🌸 به خشنودی دادار اورمزد 🌸 درگاه عاشقان و دلپتان و صاحبدلان زرتشتی
🌸 خدا شناسی و هستی شناسی اوستایی 👇👇
🌹🌹🌹
🌻 بخش بیستم:
برای آنکه بتوانیم بر پایه ی اوستا به شناخت اهورامزدا برسیم، یکی از روشهای آن مراجعه به نماز هوشبام میباشد.
در بخشی از این نیایش آمده است: «ای راستی (اهورا را) ثنا خوانم که نیکخواه آفریدگان است.» در اینجا راستی را خطاب کرده است؛ این نشان راستی و درستی پرستش اهورامزدا و ستایشی خالصانه و از ژرفای درون میباشد. اهورا را ستایش میکنیم که نیکخواه آفریدگان است. اینکه همیشه به یاد داشته باشیم که خدا از همه به ما نزدیکتر و خیرخواه همیشگی ماست. دادار اورمزد به دنبال بدخواهی، ستمگری، آزار رسانی، خشم و کینه ورزی نیست و آسایش و خوشبختی هردو جهان ما را میخواهد. به راستی میستاییم اهورایی را که از هر گونه بدی پاک و منزه است و بدی و آسیب را از اهریمن تیره گوهر و جدا سرشت از خدا میدانیم و از این جهت است که خدا پرستیدنی است؛ زیرا که نیک است و نیکی ستودنی است. 🌼
در ادامه میفرماید: «بشود تو ای مزدا اهورا بنا به اراده و میل خود به آفریدگان خود شهریاری کنی؛ به اراده ی خود به آب ها، به اراده ی خود به گیاه ها، به اراده ی خود به همه ی جهان راست نژاد (شهریاری کنی).»
در اینجا آرزو میکند که همه ی جهان به وفق مراد و خواست و کام اورمزد بگردد؛ شهریاری و پادشاهی مطلق اهورایی بر جهان حاکم گردد؛ چیرگی حق و راستی در ذره ذره ی جهان مزدا آفریده نمودار گردد. 🌼
در ادامه میفرماید: «(مرد) پاک را به اقتدار رسانی و از ناپاک اقتدار سلب کنی که پاکدین کامروا شود؛ که ناپاک کامیاب نشده، رانده و برافتاده و از آفرینش خرد مقدس بیرون برده شده، بَرده (اسیر) و ناکام گردد.» در اینجا به نتیجه ی فرمانروایی کام اورمزد بر جهان اشاره میکند. وقتی که خواست و کام اهورایی همه جا را فرا بگیرد، پاکان و راستان در سایه ی خداوند به سروری میرسند و ناپاکان و ناراستان و روش نادرست آنان به زیردستی خواهند افتاد و سروری از آن روش و راه یزدان و پیروان راستی خواهد بود. 🌼
در ادامه میفرماید: «من، زرتشت، بر آنم که کدخدایان (سران) خان ها و ده ها و ناحیه ها و کشور ها را بر آن دارم که به حسب این دین اهورایی زرتشتی اندیشند و سخن گویند و رفتار کنند.» در اینجا، پیامبر میخواهد که سران و سروران زمینی، شهریاری آسمانی اهورامزدا را پذیرفته و روش و راه و خواست او را در اندیشه و گفتار و کردار خود پیاده کنند. زیرا هنگامی که سران و بزرگان راه راستی را رهرو باشند، سراسر جامعه رنگ و بوی راستی و درستی و خداجویی خواهد گرفت. 🌼
در ادامه میفرماید: «برای شادیِ منش ما و کامیابیِ روان و آساییدنِ تن، بهشت (از آن ما باد پس) از آن که اعمال آشکار گشته، به سوی ساحت اهورایی گراییم. ای مزدا، ای بهترین اشا (راستی و درستی)، ای زیباترین اشا، خواستاریم که تو را بنگریم؛ به سوی تو گراییم و یکسره با تو باشیم.» در اینجا سه هدف مهم را بیان میکند: شادیِ منش - کامیابیِ روان - آسایشِ تن. که این سه هدف مهم با رسیدن به بهشت به دست می آید؛ بهشتی که ساحت مقدس اهوراست. بهترین زندگانی در پرتو حضور خدا و شهریاری اوست. مزدا، بهترین اشاست؛ در اینجا اشا و راستی و درستی صفت و ویژگی ای برای خداوند است. او زیباترین راستی و درستی و بارگاه او، روشنایی بی پایان و گروثمان اوست. "خواستاریم که تو را بنگریم" اشاره به یزدان منیداری و نگرش به کام وخواست اورمزد است. زندگانی که بر پایه ی کامه و شهریاری مطلق خدای هستی بخش باشد، ما خدا را میبینیم و نور وجودی اش را در همه جا می یابیم. میخواهیم به سوی او گراییده و همیشه با او باشیم. به راستی چه خوب میشود که لحظه اینه ما از او و نه او از ما جدا نگردد. 🌼
امید که همیشه و در همه جا برای خشنودی اهورامزدا کار کرده و او را نگرنده باشیم تا به این سه هدف ارزشمند (شادیِ منش - کامیابیِ روان - آسایش تن) دست یابیم.
ایدون باد.
🤲🤲🤲🌺🌺🌺
ادامه دارد...
@Delpatan_zarrin
🌺 آشنایی با مفهوم چند واژه در فرهنگ دینی 🌺
☀️ آفرین بزرگان: این آفرین به مناسبت اینکه گروهی از نامداران ایران کهن مانند زریر، سیاوش، بیژن، گشتاسب، سام نریمان، رستم، اسفندیار و جاماسب در آن یاد شده و از صفات بارز هر یک از آنان سخن رفته، آفرین بزرگان نامیده شده است. این آفرین جزو دعاهای آئین همسری هم خوانده میشود. و از برای هر کسی که خوانده شود، درخواست میگردد که آن کس به صفات نامداران مذکور نائل شود؛ و مثلا مانند رستم زور آزما و مانند جاماسب دانا گردد.
☀️ وَردَبَذ: رده ای از مامورین عالی رتبت روحانی زمان ساسانی که نمیتوانیم حدود وظایف آنان را تعیین کنیم. وردبذ به معنی (استاد عمل) است. وردبذ در سلسله مقامات روحانی در ردیف موبد، هیربد و دستور به چشم میخورد.
