royaniran | Unsorted

Telegram-канал royaniran - مجله مهارتی|®ROYAN

-

🔺مجله مهارتی رویان®🔻 رسانه ای است مستقل که منصفانه اخبار،مقالات،انتقادات و پیشنهادات حوزه آموزش مهارت رانشر میدهد شعار:رویش نبوغ ایرانیست🇮🇷 🚩آرمان:سیستم آموزش مهارت از لحظه لقاح اعضا:فعالان ونخبگان مهارتی ارتباط با ما: 🆔: @IRANROYAN 🌐: www.vri.ir

Subscribe to a channel

مجله مهارتی|®ROYAN

#سیگنال
🔻از روز گذشته گزارش های متعددی از بازداشت یا اخراج ایرانی های مهاجر در امریکا شنیده میشه نمونه اش امید افشار معاون تولید و عملیات تسلا در گزارشی که CNBC منتشر کرده علت کاهش فروش محصولات تسلا دلیل اخراجه اما به نظر بیشتر به سبب فعالیت های سیاسی ماسک میتونه باعث کاهش فروش شرکت بوده باشه ، همزمان با این خبر گزارش های دیگه ای هم از بازداشت دیدم .
🧠به نظرم اگر حاکمیت به دنبال اصلاحات ، وفاق و آشتی ملی بهترین فرصت برای فراخوان دعوت و جذب نخبگان ایرانی در امریکاست با ارائه مشوق های کارآفرینی و حمایت های سخت افزاری و نرم افزاری

✍️ @Borzooeian 🕊
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
🔹با ارسال نامه‌ای به رئیس قوه‌ قضائیه؛
پیگیری‌های وزارت کار و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای برای رفع پلمپ مرکز مشیریه وارد مرحله جدیدی شد

🔸با پیگیری‌های سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علاوه بر الحاق مستندات جدید برای اعاده دادرسی، جهت اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی با رئیس قوه قضاییه نامه‌نگاری شد.

🔸میدری در نامه به اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه، ضمن بیان اشکالات رای صادره، خواستار همکاری ویژه ایشان و اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی، جهت رفع پلمپ مرکز مشیریه به جهت اهمیت این مرکز و تاثیر عمیق آن بر ساختار آموزش مهارتی تهران شد.

🔸پروژه ساخت مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای شماره ۹ شهید چمران(مشیریه) در طرح ساماندهی گودهای جنوب تهران توسط شهرداری تهران شروع و پس از پرداخت هزینه‌های آن توسط دولت وقت، در سال ۱۳۶۱ به سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور واگذار شد. وراث مدعی مالکیت برای اولین بار در سال ۱۳۹۰ ادعای مالکیت نموده که با وجود پیگیری‌های سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در سال ۱۳۹۱ منجر به صدور حکم بدوی و در نهایت در سال ۱۳۹۸ به صدور حکم قطعی، سند مالکیت و صدور حکم تخلیه به نفع وراث مدعی انجامید.

🔸مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای مشیریه با وسعت بیش از ۹۰ هزار متربع و دارا بودن کارگاه‌های متعدد، بزرگترین مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور است که نقش مهمی در ارائه آموزش‌های مهارتی به کارجویان در استان تهران دارد. این مرکز چندی پیش در اقدامی نسنجیده توسط وراث مدعی مالکیت زمین این مرکز، پلمپ و آموزش‌ در آن متوقف شده بود.

🔸سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور پیش از این برای اعاده دادرسی و رفع پلمپ این مرکز اقدام و همزمان از ظرفیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت دادگستری، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و استانداری تهران برای بازگشایی این مرکز استفاده نموده است.

@ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#ایما
به نظرم اگه مشیریه درس عبرت نشه، منتظر ورود معارضین جدید به نزدیکی حَبْلِ الْوَرید TVTO باشید!!!!
🔸🔸🔸🔸🔸
#پندار
یادمه یه مطلب رو در رویان نوشتم با موضوع با اعتراض مهارت آموز در دوره چه کنیم ؟
🔰اونجا یک نکته کلیدی و طلایی رو بهش اشاره کردیم گفتیم وقتی با کسی وارد نزاع و معارضه میشد قبل از اینکه کار بیخ پیدا کنه و حتی به تنش های لفظی شدید غیر قابل بازگشت و حتی فیزیکی کشیده بشه در همون دقایق اول بایستی پرونده رو با گفتگو به هر شکل و مهارتی ببندید و اختلاف ها رو به صفر و حداقل ممکن برسونید .چون در معارضه اگر طرفین زمان حل مسئله رو از دست بدن باید منتظر نشخوارهای ذهنی ، توطئه ، فرصت احقاق حق ، پرونده سازی ،مشاوره گیری با اهل فن ، پیگیری های قانونی و ... باشید.
🔻مطمئن باشید اگر روز اول نزاع با وراث مرکز به جای تنش وارد فاز مذاکره برد برد میشدید شاید اون روز 5000 متر زمین رو انتقال میدادید و قضیه به پایان میرسید اما امروز باید همه رو واگذار کنید، چون امروزه وراث نتیجه سالها تجربه است ، در حالیکه دیروزش تنها کمی امید بود!!!
🔸در پایان بگم TVTO در بدنه حاکمیت سازمان مهجوریه پس جایی برای خط و نشون کشیدن نیست ، وقتی میشه با قدرت مذاکره موانع رو از بین برد...



