با تایپ #پوشهٔ_شنیداری در قسمت جستجو، صوت نشستها و درسگفتارها را بیابید. #ماهنامه را با هشتگ بیابید.
محمدعلی موحد، علی اصغرمحمدخانی، حسین معصومی همدانی وضیاءموحد دربهار۱۳۹۵ درمقابل منزل دکترمحمدعلی موحددرلواسان.
@bookcitycc
چاپ اول کتاب «پشت پردۀ داستان: تأثیر قدرتمند منحنی تحول شخصیت» منتشر شد
نویسنده: دارا مارکس
ترجمۀ: ستاره عارفکشفی
ناشر: نشرهرمس
برشی از متن:
وقتی نویسندگان شخصیتها را با هدف «دوستداشتنی بودن» پرداخت میکنند، ویژگیهای آنها جنبۀ آرمانی به خود میگیرد. به طور مثال، اگر در مسیر دستیابی به هدف پیرنگ، لازم باشد که شخصیت اصلی، غولی را از پای درآورد (یا سفینهای راهگمکرده را به مقصد برساند)، آنگاه پروتاگونیست باید شجاعترین شخصیت ممکن را به نمایش بگذارد. اگر پای حل کردن یک معما یا پیدا کردن راز یک جنایت در میان باشد، پروتاگونیست باهوشترین فرد ممکن خواهد بود؛ و در یک داستان عاشقانه هم، شخصیت اصلی علاوه بر داشتن چهرهای بینظیر باید مهربان، همدلی برانگیز و به طرز عجیبی دوستدار تمام حیوانات خانگی باشد! در چنین شرایطی، موفقیت به مصنوعیترین ویژگیهای شخصیت وابسته است: زیبایی، هوش و هیکل، همچنین باهوشترین، سریعترین، قویترین و جذابترین فرد پیروز میدان خواهد شد؛ به عبارت دیگر، تمام ویژگیهایی که بیشتر ما فاقد آنها هستیم. بنابراین اگر در زندگی به موفقیتهای قهرمانان دست پیدا نمیکنیم پس حتماً مشکل از خودمان است! ما به اندازۀ کافی زیبا، قوی، باهوش و... نیستیم.
در نقطۀ مقابل، ببینید که مخاطبان چطور به شخصیتی مثل فارست گامپ واکنش نشان میدهند. او با وجود ضعفهای جدی فکری، همچنان در دید مخاطب یک قهرمان است. البته این به این معنا نیست که پس از تماشای فیلم آرزو میکنیم که ایکاش بهرۀ هوشی ما هم پایین بود، بلکه درمییابیم آنچه به عقیدۀ ما نقطهضعف است، میتواند سرچشمۀ یک حرکت قهرمانانه باشد. در چنین رویکردی، بعیدترین انسانها هم، مانند اسکار شیندلر، میتوانند تا مقام یک قهرمان ارتقا پیدا کنند؛ تنها کافی است که درهای قلبشان را به روی دیگران باز کنند.
دربارهٔ کتاب:
اثر هنری بهعنوان تجربهای آگاهیبخش نهتنها خالق اثر را تحتتأثیر قرار میدهد، بلکه میتواند زندگی مخاطب را نیز دگرگون کند. اغلب آثار ماندگار باورهای ناخودآگاه مخاطب را به چالش کشیدهاند و بدین شیوه در قالب تکهای روشن از آگاهی خود را در ذهن جاودان کردهاند. بااینحال چنین آثاری خلق نمیشوند مگر اینکه هنرمند در مرحلۀ اول معنا را در اعماق وجود خود یافته باشد و در مرحلۀ بعد توانسته باشد این سفر را به شیوهای تأثیرگذار برای مخاطب روایت کند.
کتاب پشت پردۀ داستان با انتخاب هوشمندانۀ فیلمنامههایی با چنین رویکردی و بررسی دقیق آنها چگونگی شکلگیری این داستانها را تشریح میکند و روشی گامبهگام برای کشف معناهای درونی و بازتاب آنها در قالب یک روایت داستانی ارائه میدهد. این روش به نویسندگان کمک میکند تا ایدۀ اولیۀ موردنظرشان را در مرحلۀ پرداخت و گسترش با عمیقترین بخشهای وجود خود ارتباط دهند و پس از انتخاب آگاهانۀ مضمون داستان، رویدادهای پیرنگ را با در نظر داشتن این مضمون بپرورانند تا به روایتی منسجم برسند که وجه بیرونی آن بازتابدهندۀ سفری درونی است.
