abbasakhoundi | Unsorted

Telegram-канал abbasakhoundi - عباس آخوندی

6030

‌‌‌‌‏استاد دانشگاه تهران، ‌‏فعال سیاسی در حوزه تمدن ایران‌شهری ارسال پیام و ارتباط مستقیم: @ContactAkhoundibot ℹسایت AbbasAkhoundi.ir ℹتوییتر twitter.com/AbbasAkhoundi ℹاینستاگرام instagram.com/dr.AbbasAkhoundi

Subscribe to a channel

عباس آخوندی

متن انگلیسی گزارش کامل گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در باره اقتصاد نسل‌کشی در اسرائیل

Читать полностью…

عباس آخوندی

🔹 عنوان گزارش: از اقتصاد اشغال تا اقتصاد نسل‌کشی
🔹 نهاد منتشرکننده: گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل (ژوئن ۲۰۲۵)- فرانچسکا البانیزی
🖋مترجم_ عباس آخوندی با استفاده از هوش مصنوعی

🔻این گزارش تکان دهنده تهیه شده توسط گزارش‌گر سازمان ملل خانم فرانچسکا آلبانیزی است که نشان می‌دهد که چگونه اقتصاد استعماری اسکان‌گرایانه اسرائیل – از تأمین سلاح و فناوری‌های نظارتی تا بانکداری، بیمه، دانشگاه‌ها و صنایع استخراجی – به تدریج به اقتصاد نسل‌کشی تبدیل شده است. از اکتبر ۲۰۲۳ به بعد، زیرساخت‌های اقتصادی، فناورانه و سیاسی که پیشتر برای سلب مالکیت، بهره‌کشی و سرکوب فلسطینیان طراحی شده بودند، به ابزارهایی برای کشتار گسترده، تخریب ساختاری و آوارگی دسته‌جمعی بدل شدند.

🔻این گزارش روشنگرانه نشان می‌دهد که بسیاری از نهادهای شرکتی و مدیران آنها، با علم به اینکه مشارکت‌شان نقض حق تعیین سرنوشت فلسطینیان و ارتکاب جنایاتی مانند نسل‌کشی و آپارتاید را تسهیل می‌کند، همچنان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند. این وضعیت حاکی از یک انحطاط اخلاقی و یک بحران جدی در نظام حاکمیت و پاسخگویی جهانی است که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد از قدرت اقتصادی و سیاسی خود برای نقض گسترده حقوق بشر بدون ترس از پیامدهای آن استفاده کنند.

🔻گزارش تأکید می‌کند که برای متوقف‌کردن این روند و پایان‌دادن به نسل‌کشی، مسئولیت‌پذیری شرکت‌ها امری ضروری است. دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی باید فوراً نسبت به پاسخگو کردن شرکت‌های دخیل در نقض‌ها و جرائم اقدام کنند و از تمام ابزارهای حقوقی موجود در سطوح ملی و بین‌المللی – از جمله تحریم، تحقیقات قضایی و محدودیت‌های سرمایه‌گذاری – بهره بگیرند.

🔻شرکت‌ها باید بدون قید و شرط از هرگونه فعالیت مرتبط با اقتصاد اشغال و آپارتاید اسرائیل خارج شوند و هرگونه همکاری یا تعامل تجاری با ساختارهای مرتبط با اشغال را متوقف کنند. در غیر این صورت، باید آمادگی پاسخگویی کیفری و مدنی را داشته باشند.

🔻در نهایت، حق تعیین سرنوشت و بقای ملت فلسطین در گرو شکستن زنجیره همدستی شرکت‌ها و پایان دادن به نظامی است که اشغال و نسل‌کشی را به یک تجارت سودآور برای بخش خصوصی تبدیل کرده است. پایان‌دادن به این روند، مستلزم یک تعهد جمعی از سوی جامعه جهانی، نهادهای دولتی و جامعه مدنی برای مقابله با ساختارهای اقتصادی، سیاسی و حقوقی‌ای است که این جنایات را ممکن کرده‌اند.

🔻این گزارش از 200 شرکت از شرکت‌های به‌نام جهان با تاکید بر 45 شرکت عمده را که در جنایت نسل‌کشی شریک اسرائیل بوده و هستند یاد می‌کند. برخورد با نام شرکت‌هایی چون لاکهید مارتین، Maersk، البیت، IAI، IBM، HP، مایکروسافت، گوکل، آمازون و کاتترپیلار جالب توجه است. این گزارش افکار عمومی جهان را در دوراهی اخلاقی استفاده از خدمات این بنگاه‌ها و یا تحریم آنها قرار می‌دهد. سختی انتخاب در این قرار دارد که این بنگاه‌ها در زندگی روزمره‌ی بخش اعظمی از ابناء بشر نقش مستقیم دارند و آزمون بسیار سختی برای ملت‌های گوناگون است.
گزارش با استناد به اصول حقوق بشری و تحولات قضایی اخیر (ازجمله احکام دیوان بین‌المللی دادگستری) تأکید می‌کند هرگونه همکاری تجاری با ساختار اشغال اسرائیل به معنای مشارکت آگاهانه در نقض حق تعیین سرنوشت و ارتکاب جرائم بین‌المللی از جمله نسل‌کشی و آپارتاید است. از این رو، این گزارش تاکید می‌کند که شرکت‌ها و دولت‌های متبوع آنها باید بدون قید و شرط از هرگونه فعالیت مرتبط با اقتصاد اشغال و آپارتاید اسرائیل خارج شوند و هرگونه همکاری یا تعامل تجاری با ساختارهای مرتبط با اشغال را متوقف کنند. در غیر این صورت، باید آمادگی پاسخگویی کیفری و مدنی را داشته باشند.
در نهایت، این گزراش تاکید می‌کند که پایان‌دادن به این روند، مستلزم یک تعهد جمعی از سوی جامعه جهانی، نهادهای دولتی و جامعه مدنی برای مقابله با ساختارهای اقتصادی، سیاسی و حقوقی‌ای است که این جنایات را ممکن کرده‌اند.

🔻شایسته است ج.ا. در هماهنگی با دولت آفریقای جنوبی و هم‌چنین کشورهای عضو کنفرانس اسلامی با استناد به این گزارش رسمی سازمان ملل از رهگذر دادگاه بین‌المللی کیفری اقدام‌های حقوقی لازم را معمول دارد.

Читать полностью…

عباس آخوندی

مصاحبه جناب دکتر #پزشکیان با #تاکر_کارلسون، مصاحبه‌ای دقیق، حرفه‌ای از موضع قدرت، صداقت، راهگشا و اثرگذار بر شنوندگان با هر نوع سابقه شغلی وحرفه‌ای و یا موقعیت سیاسی و اجتماعی در هر جای جهان.
https://irna.ir/news/85882268/%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DA%AF%D8%B4%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D9%87-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%AF-%DB%8C%DA%A9-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF

Читать полностью…

عباس آخوندی

در این صورت، مردم ایران که در این جنگ دوازده روزه، در کنار نیروهای مسلح ایستادگی خیره‌کننده‌ای از خود نشان دادند موفق شده اند که نه تنها یک تهاجم بیرونی را دفع کنند ، بلکه با خون و آتش، صفحه‌ای نو را در سرنوشت خود و کشور رقم بزنند .

این نگاه، یادآور همان صحنه‌ی حماسه ی ملبورن است که در آن ایران با تساوی در برابر استرالیا به جام جهانی رسید. شاید امروز هم، نتیجه جنگ چیزی شبیه «تساوی» باشد. اما اگر این تساوی به «صعود» ایران به مرحله‌ای تازه در تاریخ خود منجر شود، این نقطه، به یکی از درخشان‌ترین لحظات حافظه جمعی ملت ایران بدل خواهد شد.

برگ زرینی در تاریخ یا لکه‌ای تیره؟

در نهایت، جنگ ۱۲ روزه می‌تواند به دو شکل در تاریخ ایران ثبت شود:
یا به‌عنوان یک شکست تلخ و نقطه‌ی آغاز افول؛
یا به‌عنوان برگی زرین در کتاب تاریخ، جایی که ملتی در برابر دو قدرت نظامی بزرگ ایستاد، دوام آورد، و از دل جنگ، کشورش را بازتعریف کرد.
انتخاب این مسیر، نه به اراده ی دشمنان، بلکه در دستان خود ماست. همان‌گونه که نتیجه‌ی نهایی یک تورنمنت فوتبال تنها به نتیجه‌ی یک بازی وابسته نیست ، سرنوشت یک کشور نیز با یک جنگ تعیین نمی‌شود، بلکه با نحوه‌ی مواجهه با نتایج آن جنگ رقم می‌خورد.