✍️ @Borzooeian 🕊
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
مرکز شماره 9 شهید چمران تهران با مساحت حدود 89 هزار متر مربع به سبب اختلافات ملکی از مدار آموزش خارج شد.
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
جلسه رییس کمیسیون آموزش مجلس با نمایندگان مربیان حق التدریس TVTO جهت تبدیل وضعیت

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
🔰در جلسه ۲۱ اردیبهشت ماه هیئت وزیران، «آیین‌نامه اجرایی بند (خ) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور» با هدف ساماندهی تعرفه‌های خدمات آموزشی برای دهک‌های ششم تا دهم درآمدی به تصویب رسید.
⭐️پیش بینی شما از اجرا این مصوبه چیست ؟

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
از چهارگوشه ایران به کرمان؛
المپیک صنعتی کارگران ایران، این بار در کرمان برگزار می‌شود

ماهرترین صنعتگران ایران، این بار از سراسر کشور به کرمان می‌روند تا در مسابقات ملی مهارت کارگران به مصاف یکدیگر بروند.

۲۲۰ نفر از صنعت‌کاران ایرانی، بیست و هشتم و بیست و نهم اردیبهشت در کرمان، شهر بابک (مجتمع مس شهربابک) و رفسنجان (مجتمع مس سرچشمه) به مصاف یکدیگر می‌روند تا در ۹ رشته صنعتی با یکدیگر رقابت کنند.
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#پندار
📌این خاموشی ها فقط خاموشی نیست نشانه فروپاشی تدریجی است

✍️ استاد حسین عبده تبریزی

🔹نوشتنم نیمه‌کاره می‌ماند؛ خاموشی آمده. نه در کوهستانی دورافتاده، بلکه در قلب پایتخت. لابد در حاشیه‌ها، در خانه‌هایی که همیشه سهم‌شان اندک بوده، تاریکی سنگین‌تر است.آن هم در بهار؛ پیش از گرمای خرداد.

🔹چه خفت‌بار است که از دل بزرگ‌ترین منابع انرژی جهان، باید به شمع پناه ببرم. در سکوت حاصل از خاموشی، حتی زمزمه‌ی همیشگی یخچال‌ها و کولرها نیز به خاموشی فرو می‌رود. زندگی فرومی‌ریزد در گرما و تاریکی.

🔹گریه‌ام می‌گیرد از این همه ذلت. نه از خاموشی، از معنای آن. از این پسرفتِ بی‌پایان. کشوری با ثروت طبیعی، اما تهی از مدیریت، تهی از صداقت، تهی از تدبیر. قرار بود صادرکننده‌ی برق باشیم، نه پناه‌برنده به نور زرد شمع.

🔹این خاموشی‌ها فقط خاموشی نیست. علامت است؛ نشانه‌ای‌ست از فروپاشی تدریجی. تاریکی‌ای در جان حکمرانی، در ذهن تصمیم‌گیران.
خود بی‌برقی نیست که ذله‌ام می‌کند؛ معنای این بی‌برقی است که دیوانه‌ام می‌کند. چه تصویری مضحک‌تر از آن‌که در سال ۱۴۰۴ ــ همان سالی که قرار بود بر اساس «سند چشم‌انداز» اول منطقه باشیم ــ برق در پایتخت کشور قطع می‌شود؟

🔹۱۴۰۴؛ سالی که قرار بود «اول منطقه» باشیم! چه شوخی تلخی‌ست که درست در سال موعود، برق تهران به وقت تقویم خاموش می‌شود!
سند چشم‌انداز، رویای ملی، حالا به تمسخر ایستاده؛ سند چشم‌انداز را برعکس خوانده‌ایم. پایتخت بی‌برق شده. چه هجویه‌ی ناخواسته‌ای بر آن رویاها: اول‌شدن در علم، اقتصاد، زیرساخت، فناوری، و در رفاه. چهل سال گذشت؛ اما گویی نه برای ساختن، بلکه برای دورزدن مشکلات، عقب‌انداختن بحران‌ها، و فراموش‌کردن چشم‌اندازها.

🔹آینده را نه ساختیم که سوزاندیم. نه پیشرفت که واگشت؛ نه اقتدار که سرگردانی.

🔹و می‌گویند بعد از برق، نوبت آب است. شاید این‌بار کولرها که کار نمی‌کنند هیچ، شیرها هم دیگر نچکند. شاید گاز هم در زمستان نباشد.

🔹سقوطی بی‌صدا در راه است.
فروریختنی آرام، بی‌هیاهو. همانند خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده.
حس آشنایی است؛ یادآور دهه‌ی شصت.

🔹شب‌هایی با شمع و چراغ‌نفتی، با بوی نفت و سکوت کودکان خواب‌آلود، با کابوس حمله‌ی هوایی و خبرهای جبهه. اما آن روزها جنگ بود، دشمن بود، تحریم‌های تازه‌نفس، و هنوز امیدی به ساختن داشتیم.

🔹حالا اما…  چهار دهه‌‌ گذشته. امروز، ما وارث بزرگ‌ترین منابع انرژی جهان؛ نفت، گاز، آفتاب، باد، و هنوز نمی‌توانیم خانه‌هایمان را روشن نگه داریم. این‌بار فقط یک واژه می‌ماند: شرم.

🔹این یک خاموشی ساده نیست. این یک هشدار است. یک علامت سرافکندگی‌ست. این خاموشی‌ها فقط قطع برق نیست. نشانه‌ی تاریکی عمیق‌تری است. تاریکی در مدیریت، در برنامه‌ریزی، در امید، در صداقت با مردم. نشانی از تاریکی‌ای که در تاروپود ساختار نفوذ کرده. و این همه، گریه دارد. نه از درد فیزیکی، بلکه از زخمی که بر امید این مردم نشسته است.