☀️ پشت ویشتاسپان: در بند ۴۳ از فصل ۱۲ بندهش آمده: «کوه گناود (گُناباد) در نُه فرسنگی طرف غربی پشت ویشتاسپان واقع است؛ در آنجائی که محل آذر برزین مهر است.» در فصل ۱۷ بندهش، بند ۸ آمده: «آذر برزین مهر تا زمان گشتاسب در گردش بوده، پناه جهان میبود؛ تا اینکه زرتشت انوشه روان دین آورد و گشتاسب دین پذیرفت. آنگاه، گشتاسب آذر برزین مهر را در کوه ریوند که آن را پشت ویشتاسپان، به معنی پشت و پناه گشتاسب نیز خوانند، فرو نهاد.» پشت ویشتاسپان اسم دیگری است از برای کوه ریوند نیشابور.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✍🏻 برگرفته از کتاب دانشنامه ی مزدیسنا، نوشته ی موبدِ گرامی، جهانگیر اوشیدری
@Delpatan_zarrin
🌲🌊🌲🌊🌸🌲🌊🌲🌊
ای آفریننده ی زمین و آب و گیاه، ای مزدا، در پرتو خرد مقدس خویش رسایی جاودانه را به من بخش؛ پروردگارا به من توانایی و پایداری بخش و در پرتو منش پاک آموزش های ایزدی را بر من آشکار ساز. 🤲🏻
🌲🌊🌲🌊🌸🌲🌊🌲🌊
✨گاتهای مقدس، هات ۵۱، بند ۷✨
@Delpatan_zarrin
🌷🌳🌻🌷🌳🌻🌷🌳🌻🌷🌳🌻
به خوشی و فرخندگی، خجسته روزهای گاهنبار چَهره ی میدیوزرم گاه و هنگامه ی آفرینش آسمان از نور خداوندی از راه رسیده و با آتشی افروخته از شور و عشق یزدانی، بهدینان را فرا میخواند.
فرا میخواند به یاری و همدلی؛ فرا میخواند به غوطه ور شدن در نیایش و یاد دادار؛ فرا میخواند به دستگیری و رادی؛ فرا میخواند به همازوری و شادمانی؛ فرا میخواند به برخورداری از شکوه و ورج و برکات اهورایی.
این روزها حال و هوای دیگری دارد؛ برگزاری آئین گهنبار و شرکت در آن، نشانه ی دوستی با خدا و آفرینش پاک اوست.
امید که خرم و شادمان باشید و زندگی را در خوشی سپری کنید.
🌷🌳🌻🌷🌳🌻🌷🌳🌻🌷🌳🌻
@Delpatan_zarrin
انجمن موبدان درگذشت و آسیبدیدن هممیهنان و انسانهای زحمتکش در حادثه پسین روز شنبه ششم اردیبهشت ۱۴۰۴، که با انفجاری سهمگین در محوطه اسکله شهید رجایی در بندرعباس رخ داد را آرامشباد گفت و برای آسیبدیدگان بهبودی و تندرستی خواستار شد.
https://amordadnews.com/257600/
🔥یا اَشَه ئوم اَبَدَه یا اَتَرس یَزَمَئیده🔥
🌺 برای داشتن سفری بدون ترس، ۷ بار خوانده شود.
🌙 برگرفته از کتاب نیایش های کوتاه برای همه ی مشکلات
🕊 اَبّدَه از نام های خداوند به معنی بی آغاز و اَتَرس نیز از نامهای او به معنی بی ترس میباشد.
@Delpatan_zarrin
🔥 گفتاری پیرامون جشن خجسته ی اردیبهشتگان 🔥
🔥☀️🌷
اردیبهشت در عالم روحانی نماینده صفت راستی و پاکی و تقدس اهورامزدا است و در عالم مادی نگهبانی کلیه آتشهای روی زمین به او سپرده شده است. سومین یشت مختص به این امشاسپند است و دومین ماه بهار و سومین روز ماه نامزد به اردیبهشت در روز سوم اردیبهشت ماه به واسطه اتفاق اسم روز و ماه در ایران قدیم جشنی میگرفته اند موسوم به اردی بهشتگان به قول بندهش، گل مرزنگوش مخصوص به او است. مرزنگوش یا مرزنجوش گل ریز و سفید و مایل به سرخی دارد و گل آن مانند خود گیاه خوشبو است. ایزدهای آذر و سروش و بهرام از همکاران و یاران امشاسپند اردیبهشت شمرده میشوند. ایندرا، که به قول بندهش و دینکرد دیو فریفتار و گمراه کننده است، همستار و دشمن بزرگ اردیبهشت محسوب است. نماز معروف اشم وهو، نماز اشا وهیشتا (اردیبهشت) نیز گفته میشود. در بعضی خرده اوستاها که از سی روز ماه وصف شده، اردیبهشت با صفت "شناینیتاره" یاد شده که معنی تحت اللفظی آن اردیبهشت قابل احترام و نیایش و گرامی شمردنی است. در اینجا ، پس از وصف و ستایش و نیایش به درگاه اورمزد رایومند و امشاسپندان و باز سپاس از دادار اورمزد که فزاینده و آفریننده دو گیتی است، به اردیبهشت اشاره مینماید که اورمزد او را آفرید؛ اردیبهشتی مینوی و اشوئی که فر روشنائی اش زداینده اندوه است و چون اردیبهشت نگهبان آتش هم بوده، اشاره میشود که تو را در گیتی آتش سرخ سوزنده و برطرف کننده حاجت هر موجود و آفریده ی اورمزد است. به آتش سرخ و فروزان اشاره میگردد که نیک چهر و زیبا است و در تاریکی راه نماست تا پیش از طلوع خورشید. باز در وصف اردیبهشت میگوید: در پیش تو ای اردیبهشت، تاریکی نابود شود و هر کس که خواستار گردد در هر کاری باشد اردیبهشت او را یاری میدهد و زداینده ی رنج و هر درد و غم و تنگنائی است. اشاره میگردد که از تو نیروئی است که هرگونه خاک و گل و هرگونه سنگ و گوهر ذوب شود و دین اورمزد از تو (اردیبهشت) رواج یابد و هر نوع گل و سنگ و گوهر و فلزات بدون تو هیچکاره باشند. و جدائی از تو را چاره نیست. همان طور ساختن هر چیزی و هرگونه خوراک گوارا و همه نوع وسائل داده ی اورمزد از تو و روشنائی تو است. در پایان باز می آید که: «سپاس دارم از اورمزد، هرگاه که روشنائی تو را ببینم.»