- امیرپارسا گرمسیری
دانشجوی دکتری دانشکده مطالعات جهان، دانشگاه تهران
۵ تیر ۱۴۰۴

Читать полностью…

عباس آخوندی

❇️ جبهه اصلاحات ایران در نامه ای به رئیس قوه قضائیه خواستار آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی شد

🔺جبهه اصلاحات ایران در نامه ای خطاب به غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه با اشاره به همبستگی ملت بزرگ ایران در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی و دفاع از ایران، تصریح کرد که زمان آن فرا رسیده با آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی گامی بزرگ در مسیر بازسازی اعتماد ملی، تقویت همبستگی و آشتی ملی و ترمیم زخم‌های اجتماعی برداشته شود.

🔹متن نامه مذکور به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ریاست محترم قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای

با سلام و احترام

جبهه اصلاحات ایران ضمن ارج نهادن به جایگاه قوه قضائیه در پاسداری از عدالت و امنیت ملی، بر این باور است اکنون، پس از اعلام آتش‌بس و مشاهده همبستگی ملت بزرگ ایران در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی و دفاع از ایران، زمان آن فرا رسیده که گامی بزرگ در مسیر تقویت این همبستگی و آشتی ملی برداشته شود.

ما معتقدیم که آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی، نه‌تنها گامی مهم در بازسازی اعتماد ملی و ترمیم زخم‌های اجتماعی است، بلکه موجب تحکیم پایه‌های جمهوریت، اسلامیت و آزادی‌های مشروع خواهد شد. استمرار حبس این افراد که با هدف اصلاح و خدمت به کشور در مسیرهای قانونی و مدنی گام برداشته‌اند و عمدتاً از منتقدان مصلح محسوب می‌شوند، جز افزایش شکاف‌ها و تفرقه، نتیجه‌ای نخواهد داشت.

جبهه اصلاحات ایران، از حضرت‌عالی و همه‌ مسئولان مرتبط درخواست می‌کند با نظر به مصالح عالی کشور و تجدیدنظر در پرونده‌های زندانیان سیاسی، فصل نوینی از همدلی، مدارا و صلح اجتماعی را رقم بزنند.

امیدواریم با این اقدام که نمادی از توجه به اصل همدلی و انسجام ملی خواهد بود، شاهد تغییر رویه در برخورد با منتقدان مصلح و آزادی‌های مدنی و سیاسی در ایران باشیم.

با سپاس
جبهه اصلاحات ایران
۵ تیر ۱۴۰۴

🔹آدرس جبهه اصلاحات ایران در شبکه‌های اجتماعی

تلگرام، اینستاگرام، ایکس (توئیتر)

Читать полностью…

عباس آخوندی

جنگ ۱۲ روزه؛ شاهدی بر «تنهایی استراتژیک ایران»

🖌عباس موسایی | فعال سیاسی اصلاح‌طلب

🔹نوع ِنگاه، مبادی و مبانی ِکشورهای جهان از ایالات‌متحده آمریکا و کشور‌های اروپایی تا کشورهایی که در بلوک شرق تعریف می‌شوند (روسیه و چین) و نیز کشورهایی که جهان اسلام را تشکیل می‌دهند، پیرامون ِجنگ ایران و اسرائیل، مبانی ِاستوار ِنظریه‌ی «تنهایی ِاستراتژیک ایران» را بیش‌ازپیش، عیان کرد.

🔹تنهایی استراتژیک، مفهومی که نخستین‌بار توسط محی‌الدین مصباحی، استراتژیست برجسته ایرانی بیان‌شده، اشاره به واقعیتی است که در آن «ایران، چه آگاهانه و خودخواسته و چه ناخواسته و از روی ناچاری، به‌گونه‌ای استراتژیک تنهاست و محروم از هرگونه اتحادهایی معنادار و متصل به قدرت‌های بزرگ.»

🔹تنهایی استراتژیک ایران اشاره به وضعیتی است که در آن ایران فاقد هرگونه اتحاد طبیعی با ابرقدرتی جهانی یا قدرتی بزرگ است؛ فقدانی که با پیروزی انقلاب اسلامی، بحران گروگان گیری و درنهایت جنگی خونین و طولانی با عراق بیش‌ازپیش تشدید شد.

🔹ایران دچار تنهایی استراتژیک است، یعنی در تدوین، کاربرد و پیشبرد استراتژی های کلان خود تنها است. به‌رغم ِآنکه ممکن است متأثر از منازعات پیچیده و هزارتوی بین‌المللی‌،‌‌ لحظاتی از ادراک‌،‌‌ مسیر‌،‌‌ استراتژی‌،‌‌ مواجهه‌،‌‌ تصمیم و... را با کشور / کشورهایی‌،‌‌ همراستا باشد‌،‌‌ اما این لحظات و همراهی‌،‌‌ بسان سایر موارد برآمده از خصایص سیال سیاست‌،‌‌ مقطعی، شکننده و ناپایدار بوده و از ساحت ‌‌لفظی، خطابی و رتوریک‌،‌‌ فراتر نرفت.‌

🔹فی‌المثل‌، ‌‌اوراسیا گرایی الکساندر دوگین، تا آنجا که در منطقی غرب‌ستیزانه، ایران را در کنار روسیه و در تقابل با غرب و هم‌پیاله‌کردن ایران با روسیه در جنگ با اوکراین می‌کند و بخشی موثر از هزینه‌ها را بر ایران حوالت می‌دهد، ایده و عمل کاخ کرملین است، اما آنگاه که ایران در میدان جنگ با رژیم صهیونسیتی به‌عنوان تکه‌ای از غرب در شرق‌،‌‌ قرار دارد، دوگین‌ ،‌‌این جنگ را جنگ شیعه و یهود می‌داند که به روسیه ارتباطی ندارد!!! ما اکثر العبر و اقل الاعتبار.

🔹منطق تنهایی استراتژیک‌،‌‌ نتایج و پیامد‌هایی کلیدی و اساسی را در پی داشته است . جنگ ایران و اسرائیل‌،‌‌ بخش‌هایی از این پیامدها را به منصه‌ی ظهور رسانید، بدین‌معنا که آنچه در ذهنیت ایرانیان پیرامون اینکه ایران در مواجهه با اسرائیل‌،‌‌ به‌شدت تنهاست‌،‌‌ به وضوحی بیش‌ازپیش رخ نمایاند.

🔹تجویز مصباحی برای ایران دچار تنهایی استراتژیک این است که : «کشوری که مرزهایش خاکریز دفاعی آن باشد، باید به درون خود تکیه کند.». آنچه در این جنگ اما به کمک ایران آمد‌،‌‌ نه انیران‌،‌‌ بلکه ایران بود. به‌عبارتی‌، ‌‌مبانی برسازنده‌ی «ایران»، برای ایران به صحنه آمد. ایرانیان به‌رغم همه‌ی نگرانی‌ها، دوباره به میدان آمده و در برابر متجاوز به خاک ایران، همبستگی بیشینه‌ای از خود به نمایش گذاشتند. به زبانی دیگر‌،‌‌ انتگریزه‌‌شدن هرآنچه در روح تاریخی و عناصر برسازنده‌ی ایران‌‌‌ نقش‌آفرینی کرده بودند، در این مواجهه به‌مدد ایران شتافتند و سدی ستبر در برابر دشمن متجاوز شدند تا ایران دچار شکنندگی و فروپاشی نشود.

📌هم‌میهن را در فضای مجازی دنبال کنید:

🔗سایت | 🔗اینستاگرام | 🔗 واتساپ | 🔗تلگرام

Читать полностью…

عباس آخوندی

🔹زمان را دریابیم

✍عباس آخوندی، ۱۴۰۴/۴/۳

🔻جنگ ایران و اسرائیل یک بار دیگر #تنهایی_استراتژیک_ایران را نشان داد. بدون فوت وقت باید سیاست #بی‌طرفی_فعال از سوی ایران اعلام گردد.
به گفت‌وگوی زیر که در اذرماه 1403 در این باره انجام داده‌ام نگاه کنید.