🔹برای کشوری با این‌همه ثروت طبیعی، برای مردمی با این‌همه صبر، این وضعیت فقط نشانه‌ی شکست فنی نیست. نشانه‌ی یک انحطاط حکمرانی‌ست. تاریکی‌ای که نه با شمع روشن می‌شود، نه با وعده.
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#پندار
رشته‌هایی که پنبه می‌شه 🧶: وقتی حالِ جیب و دلِ کارمند خوب نیست! 😩

آقا/خانم مدیر! خبر داری این روزا تو سازمان‌ها چه خبره؟ 🌪️ مدیرای بالادستی حسابی تو تکاپو و جنب و جوشن. اتاق فکرها داغه 🔥، تفاهم‌نامه‌های رنگارنگ امضا می‌شه 📝، قراردادهای گنده بسته می‌شه 💼، جلسات پشت سر هم برای "نفس تازه کردن" و "تغییر و تحول" تو سازمان. 🎯 ایده‌ها میاد رو کاغذ، برنامه‌ها ردیف می‌شه و چشم‌اندازهای خفن ترسیم می‌شه. 🚀

اما یه سوال اساسی و خیلی وقتا فراموش شده، مثل یه ترمز دستی کشیده شده، جلوی همه این تلاش‌ها رو می‌گیره: آخه کی قراره این همه نخِ خوشگل و رنگی رو به هم ببافه و یه فرش درست حسابی ازش دربیاره؟ 🤔🤷‍♂️

راستشو بخواید، جواب این سوال تو خیلی از سازمان‌ها یه سکوت تلخ و ناامیدکننده‌ست. 😔 چرا؟ چون اون نیروی انسانی، همون موتور محرک و بازوی اجرایی سازمان که باید این تفاهم‌ها و قراردادها و تصمیم‌ها رو عملی کنه، خودش گیر یه سری مشکلات بدتره. 😩 دغدغه‌های مالی، مشکلات معیشتی و نداشتن آرامش فکری، مثل یه سایه سنگین افتاده رو سرش و دیگه نه حالی براش مونده نه انگیزه‌ای که بخواد با هدف‌های بزرگ سازمان همراه بشه. 💔

‏بذارید یه مثال بزنم 💡: پروژه نوسازی نرم‌افزاری 💻
تصور کنید یه سازمان کلی پول خرج می‌کنه 💰 و یه نرم‌افزار جدید و خفن می‌خره که کارها رو بهتر کنه. کلی جلسه می‌ذارن برای انتخاب و خرید و برنامه‌ریزی. اما اون کارمندی که باید با این نرم‌افزار کار کنه، فکرش درگیر اجاره خونه عقب‌افتاده 🏠 یا خرج دوا درمون بچه‌شه. 🤒 تو کلاس آموزشی هم می‌شینه، ولی حواسش پرته. آخرش چی می‌شه؟ یا از نرم‌افزار درست استفاده نمی‌کنه، یا همونجوری به روش قدیمی کارش رو می‌کنه. 🤦‍♂️ نتیجه؟ اون همه پول و سرمایه‌گذاری سازمان، بخاطر همراه نبودن یه کارمند بی‌انگیزه، دود می‌شه می‌ره هوا! 💨 یعنی همون رشته خوشگله، پنبه شد رفت!

‏یا یه مثال دیگه: منشور جدید خدمات مشتریان 📜
مدیریت با کلی ذوق و شوق از منشور جدید خدمات مشتریان رونمایی می‌کنه که مثلا رضایت مشتری‌ها بره بالا. 📈 اما کارمند بیچاره‌ای که باید با مشتری سر و کله بزنه، چند ماهه حقوقش تکون نخورده و نگران آینده شغلیشه. 😟 به نظرتون همچین کارمندی می‌تونه با لبخند 😊 و حوصله، بیشتر از وظیفه‌ش برای مشتری مایه بذاره و یه تجربه خوب براش بسازه؟ عمراً! 🙅‍♂️ اینجا هم، همه اون جلسه‌ها و برنامه‌ریزی‌ها برای منشور، به جایی نمی‌رسه.

‏بحران خاموش: وقتی چرخ‌دنده‌ها نمی‌چرخن! ⚙️🚫
این بحران، یه بحران ساکت ولی خیلی خطرناکه. 🚨 مدیرای بالادستی شاید اولش نفهمن چی به چیه. اونا که تلاش خودشون رو کردن، قراردادها رو بستن و راه رو هم نشون دادن. اما یادشون رفته که سازمان مثل یه ماشینه و موفقیتش به هماهنگی و کار درست همه قطعاتش، مخصوصاً نیروی انسانی، بستگی داره. وقتی چرخ‌دنده‌های اصلی سازمان، یعنی کارمندها، بخاطر مشکلات معیشتی و بی‌انگیزگی، درست نچرخن، کل ماشین یا وایمیسته یا خیلی یواش حرکت می‌کنه. 🐢

‏ریشه‌ها کجاست و راه‌حل چیه؟ 🤔💡
ریشه این مشکل اینه که نیازهای اولیه و اساسی نیروی انسانی رو ندید می‌گیریم. تا وقتی کارمندها از یه زندگی با عزت (حقوق کافی، امنیت شغلی، احترام و فرصت پیشرفت) برخوردار نباشن، نمی‌شه ازشون انتظار داشت با جون و دل برای هدف‌های سازمان مایه بذارن. ❤️
راه‌حل هم برمی‌گرده به همین چیزای ساده:
‏1. توجه واقعی به جیب کارمند 💸: حقوق و مزایا رو جدی بگیرید و سعی کنید وضع مالی کارمندها رو بهتر کنید. این هزینه نیست، سرمایه‌گذاریه! ✅
‏2. آرامش فکری و شغلی 😌: شفاف باشید، روراست حرف بزنید و یه جوری رفتار کنید که کارمندها احساس کنن باارزشن و جاشون امنه.
‏3. کارمندها رو بازی بدید 🤝: به حرفاشون گوش کنید و تو تصمیم‌هایی که به کار و زندگیشون ربط داره، شریکشون کنید.
‏4. واقع‌بین باشید 🙏: به جای اینکه صدتا کار رو با هم شروع کنید، روی چندتا هدف اصلی و دست‌یافتنی تمرکز کنید و توقعات عجیب غریب نداشته باشید.

