را به دوستان خود و علاقمندان این حوزه معرفی کنید.✂️✂️
✈️@Zane_Ruz_Twitter
📆 23 تیرماه، سالروز درگذشت #مریم_میرزاخانی پروفسور و نابغه ریاضیات؛ تنها زن و اولین ایرانی برندهٔ مدال فیلدز
✅#معرفی_زنان_تاثیر_گذار
〰️〰️〰️〰️
💢مریم میرزاخانی (۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ – ۲۳ تیر ۱۳۹۶) در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها» برندهٔ مدال فیلدز شد، که بالاترین جایزه در ریاضیات است.
🔸مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برندهٔ مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سالهای ۱۹۹۴ (هنگکنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) شد و در این سال بهعنوان نخستین دانشآموز ایرانی نمرهٔ کامل را به دست آورد. وی نخستین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت و به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت؛ و نخستین دانش آموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا گرفت
او سپس در سال ۱۹۹۹ مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ ریاضی ازدانشگاه شریف و دکتریِ خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مکمولن، از برندگان مدال فیلدز، گرفت.
🔸مریم میرزاخانی در سالهای ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ (سال سوم و چهارم دبیرستان) از دبیرستان فرزانگان تهران موفق به کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری شد و بعد از آن در سال ۱۹۹۴ در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ با امتیاز ۴۱ از ۴۲ مدال طلای جهانی گرفت. سال بعد، در المپیاد جهانی ریاضی کانادا میرزاخانی با نمرهٔ کامل، رتبهٔ اول طلای جهانی را به دست آورد.
🔸مریم میرزاخانی اولین دختری بود که به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت و همچنین اولین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت. وی اولین کسی بود که دو سال مدال طلا گرفت و اولین فردی بود که در آزمون المپیاد ریاضی نمره کامل گرفت.
🔸میرزاخانی دورهٔ کارشناسی را در دانشگاه صنعتی شریف طی کرد. در این دوره، میرزاخانی اثبات سادهای برای قضیهٔ شُر یافت که در ماهنامهٔ انجمن ریاضی آمریکا چاپ شد.
🔸مریم سپس به دانشگاه هاروارد رفت و آنجا بر سر کلاسهای کورتیس مکمولن (از برندگان جایزه فیلدز) حاضر میشد. او سرانجام در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد و به سرپرستی مکمولن دکترا گرفت.
🔸بعد از اخذ دکترا، میرزاخانی با عنوان استادیار در دانشگاه پرینستون به تدریس مشغول شد. یک سال بعد در سال ۲۰۰۵ نشریه پاپیولار ساینس آمریکا او را به عنوان یکی از ۱۰ ذهنِ جوان جهان برگزید. میرزاخانی تا سال ۲۰۰۸ در پرینستون ماند و در این مدت به درجهٔ استاد تمامی ارتقا یافت. سپس او به استنفورد رفت، و از اول سپتامبر ۲۰۰۸ در ۳۱ سالگی به عنوان استاد تمام در این دانشگاه به کار مشغول شد.
🔸از مریم میرزاخانی بهعنوان یکی از ده ذهنِ جوان برگزیدهٔ سال ۲۰۰۵ از سوی نشریهٔ پاپیولار ساینس در آمریکا و ذهن برتر در رشتهٔ ریاضیات تجلیل شد.میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه ستراز انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ و جایزهٔ کلی بود. وی از یازدهم شهریورماه ۱۳۸۷ (اول سپتامبر ۲۰۰۸) در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشتهٔ ریاضیات بود.پیش از این، او استاددانشگاه پرینستون بود.
🔸میرزاخانی در سال ۲۰۰۹ به خاطر دستاوردهایش در ریاضیات برنده جایزه بلومنتال شد. در اعلامیهای که انجمن ریاضی آمریکا به مناسبت برنده شدن این جایزه برای میرزاخانی منتشر کرد، دلیل گرفتن این جایزه مهم ریاضی، "خلاقیت استثنایی، و تز (دکترای) مبتکرانه که در آن، ابزارهای گوناگونی از هندسه هذلولوی گرفته تا روشهای کلاسیک فرمهای اتومورفیک و تقلیل سیمپلکتیک برای بدست آوردن نتایجی در سه مسئله مهم ترکیب شدهاند " عنوان شد.
☑️روز تولد مریم میرزاخانی ۲۲ اردیبهشت از سوی اتحادیه بینالمللی انجمنهای ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نامگذاری شد.
☑️در ۲ فوریه ۲۰۱۸ استلاجیک، شرکتی فعال در زمینهٔ تصویربرداری و تحلیل دیدبانی زمین، میکروماهوارهای از سری گنوست را به فضا پرتاب کرد که به افتخار مریم میرزاخانی نامگذاری شدهاست.