🔻برای آشنایی بیشتر با سیاست بی‌طرفی فعال این عبارت را در همین کانال جستجو کنید.

🔹استراتژی بی‌طرفی فعال

✍️عباس آخوندی

🔻با توجه به واقعیت‌های تحولات منطقه و جهان و ضرورت حفظ امنیت ملی ایران، به‌نظر می‌رسد که ضروری است ایران تجدید نظر کلی در سیاست‌های راهبردی خود داشته باشد. من سیاست بی‌طرفی فعال را برای ایران پیشنهاد می‌کنم.

🔻 از کسانی که این ویدیو را می‌بینند درخواست دارم که نقطه نظرهای انتقادی خود را زیر این پست قرار دهند.

🎥 از محور مقاومت تا بی‌طرفی فعال

🔶گفتگوی عباس آخوندی و ابراهیم متقی

🔻عباس آخوندی: اسرائیل دنبال این است که به‌نحوی رقبای خود را در منطقه خلع‌سلاح کند. ایران باید استراتژی دولت بی‌طرف فعال را درپیش بگیرد و رسما اعلام کند که حیاط‌خلوت و متحد هیچ‌یک از قدرت‌های جهان نیست. اینکه چین و روسیه را متحد خود دانستیم هیچ کمکی به ما نکرده است، وضعیت امنیت حزب‌الله، روسیه و سوریه در منطقه این مسئله را تایید می‌کند!

🔻ابراهیم متقی: با توجه به سابقه تاریخی‌ای که در ایران داشتیم، بی‌طرفی برای ما مطلوب نیست. بی‌طرفی زمانی ممکن است که بازدارندگی کشور تضعیف نشود. سیاست بین‌الملل و قدرت‌های بزرگ هیچ‌گاه به یک قدرت منطقه‌ای آزادی عمل نمی‌دهند. در دولت‌های قبل دیدیم که ایران انعطاف‌پذیری نشان داد و خواستار رابطه با آمریکا9 بود، اما آنها بودند که کنار رفتند.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/oSnJ7j0E4Ug

Читать полностью…

عباس آخوندی

🔹زنده‌باد صلح
🖋عباس آخوندی، ۱۴۰۴/۴/۳
1- بامداد امروز ایران با اعلام وزیر محترم امور خارجه با پیشنهاد ترامپ رییس‌جمهور امریکا مبنی بر توقف منازعه موافقت کرد. بی‌گمان این اعلام آقای عراقچی بدون هماهنگی با مقامات ارشد صورت نگرفته و آنچه اعلام شده‌، نظر نظام بوده‌است.
2- بی‌گمان، توقف جنگ پس از 12 روز حاصل مقاومت و حملات درست، به‌موقع و موثر نیروهای مسلحِ عزیز ایران بود. این، علیرغم بهره‌مندی دشمن از بالاترین فناوری‌های تسلیحاتی و پشتیبانی امریکا بود. در این ارتباط باید هم‌چنین به نقش یک‌پارچگی بی‌نظیر ملی، دیپلماسی فعال و خدمات‌رسانی دولت و نهادهای مسوول اشاره کرد. وگرنه، نه ترامپ چنین پیشنهادی می‌داد و نه نتانیاهوی جنایتکار آن را می‌پذیرفت.
3- وضعیتی که در آن هستیم، قطعا متزلزل است. باید یک گام فراتر رویم و آن را تبدیل به یک آتش‌بس حقوقی و سپس یک صلح پایدار در سطح سازمان ملل و یا به هر روش دیگری که دستگاه دیپلماسی ایران درست و عملی می‌داند، تبدیل کنیم.
4- با درک درست از جنگ شناختی باید از هر ابتکار آغاز مذاکرات مستقیم و همه‌جانبه با آمریکا و تمام جهات خارجی استقبال کرد در جهت دستیابی به صلح پایدار اقدام نمود.
5- در این جنگ خسارات مادی فراوانی دیدیم. لیکن بزرگترین خسارتی که به ما وارد شد، جان‌های عزیزی بود که شهید شدند که به‌ هیچ‌وجه قابل جبران نیست. یاد آنان را گرامی بداریم. البته که خسارات فراوانی نیز بر دشمن وارد ساختیم که سزای هر متجاوزی است.
6- دو گروه مخالف استحکام صلح و ثبات در منطقه هستند: اسرائیل و سلفیان. هرگونه، تضعیف وضعیت فعلی، حرکت بر خلاف منافع ملی و بازی در زمین اسرائیل است. به‌هوش باشیم که ناخواسته ابزار دست نتانیاهوی جنایتکاران نشویم.

Читать полностью…

عباس آخوندی

ایران عزیز

در این روزهای جنگ و خرابی
ما فرزندان خود را با دستان پرتوانت در آغوش گرفتی و به سینه فشردی
و در برابر دشمنان سپر شدی
و اینک تنت زخمی و‌ چشمت گریان
در این صبحدم خسته در گوشه‌ای نشسته‌ای و
به صحنه می‌نگری
تنی چند از فزندانت شهید و بسیاری زخمی در میانه‌ی میدان
و‌ آه می‌کشی
از این دنیای غدار

ایران من
به ذات پاک پروردگار سوگند
که
#دوباره_می‌سازیمت_وطن

Читать полностью…

عباس آخوندی

🔹سرزمین ایران و تجاوز امریکا

✍عباس آخوندی، 1/4/1404

🔻تجاوز امریکا به سرزمین ایران را قویا محکوم می ‌کنیم. این اقدام آشکارا بر خلاف حقوق بین‌الملل و هم‌چنین پیمان منع اشاعه است. فعالیت هسته‌ای ایران تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای بوده است و این وظیفه آژانس و شورای امنیت سازمان ملل است که از حقوق هسته‌ای و امنیت ایران حفاظت کنند. لیکن، اکنون می‌بینیم که تمامیت ارضی ایران از سوی رییس جمهور گردنکش امریکا مورد تجاوز قرار گرفته است و سازمان‌های بین‌المللی توان ایفای مسئولیت‌های حقوقی خود را ندارند. مردم ایران از خود می‌پرسند اگر آژانس انرژی اتمی توان دفاع از ایران را ندارد، تن دادن به نظارت‌های او چه دلیلی دارد؟

🔻نکته‌ی مهم این است که اسرائیل نژاد پرست تاب استقامت در برابر حمله‌های تلافی‌جویانه ایران را نداشت، لذا دست به دامن امریکا شد. با این وجود، در تجاوزهای 9 روز گذشته رژیم اسرائیل و تجاوز صبحدم یکم تیرماه 1404 امریکا به ایران خسارات فراوانی بر ایران وارد شد. این امر پنهان کردنی نیست. لیکن، اگر هدف اسرائیل تبدیل ایران به سرزمین سوخته و نهایتا تجزیه ایران است باید گفت که کور خوانده است.

🔻ترامپ خودپرست خام‌دستانه با موج‌سواری بر تحولات خواست که کوس قهرمانی زد. حال آن‌که با این تجاوز ترامپ تمام شد. او خود را در حد یک فرمانبر بی‌اختیار لابی صهیونیزم و نتانیاهوی نسل‌کش فروکاست.

🔻به‌هرروی، ایران یک‌پارچه در برابر هر تجاوز خارجی قد علم می‌کند و پایداری می‌کند. خسارات ما از رهگذر این تجاوزها بسیار فراتر از ساختمان‌ها و تاسیسات نظامی، اتمی، زیربنایی و مدنی چون خانه‌های مردم و بیمارستان‌ها، جان‌های عزیزی است که به شهادت رسیدند و امریکا و اسرائیل در برابر ملت ایران و تک تک خانواده‌های شهدای عزیز باید پاسخگو باشد. کدام قانون بین‌المللی به رژیم کودکش و تروریست اسرائیل اجازه داده‌است که در سرزمین دیگری اقدام به ترور فرماندهان نظامی و دانشگاهیان و شهروندان عادی آنان کند؟

🔻ایران در حال گفت‌وگو با امریکا بود که ناگاه با تجاوز اسرائیل نژاد پرست با فرماندهی نتانیاهوی جنایتکار تحت تعقیب دادگاه بین‌المللی کیفری است مواجه شد. ترامپ آشکارا مدعی است که هر سه سایت هسته‌ای ایران را نابود کرده‌است. امریکا و اسرائیل باید تاوان خساراتی که به ایران وارد کرده‌اند بدهند. بی‌گمان دولت ایران گزارش خسارات ناشی از تجاوز اسرائیل و امریکا به سرزمین عزیز ایران را تهیه و به سازمان ملل ارائه خواهد کرد. و در پی احقاق حقوق خود و خانواده‌ی تک‌تک شهیدان بر خواهد آمد. 