درباره اردیبهشت، مؤلف "برهان قاطع" چنین آرَد: «معنی ترکیبی این لغت به معنی مانند بهشت باشد؛ چه ارد به معنی شبیه و مانند آمده است و چون این ماه وسط فصل بهار است و نباتات در غایت نشو و نما و گلها و ریاحین تمام شکفته و هوا در نهایت اعتدال بنابراین اردیبهشت خوانند و هم نیک است در روز اردیبهشت به معبد و آتشکده رفتن و از بزرگان حاجت خواستن و به نبرد و کارزار دشمن رفتن.»
🔥☀️🌷🔥☀️🌷🔥☀️🌷🔥☀️🌷
✍🏻 برگرفته از کتاب دانشنامه ی مزدیسنا، نوشته ی موبد جهانگیر اوشیدری
✨ جشن اردیبهشتگان و گرامیداشت راستی و پاکی و یاد یزدان خجسته باد. فروزان باد آتش ورهرام و پاینده باد دین پاک مزدیسنی.
@Delpatan_zarrin
🌟 پیرامون پرهیز از دروغگویی و سرانجام کار دروغگویان 🌟
🪻🌾🪻🌾🪻🌾
اینکه سخت بباید پرهیختن از دروغ گفتن که سر همه ی گناه ها دروغ است.✨
زرتشت از هورمزد پرسید که دروغزن (دروغگو) ماننده ی کیست؟
هورمزد به افزونی گفت: دروغزن با اهرمن همکارست.✨
در دین گوید که دروغ گویان را آخرت نباشد و در میان مردم حقیر باشند. اگر مردی محتشم باشد، او را به نزدیک مردمان حرمت نباشد و حرمتی ندارند.
فرجام دروغزن بد باشد؛ اگر چه بسیاری مال دارد، همه از دست وی بشود (برود) و عاقبت به مردم نیازش باشد و نیز تخمگان شان کم باشد.✨
🪻🌾🪻🌾🪻🌾🪻🌾🪻🌾
💫 برگرفته از رساله ی دینی صد در نثر، در شصت و یکم
@Delpatan_zarrin
🌻 شناخت راه یزدان از راه اهرمن و گزینش آن، تنها راه رستگاری 🌻
🌲🪴🌲🪴🌲🪴
🪻شاه پرسید: «راه راست که سپردنش مایه رضای یزدان است؛ و راه پر گناه که اهرمن ما را بدان میخواند و میکشاند کدام است؟»
🌷بزرگمهر گفت: «خود رایی و خودبینی؛ همه کام و مراد خود طلبیدن و دیگران را نامراد و خوار و زبون خواستن، راه اهرمن؛ و دل به بهی و نیکی سپردن راه یزدان است. خوشا به حال پیمان منشانی که وجودشان به پیرایه پاکی و شرم آراسته شده. هر که را جان نگهبان تن باشد و خرد به او فرمانروایی کند، زندگیش سراسر آسایش و روشنی است. هرگز درِ کژی و کاستی نمیکوبد و جز ره رادی و راستی نمیپوید. آن که پیرو خرد است، دل به هوس نمیسپارد. شهریارا سخن افزون منش را که دشمن راستی و درستی و خصم روان پاک است، هرگز مپذیر. سفله آن را شناس که یزدان پاک را سپاس نمیگزارد و دریغش می آید که کسی از نیکی و یاری دیگر کس بهره یابد. نه دانشور است و نه خواهد که از دانش دیگران سود جوید.»
🪻شاه پرسید: «دانای روشندل کیست؟»
🌷حکیم جواب گفت: «آن کس که به فرمان دیو از راه یزدان پاک جهان آفرین بر نگردد. ای پادشاه با آفرین، ده اهرمن اند که دل و نیروی شیر دارند؛ بر جان و خرد چیره میشوند و آن را تباه میکنند. آن دَه: آز - نیاز - خشم - رشک ننگ - کین - سخن چینی - دورویی - ناپاکدینی و ناسپاسی است. زورمندترین و پر گزندترین آنها آز است که دیوی است ستمگار و دیر ساز. رخساره ی نیازمند همواره از اندوه و درد زرد و آژده است. از این دو که بگذريم، ديو رشک پتياره تر است. از آن پس دیو ننگ، که پیوسته چنگال به بدی کردن تیز دارد. دیو خشم چنان پرجوش و خروش است که هوش و خرد را زبون خویش میکند. دیوی پر آژنگ چهر که به هیچ مهربانی آرام نمیگیرد. دیگر دیو کین و دیو سخن چینی گزنده است. سخن چین هرگز جز به دروغ لب نمیگشاید. گفتارش همیشه بی فروغ است.
دوروی و سخن چین از مهر یزدان بی بهره اند و از او در هراسند. هنر سخن چین و دوروی، فتنه انگیزی و کین آوری است و کوشششان بر این است که میان دوستان همدل دشمنی افکند. دیو ناسپاسی خردمند و نیکی شناس نیست. بد و نيک در نظرش یکسان مینماید. و ناسپاس رای و شرم ندارد.»
🌲🪴🌲🪴🌻🌻🌻🌲🪴🌲🪴
✍🏻 برگرفته از کتاب دانای بزرگ، بزرگمهر
نوشته ی اقبال یغمائی
✨ این بخش از سخنان انوشیروان و بزرگمهر از روایت فردوسی برداشته شده اند.
@Delpatan_zarrin
💫 یادی از بزرگان دین 💫
🌟 یاور و پشتیبان سربلند و سرافراز دین اهورایی، هیربد تنسر:
🌹 بر فروهر همه ی بزرگان دین بهی درود و ستایش باد.