دارا مارکس نمونههای خود را بسیار هوشمندانه انتخاب کرده است، چنانکه ریشۀ تضادهای درونی شخصیتهای این آثار به رایجترین تناقضهای انسانی پیوند خورده است؛ از این رو مطالعۀ این کتاب یک تجربۀ روانی عمیق است، سفری به اعماق خویشتن، مجهز به ابزارهای نقشهکشی و مسیریابی، دست در دست ماندگارترین شخصیتها در مسیر دردناک رشد و آگاهیشان.
منتقدان و نویسندگان بسیاری این رویکرد ارائهشده در پشت پردۀ داستان را استاندارد تازۀ فیلمنامهنویسی جهان دانستهاند؛ شیوهای که نویددهندۀ خلق شاهکارهای سینمایی تازهای خواهد بود. مجلۀ معتبر فیلمنامهنویسی خلاق در مورد این کتاب نوشته است: «در آغاز سیدفیلد بود سپس مککی و وگلر و اکنون دارا مارکس.»
حدیث نفس
"حدیث نفس" روایتی است از "خاطرات رسته از فراموشی" به قلم "حسن کامشاد" که خودزندگی نامه ی این مترجم سرشناس و خستگی ناپذیر ایرانی به حساب می آید. "حسن کامشاد" علاوه بر ترجمه ی برخی از معروف ترین آثار ادبی و فلسفی به زبان فارسی، تالیفات پرشماری نیز از خود برجای نهاده که نشان می دهد رابطه ی میان او و قلم، رابطه ای جدایی ناپذیر است. از این رو دور از ذهن نیست که "حسن کامشاد" این بار قلم را برای ثبت "خاطرات رسته از فراموشی" خود بر دل کاغذ حرکت دهد و این خاطرات را با عنوان "حدیث نفس" به عرصه ی چاپ برساند.
"حدیث نفس" همچون بسیاری از خودزندگی نامه ها، دید جالبی از افکار درونی فردی را ارائه می کند که مخاطب تنها او را به واسطه ی آثار ادبی اش می شناسد اما هیچ ایده ای از طرز فکر و نگاه شخصی وی به زندگی ندارد. "حسن کامشاد" در "حدیث نفس" وقایع زندگی خویش را در کنار دیدگاه های مختلف خود با نگارشی صمیمی، خودمانی و صادقانه، به دور از هرگونه تکلف و در کمال سادگی به خواننده عرضه داشته و این ترکیب، سبب شده تا علاوه بر آشنایی با تجربیات آموزنده ی یک چهره ی شاخص ادبی، اوقات مفرحی نیز برای خواننده به وجود بیاید. تمام افرادی که به خاطره نویسی و ثبت اتفاقات روزمره زندگی شان علاقه دارند، می توانند از این کتاب خواندنی جهت آموزش اصول ساده نویسی و ثبت رویدادهای روزانه بهره ببرند و در کنار آن از متن زیبای کتاب نیز لذت برده و از توضیحات مختلف نویسنده در مورد جریان های گوناگون نیز استفاده کنند.نشرنی ناشراین اثرخواندنی است.