🔻 به هر‌روی، ایران حق دفاع مشروع از خود را هرجا و هرزمان که لازم بداند برای خود محفوظ می‌دارد. نکته مهم این است که با عقل و تدبیر تصمیم بگیریم و در شرایط جنگ از تدابیر فرماندهی کل قوا فراتر نرویم. زمان، زمان کاربست عقل سرد است. نه تحریک احساسات.

🔻خدا نگهدار ایران باد. پاینده باد ایران

Читать полностью…

عباس آخوندی

🔹ما و تجاوز امریکا به سرزمین ایران

عباس آخوندی، 1/4/1404

🔻تمامیت ارضی ایران از سوی رییس جمهور گردنکش امریکا مورد تجاوز قرار گرفته است و سازمان‌های بین‌المللی توان ایفای مسئولیت‌های حقوقی خود را ندارند.

🔻اگر هدف اسرائیل تبدیل ایران به سرزمین سوخته و نهایتا تجزیه ایران است باید گفت که کور خوانده است.

🔻ترامپ خودپرست خام‌دستانه با موج‌سواری بر تحولات خواست که کوس قهرمانی زند. حال آن‌که با این تجاوز ترامپ تمام شد.

🔻ایران یک‌پارچه در برابر هر تجاوز خارجی قد علم می‌کند.

🔻خسارات ما از رهگذر این تجاوزها بسیار فراتر از ساختمان‌ها و تاسیسات اتمی، جان‌های عزیزی است که به شهادت رسیدند.

🔻ایران حق دفاع مشروع از خود را هرجا و هرزمان که لازم بداند برای خود محفوظ می‌دارد.

🔻در شرایط جنگ از تدابیر فرماندهی کل قوا فراتر نرویم. زمان، زمان کاربست عقل سرد است.

🔻خدا نگهدار ایران باد. پاینده باد ایران.

Читать полностью…

عباس آخوندی

Nuclear Hypocrisy and the Erosion of International Law

By Abbas Akhoundi, 6/22/205
In recent weeks, the international community has witnessed an alarming escalation: Israel’s targeted assassinations of high-ranking Iranian commanders, academics, and civilians, followed by a public threat by the President of the United States to launch a military strike against Iran’s nuclear facilities. These sites are essential to note, as they are subject to verified safeguards by the International Atomic Energy Agency (IAEA) and are dedicated to peaceful purposes by Iran’s obligations under the Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT).
These acts—and the accompanying silence from the IAEA leadership and inaction by the United Nations Security Council—signal not only a dangerous erosion of the rules-based international order but also the deepening of a double standard that should concern every nation, particularly those in the Global South.
A Report that Opened the Door to Violence
On June 12, the IAEA’s Board of Governors adopted a politically charged resolution based on a misleading report by Director General Rafael Grossi that raised ambiguous concerns about Iran’s nuclear program without offering conclusive evidence of violations. Despite this lack of substantiation, the resolution—primarily driven by the European Troika plus the USA—was swiftly passed and warmly welcomed by Israel.
Within 24 hours, Israel launched a strike on Iranian nuclear infrastructure, citing the IAEA report and the resolution as part of its justification. In effect, an institution established to ensure peaceful nuclear development had been manipulated into legitimizing military aggression.
This is not merely an institutional shortcoming—it is a grave breach of the very principles upon which the IAEA was founded.
Israel’s Strike: A Violation of International Law
Israel’s attack on nuclear facilities safeguarded by the IAEA is a blatant violation of international law and a direct breach of Article 2(4) of the United Nations Charter, which prohibits the use or threat of force against the territorial integrity or political independence of any state.
These facilities are not only peaceful in function but are also subject to continuous international inspection. Targeting them undermines not just Iranian sovereignty—it strikes at the heart of the non-proliferation regime. It sets a precedent whereby safeguarded facilities may be treated as military targets, eroding decades of trust, diplomacy, and verification.
U.S. Threats and the Crisis of Institutional Credibility
Further exacerbating the crisis, the President of the United States has openly threatened additional strikes on Iran’s nuclear infrastructure. These threats are not just provocative—they are illegal under international law. Yet the IAEA remains silent, and the UN Security Council has failed to respond.
This pattern of selective enforcement shatters the credibility of both institutions. When powerful states act with impunity while others are held to rigid standards, the international legal order devolves into a system of institutionalized inequality.
The Legal Foundations Are Clear
The NPT, in force since 1970, rests on three foundational pillars: non-proliferation, disarmament, and the inalienable right of all parties to develop nuclear energy for peaceful purposes. Iran, a non-nuclear-weapon state, remains in compliance with the treaty and has subjected its program to ongoing IAEA oversight.
The IAEA, as established by Article III of its Statute, is mandated to verify peaceful use, not to facilitate coercion or enable military action. There is no legal or moral basis for using safeguarded information to justify threats or attacks.
Likewise, Article 2(4) of the UN Charter is unequivocal: the threat or use of force is prohibited. When a nuclear-armed state threatens a non-nuclear NPT member that is under verification, the stakes are not merely regional—they are systemic.
Silence Is Not Neutrality

Читать полностью…

عباس آخوندی

It is very strange and shameful.  While Fox News lined up with Israel & Neocons stresses that "Iran isn't days away from a nuclear bomb," Trump and BB are campaigning on Iran's immediate threat.

Nuclear bomb needs:

1-Highly Enriched Uranium (HEU): Iran would need U-235 enriched to 90%, but that alone is insufficient.

2-Precision Shaping: The uranium must be machined into a flawless sphere, requiring high-end metallurgy and computing.

3-Explosive Lenses: Carefully placed charges must detonate simultaneously to compress the core—a method called implosion.

4-Trigger Mechanisms: These detonators must be precisely synchronized; even a microsecond delay renders the weapon ineffective.

5-Reflectors and Tampers: Elements like beryllium are required to maintain compression and sustain the chain reaction.

6-Weaponization: The bomb must be ruggedized into a functional assembly, including casing and electronics that can survive delivery.

7-Delivery Systems: The weapon must be fitted onto a missile, aircraft, or another platform capable of reaching its target.

However, I should say that You only disgrace yourself and trouble us in the process. But you cannot destroy Iran.

#Israel_American_hypocrisy
#iranisraelwar

Iran nuclear claims are misinformation that risks pushing US into war | Fox News
https://www.foxnews.com/opinion/robert-maginnis-dont-misled-iran-isnt-days-away-from-nuclear-bomb

Читать полностью…

عباس آخوندی

🔹ریاکاری هسته‌ای و جنگ همه علیه همه

✍نوشته عباس آخوندی ، ۱۴۰۴/۳/۳۱

🔻در هفته‌های اخیر، جامعه جهانی شاهد اوج‌گیری نگران‌کننده‌ای بوده است: ترورهای هدفمند اسرائیل علیه فرماندهان بلندپایه سپاه پاسداران، دانشمندان و شهروندان ایرانی، و در پی آن، تهدید آشکار رئیس‌جمهور ایالات متحده به حمله نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران. این تأسیسات، آن‌گونه که باید بر آن تأکید شود، تحت نظارت مؤثر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) هستند و براساس تعهدات ایران در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، صرفاً برای مقاصد صلح‌آمیز به‌کار گرفته می‌شوند.
سکوت آژانس و انفعال شورای امنیت سازمان ملل در برابر این تجاوز و تهدیدها نه‌تنها نشانه‌ای از فروپاشی نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون است، بلکه گواهی بر شکل‌گیری استاندارد دوگانه‌ای است که باید تمام ملت‌ها، به‌ویژه کشورهای جنوب جهانی را نگران کند.