☑️سیارک ۳۲۱۳۵۷ میرزاخانی به یاد او نامگذاری شد.
🔶جوایز و افتخارات
🔻مدال طلا. المپیاد جهانی ریاضی (هنگکنگ ۱۹۹۴)
🔻مدال طلا. المپیاد جهانی ریاضی (کانادا ۱۹۹۵)
🔻جایزهٔ افتخاری دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۳
🔻جایزهٔ برترین فارغالتحصیلان دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۳
🔻جایزهٔ پژوهشگر برتر بنیاد ریاضیات کلی در سال ۲۰۰۴
🔻جایزهٔ ایاماس بلومنتال در سال ۲۰۰۹
🔻جایزه ستر از طرف انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳
🔻جایزه بنیاد ریاضیات کلی در سال ۲۰۱۴
🔻مدال فیلدز سال ۲۰۱۴ سئول
▫️مریم میرزاخانی در ۴۰ سالگی به دلیل ابتلا به سرطان در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.
♦️#زنان_تاثیر_گذار
🔹🔹🔹
🎥 دختر جبر؛ زندگی مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی، به روایت فرزاد کاظمزاده 👇👇
❤️ @Zane_Ruz_Channel
❤️ عقب بکش و همانجا بمان؛
آزار خیابانی پس از ژینا
🖍فردوس شیخالاسلام
پایان مسیر است. میخواهم پیاده شوم که راننده به من رو میکند و میگوید: خانم! وقتی میخواهید اینطوری سوار تاکسی شوید، با خودتان فکر کنید اگر یک آشنایی، فامیلی، در و همسایهای، که راننده را میشناسد، او را ببیند، دربارهاش چه فکرهای بدی خواهد کرد؟ از روی عادت و مثل آدمآهنی پاسخ میدهم: بله، خواهش میکنم! و پیاده میشوم.
چند روز بعدتر است. دوباره دقیقاً هنگام پیاده شدن، وسط خیابان، وقتی در را باز کردهام و فرصت زیادی برای تأمل و واکنش ندارم، راننده میگوید: خانم! الان چون شب بود شما را سوار کردمها. در روز مثل شماها را سوار نمیکنم.
آزارهای خیابانیِ اخیر را مرور میکنم: دربارۀ نیمۀ دوم سال ۱۴۰۱ چیزی به یاد نمیآورم. سال ۱۴۰۲ چند تذکر حجاب در محلهای سنتی-مذهبی شنیدم. آنهایی که از زبان زنان بیان میشد، گاه اندرزگونه و با لحنی آرام بود، گاهی هم شکل دستور و تحکم به خود میگرفت. اما تذکر مردان همیشه و بدون استثنا، با تهدید و توهین و پرخاش همراه بود. یکی از آنها، که تا مدتهای مدید آرامش را از من ربود، مرد روحانی میانسالی بود که گفت: «پس لخت شو.» همین سه کلمه باعث شد تا چند شب نتوانم بخوابم یا مدام کابوس ببینم. یکی دیگر هوار کشیدن رانندهای در حال عبور بود که گفت: «بیحیا!» اسفند همان سال در همان محله، مرد مسنی با موتورش جلوی پایم ایستاد و درحالیکه نگاهم میکرد، دو بار آب دهانش را روی زمین پرتاب کرد. اما بیشترِ آزارهای خیابانی به قصد آسیب رساندن و فراتر از تذکر نسبت به شکل حجاب، در سال ۱۴۰۳ روی دادهاند و به منطقه و محلۀ خاصی هم محدود نیستند. دو تایشان عربده کشیدن پسرهای موتورسوار بوده است برای ترساندنم.
🌸آیا هرگز زمانی بوده که ــ هرچند نسبی و شکننده ــ احساس کرده باشم شهر به من نیز تعلق داشته است؟ اگر بخواهم چنین ادعایی کنم، قطعاً به نیمۀ دوم سال ۱۴۰۱ اشاره خواهم کرد؛ زمانی که مردان از هر قشر و طبقه و در هر کوی و برزن به خود اجازه نمیدادند سهم ما زنان را از شهر بدزدند. حضورمان در خیابانها را خصوصاً اگر نشانی از اعتراض در لباسها و ژستهای بدنیمان داشتیم، تحسین میکردند و طوری با ما مواجه میشدند که مطمئن شوند احترامشان را دریافت کردهایم.
گویی بهطور ضمنی اذعان میداشتند که بله! در شهر بودن برای زنها ممکن است به قیمتِ جانشان تمام شود و این یک افسانه نیست.
به همین علت است که جملاتی مثل «حساس نباش و کممحلی کن» احمقانهترین همدلیای است که یک زن میتواند دریافت کند. نیز به همین دلیل است که تن و جان هر زنی بابت خشمهای ابرازنشده، انباشته از خشم است.