@bookcitycc
آدمی دیدست و باقی پوستست
دید آنست آن که دید دوستست
چونکه دید دوست نبود کور به
دوست کو باقی نباشد دور به
مثنویخوانی استاد محمدعلی موحد
@bookcitycc
اختصاصی ایبنا به مناسبت زادروز محمدعلی موحد؛
https://www.ibna.ir/news/534979/%D8%B4%D9%81%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%DA%A9%D8%AF%DA%A9%D9%86%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%AD%D8%AF-%D8%A2%D8%AF%D9%85-%D9%85%D9%85%D8%AA%D8%A7%D8%B2-%D9%88-%D8%A8%DB%8C-%D9%86%D8%B8%DB%8C%D8%B1-%D8%B9%D8%B5%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D8%AA
زوال دموکراسی در دوران اردوغان؛ روایت الیف شافاک از سیاست و ترکیه
https://www.mehrnews.com/news/6470010/%D8%B2%D9%88%D8%A7%D9%84-%D8%AF%D9%85%D9%88%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D9%88%D8%BA%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%DB%8C%D9%81-%D8%B4%D8%A7%D9%81%D8%A7%DA%A9-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87
جانت بمانا تا ابد
https://www.ibna.ir/news/534945/%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%AA-%D8%A8%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%A7-%D8%AA%D8%A7-%D8%A7%D8%A8%D8%AF
انتشارات نقدفرهنگ منتشرکرد:
انسانها همه دردمندند. طلب خودِ درد است و هرکس طلب چیزی را دارد. یکی شفای فرزند خود را میطلبد، دیگری ادای دین خود و آن دیگری ثروت و قدرت را. در این میان، تعداد اندکی هستند که دردی ژرف و عمیق دارند، آنهایی که بهدنبال کشف شگفتیهای جهاناند. اینها خردمنداناند. اما همۀ اینها درد است. عشق هم درد است، دردی بیدرمان. عشق آوازِ قلب است، آوازی از پنهانیترین لایههای وجود انسان که حتماً باید متولد شود، زیرا والاترین و قدرتمندترین قانون زندگی عشق است. عشق همانند نردبانی است که با آن میتوانیم به بالاترین سطح آگاهی دست پیدا کنیم. میتوانیم متدین یا متشرع باشیم، اما تا عاشق نشویم، دگرگون نخواهیم شد.
@bookcitycc
نشرنگاه معاصرمنتشرکرد:
این کتاب، در چهار فصل سامان یافته است: در فصل اول به کلیات پدیدارشناسی و زندگی ادموند هوسرل میپردازد و در فصلهای بعدی به اندیشههای محمد آرکون (مصر)، هشام جعیط (تونس) و بسام طیبی (سوریه) پرداخته میشود. هر کدام از این چهار فصل به زندگینامه این متفکران اختصاص داده شده است و از یک سو به مواجهه آنان با پدیده غرب و از سوی دیگر به وجه استعماری تمدن غرب پرداخته میشود و از این رهگذر تاثیر این دو وضعیت بر نگرش روشنفکران عرب بررسی میشود و آنگاه راه حل آنان برای تحقق مقابله با پدیده غرب بیان میشود.
@bookcitycc
دوم خرداد زادروز استاد فرزانه و دانشمند دکتر محمدعلی موحد مبارک و گرامی باد.
@bookcitycc
شر در اندیشهی مدرن
تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت
شر همواره تهدیدی برای عقل انسانی بوده است، چرا که امید ما به معنادار بودن جهان را به چالش میکشد. از زلزلهی لیسبون در قرن هجدهم تا هولوکاست و تروریسم معاصر، درک ما از شر دستخوش تحولات فراوانی شده است. سوزان نیمن تاریخ اندیشهی مدرن را از دریچهی تقابل فلسفه با مسئلهی شر بازنویسی میکند و نشان میدهد چگونه این مفهوم به پرسشی بنیادین برای فیلسوفان، از لایبنیتس و ولتر تا روسو و آرنت، بدل شده است.
آیا جهانی که در آن بیگناهان رنج میکشند میتواند معنادار باشد؟ آیا میتوان در مواجهه با شر، همچنان به پیشرفت انسان یا قدرت و خیرخواهی الهی معتقد ماند؟ شر ژرف است یا مبتذل؟ نیمن با بررسی این پرسشها، دو رویکرد اساسی را در اندیشهی این فیلسوفان متمایز میکند: گروهی چون روسو و آرنت که برای تعهد به اخلاق و جهانی معنادار بر ضرورت فهمپذیر ساختن شر تأکید دارند، و گروهی چون ولتر و آدورنو که دقیقاً به همان منظور معتقدند شر باید ورای درک انسانی باقی بماند.
نیمن در کتاب حاضر تاریخ فلسفهی مدرن را، از جنبش روشنگری تا به امروز، بهمنزلهی تلاشی درراستای کنارآمدن با شر روایت میکند و چشماندازی فلسفی را به روی کسانی بازمیگشاید که به پرسش در باب مرگ و زندگی، خیر و شر، رنج و معنا علاقه دارند.