🔹گزارشی که دروازه خشونت را گشود

🔻در ۱۲ ژوئن، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای سیاسی را بر پایه گزارشی گمراه‌کننده از مدیرکل آژانس، رافائل گروسی، تصویب کرد؛ گزارشی که نگرانی‌هایی مبهم درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌کرد، بی‌آنکه شواهدی قطعی از تخلف ارائه دهد. با وجود فقدان مستندات معتبر، این قطعنامه که عمدتاً توسط تروئیکای اروپایی به‌علاوه آمریکا هدایت می‌شد، با سرعت به تصویب رسید و با استقبال صریح اسرائیل مواجه گشت.

🔻در کمتر از ۲۴ ساعت، اسرائیل به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران حمله کرد و نتانیاهو همان گزارش و قطعنامه را بخشی از توجیه خود اعلام نمود. به این ترتیب، نهادی که با هدف تضمین توسعه صلح‌آمیز هسته‌ای ایجاد شده بود، به ابزاری برای مشروعیت‌بخشی به تهاجم نظامی بدل شد. این صرفاً یک کاستی نهادی نیست—بلکه نقض فاحش اصول بنیادی‌ای است که آژانس بر پایه آن‌ها بنا شده است. آیا گروسی نمی‌دانست که در حال برپا کردن چه آتشی است؟

🔹حمله اسرائیل: نقض آشکار حقوق بین‌الملل

🔻حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران که تحت پادمان‌های آژانس قرار دارند، نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تخطی مستقیم از ماده ۲(۴) منشور سازمان ملل است که تهدید یا استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشور را ممنوع می‌سازد. این تأسیسات نه‌تنها عملکردی صلح‌آمیز دارند، بلکه همواره در معرض بازرسی‌های بین‌المللی قرار دارند. هدف قرار دادن آن‌ها تنها تجاوز به حاکمیت ایران نیست—بلکه حمله‌ای است به بنیان‌های رژیم منع اشاعه. این اقدام، سابقه‌ای خطرناک ایجاد می‌کند که تأسیسات تحت نظارت را به اهداف نظامی تبدیل می‌سازد و دهه‌ها اعتماد، دیپلماسی و نظارت را تضعیف می‌کند.

🔹تهدیدهای آمریکا و بحران اعتبار نهادها

🔻بحران با تهدید آشکار رئیس‌جمهور آمریکا به حملات بیشتر علیه تأسیسات هسته‌ای ایران ابعاد جدیدی یافت. این تهدیدها نه‌تنها تحریک‌آمیز، بلکه طبق حقوق بین‌الملل غیرقانونی‌اند. با این‌حال، آژانس سکوت پیشه کرده و شورای امنیت نیز از انجام مسئولیت خود سر باز زده است. این الگوی اجرای گزینشی قانون، اعتبار هر دو نهاد را نابود می‌سازد. زمانی‌که قدرت‌های بزرگ بدون پیامد، از چارچوب‌های حقوقی عدول می‌کنند و دیگران را به‌شدت مواخذه می‌نمایند، نظم حقوقی بین‌المللی به سیستمی از تبعیض ساختاری و بی‌عدالتی بدل می‌شود.

🔹بنیان‌های حقوقی روشن‌اند

🔻معاهده NPT که از سال ۱۹۷۰ لازم‌الاجراست، بر سه ستون استوار است: عدم اشاعه، خلع سلاح، و حق مسلم تمام امضاکنندگان برای بهره‌برداری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای. ایران، به‌عنوان یک کشور غیرهسته‌ای، در چارچوب این معاهده باقی مانده و برنامه هسته‌ای خود را تحت نظارت مستمر آژانس قرار داده است. آژانس نیز بر پایه ماده ۳ اساسنامه خود، صرفاً موظف به راستی‌آزمایی استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است، نه تسهیل فشار سیاسی یا مشروع‌سازی اقدامات نظامی. استفاده از اطلاعات تحت پادمان برای توجیه تهدید یا حمله، فاقد مبنای قانونی و اخلاقی است.

🔻همچنین، ماده ۲(۴) منشور سازمان ملل کاملاً صریح است: تهدید یا استفاده از زور ممنوع است. زمانی‌که یک قدرت هسته‌ای، یک عضو غیرهسته‌ای NPT را که تحت بازرسی است تهدید می‌کند، مسئله تنها منطقه‌ای نیست—بلکه تهدیدی است علیه نظم جهانی.

🔹سکوت، بی‌طرفی نیست

🔻مدیرکل آژانس، آقای گروسی، مسئولیتی اجتناب‌ناپذیر داردتا از تمامیت رژیم پادمان‌ها دفاع کند. این صرفاً یک انتخاب دیپلماتیک نیست. این وظیفه قانونی است که در برابر آن باید پاسخگو باشد. هنگامی‌که تأسیسات تحت بازرسی مورد حمله یا تهدید قرار می‌گیرند، اعتبار آژانس مستقیماً در معرض خطر است. در چنین شرایطی، سکوت به معنای بی‌طرفی نیست، بلکه به معنای همدستی است. نمی‌توان هم‌زمان خواستار گفت‌وگو شد و چشمان خود را بر نظامی‌گری بست.

Читать полностью…

عباس آخوندی

این یادداشت جناب دکتر تفرشی بسیار عبرت‌آموز است. چطور برخی انسان‌ها در گردش روزگار تبدیل به گرگ هم‌میهنان خود می‌شوند.
زنده‌باد ایران

Читать полностью…

عباس آخوندی

ترجمه فارسی متن کامل گزارش گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در باره اقتصاد نسل‌کشی در اسرائیل

Читать полностью…

عباس آخوندی

وقت تغییر پارادایم

بیانیه ۱۸۰ اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره «ضرورت تضمین امنیت، ثبات و توسعه‌ ایران» منتشر شد

🔹جمعی از اقتصاددانان و اساتید دانشگاه با انتشار بیانیه‌ای خطاب به مردم ایران و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ضمن محکوم ‌کردن تجاوز رژیم جنایتکار اسرائیل به ایران و حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای کشور، خواستار تغییر پارادایم حاکم بر نظام حکمرانی برای برون‌رفت از بحران کنونی شدند.

🔹امضاکنندگان این بیانیه با تاکید بر اهمیت تامین امنیت به‌عنوان نخستین و مهم‌ترین وظیفه هر حکومت و در همین حال، تقدیر از رشادت‌های مردم و نیروهای مسلح و پدیده ارزشمند انسجام ملی در جنگ ۱۲روزه، نسبت به تداوم ناکارآمدی، بی‌اعتمادی، سیاست خارجی منجمد، تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها هشدار دادند.

🔹امضاکنندگان با اشاره به «هزینه‌های سنگین جنگ» و «بحران‌های ساختاری در حوزه‌های اقتصاد، سیاست و روابط خارجی»، اصلاحات بنیادین در رویکرد نظام حکمرانی، پایان‌دادن به انحصار رسانه‌ای، تقویت شایسته‌سالاری و آزادی زندانیان سیاسی را به‌عنوان ضرورت‌های تضمین امنیت، ثبات و توسعه ایران معرفی کرده و از دولت درخواست کرده‌اند با در پیش گرفتن مسیر دیپلماسی و مذاکره سازنده با آمریکا و اروپا از ایران محافظت کند.

🔹این گروه همچنین خواستار خروج نیروهای نظامی از اقتصاد و بازنگری در سیاست‌های ارزی و مالی برای مقابله با رانت‌جویی، فساد و احیای اعتماد عمومی شده‌اند.

🔗متن کامل بیانیه را اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #تغییر_پارادایم #حکمرانی #بیانیه #اقتصاددانان #تضمین_امنیت #ثبات #توسعه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir

Читать полностью…

عباس آخوندی

آقای قالیباف
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

در این هنگامه که ملت ایران یک‌پارچه در برابر دشمنان متجاوز قد علم کرده‌است، دست و زبان ملت ایران را نبرید. باور‌ کنید این طرح نتیجه‌ای وارونه خواهد داشت.