‏حرف آخر اینکه... 🗣️
تا وقتی مدیرها، سلامتی، رفاه و انگیزه نیروی انسانی‌شون رو اولویت اصلی ندونن، هر چی تفاهم‌نامه و قرارداد و جلسه هم بذارن، تهش همون رشته‌هایی می‌شه که پنبه می‌شه. 🤷‍♀️ سازمان‌ها با آدم‌ها ساخته می‌شن و رشد می‌کنن، نه فقط با کاغذبازی و برنامه‌های روی هوا. 🚀 وقتشه این حقیقت ساده ولی مهم رو جدی بگیریم. 😉
🎖در ضمن یادتون نره شانستون رو امتحان کنید. اگه به ذهن ثروتمند مدیرتون ایمان دارید سوارش بشید در غیر اینصورت اون سوار اندیشه خسته شما میشه و یقینا سقوط قطعیه ، یا ما شکل مدیر میشم یا اون شکل ما میشه!!!!
✍ @borzooeian 🕊

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
✳️ تمدید ۱۳ رشته مهارتی به مدت یک سال
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
حذف و جایگزینی 22 رشته مهارتی در شاخه کاردانش

💎@ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
تغییر و بروزرسانی در 8 رشته شاخه کاردانش در سال تحصیلی 1404-1405

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#پندار
بایدها و نبایدهای آموزشگاه داری در سال 1404 بخش اول
💎 @ROYANIRAN 🇮🇷

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

پیام تبریک سال نو حسین بابایان مدیرکل دفتر سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#پندار
🤖 آیا ربات‌ها جایگزین استادکاران می‌شوند؟ افسانه یا واقعیت؟ ⚔️

تصور کنید: کارگاهی پر از ربات‌های هوشمند که با دقت و سرعت، مشغول جوشکاری، تراشکاری، تعمیر خودرو یا حتی ساخت یک خانه هستند! آیا این تصویر، آینده‌ای نزدیک است یا صرفاً یک داستان علمی-تخیلی؟ 🤔

این روزها با پیشرفت‌های خیره‌کننده هوش مصنوعی (AI) و رباتیک، این سوال بیش از پیش ذهن‌ها را درگیر کرده است. آیا ربات‌ها به زودی جای استادکاران ماهر را خواهند گرفت و مشاغل فنی و حرفه‌ای را به تسخیر خود درخواهند آورد؟

🔥 دو دیدگاه متضاد:

نگاه بدبینانه: عده‌ای معتقدند که ربات‌ها با توانایی‌های بی‌نظیرشان در انجام کارهای تکراری، دقت بالا، عدم نیاز به استراحت و... به زودی جایگزین انسان‌ها در بسیاری از مشاغل فنی خواهند شد. این دیدگاه، آینده‌ای نگران‌کننده را ترسیم می‌کند که در آن، بسیاری از استادکاران بیکار می‌شوند.
نگاه خوش‌بینانه: در مقابل، عده‌ای دیگر بر این باورند که ربات‌ها نه تنها تهدیدی برای مشاغل فنی نیستند، بلکه می‌توانند به عنوان ابزاری قدرتمند در کنار استادکاران قرار گیرند. این دیدگاه، آینده‌ای را متصور می‌شود که در آن، ربات‌ها کارهای سخت، خطرناک و تکراری را انجام می‌دهند و استادکاران بر مهارت‌های پیچیده‌تر، خلاقیت و حل مسئله تمرکز می‌کنند.

🧐 واقعیت چیست؟

حقیقت این است که پاسخ به این سوال، به این سادگی‌ها نیست. احتمالاً آینده‌ای که در انتظار ماست، ترکیبی از این دو دیدگاه خواهد بود:

ربات‌ها در نقش همکار: در بسیاری از موارد، ربات‌ها نه جایگزین کامل، بلکه همکارانی ارزشمند برای استادکاران خواهند بود. آن‌ها می‌توانند کارهای سنگین، خطرناک و تکراری را انجام دهند و به استادکاران اجازه دهند تا بر جنبه‌های خلاقانه‌تر و پیچیده‌تر کار تمرکز کنند.
تغییر در ماهیت مشاغل: هوش مصنوعی و رباتیک، ماهیت بسیاری از مشاغل فنی و حرفه‌ای را تغییر خواهند داد. مهارت‌های جدیدی مورد نیاز خواهند بود و استادکاران باید خود را با این تغییرات وفق دهند. آموزش‌های فنی و حرفه‌ای نیز باید به‌روز شوند تا پاسخگوی نیازهای بازار کار آینده باشند.
ظهور مشاغل جدید: همزمان با حذف برخی مشاغل، مشاغل جدیدی نیز به وجود خواهند آمد. مشاغلی که به طراحی، ساخت، نگهداری و تعمیر ربات‌ها و سیستم‌های هوشمند مرتبط هستند.

🔑 نتیجه‌گیری:

ربات‌ها و هوش مصنوعی، بدون شک تحولات بزرگی در دنیای مشاغل فنی و حرفه‌ای ایجاد خواهند کرد. اما اینکه آیا آن‌ها به طور کامل جایگزین استادکاران می‌شوند یا نه، به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهم‌ترین نکته این است که خود را برای این تغییرات آماده کنیم، مهارت‌های جدید بیاموزیم و از فرصت‌هایی که هوش مصنوعی در اختیار ما قرار می‌دهد، به بهترین شکل استفاده کنیم.