به ویژه بر هیربدِ پارسا و ورجاوند دین، هیربد تنسر که در زمان اردشیر به راستی دین را سامان بخشید؛ اوستا را جمع آوری کرد؛ گمراهی ها و بدعت ها را از میان برد؛ آتشکده ها ساخت و شکوه دین را نمایان ساخت.
هیربد هیربدان بود و جایگاه والایی در میان مردمان داشت. سراسر عشق به دین بود و فر و نور از او میتابید. کسی که خدمتگزار دین بود و راه اشوزرتشت پیامبر را رهروی راستین بود. مهر و باور و ایمان درون او، آتش شوق و شور نیایش و نماز او، وارستگی و پاکی وجود او، شبها و روزهای دلدادگی و پرستش او، مهر و ارادت مردمان به او، آبادی دین و دنیا به دست او، نیرومندی و فرهمندی فروهر پاک او، نگرش و توجه یزدان به او، همه و همه به راستی ستودنی است.
🌺🌙پیشوای راستین و راهنمای بی بدیل دین بهی، الگوی رهبران دین، هیربد تنسرِ پارسا🌙🌺
@Delpatan_zarrin
🌹 مانتره ها، ارج و اهمیت، اثرگذاری و کارسازی آنها 🌹
🌸 اهمیت مانتره ها (سخنان مقدس و آسمانی) در زندگی تا چه میزان است؟
🌼 مانْتْره ها (مَنْثْرَ، مانْتْرا) از یک سو و آفرینش گیتی به ویژه انسان از سوی دیگر همچون بازوان پرتوان خداوند هستند. مانتره برنامه ی آفرینش است؛ مانتره بیانگر هدف خداوند است. مانتره نشان دهنده ی راه زندگی به مردمان است. مانتره سراسر نور و روشنایی است و سرود های مقدس، خورشید آسمان زندگی هستند تا تیرگی هارا زدوده، روشنان نور خداوندی را به جهانیان ببخشند.
🌸 چرا باید از مانتره ها کمک گرفت؟ آیا به راستی مانتره ها بر زندگی اثرگذار هستند؟
🌼 مانتره ها به عنوان سلاح و رزم افزار اهورایی در زندگی انسان در برابر آسیب ها کار میکنند. بزرگی و تاثیر مانتره ها را میتوان بر پایه ی روایت بندهش از آغاز آفرینش و سرایش اهونور از جانب اهورامزدا و بیهوشی ۳٠٠٠ ساله ی اهریمن دریافت. پیامی که از این روایت دریافت میشود این است که دین و سخن اهورایی و شهریاری اهورامزدا بر آفریدگان همیشه پیروز است و باید این سخنان پاک و سپند را در گوش فلک بازخوانی کرد.
🌸 کارسازترین مانتره برای مردمان چیست؟
🌼 به گواهی اورمزد یشت، نامهای پاک و مقدس اهورامزدا که در این نیایش اوستایی آمده اند، کارسازترین هستند. همچنین مانتره ی اهونور که همان نیایش ارجمند یتااهو میباشد، والاترین جایگاه را در همه ی سخنان گفته شده و در میان همه ی مانتره های اهورایی دارد؛ پیامی که در این نماز ارجمند موجود است، در بُعد کلی است و در آغاز و انجام آفرینش عملی خواهد شد. تمام اندیشه و گفتار و کردار ما باید بر پایه ی پیام اهونور انجام گیرد. برای این که این هدف کلی به خوبی انجام شود، بهترین چیزی که میتوان از آن در مسیر زندگی یاری جست، نامهای پرشکوه و نورانی پروردگار است.
🌲🌹🌲🌹🌲🌹🌲🌹🌲🌹
@Delpatan_zarrin
🌺 آشنایی با مفهوم چند واژه در فرهنگ دینی 🌺
☀️ مورد، مورت: گیاه مورْد که همیشه سبز و خرم است و آسیب خزان نبیند، مخصوص اهورامزدای جاودانی است. در بندهش آمده است که مورتِ یاسمن مخصوص به اورمزد است. مورد به خصوص در میان اقوام آریائی مقدس است. در خانه های زرتشتیان به ویژه یزد و کرمان غالبا بوته های مورد دیده میشود. شاخه های مورد را در مراسم نیایش روی سفره و ظرف مخصوص میگذارند و به هنگام سرودن آفرینامه، موبد شاخه های مورد در دست میگیرد.
☀️ کامَه بَهره: نام یکی از پیک های پارسیان هند و زرتشتیان ایران است. در روایتی از کامه بهره آمده است:
گویند جمشید خانه ای ساخته بود و هفت چیز در آن نهاده بود. آنگاه که اسکندر گجسته ی رومی به ایران رسید، آن را نابود کرد. یکی آن بود که چراغی در آن نهاده بود که بی روغن میسوخت... و ششم روی رودی تختی برافراشته و بر آن تندیسِ مردی، مانند داوری، برنشانده بود؛ هر گاه دو تن داوری نزد تندیس بردندی، آن کس که دروغ گفتی، زیر آب شدی و آن کس که راست گفتی، روی آب ماندی.
☀️ خسرو (دریاچه): در بخش های مختلف اوستا مانند آتش نیایش و دو سیروزه ی بزرگ و کوچک از دریاچه ی خسرو که منسوب به کیخسرو پسر سیاوش باشد، یاد شده است.