دادگاه برای مجازات جاسوسان و خائنان به این سرزمین از بالاترین اختیارات قانونی بهره‌مند است. و هیچ‌گاه‌ با خلاء قانونی روبه‌رو نبوده‌است. ‌این‌گونه قانون‌ها بیشتر  بندی بر دست‌وپای رجال ملی می‌گردند تا جاسوسان و‌ستون‌پنجم اسرائیل جنایتکار. رجال ملی را به‌همکاری بگیرید. پس نزنید. این به خیر و صلاح نزدیکتر است.

https://ensafnews.com/599495/%d8%a7%d8%b9%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d8%b6-57-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%af-%d9%88-%d8%ad%d9%82%d9%88%d9%82%d8%af%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d9%87-%d8%b7%d8%b1%d8%ad%db%8c-%d8%a8%d8%a7-%d8%b9%d9%86%d9%88/

Читать полностью…

عباس آخوندی

یادداشت زیر را آقای امیر پارسا گرمسیری نوشته‌است. او دانشجوی من در دوره‌ی کارشناسی ارشد مطالعات بریتانیا در دانشگاه تهران بود. جوانی پر مطالعه، خون‌گرم، مهربان و سخت‌کوش.
دیدم که خیلی خوب نوشته‌است. دریغم آمد که با شما در میان نگذارم. به‌واقع دلگرم به چنین جوانان اندیشمند و ایران‌دوستی هستیم.


جنگ ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران
آغازی بر پایان یا پایانی بر یک دوران؟


✍امیرپارسا گرمسیری

در تاریخ هر ملت، لحظاتی هست که آینده یک کشور نه در میادین سیاسی و دیپلماتیک، بلکه در آتش و خاکستر جنگ رقم می‌خورد. جنگ ۱۲ روزه تحمیلی اسرائیل علیه ایران، بی‌تردید یکی از همین لحظات است. جنگی کوتاه، اما به‌شدت پرتنش و سرنوشت‌ساز که تأثیرات آن، فراتر از میدان نبرد، بر مناسبات داخلی و بین‌المللی ایران سایه خواهد انداخت. اکنون پرسش این است که نتیجه‌ی حاصل از این جنگ چه خواهد بود؟

نتایجی فراتر از نتیجه
در دنیای فوتبال فارغ از نتیجه ی برد ، باخت و تساوی و آمار گل های رد و بدل شده ، آنچه مهم است دو مفهوم قابل برسازی تحت عنوان شکست و پیروزی است . برای نمونه
بازی ایران و استرالیا در سال ۱۹۹۷ هنوز هم به‌عنوان یکی از شیرین‌ترین خاطرات ورزشی ملت ایران شناخته می‌شود. آن بازی به رغم آنکه با نتیجه مساوی ۲-۲ به پایان رسید، اما به صعود ایران به جام جهانی انجامید. در ظاهر نتیجه مساوی بود ، نه برد بود و نه باخت اما در واقعیت، آن «مساوی» از بسیاری از پیروزی‌ها ارزشمندتر بود. این مثال واجد نکته ی مهمی است ، اینکه : مهم نیست که نتیجه‌ی بازی چیست، مهم نتیجه‌ای است که از آن بازی حاصل می‌شود.
در صحنه‌ی جنگ نیز همین منطق حکم‌فرماست. شاید طرف های جنگ خسارت‌های قابل‌توجهی ببینند ، شاید زیرساخت‌هایی از دست بروند ، شاید جنگ قربانیان زیادی بر جای بگذارد و جان های عزیزی را بستاند ، اما طرفی پیروز میدان است که نتایج حاصل از جنگ را فارغ از نتایج آماری مستقیم از جنگ به نفع خود رقم بزند . این همان پیروزی راهبردی است .
اکنون اگر در پی این جنگ، موقعیت استراتژیک و بین‌المللی ایران ارتقاء یابد و اصلاحاتی هدفمند و موثر در سازوکار حکمرانی کشور شکل بگیرد، آنگاه این جنگ می‌تواند به یک نقطه‌ی عطف تاریخی تبدیل شود ؛ حتی اگر نتیجه‌ی تاکتیکی آن، پیروزی نظامی قاطع نباشد.

سه سناریو، سه آینده متفاوت

پس از جنگ ۱۲ روزه، تحلیل‌گران سیاسی و نظامی به سه رویکرد عمده در تحلیل آینده ایران اشاره دارند .

سناریوی فروپاشی یا تجزیه :
در این نگاه بدبینانه، جنگ اخیر آغاز فروپاشی جمهوری اسلامی، یا حتی پایان ایران در موقعیت جغرافیایی، سیاسی ، تمدنی و تاریخی فعلی‌اش تلقی می‌شود. تحلیل‌گران این گروه معتقدند ضربه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی حاصل از جنگ، کشور را به‌سمت بی‌ثباتی مزمن و حتی تجزیه سوق خواهد داد.

سناریوی فرو رفتن در مدل کره شمالی :
برخی دیگر پیش‌بینی می‌کنند که جمهوری اسلامی پس از جنگ، در واکنش به انزوای بین‌المللی و تهدیدات خارجی، سیاست‌هایی مشابه کره شمالی در پیش گیرد: امنیتی کردن کامل فضا، حذف مشارکت سیاسی، بستن درهای دیپلماسی و اتکاء انحصاری به قدرت نظامی. این مسیر، هرچند بقای کوتاه‌مدت نظام را تضمین کند، اما در بلندمدت به فرسایش ساختار سیاسی و اجتماعی کشور خواهد انجامید.

سناریوی تحول درونی و جهش ملی :
اما سومین سناریو، که نگارنده آن را محتمل‌تر و بایسته‌تر می‌داند، ورود ایران به یک دوره‌ی جدید از حیات سیاسی است. دوره‌ای که در آن حکومت با فاصله گرفتن از شیوه های ناکارآمد، غیرمنعطف و بسته در امر حکمرانی ساختاری نوگرا، کارآمد، مردمی و هوشمند را برای اداره ی کشور و ساختن آینده ی ایران سامان دهد . این تحول نه از جنس فروپاشی است، نه از نوع فرو رفتن و انزوا ؛ بلکه نوعی بازسازی و نوسازی درونی است در پاسخ به بزرگ‌ترین تهدید خارجی چند دهه‌ی اخیر.

جمهوری اسلامی پس از اثبات کفایت خود در دفع سهمگین ترین تهاجم نظامی از سوی دو کشور مجهز به مدرن ترین ارتش های جهان و سلاح هسته ای ، اکنون اگر از دل این بحران، بر آن باشد که مسیر تازه‌ای در پیش گیرد؛ مسیری که در آن عناصری چون گسترش آزادی‌های سیاسی و اجتماعی، عدالت اجتماعی، رفاه، شایسته‌سالاری، فسادزدایی، تعامل متوازن با جهان با رویکرد اولویت تامین منافع ملی و خیر عمومی در کانون سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرند ، آنگاه می‌توان گفت این جنگ نه تنها «آغازی بر پایان» نخواهد بود ، بلکه «پایانی بر دوران» گذشته است ؛ دورانی که در آن ضعف هایی همچون ناکارآمدی، بی‌اعتمادی، سیاست خارجی منجمد ، و تبعیض و بی عدالتی ناشی از پدیده ی فساد بر قوت هایی چون ثبات و انسجام ملی سایه افکنده و مجال نداد تا دستاوردهای کم نظیر علمی پژوهشی ، نظامی ، فضایی و حتی سیاسی کشور آنطور که شایسته است کام مردم را شیرین کند .

Читать полностью…

عباس آخوندی

درخواستی عدالت‌خواهانه، از موضع نگاه به درون و ارج‌گذاری بر سرمایه‌های ملی و آغاز انجام تغییرات نهادی و سیاستی در ایران.

Читать полностью…

عباس آخوندی

یادداشتی ارجمند و شایسته خواندن و ژرف‌اندیشیدن.