⁉️ نظر شما چیست؟
✍ @Borzooeian 🕊
💎 @ROYANIRAN 🇮🇷

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#پندار
از خاکستر تا اوج: آلمان و ژاپن چطور بعد از جنگ جهانی دوم کسب‌وکارهاشون رو نجات دادن؟ 🚀

تصور کنید کشوری کاملاً ویران شده، شهرهاش با خاک یکسان، اقتصادش نابود و مردمش خسته و ناامید... این دقیقا وضعیت آلمان و ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم بود. 🤯 اما چطور این دو کشور از خاکستر بلند شدن و غول اقتصادی شدن؟ 🤔 بیاین ببینیم اولین قدم‌هاشون چی بود، مخصوصاً تو حوزه کسب‌وکار و آموزش!

آلمان (غربی)🇩🇪: اول پول، بعد کار!

آلمان غربی بعد از جنگ، با تورم وحشتناک و بازار سیاه دست و پنجه نرم می‌کرد. وضعیت کسب‌وکارها فاجعه بود.

‏1. پول، پول، پول! 💰
مهم‌ترین قدم: سال 1948، یهو "رایش‌مارک" بی‌ارزش رو با "دویچه‌مارک" جدید عوض کردن! 💸 این حرکت جادویی بود! بازار سیاه جمع شد، مردم دوباره به پول اعتماد کردن و شروع کردن به خرج کردن و سرمایه‌گذاری. بدون پول باثبات، هیچ کسب‌وکاری نمی‌تونست جون بگیره. ✅
‏2.
آزادی اقتصادی با چاشنی عدالت! 📈
لودویگ ارهارد (وزیر اقتصادشون) اومد و گفت: "کنترل قیمت‌ها رو بردارین!" 🚫 این یعنی تولیدکننده‌ها انگیزه پیدا کردن که جنس تولید کنن و تو بازار بفروشن، نه تو بازار سیاه. 🤝 این مدل رو اسمشو گذاشتن "اقتصاد بازار اجتماعی"؛ یعنی رقابت آزاد هست، ولی دولت هم حواسش به عدالت و رفاه مردم هست.
‏3. آموزش فنی، برگ برنده! 🛠📚
آلمان یه سیستم آموزشی خفن داشت که دوباره فعالش کرد: سیستم دوگانه! 🤩 یعنی چی؟ یعنی جوونا همزمان که تو شرکت‌ها کارآموزی می‌کردن و مهارت عملی یاد می‌گرفتن، تو مدارس فنی هم درس تئوری می‌خوندن. اینجوری نیروی کار ماهر و آماده به کار، مثل قارچ سبز شد! 🍄 این سیستم به سرعت نیاز صنایع رو به نیروی متخصص تامین کرد.
دانشگاه‌های مهندسی هم سریع بازسازی شدن و مهندس‌های کاربلد تربیت کردن که برای نوآوری و کیفیت محصولات آلمانی حیاتی بودن. 🧠

ژاپن 🇯🇵: کیفیت و صادرات، رمز موفقیت!

ژاپن هم که با بمب اتم و بمباران‌های دیگه، چیزی ازش نمونده بود. 💥

‏1. ثبات اقتصادی، به هر قیمتی! 📉📈
آمریکایی‌ها یه بانکدار فرستادن به اسم "جوزف دوج" که یه برنامه ریاضتی سفت و سخت رو پیاده کرد: "خط دوج" (Dodge Line). 📏 جلوی چاپ پول رو گرفتن، بودجه دولت رو متعادل کردن و مهم‌تر از همه، نرخ ین رو ثابت کردن (360 ین به 1 دلار!). 🎯 این ثبات، برای کسب‌وکارهای صادراتی ژاپن مثل اکسیژن بود.
‏2.
جنگ کره، هدیه آسمانی! 🇰🇷➡️🇯🇵
شاید عجیب باشه، ولی جنگ کره (1950) برای ژاپن یه موهبت بود! 🎁 آمریکا کلی سفارش نظامی و غیرنظامی به کارخونه‌های ژاپنی داد. این سفارش‌ها مثل یه موتور جت، اقتصاد ژاپن رو روشن کرد! 🚀 کارخونه‌ها جون گرفتن، تولید انبوه راه افتاد و کلی پول وارد ژاپن شد.
‏3. آموزش تو دل شرکت‌ها و وسواس کیفیت! 🏭💯
ژاپن یه کار خیلی هوشمندانه کرد: آموزش درون‌شرکتی! 🧑‍🏫 یعنی خود شرکت‌ها مسئول آموزش کارمنداشون از صفر تا صد بودن. چون تو ژاپن استخدام‌ها معمولاً مادام‌العمر بود، شرکت‌ها با خیال راحت روی آموزش نیروهاشون سرمایه‌گذاری می‌کردن.
اما مهم‌تر از همه: کنترل کیفیت! 💎 متخصص‌های آمریکایی مثل "دمینگ" و "جوران" اومدن ژاپن و بهشون یاد دادن چطور محصول درجه یک تولید کنن. این آموزش‌ها از مدیران ارشد تا کارگر خط تولید رو دربر گرفت. نتیجه؟ محصولات ژاپنی شدن نماد کیفیت و تونستن تو بازارهای جهانی رقابت کنن. 🏆