@bookcitycc
انتشارات نیلوفرمنتشرکرد:
ژاکوب که از زادگاهش در شامپانی به پاریس آمده با شور و شوق جوانی و سلامتی و درخشش خود زندگی را در کنار زیبارویان کشف میکند و از آن لذت میبرد. او کم کم یاد میگیرد که چگونه از لذتهای زندگی سود جوید. این جوان با شگفتی به دنیایی مینگرد که درهای خوشبختی را به رویش گشوده است و از خود میپرسد که آیا میتوان بدون فساد اصیل و باوقار بود، بدون فریب فریبنده بود و بدون بیعدالتی ثروتمند شد و نیز بدون دسیسه چینی به موفقیت رسید؟ و آیا میتواند معصومیتش را با شور و شوق زندگی و میل به لذت حفظ کند؟
ژاکوب که نیمی شبیه به ژولین سورل و نیمی شبیه به تام جونز است مهمترین شخصیت در میان کاراکترهای ماریوو محسوب میشود. دهقان نوکیسه نقدی بر جاهطلبی و نابرابری اجتماعی و رفتارهای متظاهرانه است. ماریوو نشان میدهد که چگونه افراد چه از طبقه پایین و چه از اشراف برای رسیدن به قدرت و جایگاه اجتماعی روشهای متفاوتی را به کار میگیرند.
@bookcitycc
انتشارات نیلوفرمنتشرکرد:
یکی از پیچیدهترین رویدادهای زندگی عشق است، گاه چنان ناگهانی مبتلایت میکند و آتشی در جانت بر میافروزد که آرام و قرار از کف میدهی.
مستانه دختری است زیبا؛ آنقدر زیبا که هرکه نگاهش به او میافتد، چشم از وی برنمیدارد. اما او دنبال معشوق است که با هم همدل و همزبان باشند؛ مردی که مستانه را تنها برای روی زیبایش نخواهد. با تواناییهای دیگر او هم آشنا شود و به جای «پیدا کردن» هم، یکدیگر را «کشف» کنند.
شروع داستان واگن متروی شلوغی است که نگاه همه مسافران به اوست الّا مرد جوانی که با خود خلوت کرده…
@bookcitycc
حسن کامشاد با شادی و رضایت از انجام رسالتش از این دنیا رفت
https://www.ibna.ir/news/535018/%D8%AD%D8%B3%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D8%B4%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D8%B4%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D9%88-%D8%B1%D8%B6%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7-%D8%B1%D9%81%D8%AA
نمایشنامه های تاریخی دکتر عبدالحسین زرین کوب (۲۵۶ص)
نویسنده: محمدرضا روزبهانی
ناشر: افراز
قیمت: ۴,۲۰۰,۰۰۰ ریال
کتاب «نمایشنامههای تاریخی دکتر عبدالحسین زرینکوب» کوششی است پژوهشی در بازشناسیِ بُعدی کمتر شناختهشده از فعالیتهای ادبی و فرهنگی استاد فقید، عبدالحسین زرینکوب. این اثر به قلم محمدرضا روزبهانی نگاشته شده و در آن تلاش شده است تا گرایش زرینکوب به هنر نمایش و کاربرد روایتهای تاریخی در قالب درام، با نگاهی تحلیلی و مستند مورد بررسی قرار گیرد. نویسنده با بهرهگیری از منابع دستاول و متون برجایمانده از زرینکوب، ضمن معرفی نمایشنامههایی که یا بهقلم وی نوشته شده یا از نگاه او عبور کردهاند، به تحلیل زمینههای فکری و تاریخی این آثار پرداخته است. حاصل این پژوهش، اثری است که میتواند هم برای علاقهمندان به ادبیات نمایشی و هم برای پژوهشگران تاریخ اندیشه در ایران معاصر، منبعی قابلتأمل و سودمند باشد. این کتاب توسط نشر افراز منتشر شده است.
@bookcitycc
حسن کامشاد وشاهرخ مسکوب
در کتاب حدیث نفس، خاطرههای بسیاری از شاهرخ مسکوب، دوست نزدیک حسن کامشاد، هم آمده که بریدهی یکی از آنها را میخوانیم:
پس از کلاس انشا، هنگام زنگ تفریح در حیاط مدرسه، کسی از پشت دستی به شانهام زد. برگشتم، شاهرخ بود.