Читать полностью…

عباس آخوندی

🔹 Long Live Peace
🖋 Abbas Akhoundi — June 23, 2025
1. Earlier this morning, the Islamic Republic of Iran—according to the announcement by the Honorable Foreign Minister—formally accepted the proposal put forth by United States President Donald Trump for a cessation of hostilities. Undoubtedly, Mr. Araghchi’s statement was issued in full coordination with senior leadership and thus reflects the official and unified position of the Islamic Republic.
2. There is no doubt that the ceasefire, achieved after twelve days of conflict, is the result of the steadfast resistance and the timely, effective, and strategically executed operations of Iran’s esteemed armed forces—despite the adversary’s possession of the most advanced weaponry and the full support of the United States. It is equally essential to acknowledge the profound national unity, the active and skillful diplomacy, and the diligent efforts of the government and all responsible institutions. Without these, neither Trump nor Netanyahu would have made such a proposal, nor would the latter have accepted it.
3. The current situation remains delicate and precarious. It is imperative that we now take the next step by formalizing this agreement into a legal ceasefire, and subsequently transforming it into a sustainable and enduring peace, whether through the auspices of the United Nations or by any other mechanism deemed appropriate and effective by the Iranian diplomatic apparatus.
4. With a comprehensive understanding of the complexities of cognitive warfare, it is incumbent upon us to embrace any initiative aimed at launching direct, inclusive, and substantive negotiations with the United States and other relevant international stakeholders, in pursuit of a just and lasting peace.
5. The recent conflict has resulted in considerable material losses. Yet, the most profound and irreparable loss has been the sacrifice of our martyrs—those cherished lives lost in defense of our nation. We must honor their memory with the utmost reverence. At the same time, it is worth noting that we inflicted substantial damage upon the enemy—an inevitable and rightful consequence for any aggressor.
6. It must be clearly stated that there are two principal forces opposed to the consolidation of peace and stability in the region: the Zionist regime of Israel and extremist Salafist groups. Any weakening of our current strategic position constitutes a direct threat to national interests and serves, whether knowingly or not, the agenda of Israel. We must, therefore, exercise utmost vigilance to ensure that we do not, even inadvertently, become instruments of Netanyahu and his criminal entourage.

Читать полностью…

عباس آخوندی

🔹یک پشنهاد به ملت، شهرداری‌ها، دولت و ستاد مشترک

✍عباس آخوندی، ۱۴۰۴/۴/۳

🔻به تمام شهروندان، شهرداری‌ها و نهادهای مدنی، کشوری و لشکری که در جریان تجاوز اسرائیل به سرزمین #ایران دچار خسارات جانی و مالی شده‌اند، پیشنهاد می‌کنم که پیش از پاک شدن و پاک‌کردن آثار خسارات اقدام به مستند‌سازی کنند. و آماده‌ی ارسال به مراکزی که دولت تعیین می‌کند و یا نهادهای بین‌المللی سازند.

🔻این مستندات بعدها به‌کار آنان و ملت ایران در مجامع حقوقی بین‌المللی می‌آید. ما این ضعف را در جریان جنگ عراق علیه ایران داشتیم.

🔻برای مستند سازی به راحتی می‌توانید در یک جستجوی اینترنتی با روش‌های آن آشنا شوید. در هر صورت عکس، تهیه نقشه قبل و بعد و گزارش‌های مهندسی و یا گزارش‌های پزشکی در مورد خسارات جانی و.... اقدامات اولیه‌ای است که می‌توان انجام داد.

🔻وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کنار پزشکی قانونی می‌توانند خسارات جانی ملت ایران را مستند کنند.

Читать полностью…

عباس آخوندی

امشب #ایران طی یک عملیات تلافی‌جویانه اقدام به بمباران #پایگاه_العدید امریکا در قطر‌‌ کرد. از مجموعه اخبار بر می‌آید که ایران ‌یشاپیش‌ #آمریکا را از اقدام خود آگاه کرده بوده‌است. آیا این اقدامی از سر ضعف بوده و یا این که اقدامی نامعمول در جنگ‌ها است؟ پاسخ آن خیر است! این بستگی‌به اهداف شما از عملیات دارد. اگر شما بخواهید بگویید که من هم شهامت و هم توان عملیاتی دارم لیکن، هدفم جنگ و‌خون‌ریزی نیست، همین سیاست را اتخاذ می‌کنید.‌ بنابراین، این‌ اقدام نه تنها جای تمسخر ندارد که بسیار هم‌خردمندانه بوده‌است.
کاربست عقل سرد در جنگ یعنی همین. باید راهی را هم‌‌ برای #صلح بازگذاشت.

Читать полностью…

عباس آخوندی

🖋 هدف اصلی این #جنگ_تحمیلی، نابودی #توان_ملی و حیات #ایران_یکپارچه و ایرانیان همبسته است

#سیدمحمدخاتمی با صدور پیامی ضمن محکوم کردن تجاوز آمریکا به #تمامیت_ارضی ایران و زیرپاگذاشتن قوانین بین المللی تصریح کرد متجاوزان پیش از تخریب بنیان‌های دفاعی و اقتصادی و صنعتی درصدد تضعیف و تسخیر ذهن و روان و افکارجمعی بوده و هستند، که بالطف خداوند و قدرت فهم و زمانه شناسی مردم ناکام مانده اند

🔘 به روان پاک همه شهیدان ایران از کودکان، زنان و مردانی که در عملیات مختلف تجاوزکارانه اخیر به شهادت رسیدند تا دانشمندان و محققان و کارکنان دولتی و فرماندهان و سربازان وطن که جان برسر استقلال و اقتدار ایران دادند درود می فرستم

🔘 اتحاد شر و تجاوز، اتحاد علیه تمامیت ارضی و میراث گرانقدر تمدنی و هویت استقلال طلب و آزادیخواه ملت شریف ایران است

🔘 تحمیل و تداوم جنگ همزیستی و امنیت و صلح جهانی را به مهلکه جدیدی می کشاند

🔘 ورود مستقیم آمریکا به این معرکه نشانه سقوط وحشتناک اخلاقی و حقوقی در عرصه قدرت و بی اعتنایی به عرفهای بشری و قواعد و قوانین بین المللی است

🔘 آمریکا آشکارا صلح جهانی و بخصوص آرامش و ثبات و پیشرفت در منطقه را جداً به خطر افکنده است

🔘 اکثریت قاطع مردم به رغم همه تفاوتها و تمایزها و گرایشها و حتی نارضایتی از وضع موجود و انتقاد ازبرخی رویکردها وشیوهای حکمرانی فداکارانه و همدلانه به میدان آمدند

🔘 ایران به توان و فداکاری و تلاشهای مظلومانه ولی مجدانه نیرو های مسلح احترام و اعتماد داشته، پشتیبان آنان در دفاع از حیثیت، تمامیت ارضی و مقابله با تجاوزکاران تمامیت خواه است

🔘 همه تصمیمات، مواضع و اقدامات دیپلماتیک و دفاعی باید با درایت و دور اندیشی و به دوراز هیجان و حس صِرف انتقام باشد

🔘 اصل حق دفاع متقابل و قدرت بازدارندگی باید با کمترین هزینه ممکن، زودتر و پایدارتر جنگ را پایان داده و نشاط زندگی و شادکامی ایرانیان رابازگرداند


🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia

Читать полностью…

عباس آخوندی

Director General Grossi has a responsibility—not a diplomatic option—to defend the integrity of the safeguards regime. When facilities are inspected and attacked or threatened, the credibility of the IAEA is directly at stake. Silence in this context does not represent neutrality—it amounts to complicity.
You cannot call for dialogue while ignoring militarism. Doing so undermines the Agency's purpose and the security of every state that depends on it.
The UN Security Council Must Fulfill Its Mandate
The Security Council exists precisely to respond to such crises. A military strike on safeguarded nuclear facilities risks igniting regional war and undermining the global non-proliferation regime.
Failure to act sends a dangerous message to smaller nations: that legal commitments offer no protection from the political and military whims of great powers. This is not a sustainable world order—it is one based on coercion rather than law.
A Moment of Moral Clarity
This is not solely a crisis for Iran—it is a defining test for the global community. Will we uphold the principles of sovereign equality, peaceful cooperation, and legal restraint? Or will we allow nuclear diplomacy to be hijacked by force and intimidation?
If this course continues, the NPT may not survive. And its collapse will not be the fault of weaker states—it will be because the powerful chose to abandon it first.
I call on the IAEA Board of Governors to adopt a resolution condemning all threats and acts of violence against safeguarded nuclear facilities, irrespective of the perpetrator. I call on the UN Security Council to reaffirm that international law applies to all nations, not only to the weak. And I urge scientists, diplomats, and citizens everywhere to raise their voices. Because in moments like these, silence becomes complicity.
In a fragile world, we cannot allow law to be replaced by power, or diplomacy by fear.
________________________________________
About the Author
Abbas Akhoundi is a former Iranian minister and professor of political economy with a focus on international law and governance.