🎬 A Woman Under the Influence
🎬زنی تحت تاُثیر
🎞محصول کشور آمریکا
➡️ژانر درام، عاشقانه
🎬کارگردان:
🎬John Cassavetes
🎬سال ۱۹۷۴
⬅️همراه با زیرنویس فارسی چسبیده
#معرفی_فیلم
#فیلم_فمینیستی
#دیوانه_انگاری_زنان
🗂تحلیل فمینیستی فیلم A Woman Under the Influence را اینجا بخوانید.
✈️ @Zane_Ruz_Channel
📼 آزاده منم
🎤باصدای: #پروین
▫️آهنگساز: همایون خرم
▫️ترانهسرا: هدایت نیر سینا
#صدای_زن
#آهنگ_شب
#موسیقی_زنان
❤️ @Zane_Ruz_Channel
❤️ سلام همراهان گرامی، کانال توییتر زن روز، با هدف جامعهشناسی زنان در دنیای توییتر (شبکه اجتماعی ایکس) و رسانههای اجتماعی به تازگی آغاز به کار کرده است.
🌸ما را به دوستان خود و علاقمندان این حوزه معرفی کنید.
✈️http://t.me/Zane_Ruz_Twitter
🎞 Street of Shame
🎞 خیابان شرم
🎬کارگردان:
🎬Kenji Mizoguchi
🎬محصول کشور ژاپن
🎥 سال ۱۹۵۶
⬅️همراه با زیرنویس فارسی چسبیده
#بدن_زن
#تن_فروشی
#معرفی_فیلم
#فیلم_فمینیستی
🗂تحلیل فیلم Street of Shame را اینجا بخوانید.
❤️ @Zane_Ruz_Channel
❤️ آیا واقعاً رانندگی زنان بدتر از مردهاست؟
🔍بررسی آمارهای معتبر جهانی
#رانندگی_زنان
#کلیشه_جنسیتی
✂️✂️ کانال توییتر زن روز را به دوستان خود و علاقمندان این حوزه معرفی کنید.✂️✂️
✈️@Zane_Ruz_Twitter
❤️ طالبان در افغانستان، تبعیض در ایران؛ زندگی زنان افغانستانی میان دو مرز
✅بازگشت اجباری و کابوس دختران دانشآموز
زنی نوشته است که بیش از همه به دخترانی فکر میکند که به افغانستان بازگردانده و از حق تحصیل محروم میشوند.
حق تحصیل و اشتغال زنان در افغانستان تحت طالبان، یکی از جدیترین نگرانیها در پی بازگرداندن اجباری مردم افغان است.
تنها اخیراً سه زن درملأعام به دلیل «جرائم منافی عفت» شلاق خوردند.
🎙 #فایل_صوتی
📰 بعد از زایمان؛ روایت فاصلهای که افسردگی بعد از زایمان بین والد و دیگران به وجود میآورد.
🎤پادکست رادیو مرز
#مادری
#زایمان
#فرزندآوری
✈️@Zane_Ruz_Channel
❤️ بهجای عشق و برابری،خشونت و سلطه میآموزیم
🖍دکتر یاسمن آرنگ
اخباری که مدتی پیش از جنگ دوازده روزه مردان سیاست، در شبکههای اجتماعی میچرخید، بیش از پیش پرده از خشونتی برداشت که از لایههای پنهان جامعه بیرون خزیده است.
از الهه حسیننژاد، زنی که چهل روز پیش با ضربات چاقوی مرد رانندهای کشته شد...تا قتل هانیه بهبودی، قهرمان کشوری مچاندازی به دست همسرش که مچ دست او را قطع کرد... از تجاوز گروهی ورزشکاران ایرانی در آنسوی مرزها به زنی بیدفاع، تا حمایت چهرههای محبوب مجازی با میلیونها دنبالکننده از آن!
از مردی که زن و دخترش را شش سال در قفس پرندگان حبس کرده تا صحنهی کتکخوردن یک زن در برنامهی عاشقانه «عشق ابدی» مقابل دوربینها.
وجه مشترک تمام این فجایع روشن است: خشونتگری مردان علیه زنان.
مدرسهی ما یک کارخانه است؛ خروجیاش:
پسرانی برتریطلب و دخترانی سرکوبشده
❤️ راه نجات پسران از «مردستان»ها از نگاه جودیت باتلر
✍️ترجمه شیرین کریمی
مَنوسفیِر (Manosphere) اصطلاحی که بیش از یک دهه است در میان انگلیسیزبانان رواج یافته است؛ این اصطلاح از ترکیب دو واژهی Man به معنی مرد و sphere به معنی سپهر تشکیل شده است؛ در زبان فارسی میتوان برای آن معادلهایی مانند «مردستان»، «حیطهی مردان»، «سپهر مردان»، «فضای مردان» و «مردکده» را در نظر گرفت. در متن حاضر از معادل مردستان استفاده میشود.