در بند اول فرگرد ۲۲ بندهش، دریاچه ی چیچست با دریاچه های چندی از جمله دریاچه ی خسرو برشمرده شده است. در بند ۸ همان فرگرد از بندهش گفته شده: دریاچه ی خسرو در پنجاه فرسنگی دریاچه ی چیچست است.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✍🏻 برگرفته از کتاب دانشنامه ی مزدیسنا، نوشته ی موبدِ گرامی، جهانگیر اوشیدری
@Delpatan_zarrin
🌷🌾 ما تنها یک بار (در این جهان) زندگی میکنیم 🌷🌾
🌺 (هیربد دکتر رامیار پرویز کارانجیا، در گفتگو با نشریه ی پارسی تایمز)
🌿 بخش نخست:
⭐️ پارسی تایمز: آقا، آیا مفهوم تولد دوباره در آیین مزدیسنی زرتشتی وجود دارد؟ چرا برخی از زرتشتیان با زایش تازه ای در خانواده احساس میکنند که یک روان درگذشته به خانواده بازگشته است؟
🌕 رامیار کارانجیا: ایده تولد دوباره یا تن پذیری دوباره بخشی جدایی ناپذیر از فلسفه ی هندو است. این باور است که پس از مرگ یک شخص، روان آن شخص باید همیشه به زمین برگردد و بدن انسان دیگری را بگیرد تا بدهی های کارمایی خود را بپردازد؛ به ویژه برای پرداخت گناهانش. 🌸
با این حال، تن پذیری دوباره بخشی از جریان اصلی فلسفه دینی زرتشتی نیست. با این حال بسیاری از زرتشتیان به این آموزه اعتقاد دارند و احساس میکنند که با زایش تازه ای در خانواده، یک روان درگذشته به خانواده بازگشته است. ایده ی زایش دوباره به کاهش برخی از واقعیت های سخت زندگی مانند مرگ کمک میکند و از این رو در بسیاری از مردم دنبال میشود. آموزش تولد دوباره نه تنها ساده ترین راه برای توضیح بیشتر بدبختی های زندگی است، بلکه آسان ترین راه برای پاسخ به پرسش های وجودی بی پاسخ درباره ی زندگی، مرگ و سرنوشت است. 🌸
فلسفه ی زرتشتی بدبختی های زندگی و پرسش های مربوط به زندگی و مرگ را به گونه ای دیگر توضیح میدهد. برای درک این پاسخ ها باید مفهوم زرتشتی خوب و بد و ماهیت خیر و شر را درک کرد.
پدیده تولد دوباره یا تن پذیری دوباره به شیوه ای محدود، یک واقعیت در طبیعت است؛ ولی آنقدر ساده نیست که بتوان آن را در آری و نه توصیف کرد. تولد دوباره ممکن است پس از انواع ویژه ای از مرگ یک امکان دور باشد؛ ولی به طور کلی پس از مرگ اجتناب ناپذیر نیست. در درون خود پدیده چندین احتمال وجود دارد؛ مانند انتقال و تفاوت در دوره بارداری بین دو زندگی. 🌸
آموزه ی تناسخ با فلسفه ی دینی زرتشتی و به طور کلی جهان بینی (دین) سازگار نیست؛ زیرا با آموزه های دینی زیر سازگاری ندارد:
یادی از روان های درگذشتگان از زمان های بسیار کهن، چشم پوشی از شمار سال های پس از مرگ. ✨
ماهیت خطی کیهان زرتشتی در برابر طبیعت چرخه ای در فلسفه هندو. بر پایه ی کیهان شناسی زرتشتی، جهان تنها یک آغاز و پایان دارد. ✨
تصور بهشت و دوزخ و برزخ و پیشرفت تدریجی روان با اندیشه تجسم دوباره سازگار نیست. روان های زرتشتی پس از مرگ باید از دو داوری عبور کنند. نخستین داوری بی درنگ پس از مرگ است که پس از آن روان در بهشت، دوزخ یا همیستکان جای میگیرد. داوری دوم در پایان زمان رخ میدهد. این ایده دو داوری نیز با ایده تناسخ دوباره ناسازگار است. ✨
آموزه آخرالزمانی زرتشتی تن پسین نیز با ایده تجسم دوباره ناسازگار است. تن پسین به این معناست که پس از پایان زمان، روان بخش های مینوی بدن گیتیایی را به دست می آورد و به شکلی پدیدار میشود که شخص در جوانی به نظر میرسید. اگر یک شخص چندین زندگی داشت، این آموزش وجود نداشت. ✨
افزون بر این، در هیچ یک از متون موجود زرتشتی چیزی پیرامون تولد دوباره گفته نشده است. در کتاب هایی مانند اردویراف نامه و هادخت یشت که به طور ویژه به حالات روان پس از مرگ میپردازند، هیچ اشاره ای به تجسم دوباره نشده است. این کتاب ها تنها از بهشت، دوزخ و همیستکان سخن میگویند. 🌸
در دین زرتشتی شماری از مردم، مانند پیروان دانش خشنوم، مکتب عرفانی زرتشتی وجود دارند که این آموزه را بخشی از آموزه های دینی زرتشتی میدانند. دستورجی خورشیدجی دابو نیز باورمند به تجسم دوباره بود؛ به گمان به این دلیل که نسبت به نظام الهیات فلسفه همدل بود. 🌸
مکاتب فکری که با فلسفه ی دینی تناسخ دوباره همسو هستند، برای استوانش و اثبات ادعای خود، دو مدرک غیرمستقیم از نوشته های زرتشتی بازگو میکنند. با این حال دانشمندان زرتشتی جریان راستین هر دو این منابع را به گونه ای متفاوت روشنگری کرده اند. 🌸
⭐️ پارسی تایمز: اگر در کتاب مقدس ما مفهوم تولد دوباره گفته نشده است، پس مفهوم کارما در متون سپند ما در برابر دینهای دیگر چگونه شرح داده شده است؟
🌕 رامیار کارانجیا: آموزه کارما کنش و واکنش) بخشی از دین زرتشتی است و در ایده قانون اشا گنجانده شده است. ما آموزه های زیر را پیرامون قانون کارما داریم:
خوبی به خوبی، بدی به بدی. هر کنشی یک واکنش برابر و رودررو دارد. روان مسئول همه ی کارهایی است که در طول زندگی انجام میشود. ✨
با این حال، داشتن آموزه ی کارما (یعنی نیکی به نیکی و بدی به بدی) به این معنا نیست که روان برای پاداش یا پادافره کارهایی که در زندگی انجام میشود، باید دوباره به دنیا بیاید. ✨
🌷🌾🌿🌷🌾🌿🌷🌾🌿🌷🌾🌿
🌱 ادامه در پست بعد 👇🏻👇🏻
@Delpatan_zarrin
🌺🌺🌺🌲🌲🌲🌼🌼🌼
«به زمین و آسمان درود میفرستیم و به باد چالاک مزدا آفریده درود میفرستیم و به قله ی کوه هرا درود میفرستیم؛ به زمین و به همه ی چیزهای نیک و خوب درود میفرستیم.»