نتیجه‌گیری 💡
هم آلمان و هم ژاپن فهمیدن که برای بازسازی، فقط پول و کارخونه کافی نیست. باید روی ثبات اقتصادی، آزادسازی بازار و از همه مهم‌تر، سرمایه‌گذاری روی نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده تمرکز کرد. اینا فرمول جادویی‌شون برای تبدیل شدن از خاکستر به غول‌های اقتصادی دنیا بود! ✨

---

‏🔸منابع برای این اطلاعات:
کتاب‌های تاریخ اقتصادی آلمان و ژاپن پس از جنگ جهانی دوم (مثل آثاری درباره "معجزه اقتصادی" آلمان یا نقش اشغالگران در ژاپن).
مقالات و پژوهش‌های آکادمیک در حوزه اقتصاد و آموزش فنی و حرفه‌ای.
‏ گزارش‌ها و تحلیل‌های سازمان‌های بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول (IMF) و بانک جهانی.
✍️ @Borzooeian 🕊
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
آغاز ثبت‌نام بیست و دومین دوره مسابقات ملی مهارت

🔹ثبت‌نام بیست و دومین دوره مسابقات ملی مهارت در ۴٠ رشته از امروز ٢٠ خرداد ماه آغاز شد و تا تاریخ ٢٧ تیرماه ادامه خواهد داشت.

🔹 حداکثر سن قابل قبول برای شرکت در این مسابقات در رشته‌های امنیت سایبری، پردازش ابری، مکاترونیک، فناوری آب، سرویس و نگهداری هواپیما ۲۵ سال و در سایر رشته‌ها ۲۲ سال خواهد بود.

🔹  دارا بودن گواهینامه مهارت سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در رشته‌های مرتبط و یا دیپلم شاخه‌های کاردانش یا فنی‌وحرفه‌ای و یا دانشجو یا فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی در رشته‌های مرتبط، از دیگر الزامات شرکت در این مسابقات خواهد بود که رشته‌های امنیت سایبری، پردازش ابری، توسعه نرم‌افزار‌های موبایل، راهکار‌های نرم‌افزار برای تجارت، مدیریت سیستم‌های تحت شبکه و فناوری‌های وب از شرایط فوق مستثنی است.

🔹علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت مسابقات به آدرس skill.irantvto.ir/nsc22 مراجعه به‌صورت برخط ثبت نام کنند.

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

اطلاعیه اداره کل  آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان تهران درباره پلمپ مرکز شماره ۹ شهید چمران (مشیریه)

🔹 با توجه به وقوع دعوای حقوقی از سال ۱۳۹۰ بین سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای و وراث مدعی مالکیت زمین مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای شماره ۹ شهید چمران(مشیریه) به عنوان بزرگترین مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای در سطح کشور، اداره کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان تهران از همان زمان و در مقاطع مختلف، پیگیری‌های حقوقی متعددی را برای حل این مشکل انجام داده است.

🔹 با این وجود، اخیراَ شاهد اجرای حکم پلمپ این مرکز بودیم که بلافاصله پس از اجرای این حکم، در کنار اقدامات حقوقی لازم برای اعاده دادرسی، پیگیری‌های متعددی توسط رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور از طریق وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر دادگستری، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات مجلس شورای اسلامی و استاندار تهران برای رفع پلمپ این مرکز انجام‌ گرفته است.

🔹 امید می‌رود با توجه به پیگیری‌های بعمل آمده، به زودی شاهد رفع پلمپ این مرکز مهم در ساختار مهارتی کشور و از سرگیری فعالیت‌های آموزشی آن باشیم.

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
استفاده از علم و مهارت در راستای ترویج انرژی خورشیدی

🔰 ابتکاری مهارتی از مربی توانمند مرکز آموزش فنی و حرفه ای شماره یک مشهد

🔸حسین نیکخو مربی توانمند انرژی خورشیدی مرکز آموزش فنی و حرفه ای شماره یک مشهد در یک طرح ابتکاری و با هزینه ای اندک با هوشمند سازی یک دستگاه دوچرخه شخصی خود به صفحات خورشیدی جهت رفت و آمد به محل کار و منزل استفاده می نماید.

🔸به گفته ایشان این طرح ابتکاری در سطح شهر مشهد مورد توجه مردم قرار گرفته و در خصوص چگونگی کار این وسیله نیز مدام سوالاتی را مطرح می نمایند.
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
این قلمش رو دوست داشتم
بزودی با تکنولوژی و مهندسی ژنتیک Crispr میاریدش تا لحظه لقاح
10 سال پیش تو رویان گفتیم باید معاونت مهارت و ژنتیک بزنید

✍ @Borzooeian 🕊

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
✳️جداول برنامه های درسی رشته های شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش جهت اجرا در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴
🎖پ. ن
عجیبه یکسری کد استانداردها هست داخلش که روی سامانه ملی استاندارد قابل رویت نیست!!!! 🤔
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#پندار
نگاهی به وضعیت اقتصادی خاورمیانه؛ تولید ناخالص داخلی سرانه در کشورهای منطقه (بر اساس آمار IMF، اکتبر ۲۰۲۴):

‏🗺️ این نقشه تصویری از تفاوت‌های اقتصادی در خاورمیانه را نشان می‌دهد.
‏📊 از کمترین GDP سرانه در یمن (۴۶۵ دلار) تا بالاترین در قطر (۷۱.۶ هزار دلار)، شکاف قابل توجهی وجود دارد.
‏🇸🇦 عربستان سعودی با ۳۲.۹ هزار دلار و 🇦🇪 امارات با ۴۹.۶ هزار دلار از کشورهای با GDP سرانه بالاتر هستند.
‏🇮🇷 ایران با ۵.۰ هزار دلار و 🇮🇶 عراق با ۵.۹ هزار دلار در رده‌های پایین‌تری قرار دارند.
‏💡 میانگین GDP سرانه در منطقه خاورمیانه ۱۳.۷ هزار دلار است.
‏❗️ نکته: برای سوریه، لبنان و فلسطین داده‌ای در این گزارش منتشر نشده است.