بیمقدمه و بیرودربایستی گفت: «این مهملات چیست روی کاغذ میآوری و نشخوارهای قلابی و بیارزش رمانتیکهای فرانسوی را به خوردِ معلم بیخبر و شاگردان کلاس میدهی. چرا به جای اینها کتاب حسابی نمیخوانی؟»
من که نمیخواستم خود را از تک و تا بیندازم، گفتم «مثلاً؟» گفت «بهت میگم… اول به من بگو پول نقد چهقدر داری؟»
با تعجب ولی صادقانه گفتم «پنج ریال». گفت: «همین؟»
«یک تومان هم در خانه دارم.»
گفت «فردا همه را همراهت بیار.»
و رفت سراغ یکی از بچههای کلاس که پدرش مردی فاضل، مشهور و صاحبامتیاز و سردبیر مجلهی معروفی در اصفهان بود. حرفهای آنها را نشنیدم، ولی فردا با ۱۵ ریال وجه نقد آمدم. شاهرخ آن را گرفت و به پسرک داد و کتابی با خود آورد: تاریخ بیهقی، و به من گفت «تو پنج ریال دیگر بابت این کتاب به این آقا بدهکاری. هر وقت پول پیدا کردی به او بده.» این کتاب را من هنوز دارم، در نخستین صفحهاش مُهر کتابخانهی سردبیر نامدار به چشم میخورد. [پسر، کتاب را بدون مجوز پدر به حسن فروخته بود.]
… سپس پول بیشتری به پسر ناخلف و دریافت سیاستنامه، شاهنامه، خمسهی نظامی و امثالهم از کتابخانه ابوی.
بعضی روزها هم میرفتیم خانه ما و آنجا سرگرم خواندن و درس و فحص میشدیم. و به این ترتیب ما شدیم دوست نزدیک.
@bookcitycc
حسن کامشاد درگذشت
https://www.isna.ir/news/1404030200760/%D8%AD%D8%B3%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D8%B4%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%B1%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA
مخنویسپلاس
مخنویسپلاس اگرچه دربارۀ پیچیدگیهای انسان است، به دنبال جوابهای ساده و آسان نیست و ادعای روشنفکری و همهچیزدانی ندارد. این کتاب قلبمهسلمبه نیست؛ ساده وخجالتی است و برای فهمیدنش به فوقلیسانس و دکترا احتیاج نیست، فقط کافی است زبانتان فارسی باشد. مخنویسپلاس کتابی است ساده دربارۀ پیچیدگی و البته علیه سادهانگاری. در آن چیزی دربارۀ کوانتوم و پستمدرنیسم و مدارهای پیچیدۀ مغز و نظریههای عجیبوغریب روشنفکرانه پیدا نمیشود. مخنویسپلاس دربارۀ چیزهای معمولی است؛ چیزهایی معمولی که همه فکر میکنند ساده هستند ولی نیستند؛ چیزهایی معمولی مثل عشق، غم، شادی، بچهداری، مادربزرگ بودن، اینترنت، گوشتخواری، شانس، خوشبختی، مهربانی، شرارت، ترس، مدرسه، تربیت، ایرانی بودن. مخنویسپلاس کتابی است کمادعا و پر از «اما» و «ا گر» و «شاید» و «ممکن» و «احتمالاً»! و «قطعاً» و «باید» و «نباید» و «ثابتشده» خیلی کم در آن پیدا میشود.
با اینکه نویسندۀ مخنویسپلاس در مقام یک پزشک هر روز نسخههای زیادی برای آدمها میپیچد، در کتابش نسخۀ آسان و شفابخشی برای هیچیک از مشکلات و پیچیدگیهای آدم و عالم پیدا نمیشود. مخنویسپلاس از همۀ جنبهها به موضوعات نگاه نمیکند، بلکه فقط از جنبهای که نویسنده کموبیش با آن آشنا است، یعنی زیستشناسی و عصبشناسی، به مسائل نگاه میکند. مخنویسپلاس معجونی است خانگی و خودمانی دستپخت نویسندهاش که فرمولش را از لابهلای کتابهایی که خوانده و آدمها و بیماران زیادی که دیده کشف کرده و براساس ذائقۀ خود طبخ کرده است.