Читать полностью…

عباس آخوندی

#ایران عزیز ما با خطر تهدید وجودی مواجه است. هرگونه اقدام شتاب‌زده ممکن است این خطر را تشدید کند. منتظر تصمیمات #فرماندهی‌کل‌قوا باشیم.

حافظ علیه الرحمه گفت:
مرغ دانا چون به دام افتد تحمل بایدش.
پ.ن. مرغ زیرک

Читать полностью…

عباس آخوندی

این رفتار، مأموریت آژانس و امنیت کشورهایی را که به آن تکیه دارند، تضعیف می‌کند.

🔹شورای امنیت باید وظیفه‌اش را انجام دهد

🔻شورای امنیت دقیقاً برای مقابله با چنین بحران‌هایی ایجاد شده است. حمله نظامی به تأسیسات تحت پادمان نه‌تنها خطر جنگ منطقه‌ای را به‌همراه دارد، بلکه رژیم جهانی منع اشاعه را تضعیف کرده و بازارهای انرژی را بی‌ثبات می‌سازد. اگر این شورا واکنشی نشان ندهد، پیام خطرناکی به کشورهای کوچک‌تر ارسال می‌شود: تعهدات حقوقی نمی‌توانند آنان را از زیاده‌خواهی قدرت‌های بزرگ مصون دارند. این نظم جهانی پایدار و عادلانه‌ای نیست، نظمی است مبتنی بر زور، نه قانون.

🔹لحظه‌ای برای روشنگری اخلاقی

🔻این صرفاً بحران ایران نیست بلکه، لحظه‌ای تعیین‌کننده برای جامعه جهانی است. آیا از اصول برابری حاکمیت، همکاری صلح‌آمیز و خویشتن‌داری حقوقی دفاع خواهیم کرد؟ یا اجازه خواهیم داد که دیپلماسی هسته‌ای، به گروگان تهدید و زور گرفته شود؟ اگر این مسیر ادامه یابد، ممکن است رژیم NPT دوام نیاورد. و اگر فروبپاشد، مقصر آن کشورهای ضعیف نخواهند بود بلکه، قدرت‌هایی خواهند بود که نخست از آن در جهت مطامع خود سوءاستفاده کردند.

🔻من به عنوان یک شهروند جهانی از شورای حکام آژانس می‌خواهم قطعنامه‌ای در محکومیت هرگونه تهدید یا اقدام خشونت‌آمیز علیه تأسیسات تحت پادمان، فارغ از عامل آن، صادر کند. از شورای امنیت می‌خواهم اصول برابری و شمول در اجرای حقوق بین‌الملل را بازتأیید کند. و از دانشمندان، دیپلمات‌ها و شهروندان جهان می‌خواهم که صدای خود را بلند کنند، زیرا در چنین لحظاتی، سکوت نوعی همدستی است. در جهانی شکننده، نمی‌توان اجازه داد قانون جای خود را به زور دهد، یا دیپلماسی، قربانی ترس شود.

Читать полностью…

عباس آخوندی

از «آمریکایی بیرون شو، خونت روی زمینه» تا «سپاس آقای رییس جمهور، سپاس آمریکا، سپاس اسراییل»
از مزدوری سیدالرییس صدام تا مزدوری مستر پرزیدنت ترامپ و بی بی نتانیاهو

در روزهای اخیر و پس از یورش حرامیان اسراییلی به خاک ایران و قتل و تخریب غیرقانونی، غیراخلاقی و غیرانسانی کشورمان توسط ایران‌ستیزان، در مقابل اکثریت ایرانیان میهن‌دوست و عاشق صلح، سربلندی، سلامت و موفقیت ایران در برابر تعدی اجانب، اقلیتی هستند که با اما و اگر و از سوی دیگر و دیگر عبارات چندپهلو برای خودداری از محکوم کردن بی چون و چرای تعرض به تمامیت ارضی ایران بزرگ، سعی کردند تا از وقاحت و قباحت عدم مواجهه صریح و مستقیم با دشمن آشکار و عیان متجاوز بکاهند و زمین و زمان را واسطه کنند تا جای قربانی و متجاوز را عوض کرده و ایران را مقصر این تعدی اسراییل جا بزنند.
با این حال، برخی، از جمله و به خصوص اعضا، هواداران و لابی‌های سازمان موسوم به «مجاهدین خلق ایران»، با پیمودن مرزهای وقاحت و بی‌شرمی، از دونالد ترامپ، آمریکا و اسراییل بابت این تجاوز به ایران تشکر هم کردند.
در طول روزهای اخیر، گزارش‌های متعددی از همدستی اعضا، هواداران، مزدوران و متحدان فرقه موسوم به مجاهدین خلق با متجاوزان اجنبی برای ازعاب، خراب‌کاری و انفجار در کشور منتشر شده.
با این حال نباید از نقش لابی‌های کراواتی و عطر زده ولی متعفن این مزدوران در گروه‌های لابی، اتاق‌های فکر، رسانه‌های خبری و کریدورهای روابط خارجی غربی غافل بود.
نیم قرن پیش، سازمان موسوم به «مجاهدین خلق ایران» با کشتن مستشاران آمریکایی در ایران و شعله‌ور کردن آتش آمریکاستیزی می‌سرودند: «سر کوچه کمینه، مجاهد پرکینه/ آمریکایی بیرون شو، خونت روی زمینه
ولی حالا مهم‌ترین لابی‌ آشکار و پنهان انگلیسی زبان این فرقه ضدایرانی، با قورت دادن حیا و قی کردن آبرو، آن هم در موسسه گیت‌استون/ Gatestone Institute (محصول مشترک جان بولتون و امیر طاهری و شرکت سهامی صهیونیست‌ها، نئوکان‌ها و سلطنت طلبان وابسته به آمریکا)، یکی از کثیف‌ترین و بدنام‌ترین اندیشکده ضدایران، ضداسلام و حامی صهیونیسم، رسما می‌نویسد: «سپاس مستر پرزیدنت، سپاس آمریکا، سپاس اسراییل»
این شخص لابی فرقه مذکور در چند سال اخیر علاوه بر حمایت مداوم آشکار و‌پنهان در رسانه‌های انگلیسی و فارسی زبان، هفته‌ای دو یادداشت در مذمت صلح و دیپلماسی، ضرورت حمله نظامی به ایران و تمجید از مواضع نومحافظه‌کاران، ترامپ، اسراییل و نتانیاهو، رژیم چنج از طریق جنگ را تنها راه حل بحران هسته‌ای ایران اعلام کرده است.
ظاهرا راه دشوار و‌ پیچیده‌ای طی نشده: از مزدوری سیدالرییس صدام تا نوکری مستر پرزیدنت ترامپ و خوش‌رقصی برای نخست وزیر نتانیاهو.

Читать полностью…

عباس آخوندی

آقای گروسی شما مزورانه ابتدا راه را برای تجاوز اسرائیل به ایران با گزارشی که در تاریخ 22 خرداد ماه 1404 به شورای حکام دادید گشودید. لیکن، اینک از دیپلماسی سخن می‌رانید. شما آن روز که آن گزارش را می‌داید می‌دانسید که فردای آن، اسرائیل به استناد همان گزارش دروغ شما به ایران حمله خواهد کرد. هم‌چنان‌که در اظهار قصاب نتانیاهو دیده شد. شما درخون‌هایی که بر زمین ریخته می‌شود مسئولید. شما هنوز حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم نکرده‌اید، در حالی‌که این اقدام تجاوز آشکار به عهدنامه ان‌پی‌تی است. فراترآن‌که رییس جمهور امریکا بر خلاف عهدنامه پیش‌گفته که امریکا نیز به آن پیوسته است، مستقیما تهدید به حمله نظامی به مراکز هسته‌ای ایران می‌کند و شما هیچ موضعی نمی‌گیرید. دورویی هیچ‌گاه پیروز نمی‌شود و فکر نمی‌کنم شما هم به وعده‌ای که برای تصدی دبیرکلی سازمان ملل دریافت کرده‌اید، برسید. آدمی باید در چنین موقعیت‌هایی شرافت انسانی خود را نشان دهند.

Читать полностью…
Subscribe to a channel