این آمار تفاوت‌های عمیق اقتصادی و چالش‌های پیش روی منطقه را برجسته می‌کند.

🔰 تعریف GDP: ارزش پولی کل کالا و خدمات نهایی تولید شده در یک کشور طی دوره زمانی مشخص

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#پندار
🔺تحصیل در تله فقر

🔸یافته‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد، کمترین تعداد بازماندگان از تحصیل در یک دهه گذشته مربوط به سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶، یعنی پیش از خروج آمریکا از برجام بوده است.
🔸بنابراین فقر خانوارها و نیاز به درآمد فرزندانشان، می‌تواند نقش زیادی در افزایش بازماندگی از تحصیل داشته باشد.
🔸می‌‌‌توان گفت بیشترین تعداد بازماندگان از تحصیل مربوط به دوره دوم متوسطه است که در سال تحصیلی گذشته معادل ۵۴۹ هزار و ۷۰۰ هزار نفر بوده است.
🔸یکی از دلایل بالا بودن جمعیت بازماندگان تحصیل در مقطع مذکور، افزایش توانایی‌‌‌های جسمی برای ورود به بازار کار است./دنیای اقتصاد
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

📚 در مجله ۶۹م رشد آموزش فنی و حرفه ای و کاردانش می‏خوانیم:

سرمقاله
• آموزش‏های فنی‏وحرفه‏ای | احمدرضا دوراندیش

مقاله
• شناسایی شاخص‏های مؤثر بر سیاست‏های عمومی و مدیریت در اداره کل آموزش فنی‏وحرفه‏ای استان مرکزی | اعظم جعفری، فاطمه شمسی، احمدرضا واثق

پژوهش
• آموزش فنی‏وحرفه‏ای و نقش آن در پرداختن به چالش‏های تغییر آب وهوا | شیرین شعبانی

گزارش
• برگزاری کنفرانس آتا | نرگس محمدی، مهدی مرسلی

معرفی دبیرخانه
• دبیرخانة کشوری کارآفرینی دوره اول متوسطه | بهاره محمدی

از حرف تا حرفه
• معرفی رشته امور دامی | سيدناصر خالقی‌ميران

هنرستان موفق
• پرورش خلاقیت و مهارت‏آموزی در هنرستان کاردانش پسرانه عباس‏بن‏علی(ع) | مهدی کلانتری تفتی

مقاله
• اخلاق هوش مصنوعی در آموزش | نگار خرمی‏نیا

خبر بین‏الملل
• اولین دورة المپیک بازی‏های الکترونیکی | فاطمه خدایاریان طهرانی

یادداشت
• مسیر شغلی غیرخطی | عبدالله برزوییان

آموزش همراه با تولید
• جهادگران هنرستان شهید رجایی شوشتر | فریدون باقری

خبر ستادی
• افتتاح سازمان ملی هوش مصنوعی ایران | شيرين شعبانی

همكاران ما
• هنرجوی دیروز، هنرآموز امروز  ۵ | سیدسعید میرباقری

هنرآموز موفق
• دو بال فرشته | سميه فولادی | شیرین شعبانی

هنرجوی موفق
• حركت در مسير موفقيت | محمدرضا هدائی | عبدالله صارمی نايينی

قلم تجربه
• مهر و مهارت | صدیقه رسولی، محدثه پرورده

معرفی کتاب
• سالنامه مهارت ایران ۱۴۰۱ | مهدی اسماعیلی

واژه‏سرا
• اصطلاحات فنی وحرفه‏ای | رحیم محجوب


دریافت مجله از پیوند زیر👇

https://www.roshdmag.ir/fa/magazine2/showissue/3040


💎 @ROYANIRAN🇮🇷

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#ایما
در #تهران الان مهارت آموز هست از دی تا اسفند امتحان عملی داده اما هنوز نمره یا براش ثبت نشده یا تایید صدور گواهینامه اش نخورده نکنه میخواهید گواهینامه رو تو سامانه احتکار کنید با نرخ جدید هزینه صدورش انجام بشه 😜

بالاخره دو دوتا ،چهارتا
✍ @Borzooeian 🕊
💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
تمدید 55 رشته شاخه کاردانش به مدت یکسال تحصیلی

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
دو انتصاب جدید در سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور با حکم رئیس سازمان

غلامحسین محمدی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، طی احکام جداگانه‌ای دو انتصاب جدید در این سازمان انجام داد:

‏1. رضا باجولوند به سمت مشاور رئیس سازمان و رئیس دبیرخانه مراکز هیأت امنایی منصوب شد.
‏2. عزیز نوری به عنوان نماینده ویژه رئیس سازمان و رئیس ستاد نوسازی و بهسازی محیطی سازمان منصوب گردید.
💎 @ROYANIRAN 🇮🇷

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

پیام تبریک آرش اخوان رئيس مرکز تربیت مربی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به مناسب سال نو شمسی

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#پندار
مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای ضدضربه: محکم‌کاری برای آینده! (ایزوله سازی از حاکمیت در سال 1404)

🔸توی دنیای امروز که همه چی با سرعت عوض می‌شه، آموزش فنی و حرفه‌ای کلید ورود به بازار کاره. اما آموزشگاه‌های ما توی ایران که سرزمینی با ریسک های متعدد و خل الساعه اقتصادی ، اجتماعی ، منطقه ای . حتی تصمیمات دولتی و تغییرات یهویی درگر هستن ، برای اینکه کمتر آسیب‌پذیر باشیم، باید آموزشگاهمون رو "ضدضربه" کنیم! 🛡

‏🤔چرا باید دور آموزشگاهمون یه جورایی "دیوار چین" بکشیم؟ (البته نه به اون معنی که منزوی بشیم!)