"اوستای هفتن یشت بزرگ"
☀️☀️☀️
جشن سیزدهم فروردین (سیزده به در) به خوشی و خرمی و نیکی باد.
امید که در دامان طبیعت، سپندارمذ زمین را خشنود و آباد کرده؛ زندگانی خوش و سرسبزی را نویدبخش باشیم.
🌺🌺🌺🌲🌲🌲🌼🌼🌼
@Delpatan_zarrin
🌲☀️🌷 ای خداوند هستی بخش، راهی را که به من نشان دادی، راه نیکمنشی است؛ راهی است که بر مبنای آموزش سوشیانس ها (سود رسانندگان و نجات دهندگان بشر) قرار گرفته است. آموزشی که توصیه میکند هر نیکی که به منظور انجام کار و در پرتو راستی انجام شود، شادمانی به بار خواهد آورد. آموزشی که انسان را به خرد و دانش واقعی رهبری میکند و پاداش آن رسیدن به توست ای خداوند خرد. 🌲☀️🌷
🕊 گاتهای ورجاوند، هات ۳۴، بند ۱۳ 🕊
@Delpatan_zarrin
🌸🕊 دین بهی، پرورنده ی ویژگی های خوب اخلاقی 🌸🕊
🪴🪴🪴
آنها معتقد بودند که دین، پنج چیز خوب دارد: صداقت(راستی)، سخاوت(رادی و بخشندگی)، فضیلت(برتری)، همت(پشتکار داشتن) و حمایت(پشتیبانی).
این صداقت بهترین چیز است: کسی که نسبت به مخاوقات اورمزد با صداقت عمل میکند؛ چند برابر عوض آن را میگیرد.
این سخاوت بهترین است: کسی که هدیه ای به کسی میدهد که انتظار پاداشی در دنیا از او ندارد و حتی این انتظار را هم ندارد که گیرنده ی هدیه از او تشکر کند و زبان به سپاس گشاید.
این فضیلت بهترین چیز است: کسی که در برابر اهریمنان غیر مادی مبارزه میکند و اجازه نمیدهد که این پنج اهریمن وارد جسم او شوند: حرص، حسد، شهوت، خشم و ننگ.
بهترین همت این است: کسی که کاری را انجام میدهد و چنان سرگرم آن است که در هر لحظه به خود اطمینان دارد که اگر او در آن ساعت بمیرد، لازم نبوده کار دیگری را غیر از آن چه انجام میداده، انجام دهد.
بهترین حمایت این است که شخص به جای کسی که نمیتواند درد و رنج و شِکوه ی خود را بیان کند، سخن بگوید؛ این شخص فریاد روح خود را و روح ضعفا را و روح نیکان را به گوش جهانیان و شش مهرسپند میرساند.
🌸🕊🌸🕊🪴🪴🪴🌸🕊🌸🕊
🌿 برگرفته از کتاب دینکرد ششم
@Delpatan_zarrin
🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀
🌱 امروز، گئوش ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی گئوش یا گوش ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.
🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻
@Delpatan_zarrin
🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀
🌱 امروز، ماه ایزد (ماوَنگهه) و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی ماه ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.
🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻
@Delpatan_zarrin
🌺 جایگاه مردم دوستی و پرهیز از آزار مردمان 🌺
🌸🌻🌸🌻🌸🌻🌸🌻🌸🌻
بدانید دادِ همان کردگار
که او هست بر بندگان استوار
به از دوستی در جهان هیچ نیست
که از دوستی کارهای بهی است
هر آن کس کند مردمان دوستی
گزیده بُوَد جای خوب و بهی
اَبَر گاه پایه بهشت برین
گزین کرد بر گاه تخت زرین
اگر دوست دارد کسی بنده را
گزیده چنین تخت بهری ورا🍀
هر آن کس به مردم کند دشمنی
نه بیند به جز جور آهریمنی
چنین گفت آن داور غیبدان
که بشنو زراتشت اسپنتمان
به دنیا چو خواهی شد🍀 این برگزین
به مردم بگو این سخنها یقین
بگوشان که بشنیدم این از خدا
سپارش همیکرد این گفته را
هر آن کس که با بنده آزار داد
همانست کو در دلم غم نهاد
🌸🌻🌸🌻🌸🌻🌸🌻🌸🌻
☀️ برگرفته از روایات داراب هرمزدیار، جلد دوم
🍀 یعنی جایگاه والای بهشتی که برای پاکان است، ویژه ی کسانی است که مردم دوستی داشته و به دیگران مهربانی کرده اند.
🍀 یعنی خواهی رفت؛ اشاره به همپرسگی اشوزرتشت با اهورامزدا دارد که خدا میگوید: ای پیامبر، هنگامی که روانت به جهان جسمانی برگشت، این را به مردمان بیاموز.