مردستانها جمعها و گروههای آنلاین در وبسایتها، شبکههای اجتماعی، و پیامرسانها هستند که در آنها اعضا، که همگی مرد هستند، برخی از اشکال خصومت با زنان و زنستیزیِ اغراقآمیز را ترویج و تشویق میکنند.
در مردستانها اعضا به جنبههای مختلف زندگی مردان، از جمله روابط با زنان، مردانگی، مشکلات اجتماعی و اقتصادی، نقدِ فمینیسم، و همچنین مسائل مربوط به سلامت روان مردان میپردازند. اصطلاح مردستان یا مَنوسْفیِر اغلب متضمن مفاهیمی مانند مسائل حقوقی مردان و گاه دیدگاههای ضدزن نیز میباشد.
بسیاری از مردان جوان، نه با نفرت از زنان، بلکه با تمایل به رفع ابهام دربارهی نحوهی عملکرد دنیای اطرافشان (و مهمتر از آن، نحوهی عملکرد رابطه با زنان) با مردستانها آشنا میشوند.
اما ورود به این فضاها و معاشرت با سایر اعضا میتواند تقویتکنندهی ضدیت با فمینیسم، ستیز با زنان و ترویج مردانگی سمی شود.
اگر دختران و زنان آسیب دیدهاند مردان باید در تلاش برای جبران، مسئولیت کارهایی را که کردهاند بپذیرند.
📆 ۲۸ تیرماه زادروز #سیمین_بهبهانی؛ شاعر، غزلسرا و فعال حقوق بشر و جنبش زنان
✅#معرفی_زنان_تاثیر_گذار
✅✅✅✅✅
سیمین خلیلی معروف به سیمین بـِهْبَهانی (زادهٔ ۲۸ تیر ۱۳۰۶ تهران - درگذشتهٔ ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ تهران)، نویسنده و غزلسرای معاصر ایرانی و از اعضای کانون نویسندگان ایران بود. سیمین بهبهانی در طول زندگیاش بیش از ۶۰۰ غزل سرود که در ۲۰ کتاب منتشر شدهاند.
شعرهای سیمین بهبهانی موضوعاتی همچون عشق به وطن، زلزله، انقلاب، جنگ، فقر، تنفروشی، آزادی بیان و حقوق برابر برای زنان را در بر میگیرند.او به خاطر سرودن غزل فارسی در وزنهای بیسابقه به «نیمای غزل» معروف است.
🌸مادر او فخرعظما ارغون (۱۳۱۶ ه.ق - ۱۳۴۵ ه. ش) بود. فخر عظمی ارغون فارسی و عربی و فقه و اصول را در مکتبخانه خصوصی خواند و با متون نظم و نثر آشنایی کامل داشت و زبان فرانسه را نیز زیر نظر یک مربی سوئیسی آموخت.
✒️او همچنین از زنان پیشرو و از شاعران موفق زمان خود بود و در انجمن نسوان وطنخواه عضویت داشت و مدتی هم سردبیر روزنامه آینده ایران بود. او همچنین عضو کانون بانوان و حزب دموکرات بود و به عنوان معلم زبان فرانسه در آموزش و پرورش خدمت میکرد.
🔸او سالها در آموزش و پرورش با سمت دبیری کار کرد. سیمین بهبهانی سی سال-از سال ۱۳۳۰ تا سال ۱۳۶۰- تنها به تدریس اشتغال داشت و شغلی مرتبط با رشتهٔ حقوق را قبول نکرد.
در ۱۳۴۸ به عضویت شورای شعر و موسیقی درآمد. سیمین بهبهانی، هوشنگ ابتهاج، نادر نادرپور، یدالله رؤیایی، بیژن جلالی و فریدون مشیری این شورا را اداره میکردند. در سال ۱۳۵۷ عضویت در کانون نویسندگان ایران را پذیرفت.
سیمین بهبهانی پیش از انقلاب برای رادیو ترانه هم میسرود و خوانندگانی چون شجریان، الهه، گلپایگانی، داریوش، ایرج، عارف، سپیده، کورس سرهنگ زاده، رامش، عهدیه، سیما بینا، پوران، دلکش و مرضیه… سرودههای وی را خواندهاند. سیمین بهبهانی مدتی هم عضو شورای موسیقی رادیو و تلویزیون ملی ایران بود.
📰 جوایز
_در ۱۳۷۸ سازمان جهانی حقوق بشر در برلین مدال کارل فون اوسی یتسکی را به سیمین بهبهانی اهدا کرد.
_در همین سال نیز جایزه لیلیان هیلمن/داشیل هامت را سازمان دیدبان حقوق بشر به وی اعطا کرد.