@bookcitycc
مثنوی معنوی 6 جلدی تصحیح محمدعلی موحد نشر هرمس
از ابتدای انتشار مثنوی معنوی مولانا جلالالدین محمد بلخی به تصحیح استاد محمدعلی موحد یکی از دغدغههای مصحح ارجمند و نشر هرمس انتشار نسخهای بود که مخاطبان به راحتی بتوانند همراه خود داشته باشند؛ نسخهای که در ابعادْ کوچکتر و برای خواندن در موقعیتهای گوناگون مناسبتر و از نظر قیمت کمی ارزانتر باشد و بتواند مورد استفادۀ عموم دوستداران مثنوی قرار بگیرد.
آنچه اکنون منتشر شده، نسخۀ همراه مثنوی معنوی است؛ نسخهای که هر دفتر از مثنوی شریف در یک جلد، در قطع جیبی، سامان یافته است. پاورقیها و دگرسانیها و مقدمۀ مفصل استاد موحد که بیشتر مورد استفادۀ پژوهشگران است در این نسخه حذف شده.
مبنای استاد محمدعلی موحد در تصحیح مثنوی معنوی یازده نسخه بوده که بیشتر آنها متعلق به نخستین سالهای پس از وفات مولوی است و از نظر صحت و اتقان دقیقترین تصحیحی است که تاکنون انجام شده و کمترین میزان تصرفها در آن صورت گرفته است.
@bookcitycc
مسعود جعفری جزی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
https://www.ibna.ir/news/534953/%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%B9%D9%84%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%AD%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D9%85%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%A7-%D9%88-%D8%B4%D9%85%D8%B3-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
#سلسله_نشست_های_دیدار (۴۶)
اردیبهشت هگمتانه
همدانشناسی در آینه نسخ خطی
باسخنرانی:
دکتر نصراله پورجوادی
دکتر محمد سوری
دکتر سعید کریمی
جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴
ساعت ۱۷
همدان، میدان دانشگاه، شهر کتاب
همدان را با #همداننامه بخوانید
/channel/hamedannameh97
مروری بر کتاب «دهانهای گشاد» نوشته محمد زفزاف؛
https://www.ibna.ir/news/534928/%D9%88%D9%82%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%88%D8%B3-%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF
لحظاتی ازنشست" روایت های زنانه درادبیات ایران وعمان" باحضورجوخه الحارثی، مرجان فولادوند، عظیم طهماسبی وعلی اصغرمحمدخانی درشهرکتاب الف
@bookcitycc
نشروزن دنیامنتشرکرد:
این اثر تحلیلی، با نگاهی تیزبین و قلمی روان، به سرنوشت رژیمهای استبدادی در جهان معاصر میپردازد و نشان میدهد که قدرت، اگرچه ممکن است در ظاهر باثبات بهنظر برسد، در ذات خود لرزان و آسیبپذیر است. مارسل دیرسوس در این کتاب، با بهرهگیری از پژوهشهای گسترده، دادههای تاریخی و تجربیات شخصیاش در حوزهی سیاست و امنیت بینالملل، رژیمهای دیکتاتوری را بهسان دوندههایی خسته بر تردمیلی بیپایان تصویر میکند؛ قدرتی که برای بقای خود ناگزیر به سرکوب، ترس، و حذف است، اما در نهایت در برابر نخستین جرقهی اعتراض یا شکاف درونی، فرو میریزد. تجربهی سقوط معمر قذافی پس از چهار دهه حکومت، تنها نمونهای از زوال ناگهانی دیکتاتورها هستند که در کتاب بررسی میشوند. دیرسوس با ارائهی آماری تکاندهنده، مینویسد که ۶۹ درصد از دیکتاتورها در نهایت به تبعید، زندان یا مرگ گرفتار میشوند؛ و این، نشانهای از شکنندگی ساختارهایی است که بر ترس و سرکوب بنا شدهاند.
@bookcitycc
هردر، روشنگری و ضد روشنگری (۱۸۸ص)
نویسنده: آیزیابرلین
مترجم: طاهره عالی نژادیان
ناشر: شب خیز
قیمت: ۲,۸۰۰,۰۰۰ ریال
@bookcitycc
ترجمه رمان توماس مان درباره گوته آماده انتشار است
https://www.ibna.ir/news/534798/%D8%AA%D8%B1%D8%AC%D9%85%D9%87-%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%B3-%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DA%AF%D9%88%D8%AA%D9%87-%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81-%D8%AA%D8%B1%D8%AC%D9%85%D9%87