🌟جایگاه مردم دوستی در دین بهی مزدیسنی زرتشتی آنقدر بلند است که میگوید آزار بندگان، همان آزار خداوند است.🌟
@Delpatan_zarrin
🌹نیایش و نماز چه اهمیتی دارد؟ به ویژه هنگامیکه به زبانی میخوانیم که نمیفهمیم و معنی آن را درک نمیکنیم؟🌹
۱- نماز مکانیسم زیبایی است که دینها برای برآوردن نیازهای ذهنی، عاطفی و روانی انسان ارائه کرده اند. 🦋
۲- نماز جنبه آگهی دهندگی و اجرایی دارد. جنبه های آموزنده ما را پیرامون آموزه های دین راهنمایی میکند و جنبه های اجرایی کارهای شگفت انگیز و معجزه آسایی را برای ما انجام میدهند؛ به ویژه از راه توانایی های خودمان مانند ذهن و کهرپ (جسم اختری). بنابراین همیشه بایسته نیست هر آنچه را که نیایش میکنیم درک کنیم. 🦋
۳- نیایش هایی که بی ریا و خالصانه انجام میشود، میتواند به ما تندرستی (با افزایش ایمنی) بدهد؛ ذهن ما را آرام کند؛ انرژی اهورایی به ما بدهد و ما را از بدی های دیده و نادیده پاسبانی کند. 🦋
۴- نماز تنها برای افزایش دانش و آگاهی های ما نیست. به گفته ی جیمز مونتگومری: «آرزوی راستین روان، چه گفته شده باشد و چه ناگفته بماند، جنبشی از آتشی پنهان (است) که در سینه میلرزد.» 🦋
۵- اگر کسی بخواهد معنی دعا را بداند، میتواند زبان اوستا را مطالعه کند و معنی را از نوشته های اصلی بفهمد یا ترجمه های موجود به انگلیسی، گجراتی یا زبانهای دیگر را مطالعه کند. 🦋
🌹⭐️🌹⭐️🌹⭐️🌹⭐️🌹⭐️
✨ نوشته ی هیربد رامیار پرویز کارانجیا
@Delpatan_zarrin
🌸 پرتویی از نور اوستا 🌸
فزون توانا باشد دادار اورمزد رایومند و فرهمند با همه ی امشاسپندان فیروزگر و روح پاک که آنها را دادار اورمزد بخشاینده بخشیده است؛ یعنی هر کس از گناهان خود نزد دادار اورمزد توبه نماید، در رستاخیز او را رستگاری دهند. 🌼🤲🏻
فزون توانا باشد وهمن امشاسپند نیکومنش که از همه آشتی جوتر، والاترین همه آفریدگان نیک است و خرد طبیعی آفریده ی اورمزد و خرد اکتسابی آفریده ی اورمزد از آن اوست - و او موکل است در گیتی به جانوران گوناگون که هر کس برای زیست و نگهداری و پرورش مردم گیتی و برای فرش و رختخواب و پوشاک از آنها استفاده میکند. 🌼🤲🏻
فزون توانا باشد اردیبهشت امشاسپند روح اشوئی و فر و روشنی و زداینده درد - که موکل است در گیتی بر آتش سرخ و سوزانی که مورد نیاز سراسر آفریدگان و دهش اورمزد است و این گیتی به آن بستگی دارد. 🌼🤲🏻
فزون توانا باشد شهریور امشاسپند که او را هست فر و شکوه دارندگان و اوست روح خواسته سودمند و زندگی ارجمند - که موکل است در گیتی به فلزات بهادار، مانند زر و سیم و آنچه به کار دارایی و پرورش مردم آید که بوسیله آنها آزاد مردان در جهان کار میکنند. 🌼🤲🏻
فزون توانا باشد سپندارمذ امشاسپند کامل اندیش دانای نیک راد و نیکخواه که چشم های بسیار دوربین آفریده ی اورمزد از آن او است - او موکل است در گیتی به زمین حاصلخیز بسیار بارور و فزون یاری دهنده که همه ی اشوان و همچنین دروندان بر آن زندگی میکنند. 🌼🤲🏻
فزون توانا باشد خرداد امشاسپند سرور سالها و ماهها و روزها و زمانهای روانان نیکومنش که مردم نیکوکار در سراسر سال در ارزانی و گشایش زندگی کنند و برای سال پرهیزگاری سروری پارسا است. - او موکل است در گیتی بر آب روان پاک و پالوده ای که هیچ بدکار بداندیش را توانایی آلوده ساختن آن نیست. 🌼🤲🏻
فزون توانا باشد امرداد امشاسپند فرشته ی آبادانی و افزایش رمه و ازدیاد همه گونه گوکرن (=درخت استوره ای نخستین) و دار و درختان آفریده اورمزد و هوم (=گیاه مقدس) سفید پاکی بخش - او موکل است در گیتی بر گیاهان دارای تخم های بسیار گونه های بسیار برگهای گوناگون و شکوفه های گوناگون که برای نگهداری و پرورش مردم گیتی (مفیدند). 🌼🤲🏻
فزون توانا باد دادار اورمزد فروغمند و فرهمند با همه ی امشاسپندان فیروزگر و همه ارواح پاک. 🌼🤲🏻
🌲🌿🌲🌿🌸🌸🌸🌲🌿🌲🌿
🌻 برگرفته از خرده اوستای پاک، همازور دهمان
@Delpatan_zarrin
🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀
🌱 امروز، وُهومَن اَمشاسپَند و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی وُهومَن اَمشاسپَند که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.
🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻
@Delpatan_zarrin
🌼🌹 کسی که اشوزرتشت اسپنتمان را خشنود ساخته و او را در انجام ماموریت یاری کند، مردی درست کردار و نیکو سیرت شناخته خواهد شد. هستی بخش دانا و یکتا به چنین شخصی بهترین زندگانی خواهد بخشید و پیرامون او از محبت و منش پاک سرشار خواهد شد. پروردگارا، او را همگام با اشا و هواخواه قانون راستی خواهیم شناخت. 🌼🌹
🔥🔥🔥
☀️گاتهای ورجاوند، هات ۴۶، بند ۱۳☀️
@Delpatan_zarrin
🌸🕊 از آزار پدر و مادر و سالار سخت بپرهیزید که شما را تن بدنام و روان دُروَند نشود. 🌸🕊
🌙 برگرفته از چیده اندرز پوریوتکیشان
کاش روزی برسد که هیچ پدر و مادری در روزهای سخت پیری و بیماری غم بیکسی و تنهایی را به دوش نکشد. کاش روزی برسد که ارج و احترام خانواده و مهر و محبت پدر و مادر از زندگی ها پر نکشد. کاش روزی برسد که پدر و مادر و بزرگتر تحقیر و بی ارزش نشود.
🌙✨🌷🌙✨🌷🌙✨🌷
@Delpatan_zarrin
🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀
🌱 امروز، رام ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی رام ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.
🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻
@Delpatan_zarrin
🌹 ویدئویی از برگزاری جشن فروردینگان در دخمه ی یزد در سالهای گذشته
🌷 جشن زیبای فروردینگان و یاد فروهر های بزرگان و گذشتگان شاد و گرامی باد.
باشد که همازور پاکان باشیم. باشد که فروران مقدس از ما خشنود گشته و ما را از دعای خود بی بهره نگذارند.
🌹🕊🌷🕊🌹🕊🌷
@Delpatan_zarrin
🌷🌾 ما تنها یک بار (در این جهان) زندگی میکنیم 🌷🌾
🌺 (هیربد دکتر رامیار پرویز کارانجیا، در گفتگو با نشریه ی پارسی تایمز)
🌿 بخش دوم:
⭐️ پارسی تایمز: لطفا درباره سفر روح در دین زرتشت توضیح دهید.