_در سال ۲۰۰۸ نخستین دورهٔ جایزهٔ بیتا برگزار و جایزه به سیمین بهبهانی اهدا شد.
_دریافت جایزه انجمن بینالمللی قلم مجارستان
_در هفتم شهریور سال ۱۳۹۲ (۲۹ اوت ۲۰۱۳) جایزه یانوش پانونیوش (Janus Pannonius) از سوی انجمن قلم مجارستان، در شهر پچ کشور مجارستان با حضور سیمین به وی اهدا شد. این جایزه شامل تندیس و پنجاه هزار پوند بود.در این مراسم، فرزانه میلانی مترجم آثار سیمین به زبان انگلیسی نیز حضور یافت.
_دریافت جایزه سیمون دوبوار برای آزادی زنان
😀وی تا هنگام مرگ ریاست افتخاری هیئت امنای کتابخانه صدیقه دولتآبادی را برعهده داشت.
سیمین شعر معروف «دوباره میسازمت وطن» را در سال ۱۳۵۹ سرود. این ترانه توسط داریوش اقبالی خواننده ایرانی اجرا شد.
🔸باراک اوباما رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا در پیامی تلویزیونی به ایرانیان به مناسبت فرارسیدن نوروز ۱۳۹۰، ترجمهای انگلیسی از غزل دوباره میسازمت وطن سیمین بهبهانی را خواند.
▫️سیمین بهبهانی که به علت مشکلات تنفسی و قلبی در بیمارستان پارس تهران بستری بود، از پانزدهم مرداد در کما به سر میبرد و سرانجام ساعت یک بامداد روز سه شنبه، ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ خورشیدی برابر با ۱۹ اوت ۲۰۱۴ میلادی، در سن ۸۷ سالگی درگذشت. پیکر او با حضور مردم و ادیبان و هنرمندان از مقابل تالار وحدت تشییع شد و در بهشت زهرا در مقبره خانوادگی و کنار پدرش به خاک سپرده شد.
➖➖➖➖
📹 ششنکته از زندگی سیمین بهبهانی، شاعر شناختهشده و فعال حقوقزنان👇👇
#زنان_تاثیر_گذار
✈️ @Zane_Ruz_Channel
❤️ وقتی "مادری" انتخاب است
📰تاملاتی بر دیدگاههای فمینیستی در مورد سقط خودخواسته جنین و مادری
نظریات فمینیستی به عنوان صدایی از آن زنان که در طی تاریخ خاموش یا سرکوب شدهاند، جایگاه ویژهای در جامعه یافته است. فمینیستها در طول تاریخ برای دستیابی زنان به حق رأی، برابری در محیط کار و برخورداری از فرصتهای آموزشی، همچنین به رسمیت شناخته شدن تواناییها، دانش و مهارتهای زنان مبارزه کردهاند.
🌸شیوه زندگی ما و بسیاری از حقوقی که امروز داریم نتیجه مبارزات خستگیناپذیر فمینیستهایی است که روزگاری مطالباتشان رادیکال تلقی شده و توسط جامعه نادیده گرفته میشدند.
از اواسط قرن بیستم، جنبش فمینیستی برای آزادی زنان، عمدتاً روی موضوع سقط جنین خودخواسته متمرکز شد. اما این تمرکز بیش از حد باعث شد تا زنانی که مادری را انتخاب کرده بودند، نادیده گرفته شده و کمارزش جلوه کنند.همین موضوع باعث شده که در بحثهای اخیر فمینیستی، “ارزش مادری” به یکی از موضوعات کلیدی تبدیل شود. این تغییر دیدگاه، ضرورت بازنگری در بحث سقط جنین را با در نظر گرفتن اهمیت و ارزش مادری به وجود آورده است.
برای پایان دادن به تاریخ سرکوب زنان در جامعه، اکنون فعالان فمینیست دریافتهاند که مادری، ارزشی ذاتی و برابر با جایگاه تحصیلی یا موفقیت شغلی دارد. زنان ممکن است بهعنوان مادر نقشهای متفاوتی داشته باشند، اما این نقشها بههیچوجه کمارزشتر از دیگر نقشهایی که انتخاب میکنند، نیستند.
✅نویسندگان فمینیست نیز در حال درک این نکته هستند و نظریههای خود را بر این اساس بازنگری و تعدیل میکنند. آدرین ریچ یکی از معروفترین نظریهپردازان فمینیست در حوزه مادری با تمییز دادن « تجربه مادری» و «نهاد مادری» معتقد است که مادری به خودی خود، یعنی ارتباط بالقوه هر زن با قدرتهای تولیدمثلی خود و با کودکان، یک تجربه عمیق، غنی و بالقوه رهاییبخش است. اما ریچ به شدت از «نهاد مادری» انتقاد میکند.
این نهاد مجموعهای از قوانین، سنتها، انتظارات اجتماعی، اقتصادی و مذهبی است که در یک سیستم پدرسالارانه، بر زنان تحمیل میشود.