‏1. آرامش خاطر: دیگه لازم نیست هر روز نگران سیاست‌های جدید باشیم. می‌تونیم برنامه‌ریزی کنیم و با خیال راحت جلو بریم.
‏2. تمرکز روی کارهای مهم: به جای حواس‌پرتی به تغییرات، روی کیفیت آموزش، دوره‌های جدید و رضایت هنرجوها تمرکز می‌کنیم.
‏3. جلب اعتماد: وقتی ثبات داشته باشیم، هنرجوها و شرکت‌ها بیشتر به ما اعتماد می‌کنن و می‌دونن که می‌تونن روی ما حساب کنن.
‏4. مزیت رقابتی: وقتی بقیه درگیر تغییرات هستن، ما داریم کار خودمون رو می‌کنیم و جلوتریم.

‏🌟چطوری آموزشگاهمون رو "ضدضربه" و ایزوله سازی کنیم؟

شناخت مستقیم نیاز بازار: دیگه منتظر آمار رسمی نباشیم. خودمون بریم توی دل صنعت، با شرکت‌ها و کارگاه‌ها صحبت کنیم و بفهمیم واقعاً چی نیاز دارن.
انعطاف‌پذیری در دوره‌ها: دوره‌ها رو طوری طراحی کنیم که اگه لازم شد، بتونیم سریع یه بخش‌هایی رو اضافه یا کم کنیم.
ایجاد ارتباط با شرکت‌ها: به جای تمرکز روی ادارات دولتی، با شرکت‌ها و کارخونه‌ها ارتباط برقرار کنیم. این‌جوری:
از نیازهای واقعی بازار مطلع می‌شیم.
می‌تونیم هنرجوهامون رو برای کارآموزی بفرستیم.
فرصت‌های همکاری و کسب درآمد ایجاد می‌شه.
تبلیغات هوشمندانه: به جای تبلیغات کلی، روی مخاطبان هدف تمرکز کنیم و پیام‌های متناسب با نیازهاشون بفرستیم.
فعالیت در فضای مجازی و بازاریابی دیجیتال:
ایجاد وب‌سایت: داشتن یک وب‌سایت حرفه‌ای برای معرفی آموزشگاه، دوره‌ها، اساتید و ارائه اطلاعات تماس.
حضور در شبکه‌های اجتماعی: فعالیت هدفمند در شبکه‌های اجتماعی مرتبط با حوزه کاری آموزشگاه (مانند لینکدین، اینستاگرام و ...) برای ارتباط با مخاطبان، معرفی دوره‌ها و انتشار محتوای جذاب.
تولید محتوای ارزشمند: ایجاد محتوای آموزشی رایگان (مانند مقالات، ویدیوها، پادکست‌ها) برای جذب مخاطب و نشان دادن تخصص آموزشگاه.
بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO): بهینه‌سازی وب‌سایت و محتوا برای موتورهای جستجو (مانند گوگل) تا در نتایج جستجو رتبه بهتری داشته باشیم و افراد بیشتری با آموزشگاه ما آشنا شوند.
تبلیغات آنلاین: استفاده از تبلیغات آنلاین هدفمند (مانند تبلیغات در گوگل، شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های مرتبط) برای جذب هنرجو.
تنوع در منابع درآمد: فقط به شهریه و کمک‌های دولتی وابسته نباشیم. دوره‌های آزاد، مشاوره، فروش محصولات آموزشی، و پروژه‌های شرکتی می‌تونن منابع درآمد جدید باشن.
ایجاد برند قوی: یه اسم و لوگوی به‌یادماندنی، تولید محتوای باکیفیت، برگزاری وبینار و کارگاه، و حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی می‌تونه به شناخته شدن ما کمک کنه.

☢️‏تغییرات کوچک، تأثیرات بزرگ:

آموزش مهارت‌های نرم: علاوه بر مهارت‌های فنی، مهارت‌های زندگی مثل ارتباط مؤثر، حل مسئله، کار تیمی، و تفکر انتقادی رو هم به هنرجوها یاد بدیم.
پروژه‌های عملی: به جای تئوری محض، هنرجوها رو درگیر پروژه‌های واقعی کنیم تا هم بهتر یاد بگیرن و هم برای بازار کار آماده بشن.
ترویج کارآفرینی: به هنرجوها یاد بدیم چطور کسب‌وکار خودشون رو راه بندازن تا منتظر استخدام نباشن.

🔰‏
یه مثال ملموس:

آموزشگاه تعمیرات موبایل ➡️ ارتباط مستقیم با تعمیرکاران و فروشندگان ➡️ شناسایی نیاز به تعمیرکار متخصص صفحه‌نمایش خمیده ➡️ برگزاری دوره‌ی تخصصی ➡️ معرفی هنرجویان به بازار کار.

🔱‏
جمع‌بندی:

دیگه وقتش رسیده که منتظر اقدامات دولتی نباشیم! با خلاقیت، تلاش و یه کم تغییر، می‌تونیم آموزشگاهمون رو جوری بسازیم که در برابر تغییرات مقاوم باشه. پس همین الان شروع کنیم!

✍️ @Borzooeian 🕊

💎 @ROYANIRAN 🇮🇷

Читать полностью…

مجله مهارتی|®ROYAN

#خبر
سومین دوره مسابقات کارگران ایران

💎 @ROYANIRAN

Читать полностью…
Subscribe to a channel