🌕 رامیار کارانجیا: دین زرتشتی مراحل بسیاری از سفر روان را توضیح میدهد. مرحله ی نخست، پیش از آفرینش است که روان در زمان بی پایان بخشی از روشنایی خالص بود. 🌸
مرحله ی دوم در جهان مینوی است که در آن روان های فردی آفریده شدند. واژه زرتشتی برای روح، اروان یا روان است که به معنای انتخاب کننده است. در اینجا آنها از سوی اهریمن، مینوی پلید و شیطانی مورد یورش قرار گرفتند و از این رو آنها تصمیم گرفتند که در جهان گیتی زاده شوند تا با بدی مبارزه کنند و یک بار برای همیشه بر آن چیره شوند. 🌸
مرحله سوم روان در این جهان گیتی با بدن انسان است؛ به عنوان سرباز اهورامزدا برای مبارزه با اهریمن. در جهان او دوستان روان عبارتند از خرد و حکمت، منش نیک، وجدان، عقل، اراده و استدلال. دشمنان آن عبارتند از: دروغ، حسادت، خشم، انتقام، نیاز زیاد، حسادت، زیاده روی و کمکاری (افراط و تفریط. هر روانی یک فرَوَشی (اشو فروهر) ویژه ی خود دارد که راهنمایی میکند. سروش ایزد پاسبان همه ی جان هاست. در جهان گیتی روان باید برای راهنمایی و هدایت به ذهن استوار باشد؛ زیرا انسان تنها از راه ذهن میتواند به روان برسد. بیشتر مواقع ذهن تلاش میکند بر روان دستور بدهد. دینها برای کنترل ذهن و رسیدن به روان، رشته های معنوی مانند اخلاق، نماز، مراقبه و آیین ها (مناسک) را ارائه میدهند. ذهن پیوسته سعی در پدید آوردن فریب دارد و همه ی تلاش خود را میکند تا روان را به کار نگیرد. 🌸
مرحله چهارم روان زمانی است که هنگام مرگ از بدن جدا میشود. سه شبانه روز در کنار بدن میماند و سپس در سحرگاه چهارمین روز از آغاز مرحله پنجم، سفر به جهان دیگر را آغاز میکند. در این مرحله داوری روح انجام میگیرد و سپس از پل چینوَد گذر میکند و از سوی دئنای خود به جایگاه خود در دنیای معنوی راهنمایی میشود. در اینجا روان بسیار آهسته به پیشرفت خود ادامه میدهد. تنها انتظارش از زندگان این است که آن را به گونه ای خوش یاد کنند و به یاد او نیکی کنند. در پایان این مرحله، داوری دوم روان برای ارواحی که هنوز به بالاترین بهشت (گروثمان) نرسیده اند، انجام میشود. آنگاه روان تا پایان زمان در گروثمان میماند. 🌸
آخرین مرحله هر روان زمانی است که به
جهان بی زمان از جایی که برای نخستین بار آغاز شده بود، باز میگردد. این مرحله از وجود به نام فرشوکرتی یا فرشگرد شناخته میشود. 🌸
⭐️ پارسی تایمز: کدام دینها از نظریه تولد دوباره پشتیبانی نمیکنند؟
🌕 رامیار کارانجیا: هیچ یک از سه دین ابراهیمی - یهودیت، مسیحیت و اسلام از تجسم دوباره پشتیبانی نمیکنند. فلسفه ی تن پذیری دوباره تنها از سوی هندوئیسم و سایر دینهای هندی مانند بودیسم، جینیسم و سیکیسم پشتیبانی میشود. با این حال بیشتر این دینها باور دارند که روان میتواند به عنوان یک جانور یا یک انسان دوباره متولد شود. 🌸
با این حال، ما انسان های معمولی نیازی به گرفتار شدن در این پرسش وجودی همیشگی نداریم. برای اثبات آنچه میگویم، اجازه دهید پیش از پایان، یک تمثیل بودایی را بازگو کنم. یک بار، هنگامیکه یکی از جانبازان از گوتام بودا پرسید که آیا تولد دوباره امکان پذیر است یا خیر، پیام آور بزرگ (منظور به بودا) فرمود: زندگیت را خوب زندگی کن؛ پس نیازی به زحمت نیست که برمیگردی یا نه. 🌸
امروزه برای بیشتر زرتشتیان، پذیرش یا رد تناسخ دوباره به یک موضوع اعتقادی شخصی تبدیل شده است. ولی ما باید بیگمان باشیم که هر رخدادی که قرار است در طبیعت پیش بیاید، رخ خواهد داد و هر اتفاقی که ممکن است رخ دهد بازتاب زندگی کنونی ما خواهد بود. از این رو ما تنها باید بر روی تبدیل زندگی کنونی خود به یک تجربه ی خوب، اخلاقی، سودمند و لذت بخش تمرکز کنیم.🍀🌸
🌷🌾🌿🌷🌾🌿🌷🌾🌿🌷🌾🌿
🌙 برگرفته از نشریه ی پارسی تایمز، 26-11 و 3-12-2016
🍀 هیربد کارانجیا در اینجا پس از اینکه وجود جهان پسین و نبودن موضوع تناسخ در دین زرتشتی را اثبات کرد، انتخاب و گزینش باور را به خود افراد واگذار کرد. هر چند مساله ی جهان پسین از پایه های دینی مزدیسنی ست، نمیتوان کسی را وادار به پذیرش آن کرد. ولی بیگمان هر کسی که به آموزه های دین بهی باور و اطمینان کامل داشته باشد، به جهان پسین هم بیگمان خواهد بود.
@Delpatan_zarrin
🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀
🌱 امروز، گئوش ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی گئوش یا گوش ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.
🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻
@Delpatan_zarrin
🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀
🌱 امروز، ماه ایزد (ماوَنگهه) و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی ماه ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.
🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻
@Delpatan_zarrin
جشن فروردینگان
زمان : جمعه ۲۲ فروردین
مکان: تهران ، صادقیه
🛑ظرفیت محدود🛑
برای شرکت در جشن به آیدی زیر پیام دهید:
@rastinfamily