به بیان دیگر این «نهاد مادری» است که از منظر فمینیستی مورد انتقاد است و میبایست دگرگون شود و نه «تجربه مادری».
🎞 On the Basis of Sex
🎞 بر اساس جنسیت
🎬 #تحلیل_فیلم
🖍مهدی شوقی
روایت فیلم به دهه شصت میلادی باز میگردد؛ یعنی زمانی که گینزبرگ یکی از زنان انگشتشمار ورودی دانشکده حقوق هاروارد Harvard Law School ، در میان صدها مرد است و در بدو ورود با این سوال رئیس دانشکده مواجه میشود:
«چرا به دانشکده حقوق هاروارد آمدهای و جای یک مرد را پر کردهای؟»
❤️ بین ما و شما، یک تاریخ بیاعتمادی است
🖍مهسا حریری
🌸سوال اینجاست: سهم مردان آگاه امروز برای کاهش این بیاعتمادی چیست؟
دستکم از قیام تنباکو—و شاید پیشتر—زنان در میدانِ مبارزه حضور داشتهاند. در این جنبش که بین سالهای ۱۲۶۸ تا ۱۲۷۱ خورشیدی رخ داد، زنان نهتنها مصرف تنباکو را تحریم کردند، بلکه در سازماندهی مقاومت و اعتراضات خیابانی نیز نقش کلیدی داشتند.
این یعنی از ۱۳۶ سال پیش، زنان در صف اول مبارزه بودهاند، بیآنکه در روایتهای رسمی دیده شوند.
بیاعتمادی، در تاریخ ما، حادثهای نیست؛ بلکه ساختار است.
بیاعتمادی، واکنشی است به تجربهی تاریخیِ خیانت به همراهی.
این یعنی ساختار، نه فقط علیه زنان، بلکه علیه صدای عدالت در درون مردان نیز میایستد.
❤️ از قتل الهه تا مطالبات نادیده گرفتهشده؛ وقتی موشک صدای زنان را خاموش میکند
۱۵ خرداد که الهه حسیننژاد توسط رانندهتاکسی به قتل رسید، افکار عمومی واکنشی گسترده به این زنکشی نشان داد. فیلمهای منتشرشده حاکی از آن بود که این قتل انگیزهای جنسیتی داشته است.
قاتل به «بیحیایی» الهه اشاره میکند، عدهای معتقدند مشاجره بر سر پوشش الهه و حجاب اجباری آغاز شده است. فارغ از انگیزه قتل، حول این زنکشی جریانی پر صدا شکل گرفت و همه بهنوعی واکنش نشان دادند و تلاش کردند ناامنی زنان در فضای عمومی را دوباره به مسئلهای عمومی تبدیل کنند. بسیاری از زنان روایات خود را از خشونت جنسی در تاکسیهای اینترنتی (اسنپ و تپسی) و شهری منتشر کردند. روایاتی هولناک و تکرارشونده و عموماً بدون پاسخگویی از سوی شرکتهای تاکسیرانی آنلاین. عدهای از تجربههای شخصی خود بهره گرفتند تا به زنان دیگر آموزش بدهند چگونه امن بمانند، تصویر و پلاک راننده را با عکس روی اپلیکیشن چک کنند، برای فردی امن لوکیشن لایو بفرستند، و…
پرسش درباره سازوکار نظارت بر رانندگان
قاتل الهه سابقه اشتغال در اسنپ را نیز داشته است. حتی یک زن با انتشار سفری مربوط به یک ماه قبل نوشته بود که سوار خودروی همین مرد شده و میتوانسته جای الهه باشد. اسنپ اعلام کرد این سفر خاص تحت مسئولیت این شرکت رخ نداده و این راننده دیگر با اسنپ همکاری ندارد. به هر صورت مسئولیت تأمین امنیت زنان علاوه بر شرکتهای خصوصی، بر عهده نهادهای مختلفی از جمله شهرداری، سازمان تاکسیرانی، قانونگذاران و… غیره است.
مشخص نیست آیا رانندگان از آموزشهای ضدخشونت جنسی بهرهمند میشوند؟ آیا فراتر از گواهی عدم سوءپیشینه، ارزیابیها و احراز صلاحیتها بهصورت دورهای انجام میشود؟
❤️ مغلطههایی علیه فمنیسم
🖍جواد نعمتاللهی
در این نوشته قصد دارم به چهار مغلطه اصلی و پرتکرار علیه فمنیسم که طی بحثهایم با دیگران متوجهشان شدهام بپردازم و در نقد آنها سخن بگویم، شاید بلکه با رفع حجابی که مخالفت منطقی و اظهر من الشمس با فمنیسم به نظر میرسد، هراس غیرعقلانی به عنوان علت اصلی نفرت نسبت به فمنیسم، عیان شود.
🌸ادعای فحشای زنان و حمایت فمنیسم از فحشا
بارها دیدهام و احتمالاً دیدهاید یا شاید خودتان صاحب این نظر باشید که مخالفان فمنیسم دغدغهمندانه ادعا میکنند که «فحشای مدرن مانند صنعت پورن و اونلی فنز، با حضور زنانی که به دنبال آزادی و برابریاند ایجاد شده و فمنیسم از این انحرافات و نیز منحرفان اخلاقی همچون آزادی حمایت میکند و متعاقباً منجر به زوال اخلاقیات جامعه میشود.» به این ادعا در دو مرحله پاسخ میدهم:
🌸اولاً، زنانی که در صنعت سکس فعالیت میکنند، اگر هم خود به تنهایی یا در مجمعی زنانه عرضهکننده باشند، در طرف مقابل، خیل عظیمی از مردان مصرفکننده دارند که محصول برای ایشان تولید میشود. اصل سادهای در اقتصاد نسبت عرضه با تقاضا است. در واقع تقاضای این صنعت آنقدر زیاد است که آنچه از سمت عرضهکنندگان فعلی در بازار وجود دارد کافی نیست!
پس روی دیگری در سکهای که «فحشا» خوانده میشود وجود دارد و در برابر زنی که اندام خود را همچون کالا میفروشد، مصرفکنندههای مرد ایشان قرار دارند. حتی این دو شق شاید برابر هم نباشند؛ به ازای هر یک زن تولید کننده احتمالا صدها یا هزاران و گاها میلیونها مرد وجود دارد.
جالب نیست که هیچگاه انگشت اتهام در فساد اخلاقی به سمت مردان مصرفکننده گرفته نمیشود؟ از مشتری روسپی گرفته تا تماشاگر فیلم پورن مردانی جای گرفتهاند که ملامتی که دریافت میکنند به مراتب کم عمقتر و کمشدتتر از شق زنانه قضیه است.
فمنیسم مدافع آنچه فحشا خوانده می شود نیست! بلکه فمنیسم، مدافع زنی هست که قربانی بازار مرد سالاری شده و با تقلیل عینی خود به ابژه مصرفی، معرفت مردسالاری را بازتولید کرده است.
تن دادن به این وضعیت از طرف زنان، استراتژی بقایی است برای زنده ماندن و پیشرفت در جامعهای خصمانه و نابرابر.
📹 A Woman Under the Influence
📹 زنی تحت تأثیر
📹#تحلیل_فیلم
هیستری رادیکال: شورش زنان خانگی در فیلم "زنی تحت تأثیر"
✍️کریستینا الهوگ
🖍مترجم محمد زرینه
✒️«او دیوانه نیست، پس نگو که دیوانه است این زن آشپزی میکند، خیاطی میکند، تخت را مرتب میکند و حمام را میشوید چه چیزی در این کارها دیوانگی است؟»
نیک لونگتی، همسر میبل لونگتی، شخصیت اصلی فيلم زنى تحت تاثير (١٩٧٤) ساخته جان کاساوتیس از انجام وظایف خانگی همسرش به عنوان دلیلی برای سلامت عقل او استفاده میکند. اگر او وظایفش را انجام میدهد، همانطور که یک همسر باید انجام دهد، چگونه میتوان گفت که دیوانه است؟
🎞 این صحنه که نیک تلاش میکند همسرش را در حضور همکارش کنترل کند به یک مفهوم کلیدی در فیلم اشاره دارد.
دیوانگی یک زن به عنوان انحراف رفتاری از نقش تعیین شدهاش تعریف میشود.
هر چیزی که مردان در زنان نمیتوانستند درک کنند به عنوان یک بیماری تلقی میشد.
زنانی که مانند میبل، با نقش خانهدار خانگی سازگار نبودند، دیوانه تلقی میشدند.
❤️ تفکیک جنسیتی؛ مسئلهای مدرن در ساختار اجتماعی ایران
🖍مهسا صباغی
«تفکیک جنسیتی» اساساً مفهومی مدرن است که بهعنوان ابزاری کنترلی در دست دولتهای مدرن قرار گرفت. این روند در ایران نیز به شکل دیگری اعمال شد. این بدان معنا نیست که پیش از استقرار دولت مدرن در ایران، فضاهای تکجنسیتی وجود نداشته است ولی کارکردشان لزوماً تفکیک جنسیت با دلالتهای سیاسی ـ کنترلی نبوده است. نکته اینجاست که نقش جداساز را فرهنگ به جای قانون یا دولت به عهده داشته، این جداسازی عملکردی منعطفتر داشته، و در بسترهای فرهنگی و طبقاتی و اقتصادی و جوامع شهری و روستایی و عشایری اشکال مختلفی به خود میگرفته است.
ردیابی روابط میان زنان در آثار بهجایمانده بسیار دشوارتر از روابط میان مردان است.
با این حال، درحالیکه به گفتۀ دژمخوی و موسوی شرقی در «حمامها و زورخانهها» روابط نامشروع میان مردان وجود داشته، این فقط روابط میان زنان است که دستمایۀ نگرانی قرار میگیرد.
در این گفتمان، زنان «ناموس» مرد و مردان موظف به نشان دادن «غیرت» خود نسبت به زنان هستند. اما نکتۀ مهم این است که آسیب دیدن آنها نه به قصور مردان، که به ظلم حاکمیتِ مستبد نسبت داده میشد، و همین زمینۀ مبارزه را بیش از پیش فراهم میکرد.
❤️ زنان، مهریه و قانون: چرخهای از بیعدالتی
🖍الهه امانی
طرح پیشنهادی مجلس در سال ۱۴۰۴ برای اصلاح قانون مهریه، بحثهای گستردهای را در میان حقوقدانان و فعالان حقوق زنان برانگیخته است. در حالیکه هدف مجلس کاهش پروندههای قضایی و زندانیان مربوط به مهریه است، بسیاری از فمینیستها و کسانیکه مدافع حقوق زنان هستند معتقدند که چنین طرحهایی به مشکلات زنان در دریافت حقوقشان توجهی نمیکند و بر تسهیل شرایط مردان تمرکز دارند.
✒️طرح پیشنهادی محدودکردن مهریه به «۱۴ سکه»، حذف فرآیند دادرسی را پیشنهاد میکند و پروندهها را مستقیماً به واحد اجرای احکام ارسال مینماید.
از منظر حقوق زنان، اینطرح، بهدلیل تمرکز بر منافع مردان، حقوق زنان را نادیده گرفته است. با محدودکردن مهریه و حذف حبس برای بدهکاران، این طرح فقط اهرم فشار قانونی را برای زنان تضعیف میکنند. فعالان حقوق زنان معتقدند که در کشورهای اسلامی، در غیاب حقوق برابر در طلاق، حضانت و اشتغال، مهریه ابزاری برای امنیت اقتصادی زنان محسوب میشود.
🌸نظام اعسار در ایران به دلیل مناسبات قدرت مردسالارانه در قوانین خانواده که حقوق برابر زنان در آن مورد حمایت قرار نگرفته، سبب گردیده است که مردان با حداقل مدارک، حکم اعسار بگیرند و از پرداخت مهریه خودداری کنند. در مقابل، زنان از حمایت قانونی کافی برای اثبات حقوق مالی خود برخوردار نیستند.
از منظر حفظ حقوق اقتصادی زنان، طرح پیشنهادی کاهش مهریه، عقبنشینی از حقوق و امنیت اقتصادی زنان محسوب میشود. با محدود کردن مهریه بدون ارائهی مکانیسمهای حمایتی جایگزین، این طرح نابرابری موجود در خانوادههای ایرانی را تشدید میکند. لازم به یادآوری است که طرح اصلاح قانون مهریه اولین بار نیست که مطرح میشود و در سالهای قبل، از جمله در زمستان سال ۱۳۹۹ وارد کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شده است.
✅در حافظهی تاریخی نهچندان دور نیز، مردان مخالف با مهریه مقابل مجلس تجمع کردند و با شعارهایی چون «مهریه مال هزاران سال پیش بود»، «طبق قانون حمایت از خانواده زنها در عدم تمکین و انحلال کانون خانواده آزادی مطلق دارند»، «قوانین فمینیسم نمیخواهیم»، «مادرم من را به مهریه فروخت»، دیدیم که چگونه مردان با حمایتهای دولتی علیه هرگونه مطالبهی برابریخواهی زنان در جامعهی ایران مقاومت نشان دادند.
در چنین شرایطی که زنان در ایران در محیط خانواده از کمترین حق و حقوق انسانی برخوردار هستند، مهریه شاید یکی از اهرمها بهویژه برای زنان محروم است که میتوانند با تکیه به آن، از محیط پر تنش و خشونت خانواده با امنیت اقتصادی چه بسا کوتاه مدت رهایی پیدا کنند. اگرچه در ایران در بسیاری از موارد مهریه با حق طلاق و شروط دیگر ضمن عقد، تاخت زده میشود.
⬅️کمتر زنی در ایران وجود دارد که در اختلافات و در شرایط اذیت و آزار و خشونت خانوادگی به «مهرم حلال جانم آزاد» نیاندشیده باشد. این ضربالمثل در فرهنگ عامه به این معنا است که زن حاضر است مهریهی خود را ببخشد تا از قید رنج ازدواج و آزار همسرش رها شود.
#مهریه
✅ادامه مطلب
✈️@Zane_Ruz_Channel